Miłośniczki H&M - cz. IV - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-26, 07:59   #2431
BlairWaldorf
Zadomowienie

Dot.: Miłośniczki H&M - cz. IV

Cytat:
Napisane przez lisa009 Pokaż wiadomość
a czarnych prypadkiem nie było?
Nie, nie widziałam czarnych.

"Pieniądze szczęścia nie dają, dopiero zakupy"

BlairWaldorf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 08:32   #2432
~Veronique
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ilonka_hh_ Pokaż wiadomość
A ja z kolei dzisiaj słyszałam jak kasjerka mówiła do dziewczyny przede mną, która kupowała kostium: "Przypominam że zwrotów kostiumów nie przyjmujemy". Wygląda na to, że w każdym sklepie panują inne zwyczaje.
no na to wygląda. tydzień temu bez problemu przyjęli mi zwrot stroju kąpielowego

~Veronique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 10:35   #2433
justysia171
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ~Veronique Pokaż wiadomość
no na to wygląda. tydzień temu bez problemu przyjęli mi zwrot stroju kąpielowego
Byłam dziś w H&m i przy kasie pisze, że nie ma zwrotów bielizny i pytałam o stroje kąpielowe - też nie ma zwrotów ani wymian
Także jak widać wszystko zależy od sprzedawcy, co mnie wkurza, bo takie same zasady powinny panować wszędzie

justysia171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 10:39   #2434
~Veronique
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justysia171 Pokaż wiadomość
Byłam dziś w H&m i przy kasie pisze, że nie ma zwrotów bielizny i pytałam o stroje kąpielowe - też nie ma zwrotów ani wymian
Także jak widać wszystko zależy od sprzedawcy, co mnie wkurza, bo takie same zasady powinny panować wszędzie
a gdzie pytałaś?? ja zwracałam w Galerii Kazimierz

Stary 2010-05-26, 10:46   #2435
justysia171
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ~Veronique Pokaż wiadomość
a gdzie pytałaś?? ja zwracałam w Galerii Kazimierz
krakowskiej,podejrzewam, że może inny sprzedawca powiedziałby co innego
(nie chciałam zwracać ani wymieniać, pytałam z czystej ciekawości, bo jak widać na wizażu są rożne doświadczenia)

Stary 2010-05-26, 10:50   #2436
~Veronique
Zakorzenienie

Cytat:
krakowskiej,podejrzewam, że może inny sprzedawca powiedziałby co innego
(nie chciałam zwracać ani wymieniać, pytałam z czystej ciekawości, bo jak widać na wizażu są rożne doświadczenia)
no właśnie tego się obawiałam, że mi nie przyjmą zwrotu, ale Pani bez mrugnięcia okiem przyjęła

Stary 2010-05-26, 11:00   #2437
fanfelka
Zadomowienie

Co do zawrotu/wymian to dużo zależy od sprzedawcy. Mój TŻ kupił mi stanik (mój rozmiar) na prezent i okazało się, że rozmiarówka jest zaniżona i trzeba było wymienić. Przy kasie oczywiście była karteczka, że zwrotów czy też wymian bielizny nie robią. Mimo tego urok mojego TŻ sprawił, że stanik został wymieniony. Oczywiście kasjerka troszkę pod nosem pomarudziła ale w końcowym efekcie wymiany dokonała .
fanfelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 13:31   #2438
martunia-w
Organizatorka :)

Cytat:
Napisane przez BlairWaldorf Pokaż wiadomość

EDIT: Aha, jeśli jeszcze są jakieś dziewczyny, które poszukują tych legginsów, to w bonarce jest jeszcze kilka sztuk. Są 2x36 i 2x34. Jednak każda para ma jakąś wadę - najczęściej pęknięte jest szycie przy wewnętrznej stronie łydki. Jednak jedna para miała prawie dziurę na pięcie - jakby ktoś chodził w tych legginsach włożonych w buty...:/
Mi się udało znaleźć taką parę, którą miała maleńką dziurkę, którą już zaszyłam i nie ma śladu Pani mi dała 10zł rabatu za to.
Szczęściara

Cytat:
Napisane przez mortish Pokaż wiadomość
ja dzisiaj widziałam jedną parę 38 czarnych
Tylko jedną?

martunia-w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 14:06   #2439
paula-zla
Zakorzenienie

Jak widać różne zwyczaje panują w H&M. W dodatku, kobietka podkreśliła, że od niedawna można wymieniać bieliznę.
i don't want to get over you

wymienię
paula-zla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 14:08   #2440
kiiko
Zakorzenienie

Hej dziewczyny a propos wymiany bielizny to dokładnie tydzień temu w h&m wróciła zasada przyjmowania zwrotów i wymiany bielizny. spojrzcie na dole na paragonie powinna byc informacja a jesli sprzedawca mowi, ze nie mozna zwracac, to powiedzcie mu,że jest niedoinformowany, i niech zapyta kogos bardziej kompetentnego
kiiko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 14:11   #2441
BlairWaldorf
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martunia-w Pokaż wiadomość
Szczęściara

"Pieniądze szczęścia nie dają, dopiero zakupy"

BlairWaldorf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 14:11   #2442
paula-zla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kiiko Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny a propos wymiany bielizny to dokładnie tydzień temu w h&m wróciła zasada przyjmowania zwrotów i wymiany bielizny. spojrzcie na dole na paragonie powinna byc informacja a jesli sprzedawca mowi, ze nie mozna zwracac, to powiedzcie mu,że jest niedoinformowany, i niech zapyta kogos bardziej kompetentnego
Czyli spotkałam kompetentną ekspedientkę.
i don't want to get over you

wymienię
paula-zla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 14:14   #2443
kiiko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paula-zla Pokaż wiadomość
Czyli spotkałam kompetentną ekspedientkę.
otóż to jakiś kiepski przepływ informacji mają ogólnie chyba w różnych sklepach
Stary 2010-05-26, 14:15   #2444
kualla
Przyczajenie

ja też swój strój wymieniałam, nie było z tym problemu, ale często w sklepach nie wymieniają bielizny w tym kostiumów, no bo to w sumie tez na gołe ciało się powinno mierzyć
kualla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 14:28   #2445
endorfina123
Wtajemniczenie

Cytat:
dziś przy okazji kupna sukienka zapytałam w kasie, czy mogę zwrócić pareo, obok ekspedientki stała kierowniczka i powiedziała, że "znów można zwracać wszystko"

endorfina123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 14:32   #2446
anakrk
Zakorzenienie

Dziewczyny! Czy w którymś z krakowskich H&M można jeszcze dorwać te koszulki z koronką za 19,90 w kolorze szarym lub czarnym ?
anakrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 14:40   #2447
justysia171
Zakorzenienie

Cytat:
heh ostatnio mam ciągłe spotkania ze źle doinformowanymi ekspedientkami
Ostatnio np. korzystałam z promocji weź 2 zapłać za 1.
Brałam 8 rzeczy (4 pary tych samych rzeczy ale w różnych kolorach i rozmiarach).
Tzn. brałam dla siebie krótkie spodenki beżowe i czarne, dla Tż ta krótkie spodenki beżowe i czarne, mamie 2 koszulki w 2 róznych kolorach a siostrze spodenki.
Policzyłam sobie, że zapłacę 330 zł.
Przy kasie Pani nabiła mi rachunek na ponad 400 zł, bo stwierdziła, że sobie zrobi pary-droższa i tańsza rzecz i wtedy ta tańsza jest za darmo.
Połączyła mi więc np. koszulkę za 60 zł i spodenki za 100 zł i miałam zapłać 100 zł za parę.
Nie mogła zrozumieć mojego wytłumaczenia, że jak mam np. 2 pary takich samych spodenek to niech je połączy i wtedy np. za spodenki płacę 100 zł zamiast 200, podobnie łączymy 2 koszulki i płacę za nie 60 zł zamiast 120 zł itd.
Wychodzi to korzystniej dla mnie i jest zgodne z promocją.
Jak się już dogadałyśmy (trzeba było kierowniczkę wołać) to stwierdziła, że jak będę chciała wymienić np spodenki dla Tżta na inny rozmiar to muszę przynieść wszystkie 8 rzeczy (a nie tylko 2 pary spodenek).
Na szczęście na drugi dzień wymieniałam na inny rozmiar i miałam ze sobą tylko 2 pary spodenek i nie było problemu z wymianą.

Odnośnie tych kolejnych zmian dotyczących wymiany/zwrotów - czy getry/rajstopy/bizuterię też można znowu zwracać/wymieniać?

edit:
Spojrzałam na swój paragon z H&M z dziś i pisze, że zwrot do 28 dni z wyjątkiem bielizny i akcesoriów;/ więc już nic z tego nie rozumie

Edytowane przez justysia171
Czas edycji: 2010-05-26 o 14:43
Stary 2010-05-26, 14:54   #2448
kiiko
Zakorzenienie

Cytat:

Odnośnie tych kolejnych zmian dotyczących wymiany/zwrotów - czy getry/rajstopy/bizuterię też można znowu zwracać/wymieniać?
getry i rajstopy i biżuterie a i owszem. tylko kosmetyki nie

Cytat:
Spojrzałam na swój paragon z H&M z dziś i pisze, że zwrot do 28 dni z wyjątkiem bielizny i akcesoriów;/ więc już nic z tego nie rozumie
Najwyrazniej nie zmienili sobie jeszcze 'stopki' w drukarce mogę powiedzieć tylko tyle, że brak mi słów
Stary 2010-05-26, 14:56   #2449
dagienka
Zadomowienie

A propos tej promocji 2 za 1 to tam jest właśnie taka informacja, że to tańsza rzecz jest gratis, więc sprzedawczyni połączyła w dobre pary a Ty miałaś szczęście, że zrobili tak jak chciałaś no i zawsze każdą parę można było wziąć na inny paragon, to nie byłoby kłopotu :P
dagienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 15:01   #2450
justysia171
Zakorzenienie

Cytat:
getry i rajstopy i biżuterie a i owszem. tylko kosmetyki nie

Najwyrazniej nie zmienili sobie jeszcze 'stopki' w drukarce mogę powiedzieć tylko tyle, że brak mi słów
dzięki za info, dobrze wiedzieć bo kupiłam dziś getry i są właśnie za duże;/ ( a nie miałam jak zmierzyć bo zapakowane były i wzięłam rozmiar jak zawsze)

Cytat:
Napisane przez dagienka Pokaż wiadomość
A propos tej promocji 2 za 1 to tam jest właśnie taka informacja, że to tańsza rzecz jest gratis, więc sprzedawczyni połączyła w dobre pary a Ty miałaś szczęście, że zrobili tak jak chciałaś no i zawsze każdą parę można było wziąć na inny paragon, to nie byłoby kłopotu :P
Nie miałam żadnego szczęścia
Chciałam wszystko na osobne paragony bo rzeczy były dla 4 osób ale zrobili mi 1.
Jeżeli kupuje rzeczy, które mają tą samą cenę to wiadomo, że nie ma tu jakiegoś wyboru typu płacę za tańszą rzecz bo obie tyle samo kosztują.
Jeżeli kupowałam 2 pary męskich spodenek i każda kosztuje 100 zł to wiadomo, że zapłacę 100 zl.
Jeżeli kupuje mamie 2 koszulki po 60 zł to zapłacę 60 zł itd.
A to, że kobitka zrobiła mi 1 paragon zamiast 4 i stworzyła swoje własne pary to już nie mój problem.

Czas edycji: 2010-05-26 o 15:02
Stary 2010-05-26, 15:07   #2451
Rooksi2
Raczkowanie

Cytat:
dzięki za info, dobrze wiedzieć bo kupiłam dziś getry i są właśnie za duże;/ ( a nie miałam jak zmierzyć bo zapakowane były i wzięłam rozmiar jak zawsze)

Nie miałam żadnego szczęścia
Chciałam wszystko na osobne paragony bo rzeczy były dla 4 osób ale zrobili mi 1.
Jeżeli kupuje rzeczy, które mają tą samą cenę to wiadomo, że nie ma tu jakiegoś wyboru typu płacę za tańszą rzecz bo obie tyle samo kosztują.
Jeżeli kupowałam 2 pary męskich spodenek i każda kosztuje 100 zł to wiadomo, że zapłacę 100 zl.
Jeżeli kupuje mamie 2 koszulki po 60 zł to zapłacę 60 zł itd.
A to, że kobitka zrobiła mi 1 paragon zamiast 4 i stworzyła swoje własne pary to już nie mój problem.
no mi się wydaje że polega to na tym że tańsza rzecz jest gratis, czyli policzy ci w przypadku 2 bluzek po 60 zł i 2 x spodnie po 100 zł ze do zapłaty masz 200 zł a nie 160 zł, ja uważam ze tak to jeest w tej promocji niezależnie czy masz 2 takie same rzeczy czy coś
Rooksi2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 15:09   #2452
justysia171
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rooksi2 Pokaż wiadomość
no mi się wydaje że polega to na tym że tańsza rzecz jest gratis, czyli policzy ci w przypadku 2 bluzek po 60 zł i 2 x spodnie po 100 zł ze do zapłaty masz 200 zł a nie 160 zł, ja uważam ze tak to jeest w tej promocji niezależnie czy masz 2 takie same rzeczy czy coś
Mnie się tak nie wydaje bo ja jej dałam do skasowania 2 pary spodni po 100 zł na oddzielny paragon, 2 koszulki na oddzielny paragon itd.
A kobitka sobie pomyliła i zrobiła 1 paragon.
Jeżeli kupuje więc 2 rzeczy po 100 zł to płacę 100 zł a ja tak chciałam zrobić (nie muszę brać tańszej i droższej rzeczy żeby skorzystać z promocji)
Dodam, że podobną operację łączenia rzeczy wykonywałam w innym H&M i ekspedientka sama połączyła to w pary 2x100 zł i 2x80 zł, więc to chyba też zależy od obsługi

Wg. mnie H&M nie określa nigdy jasno i przejrzyście zasad promocji.
Kiedyś np. rozdawali kupony na zniżkę 20%, miało to trwać tydzień, po 2 czy 3 dniach zawiesili akcję bo stwierdzili, że za niby miało tak być, że 1 kupon przypada na 1 osobę a zdarza się, że 1 osoba miała kilka kuponów (co dla mnie jest całkiem logiczne i było do przewiedzenia).
Sami chyba tak do końca nie wiedzą jak mają działać ich promocje........

Czas edycji: 2010-05-26 o 15:14
Stary 2010-05-26, 15:19   #2453
Nefrytka
Rozeznanie

Cytat:
heh ostatnio mam ciągłe spotkania ze źle doinformowanymi ekspedientkami
Ostatnio np. korzystałam z promocji weź 2 zapłać za 1.
Brałam 8 rzeczy (4 pary tych samych rzeczy ale w różnych kolorach i rozmiarach).
Tzn. brałam dla siebie krótkie spodenki beżowe i czarne, dla Tż ta krótkie spodenki beżowe i czarne, mamie 2 koszulki w 2 róznych kolorach a siostrze spodenki.
Policzyłam sobie, że zapłacę 330 zł.
Przy kasie Pani nabiła mi rachunek na ponad 400 zł, bo stwierdziła, że sobie zrobi pary-droższa i tańsza rzecz i wtedy ta tańsza jest za darmo.
Połączyła mi więc np. koszulkę za 60 zł i spodenki za 100 zł i miałam zapłać 100 zł za parę.
Nie mogła zrozumieć mojego wytłumaczenia, że jak mam np. 2 pary takich samych spodenek to niech je połączy i wtedy np. za spodenki płacę 100 zł zamiast 200, podobnie łączymy 2 koszulki i płacę za nie 60 zł zamiast 120 zł itd.
Wychodzi to korzystniej dla mnie i jest zgodne z promocją.
Jak się już dogadałyśmy (trzeba było kierowniczkę wołać) to stwierdziła, że jak będę chciała wymienić np spodenki dla Tżta na inny rozmiar to muszę przynieść wszystkie 8 rzeczy (a nie tylko 2 pary spodenek).
Na szczęście na drugi dzień wymieniałam na inny rozmiar i miałam ze sobą tylko 2 pary spodenek i nie było problemu z wymianą.

edit:
Mam pytanie, czy ta promocja dotyczy wszystkich koszulek? Dotyczy też spodenek itd?
Nefrytka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 15:20   #2454
justysia171
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nefrytka Pokaż wiadomość
Mam pytanie, czy ta promocja dotyczy wszystkich koszulek? Dotyczy też spodenek itd?
NIe wszystkich, tylko wybranych modeli.
Są krótkie spodenki, koszulki ale tylko po kilka rodzajów (zarówno na damskim jak i męskim dziale)

Stary 2010-05-26, 15:20   #2455
emememsik
po prostu Em :)

O co wy się w ogóle spieracie, oczywiście, że justysia171 ma rację. Można połączyć rzeczy o takich samych cenach i rabat będzie wtedy większy. W razie problemów prosi się o nabicie na 4 rachunki i po problemie.
Stary 2010-05-26, 15:25   #2456
justysia171
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
O co wy się w ogóle spieracie, oczywiście, że justysia171 ma rację. Można połączyć rzeczy o takich samych cenach i rabat będzie wtedy większy. W razie problemów prosi się o nabicie na 4 rachunki i po problemie.
Nie spieramy się dyskutujemy
Jak widać każdy ma inne zdanie, podobnie jak w każdym sklepie panują inne zwyczaje

Stary 2010-05-26, 15:28   #2457
emememsik
po prostu Em :)

Ale przecież to logiczne. Dopóki nie ma zapisu, że z promocji można skorzystać tylko raz łączy się w pary tak jak chce klient.
Stary 2010-05-26, 15:31   #2458
justysia171
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Ale przecież to logiczne. Dopóki nie ma zapisu, że z promocji można skorzystać tylko raz łączy się w pary tak jak chce klient.
Dla mnie to logiczne ale jak widać nie dla wszystkich.
Powinni przynajmniej przed każdą promocją dokładnie informować obsługę jak ona "działa"

Stary 2010-05-26, 15:33   #2459
Miyuki
Raczkowanie

Ja sprawdzilam swoj paragon z H&M (robilam zakupy w poniedzialek) i rzeczywiscie pisze ze "zwrot i wymiana do 28 dni, nie dotyczy kosmetykow"
Stary 2010-05-26, 15:33   #2460
Nefrytka
Rozeznanie

Cytat:
NIe wszystkich, tylko wybranych modeli.
Są krótkie spodenki, koszulki ale tylko po kilka rodzajów (zarówno na damskim jak i męskim dziale)
W te modele nie wchodzą bokserki w róże? Bo nie mam zamiaru się użerać, jeżeli wezmę tą bokserkę + jakieś 2 t-shirty i wyjdzie jej nie wiadomo jaka cena.
Nefrytka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości