Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-27, 11:13   #2401
niezawsze
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
nie, ide do dr. Marzeny Dębskiej. znasz moze?
Nie znam, znam tylko tamta z bielanskiego, moja mama chodzi do niej i ja kiedys chodzilam.
Cytat:
wiecie, co jestem mile zaskoczona, bo wczoraj dowiedzialam sie, ze moja kolezanka, która urodziła tuż przed swietami wielkanocnymi jedzie z mezem i dziecmi ( ma jeszcze jedna niespelna dwuletnia córeczkę)jedzie nad morze na weekend czerwcowy.Szczerze mowiac, myslalam, ze z takim malym dzieckiem nie ma opcji na podroze (tym bardziej tak dlugie)a tym bardziej na wypoczynek poza domem, a tu okazuje sie, ze mozna! moze jednak we wrzesniu sie uda gdzies wyjechac i wypoczac troche?
Ja bym chciala we wrzesniu na mazury na grzyby chociaz a jak mala skonczy pol roku mniej wiecej chcemy juz na normalne wakacje gdzies leciec, ale zobaczymy jak to bedzie.

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Co by mi humor poprawiło? Hm.. Wystarczyłby uśmiech jednej osoby i byłoby mi z tym wszystkim trochę lżej.
Wiesz co LAzurka to przykre, ze uzalezniasz swoje szczescie tylko od jednej rzeczy, osoby, ja wiem ze trudno jest zyc bez drugiej polowki, ale zycie toczy sie dalej a Ty ewidentnie sie sama nakrecasz i zapedzasz w swoj smutek, postaraj sie o czyms innym myslec, bo tak to nigdy nie dojdziesz do ladu i skladu. Nie jestes jedyna osoba, ktora utracila swoja milosc da sie pozbierac wierz mi, tylko trzeba odpuscic a nie zyc przeszloscia. Twoja dzidzia jest Twoja przyszloscia i kto jescze to czas pokaze, sprobuj odpuscic troche. Sama przechodzilam przez cos takiego i udalo mi sie posklejac swiat po tym jak zostal w 1 dzien rozsypany, zbieralam dlugo, ale sie udalo.

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 11:18   #2402
aniaa22
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI

my na peno chcemy w przyszlym roku gdzies poleciec. zobaczymy jak maly bedzie reagowal na podroze. ale moj maz juz fiola dostaje i na pazdziernik juz szukal zeby gdzies pojechac my i tak na pewno w pierwszych 3 miesiacach pojeziemy do rodzicow na poludnie wiec maly bedzie podrozowal
jakos dzis pisze bez ladu i skladu.
niezawsze a od ktorego miesiaca dzieci lataja?
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 11:21   #2403
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
no to masz zajecie

ja zjadlam big bambi i jakos mnie zmulilo. nic mi sie nie chce glowa mnie boli. ten dzien jakis taki dziwny dzisiaj. damian jedzie do sklepu bo dzieki niezawsze dzis na obiad carbonara
U mnie swieci pustkami w lodowce :/ tz chory ja mam lezec, ale jest na szczescie zamrazalnik i.... dzis bedzie u mnie makaron z brokulami i kurczakiem podsmazanym z czosnkiem w sosie z oliwy z bazylia i oregano

Kciuki za wizyty wasze dziewczyny i piszcie od razu abysmy sie nie martwily.

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Cytat:
my na peno chcemy w przyszlym roku gdzies poleciec. zobaczymy jak maly bedzie reagowal na podroze. ale moj maz juz fiola dostaje i na pazdziernik juz szukal zeby gdzies pojechac my i tak na pewno w pierwszych 3 miesiacach pojeziemy do rodzicow na poludnie wiec maly bedzie podrozowal
jakos dzis pisze bez ladu i skladu.
niezawsze a od ktorego miesiaca dzieci lataja?
Od 8 dnia zycia moga leciec.

Maciuś

Edytowane przez niezawsze
Czas edycji: 2010-05-27 o 11:25
Stary 2010-05-27, 11:27   #2404
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
U mnie swieci pustkami w lodowce :/ tz chory ja mam lezec, ale jest na szczescie zamrazalnik i.... dzis bedzie u mnie makaron z brokulami i kurczakiem podsmazanym z czosnkiem w sosie z oliwy z bazylia i oregano

Kciuki za wizyty wasze dziewczyny i piszcie od razu abysmy sie nie martwily.

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Od 8 dnia zycia chyba moga leciec albo od 2 tygodnia nie jestem pewna, ale nie pozniej.
twoj obiad

o to szybko moga latac dzieciaczki. Alguien chyba dosyc szybko po porodzie przylatuje do PL z tego co pamietam

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

juz poszedl sms zeby kupil brokuly i cycki z kuraczaka
Stary 2010-05-27, 11:30   #2405
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Ja mam dziś bigos z młodej kapusty

Zamówiłam palmersa na rozstępy- wzięłam krem i balsam, kremu będę używać na noc, a balsamu rano i mam nadzieję, że chociaż trochę zbledną. A teraz idę prasowac ciuszki dzidzi. W sobotę mam egzamin i nic nie umiem, ale nie mam weny do nauki :/ cóz, najwyżej bedzie poprawka.
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 11:31   #2406
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
twoj obiad

o to szybko moga latac dzieciaczki. Alguien chyba dosyc szybko po porodzie przylatuje do PL z tego co pamietam

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

juz poszedl sms zeby kupil brokuly i cycki z kuraczaka
Haha to co w koncu bedzie na obiad?

Zdazylas jeszcze, z niepoprawionym cytatem zacytowac ;P Od 8 dnia moga leciec sprawdzilam juz.

Maciuś
Stary 2010-05-27, 11:32   #2407
kashha
Zadomowienie

Cześć Mamusie!!

My mamy za sobą nie przespaną noc. Nie wiem czy się czymś zatrułam, czy to jakiś wirus, w każdym razie blisko zaprzyjaźniłam się z kibelkiem z obydwu stron.
Próbowałam ratować się węglem, ale to nic nie dało bo po 5 minutach go oddałam i tak jest od wczoraj w nocy średnio co 10 min raz jedna raz druga strona.
Do tego podniosła mi się temperatura więc już wogóle mam kolorowo.
Boje się, że coś nam może się stać... z tego wszystkiego zadzwoniłam do M. ma zaraz przyjechać, zawieźć mnie do lekarza, bo sama to chyba bym na czworakach doszła
Mam nadzieje, że wszystko będzie dobrze

Poczęcie dziecka to cud, przed którym człowiek milknie, chyli czoła i klęka...:
kashha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 11:34   #2408
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość

Zamówiłam palmersa na rozstępy- wzięłam krem i balsam, kremu będę używać na noc, a balsamu rano i mam nadzieję, że chociaż trochę zbledną. A teraz idę prasowac ciuszki dzidzi. W sobotę mam egzamin i nic nie umiem, ale nie mam weny do nauki :/ cóz, najwyżej bedzie poprawka.
Ja weny nie mam dzis do niczego :/ Jedyne co zrobilam dzis to poscielilam lozko i zrobilam koktajl z truskawek i na sniadanie krewetki i kalmary smazone bo chleba nawet nie mam ani wedliny Musze wziac prysznic i isc z psem.

Maciuś
Stary 2010-05-27, 11:42   #2409
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny!

Ja dziś mam humor do dupy, bo czuję się taka gruba Mam fałdy straszne NA PLECACH, wyglądam jak beczka Zawsze mnie denerwowały kobiety w ciąży, które mówiły, że są grube, ale jak widać ja też mam tego dosyć. Wiem, że to normalne, że się przybiera na wadze, ale jakos tak... Czuję się jak słoń i wyglądam jak słoń... No i rezygnuję od dzis ze słodyczy

Trzymam kciuki za Wasze wizyty, ja właśnie muszę się umówić na wtorek...
ojj kochana nie przejmuj sie ja wygladam bardziej jak wieloryb niz jak slon ale staram sie o tym nie myslec zyje tylko nadzieja ze brzuszek mi szybko po porodzie zleci a jak nie to bedziemy ostro cwiczyc

Cytat:
Napisane przez eleonoremio Pokaż wiadomość

Czesto ma czkawki twoj synus nie Moja mała rzadko chociaz Batus pamietam co chwile mi skakał w brzuchu

A jak ci idzie picie wody?? i w ogóle byłas na wizycie u tego lekarza co byłas umówiona?/ ja troche do tylu bo komp mi walnał i duuuzo do nadrobienia bym miala wiec po lepkach przelecialam
powiem ci ze potrafi je miec 3-4 razy dziennie i mimo ze z poczatku sie usmiecham jak czuje ze ja ma to pod koniec zaczyna to byc meczace

no pisalam ze bylam sie skonsultowac z innym ginkiem niby jeden z lepszych specjalistow w zielonej gorze no i okazalo sie ze poziom wod jest prawidlowy i wynosi 16 AFI i moze ze moze mojej gince sprzet zawiodl i dlatego wyszedl taki pomiar w kazdym badz razie jestem duzo spokojniejsza

ja posprzatalam mieszkanko lacznie z szorowaniem lazienki i kuchni teraz odpoczywam i czekam az pranie sie wypierze musze je rozwiesic i poprasuje bo zosytaly mi pieluszki tetrowe do prasowania

sms od Carmeny:

"hej Carmena z tej strony u mnie wszystko w porzadku. zepsul mi sie komputer i musialam zrezygnowac z internetu. wynajelam mieszkanie jednak jest calkowicie do remontu. tak ze zanim je ogarniemy to troche minie. z dzidzia wszystko dobrze jedynie to mi sie rozciagaja za bardzo wiezadla i mam problemy z chodzeniem ale damy rade niestety nie wiem co sie u was dzieje. rozpakowala sie ktoras lub inne rewelacje?"
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 11:44   #2410
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Ja weny nie mam dzis do niczego :/ Jedyne co zrobilam dzis to poscielilam lozko i zrobilam koktajl z truskawek i na sniadanie krewetki i kalmary smazone bo chleba nawet nie mam ani wedliny Musze wziac prysznic i isc z psem.
Ja też nie mam wędliny...muszę później coś kupic, bo z czym jutro tż weźmie kanapki? Nic mi się nie chce, bym tylko leżała i nic nie robiła... Ciuszki leżą rozwalone na łóżku...ehh
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 11:46   #2411
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Haha to co w koncu bedzie na obiad?

Zdazylas jeszcze, z niepoprawionym cytatem zacytowac ;P Od 8 dnia moga leciec sprawdzilam juz.
dzis carbonara a brokuly jutro damian nie lubi a jutro akurat jedzie do wawy na wizyte wiec moge robic na obiad co chce

Cytat:
Napisane przez kashha Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie!!

My mamy za sobą nie przespaną noc. Nie wiem czy się czymś zatrułam, czy to jakiś wirus, w każdym razie blisko zaprzyjaźniłam się z kibelkiem z obydwu stron.
Próbowałam ratować się węglem, ale to nic nie dało bo po 5 minutach go oddałam i tak jest od wczoraj w nocy średnio co 10 min raz jedna raz druga strona.
Boje się, że coś nam może się stać... z tego wszystkiego zadzwoniłam do M. ma zaraz przyjechać, zawieźć mnie do lekarza, bo sama to chyba bym na czworakach doszła
nastepna bidulka. mam nadzieje ze to nic powaznego. moze to po tej powodzi jakies wirusy w wodzie sa czy co

mi dzis przyszedl Palmers. ja do tej pory oliwki z rossmanna uzywalam wiec balsam jestdla mnie super bo sie nie klei no i jego zapach mi nie przeszkadza

dobrze ze u Carmeny wszystko ok

anoxa i jak tam babcia i mama?

Edytowane przez aniaa22
Czas edycji: 2010-05-27 o 11:48

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-27, 11:47   #2412
anoxa
Zakorzenienie

niezawsze to psiak jeszcze nie byl siusiu??

ale wy wymyslacie z tymi obiadkami ja ugotuje szparagi chyba na obiad

kashha dobrze ze jedziesz do lekarza trzeba reagowac zeby sie nie odwodnic trzymaj sie
Stary 2010-05-27, 11:56   #2413
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
a ja bym chciala taki pajacyk z "S" jak tam na zdjeciu mieli
Widziałam takie w sklepie H&M jakiś czas temu Ceny nie pamiętam ale mają tam sporo śliczności
Cytat:

A nie lepiej kremu na dzień? W sensie jak jesteś w domku-chodząca? Bo krem jest bardziej tłusty i w nocy sobie pokleisz pościel i piżamę a balsam ponoc sie dobrze wchłania i nie klei potem skóra
A w makro kupiłam Fissan - jest obrzydliwy w konsystencji - gęsty i lepki jak maść z miodu ale co powiem.. rozstępy wyraźnie są mniejsze, bledsze i wyglądają jakby miały znikać w co nie wierzyłam a kosztował mnie całe 18zł!
Cytat:
Napisane przez kashha Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie!!

Ja ostatnio z mężem mieliśmy to samo, dzwoniłam do gina i nie jest to zatrucie szkodliwe dla dzidzi, jedynie by się nie odwodnić kazał dużo pić i zjeść 6-8 tabletek węgla naraz!
Ja węgla nie miałam ale popijałam smectę i orsalit. Pomogło, następny dzień przespałam cały bo byłam taka wymęczona, wczoraj już samopoczucie super, zero dolegliwości
Tylko wieczorem tż zrobił domowej roboty hamburgery i chyba to było dla mnie jeszcze za ciężkie bo się przytuliłam do wc
Wypiłam smectę i dziś już jest w porządku

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 12:07   #2414
anoxa
Zakorzenienie

siala bo po takim zatruciu dosc delikatnie trzeba wprowadzac produkty spozywcze do diety...
a hamburgery mogly byc dosc ciezkie
wydaje mi sie ze to panuje wirus grypy jelitowej ona lubi takie mokre powietrze

aniaa no pakuja sie i wynosza wszytsko na strych poziom wody od wczorajeszgo popoludnia podniosl sie o okolo 50cm i burmistrz podja decyzje o ewakuacji okolicznych wiosek ktore sa bardziej narazone na zalanie bo tam sa gorszej jakosci waly no i niestety nawet w tv mowili ze niemcy sa w lepszej sytuacji bo sa na wyzszym terenie a slubice sa w dolku poza tym u nas ukladaja worki a niemcy maja jakies ploty przez ktore podobno nie przeplywa woda i ustawiaja te ploty nie dziwie sie ze oni sie z nas smieja i chodza i zdjecia pstrykaja bo u nas to jak w sredniowieczu wyglada...

mialam dzisiaj do nich jeszcze jechac ale sa pozamykane drogi i spore utrudnienia w ruchu w slubicach wiec nie bede sie pchala poza tym denerwuje sie jak oni caly czas rozmawiaja i nakrecam sie a wole nie denerwowac synka
niestety to jest zywiol bedzie co bedzie...
najlepsze jest to ze kilka dni temu w czasie sprawdzania walow okazalo sie ze przemytnicy papierosow jakies wielkie dziury w walach wyryli i przetrzymywali tam papierosy takie dziury zostalyy polatane ale to juz nie to samo bo ziemia nie jest ulezala w takich miejsach i bardzo szybko woda moze ja wymyc

Edytowane przez anoxa
Czas edycji: 2010-05-27 o 12:11
Stary 2010-05-27, 12:08   #2415
hd2005
Zakorzenienie

Jestem po USG 31, 3 tc

Mały leży główką w dół ale jak lekarz powiedział "to nie ma żadnego znaczenia bo mięśniak i tak zasłania kanał rodny i nie ma mowy o naturalnym porodzie". Mięśniak przez ostatnie 10 tygodni urósł tylko 1cm ale i tak jest gigantem.

Szymek został Szymkiem nawet mam piękne zdjęcie najważniejszej męskiej części ciała

Wody w normie (AFI 14)
Waga 1 740 g
Pępowina, łożysko - OK

No i znowu przesunął się termin porodu z 28 lipca na 26 lipca

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 12:13   #2416
itakasia
Zakorzenienie

kashha
zdrowka zycze
hd
super ze z malenstwem jest wszystko ok. i ze miesniak nie rosnie mocno a terminem sie nie przejmuj bo na tym etapie usg nie jest miarodajne. liczy sie to z 12 tc.
Stary 2010-05-27, 12:16   #2417
hd2005
Zakorzenienie

Dobrze, że zjadłam obiad bo bym się zaśliniła po przeczytaniu o brokułach itp

U mnie był łosoś, ryż i wielka sałatka

Skusiłam się i kupiłam troszeczkę truskawek. Tak o nich pisałyście, że nie mogłam sie powstrzymać.

Poszłam do sprawdzonego sprzedawcy Chłop spojrzał na mnie, na mój brzuch i dosłownie ręcznie zaczął wybierać ładne czerwone truskawy Babki, które stały za mną patrzyły z zazdrością bo im oczywiście normalnie kobiałkę wrzucał do reklamówki
To są uroki ciąży

Wczoraj na poczcie kobieta otworzyła dodatkowe okienko i zaprosiła mnie poza kolejką "Warszawa... a jaka kultura"

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
hd super ze z malenstwem jest wszystko ok. i ze miesniak nie rosnie mocno a terminem sie nie przejmuj bo na tym etapie usg nie jest miarodajne. liczy sie to z 12 tc.
Najważniejsze będzie co powiedzą jutro w szpitalu. Jaki ustala termin CC. Oczywiście będą się sugerować wynikami USG

Stary 2010-05-27, 12:17   #2418
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
aniaa no pakuja sie i wynosza wszytsko na strych poziom wody od wczorajeszgo popoludnia podniosl sie o okolo 50cm i burmistrz podja decyzje o ewakuacji okolicznych wiosek ktore sa bardziej narazone na zalanie bo tam sa gorszej jakosci waly no i niestety nawet w tv mowili ze niemcy sa w lepszej sytuacji bo sa na wyzszym terenie a slubice sa w dolku poza tym u nas ukladaja worki a niemcy maja jakies ploty przez ktore podobno nie przeplywa woda i ustawiaja te ploty nie dziwie sie ze oni sie z nas smieja i chodza i zdjecia pstrykaja bo u nas to jak w sredniowieczu wyglada...

mialam dzisiaj do nich jeszcze jechac ale sa pozamykane drogi i spore utrudnienia w ruchu w slubicach wiec nie bede sie pchala poza tym denerwuje sie jak oni caly czas rozmawiaja i nakrecam sie a wole nie denerwowac synka
niestety to jest zywiol bedzie co bedzie...
najlepsze jest to ze kilka dni temu w czasie sprawdzania walow okazalo sie ze przemytnicy papierosow jakies wielkie dziury w walach wyryli i przetrzymywali tam papierosy takie dziury zostalyy polatane ale to juz nie to samo bo ziemia nie jest ulezala w takich miejsach i bardzo szybko woda moze ja wymyc
no to niezle ale moze sie uda trzymam kciuki zeby i nasze polskie sredniowieczne metody cos pomogly.
Stary 2010-05-27, 12:18   #2419
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
niezawsze to psiak jeszcze nie byl siusiu??

ale wy wymyslacie z tymi obiadkami ja ugotuje szparagi chyba na obiad
Juz byl

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
Jestem po USG 31, 3 tc

Dobrze, ze wszystko ok. Czemu sie smucisz, ze termin sie przesunal?

Maciuś

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-27, 12:21   #2420
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
siala bo po takim zatruciu dosc delikatnie trzeba wprowadzac produkty spozywcze do diety...
a hamburgery mogly byc dosc ciezkie
wydaje mi sie ze to panuje wirus grypy jelitowej ona lubi takie mokre powietrze
No w sumie to tam była pierś z kurczaka w panierce (dla mnie to schabowy ) trochę surówki, pomidor, ogórek i ser żółty.
Chyba ten kurczaczek smażony na oleju się nie spodobał mojemu żołądkowi ..
tata przyniósł gulasz.. strach go jeść :/

Stary 2010-05-27, 12:21   #2421
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem po USG 31, 3 tc

Mały leży główką w dół ale jak lekarz powiedział "to nie ma żadnego znaczenia bo mięśniak i tak zasłania kanał rodny i nie ma mowy o naturalnym porodzie". Mięśniak przez ostatnie 10 tygodni urósł tylko 1cm ale i tak jest gigantem.

Szymek został Szymkiem nawet mam piękne zdjęcie najważniejszej męskiej części ciała

Wody w normie (AFI 14)
Waga 1 740 g
Pępowina, łożysko - OK

Cytat:
Dobrze, że zjadłam obiad bo bym się zaśliniła po przeczytaniu o brokułach itp

U mnie był łosoś, ryż i wielka sałatka

Skusiłam się i kupiłam troszeczkę truskawek. Tak o nich pisałyście, że nie mogłam sie powstrzymać.

Poszłam do sprawdzonego sprzedawcy Chłop spojrzał na mnie, na mój brzuch i dosłownie ręcznie zaczął wybierać ładne czerwone truskawy Babki, które stały za mną patrzyły z zazdrością bo im oczywiście normalnie kobiałkę wrzucał do reklamówki
To są uroki ciąży

Wczoraj na poczcie kobieta otworzyła dodatkowe okienko i zaprosiła mnie poza kolejką "Warszawa... a jaka kultura"

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

Najważniejsze będzie co powiedzą jutro w szpitalu. Jaki ustala termin CC. Oczywiście będą się sugerować wynikami USG
ciesze sie ze wszystko w porzadalu
ale fajnie masz w tej warszawie. ja sie jeszcze z takimi milymi reakcjami nie spotkalam u nas

a ja sie chwale ze wreszcie po ponad miesiacu przybylo mi w brzuszku i mam 98 cm

farminka sie nie odzywa. mam nadzieje ze jest zajeta mama a nie ze czuje sie gorzej

i ciekawe jak tam idealnecialo na swoim ciekawe kiedy nas odwiedzi

Edytowane przez aniaa22
Czas edycji: 2010-05-27 o 12:23
Stary 2010-05-27, 12:22   #2422
itakasia
Zakorzenienie

hd
teraz spojrzalam, przeciez to tylko 2 dni roznicy. czemu sie martwisz? i trzymam kicuki za jutrzejsza wizyte
Stary 2010-05-27, 12:27   #2423
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Juz byl

Dobrze, ze wszystko ok. Czemu sie smucisz, ze termin sie przesunal?
bo wisi nad moją głową ta praca mag. i każdy dzień jest na wagę złota
Przesadzam trochę

Muszą ją skończyć, oddać, poprawić i moge rodzić

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

Ach, przez to przeziębienie rośnie mi ciś na ustach... Dzisiaj zauważyłam jakaś opryszczka czy coś ???????
Nie wiem bo pierwszy raz w życiu mam coś podobnego

Co mam z tym zrobić?????? POMOCY!!!!!!!

Edytowane przez hd2005
Czas edycji: 2010-05-27 o 12:25

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-27, 12:30   #2424
agravka
Wtajemniczenie

hd super, ze wizyta udana, a terminem sie nie przejmuj, bo to znaczy ze dzidzius rosnie zdrowo!
do mnie wlasnie dzwonila babka z gabinetu, czy moge przyjsc wczesniej na wizyte i zamiast na 17:30 ide na 16 tyle ze bez TZ ale juz sie nie moge doczekaaaac a i okazalo sie wlasnie, ze babka ma gabinet doslownie 10 min ode mnie!!!
tyle piszecie o obiadkach, ja jeszcze nawet o nim nie mysle (choc mam wszystko gotowe w lodowce)
a co do uprzejmosci to w warszawie zdaza sie czesciej niz np w miasteczku moich rodzicow, ale tak niespodziewanie, nie wtedy gdybym tego oczekiwala

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

Ach, przez to przeziębienie rośnie mi ciś na ustach... Dzisiaj zauważyłam jakaś opryszczka czy coś ???????

lec do apteki po plastry na opryszczke- szybko schodzi i nie czujesz bolu czy swedzenia- bezpieczne w ciazy-wiem od taty. im szybciej cos zaczniesz z tym robic, tym lepiej
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 12:33   #2425
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:

lec do apteki po plastry na opryszczke- szybko schodzi i nie czujesz bolu czy swedzenia- bezpieczne w ciazy-wiem od taty. im szybciej cos zaczniesz z tym robic, tym lepiej
oooo, dziękuję Mam nadzieję, że pomogą.

Stary 2010-05-27, 12:33   #2426
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
bo wisi nad moją głową ta praca mag. i każdy dzień jest na wagę złota
Przesadzam trochę

Muszą ją skończyć, oddać, poprawić i moge rodzić

To sio z forum i brac sie zapisanie pracy a nie smucenie sie. Ja polecam sonol z apteki na wysuszenie(3zl kosztuje)

Maciuś
Stary 2010-05-27, 12:35   #2427
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
To sio z forum i brac sie zapisanie pracy a nie smucenie sie. Ja polecam sonol z apteki na wysuszenie(3zl kosztuje)
właśnie! zabieram się za pisanie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-27, 12:35   #2428
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczyny (chyba jaszczka ale nie jestem pewna) polecały czosnek
Przekroić ząbek czosnku i posmarować miejsce tym sokiem.. potem znów plasterek odkroić i nowym sokiem pomaziać
Ja nie próbowałam na sobie ale warto spróbować darmowego sposobu

Stary 2010-05-27, 12:36   #2429
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
tez go uzywam
Stary 2010-05-27, 12:39   #2430
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem po USG 31, 3 tc

Wody w normie (AFI 14)
Waga 1 740 g
Pępowina, łożysko - OK

super ze wszystko dobrze a moge spytac jakiej wielkosci lacznej jest twoj miesniak?

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
kashha
zdrowka zycze
hd
super ze z malenstwem jest wszystko ok. i ze miesniak nie rosnie mocno a terminem sie nie przejmuj bo na tym etapie usg nie jest miarodajne. liczy sie to z 12 tc.
zgadzam sie moja ginka tez tak mowila z tym usg ze do 12tc a pozniej sie juz nie patrzy na termin z usg

Edytowane przez anoxa
Czas edycji: 2010-05-27 o 12:41
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości