Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-26, 14:17   #2221
hd2005
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Jeszcze się dzień nie skończył.
dokładnie

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 14:21   #2222
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Jaszczka nie wiem czy Ci kiedys juz pisalam, ale mojej kolezance tez maly wychodzil 2 tyg. mlodszy i malutki i tak caly czas az do porodu i co urodzila zdrowiutkiego synka i juz, nie martw sie Twoj tez sie urodzi zdrowy.
Mama Ł. urodziła się donoszona a nie ważyła nawet 2 kilo.
Zresztą 2 kilo, to się mówi, że to taka magiczna waga..

Lazurka, co z Twoim cukrem w ogóle?

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość

W ogóle to stwierdziłam, że nie nadaję się na matkę Dziś zawiozłam pieska do weterynarza na operację i musiałam go tam zostawić, on tak na mnie patrzył
Serce mi się ściska z żalu, odbieram go dopiero przed 17. Całą drogę ryczałam, wyglądałam jak upiór i jeszcze w domu wyłam jak głupia. I tak sobie pomyślałam- co ja zrobię jak mojemu Dziecku się coś stanie? To straszne, chyba właśnie dlatego nie nadaję się na matkę
Ale ty wymyślasz . Po pierwsze Twojemu dziecku nic się nie stanie, a po drugie, po to są też Mamy, żeby się o Maluszki najzwyczajniej w świecie martwić!!!
Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
Pokaże Wam kilka moich ostatnich "dzieł"
Widziałam na blogu...Ach...

Cytat:
Mój brat powiedział, że taniej by mnie wyniosło uśpienie, co za burak, myślałam że go uderzę normalnie...
Nie krępowałabym się!!!

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
anuszka ja mimo, że nie mam psa to cie rozumiem i mnie też wnerwiają takie gadki ;/ tak jak mój szczurek chorował i chodziłam z nim na zastrzyki do weterynarza to niektórzy znajomi z gadką typu " kup sobie nowego a nie pieniądze wydajesz na leczenie" ( bo szczurek kosztuje ok 6-8 zł heh a leczenie dużo droższe) no normalnie myślałam, że im ......................... .....
Moja Mama zawsze jak coś mojemu psiakowi jest, to mówi "Może w końcu zdechnie", ale prawda taka, że go dokarmia i dba o Niego, mimo że nie chce tego okazać. Tata też tak robił.

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
moje corcie pierwszy raz tak zaszalaly, ale potrafia juz zrobic kanapki, wiadomo chleb, wedlina, ser sa juz w plasterkach. tylko tatus przygotowal im wczesniej pimodorka i herbate

po wizycie. wszystko ok. ilosc wod w porzadku, szyjka dluga i zamknieta. dzidzia fika zdrowo. wazy 1600 czyli w normie i kolosem nie bedzie - jak jej siostry ktore mialy 2900. jestem bardzo szczesliwa
No jesteś jedna z niewielu i u których ciągle wszystko jest ok . Super.

Cytat:
Właśnie dzwonił weterynarz, że Mały już wybudzony i można go odebrać, a ja nie mam jak Moja siostra dopiero o 4 z pracy przyjedzie, a Marek pracuje do 19. biedactwo, pewnie umiera z żalu.
Ale za to jak się będzie cieszył, jak już do Niego przyjedziesz
Cytat:
Dostałam dzisiaj SMSa
"wszystkiego najlepszego dla kochanej mamusi życzy w dniu jej święta Szymek"
- jakie mądre dziecko jeszcze świata nie widziało a juz pisać potrafi
Ja dostałam kartkę on-line. Najpierw stukała w ekran stopka, a potem pojawiła się brzuchata Mamusia i podpis- "Jesteś całym moim światem Mamo". Kocham Cię Mamusiu.

Jeszcze nie mogę łez opanować. To takie cudowne uczucie...

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
A jak mojemu mężowi wczoraj powiedziałam taka dumna, że jutro mój pierwszy dzień mamy to on tak jakby mnie wyśmiał.. znaczy się nie dosłownie ale powiedział, ze się nie liczy bo dziecka nie ma.. to ja na to jak to nie ma?! - demonstrując brzuch.. a on, że na świecie nie ma.. no to ja znowu "a gdzie jest? w kosmosie?" no i zaczął kwękać stękać usiłując się wytłumaczyć ale na nic jego gęgania Ja tam swój pierwszy dzień matki obchodzę
Jak mojego kiedyś zapytałam, czy zaczyna czuć się Tatą, to powiedział, że już jest i czuje. Że to dziecko żyje i jest Nasze.
Nikt mi nie powie, że nie jestem Mamą, bo dziecko jeszcze się nie urodziło .

Dziewczyny jestem chora- zakatarzona, z glutem w gardle i bólem głowy. Łukasz mnie zaraził . Mam nadzieję, że zapanuję nad tym.

Odebrałam swoją glukozę, na czczo 75, po 2 h 113, więc luz.

Haniu album dotarł do adresata. Dziewczynki są zachwycone , jeszcze raz bardzo dziękuję .

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 14:21   #2223
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Ja bylam dzis z mama na zakupach, kupila nam tzn. mi i siostrze pizamki takie slodkie i sukienke taka na ciaze i nie tylko, oraz dala mi kase dla TZ wiec kupilam nowy zyrandol do pokoju bo tamten sie popsul. tzn. ja lubie taki na halogeny 4 i zegarek duzy na sciane

Dzis zajecia w szkole rodzenia na 17

Zaraz zjem sobie pierozki od mamusi
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 14:21   #2224
bajka1807
Zakorzenienie

no moj maz tez niestety nie jest pomyslowy ani romantyczny tak wiec moge zapomniec o czyms takim jak chociazby zyczenia z okazji dnia mamy tym bardziej ze nie pamietal ze to dzisiaj. zawsze ja bylam skora do takich niespodzianek, jak np w weekend kupilam mu lizaka w ksztalcie serca i napisem naleze do ciebie i doczepilam karteczke "na osłode weekendu" bo wyjezdzalam do matki. ale co z tego jak to ja musialam pytac czy w ogole go zauwazyl hehe. stwierdzilam ze nie bede sie wysilac skoro jakos slabo to na niego dziala
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 14:22   #2225
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Jeszcze się dzień nie skończył.
Cytat:
dokładnie
ale ja juz wiem za nie bedzie damian jest w domu a dwa razy juz gdzies jechal wiec gdyby mial zamiar to juz by kupil. no trudno moze poprostu mnie za bardzo przyzwyczail do dobrego
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 14:22   #2226
jaszczka
Zadomowienie

Dziękuję dziewczyny za wsparcie ogólnie mam doła i wsparcie pomaga

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
jaszczka rozumiem, ze od ostatniej wizyty za mało urósł ? bo jezeli oni twierdza tylko na podstawie aktualnej wagi ze maly, to wogole bym sie tym nie przejmowala...mój mały w 32tc3dni wazyl tylko 1613 i lekarz mi powiedzial ze nie za duzy , ze na 100 dzieci 21 wazy tyle co moj i jak tak bedzie srednio rosl to kolo porodu 3200 i zebym sie cieszyla no ale wiadomo ze to tylko takie zgadywanki...i tez zaczelam sie martwic ze malo etc...ale sam powiedzial zebym sobie nie wkrecala bo kazde dziecko ma inne tempo a ta waga poki co jest prawidlowa , a jak by bylo niewydolne lozysko to miedzy wizytami bardzo malo by urosl..np jakbym poszla za 3 tyg i tylko 100g to wiadomo ze cos nie tak z lozyskiem i wtedy cc ...bede miala lekkiego stresa na kolejnej wizycie...no ale tak to juz chyba bedzie
TU jest tabela ktora byla wiele razy wklejana wiec widze ze u Ciebie wagowo wszystko ok no chyba ze tak jak mowie swoje obserwacje poczynili na podstawie tego ze za malo urosl od ostatniej wizyty.
to jest tak: mały rósł sobie jak należy i był w tej górnej części tabeli przez całą ciążę, aż do 6 tygodni temu, kiedy to byłam na usg i powiedzieli, że mały jest za mały i wtedy wynikło całe zamieszanie z moją pracą - powiedzieli że za dużo pracuję i praca za barem niedobra jest i to mogło ograniczyć jego wzrost. kazali wrócić za 2 tygodnie w celu monitorowania czy on wogóle rośnie. byłam po 2 tygodniach i okazało się "że wszystko jest ok" tylko, że usg robiła mi stażystka, która jak sama twierdziła "dopiero się uczy"... jak wyszło ok to powiedzieli żeby już nie przychodzić za 2 tygodnie znowu tylko za 4 - to było wczoraj, usg robiła mi pani starsza i długo mierzyła i wyszło, że stażystka się pomyliła i jednak mały jest za mały. czyli rósł sobie ok aż przestał tzn dalej rośnie ale nie tak jak powinien.. martwi mnie to, ale może rzeczywiście po prostu będzie małym szkrabikiem i tyle...

Cytat:
Napisane przez pilotka f16 Pokaż wiadomość
Dziewczyno spokojnie! Niczym się nie martw!
Nam położna w SR mowiła, że donoszone, zdrowe dziecko waży 2,5 kilo. A Ty masz jeszcze 6 tygodni i Twoje Maleństwo na 100% zdazy przybrać minimum 0,5 kilo.
Mowiła też żeby nie dać sobie wkręcać różne historie i porównywać z innymi, bo są dzieci ktore waża w dniu porodu 4,5 kilo a są też takie 2,5 kilo i jedne i drugie są całkiem zdrowe!
Co więcej - mowiła nam szczegółowo jak nadaje się punkty APGAR przy porodzie. I im większe dziecko tym większe ma szanse na to, że dostanie mniej punktów. Dlatego, że odejmują mu np. za skórę (duże dłużej się przeciska i poprostu bardziej zmęczone jest...). Mowiła, że standardowo zdrowy bobas powyżej 3,5 kilo dostaje max 9 punktów, a te mniejsze zwykle 10 dostają
Więc się nie martw - poprostu będziesz miała niedużego Maluszka i łatwiej będzie Ci go urodzić
Dzięki może rzeczywiście jest jak piszesz... pocieszam się myślą, że może będzie łatwiej urodzić...

Siala - popłakałam się przez tą piosenkę, aż się tż na mnie dziwnie patrzył

A tak wogóle to: życzę Wam, przyszłe mamusie, wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Mamy, żeby wszystkie dzidzie były zdrowe a porody lekkie
Stary 2010-05-26, 14:35   #2227
bajka1807
Zakorzenienie

jest i on!!! pierwszy rozstep na dzien matki
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 14:40   #2228
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Mama Ł. urodziła się donoszona a nie ważyła nawet 2 kilo.
Zresztą 2 kilo, to się mówi, że to taka magiczna waga..

Lazurka, co z Twoim cukrem w ogóle?

Ale ty wymyślasz . Po pierwsze Twojemu dziecku nic się nie stanie, a po drugie, po to są też Mamy, żeby się o Maluszki najzwyczajniej w świecie martwić!!!
Widziałam na blogu...Ach...

Nie krępowałabym się!!!

Moja Mama zawsze jak coś mojemu psiakowi jest, to mówi "Może w końcu zdechnie", ale prawda taka, że go dokarmia i dba o Niego, mimo że nie chce tego okazać. Tata też tak robił.

No jesteś jedna z niewielu i u których ciągle wszystko jest ok . Super.

Ale za to jak się będzie cieszył, jak już do Niego przyjedziesz

Ja dostałam kartkę on-line. Najpierw stukała w ekran stopka, a potem pojawiła się brzuchata Mamusia i podpis- "Jesteś całym moim światem Mamo". Kocham Cię Mamusiu.

Jeszcze nie mogę łez opanować. To takie cudowne uczucie...

Jak mojego kiedyś zapytałam, czy zaczyna czuć się Tatą, to powiedział, że już jest i czuje. Że to dziecko żyje i jest Nasze.
Nikt mi nie powie, że nie jestem Mamą, bo dziecko jeszcze się nie urodziło .

Dziewczyny jestem chora- zakatarzona, z glutem w gardle i bólem głowy. Łukasz mnie zaraził . Mam nadzieję, że zapanuję nad tym.

Odebrałam swoją glukozę, na czczo 75, po 2 h 113, więc luz.

Haniu album dotarł do adresata. Dziewczynki są zachwycone , jeszcze raz bardzo dziękuję .
Umówiłam się na wizytę 31 maja. Pani mnie wpisała na początek kolejki żebym nie musiała czekać.
Tak jak lekarz powiedział- nie ma powodu do zmartwień w tek kwestii ale lepiej będzie dla mnie jak pójdę do diabetologa bo jak on mi da skierowanie na szersze badania to nic nie zapłacę a jakby on mi powiedział co muszę zbadać to za wszystko musiałabym płacić.
Dobrze, że termin nie jest odległy.

A Ty się kuruj!!

Moja mała się przeciąga w brzuchu strasznie. Leżę, mam pod plecami złożoną kołdrę żeby mi było wygodnie i obserwuję fale dunaju.
Stary 2010-05-26, 14:44   #2229
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Ach, któraś z Was pytała o waciki Leko.
Z doświadczenia mogę powiedzieć (na studiach używaliśmy do kłuć), że są bardzo mokre. To tak, jakby włożyć chusteczkę higieniczną do wody i wyciągnąć. Nic z nich nie cieknie, ale są bardzo dobrze nasączone. Tyle, że nie wiem czy poręczne przy pocieraniu pępuszka- nie lepiej patyczek higieniczny ze spirytusem?

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 14:57   #2230
ola_k11
Zadomowienie

jaszczka nie martw się! Przecież dzidzie rodzą się różnej wielkości a każda się zdrowo rozwija! Moja siostra urodziła w terminie córeczkę o wadze 2800 a szwagierka synka też w terminie o wadze 2600g! A zobacz ile dzieciaczków rodzi się powyżej 3 lub nawet 4 kg! Najważniejsze, żeby dzidzia zdrowo się rozwijała a nie aby tyła a do porodu jeszcze trochę czasu, więc na pewno przybierze na wadze

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

a ile razy zdarza się też tak, że dzidzia ma ważyć w dniu porodu 4kg a waży tylko 3? usg się czasem myli i te wyniki niestety nie są do końca wiarygodne głowa do góry!!!
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 14:58   #2231
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Cytat:
Misiulka
31w3d dokladnie, a za tz trzymam kciuki
dziękuję, no to fajna waga jak na ten tydzień, moja miała 1919 w 32w4d więc troszkę więcej i gin powiedział, że jak sie urodzi to może mieć 3600g, a twoje dziewczynki miały fajną wagę.

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 15:00   #2232
Linka24
Wtajemniczenie

Jaszczka!!! Nie denerwuj się! Najwazniejsze ze maluszek zdrowy, co z tego że mały??? A tak wogóle to ile teraz waży? Ja jutro ide na wizytę i zobaczymy jaka będzie różnica między naszymi dzidziolkami bo przeciez jestesmy w tym samym tyg i dniu.
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 15:01   #2233
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
dziękuję, no to fajna waga jak na ten tydzień, moja miała 1919 w 32w4d więc troszkę więcej i gin powiedział, że jak sie urodzi to może mieć 3600g, a twoje dziewczynki miały fajną wagę.
Moja w 29tc wazyla 1800g

Stary 2010-05-26, 15:08   #2234
Linka24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Moja w 29tc wazyla 1800g
mój w 32 miał 1800!
Stary 2010-05-26, 15:10   #2235
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
mój w 32 miał 1800!
dlatego mysle ze urodze wczesniej jak mala bedzie tak rosla, a przytylam nie calel 9kg w tym pewnie mala juz z 2,5kg wazy bo jestem w 32 tc mysle ze cala waga to dziecko, wody plodowe, krew itd.

Stary 2010-05-26, 15:14   #2236
Linka24
Wtajemniczenie

No to pewnie i tak, ah najważniejsze by zdrowe dzidziolki!!! MOja waga dobije niebawerm +20 kg więc fantastycznie wogóle....
Stary 2010-05-26, 15:15   #2237
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
No to pewnie i tak, ah najważniejsze by zdrowe dzidziolki!!! MOja waga dobije niebawerm +20 kg więc fantastycznie wogóle....
To najwazniejsze oj dasz rade, pozniej zrzucisz szybko A ja zadowolona jestem z sukienusi mam nadzieje, ze bede mogla niedlugo ja zalozyc

Stary 2010-05-26, 15:18   #2238
vette
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
A tak myślałam. Tylko wydawało mi sie, że ze względu na Twój stan zdrowia już jesteś w domku.
Ja niestety musze do konca czerwca skonczyc praktyki, wyklady i prace. Gin wie, ze sytuacja jest podbramkowa, jednoczesnie gdyby tylko bylo cos bardziej nie tak na pewno kazalby mi lezec plakiem.
Poki co pozwala mi to. Jeszcze 2 zjazdy, 5 praktyk i 6 razy do pracy

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość

u mnie stoi już od lutego
Ale pewnie Twoje juz "ubrane" i w ogole, a u mnie tylko przescieradlo na materacu, kocyki i przewijak gotowy. Posciel bede kupowac pozniej lub w ogole po porodzie.
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 15:19   #2239
niezawsze
Zakorzenienie

Hd sliczne te rzeczy torebka granatowa zwlaszcza

Itakasia
super corki

Cytat:
Ach, któraś z Was pytała o waciki Leko.
Z doświadczenia mogę powiedzieć (na studiach używaliśmy do kłuć), że są bardzo mokre. To tak, jakby włożyć chusteczkę higieniczną do wody i wyciągnąć. Nic z nich nie cieknie, ale są bardzo dobrze nasączone. Tyle, że nie wiem czy poręczne przy pocieraniu pępuszka- nie lepiej patyczek higieniczny ze spirytusem?
No ja tez wlasnie czesto uzywalam tych leko i jakos mi sie nie widzi do kikutka ich uzywac one dla mnie takie za sztywne sa a i moje tak wilgotne nie byly pewnie dlatego, ze zlezale bo to z apteczki w samolocie.

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 15:24   #2240
jaszczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
jaszczka nie martw się! Przecież dzidzie rodzą się różnej wielkości a każda się zdrowo rozwija! Moja siostra urodziła w terminie córeczkę o wadze 2800 a szwagierka synka też w terminie o wadze 2600g! A zobacz ile dzieciaczków rodzi się powyżej 3 lub nawet 4 kg! Najważniejsze, żeby dzidzia zdrowo się rozwijała a nie aby tyła a do porodu jeszcze trochę czasu, więc na pewno przybierze na wadze

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

a ile razy zdarza się też tak, że dzidzia ma ważyć w dniu porodu 4kg a waży tylko 3? usg się czasem myli i te wyniki niestety nie są do końca wiarygodne głowa do góry!!!
no wiem... ale wiecie jak to jest, nosicie pod serduszkiem to jedyne, wyczekane dzieciątko i bardzo byście chciały żeby wszystko było w normach i ok, a tu takie coś wyskakuje i dlatego się martwię...

Cytat:
Jaszczka!!! Nie denerwuj się! Najwazniejsze ze maluszek zdrowy, co z tego że mały??? A tak wogóle to ile teraz waży? Ja jutro ide na wizytę i zobaczymy jaka będzie różnica między naszymi dzidziolkami bo przeciez jestesmy w tym samym tyg i dniu.
dzień przed pełnym 34 tygodniem (wczoraj) ważył pomiędzy 1987 a 2047 gram - tak wyskakiwało na monitorze jak babeczka próbowała jak najdokładniej go zmierzyć...
koniecznie daj znać jak to u ciebie będzie i trzymam kciuki za twoją wizytę
Stary 2010-05-26, 15:25   #2241
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:

po wizycie. wszystko ok. ilosc wod w porzadku, szyjka dluga i zamknieta. dzidzia fika zdrowo. wazy 1600 czyli w normie i kolosem nie bedzie - jak jej siostry ktore mialy 2900. jestem bardzo szczesliwa
Cieszę sie Kasiu, że wszystko dobrze. Miła wiadomość na Dzień Matki.

hd piękne rzeczy. Granatowa torebka

Jem obiad, położę się na chwilkę i idę do mamy. Jeszcze musze zrobić bukiet, bo kupiłam kwiaty luzem i sama cos sobie wymyślę.
Stary 2010-05-26, 15:28   #2242
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość

No ja tez wlasnie czesto uzywalam tych leko i jakos mi sie nie widzi do kikutka ich uzywac one dla mnie takie za sztywne sa a i moje tak wilgotne nie byly pewnie dlatego, ze zlezale bo to z apteczki w samolocie.
damian uzywal tych leko jak robil sobie zastrzyki w brzuch. tez wlasnie takie sztywne mi sie wydaja i nie byly takie nasaczone bardzo. a kupowane w aptece normalnie (pytanie tylko ile tam lezaly) zostaly mi 3 sztuki chyba ale jakos nie widze tego zeby nimi kikutka przecierac

a z waga z USGto pisalam wam ze u mnie 6 maja wyszlo ze maly wazy 2140 g a jak poszlam tydzien pozniej do szpitala to ze niby 1900 wiec ja jakos az tak wielkiej wagi do tego nie przywiazuje. maly na pewno nie schudl wiec to wina pomiaru
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 15:28   #2243
karolcia228
Zakorzenienie

itakaska- fajnie ze wizyta udala sie pomyslnie

Ja zaraz mykam na poczte, po TZ i do SR

Stary 2010-05-26, 15:31   #2244
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:

hura !!!!!!!!!!!!!!!

Stary 2010-05-26, 15:33   #2245
alutka78
Rozeznanie

Za tydzien ide na wesele i mam dylemat w co sie ubrac, a ze kilo przybylo 15 no to juz nie jest takie proste.
Udalo mi sie dzis kupic tunike na poprawiny. Kolor taki jak chcialam.
Wkleje fotke.

Cytat:
Dzięki dziewczyny mam takiego doła Może to dla niektórych głupie, że tak się przejmuję, przecież to tylko pies. Ale dla mnie to AŻ pies, kocham go jak innych członków rodziny, niektórych nawet mniej. Mój brat powiedział, że taniej by mnie wyniosło uśpienie, co za burak, myślałam że go uderzę normalnie...

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

hd wszystko piękne aczkolwiek nie w moim stylu Masz wielki talent!
Kochana"nie tylko pies" - to czlonek Twojej rodziny. Rok temu musialam uspic kaukaza mial 8 lat, strasznie to przezylam. Bardzo dlugo dochodzilam do siebie. Jak ktos tylko wymawial jego imie albo zapytal jak tam Dino to ja zaraz plakalam.
Rozumiem Cie doskonale.
Cytat:
hd
sliczne dziela
jaszczka, lazurowa
mam nadzieje ze humorek u was lepszy

moje corcie pierwszy raz tak zaszalaly, ale potrafia juz zrobic kanapki, wiadomo chleb, wedlina, ser sa juz w plasterkach. tylko tatus przygotowal im wczesniej pimodorka i herbate

No to fajnie, ze wszystko w porzadeczku.
Stary 2010-05-26, 15:33   #2246
hd2005
Zakorzenienie

niezawsze, marta - dziękuje

Edytowane przez hd2005
Czas edycji: 2010-05-26 o 15:34
Stary 2010-05-26, 15:35   #2247
Linka24
Wtajemniczenie

Alutka ta tunika jesst bosska! Czemu u mnie takich nie widzialam!!! dużo zapłaciłas?
Stary 2010-05-26, 15:36   #2248
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alutka78 Pokaż wiadomość
Za tydzien ide na wesele i mam dylemat w co sie ubrac, a ze kilo przybylo 15 no to juz nie jest takie proste.
Udalo mi sie dzis kupic tunike na poprawiny. Kolor taki jak chcialam.
Wkleje fotke.
bardzo ładna

Stary 2010-05-26, 15:38   #2249
alutka78
Rozeznanie

Cytat:
Alutka ta tunika jesst bosska! Czemu u mnie takich nie widzialam!!! dużo zapłaciłas?
kosztowala mnie 65 zl. Byla jeszcze czarna - M i biala - XL. Kupilam ja na targu. Teraz tylko legginsy i balerinki i moge szalec na parkiecie.
Stary 2010-05-26, 15:39   #2250
hd2005
Zakorzenienie

Skończyłam 4 rozdział

Został mi jeszcze jeden

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości