Panny młode 2010 -pokażcie swoje suknie! - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-27, 09:34   #4111
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula
Dot.: Panny młode 2010 -pokażcie swoje suknie!

gratuluję RoxyXoXo gratuluje pobudkiKochana zostało Tobie 3 miesiące do ślubu.Nie odkłądaj na ostatnią chwilę wszystkiego.Poza tym niektóre sprawy załatwia sie dużo wcześsniej,bo nie Ty jedna idziesz do slubu.Masz chociaż rozdane zaproszenia??Suknia ładna

kampasiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 09:43   #4112
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna

Jakie 3 miesiące?? Niecałe 2 a konkretnie 51 dni

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 10:08   #4113
truskawa17
Przyczajenie

dziewczyny poradzcie mi jaki welon i bolerko do mojej sukni, nie mam pojecia... czekam na rady plis
truskawa17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 10:46   #4114
ania2631
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez truskawa17 Pokaż wiadomość
dziewczyny poradzcie mi jaki welon i bolerko do mojej sukni, nie mam pojecia... czekam na rady plis
Najlepiej pasowałby welon mgiełka bez żadnych dodatków tzn koralików,cekinów,lamówek lub bez welonu a w zamian za welon może być kwiatek żywy.
A bolerko najlepiej pasujące do sukni z tego samego materiału...Ja bedę miała bolerko z rekawem 3/4.

Edytowane przez ania2631
Czas edycji: 2010-05-27 o 10:49
ania2631 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 11:09   #4115
RoxyXoXo
Raczkowanie

zaproszenia już praktycznie rozdane kilka zostało ale jesteśmy umówieni na wręczanie w dlugi weekend, na Boże Ciało zjadą wszyscy których do tej pory nie udało nam się "złapać"..
Ciężko jest zająć się organizacją mając w domu malutkie dziecko i przyszłego męża, który jest w domu tylko na weekendy ale macie racje - pora wziąć się w garść !! dzisiaj wybieram się do Księdza w sprawie "zapowiedzi" i innych formalności.
Suknią już się chwaliłam... ale dla przypomnienia podaje link:

http://www.lodz.lisaferrera.pl/publi...posa_L532.html

właśnie ją przecenili o 400zł ehh :/

nie mam zupełnie koncepcji na bukiet...

zawsze mówiłam, że dużo czasu zostało a tu nie całe 2 miesiące nagle się zrobiły i standardowo wszystko na ostatnią chwilę bedę załatwiać ...
RoxyXoXo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 11:59   #4116
wizazucha
Raczkowanie

truskawa17
piękna! dużo falban, ale bardzo zmysłowe, kobiece... nie widziałam jej nigdy
jestem 100% pewna, że ślicznie będziesz w niej wyglądać, to twojego typu urody pięknie będzie pasowac nie ma obaw!
wizazucha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 13:28   #4117
truskawa17
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez ania2631 Pokaż wiadomość
Najlepiej pasowałby welon mgiełka bez żadnych dodatków tzn koralików,cekinów,lamówek lub bez welonu a w zamian za welon może być kwiatek żywy.
A bolerko najlepiej pasujące do sukni z tego samego materiału...Ja bedę miała bolerko z rekawem 3/4.
Ania dzieki za pomysl z bolerkiem i rekawami 3/4, jakos w ogole o tym nie pomyslalam a na pewno bedzie to fajnie wygladac! a Ty jaka masz suknie?
Stary 2010-05-27, 13:30   #4118
nos_ek
Raczkowanie

Dziewczyny napiszcie mi jakie kwiatki wpinacie we włosy tak aby wytrwały całą noc bo słyszałam, że nie wszystkie trzymają np. róże szybko więdną.... Ktoś coś wie na ten temat???:rolley es:
Bo ja również planuje tylko kwiatki we włosach bez welonu... sukieneczke mam taką jak widać przy nicku, czyli bardzo prostą i skromną i zastanawiam się właśnie jak z dodatkami... help
nos_ek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 13:32   #4119
truskawa17
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez wizazucha Pokaż wiadomość
truskawa17
piękna! dużo falban, ale bardzo zmysłowe, kobiece... nie widziałam jej nigdy
jestem 100% pewna, że ślicznie będziesz w niej wyglądać, to twojego typu urody pięknie będzie pasowac nie ma obaw!

wizazucha dzieki ze podnioslas mnie na duchu! juz mnie watpliwosci ogarnialy jesli chodzi o falbany- moga robic rozne wrazenie ale mnie akurat nie przytlaczaja i dobrze sie w nich czuje, dziekuje za opinie
Stary 2010-05-27, 13:41   #4120
mafda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez RoxyXoXo Pokaż wiadomość
zaproszenia już praktycznie rozdane kilka zostało ale jesteśmy umówieni na wręczanie w dlugi weekend, na Boże Ciało zjadą wszyscy których do tej pory nie udało nam się "złapać"..
Ciężko jest zająć się organizacją mając w domu malutkie dziecko i przyszłego męża, który jest w domu tylko na weekendy ale macie racje - pora wziąć się w garść !! dzisiaj wybieram się do Księdza w sprawie "zapowiedzi" i innych formalności.
Suknią już się chwaliłam... ale dla przypomnienia podaje link:

http://www.lodz.lisaferrera.pl/publi...posa_L532.html

właśnie ją przecenili o 400zł ehh :/

nie mam zupełnie koncepcji na bukiet...

zawsze mówiłam, że dużo czasu zostało a tu nie całe 2 miesiące nagle się zrobiły i standardowo wszystko na ostatnią chwilę bedę załatwiać ...
nie przejmuj się oni czesto obnizają ceny, zauwazyłam sliczna ta twoja suknia a cena tez fajna
co do organizacji wesela no to ja mam jeszcze 3 miesiące i troszkę, ale też raczej zalatwiam wszystko sama - no na nauki chodzimy razem
ale fakt z malym dzieckiem i TŻ w weekendy no to kiepsko cos załatwiać :/ ja najchetniej wszystko załawiłabym przez internet albo telefonicznie. Buty kupiłam przez inetrenet, biżuterię tak samo, fotografa też, szkoda że ciasta tam gdzie chce nie mozna zamówić przez internet
a i zaproszenia tez kupiłam na allegro, drukują się juz nie mogę doczekać sie jak je rozdam
Stary 2010-05-27, 17:06   #4121
ania2631
Wtajemniczenie

Cytat:
Ania dzieki za pomysl z bolerkiem i rekawami 3/4, jakos w ogole o tym nie pomyslalam a na pewno bedzie to fajnie wygladac! a Ty jaka masz suknie?
To jest moja suknia.....Nie wiem jakie dodatki do niej dobrać,jaki bukiet...Dziewczyny podpowiedzcie co będzie do niej pasowało...Gorset sukni jest wysadzany perełkami...
kiepska jakość zdjęcia.
Stary 2010-05-27, 17:19   #4122
arnama
Zakorzenienie

Cytat:
no mogłam zrobić calkowicie odpisany... ale jakoś mi na trenie nie zależało, a że TŻ tez się nie podobają treny to zrezygnowałam całkowicie...
ja też mam świetny zespół, ale mam obawe inną, ja z kolei boję się ze będzie za duzo ludzi i będa się obijać na sali, no ale zobacze ide się zdeklaruje
wczoraj wypisałam wszystkie zaproszenia i jest koło 160, planowaliśmy żeby było 120, ale jakoś tak się więcej uzbierało, no ale zawsze częśc ludzi odmawia, więc moze jak troche odpadnie to będzie to 120...

i tak samo, wydaje mi się, że jak się już wszystko skończy, będzie po, to będzie żal, że się już skończyły te przygotowania teraz żyje się jedna myśla i ma się jakiś "cel działania" ... no ale później może dzidzi
Ja na razie nie myślę o Dzidzi, chcemy trochę pojeździć po świecie i nacieszyć się sobą Oczywiście jak by "się zdarzyło" to bym nie płakała, bo lepiej wcześniej nie planowane niż np później jakieś problemy z zajściem w ciążę, ale jednak świadomie na razie nie- mamy jeszcze czas bo młodzi jesteśmy

Cytat:
Susanna
po zimnie troche trzeba nie dużo, ale nie chce, żeby podczas wygibasów na parkiecie, skrętach tułowia itp wałeczki jakieś mi się nie robiły na placech, czy coś... hihi
postanowienie od dziś! WIĘCEJ WODY! i wystarczy, a do tego skóra będzie mniej sucha

na dzień dzisiejszy zostało mi 3 miesiące i 3 dni, a wam dziewczyny?

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

weronika_h
bardzo ładna, zwiewna, delikatna...
a jakie dodatki planujesz do niej??
A ja mam dzisiaj studnióweczkę
A od jutra moja upragniona dwucyfrowa liczba na odliczanku
Ślubujemy 4.09.10r dokładnie w naszą 6 rocznicę odkąd zaczęliśmy być ze sobą

Cytat:
mojej przyjaciólki mama pracowała przez 10 lat w kwiaciarni i z tego co wiem, to każdy kwiat można zamówić, sprowadzić...
więc jak ktoś się uprze na np peonie, to może warto popytać
chociaż na pewno droższa jest ta usługa...
ja kiedys myślałam o magnolii i właśnie mi wtedy przyjaciółka powiedziała, że w takim razie się zamówi, ale jendak wybrałam kalie

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

kfaska
spoko można zrobić konkurs, na który dziń jest nas więcej:P
a w odpowiedziach to ja sama się nieźle mieszam kto komu co odpowiedzieć

Moja kobitka od kwiatów powiedziała że dzisiaj każde można załatwić w dowolnym terminie

Nie ma dobrych wymówek, są tylko słabi ludzie.

arnama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 18:08   #4123
margi86
Raczkowanie

Cytat:
wizazucha dzieki ze podnioslas mnie na duchu! juz mnie watpliwosci ogarnialy jesli chodzi o falbany- moga robic rozne wrazenie ale mnie akurat nie przytlaczaja i dobrze sie w nich czuje, dziekuje za opinie
truskawa17 a jeśli chodzi o halke to tez będziesz miała taką na kole czy jak? Ja jestem przed wyborem sukienki i właśnie myślałam nad takimi rybkami falbaniastymi.
margi86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 19:36   #4124
RoxyXoXo
Raczkowanie

dziewczyny byłam dzisiaj u florystki, sprawę dekoracji kościoła mam już załatwioną chyba zdecyduję się na tą wiązankę:

http://www.green-line.com.pl/gfx/gal...lubny_28_1.jpg na zdjęciach w katalogu wygląda jeszcze ładniej.

Co sądzicie??

ciekawa jestem czy tego kwiata da się wpiąć też we wlosy? czy po prostu postawić na sztuczny stroik...
Stary 2010-05-27, 21:13   #4125
wizazucha
Raczkowanie

RoxyXoXo

śliczna wiązanka

ja będę mieć podobną tylko że z bialych kalii
Stary 2010-05-27, 22:16   #4126
ania2631
Wtajemniczenie

i nikt mi nic nie podpowie,doradzi....
Stary 2010-05-27, 22:23   #4127
RoxyXoXo
Raczkowanie

Cytat:
jeśli chodzi o bukiet to ja też do dzisiaj nie miałam absolutnie żadnej koncepcji!! proponuje wybrać się do florystki napewno coś doradzi!! ja przejżalam dzisiaj cała sterte katalogów, Pani najpierw zapytała jaką mam suknię, co mi się mniej więcej podoba i wspolnie dobrałyśmy wiązanke. Jestem bardzo zadowolona

co do biżuterii to jak narazie tez nie mam koncepcji ale chyba postawię na coś delikatnego i skromnego.. wszystko jest kwestią gustu
Stary 2010-05-27, 22:28   #4128
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
Aniu twoja suknia jest bardzo ladna jesli mowisz, ze gorset jest w perelkach to bym postawila na taka wlasnie bizuterie tzn np kolczyki i bransoletke, dekolt bym zostawila gladki jesli caly gorset jest w perelkach zeby nie bylo juz za duzo tych perelek np cos takiego oczywiscie to jest tylko przyklad http://www.allegro.pl/item1040279362...y_komplet.html
a co do kwiatow to trudno doradzic moze najpierw napisz co Ci sie podoba i co bierzesz po uwage dobra Ja np od zawsze chcialam miec bordowe roze i wlasnie z takich bede miec bukiet takze wklej nam jakies propozycje to wtedy ocenimy
Esti10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 22:31   #4129
mordziula
Rozeznanie

Cytat:
To jest moja suknia.....Nie wiem jakie dodatki do niej dobrać,jaki bukiet...Dziewczyny podpowiedzcie co będzie do niej pasowało...Gorset sukni jest wysadzany perełkami...
kiepska jakość zdjęcia.
ja bym zrobiła tak... skoro na sukni są perełki to biżuteria z perełkami..delikatne kolczyki i delikatny naszyjnik lub długie kolczyki bez naszyjnika...a bukiecik np coś takiego jak na zdjęciu nr 3.

Edytowane przez mordziula
Czas edycji: 2010-05-27 o 22:36
mordziula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 22:37   #4130
wilkocha
Przyczajenie

Jak oceniacie moja suknie ????
wilkocha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 23:02   #4131
magdak880
Przyczajenie

Wilkocha suknia super ;] ja mam podobna , tez z falbanami
moge sie zaptac jakie dodatki dobralas do niej? z welonem? jaki bukiet?

ja slubuje 11.09 ;]
magdak880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 23:28   #4132
ania2631
Wtajemniczenie

Cytat:
jeśli chodzi o bukiet to ja też do dzisiaj nie miałam absolutnie żadnej koncepcji!! proponuje wybrać się do florystki napewno coś doradzi!! ja przejżalam dzisiaj cała sterte katalogów, Pani najpierw zapytała jaką mam suknię, co mi się mniej więcej podoba i wspolnie dobrałyśmy wiązanke. Jestem bardzo zadowolona

co do biżuterii to jak narazie tez nie mam koncepcji ale chyba postawię na coś delikatnego i skromnego.. wszystko jest kwestią gustu

..Myślałam o delikatnych perełkach tzn naszyjnik, kolczyki kuleczki - ponieważ nie będę miała rękawiczek również chciałabym bransoletkę,ale nie wiem czy nie będzie za dużo....
A co do bukietu hmmm......kolorystyka napewno będzie w różu i ecru.Podobają mi sie tak zwane bukiety kulki załączę kilka z nich co prawda już pewnie widziałyście w necie,ale przypomnę.
Stary 2010-05-27, 23:29   #4133
wilkocha
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez magdak880 Pokaż wiadomość
Wilkocha suknia super ;] ja mam podobna , tez z falbanami
moge sie zaptac jakie dodatki dobralas do niej? z welonem? jaki bukiet?

ja slubuje 11.09 ;]

Własnie jestem na tropie bukietu i dodatków
naraie takie znalazlam mysle ze do takiej sukni z falbanami bukiet powinien bys tek z jakimis kwiatami ktore przypominaja fale. A Ty masz juz dodatki i bukiet???
Stary 2010-05-27, 23:31   #4134
wilkocha
Przyczajenie

Aja slub mam 4 wrzesnia zostalo nam dokładnie 100dni
Stary 2010-05-27, 23:39   #4135
ania2631
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mordziula Pokaż wiadomość
ja bym zrobiła tak... skoro na sukni są perełki to biżuteria z perełkami..delikatne kolczyki i delikatny naszyjnik lub długie kolczyki bez naszyjnika...a bukiecik np coś takiego jak na zdjęciu nr 3.
Dziekuję za podpowiedzi..Podoba mi się komplet nr 1 i skromniejsza wersja nr 4,a co do bukietu -jest piękny.

---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ----------

Cytat:
Napisane przez wilkocha Pokaż wiadomość
Własnie jestem na tropie bukietu i dodatków
naraie takie znalazlam mysle ze do takiej sukni z falbanami bukiet powinien bys tek z jakimis kwiatami ktore przypominaja fale. A Ty masz juz dodatki i bukiet???
podoba mi się bukiet 3 i 5

---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ----------

Cytat:
Jak oceniacie moja suknie ????
Piękna..Jestem fanką sukien falbaniastych...okl aski:
Stary 2010-05-27, 23:41   #4136
wilkocha
Przyczajenie

A jak z fryzura?? chce do gory zabrane zeby nic na czole nei miec bo mam normalne czolo ale jak sie tanczy czlowiek sie poci po co jakies klosy maja mi po buzi latac ;/
Stary 2010-05-27, 23:43   #4137
wilkocha
Przyczajenie

Cytat:
Dziekuję za podpowiedzi..Podoba mi się komplet nr 1 i skromniejsza wersja nr 4,a co do bukietu -jest piękny.

---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ----------

podoba mi się bukiet 3 i 5

---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ----------

Piękna..Jestem fanką sukien falbaniastych...okl aski:

Dzekuje bardzo takie opinie bardzo mnie ciesza zwłaszcza ze ja juz kupilam i to byla pierwsza suknia ktora zobaczylam na targach slubnych i od razu wiedzialam ze to ta
Stary 2010-05-28, 00:17   #4138
ania2631
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzekuje bardzo takie opinie bardzo mnie ciesza zwłaszcza ze ja juz kupilam i to byla pierwsza suknia ktora zobaczylam na targach slubnych i od razu wiedzialam ze to ta
Będziesz Piękną Panną Młodą

Fryzury cudne zwłaszcza 3 i 4........Ja jeszcze nie myślałam o fryzyrze....Moje włosy są kręcone półdługie cieniowane....
Stary 2010-05-28, 07:23   #4139
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna

Cytat:
dziewczyny byłam dzisiaj u florystki, sprawę dekoracji kościoła mam już załatwioną chyba zdecyduję się na tą wiązankę:

http://www.green-line.com.pl/gfx/gal...lubny_28_1.jpg na zdjęciach w katalogu wygląda jeszcze ładniej.

Co sądzicie??

ciekawa jestem czy tego kwiata da się wpiąć też we wlosy? czy po prostu postawić na sztuczny stroik...
Ciekawa ta wiazanka! Prosta a fajna. Ale to chyba zasługa kwiatów, które tutaj wyglądaja ciekawie i tak "inaczej", jak gwiazdki

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 07:55   #4140
wizazucha
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nos_ek Pokaż wiadomość
Dziewczyny napiszcie mi jakie kwiatki wpinacie we włosy tak aby wytrwały całą noc bo słyszałam, że nie wszystkie trzymają np. róże szybko więdną.... Ktoś coś wie na ten temat???:rolley es:
Bo ja również planuje tylko kwiatki we włosach bez welonu... sukieneczke mam taką jak widać przy nicku, czyli bardzo prostą i skromną i zastanawiam się właśnie jak z dodatkami... help
z tego co wiem to każy kwiat można wpiąć we włosy
zawija się łodyge w takie coś specjalne i sie trzymają
ale najlepiej jakbys zapytała kwiaciarki, która Ci doradzi
ja będę mieć białą kalie wiec powinna się dobrze trzymać, bo jest to dość gruby kwiat
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości