Wszystko o Avonie - część 11 - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-26, 18:12   #4471
xxxpatixxx1
Raczkowanie

Dot.: Wszystko o Avonie - część 11

Cytat:
Napisane przez szczesliwa19 Pokaż wiadomość
ja z katalogu 7 miała zamówienie na 3100 zł, a z 8 jak narazie mam na 1100 zł, a składać będę w poniedziałek.
wow! Jak ty to robisz?

A ja z 8 katalogu na razie mam zamówienie na 430 zł.
xxxpatixxx1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 18:28   #4472
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez in bloom Pokaż wiadomość
juz dawno wiemy woda toal. dla niej windscape bylo o tym juz z tysiac razy
Cytat:
Napisane przez in bloom Pokaż wiadomość
no wiesz nie ciesz sie za szybko bo przeciez zeby dostac ten pokrowiec to trzeba 4szt kremow lub serum zamowic????? sprawdz sobie dokladnie
a coś Ty taka czepialska?
Cytat:
Napisane przez joanwi Pokaż wiadomość

czy zamawiał ktoś okulary przeciwsłoneczne Dolaris??
ja zamawiałam.
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 18:40   #4473
milenka27
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez szczesliwa19 Pokaż wiadomość
ja z katalogu 7 miała zamówienie na 3100 zł, a z 8 jak narazie mam na 1100 zł, a składać będę w poniedziałek.
no włąsnie jak ty to robisz, ja mam nie wieksze niż 1500, a ty 2x takie, jestem bardzo ciekawa jak to robisz
milenka27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 18:50   #4474
krystell
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malka Pokaż wiadomość
Najciekawiej jest jak sie dzwoni, loguje, a po chwili automat mówi "Przepraszamy, wszystkie linie są w tej chwili zajęte. Prosimy zadzwonic poźniej", po czym można jeszcze wysłuchać komunikat o bezpłatnym AvonNonStop i potem automat rozłącza połączenie.... Impulsy niestety lecą, albo minuty z komórki, a o połaczeniu można pomarzyć. I obawiam się, że tak będzie teraz często, bo skoro nie da sie edytować, to wiecej z nas dzwoni, żeby modyfikować zamówienia. I czemu to ma służyć? Widzicie Dziewczyny jakieś pozytywy tego rozwiązania? Bo ja nie

Ja jestem ciekawa po co komukolwiek jest edycja wysłanego złożonego już zamówienia ?
Nigdy z tego nie korzystałam, gdyż jak składam zamówienie to wiem, czy chcę go otrzymać dostawą regularną, czy do COK czy kurierem, wiem, jakie produkty zamówić i w jakiej ilości i edytowanie nie jest mi potrzebne. Domówienie jak najbardziej jest potrzebne, ale edycja jest według mnie niepotrzebna.

Skoro spodziewacie się jeszcze zamówień od klientek to możecie wpisać je do strefy KK, ale nie wysyłać go i czekać, aż klientki złożą zamówienia i wtedy kliknąć WYŚLIJ ZAMÓWIENIE.
Czy jak wysyłacie przelew w banku to macie możliwość jego usunięcia, jeśli został już zrealizowany bądź jest w kolejce do realizacji ?

Jeśli zachodzi potrzeba zmiany adresu - rozumiem, że nagły przypadek, że okazuje się, iż nie będziemy w domu, nie będziemy mieć jak dojechać do COK itd. - to pozostaje telefon. Ale dziwne jest, gdy masa osób składa zamówienie, wysyła, a za chwilę stwierdza, że może lepiej niech przyjdzie do COK, albo za dużo wpisałam danego produktu.
Moje drogie - trzeba zamówienie po prostu wcześniej naszykować, zdecydować się na rodzaj wysyłki, wklepać kody, ilości itd., wysłać i gotowe.
Hitem ostatniego okresu jest wysłanie zamówienia i nie zwrócenie uwagi, jaki rodzaj dostawy był zaznaczony na początku procesu składania zamówień przez Internet. Gdy dostawy regularnej już nie ma w naszym okręgu, wówczas pierwszą pozycją jest kurier i wtedy wszyscy denerwują się, że mają opłatę za dostawę.
krystell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 18:59   #4475
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Najciekawiej jest jak sie dzwoni, loguje, a po chwili automat mówi "Przepraszamy, wszystkie linie są w tej chwili zajęte. Prosimy zadzwonic poźniej", po czym można jeszcze wysłuchać komunikat o bezpłatnym AvonNonStop i potem automat rozłącza połączenie.... Impulsy niestety lecą, albo minuty z komórki, a o połaczeniu można pomarzyć. I obawiam się, że tak będzie teraz często, bo skoro nie da sie edytować, to wiecej z nas dzwoni, żeby modyfikować zamówienia. I czemu to ma służyć? Widzicie Dziewczyny jakieś pozytywy tego rozwiązania? Bo ja nie
Mi się jeszcze nigdy w karierze konsultantki(4 lata)nie zdarzyło dzwonić na infolinię, a i edytowałam może maksymalnie kilka razy(a składam zamówienia co tydzień, prawie zawsze na wszystkie terminy). Więc mi jest to w sumie obojętne.
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 19:02   #4476
meakeangel
Rozeznanie

GG do meakeangel

Cytat:
Napisane przez krystell Pokaż wiadomość
Ja jestem ciekawa po co komukolwiek jest edycja wysłanego złożonego już zamówienia ?
Nigdy z tego nie korzystałam, gdyż jak składam zamówienie to wiem, czy chcę go otrzymać dostawą regularną, czy do COK czy kurierem, wiem, jakie produkty zamówić i w jakiej ilości i edytowanie nie jest mi potrzebne. Domówienie jak najbardziej jest potrzebne, ale edycja jest według mnie niepotrzebna.

Skoro spodziewacie się jeszcze zamówień od klientek to możecie wpisać je do strefy KK, ale nie wysyłać go i czekać, aż klientki złożą zamówienia i wtedy kliknąć WYŚLIJ ZAMÓWIENIE.
Czy jak wysyłacie przelew w banku to macie możliwość jego usunięcia, jeśli został już zrealizowany bądź jest w kolejce do realizacji ?

Jeśli zachodzi potrzeba zmiany adresu - rozumiem, że nagły przypadek, że okazuje się, iż nie będziemy w domu, nie będziemy mieć jak dojechać do COK itd. - to pozostaje telefon. Ale dziwne jest, gdy masa osób składa zamówienie, wysyła, a za chwilę stwierdza, że może lepiej niech przyjdzie do COK, albo za dużo wpisałam danego produktu.
Moje drogie - trzeba zamówienie po prostu wcześniej naszykować, zdecydować się na rodzaj wysyłki, wklepać kody, ilości itd., wysłać i gotowe.
Hitem ostatniego okresu jest wysłanie zamówienia i nie zwrócenie uwagi, jaki rodzaj dostawy był zaznaczony na początku procesu składania zamówień przez Internet. Gdy dostawy regularnej już nie ma w naszym okręgu, wówczas pierwszą pozycją jest kurier i wtedy wszyscy denerwują się, że mają opłatę za dostawę.

widzisz, Tobie opcja edytowania potrzebna nie jest, wiec się nie musisz denerwowac, ale jak się zdarzają klientki które chcą złożyć zamowienie załóżmy choćby za 30 zł to nie bedziemy przecież robić takiej paczki na drugi termin bo to bez sensu. Widac wielu z nas ta opcja była bardzo potrzebna i stąd nasze zdenerwowanie skoro do tego nas przyzwyczaili.
Stary 2010-05-26, 19:03   #4477
Konto usunięte

Cytat:
też prawda.

Krystell, opowiedz co nowego w avonie, co z tą siecią, co klientów przekazują do orange, jak ze spotkaniami avon clubu bo u mnie dalej nie ma/DMS NIBY W SZPITALU/ i wogole jakies zmiany..?
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-05-26, 19:20   #4478
krystell
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez meakeangel Pokaż wiadomość
widzisz, Tobie opcja edytowania potrzebna nie jest, wiec się nie musisz denerwowac, ale jak się zdarzają klientki które chcą złożyć zamowienie załóżmy choćby za 30 zł to nie bedziemy przecież robić takiej paczki na drugi termin bo to bez sensu. Widac wielu z nas ta opcja była bardzo potrzebna i stąd nasze zdenerwowanie skoro do tego nas przyzwyczaili.

Nie obraź się meakeangel, ale w takim razie nie znasz opcji DOMÓWIENIE. Skoro wysłałaś już zamówienie, nie jest ono zafakturowane to możesz skorzystać z opcji domówienia albo przez bezpłatny numer 800 800 888 albo poprzez internet w strefie kk.
Jeśli zaś złożyłaś zamówienie, zostało zafakturowane to wytłumacz mi w jaki sposób to zamówienie klientki za 30zł ma został dołączone do już zafakturowanej paczki ? Jest to niemożliwe.

Pytam nie złośliwe, tylko będę u OMS w Warszawie, której koleżanka zajmuje się tą naszą stroną Avonu i zbierała tzw. feedback z terenu na temat działania strefy. Wiem, że edycja sprawiała więcej problemów niż pożytku (w sumie te kilka, kilkanaście osób z tego forum to nie jest jakaś reprezentatywna grupa osób dla Avonu), bo gdy ktoś edytował po północy to termin dostawy wydłużał się o 1 dzień albo dostawa regularna była już niedostępna i wtedy musiał płacić za przesyłkę kurierem albo jechać do COK (o ile miał taką możliwość). Oprócz tego były sytuacje, gdy ktoś kliknął EDYTUJ, system wyłączył z kolejki takie zamówienie, a tutaj wystąpił problem z połączeniem internetowym. Znam takie sytuacje od moich KK, więc sama im odradzałam edytowanie.
Razem z moją OMS rozmawiałam dzisiaj na ten temat i mówiła, że na jej spotkaniu z innymi OMS z DMS nikt nie zgłaszał takiej potrzeby, a właśnie wręcz odwrotnie - mówiono, że to wprowadzało większy zamęt.

Dlatego jeszcze raz pytam po co dokładnie jest Wam potrzebna edycja ?
Stary 2010-05-26, 19:33   #4479
exaltation
Raczkowanie

Czy możecie mi powiedzieć o co chodzi z tymi zamówieniami klientek online? Jak to usatwic itd..
exaltation jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 19:36   #4480
krystell
Raczkowanie

[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;19600068]też prawda.

Krystell, opowiedz co nowego w avonie, co z tą siecią, co klientów przekazują do orange, jak ze spotkaniami avon clubu bo u mnie dalej nie ma/DMS NIBY W SZPITALU/ i wogole jakies zmiany..?[/QUOTE]

MyAvon okazał się niewypałem, zainteresowanie było zerowe. Avon nieoficjalnie to więcej dokładał w postacie minut dla Liderów, OMS, DMS i w swoim czasie dla KK, Klubowiczów niż zarabiał na tym. Jak dodać do tego prezenty za doładowanie, Avonki to zysk jest zerowy. Mówiąc fachowym językiem to stopa zwrotu z takiej inwestycji jest dopiero po 2-3 latach, a tutaj okazało się, że po takim okresie czasu inwestycja padła.

Konkretnie i dosadnie mówiąc, ktoś z byłego kierownictwa Avonu wziął kasę, dał komuś zarobić w Orange, ktoś zarobił w Avonie, zatrudniono ludzi do spółki Avon Mobile, którzy też zarabiali, a teraz wszyscy zwijają się. Kto zarobił to zarobił, ale na pewno nie sama firma Avon.

Orange zrobił ofertę na przejście do jego sieci dla użytkowników myAvon, ale czy jest ona rewelacyjna - nie podzielałabym tego zachwytu niektórych pracowników biura obsługi. Marny wybór telefonów w tańszych planach, taryfy też nieciekawe.
Jeśli już ktoś ma numer w myAvon, który ma rozreklamowany wśród ludzi to lepiej niech przeniesie ten numer do dowolnej sieci - nie ma przymusu, że musi to być Orange.

CO do spotkań dla KR to Twój okręg aneszna nie jest jedyny, gdzie nie ma spotkań. To, że DMS jest w szpitalu nie oznacza, że spotkanie ma się nie odbyć. W końcu Dział Wspomagania Sprzedaży bierze grube pieniądze (jego pracownicy) za właśnie wspomaganie wszystkich, począwszy od KK, poprzez Klubowiczów, Liderów, OMS, DMS. Dlatego takie spotkanie może urządzić ktoś z tego biura.
Jestem w trakcie próby uzyskania informacji co do szczegółów na temat spotkań to dam znać. Ale ludzie w Warszawie bardzo opierają się rzetelnej informacji, jeden zgania na drugiego.

O innych zmianach to trudno powiedzieć. Jedną już znamy - nowa strefa KK/LS, ale druga, którą wszyscy ostatnio odczuwamy - to braki ludzi na infolinii telefonicznej Avonu - jest okropnie ciężko dodzwonić się, bo Avon wyszedł z założenie, że skoro wszystko ma być elektronicznie, to ludzie są niepotrzebni. I stąd łatwo domyślić się, gdzie znowu jest redukcja kosztów.
No oczywiście szumnie Avon głosi jaki jest ekologiczny i część drukowanych faktur będzie drukowana obustronnie. To niby ma być hit sezonu, bo już jakiś księgowy wyliczył ile to Avon zaoszczędzi.

Wydaje mi się osobiście, że w Avonie ostatnio zajmują się takimi samymi pierdołami (przepraszam za wyrażenie, ale cisnął się na usta mocniejsze epitety), a brak rzetelnej pomocy dla ludzi w terenie. Opóźnienie w otworzeniu strony Avonu i nowej strefy, ciągłe błędy, awarie to trochę za dużo jak na taką firmę. A może to dla nich normalne ?

Oczywiście my wszyscy płaczemy nad nieuczciwością wielu osób, w tym Liderów, którzy wykorzystują Allegro jest doskonały punkt zbytu w szarej strefie dla swoich kosmetyków, które zamawiają na swoje KK, a Pan Dyrektor wręcza kluczyki do BMW Liderce, która specjalizuje się w tym procederze. Ręce powiem Wam, że wielu opadają na to wszystko. Oby jak najszybciej podpisali uprawnienia dla Urzędów Skarbowych o ściganie takich osób, bo psują rynek jak nic, a Avon jeszcze je nagradza. Czy to nie kpina z nas wszystkich ?
Stary 2010-05-26, 19:40   #4481
szczesliwa19
Raczkowanie

GG do szczesliwa19

Cytat:
Napisane przez milenka27 Pokaż wiadomość
no włąsnie jak ty to robisz, ja mam nie wieksze niż 1500, a ty 2x takie, jestem bardzo ciekawa jak to robisz

sama się dziwię skąd .... może stąd, że mam dość dużą liczbę klientek / klientów ... średnio na katalog mam zamówienia od 30-40 osób.
szczesliwa19 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-26, 19:43   #4482
Konto usunięte

Cytat:

CO do spotkań dla KR to Twój okręg aneszna nie jest jedyny, gdzie nie ma spotkań. To, że DMS jest w szpitalu nie oznacza, że spotkanie ma się nie odbyć. W końcu Dział Wspomagania Sprzedaży bierze grube pieniądze (jego pracownicy) za właśnie wspomaganie wszystkich, począwszy od KK, poprzez Klubowiczów, Liderów, OMS, DMS. Dlatego takie spotkanie może urządzić ktoś z tego biura.
Jestem w trakcie próby uzyskania informacji co do szczegółów na temat spotkań to dam znać. Ale ludzie w Warszawie bardzo opierają się rzetelnej informacji, jeden zgania na drugiego.
napisalam maila ze strefy tak jak mi poradziłas do osoby odpowiedzialnej za club i co...nic bez odpowiedzitak ze prosze cie daj znac jak sie cos dowiesz,nawet na priv
Cytat:
O innych zmianach to trudno powiedzieć. Jedną już znamy - nowa strefa KK/LS, ale druga, którą wszyscy ostatnio odczuwamy - to braki ludzi na infolinii telefonicznej Avonu - jest okropnie ciężko dodzwonić się, bo Avon wyszedł z założenie, że skoro wszystko ma być elektronicznie, to ludzie są niepotrzebni. I stąd łatwo domyślić się, gdzie znowu jest redukcja kosztów.
niestety, pozwalniali pewnie większosc.
Cytat:
No oczywiście szumnie Avon głosi jaki jest ekologiczny i część drukowanych faktur będzie drukowana obustronnie. To niby ma być hit sezonu, bo już jakiś księgowy wyliczył ile to Avon zaoszczędzi.
ja właśnie dostaję dwustronne już cały czas
Cytat:

Wydaje mi się osobiście, że w Avonie ostatnio zajmują się takimi samymi pierdołami (przepraszam za wyrażenie, ale cisnął się na usta mocniejsze epitety), a brak rzetelnej pomocy dla ludzi w terenie. Opóźnienie w otworzeniu strony Avonu i nowej strefy, ciągłe błędy, awarie to trochę za dużo jak na taką firmę. A może to dla nich normalne ?
też mnie to dziwi.
Cytat:
Oczywiście my wszyscy płaczemy nad nieuczciwością wielu osób, w tym Liderów, którzy wykorzystują Allegro jest doskonały punkt zbytu w szarej strefie dla swoich kosmetyków, które zamawiają na swoje KK, a Pan Dyrektor wręcza kluczyki do BMW Liderce, która specjalizuje się w tym procederze. Ręce powiem Wam, że wielu opadają na to wszystko. Oby jak najszybciej podpisali uprawnienia dla Urzędów Skarbowych o ściganie takich osób, bo psują rynek jak nic, a Avon jeszcze je nagradza. Czy to nie kpina z nas wszystkich ?
ooo to dobre.

i dlatego ja nie wierzę że zlikwidują te sklepy internetowe, all itd, wszystko to podpucha z tymi aferami o szukaniu winowajców, zawsze tak było, jest i będzie, że takie szaraki jak my będziemy musiały cięzko pracowac a reszta all wystawi i jeszcze bmw dostanie.
Stary 2010-05-26, 19:52   #4483
aqqA
Rozeznanie

Ja nigdy nie korzystałam z opcji edycji. Klientki wiedzą, że do 22:00 zbieram zamówienia, spóźnią się to trudno- zbieram na kolejny termin. Mam zawsze dokładną rozpiskę co i w jakich ilościach chce zamówić, a przed kliknięciem na 'wyślij' sprawdzam 2 razy czy wszystko jest dobrze. Dodam, że często mam zamówienia na kilkadziesiąt produktów.. mimo to sprawdzam.

Konsultantka avonu

My

dbam o włosy
8MB i BBL

aqqA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 20:04   #4484
ankoro
Wtajemniczenie

Cytat:

A mnie edycja zamówienia jest potrzebna,
Tak jak dzisiaj po prostu się pomyliłam i już miałam problem. Dość często zdarza mi się ,że klientka coś domówi po złożeniu zamówienia ( np.bo nagle wieczorkiem coś sobie przypomni) i ja nie chcę tego domawiać, bo to jej zamówienie czasem dużo zmienia w całokształcie zamówienia.I wtedy edycja jest niezastąpiona.

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

Cytat:
Napisane przez aqqA Pokaż wiadomość
Ja nigdy nie korzystałam z opcji edycji. Klientki wiedzą, że do 22:00 zbieram zamówienia, spóźnią się to trudno- zbieram na kolejny termin. Mam zawsze dokładną rozpiskę co i w jakich ilościach chce zamówić, a przed kliknięciem na 'wyślij' sprawdzam 2 razy czy wszystko jest dobrze. Dodam, że często mam zamówienia na kilkadziesiąt produktów.. mimo to sprawdzam.

Nie wszyscy widocznie ( jak ja)dysponują taką ilością wolnego czasu co Ty.

Aneszna - a ja ostatnio dostaję faktury z pustymi stronami tylko z nagłówkiem.I to jest oszczędność?

Edytowane przez ankoro
Czas edycji: 2010-05-26 o 20:07
ankoro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 20:10   #4485
karolla90
Raczkowanie

Smile Dot.: Wszystko o Avonie - część 11

Hej dziewczyny! Mam prośbę (tylko nie krzyczcie na mnie jęsli to juz było na watku - do tej pory nie interesowala mnie ta informacja, bo nie doszłam do 1000zł;/), a mam tak wolny Internet, że zanim to przeszukam w wątku, to minie troche czasu. Interesuje mnie jaki jest program lojalnościowy na 1000zł. Proszę o odp i z góry dziękuję
Pozdrawiam
karolla90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 20:11   #4486
MagdaP
Zadomowienie

Ja nieraz edytowałam zamówienia - ale najczęściej polegało to na domawianiu więc teoretycznie teraz da radę. Ale kiedyś zdarzyło mi się edytować ze względu na adres dostawy - szkoda że teraz nie można tego zmienić. Specjalnie dziś wysłałam zamowienie tylko dla siebie żeby przetestować. Pobrali, przysłali potwierdzenie jest ilość kartonów nawet a faktura dalej - not found.
Stary 2010-05-26, 20:11   #4487
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ankoro Pokaż wiadomość
Aneszna - a ja ostatnio dostaję faktury z pustymi stronami tylko z nagłówkiem.I to jest oszczędność?
no dobrze, ale jakby wydrukowali nie na obu stronach to byś miała 2 strony zadrukowane po 1 stronie a tak to masz 1 stronę zadrukowaną bo obu, na tym polega oszczednosc wg,nich.
ja sie boje ze narzucą nam niedlugo fa elektroniczne.
Stary 2010-05-26, 20:18   #4488
ankoro
Wtajemniczenie

[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;19602031]no dobrze, ale jakby wydrukowali nie na obu stronach to byś miała 2 strony zadrukowane po 1 stronie a tak to masz 1 stronę zadrukowaną bo obu, na tym polega oszczednosc wg,nich.
ja sie boje ze narzucą nam niedlugo fa elektroniczne.[/QUOTE]

A po co mi te puste kartki dołączone?
Ja i tak jestem z zasady oszczędna więc, tak zadrukowane czy inaczej daję dzieciom do wykorzystania, ale Avonowi wychodzi na to samo i tak dostaję tę samą ilośc kartek co kiedyś.

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

Cytat:
Ja nie mogę sobie pozwolić na odmówienie przyjęcia zamówienia od klientki, bo ona nie będzie czekać tydzień dłużej tylko pójdzie na plac i sobie kupi.
Stary 2010-05-26, 20:25   #4489
malka
Rozeznanie

Cytat:
Po to np., zeby coś usunąć jak ktoś zrezygnuje z jakiejś pozycji, bo chce jednak coś innego, a zamówienie jest już wysłane. Zdarzają się takie przypadki. Albo po to, żeby usunąć coś, co pomyłkowo zamówiłam dwukrotnie, bo ostatnio się pomyliłam i zauważyłam to dopiero w potwierdzeniu mailowym.

A co do dostaw. Przyzwyczaiłyśmy się do wyboru dostawy w ostatnim kroku, a teraz ten wybór jest w pierwszym, pewnie dlatego są pomyłki.
malka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 20:27   #4490
MaT
Wtajemniczenie

Cytat:
...Nigdy z tego nie korzystałam, gdyż jak składam zamówienie to wiem, czy chcę go otrzymać dostawą regularną, czy do COK czy kurierem, wiem, jakie produkty zamówić i w jakiej ilości i edytowanie nie jest mi potrzebne. Domówienie jak najbardziej jest potrzebne, ale edycja jest według mnie niepotrzebna.
Skoro spodziewacie się jeszcze zamówień od klientek to możecie wpisać je do strefy KK, ale nie wysyłać go i czekać, aż klientki złożą zamówienia i wtedy kliknąć WYŚLIJ ZAMÓWIENIE. ...
Jeśli zachodzi potrzeba zmiany adresu - rozumiem, że nagły przypadek, że okazuje się, iż nie będziemy w domu, nie będziemy mieć jak dojechać do COK itd. - to pozostaje telefon. ......
Pewno, w miarę "praktyki", opanujemy funkcje strony, ale nadal jestem za wprowadzeniem opcji zmiany sposobu dostawy przed wysłaniem, bo właśnie przy możliwości wpisania zamówienia do strefy, system nie przewiduje tych nagłych wypadków, a dodzwonienie się ostatnio jest kłopotliwe, a tymbardziej o tej godzinie, zupełnie niemożliwe.

Natomiast w okresie wakacji, często mogą być sytuacje, że chętnie złożyłybyśmy zamówienie przed wyjazdem, a odebrały je dopiero po powrocie i to nie w COK (bo np. nie ma go w pobliżu), ale na dostawę regularną lub kurierem, ale system na to nie pozwala. Kilkakrotnie korzystałam z takiego ustawienia na poprzedniej stronie, czyli wyboru od razu na 2, czy 3 termin, a marzy mi się podobne rozwiazanie dla dostawy kurierem

Zgadzam się, że jak już zamówienie wysłane, to przepadło
MaT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 20:41   #4491
ankoro
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MaT Pokaż wiadomość
Pewno, w miarę "praktyki", opanujemy funkcje strony, ale nadal jestem za wprowadzeniem opcji zmiany sposobu dostawy przed wysłaniem, bo właśnie przy możliwości wpisania zamówienia do strefy, system nie przewiduje tych nagłych wypadków, a dodzwonienie się ostatnio jest kłopotliwe, a tymbardziej o tej godzinie, zupełnie niemożliwe.

Natomiast w okresie wakacji, często mogą być sytuacje, że chętnie złożyłybyśmy zamówienie przed wyjazdem, a odebrały je dopiero po powrocie i to nie w COK (bo np. nie ma go w pobliżu), ale na dostawę regularną lub kurierem, ale system na to nie pozwala. Kilkakrotnie korzystałam z takiego ustawienia na poprzedniej stronie, czyli wyboru od razu na 2, czy 3 termin, a marzy mi się podobne rozwiazanie dla dostawy kurierem

Zgadzam się, że jak już zamówienie wysłane, to przepadło
No właśnie wysłane, ale czasem leży u nich dość długo i dlaczego nie można by wtedy jeszcze coś pozmieniać?
Stary 2010-05-26, 20:45   #4492
malka
Rozeznanie

Cytat:
To po co dali tę beemkę takiej liderce? Bylaś Krystell na tym wręczeniu kluczyków?
Stary 2010-05-26, 20:47   #4493
Konto usunięte

Cytat:
To po co dali tę beemkę takiej liderce? Bylaś Krystell na tym wręczeniu kluczyków?
bo miała świetne wyniki ale dali wiedząc przy tym że to supersprzedawca avonu na all
Stary 2010-05-26, 20:57   #4494
marcin1019
Raczkowanie

Witam
Może juz padło to pytanie ale tyle tych watków że idzie się zgubić. Jaks ie wypisać z AVONU? czy po upływie jakiegoś czasu sami Cie wypisują?
marcin1019 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 21:00   #4495
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez marcin1019 Pokaż wiadomość
Witam
Może juz padło to pytanie ale tyle tych watków że idzie się zgubić. Jaks ie wypisać z AVONU? czy po upływie jakiegoś czasu sami Cie wypisują?
po roku nieaktywności-sami.
Stary 2010-05-26, 21:10   #4496
aqqA
Rozeznanie

Cytat:

Nie wszyscy widocznie ( jak ja)dysponują taką ilością wolnego czasu co Ty.
No tak, zajmuje mi to trochę czasu, ale nie musze sie później denerwować czy zdążę dodzwonić na infolinię żeby coś zmienić w zamówieniu i tracić kasy na połączenie. Coś, za coś.

Cytat:
Ja nie mogę sobie pozwolić na odmówienie przyjęcia zamówienia od klientki, bo ona nie będzie czekać tydzień dłużej tylko pójdzie na plac i sobie kupi.
Racja. Ale z drugiej strony nie po to są terminy zamówień z tyłu katalogu przez nas wpisywane żeby je olewać. Jak moja klientka nie złoży zamówienia w terminie to jej mówię że musi poczekać tydzień, licząc się z tym że może zrezygnować z zamówienia. Najczęściej się zdarza tak, że mnie przeprasza za spóźnienie i nie ma dla niej problemu, że poczeka.

Konsultantka avonu

My

dbam o włosy
8MB i BBL

aqqA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 21:23   #4497
Nusia7
Zakorzenienie

Cytat:
Chociażby po to, że wczoraj składałam pierwsze zamówienie na nowej stronie i całe mi się zdublowało. Niestety zauważyłam to dopiero po wysłaniu. I właśnie np. po to przydałaby się opcja edycji.
Nusia7 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-26, 21:23   #4498
malka
Rozeznanie

[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;19603114]bo miała świetne wyniki ale dali wiedząc przy tym że to supersprzedawca avonu na all[/QUOTE]

Czyli Avon wprost tego nie przyzna, ale wyraża zgodę na sprzedaż na all. Bo jak to inaczej wytłumaczyć? Hipokryzja na całego, aż mi się śmiać z tego chce

Z innej beczki. Dziewczyny jaką konsystencję ma serum Derma-Full (katalog 8, strona 11), żelową i jest przezroczyste jak to nowe serum Luminosity czy krmową i jest białe? Na pewno używałam kiedyś próbki, ale nie moge sobie przypomnieć jakie ono było... Za dużo tych próbek juz przetestowałam, a może to skleroza
Stary 2010-05-26, 21:47   #4499
kitka90
Raczkowanie

hehe teraz mi się przypomniało że jedna z konsultantek ostatnio zamówiła 500 sztuk katalogów przez przypadek tak bardzo się śpieszyła że musiało się jej coś nacisnąć 0... przyszło 8 kartonów samych katalogów, podobno pan paczkowy był nieźle wkurzony że tyle tego musi nosić
Stary 2010-05-26, 22:10   #4500
Oja 84
Zadomowienie

Cytat:
ja robię dokładnie tak samo, mam specjalny zeszyt od zamowien i jak jakas klientka sklada u mnie zamowienie-najczesciej przez sms- to ja sobie zapisuję w tym zeszycie nazwę produktu-strona-kod-cena a pod spodem wartosc zamowienia a obok imienia na gorze w koleczku moj zysk i wtedy wszystko mam czarno na bialym, wiem ile dokladnie na tym zarobilam jaka jest wartosc ogolnego zamowienia od wszystkich klientek a skladajac zamowienia lece kodami od gory do dolu potem wciskam pokaz opisy i spradzam czy czasami się nie pomylilam czy ten kod odpowiada temu produktowi. Dzięki temu nigdy nie spotkała mnie (odpukać!) niemiła niespodzianka

Szczęśliwi nie muszą zerkać do innych ogródków a tym bardziej zrywać tam kwiatów

Oja 84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości