|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
a tu mój sprawdzony samoopalacz
|
#4652 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
idę się kąpnąć hihihi bo potem chciałabym sobie rudą hennę na włoski nałożyć jupi!!!!
|
#4653 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dzieki za wsparcie.Cytat:
|
|
#4654 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
), buty moje ślubne i jestem gotowa ![]() Cytat:
![]() kliwia twój opis porodu wydaje się rzeczywiście taki bezbolesny ![]() Wczoraj pojechałam do lidla i mimo że narzekałam, ze drogo to kupiłam body i skarpetki dla Synusia bo faktycznie nie najgorsze były te ceny.
|
|
#4655 |
|
Raczkowanie
|
Evi-
dzieki za wsparcie.spoko mała po to tu jesteśmy,zeby sobie pomagać i wyrażać własne zdanie na jakies tam tematy,no nie?!zresztą każdy ma prawo do własnego zdania i tak ma być---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- acha a co do zapominania to nie zauważyłam....ale ostatnio u Kuby W.była Anna Nowak-Ibisz i poprostu mnie rozwaliła swoją energią życiową i textem w stylu(niewiem jak dokładnie to byo ale coś w tym stylu) Babcia do Dziadka ..:"Znowu zapomniałam jak się nazywa ten Niemiec co schował mi dziś okulary?! a dziadek na to :''Alzhaimer,kochana,Alzh aimer" masaaaaakraaaaaaaaaaaaaaa a ,fajne nie!!!!!hihihihihiihih dobra ide te rude włosiska zrobic o ile się uda!!buzik
|
#4656 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja miałam taką sytuację wracając z weekendu majowego. 3 godziny jazdy pociągiem przed nami, wsiadamy do pociągu a tu przykra niespodzianka: brak miejsc stoimy na korytarzu, gdzie nawet tych małych siedzonek nie było. Płakać mi się chciało, ale myślicie, że ktoś ustąpił?! Gdzie tam, jedna kobieta tylko się odezwała że gdzieś tu jest przedział dla matek z dziećmi więc żebym tam poszła, a tłok taki że nie można było się w żadna stronę ruszyć. Na szczęscie jakoś dopchałam się do tego przedziału i siedziałam. Zuziczka ja cały czas mam takie napady, że mi źle Tylko ja nie reaguje płaczem a złością, potrafie sie wkurzyć o byle gówno aż współczuję swojemu mężowi. Co do łóżeczka to jeszcze nie zdecydowaliśmy jakie ale chyba kupimy na allegro w zestawie z materacem i pościelą za 499zł wydaje się że to przystępna cena Nie chce wydawać za dużo bo to i tak maksymalnie na 2 lata.A jutro szykuje mi się babski wieczór
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|
|
|
|
#4657 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4658 |
|
Zakorzenienie
|
Mpik, Kalex - ach te biusty ciążowe
fem - też czytałam, że w ciąży można mieć problemy z pamięcią, ale od żadnej znajomej ciężarówki nie słyszałam, że cierpi na zapominanie ![]() majka59 - ja płeć poznałam w 20 t.c. a potwierdziła się w 21 (inny lekarz, lepszy aparat do usg). Ty też niedługo sie dowiesz kogo nosisz po serduszkiem ![]() kliwia7 - super poród. Tez chcę taki abz - nie wróciłam, bo mi się nie chciało. Ważne, że ciuszki dla dzidziusia wzięłam (chyba są wszystkie, bo nie sprawdzałam ). Wkurzyła mnie kasjerka, bo pięćdziesiąt razy mówiła dziękuję i dawała reklamówkę dodatkową na zakupy, a jednej reklamówki nie wypuściła na taśmie, wrrrenis84 - bardzo mi się podoba imię Ignaś, ale już Ignacy troszkę mniej i takich imion jest dużo, które albo mają super zdrobnienia a podstawę taką sobie, albo odwrotnie. Sprawdziłam znaczenie imienia Szymon. Bardzo mi pasuje. Ozn. ono "Bóg wysłuchał". Wyraz wdzięczności za to, że Bóg wysłuchał modlitw o urodzenie syna. ![]() Co do siadania w autobusie to raczej nie mam tego problemu, bo jeżdżę autem, ale jak się czasami przyjdzie mi jechać autobusem to tylko nerw mnie chwyta, bo zaduch, ludzie się pchają, a gówniarze sypią wulgaryzmami
|
#4659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() więc ja z Szymkiem już chyba nie mam szans Edytowane przez enis84 Czas edycji: 2010-05-27 o 14:25 |
|
|
|
|
#4660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie wcinam truskawki
|
|
#4661 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Biedna ....nie ma na rachunki..trzeba jej dac... jej synkowi kupić buty, kupić nowy fotelik do samochodu bo Ircia biedna jest.. A ja że w domu została to wiecznie na mnie krzyczy, wiecznie niezadowolona. Domikowi nic nie kupi bo na co my mamy pieniądze wydawac?? My mamy przeciez wszystko!! Oczywiście to jej czcze gadania... Braciom tez kasę rozdają a Domikoi to co najwyżej rybki na odpuście kupi... Ale tak juz jest w każdym domu..chyba.... Cytat:
Teraz to biorę ciuszki i jakiś rożek napewno!! Rylko trza bedzie tych ciuszków pilnować, bo położne podczas kąpieli rozbierały maluszka i wrzucały ciuchy do prania..a jak wiadomo wtedy już do Ciebie nie wróciły.... Cytat:
A wyprawka jest potzrebna podczas wyjścia ze szpitala.. U nas tak było że schodziłyśmy na dół do takiej kanciapy i tam położna przebierałą dzidzię w nowe ciuszki i takiego "gotowego" oddawała w podróz do domciu ![]() W szpitalach to zazwyczaj ciuszki maja ..jak się chce to bierzesz własne... Chyba że tylko na podkarpaciu tak jest... JA przed urodzeniem Domisia też malutko kupowałam... Praktycznie wszytkie ciuszki już miałam od bratowej, bo ta 3 miesiące wczesniej urodziła i tak do 8 miesięcy mi dawałą.później się wyrównało.. Łóżeczko kupiłam sama.ale tz złożył je dopiero jak wróciłam ze szpitala... Poza tym wszystko : kosmetyki, pieluszki, kocyki, wanienki kupił z teściową jak byłam w szpitalu... Ja tam bym kupiła wcześniej, ale tz się bał... ![]() Odebrał mi ta przyjemność kupowania... Teraz juz sobie sama pokupię...choć większość mam juz. Mam mnustwo ciuchów po Dominiku i jeszce bratowa mi nada więc będzie już full przynajmniej do drógiego roku życia
|
|
|
#4662 |
|
Zakorzenienie
|
co do jazdy autobusami i tramwajami, to mnie się często to zdarza, raz zeszła mi taka pani po 40stce miała bardzo dużo zakupów i potrafiła się podnieść z tym wszystkim i ustąpić mi miejsca, mimo tego że obok siedziało dużo młodzieży
Pani jednak podziekowałam i kazałam jej z powrotem usiąść a drugi raz weszłam do tramwaju i stałam troszkę w końcu starszy Pan mnie przyuważył że stoje a że on własnie wychodził to powiedział głośniej żebym w moim stanie sobie usiadła i się ładnie uśmiechnął, wokół też siedziało dużo ludzi i nikt się raczej mną nie przejąłczęsto zdarza mi się że nikt nie schodzi albo są wolne miejsca |
|
|
|
#4663 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A z tym Alzheimerem to jest to staly tekst mojego tescia i tesciowej ![]() Cytat:
ja nie za czesto mam napady "placzowe" i troche mnie to wkurza, a troche deprymuje... Za to "zlosciowe" bardzo czesto, ale o tym to tylko moj maz wie Choc ginekolog ostatnio jak mi mierzyl cisnienie (po raz pierwszy) to sie zaczal pytac czy ja nerwus jestem (aparat sam sie podpompowywal trzy razy!!!) I wyszlo mi 192/160, trzy raz mi mierzyl To mu powiedzialam, ze ma aparat do dupy i tyle, bo ja sobie mierze w domu i jest ok. Wyszlo, ze to jakies skoki cisnienia moga byc i mam brac tabletki. Nie biore narazie, pielegniarka tez mowila, ze to mogl aparat zawyzyc, bo najlepsze jednak sa te stare pompowane recznie., a takiego tam nie mieli...
|
|
#4664 |
|
Zakorzenienie
|
ja też zapomniałam ostatnio ze sklepu osiedlowego całej siatki z zakupami
po prostu zrobiłam zakupy, zapłaciłam i sobie wyszłam zadowolona co lepsze, wróciłam do domu i w ogóle nie zauważyłam braku siatki a że mąż akurat kończy pracę o 16 to zadzwoniłam do niego, opowiedziałam sytuację i poprosiłam, że jak dojedzie pod blok to niech wejdzie do sklepiku i spyta się czy są tam moje zakupy, bo ich zapomniałam oczywiście były, sprzedawczyni je odłożyła i miała z mężem niezły ubaw ze mnie (dobrze, że sprzedawczynie nas znają, bo mąż mówi, że jak tylko wszedł to od razu babka wiedziała, że pewnie po zapomniane zakupy )
|
|
|
|
#4665 |
|
Rozeznanie
|
i zapomnialam jeszcze napisac, ze tez mam problemy z pamiecia!
![]() wiec Fem nie jestes sama. U mnie to naprawde zakrawa juz na skleroze, polowa garnkow w kuchni spalona... czasem znajduje rozne rzeczy w lodowce (kapcie np) albo wastaje bo mi sie cos przypomni, lece do kuchni i nie wiem o co chodzi ?? mam nadzieje,ze to przejdzie...
|
#4666 |
|
Raczkowanie
|
MPICZKU
gratulacje i całuski dla małej MILENKI!!!POMI ,co do listy,to myślę,ze miesiąc abstynencji od wizażu to wykreślamy,no nie?
|
#4667 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ja miałam wczoraj urwanie głowy. Moja babcia złamała sobie rękę, dość poważnie i coś Jej na nerw uciskało. Od 3 tygodni płacze po nocach, a bezczelny lekarz stwierdził, że "przesadza". Dobrze, że mnie tam nie było, bo bym go ![]() Ale chodzi mi o ustępowanie miejsca... Babcia miała wczoraj zabieg pod narkozą, niespodziewany. Mama była z Nią w szpitalu, a ja chciałam im dowieźć picie i skoczyłam na stację benzynową. Byłam tak słaba (ciężki wczorajszy dzień i do tego nerwy o babcię), że nogi odmawiały mi posłuszeństwa... Nie miałam siły ustać, pierwszy raz mnie to spotkało. Nie dość, że nikt z kilku osób nawet nie pomyślał, aby może mnie przepuścić ( a wyglądałam naprawdę paskudnie i do tego bolał mnie brzuch), to jeszcze jakis szczawik chciał mi sie wcisnąć przed nos... Jak wlazłam do auta, to aż mi łzy z bezsilności poszły... |
|
|
|
|
#4668 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
niezly numer z Ciebie Kalex
|
|
#4669 |
|
Zakorzenienie
|
jakaś dziwna ta pogoda dzisiaj.... strasznie mi niedobrze
|
|
|
|
#4670 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Gratuluję i witamy w klubie chłopczykowych mam ![]() No biedna, myślała może, że zapakuje w tytkę, to dam na dupcię
|
|
|
|
|
#4671 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4672 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Z nasza babcia tez nie jest dobrze, lezy z zapaleniem mozgu na neurologii (a zarazili ja w szpitalu, bo poszla tylko na trzy dni na badania tarczycy...) i nie jest za ciekawie. Nawet nie moglam do niej jechac, bo wszyscy sie bali ze ja tez cos tam zlapie... A zeby nie bylo nam za smutno- Moja babcia Gienia jak polamala noge na rowerze to najpierw sobie sama ja nastawila ("Babciu czemu to zrobilas??- Zuzanko, ona lezala nie w ta strone...") a pozniej po 3 tygodniach sama sobie gips sciagnela w nocy w trakcie trzeciego rozanca (Babciu gdzie jest twoj gips?? -Zuzanko, wiesz, tak mnie ta noga bolala i puchla, juz nie moglam wytrzymac, Cos tam nie tak mi zalozyli. To wzielam noz i sekator i sobie odlupywalam-rzekla zadowolona z siebie Babcia. Lekarz na pogotowiu podziekowal jej, ze mu pracy ujela.) A jak polamala reke (tez na rowerze) to przechodzac przez nasza dzialke (byla z tylu domu) jeszcze zdazyla nam przepikowac buraczki i zebrac truskawki. Po czym wchodzac do domu z pelna kobialka oznajmila, ze reke polamala... Szalona rodzinka, dziwic sie potem ze wnuki takie "krejzole" ![]()
Co mnie nie zabije, to mnie wzmocni!-Alek 15.09.10 ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/relgx1hpgi2xjkbz.png Edytowane przez Zuziczka Czas edycji: 2010-05-27 o 14:49 |
|
|
|
|
#4673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe, udana ta Twoja babcia ![]() do Wrocka sie jakaś wichura zbliża, ciemnica się zrobiła straszna |
|
|
|
|
#4675 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
bardzo ![]() Ale mój mąż też by na to nie poszedł ![]() ---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4676 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
lubię czytać takie opisy Cytat:
Ja też czytałam znaczenia imion, które mi się podobają zanim podjęliśmy ostateczną decyzję. Jest taka strona z opisami imion dla dzieci. http://www.imiona.dla-dzieci.org/ Cytat:
|
|
#4677 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Z całym szacunkiem Kochana, Twoja mama zachowała sie jak totalny "nietakt", jak widać bliscy tez potrafia ranic nieprzemyślanymi slowami ! Nie martw się, głowa do góry
|
|
|
|
|
#4678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i utwierdziliśmy się w przekonaniu, że jeśli dziewczynka pozostanie dziewczynką to będzie Julia przy okazji sprawdziliśmy też swoje imiona i naprawdę 90% opisanych rzeczy się zgadza
|
|
|
|
|
#4679 | |
|
Zakorzenienie
|
kliwia7 twoj porod mnie rozwalil.. i po raz kolejny utwierdzil w przekonania ze szybko tez sie da
(moje kolezanki ktore dotad rodzily uwijaly sie w max 4 godziny - z wszytkim a nie same parte bo to im z 15 minut trwalo..) wierze modle sie i trzymam kciuki zeby u nas tez tak bylo![]() Cytat:
jak ja hahahaha coz za skromnosc ![]() trzymam kciuki za wlosy ![]() zamorduje cie!!!!!!!!!!!!! ja chce truskawkiiiiiiiiiiii ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- odpowiem za Miske tak sa rok po slubie ona tak jak ja jestemy PM2009
|
|
|
#4680 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
http://www.allegro.pl/item1049383649.html Co do jakości produktów, to zupełnie inne produkowane są na rynek niemiecki, inne na polski. Od zwykłych kremów i mydeł- na autach skończywszy. Zawsze przywożę z Niemiec pewne ulubione artykuły i te same (rzekomo) dostępne w PL są zupełnie inne... ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- Mpik gratuluję Kochana córci tej pewności już ![]() Szokoladko biedaku oby teraz tylko dobrze było.Szczęśliwa zakochałam się w tym łóżeczku... Jeszcze mi kilka zostalo stron, szalejecie dziewczyny
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:47.

dzieki za wsparcie.
.

po to tu jesteśmy,zeby sobie pomagać i wyrażać własne zdanie na jakies tam tematy,no nie?!zresztą każdy ma prawo do własnego zdania i tak ma być

). Wkurzyła mnie kasjerka, bo pięćdziesiąt razy mówiła dziękuję i dawała reklamówkę dodatkową na zakupy, a jednej reklamówki nie wypuściła na taśmie, wrrr

wróci dopiero w przyszłym tygodniu...