Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.II - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-27, 19:16   #4741
fem
Raczkowanie

Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

dziewczyny ten link co podała anilkadro dotyczy przede wswzystkim Warszawy i imion nadawanych w tamtym rejonie... także myslę, że może sie to troche pozmieniać jesli chodzi o inne regiony
ale mimo to wileka skarbnica popularnych imion, o istnieniu niektórych nawet nie wiedziałam...

KUBUŚ 5.09.10
już prawie 4 latka...
http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png

MILENKA 12.08.14
już tydzień za nami...
http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png
fem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 19:16   #4742
Suszilda
Raczkowanie

GG do Suszilda
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

PomidoraWitaj. Dziekuje bardzo. Imie moje Angelika lat 20 termin porodu 8 wrzesnia, chopczyk, imienia jeszcze nie wybralismy
Suszilda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 19:17   #4743
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia-23 Pokaż wiadomość
moje włosy przed farbowaniem to taki siwokoperkowybrąz
u nas się mawiało sinokoperkowyróż

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 19:18   #4744
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

Cytat:
Napisane przez Atlidee Pokaż wiadomość
MisQa Trzymam kciuki oczywiscie, powodzenia!!! Ale dlaczego z Jego Rodzicami, jesli mozna spytac???
dzięki za kciukasy

a z jego rodzicami, bo oni nie wierzą w to jaki on jest... niech w końcu przejrzą na oczy, bo to zawsze ja jestem ta zła i najgorsza co ich syneczka krzywdzi, a on to aniołek chodzący... a zresztą muszę mieć świadków na jego kolejne obietnice...

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 19:23   #4745
Eveliouses
Raczkowanie

GUANTANAMERA ale masakra tak skrzywdzić dziecko

---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ----------

albo GRYZELDA

: jupi::j upi:
http://www.suwaczki.com/tickers/qq87i09k53acoskv.png

PROSZĘ ZOBACZ I PODPISZ SIĘ
http://uniteddogs.com/stopkillingdogs
Eveliouses jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 19:35   #4746
cellaris
Rozeznanie

Hej dziewczynki ja to wpadam tylko na chwilkę bo jakiś napięty czas mam w pracy...końcówka roku szkolnego się zbliża....no i powoli nie wiem w co ręce włożyć. Na dodatek szykujemy się do remonciku od czerwca i powoli kompletujemy wyprawkę. Mam już troszkę ciuszków takich mini-mini wózek i przewijak Wszystko of kors "z odzysku", ale za to w super stanie no i zaoszczędziliśmy troszkę pieniążków.

Misqua trzymam kciuki i mam nadzieję,że wszystko się ułoży. Na pocieszenie napiszę,ze u mnie pierwsze 1,5 roku małżeństwa to była istna katastrofa ciągłe kłótnie, pretensje, wogóle nie mogliśmy się dogadać. No a teraz 5 lat po ślubie jest super. Więc może poprostu musicie się "dotrzeć"

Pomi mam prośbę możesz zmienić mi Lenkę na Martę?????? Tak nam się odmieniło . A tak wogóle to wyjaśniłam sobie sprawę powrotu do pracy. Po macierzyńskim biorę 3 miesiące urlopu na poratowanie zdrowia. Tak więc kaska będzie, a do pracy wróce jak mała będzie miała prawie rok Spróbuj, może też się załapiesz jak masz 7 lat pracy na pełnym etacie?
Stary 2010-05-27, 19:36   #4747
falbala
Raczkowanie

my zdecydowalismy sie jednak na Wiktora a tu mam ciekawy link dla tych, którzy wachaja sie jakie wybrac imie.. artykuł troche długi, ale mysle, że warto przeczytac
http://kobieta.wp.pl/kat,26333,title...a3db&_ticrsn=5
falbala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 19:44   #4748
asia-23
Raczkowanie

GG do asia-23

Cytat:
Prosze bardzo, nie ma za co dziekowac. Buzki Ci przesylam!

Czy ja jeszcze moge na "chwilke" do tematu wozkow powrocic? Mam z tym (i nie tylko z tym) powazny zgryz... Pisalyscie, ze Dzieciaczki wasze szybko z takiego glebokiego "wyrastaja", czy juz nie chca w nim jezdzic. Czy to znaczy, ze taki gleboki wozek nadaje sie tylko dla lezacych dzieci, a jak zaczynaja juz siadac(a kiedy to bedzie?), to juz nie chca jezdzic? Wiem, ze moze glupie pytania, ale ja "zielona" jestem. Nie moge wszystkiego jeszcze "ogarnac mysla"... Dopiero co sie nauczylam nazw ubranek...

asia "z opisu" to wydaje mi sie ze mamy podobne kolory wlosow: "siwokoperkowybrąz" no lepszego okreslenia bym nie wymyslila...
a już myślałam, że sama jestem

co do wózków: ja miałam głęboki wózek, ale z regulacją oparcia. mój Maks urodził się w maju a późną jesienią nie chciał leżeć a na sadzanie było za szybko ( trzeba uważać na plecki maluszków) robiłam oparcie na pół leżąco.
teraz muszę kupić "nowy" wózek i jak patrzę na te co chce to gondole nie mają regulowanych oparć i tu jest pies pogrzebany. ja rodzę w drugiej połowie paźdź. i moje bobo poprostu musi jeździć w gondoli do wiosny na leżąco. może być ciężko

jeszcze coś mi się przypomniało:
sadzajcie swoje dzieci w wózkach jak już siedzi stabilnie. samo.

jakiś czas temu byłam w biedronce.
jedzie młoda dziewczyna z wózkiem taki mały trójkołowiec w wersji spacerowej. dziecko ubrane grubo zapięte szelkami (takimi jak w fotelikach, w pas i na ramiona) czapka zawiązana mocno pod szyją. malec ledwo sam siedział. i główka tak mu zwisała na bok, cały czerwony na twarzy. tak mi było go żal. nie zdążyłam zareagować. bo bym tej matce powiedziała, że dziecko zaraz jej się udusi. masakra.

Edytowane przez asia-23
Czas edycji: 2010-05-27 o 19:50
asia-23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 19:57   #4749
gabisun
Zakorzenienie

no i właśnie dlatego zrezygnowałam z imienia Julia jakbym wołała ją pod przedszkolem to bym pewnie połowa grupy do mnie biegła zreszta na to imię jest szał od dobrych paru lat, więc troche ich już na pewno jest

Dziękuje za wszystkie gratulacje

Ycan usg 4d mam 15 czerwca, to będzie skończony 28 tydzień i akurat w tym czasie robi się to 3 ważne usg ( 28-32tydzień)

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 20:00   #4750
kliwia7
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Melduję się po wizycie wszystko jest w porządku, szyjka taka jak trzeba, dobrze uformowana i zamknięta, ma 44mm ( ale nie znam się na tych liczbach) tętno 150 a momentami 17o bo się wierciła akurat. Teraz tylko czekam na 4d
O mamuniu -44cm-tylko pozazdrościć-idealna.

Cytat:
Napisane przez enis84 Pokaż wiadomość
no bo to jest lista od 2004 roku, teraz jest wysyp JUlii, a na studiach sa raczej starsze osoby
Dobre.Tak się uśmiałam że boję się że mi się od tego dzisiejszego śmiechu skurcze nasilą.
Ogólnie dzisiaj wysyp śmiesznych historyjek.

Evi,nie wieżę że ty się martwisz jaki kolor ci wyjdzię.Na tym zdjęciu z piesem to taka raczej kolorowa byłaś...Mój mi kiedyś powiedział :"jaki chcesz tylko nie rudy".A ja:" czemu?".A on:"Bo rude są wredne".:confus ed:.Ale i tak miałam rudy.

Atlidee,ja miałam taki wózek z wyjmowaną gondolką-nosidełkiem.Ale już nie pamiętam do kiedy z niej korzystałam...Dziecko siada od 5-6 miesięcy,a czasem wcześniej.Ale też nie jest zalecane od razu go na siedząco wozić.Chyba od6-7 miesięcy normalnie się sadza.Może ktoś lepiej pamięta.Wiesz dobry jest taki wózek na póżniej,co i na leżąco dziecku będzie wygodnie,bo nawet większe dzieci podczas spacerów często zasypiają.Mój po wyjęciu gondolki(po rozłożeniu),całkowicie był na płask,a z przodu takie cóś się dopinało i też wyglądało jak głęboki.A póżniej- spacerówa,jak podnieść oparcie....No i chyba zamotałam.Ale ci pomogłam.

Edytowane przez kliwia7
Czas edycji: 2010-05-27 o 20:08
kliwia7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 20:05   #4751
bordowa
Wtajemniczenie

Tak piszecie o tych włosach to i ja się wtrącę
Jeśli chodzi o rudy to zawsze uwielbiałam, ale nie ma to jak naturalny i zielone oczy

A ja dziś miałam rude włosy przez jakieś 5 godzin Bo rozjaśniałam przed farbowaniem. Był taki fajny jasny rudy Teraz już mam na głowie Nugat, czekam na efekt aż wyschną, bo jestem przeciwniczką suszenia A rozjaśniałam bo chcę w końcu wrócić do naturalnych (też ciężko określić kolor ale powiedzmy taki ciemny blond/jasny brąz) i ten Nugat wydaje mi się w miarę zbliżony, więc może w końcu nie będzie za mocno odrostów widać (oby) ...

No a jutro wizyta u ginki i się okaże, czy dostanę antybiotyk na bakterie w moczu ...

Edytowane przez bordowa
Czas edycji: 2010-05-27 o 20:30
bordowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 20:13   #4752
margolcia10
Przyczajenie

No a jutro wizyta u ginki i się okaże, czy dostanę antybiotyk na bakterie w moczu ... [/QUOTE]

ja niestety mam ten sam problem;ze tez takie dziadostwo musiało sie przyplątac;narazie jestem na zurawinie i zobaczymy co bedzie dalej
margolcia10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 20:26   #4753
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy macie w ciaży problemy z pamięcią?
Ja zauważyłam u siebie może nie tyle problemy z pamięcią,ale za to duże rozkojarzenie...Ide po coś do kuchni i jak już dojdę to zapominam po co poszlam,albo próbuję nasypać sobie soli do herbaty,wychodzę z domu i 20m dalej zastanawiam się czy na pewno zamknęłam drzwi...Wczesniej nie miałam z tym problemów

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
a co do imion, miałam dzisiaj niezły sen..
śniło mi się, że rozmawialiśmy z babcią o imionach dla chłopca i powiedzieliśmy jej że będzie Bruno, a babcia się oburzyła i powiedziała że to "ladaceństwo" czy coś w tym stylu, żeby dziecko tak nazwać
Hehe,niezłe

Cytat:
Napisane przez kliwia7 Pokaż wiadomość
Mam dziś wenę twórczą to opiszę wam mój poród.
No również zyczyłabym sobie takiego lekkiego porodu.

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
Ja wybrałam sie do szpitala bez ciuszków dla małego..bo ponoć tam wszystko dawali...a jakbyście widział jak Go tam ubrały to w szoku byłam.
Teraz to biorę ciuszki i jakiś rożek napewno!!
No mi znajomi przysłali zdjęcie zaraz po narodzeniu ich syna.Też był ubrany w szpitalne łachy i jak to zobaczyłam to obiecałam sobie,że mojemu dziecku tego nie zrobię
Cytat:
Nie słyszałam żeby swój termometr trzeba było mieć w szpitalu??
U nam w Lublinie jest tak,że do szpitala musisz mieć wszystko,nie tylko termoment,ale też np sztućce,kubek,leki,papier do du... takie dziadostwo....

Cytat:
Napisane przez enis84 Pokaż wiadomość
a drugi raz weszłam do tramwaju i stałam troszkę w końcu starszy Pan mnie przyuważył że stoje a że on własnie wychodził to powiedział głośniej żebym w moim stanie sobie usiadła i się ładnie uśmiechnął
Mi też się przytrafiło kilka miłych sytuacji,ale akurat nie w autobusie.Np byliśmy ostatnio na Komunii i kuzynki i jak weszliśmy do kościoła był mega ścisk,już załamałam ręce,a tu jakaś pani do mnie podeszła i wskazała mi wolne miejsce,nawet Tż się załapał

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
Nie miałam siły ustać, pierwszy raz mnie to spotkało. Nie dość, że nikt z kilku osób nawet nie pomyślał, aby może mnie przepuścić ( a wyglądałam naprawdę paskudnie i do tego bolał mnie brzuch), to jeszcze jakis szczawik chciał mi sie wcisnąć przed nos...
Wiem coś o tym...
Dziwi mnie np to,że w supermarketach,gdzie są kasy tzn pierwszeństwa dla inwalidów i ciężarnych,często stoi zgraja nieuprawnionych i się nie domyślą,a obsługa też nie zawsze reaguje.To w sumie loteria,raz cię puszczą a 10 razy nie Raz miałam śmieszną sytuację,bo stałam w markecie,własnie przy kasie pierwszeństwa i jakiś grubas przede mną,zdrowo wyglądający zaczął wyciagać swoje zakupy,było tego tyle,co dla armi...Spojzał na mnie tyleko,na brzuch i usmiechnął się pod nosem,że jest przede mną i ma mnie w du... i dalej se wyciągał.Dodam,że ja miałam 2-3 rzeczy.Nagle kasjerka wstała i powiedziała,zapraszam Panią,więc zmierzyłam człenia od góry do dołu i poszłam przed niego.Miał chamisko taką minę...Dobrze mu tak

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
Moja babcia Gienia jak polamala noge na rowerze
Spoko babuszka-uśmiałam się

margolcia10 witamy

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
I przy okazji: znowu zwrócę uwagę na CYTOWANIE.
Popieram

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
trzymajcie jutro kciuki za mnie, bo czeka mnie po 15 ciężka przeprawa z nim i jego rodzicami
Trzymamy

Dziewczyny chciałam was zapytać o ruchy waszych dzieciaczków.Chodzi mi o to,gdzie je odczuwacie.Ja właśnie skończyłam 24 tc i odnoszę od pewnego czasu wrażenie,że czuje Małą za nisko.W tym okresie macica jest już ponad pępkiem,więc powinnam czuć coś też wyżej,a ona kopie mnie ostatnio ciągle poniżej pępka,wali po pęcherzu i w dno macicy,że aż od spodu czuję i nie wiem czy wszystko jest ok.Pocieszam się tym,że może z racji tego,że jest już większa i może aktualnie jest ułożona nogami do dołu,to czuję tam te ruchy najmocniej.Sama nie wiem...

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 20:31   #4754
Eveliouses
Raczkowanie

Evi,nie wieżę że ty się martwisz jaki kolor ci wyjdzię.Na tym zdjęciu z piesem to taka raczej kolorowa byłaś...Mój mi kiedyś powiedział :"jaki chcesz tylko nie rudy".A ja:" czemu?".A on:"Bo rude są wredne".:confus ed:.Ale i tak miałam rudy.

no w sumie to ja uwielbiałam eksperymentować na głowie,ale jakoś już stonowałam trochę,a na zdjeciu z piesiem to było akurat oryginalne od fryzjerki
ciemny brąz podstawa i rudeee pasemka
eee tam rude wredne,przesąd.I to pewnie wymysliły jakieś blondynki albo szatynki z zazdrości hehehe no bo znam wiele nierudych i wrednych!!i dobrze,że i tak zrobiłaś po swojemu,czasem trzeba popróbowac nowości i postawic na swoimbuziolki,spadam na filmek jakiś i magnuma

: jupi::j upi:
http://www.suwaczki.com/tickers/qq87i09k53acoskv.png

PROSZĘ ZOBACZ I PODPISZ SIĘ
http://uniteddogs.com/stopkillingdogs
Eveliouses jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 20:37   #4755
bordowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
Dziewczyny chciałam was zapytać o ruchy waszych dzieciaczków.
Ja jestem w 26. tygodniu i raz czuję małą nad pępkiem a nie raz mam wrażenie, że zaraz jej nóżka mi wypadnie wiadomo którędy ;] Mam nadzieję, że to naturalne
bordowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 20:57   #4756
Ray
Zakorzenienie

atliede wiesz co jak masz gleboki wozek to raczej tylko na lezaco... ale prawda jest taka ze jak dziecko ma 5/6 mc to ono juz nie chce w tym leec tylko patrzec
a niektore dzieci sa takie ze nawet jak maja 4 mc to juz nie chca lezec tylkoz eby je nosic i pokazywac to mozna w chuste wsadzic i pospacerowac troche

co do wozka ja znalazlam fajny wozek w przystepnej cenie, sasiadka ma takowy i mi polecala zachwalala. pierwszy raz widze te firme ale jeszcze na zywo zobacze co i jak.
Stary 2010-05-27, 20:59   #4757
kliwia7
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny chciałam was zapytać o ruchy waszych dzieciaczków.Chodzi mi o to,gdzie je odczuwacie.Ja właśnie skończyłam 24 tc i odnoszę od pewnego czasu wrażenie,że czuje Małą za nisko.W tym okresie macica jest już ponad pępkiem,więc powinnam czuć coś też wyżej,a ona kopie mnie ostatnio ciągle poniżej pępka,wali po pęcherzu i w dno macicy,że aż od spodu czuję i nie wiem czy wszystko jest ok.Pocieszam się tym,że może z racji tego,że jest już większa i może aktualnie jest ułożona nogami do dołu,to czuję tam te ruchy najmocniej.Sama nie wiem...
W ogóle się nie martw.Po prostu dziecko zmieniło ułożenie w macicy.Ja jestem w 20tyg2dni i też kilka dni jak się obróciło i kopie w odbyt i pęcherz.Lepiej było jak w górę i do pępka kopało.Jak na dole to takie trochę nieprzyjemne wrażenie,jakby miało wypaść.Ale to tylko wrażenie...Moje Małe leżało w poprzek i do góry rączkami i nóżkami.A teraz pewnie głowa wgórze a nogi na dole i pionowo,zobaczę 7- go na USG.Chyba że znowu fikołka zrobi.
A tak pro po dna macicy-ono jest w górze,a na dole- ujście(tam gdzie szyjka).

Edytowane przez kliwia7
Czas edycji: 2010-05-27 o 21:08
Stary 2010-05-27, 21:11   #4758
Ray
Zakorzenienie

kasienka to normlane wszystko jest ok na pewno ja z corks tez tak mialam jeszcze na usg sie pytalam kobitki czy to normalne bo ja pod spojeniem lonowym czulam ruchy dluzszy czas a gin mowila ze dziecko nogi ma na dole i kopie ja czasem tez odczuwam takie kopniecie jak by w szyjke az jak sie dziecko przekreca

nie stresuj sie to normalne

z tymi imionami to ja mam ciezki zgryz teraz mi sie spodobalo Oktawia moze jakas liste sobie zrobie i bede losowac bo co czytam to co innego mi sie podoba

Edytowane przez Ray
Czas edycji: 2010-05-27 o 21:13
Ray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 21:15   #4759
majka59
Raczkowanie

Widze ze trwa dyskusja o imionach,ja juz wybralam przynajmniej dla chlopca i bedzie Arnas,pewnie mnie skrytykujecie ale na obrone powiem ze jest to imie litewskie bardzo nam sie podoba,a moj malzonek pochodzi z Litwy.Planujemy w przyszlosci mieszkac w Polsce,nie jest ono jakies trudne i dziwne takze mysle ze dzidzi absolutnie nim nie skrzywdze-przynajmniej bedzie orginalnieJezeli bedzie dziewczynka to zostaniemy przy polskim imieniu-Alicja

margolcia10-witam

kasienka1701-ja tez mam takie odczucie ze dzidzia kopie troche nisko jak na 24t

MisQa-trzymam kciuki
majka59 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 21:18   #4760
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
Mamy termin porodu na ten sam dzien! Choc ja jestem teraz w 22+4 (tydzien roznicy jak by nie patrzec)
Ja mam termin 3 dni po Was- 3 październik i jestem dziś w 21 t i 4 dniu hehe więc nie wiem co z tym liczeniem.

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Melduję się po wizycie wszystko jest w porządku, szyjka taka jak trzeba, dobrze uformowana i zamknięta, ma 44mm ( ale nie znam się na tych liczbach) tętno 150 a momentami 17o bo się wierciła akurat. Teraz tylko czekam na 4d
Moja Dagusia też miała tętno 150, a szyjka 3,5 cm i lekarz stwierdził że to okaz zdrowia i śmiało mogę pracować.

MisQa a mieszkaliście ze sobą przed ślubem? bo może macie teraz okres przejściwy tzw. docieranie się. My z moim Tż też przez kilka miesięcy po wspólnym zamieszkaniu mieliśmy trudniejszy okres, mimo że wcześniej byliśmy zgraną parą. Ale to przeszło i teraz jest super.

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość

PS wiecie co, ale zaszalałam, zrobiłam sobie pyszną kawkę i dwa tosty z nutellą na deser... pycha (a ta nutella to chyba moja pierwsza prawdziwa zachcianka)
Przez Ciebie MUSIAŁAM zjeść na kolację bułę z nutellą

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
Mam pytanie- bo chcialam kupic posciel do lozeczka http://www.allegro.pl/item1034617309..._promocja.html ale nie wiem o co chodzi z tym wypelniem kolderki i poduszki.
Takie wypełnienie wystarczy, nie trzeba nic dokupować. To jest normalna kołderka i poduszka na które zakładasz pościel (powłoczki).

Cytat:
Napisane przez naked21 Pokaż wiadomość
dziewczyny orientujecie się może przy jakich wynikach HBG trzeba uzupełniać żelazo ?? ja mam 11,6 czyli dolna granica
Mi przy dolnej granicy lekarz karze brać. podobno powinno mieć się zapas na trzeci trymestr.

Cytat:
PCzy to znaczy, ze taki gleboki wozek nadaje sie tylko dla lezacych dzieci, a jak zaczynaja juz siadac(a kiedy to bedzie?), to juz nie chca jezdzic?
Tak jak maluch siada to trzeba go przesadzić do spacerówki, bo z gondoli może wypaść, no i jest mu niewygodnie i niebezpiecznie.

Cytat:
Napisane przez anilkadro Pokaż wiadomość
Przesyłam, tym jeszcze niezdecydowanym na konkretne imię, ranking popularności imion. Nie wiem jak dla Was ale dla mnie ważnym kryterium było to aby imię nie było "oklepane"
http://gorny.edu.pl/imiona/index.php?
Kiedyś wklejałam ten sam link, tez korzystałam właśnie z tego rankingu bo i dla nas kwestia popularności imienia była znacząca. Im dalej tym lepiej.

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
a z jego rodzicami, bo oni nie wierzą w to jaki on jest... niech w końcu przejrzą na oczy, bo to zawsze ja jestem ta zła i najgorsza co ich syneczka krzywdzi, a on to aniołek chodzący... a zresztą muszę mieć świadków na jego kolejne obietnice...
Chyba bym nie zaryzykowała rozmowy prywatnej przy teściach. Oni i tak będą trzymali stronę syna. NIe lepiej załatwić to samemu? To Wasze życie. Trzymam kciuki.

Cytat:
Dziewczyny chciałam was zapytać o ruchy waszych dzieciaczków.Chodzi mi o to,gdzie je odczuwacie.
Ja czuję w okolicach pępka, ale tam właśnie na usg 2 dni temu miała nogi. Twoje pewnie leży nogami w dół i dlatego. Dzieciaczki teraz często zmieniają położenie- mają jeszcze dużo miejsca.

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 21:30   #4761
Butterfly83
Raczkowanie

Witam dziewczynki
Ja jutro mam wizytę u gina i będziemy mierzyć maluszka może tym razem pępowiny między nóżkami nie będzie.
Butterfly83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 21:31   #4762
kliwia7
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
Ja mam termin 3 dni po Was- 3 październik i jestem dziś w 21 t i 4 dniu hehe więc nie wiem co z tym liczeniem.
Olśniło mnie.A może to nie wy żle liczycie.Porównajcie może swoje daty 1dnia ost miesiączki.Każdy lekarz inaczej liczy termin porodu i pewnie stąd te rozbieżności.

No dobra idę już spać,bo mi wylizą skutki uboczne pisania.Może mi się dzisiaj przyśnią stworki komputerowe.

Edytowane przez kliwia7
Czas edycji: 2010-05-27 o 21:34
Stary 2010-05-27, 21:57   #4763
Zuziczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Butterfly83 Pokaż wiadomość
Witam dziewczynki
Ja jutro mam wizytę u gina i będziemy mierzyć maluszka może tym razem pępowiny między nóżkami nie będzie.
Buterfly- Oby oby Trzymam kciuki, daj znac co tam pod ta pepowina bedzie

Cytat:
Napisane przez kliwia7 Pokaż wiadomość
Olśniło mnie.A może to nie wy żle liczycie.Porównajcie może swoje daty 1dnia ost miesiączki.Każdy lekarz inaczej liczy termin porodu i pewnie stąd te rozbieżności.

No dobra idę już spać,bo mi wylizą skutki uboczne pisania.Może mi się dzisiaj przyśnią stworki komputerowe.
Kurcze, no ja nie wiem. U mnie licza TP od 20grudnia(choc ostatni okres mialam jeszcze w styczniu, w ciazy bedac juz, lekarze uznali to za pierwsze krwawienie w ciazy). Szczesliwa, MArgolcia a u WAS?
Stary 2010-05-27, 22:18   #4764
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

przegrałam aukcję na allegro
http://www.allegro.pl/item1045443666...ma_0_3_6m.html

cena wysoka, nie licytowałam do końca ale z drugiej strony, ostatnio w tesco moja siostra kupowała dla Filipka ciuszki w Tesco i za pajacyk, 2 czapeczki, trójpak body zapłaciła 100 zł

a te ciuszki z Anglii to normalnie
Stary 2010-05-27, 22:30   #4765
Butterfly83
Raczkowanie

Cytat:
Buterfly- Oby oby Trzymam kciuki, daj znac co tam pod ta pepowina bedzie

Kurcze, no ja nie wiem. U mnie licza TP od 20grudnia(choc ostatni okres mialam jeszcze w styczniu, w ciazy bedac juz, lekarze uznali to za pierwsze krwawienie w ciazy). Szczesliwa, MArgolcia a u WAS?

Lekarze mogą sobie obliczać ale komputer powinien być dokładniejszy na 3/4D pokazuje TP.
Ja cały czas kopniaki dostaje wieczorem tak sie rozkręca że dodatkowo arie z brzucha sie wydostają jakby stado żab grasowało.
Nawet nagrała na dyktafon kupa śmiechu

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Dziekuje za życzenia imieninowe
Butterfly83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 22:34   #4766
fem
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez naked21 Pokaż wiadomość
sliczne te ubranka, ale cena jak dla mnie wysoko poszła w górę...

KUBUŚ 5.09.10
już prawie 4 latka...
http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png

MILENKA 12.08.14
już tydzień za nami...
http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png
fem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 23:13   #4767
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
Czy ja jeszcze moge na "chwilke" do tematu wozkow powrocic? Mam z tym (i nie tylko z tym) powazny zgryz... Pisalyscie, ze Dzieciaczki wasze szybko z takiego glebokiego "wyrastaja", czy juz nie chca w nim jezdzic. Czy to znaczy, ze taki gleboki wozek nadaje sie tylko dla lezacych dzieci, a jak zaczynaja juz siadac(a kiedy to bedzie?), to juz nie chca jezdzic? Wiem, ze moze glupie pytania, ale ja "zielona" jestem. Nie moge wszystkiego jeszcze "ogarnac mysla"... Dopiero co sie nauczylam nazw ubranek....
Dobrze, że o to spytałaś, ja tak samo się nie orientuję.. nadal zresztą nie wiem jaki wózek wybrać.. zamierzałam pójść do sklepu i kupić pierwszy lepszy jaki mi się spodoba z wyglądu, bo strasznie nie chce mi się tych wszystkich wózków oglądać, porównywać itd, a tu widzę że jednak tyle rzeczy jest ważnych, nie wiem jak ja to kupię
A fotelik to już w ogóle, mąż ma kupić, bo ja kompletnie się nie znam i nawet mi się nie chce o tym wszystkim czytać:/

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
Ja jestem w 26. tygodniu i raz czuję małą nad pępkiem a nie raz mam wrażenie, że zaraz jej nóżka mi wypadnie wiadomo którędy ;] Mam nadzieję, że to naturalne
mnie też czasem tak kopie, że boli, wydaje mi się że ona mi zaraz brzuch przebije albo coś

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
Przez Ciebie MUSIAŁAM zjeść na kolację bułę z nutellą
strasznie przepraszam

dziewczyny, to dziwne, jak piszecie o tych kopniaczkach, bo mnie kopie zwykle wysoko nad pępkiem, albo koło pępka, ale też czasami w podbrzuszu, strasznie nisko, aż pęcherz boli czasem.. to znaczy że jak mała może być ułożona?? bo chyba nie przekręca się tak często??

zmykam spać, jutro o 7.50 muszę być na zaliczeniu, nie chce mi się ale muszę dobranoc!
Stary 2010-05-27, 23:32   #4768
elenka1
Rozeznanie

jeden dzionek mnie nie bylo i tyle stronic musze nadrobic

nurtuje mnie taki oto mój problemik, jesli mam łozysko na ścianie przedniej to moze ono zmienic miejsce na tylnią???? czy tak juz zostanie???? bo podobno jesli jest na przedniej to KONIECZNA jest cesarka zna się któraś z Was na tym???
ide spać, nadrobie jutro te nasze rozmówki

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 00:27   #4769
falbala
Raczkowanie

dobranoc
falbala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 02:27   #4770
Ray
Zakorzenienie

elenka nie zmieni miejsca juz lozysko
tez mam na przedniej i nie oznacza to ze konieczna jest cesarka

cesarka jest wtedy kiedy lozysko jest przodujace.. a to roznica pomiedzy przednim a przodujacym.
lozysko prawidlowo ulozone jest na tylniej, bocznej lub przedniej scianie.

naked rewelacjne te ciuszki!!!!!!! powiem ci ze cena nie az tak wysoka na jakosc i ilosc..
ja cie pociesze ze ja teraz sobie podliczylam corke z butami i ubraniami to mi wyszlo 700zl ale ja kupuje tak jednorazowo na pol roku z gory

Edytowane przez Ray
Czas edycji: 2010-05-28 o 02:37
Ray jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości