|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rocznik 86 - najbardziej fascynujące kobiety i nie tylko :P część 2
Cytat:
Ja też wybaczam Lick i życzę powodzenia w tym nawale obowiązków. Oby praca się znalazła i wspólne mieszkanie z Tż okazało się trafem w dziesiątkę To jeszcze do Nulki, Aniany i Patrysi trzeba napisać. Ciekawa jestem jak żyją po wielkich zmianach ![]() Ja dzisiaj ruszyłam z magisterką. Jakąs niebywałą wenę mam i chyba do końca tygodnia skończę to dziadostwo. Później oczywiście poprawki zostaną ale chcę poczuć tą ulgę i dumę A może i kogoś natchnę do pracy przy okazji
|
|
|
|
|
#4622 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
właśnie tu zajrzałam ![]() strasznie długo mnie nie było... a u mnie się strasznie duuuużo działo w tym czasie. Przepraszam bardzo baaaaardzo, że Was zaniedbałam. Mam nadzieję, że mi wybaczycie i przyjmiecie z powrotem. p.s. (tylko nie bijcie za mocno! )
|
|
|
|
|
#4623 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4624 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() widzisz, zleciało szybko super, że już razem Cytat:
![]() Patrzcie jak te nasze pały skutecznie budzą strach ![]() ![]() ![]() Gratulacje stażu w związku ![]() u mnie za trochę więcej niż tydzień byłyby 4 lata... Cytat:
![]() ![]() Ja dzisiaj rozmawiałam z opiekunką mojej pracy i na szczęście wygląda na to, że tylko kilka drobnych językowych poprawek się szykuje Cytat:
Ja wczoraj widziałam się z moimi byłymi współlokatorkami i wygląda na to, że za miesiąc będę mogła się wyprowadzić stąd i wrócić na stare śmieci ![]() Buziaki
|
|
#4625 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. A konkretnie oznacza perłę. Moja magisterka chwilowo mocno leży i kwiczy, bo strasznie nie chce mi się nią zajmować. A że bezczelnie chcę wykorzystać prawo do studenckiej ulgi biletowej to do obrony mi się nie śpieszy. Kolczyki... mój najnowszy zakup to brązowe drewniane koła z ażurowym wzorkiem.Gratulacje, bardzo ładny staż ![]() Ja dzisiaj mocno zakupowy dzień miałam. W sumie latałam od jednego sklepu do drugiego. Po pierwsze w weekend mam dwie imprezy koleżanek: jedna urodzinowa, druga imieninowa, więc musiałam kupić prezenty. Po drugie już 2.06 jadę na Mazury na parę dni, więc jakieś zakupy odpowiednio wcześnie musiałam zrobić. |
|
|
|
|
#4626 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja dzisiaj pobiłam samą siebie. Napisałam 5 stron pracy, zrobiłam dwu daniowy obiad, deser, posprzątałam chatę, zorbiłam pranie i takie tam. Sama nie wiem jak ja się wyrobiłam. Mam nadzieję, że jutro też będę miała takie natchnienie ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4627 |
|
Raczkowanie
|
Choćbym chciała to w czerwcu nie mogę się obronić, bo mojego promotora nie ma wtedy. A poza tym wolę napisać swoją pracę na spokojnie, a nie nerwowo na szybko. Z tego powodu decyduję się na obronę na jesieni o ile oczywiście teraz w czerwcu zdam wszystkie egzaminy :P
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4628 |
|
Zakorzenienie
|
A ja chcę tylko powiedzieć, że jestem zasmucona, zniesmaczona, zawstydzona i poruszona a także zagniewana do granic możliwości.
Podlasie, cóż, nie idealne, ale jednak miłe i sympatyczne, lasy, żubry i debile pod strzechami. Jestem w tak głębokim szoku z powodu zacofania i głębokiego kretynizmu panującego w tym zakątku Polski, że śmiało mogę powiedzieć, że Polska B to za mało .... To Polska Z jak nie dalej. Albo już Białoruś, bo mentalność podobna. Może ja mam inaczej, bo moi rodzice nie są stąd, chociaż tu sięgają korzenie jednego z nich, albo inaczej, bo inne rzeczy wpajano mi od dzieciństwa, inne wartości, tolerancję i poszanowanie, a przede wszystkim głęboki szacunek dla ludzi inteligentnych. A dziś kochane moje 86' wchodzę sobie zobaczyć co takiego Bartoszewski na wydziale mi mówił, a tu komentarze " Żyd", "won do Niemiec (???)", "jaki profesor, jak tylko maturę ma", "nieuk i kłamca", "stary dziad"..... Mój Boże, przecież ten człowiek w wieku lat 15 przeczytał więcej książek niż przeciętny podlaski 45 latek. Wiedzy nie mierzy się tytułami naukowymi . Ale nie, światły i światowy Białystok wie lepiej. Wszędzie Bartoszewski to uznany mądry człowiek i rozważny polityk, a u nas Żyd co się Niemcom sprzedał. Na prawdę, nic mnie tak nie wpienia jak antysemityzm i zaściankowość, jaka tu panuje. Jakby nikt nie uczył się nigdy historii, jakby nikt nie słyszał, co to kultura, a przede wszystkim nie umiał docenić drugiego człowieka. I się dziwią, że tyle ludzi stąd decyduje się na emigracje... |
|
|
|
#4629 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No kochana ja jestem pod wrażeniem tego ile Ty zrobiłaś dzisiaj szacun ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie dziwię się, że się zbulwersowałaś bo to jest bulwersujące. Ja prof. Bartoszewskiego bardzo szanuję, jest jedną z niewielu postaci w naszym kraju która jest dla mnie wzorem mądrości i patriotyzmu. Ci co się wypowiadają w tak haniebny sposób śmierdzą mi pisowskimi sympatiami (bez obrazy dla nikogo)...
|
|
#4630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie też to jeden z ostatnich TAKICH ludzi, człowiek wielkiej wiedzy, taktu i tak jak mówisz, patriotyzmu. Wydaje mi się, że jego śmierć będzie jedną z największych strat dla naszego kraju. Nie wiem, czy jest ktoś, kogo można z nim porównać. A tutaj? No masakra jakaś, masakra... I do polityki jeszcze, ja z nikim nie sympatyzuję, ale np. ukończenie Oxfordu przez Sikorskiego uważam za wyczyn, zwłaszcza że znam wielu ludzi, studiujących na zagranicznych uczelniach i dla kogoś, kto 20lat mieszkał w Polsce lekko nie jest. I wiecie co usłyszałam? "Oxford? phiiii....... przecież aż 9 lat studiował...." Tylko ciekawe, czy co 2 taki krytykant ukończył by taką uczelnię w ogóle.... |
|
|
|
|
#4631 |
|
Raczkowanie
|
Z Podlasiem mało miałam wspólnego, ale takie zachowania zdarzają się również u mnie w Warszawie. Najgorsze jest to, że tak chamsko potrafią się zachowywać wykształceni ludzie. Nie wiem zupełnie skąd to się bierze. Takie chamstwo, złośliwość, często zawiść...
|
|
|
|
#4632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja generalnie też nie mam specjalnych sympatii politycznych (prędzej antypatie ) ale ostatnio zauważyłam (nawet po znajomych), że właśnie osoby sympatyzujące z partią o której wspomniałam często potrafią zachowywać się dla mnie w sposób irracjonalny i z lekka fanatyczny... nie wiem skąd się to bierze i bardzo mnie dziwi bo często są to ludzie, których uważałam za inteligentnych...Ciekawa jestem czy te osoby co reagują "phi... oxford..." takie mądre by były gdyby im przyszło pojechać do obcego kraju studiować na jednej z najlepszych uczelni... już to widzę... ehh no żal, po prostu żal, szczególnie, że obrzuca się ludzi błotem i to ludzi, którzy niejednokrotnie posiadają niebanalne życiorysy, a samemu nie ma pojęcia o pewnych sprawach...Ja tu widzę pseudointeligencję. Wiecie, wykształcenie to jedno ale trzeba też być człowiekiem rozumnym. Na mnie taka właśnie zaściankowość u osób wykształconych działa jak płachta na byka i jest jedynie potwierdzeniem, że posiadanie nawet kilku tytułów naukowych jest niczym jeśli się człowiek nie potrafi zachować tak jakby przynajmniej wypadało...
|
|
#4633 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() U mnie dziś piękne słońce, aż zasłoniłam rolety, bo mnie oślepia. Mam nadzieję, że taka pogoda utrzyma się cały dzień ![]() NULKO fajnie, że zajrzałaś do nas. Wybaczamy nieobecność, ale i tak jedną pałkę musisz dostać ![]() SHINJU widzę, że chyba jesteś kolczykową maniaczką. Ja też mam taką słabość ![]() Byłam wczoraj na maratonie sklepowym. Napaliłam się jak cholera na te zakupy i kupiłam jedynie buty. A takie miałam plany. Spodnie chciałam, jakieś bluzki, kieckę... i oczywiścienic nie znalazłam ![]() Miłego dnia.
|
#4634 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() U mnie też świeci słońce i mam nadzieję, że cały dzień będzie tak wyglądać ![]() Cytat:
![]() Oj jak mi się marzą zakupy ![]() Miłego dnia
|
|
#4635 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fascynuje mnie to miejsce już od pewnego czasu![]() Cytat:
ja dziś szykuję się na maraton po blibliotekach i jutro biorę się za moją drugą cholerną magisterkę tak mi się nie chce... zero motywacji![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
liczymy tradycyjnie na fotorelację ![]() oooj mi też, ale aktualnie nie mam ani czasu, ani zbytnio finansów o ile to pierwsze zawsze da się wykombinować , to z tym drugim już niestety nie jest tak łatwo
|
|||||
|
|
|
#4636 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Popieram.A fascynujesz się Japonią ogólnie? Ja ostatnio odkryłam książki Murakamiego, całkiem przyjemne. Cytat:
Cytat:
Mam już nowe hobby, czyli comiesięczne bankrutowanie ![]() Jakoś źle ostatnio sypiam. Chyba zakupię melatoninę. Pogoda też jak na złość nie dopisuje . Jakoś mózg na wolniejszych obrotach mi działa w takich warunkach. Chyba jakieś elektrowstrząsy by się przydały.![]() Obejrzałam wczoraj Miasto Aniołów po raz 6 i po raz szósty stwierdzam, że ten film jest cudowny.
|
|
#4637 | |
|
Zakorzenienie
|
Ty nie myśl co by było gdyby - to niezdrowe
Cytat:
![]() <><><> Sweet, Shin pochwalcie sie zakupami
Edytowane przez simpatica Czas edycji: 2010-05-28 o 13:44 |
|
|
|
|
#4638 |
|
Zakorzenienie
|
Ach, zakupy
Ja ostatnio kupiłam już chyba z 5 sukienkę w tym sezonie ( a chodzę raczej w spodniach), to nic, że 3 ciągle z metką leżą. I takie cudne baleriny pep toe w H&M, mama chciała takie same i już nie mają ![]() Ja bardzo dużo kupuje ciuchów(tylko skąd ja mam pieniądze? ) wszędzie, w sh, w sklepikach osiedlowych, w sieciówach, zamiast pamiątek z wycieczek wiozę ciuchu... I później rozdaje mamie, wymieniam na targowisku za rzeczy, których w życiu nie założę....Ale staram się opamiętać, bo w końcu nie zarabiam i każdego dnia staje się coraz większym dłużnikiem hehe Jutro też pewnie będę robić zakupy, bo jakoś nie dam rady wykuć na ten egzamin i trzeba będzie się pocieszyć A dziś jeszcze spotkanko z koleżankami....omgEv ja z pewnością nie jestem przyszłością Podlasia, jeśli nie emigruję gdzieś gdzie jest ciepło to bym sobie jakąś podyplomówkę w którejś uczelni wojskowej trzasnęła... A co :P Zawsze chciałam iść do wojska Więc i tak się wyniosę stamtąd. Ja sercem jestem z Jeleniej Góry, mieszka tam większość mojej rodziny no i ten górski klimat ;D
Edytowane przez Pavlinecka_21 Czas edycji: 2010-05-28 o 14:20 |
|
|
|
#4639 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mi też się marzą zakupy ciuchowe. Jednak teraz chcę schudnąć parę kilogramów, więc nie chodzę na takie zakupy. Tłumaczę sobie, że nie ma sensu kupować ciuchów skoro zaraz będą za luźne dla mnie. Cytat:
Cytat:
W sumie nie ma się czym chwalić. Jedziemy z parą znajomych w środę na Mazury, więc trzeba było parę rzeczy na wyjazd kupić: brykiet, rozpałki, marynaty do mięsa, napoje itp. Poza tym parę kosmetyków: płyn micelarny Ziaji, krem do rąk z mocznikiem, żel pod prysznic. No i dwie koleżanki mają swoje imprezy w ten weekend. Więc dla jednej na prezent poszedł zestaw do aromaterapii i masażu (świeczki zapachowe, masażer, rękawica peelingująca itp), a dla drugiej składaliśmy się i dostanie w prezencie wielką walizkę na swoje zagraniczne eskapady. No i przy okazji fryzjera odwiedziłam. Moje końcówki włosów błagały o litość, więc musiałam zrobić małe cięcie. |
|||
|
|
|
#4640 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Powtórzę się z innego wątku ![]() nie wiem od czego tutaj zacząć... ![]() Chciałam się wyrobić z obroną na 30.03, ale niestety ciągle promotorka mi cofała pracę do drobnych poprawek... Co mnie baaaardzo denerwowało, bo tak jak wspomniałam, chciałam mieć to już jak najszybciej z głowy. Więc poprawiałam, dopisywałam, usuwałam itd itp Aż nagle w połowie kwietnia praca została zatwierdzona ![]() I tak poszło: drukowanie, kopiowanie, zapisywanie itd itp latanie na uczelnię,ale się wyrobiłam w terminie!!! Więc jak już wiedziałam, że będę się bronić w maju, zasiadłam do nauki Zajęła mi ona jakoś tydzień - bałam się, że nie przerobię wszystkich zagadnień, ale dzień przed obroną dotarłam do końca Jak już widziałam, że dam radę przerobić całość, to już byłam spokojniejsza i nawet jeszcze zrobiłam expresową powtórkę... Powiem Wam, że stresu nie miałam. Tylko taki maleńki przed samym wejściem na obronę - a tak to tak bardzo chciałam mieć to wszystko już za sobą, że ta chęć przyćmiła w ogóle stres i nerwy! I dnia 13.05 zostałam Panią mgr !!!!!!!! nawet nie wiecie jak się cieszyłam chociaż zmęczenie odbiło się na mnie ogromne i przez kilkanaście dni schodziło ze mnie, ciągle chciało mi się spać i jakaś zamulona chodziłam... Ale już odpoczęłam i wszystko wróciło do normy ![]() Co do spraw sercowych to też nie wiem co tu pisać... Jest PRZECUDNIE (tfu tfu tfu)!!! (Prawie) ciągle razem i wszędzie razem... Plany, marzenia, przyszłość... Nie chcę pisać więcej, żeby nie zapeszać... W każdym bądź razie od kilku miesięcy non stop chodzę rozanielona, cała w skowronkach itd itp. Co poza tym? Moja Mamcia remontuje sobie mieszkanko i na dniach się tam przeprowadzi, więc zostanę tu sama z siostrą... Pracy na razie nie szukam, bo dogadałam się z Mamcią, że do września mogę zrobić sobie wakacje i odpocząć zasłużenie ![]() Tak więc planujemy z Nim pojechać sobie gdzieś na wakacje (mogłybyście może coś polecić? )Poza tym zgodnie z własnym założeniem, do obrony nie mogłam nic czytać, więc teraz sobie nadrabiam i czytam książki ![]() Szykują mi się w tym roku 2 wesela: jedno już za 2 tyg w czerwcu, a drugie we wrześniu - muszę sobie znaleźć jakąś super kieckę ![]() No i tak o, widzicie... Dużo się działo, zalatana byłam maksymalnie... Ale już mogę odetchnąć i wpaść tu od czasu do czasu Cieszycie się? |
||
|
|
|
#4641 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() no prosze ten 13 to jakis mega szcześliwy dla naszych '86 - Ty obroniłaś mgr a Zgadnij została mamusią ano ciekawe co tam u niej? Max już 2 tyg wczoraj skończył ho ho ![]() Cytat:
a chcecie wypoczywac w Polsce czy za granicą? |
|
|
|
|
#4642 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4643 |
|
Zakorzenienie
|
Jak będę w domu to mogę pokazać buty, które kupiłam wczoraj i chyba, że coś jeszcze dzisiaj dokupię, to też wrzucę
![]() NULKO gratuluję mgr Jeszcze 10 minut i i mam weekend ![]()
|
#4644 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Cytat:
![]() a jak ja się cieszę ehh co prawda wciąż nie wiem jak będzie wyglądać moja przyszłość po obronie ale chociaż wiem, że będę miała gdzie mieszkać ![]() Cytat:
ale może za jakiś czas w końcu i jedno i drugie się znajdzie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Po drugie super, że inne, szczególnie sercowe sprawy układają się pomyślnie i oby tak było dalej Ja wróciłam niedawno, jakaś zmulona jestem strasznie, chyba się położę na jakąś godzinkę. A wieczorem ruszam na miasto ![]() Buziaki
|
|
#4645 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() chcemy odpocząć sobie porządnie za granicą ![]() dziękuję (my się chyba nie poznałyśmy jeszcze?) ![]() Cytat:
tfu tfu tfu, żebyśmy nie zapeszyły ![]() jak ja za Wami tęskniłam ... ![]() Cytat:
Dokładnie, oby tak dalej - bo ten stan dodaje mi mnóstwo energii i radości
|
|||
|
|
|
#4646 |
|
Zakorzenienie
|
no to ja ze swojej str to mogę polecic Rodos
albo Chorwacja - słyszałam od koleżanki ze cudna no ale sama nie byłam.
|
|
|
|
#4647 |
|
Raczkowanie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4648 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chwycimy się tych frytek jakby co ![]() Cytat:
szkoda, bo wlaśnie dzięki takim osobom jak Ty ten region miałby szansę stanąć na nogi ale nie dziwię Ci się, że czujesz się związana z górskim klimatem oby Ci się wszystko pomyślenie układało, nieważne gdzie ![]() Cytat:
![]() po pierwsze - ogromne gratulacje Pani magister! po drugie - gratulacje i dalszego powodzenia w sprawach sercowych ![]() Cytat:
kochana jesteś, ale nie dokarmiaj mi tak ego ![]() ![]() Cytat:
na szczęście czerwiec już blisko![]() bardzo chciałabym kupić sobie jakieś fajowe sandały
|
|||||
|
|
|
#4649 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hehe a ja ostatnio wyprana z energii jestem, chyba muszę się rozejrzeć za jakimś dopalaczem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a tam, czasem trzeba ![]() ![]() Cytat:
Ja w ogóle dawno nawet tak przypadkiem nie byłam w żadnym sklepie obuwniczym czy odzieżowym, nawet nie wiem czy są jakieś ciekawe rzeczy
|
|
#4650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam na oku jedne na aukcji, ale nie wiem, czy trafię z rozmiarem no i jednak ten brak przymierzania baleriny to co innego, ale akurat sandały różnie się układają na stopie - niby długość wkładki jest ok, ale np. połowa buta danego modelu jakoś dziwnie odstaje![]() u mnie pogoda się sknociła, mimo, że przez większość dnia bylo bardzo ciepło i latałam w letniej sukience (2 raz w tym roku ), a teraz leje niedługo wychodzę do znajomych na grilla, kiepsko z ta pogodą, no ale jakoś sobie poradzimy ![]()
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:47.

Dziś też byłam na rozmowie i nawet dobrze mi poszło, ale czy to wystarczy to nie wiem....

i teraz ja mam bardziej kręcone niż on.

ehh no żal, po prostu żal, szczególnie, że obrzuca się ludzi błotem i to ludzi, którzy niejednokrotnie posiadają niebanalne życiorysy, a samemu nie ma pojęcia o pewnych sprawach...
tak mi się nie chce... zero motywacji
baleriny to co innego, ale akurat sandały różnie się układają na stopie - niby długość wkładki jest ok, ale np. połowa buta danego modelu jakoś dziwnie odstaje