Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.II - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-26, 18:58   #4561
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Witam
dziękuje Wam wszystkim za wsparcie i rady odnośnie mojej dziekanki. Przemyślałam sobie wszytko i na złość nie pójdę napiszę ten doktorat choćby nie wiem co dziś się widziałam z recenzentem i on powiedział że może mi zacząć sprawdzać jak coś.

Mama do Was dwa pytania.

w którym tygodniu robiłyście krzywą cukrową?
i czy mogę w 24 tygodniu zjechać windą do kopalni soli w Wieliczce (chodzi mi o duża zmianę ciśnienia|) bo mam konferencje i tam mamy bankiet ??
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 19:10   #4562
Zuziczka
Rozeznanie

Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Cytat:
Napisane przez Atlidee Pokaż wiadomość

----------------------------------------------------------------------------------------------------
Mamuski, ja jestem po wizycie i Dzidzius mi zrobil prezencik, pokazujac sie ladnie... jest Chlopiec!!!! Moje przeczucia sie sprawdzily... i kalendarz chinski tez.
Maly jest zdrowy i ruchliwy, ale na zdjecia to juz sie ulozyl boczkiem i twarzyczka w dol...
Chyba sie wreszcie rzuce na jakies zakupy...
c, co to tytka, w taki placz, ze uspokoic jej nie moglismy...
W koncu wszystko dobrze sie skonczylo i to jest jedna z tych historii, ktore opowiadamy przy rodzinnych zjazdach.

Pozdrawiam was Mamuski!!!
Atlidee- No to Gratulacje MAMUSIU CHLOPCZYKA! Nasze chlopaki beda mialy w czym wybierac

---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ----------

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
Witam
dziękuje Wam wszystkim za wsparcie i rady odnośnie mojej dziekanki. Przemyślałam sobie wszytko i na złość nie pójdę napiszę ten doktorat choćby nie wiem co dziś się widziałam z recenzentem i on powiedział że może mi zacząć sprawdzać jak coś.

Mama do Was dwa pytania.

i czy mogę w 24 tygodniu zjechać windą do kopalni soli w Wieliczce (chodzi mi o duża zmianę ciśnienia|) bo mam konferencje i tam mamy bankiet ??
No i dobrze! Bardzo dobra decyzja!
Ja cukier bede mierzyc w przyszlym tygodniu czyli jakis 23-24tydzien.
Co do kopalni to wydaje mi sie, ze czemu nie. W koncu do 27tyg mozna latac samolotem a tam sa duzo wieksze przeciazenia!
Stary 2010-05-26, 19:11   #4563
Atlidee
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
gratulacje!!!
Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
Atlidee- No to Gratulacje MAMUSIU CHLOPCZYKA! Nasze chlopaki beda mialy w czym wybierac
Dziekuje Baaardzo!!!
Atlidee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 19:29   #4564
Majka232
Zakorzenienie

Suszilda - witaj!
Te mebelki, które wkleiłaś to ja właśnie chcę tego typu, ale zrobi mi je Tż. Będą w kolorze wanilii i ciemnego brązu (nie wiem jeszcze dokładnie jaki kolor i typ "drewna")
Ja z rozm. c przeszłam na e, brrr

nicole007 - mi się wydaje, że ta waga może się barzdo zmieniać i to kwestia bardzo indywidualna i nie musi być tak, że jeśli jeden maluszek waży w 21 t.c. 500 g, a drugi 350 g, to na pewno ten cięższy urodzi sie większy, bo to się zmienia z tygodnia na tydzień

martucha - ja nawet jak bym pomyślała, że moja znajoma przytyła to na pewno bym jej tego nie powiedziała, zwłaszcza gdyby była w ciąży, bo to w końcu odmienny cudowny stan, w którym naturalnie kg przybywa.
Ty jesteś wg mnie bardzo zgrabna i szczupła, więc koleżanka tylko chciała Cię zezłościć
Mi koleżanka powiedziała ostatnio, że przytyłam, ale ja to wiem, bo ona mnie pamięta z wagi ook.10-12 kg mniej Zrzuci sie wszystko po porodzie

Atlidee - gratuluję synka!

Byłam dzis na wizycie u mojej gin. Nie miałam usg, bo było wczoraj, pani dr tylko zmierzyła tętno dzidziusia.
Wyniki badań na razie w dolnej granicy normy i mam brać żelazo, żeby sie nie pogorszyły. Jeśli będę się po nim dobrze czuła to 2x1, a jak gorzej to 1x1. Zacznę przez jakiś tydzień od jednej tabletki. Macie jakieś doświadczenia po braniu żelaza? Co się może dziać, mdlić itp.?

Poza tym dziwnie mi zdrętwiały uda jak byłam w sklepie i ledwie zeszłam ze schodów i doszłam do gabinetu (nigdy wcześniej to sie nie zdarzyło) i mam te chol...e bóle pod żebrem. Dostałam zwolnienie na 30 dni i najprawdopodobniej będę na L4 do porodu. Jutro jadę zawieźć zwolnienie i poinformować pracodawcę...
Stary 2010-05-26, 19:35   #4565
szokoladka74
Raczkowanie

Witajcie piękne kobietki
Nie było mnie, bo przeleżałam w szpitalu powódź we Wrocławiu (buuuuu) , a chwilowo nadrabiam was i jestem na 136 stronie.... ( to jeszcze z 5 godzin czytania...)

Szpital na okoliczność za dużych skurczy, za dużych dawek leków, po których miałam omdlenia i ciemność przed oczami i tam mi wszystko "naprostowali".
Jedyny minus, to fakt,że trzeba brać Gynipral, dostępny tylko w Niemczech i Czechach, więc mój TŻ był dzisiaj na wycieczce.
I tak do końca ciąży.

Jak doczytam to się włączę

http://www.suwaczki.com/tickers/n59yhdgemrlojvrp.png
szokoladka74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 19:43   #4566
ycnan
Zadomowienie

Aleście naprodukowały stron

Cytat:
KASANDRA? Suszilda a Ty wiesz kto nosil to imie i ogolnie co ono oznacza? Chyba nie, radze Ci sprawdzic... Po co krzywdzic Dzieciaka...
A czemu od razu krzywdzić? Aż takie złe to imię chyba nie jest

mszu, nie ma co się szczypać. Jak masz miejsce dla ciężarnej, to jego obowiązkiem jest ci ustąpić. Trzeba było podejść i go "obudzić"
A jakby się ktoś odezwał, to tylko wydrzeć gębą, że jak jakimś cudem zajdzie w ciążę, to będzie miał prawo zajmować to miejsce, a tymczasem niech sp...ada
Rozumiem, że gnojek chciał du** posadzić, ale jak napisałaś, zajął TWOJE miejsce.

U mnie w mieście tylko autobusy kursują i niestety takich wyznaczonych miejsc nie mają...

angelikaw, troszkę sobie dziś pogadałam na temat łóżeczka z mamą i mężem i chyba będziemy brać takie coś:
http://allegro.pl/item1040349325_loz...iel_gryka.html
Ma to co potrzebne + bajer (baldachim)

Co do szczebelków, to moim zdaniem wyjmowane lepsze, bo dzieciaczek sam będzie mógł wychodzić potem, a z tego z opuszczanym bokiem -nie.
Szufladę też chciałam, ale faktycznie, mamy cały słupek od moich starych regałów, gdzie zmieści się wszystko dla maluszka. wliczajac w to posciel na zmianę.
A co do drogich- jeśli chcesz potem mieć drugie dziecko (my byśmy chcieli) to ja wole droższe/masywniejsze.

Atlidee, gratuluję synka

IlonaN2, bardzo dobra decyzja Co do badania, to ja jeszcze nie miałam (jestem w 24tc), jutro mam wizytę to powinnam dostać skierowanie.
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 19:43   #4567
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:

Mama do Was dwa pytania.

1 pyt. Ja mam zrobić na następną wizytę (która będzie w 26 t.c.) i zrobię w 25 t.c. (glukoza 50 g)
2 pyt. Niestety nie pomogę

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-05-26, 19:46   #4568
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
wiec Dziewczyny, szczerze zastanawiam sie co zrobic z tym problemem... strasznie sie boje tego ze ktos palnie mi tekstem "ciąza to nie choroba" albo podobnym i wtedy nie dosc ze bede musiala stac to jeszcze mi bedzie przykro...
ale szczerze Wam, tego szczeniaka to mialam ochote wywlec na bluze od kaptura, bo nic mnie tak nie wkurza jak ludzka bezczelność
bedzie gowniarz zajmował moje miejsce i jeszcze udawał ze spi!!
choroba, nie choroba- ale kręgosłup boli i nogi puchną..
Cytat:
Witam

i tak chyba lepiej- napiszesz i będzie z głowy. Potem z małym dzieckiem pewnie będzie jeszcze gorzej się zebrać A jak oddasz manuskrypt do dziekanatu to potem możesz poczekać z obroną
Mama do Was dwa pytania.

gdzieś czytałam, że najlepiej między 24 i 28 tc. Mnie położna kazała zrobić krzywą między 27 maja i 2 czerwca- będzie to 26tc
myślę, że jeśli się dobrze czujesz to nic Ci nie będzie-tylko nie pij %%% na tym bankiecie
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 19:56   #4569
Suszilda
Raczkowanie

GG do Suszilda

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Suszilda - witaj!
Te mebelki, które wkleiłaś to ja właśnie chcę tego typu, ale zrobi mi je Tż. Będą w kolorze wanilii i ciemnego brązu (nie wiem jeszcze dokładnie jaki kolor i typ "drewna")
Ja z rozm. c przeszłam na e, brrr
czesc mnie sie wlasnie straszne podobaja i mam je zamawiac jak tyklo wprowadzimy sie do nowego mieszkania bo jak narazie nie miala bym gdzie ich ulokowac a co do biustu to faktycznie BIG CYC!!

---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

ycnan no ja tez nie wiem co jest takiego krzywdzacego w tym imieniu biorac nawet pod uwage historie imienia, no chyba ze az tak dobrze nie znam mitologii...
Suszilda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 19:58   #4570
kliwia7
Raczkowanie

Atlidee,gratuluje synusia

nicole007,
gratuluje córusi
Cytat:
Napisane przez szokoladka74 Pokaż wiadomość
Witajcie piękne kobietki
Nie było mnie, bo przeleżałam w szpitalu powódź we Wrocławiu (buuuuu) , a chwilowo nadrabiam was i jestem na 136 stronie.... ( to jeszcze z 5 godzin czytania...)

Szpital na okoliczność za dużych skurczy, za dużych dawek leków, po których miałam omdlenia i ciemność przed oczami i tam mi wszystko "naprostowali".
Jedyny minus, to fakt,że trzeba brać Gynipral, dostępny tylko w Niemczech i Czechach, więc mój TŻ był dzisiaj na wycieczce.
I tak do końca ciąży.

Ja z córką brałam właśnie ten gynipral,a jak się skończył zapas i nie mogłam kupić to dali mi cordafen(on jest łatwo dostępny).Na mnie tak samo dobrze działał( nie to co fenoterol-duże dawki,a zero pozytywnych efektów,same uboczne).Ale może to po nim tak żle się czułas?
Super że już jesteś w domciu .
kliwia7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 20:13   #4571
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
angelikaw, troszkę sobie dziś pogadałam na temat łóżeczka z mamą i mężem i chyba będziemy brać takie coś:
http://allegro.pl/item1040349325_loz...iel_gryka.html
Ma to co potrzebne + bajer (baldachim)

Co do szczebelków, to moim zdaniem wyjmowane lepsze, bo dzieciaczek sam będzie mógł wychodzić potem, a z tego z opuszczanym bokiem -nie.
Szufladę też chciałam, ale faktycznie, mamy cały słupek od moich starych regałów, gdzie zmieści się wszystko dla maluszka. wliczajac w to posciel na zmianę.
A co do drogich- jeśli chcesz potem mieć drugie dziecko (my byśmy chcieli) to ja wole droższe/masywniejsze.
Śliczne to łóżeczko
Niestety nie mamy zbyt wiele miejsca w szafach, ale mężuś zaproponował zakup komody

Też chcemy drugie dziecko, ale dopiero za kilka lat...

Cytat:
Napisane przez Suszilda Pokaż wiadomość

ycnan no ja tez nie wiem co jest takiego krzywdzacego w tym imieniu biorac nawet pod uwage historie imienia, no chyba ze az tak dobrze nie znam mitologii...
KASANDRA - Jej imię stało się synonimem złowróżbnej prorokini, wieszczącej nieszczęście.

Ale każdy może nazwać swoje dziecko, jak chce...
Ja bym tak nie nazwała...
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 20:36   #4572
Eveliouses
Raczkowanie

A ja kupiłam dziś samoopalacz L'oreal Sublime Bronze. Pisze, że już po 2 godzinach widać opaleniznę i że nie robi smug. No zobaczymy. Wysmaruję nogi na noc. Więc jutro dzień prawdy [/QUOTE]

KOCHANEEE DZIĘKUJĘ za życzonka IMIENINKOWE

a co do Loreala to używam od dwóch lat i jest rewelacyjnyyyyyyy,własnie ten sublime bronze,taki fajny żelik

: jupi::j upi:
http://www.suwaczki.com/tickers/qq87i09k53acoskv.png

PROSZĘ ZOBACZ I PODPISZ SIĘ
http://uniteddogs.com/stopkillingdogs
Eveliouses jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 20:46   #4573
Zuziczka
Rozeznanie

Cytat:
Witajcie piękne kobietki

I tak do końca ciąży.

Ojej Szokoladko! Biednas. Mam nadzieje,ze juz ok. A z tymi lekami to nieciekawie, ze az tak daleko trzeba jechac, buuu.

Cytat:
A czemu od razu krzywdzić? Aż takie złe to imię chyba nie jest

Ycnan- kazdy kto choc troche zna mitologie wie,ze Kasandra - to ta przepowiadajaca nieszczescie, przynoszaca zle wiesci Uwazam, ze imie bardzo wiele mowi o czlowieku, zreszta skads sie te imiona wziely. Nie nazwalabym dziecka imieniem, ktorego pochodzenia i znaczenia nie znam, bo sa imiona w kregach kulturowych, ktore dzieci po prostu krzywdza i ktorych sie wstydza...

No dobra nawymadrzalam sie
Ale naprawde Mamusie prosze WAS sprawdzajcie znaczenie imion, to nie tylko zlepek sylab o przypadkowym znaczeniu. Imiona maja swoja historie i swoje znaczenie. Wiem, ze np. imie Oliwier sie niektorym Wam podoba i jest jeden prowadzacy w TV ktory ma taki nick (najlepsze jest to ze pochodzi ze wsi w lubuskiem, ma z tego powodu kompleksy i naprawde nazywa sie Piotr). Imie jest na cale zycie i wiele o nas mowi.

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
Śliczne to łóżeczko
Niestety nie mamy zbyt wiele miejsca w szafach, ale mężuś zaproponował zakup komody

Też chcemy drugie dziecko, ale dopiero za kilka lat...

KASANDRA - Jej imię stało się synonimem złowróżbnej prorokini, wieszczącej nieszczęście.

Ale każdy może nazwać swoje dziecko, jak chce...
Ja bym tak nie nazwała...
Angelika- ale Ci dobrze z takim mezusiem Zloto nie chlopak!
I dziekuje za wsparcie w ramach imion.
Stary 2010-05-26, 20:47   #4574
Suszilda
Raczkowanie

GG do Suszilda

angelikaw kazdy wyraza swoje zdanie i ja to szanuje ale przeciez imie nie swiadczy o czlowieku. Gdyby kazdy patrzyl az tak doglebnie na znaczenia imienia to byly by same Anie i Kasie (nie to ze mam cos do tych imion to tylko przyklad) bo zawsze mozna znalesc cos nie hallo dla danego imienia.

Zuziczka jak imie ,,kogos,, z mitologii moze duzo mowic o dziecku ktore je nosi? Piszesz ze skads te imiona sie wziely, tak racja wziely sie z tad co Kasie Asie i Malgosie, a ze osoba noszaca takie imie stala sie taka a nie inna to juz inna sprawa. Nikt po narodzeniu dziecka nie wie na kogo wyrosnie w przyszlosci...

Edytowane przez Suszilda
Czas edycji: 2010-05-26 o 20:54
Stary 2010-05-26, 20:52   #4575
bordowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Wyniki badań na razie w dolnej granicy normy i mam brać żelazo, żeby sie nie pogorszyły. Jeśli będę się po nim dobrze czuła to 2x1, a jak gorzej to 1x1. Zacznę przez jakiś tydzień od jednej tabletki. Macie jakieś doświadczenia po braniu żelaza? Co się może dziać, mdlić itp.?
Ja brałam żelazo przez 1 czy 2 miesiące w pierwszym i na początku drugiego trymestru (okres mdłości ...) i nie zauważyłam żadnych efektów ubocznych. No może poza tym, że wypróżniałam się na czarno Ale to normalne Ani mdłości, ani żadnych innych złych doświadczeń

Tż mówi dziś swoim rodzicom "Kochani, będziecie mieli wnuczkę". Na co jego ojciec "Yyyyy ... a dlaczego nie wnuka?"
I co on miał mu odpowiedzieć?
bordowa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-26, 20:54   #4576
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eveliouses Pokaż wiadomość
a co do Loreala to używam od dwóch lat i jest rewelacyjnyyyyyyy,własnie ten sublime bronze,taki fajny żelik
O to super! To mnie pocieszylas To ide sie wysmarowac, zeby sie wchlonelo zanim wetre to w posciel Zdam relacje rano
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 20:55   #4577
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
Witam serdecznie wszystkie przyszle a zarazem obecne mamusie czy mozna sie przylaczy?
Witamy

Cytat:
Mam kochane dylemat /stlasny/ z lóżeczkiem... Jest tyle do wyboru, że nie wiem jakie chcę
Ja jestem osobą praktyczną i zdecydowałam się na takie.
http://www.allegro.pl/item1054471166...rmy_vento.html bo przerabia się na tapczanik: ma w komplecie dodatkowe niskie boczki i te przody takie, że dziecko samo wyjdzie ale wypadnie, to alternatywa dla wyciąganych szczebelek.
Jeśli chodzi o wyposazenie dodatkowe to tylko: szuflada, przewijak i ochraniacz plus pościel. Nie chcę baldachimu ani innych ozdóbek.

Cytat:
Napisane przez Astorianka Pokaż wiadomość
Hehe ja usłyszałam od "koleżanki" - ojej, ale Ci brzuch wysadziło. Boże, to takie mało estetyczne. Cieszę się, że nie jestem w ciązy, bo to okropne, poza tym jak TY będziesz pieluchy zmieniać? Ja bym się chyba zrzygała...
ostro! Nie ma za dużo kobieta w głowie\

Cytat:
witam
co do piersi to z malego B przeskoczylam na duze D a jeszcze 3mc do konca...az sie boje myslec jak moga wygladac pozniej, az sie garbic zaczelam tak mi ciaza...
Czy ja jestem jedyna której piersi nie urosły? Nabrzmiały na początku a później wróciły do swojego rozmiary duże B. I nic się dalej nie dzije

Cytat:
Cos mi ostatnio mleko nie wchodzi i zadne przetwory. Chyba zaczne sie zmuszac albo vit. D i wapn dodatkowo uzupelniac... ale kolejne proszki?
A zwykły twaróg ze śmietaną, i szczypiorkiem lub rzodkiewką? I to na kanapeczkę a na to pomidorek Ma dużo białka i jest mniaaamm

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
h
czy sa wsród Nas sa mamy jeszcze pracujace?
Ja pracuję, ale dojeżdżam samochodem, z czego się ogromnie cieszę i jestem wdzięczna że mam taką możliwość współczuje Wam męczarni w autobusach i tramwajach. Pewnie ciężko było przy mdłościach w pierwszym trymestrze- pamiętam opowieści, a teraz nie jest lepiej bo brzuch rośnie i lato idzie.

Cytat:
Napisane przez Atlidee Pokaż wiadomość
Mamuski, ja jestem po wizycie i Dzidzius mi zrobil prezencik, pokazujac sie ladnie... [COLOR=Black]jest [
Gratuluje synusia

Cytat:

Mi lekarz kazał zrobić po zakończonym 24 tygodniu.

Cytat:
Macie jakieś doświadczenia po braniu żelaza? Co się może dziać, mdlić itp.?
Mnie boli po nim żołądek, bo trzeba brać na 30 minut przed posiłkiem. Więc rano biorę całkiem na czczo i się paskudnie odbija
Pogorszyło się trawienie tzn zwolnił metabolizm, więc miewam problemy z wypróżnianiem no i "załatwiam" się na czarno ehhh
Cytat:
Szokoladko uważaj na siebie odpoczywaj dużo, oby się skurcze nie powtarzały, trzymam kciuki.

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 21:00   #4578
Zuziczka
Rozeznanie

Cytat:
angelikaw kazdy wyraza swoje zdanie i ja to szanuje ale przeciez imie nie swiadczy o czlowieku. Gdyby kazdy patrzyl az tak doglebnie na znaczenia imienia to byly by same Anie i Kasie (nie to ze mam cos do tych imion to tylko przyklad) bo zawsze mozna znalesc cos nie hallo dla danego imienia.

Zuziczka jak imie ,,kogos,, z mitologii moze duzo mowic o dziecku ktore je nosi? Piszesz ze skads te imiona sie wziely, tak racja wziely sie z tad co Kasie Asie i Malgosie, a ze osoba noszaca takie imie stala sie taka a nie inna to juz inna sprawa. Nikt po narodzeniu dziecka nie wie na kogo wyrosnie w przyszlosci...
Suszilda, to nie jest takie proste.
Imie bardzo duzo mowi o czlowieku, choc czasem wiecej o jego rodzicach (szczegolnie w przypadku bardzo wymyslnych imion). Moim zdaniem imie BARDZO determinuje charakter kogos w przyszlosci i ma wplyw na zycie czlowieka. Niejedna ksiazka o tym powstala i niejeden referat
I naprawde nie chodzi mi o szukanie "jakiegos niehallo" w imieniu. Po prostu kazde imie ma w sobie rozne cechy, to od ciebie zalezy jakimi cechami chcesz by charakteryzowalo sie Twoje dziecko.
I tak- to nie jest proste wybrac dobre imie, ale chyba warto nie?
Stary 2010-05-26, 21:05   #4579
Suszilda
Raczkowanie

GG do Suszilda

Zuziczka moze masz i racje, co nie zmienia faktu ze dalej mi sie podoba poza tym nie ma co debatowac bo bedzie chlopczyk

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-26, 21:06   #4580
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
Suszilda, to nie jest takie proste.
Imie bardzo duzo mowi o czlowieku, choc czasem wiecej o jego rodzicach (szczegolnie w przypadku bardzo wymyslnych imion). Moim zdaniem imie BARDZO determinuje charakter kogos w przyszlosci i ma wplyw na zycie czlowieka. Niejedna ksiazka o tym powstala i niejeden referat
I naprawde nie chodzi mi o szukanie "jakiegos niehallo" w imieniu. Po prostu kazde imie ma w sobie rozne cechy, to od ciebie zalezy jakimi cechami chcesz by charakteryzowalo sie Twoje dziecko.
I tak- to nie jest proste wybrac dobre imie, ale chyba warto nie?
a jak Zuziczko Twoje maleństwo będzie miało na imię ??
enis84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 21:12   #4581
Zuziczka
Rozeznanie

Szczesliwa- super łóżeczko! Bardzo mi sie podoba! I praktyczne rzeczywiscie
Co do twarozka to mialam faze przez dwa tygodnie- na slodko, na slono, na sniadanie, do nalesnikow i chyba mnie troche przeszlo
Choc moze faza wroci, lubie taki twarog kupywany na wage, ale w Poznaniu to nie moge znalezc dobrego...

Mi po zelazie nic nie jest, ale biore po sniadaniu (przed sniadaniem eutyroxi jego nie mozna mieszac z zelazem). Narazie biore 1 tab co dwa dni, zobaczymy jak wyniki wyjda.
No i "ludki" czarnozielone sa Poza tym u mnie dziala raczej odwrotnie niz zatwardzeniowo.

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

Cytat:
Zuziczka moze masz i racje, co nie zmienia faktu ze dalej mi sie podoba poza tym nie ma co debatowac bo bedzie chlopczyk
Suszi-glowa do gory, na pewno dobrze wybierzesz! Zreszta w necie jest milion stron z imionami i ich znaczeniami.

Cytat:
Napisane przez enis84 Pokaż wiadomość
a jak Zuziczko Twoje maleństwo będzie miało na imię ??
Juz ci pisze Enis- Aleksander Andrzej Tadeusz Tomasz- czyli jeszcze nie wiem Debata z mezusiem trwa, narazie jestesmy bardzo zabiegani
Stary 2010-05-26, 21:29   #4582
fem
Raczkowanie

cześc dziewczynki!!!
miałam sie pojawić dopiero jutro, ale aż mnie kusiło, żeby podejrzeć co żeście nagryzmoliły...

poczytam sobie trochę za chwilę...

generalnie chciałam się wam pochwalić, że mam sny prorocze, same pozytywne...bo ostatnio chyba ze dwa razy śniło się, że spotkałam starego dobrego znajomego i wyobraźcie sobie spotkałam go dzisiaj na przystanku, kiedy wracałam od mamy <z drugiego końca miasta>
zobaczył mój brzuszek i normalnie wyglądał jakby się zakochał, tak się uśmiechał...taką radość mi sprawiło to spotkanie, że całą drogę do domu uśmiechałam się sama do siebie i chyba było to takie widaczne, że w tramwaju ustąpił mi miejsca jakiś pan w średnim wieku... widocznie tak działą łańcuch życzliwości... normalnie nawet teraz kiedy o tym piszę to się uśmiecham

KUBUŚ 5.09.10
już prawie 4 latka...
http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png

MILENKA 12.08.14
już tydzień za nami...
http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png
fem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 21:29   #4583
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
Szczesliwa- super łóżeczko! Bardzo mi sie podoba! I praktyczne rzeczywiscie
Co do twarozka to mialam faze przez dwa tygodnie- na slodko, na slono, na sniadanie, do nalesnikow i chyba mnie troche przeszlo
Choc moze faza wroci, lubie taki twarog kupywany na wage, ale w Poznaniu to nie moge znalezc dobrego...

Mi po zelazie nic nie jest, ale biore po sniadaniu (przed sniadaniem eutyroxi jego nie mozna mieszac z zelazem). Narazie biore 1 tab co dwa dni, zobaczymy jak wyniki wyjda.
No i "ludki" czarnozielone sa Poza tym u mnie dziala raczej odwrotnie niz zatwardzeniowo.

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

Suszi-glowa do gory, na pewno dobrze wybierzesz! Zreszta w necie jest milion stron z imionami i ich znaczeniami.

Juz ci pisze Enis- Aleksander Andrzej Tadeusz Tomasz- czyli jeszcze nie wiem Debata z mezusiem trwa, narazie jestesmy bardzo zabiegani
u mnie chyba Ignaś miał być jeszcze Franek, Julek, Szymek albo Antoś
ale mężuś się uparł na Ignasia wiec chyba tak zostanie

a co do twoich imion to mój tato to Andrzej, brata mam Tomasza, a teścia Tadeusza

Edytowane przez enis84
Czas edycji: 2010-05-26 o 21:35

REKLAMA
Stary 2010-05-26, 21:46   #4584
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

Szczęśliwa witaj w klubie, mi też piersi nie urosły, no może troszkę, ale nadal się mieszczą w miseczki duzę A

Zuziczka głosuję na Aleksandra

enis84 Ignacy- bardzo ładnie

ja imię dla synka wybrałam juz na samym początku, wczesniej marzył mi się Leon , ale nikomu, absolutnie nikomu sie to imię nie podoba (z rodziny, znajomych) i nie chciałam zatem robić krzywdy dziecku

gdyby była dziewczynka dałabym jej na imię Emilka
Stary 2010-05-26, 21:49   #4585
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:
Ja robiłam w 24tc5d

Gratulacje Mamusiom, które poznały płeć
Ja też dziś sobie tego życzyłam i już na 99% wiemy
Uwaga! Dziś przedstawiam WAM moją CÓRECZKĘ - MiLeNkĘ
Lekarz nie mial wątpliwości, że widzi -jak to nazwał- PISIĘ
Od razu poinformowalismy telefonicznie moją mame, ktora jest w grecji- szalenie się ucieszyła. Męża mama, do któej pojechaliśmy z kwatem (na dzien mamci) bardziej cieszyła się z prezentu -- WNUSI niż z kwiatuszka ehhe Bo u nich w rodzinie ostatnia dziewuszka urodziła sie jakies 45lat temu hehe
JESTEM MEGA SZCZĘŚLIWAA niunia teraz mamusie kopie i tatusiowi tez sprzedała kilka kopniaków, chyba się obudziła ehhe
Stary 2010-05-26, 21:50   #4586
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez naked21 Pokaż wiadomość
Szczęśliwa witaj w klubie, mi też piersi nie urosły, no może troszkę, ale nadal się mieszczą w miseczki duzę A

Zuziczka głosuję na Aleksandra

enis84 Ignacy- bardzo ładnie

ja imię dla synka wybrałam juz na samym początku, wczesniej marzył mi się Leon , ale nikomu, absolutnie nikomu sie to imię nie podoba (z rodziny, znajomych) i nie chciałam zatem robić krzywdy dziecku

gdyby była dziewczynka dałabym jej na imię Emilka
to na jakie imię się zdecydowaliście?
Stary 2010-05-26, 21:54   #4587
nicole007
Raczkowanie

Cytat:

Wracaj do formy a co to byly za leki po ktorych tak sie nie dobrze stało jak można wiedzieć??

Atlidee gratuluje chłopaczka!!!

Co do żelaza to moja gin powiedziala ze po tym czarne kupki i niestety problemy z wypróżnianiem
A co do znaczenia imion to jakoś mało mnie to obchodzi. Nie raz jak czytalam jakie sa osoby o imieniu Marta(ja sie tak nazywam) to prawie zaden opis nie pasował do mojego charakteru a skad sie wywodzi to nawet mnie to nie interesowało.

Dziekuje dziewczynki za gratulacje, oczywiscie chodzi o moja córe
nicole007 jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2010-05-26, 22:15   #4588
fem
Raczkowanie

Cytat:
Witajcie piękne kobietki

I tak do końca ciąży.

oj biedactwo... to ci się porobiło... ale będzie dobrze kochana... trzymajcie sie cieplutko

KUBUŚ 5.09.10
już prawie 4 latka...
http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png

MILENKA 12.08.14
już tydzień za nami...
http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png
fem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 05:04   #4589
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

witam kobitki

jeju, coraz trudniej mi rano wstawać... codziennie jest to samo - przestawianie budzika na za 10 min , a w końcu bieg po domu

gratuluję kolejnym szczęśliwym mamusiom, które znają płeć maleństwa ja już się doczekać nie mogę, ale jeszcze 2 tygodnie czekania przede mna

heh... pisałam jakiś czas temu, że z TZ jest beznadziejnie i nie wiadomo co dalej... miał dziś wrócić z trasy i miała być rozmowa, ale.... stchórzył wróci dopiero w przyszłym tygodniu...
z jednej strony to nadal nie wiem na czym stoję....ale z drugiej - mam jeszcze kilka dni spokoju

no nic, lecę się ubierać

miłego dnia

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 06:36   #4590
aaneczka1984
Zadomowienie

Witam z rana..

U nas dziś pogoda do d..y zachmurone i ma padać...znów

MisQa... napewno Ci przykro z powodu mężusia. Każda kobieta w ciązy potrzebuje kogos bliskiego, w kim ma oparcie, Twój nirmalnie ucieka.... Ale Trzymam kciuki żeby mu przeszło to świńskie płudnie Co ja gadam..napewno mu się odmieni..może potzrebuje więcej czasu... Ale czytam Twój opis " na zawsze razem" i wierze że Wam się uda pokonać ten chwilowy kryzys

Mpik..gratulije córeczki

Co do imion, t raczej w ich znaczenie nie wnikałam. O Kasanrze to nawet nie słyszałam więc chyba jak się komus podoba to czemu nie morze tak nazwać córy?? Chyba lepiej tak niż np Jabłko...
W Ameryce tak nazwała córe jakaś aktorka..albo Paris, czy Bruklin..od nazw miast..
A takie imię jak Amelia...bardzo mi się podobało..gdybym miała córe to byłaby to jedna z opcji imion..ale wiecie jakie ono ma znaczenie w medycynie??
Amelia (łac. amelia, "kończyna, kończyny") – wada wrodzona polegająca na całkowitym braku kończyny lub kończyn. Może stanowić część zespołu wad wrodzonych lub występować jako wada izolowana, w części przypadków będąca wynikiem działania szkodliwych czynników (teratogenów) na rozwijający się zarodek lub płód.

No i nazwijcie tak córe hehe
Amelia to teraz modne imię ale chyba mało kto wnika w takie szczególy jak znaczenia w róznych językach..
To ponoć imię niemieckie i znaczenia powinno się doszukiwac z niemieckiego:

Amelia Osoba wnikliwa, subtelna o wielkiej kulturze i pełna temperamentu. Lubi zmiany i podróże. Ma skłonności do melancholii i wnikania w tajemnice wiary i okultyzmu. Dobry znawca ludziej natury.

tak że w każdym imnieniu można się doszukać czegoś negatywnego i pozytywnego

szokoladko..mam nadzieje że juz wszystko oki, buziole dla WAS

Szczesliwa..śliczne łóżeczko, ale u mnie by sie nie sprawdziło, bo znów mauszek w moim zamieszka, a Domiś zmyka do własnego..juz "dorosłego"

Edytowane przez aaneczka1984
Czas edycji: 2010-05-27 o 06:38
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości