|
|
#1591 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Powiekszenie piersi cz.6
Tak normlanie bym sie nie zdecydowała gdybymnp miała małe czy te moje duze i obwisłe ale one naweet w biustonoszu wygladaja strasznie i nie ma zans pokazac sie w jakies bluzce z dekoldem
|
#1592 |
|
Rozeznanie
|
Misiulu!
---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- znam to!
|
#1593 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję bardzo
postanowiłam się nie odchudzać przed planowaną operacją ze względu na te badania z 3 kg chciałam zrzucić ale teraz to nie takie ważne
|
|
|
|
#1594 |
|
Rozeznanie
|
AsiCcccCa
ja tez miałam duuuuzo zwisającej skóry będziesz misiała zrobic z podwieszeniem no chyba ze masz gruczołu swojego i chcesz tylko podwieszenie
|
#1595 |
|
Raczkowanie
|
DuitaTwoja operacja + implanty w sumie wyniosły 7 tys?czy tylko operacja? jakie miałaś implanty?
|
#1596 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() A Tobie Aga co dokładnie zrobili? nie mam pojecia co oni mi mogąmi zaproponowac.....włozą mi np impl. i co bedą wycinac nadmiar skóry yy ale mam stracha
![]() Edytowane przez AsiCcccCA Czas edycji: 2010-05-27 o 09:51 |
|
|
|
#1597 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Troszeczkę mnie to zaskoczyło, ale może widocznie nie są mu potrzebne wyniki badań. Ja na Twoim miejscu i tak bym zrobiła podstawową morfologię i układ krzepnięcia. W wynikach masz zakres norm - więc jakby coś było nie tak to sama się zorientujesz. Koniecznie zrób sobie usg (żebyś później nie żałowała, ze coś zaniedbałaś) Doczytaj dokładnie posty z wczorajszego dnia. Pozdrawiam ![]() Cytat:
Mam Ci coś do przekazania... Mya bardzo się cieszy, ze jesteś zadowolona z efektów zabiegu i że Jej historia wniosła coś dobrego w Twoje życie, serdecznie Cię pozdrawia i życzy dalszego zadowolenia i radości z nowych nabytków.
|
|
#1598 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zrobili to naokoło otoczki zmniejszyli otoczke i wsadzili implant;-) Nie ma co sie bac trzeba realizowac swoje marzenia.Pozdrawiam
|
|
#1599 |
|
Rozeznanie
|
a ja mam takie pytanie - bo za jakieś 2 lata, (choć mam nadzieje że wcześniej) mam zamiar sobie zrobić operację, tyle tylko że nie wiem czy zrobić sobie duże implanty czy małe bo niestety mam chudą klatę i daleko od siebie są moje cycki :/ z resztą załączę zdjęcia i mam nadzieję że można takie ale dziewczyny tu wstawiały więc chyba tak. W dodatku to co zaznaczyłam na 1szym zdjęciu- mam chyba wypukłą trochę klatkę w tym miejscu (z resztą u mnie to rodzinne) i nie wiem czy z implantami będę dobrze wyglądać czy nie (ale i tak sobie zrobię
Ps: przepraszam za te ślady od stanika ale na szybko fotki robiłam :/
|
#1600 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W przypadku bardzo kościstej klatki piersiowej najczęściej (choć nie zawsze) stosuje się implanty anatomiczne, ich wielkość będzie zależna od rozstawu sutków m. in. Są tu Dziewczyny bardzo szczuplutkie, z podobną klatką i mają całkiem spory implant i wygląda to pięknie! Myślę że "kurza klatka piersiowa" (bo tak sie to nazywa ) nie bedzie miała wielkiego wpływu na wygląd piersi po zabiegu. Wręcz przeciwnie - troszkę się schowa. Tyle, że istnieje możliwość, że w zwiazku z tym lekarz zaproponuje Ci implanty moderate a nie wysokiego profilu - tak mi się tylko wydaje! Acz nie zmienia to faktu że biuścik będzie śliczny i że klateczka w niczym przeszkadzać nie będzie! Pozdrawiam
|
|
#1601 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
thx |
|
|
|
|
#1602 |
|
Zakorzenienie
|
malinka prosze bardzo
![]() ....akurat na punkcie sportu jestem zakrecona , wiec cos moge czasami napisac
|
#1603 |
|
Raczkowanie
|
kobietki??? ja mam pytanie, trzeba robić szczepienia przeciw żółtaczce przed operacją? i jak to się robi ( to chyba musi być jakoś w czasie rozłozone jak sie nie mylę)
![]() ![]() robiłyście?
|
#1604 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
system jest 0-1-6 czyli pierwsza dawka dziś kolejna za miesiąc i po pół roku tryb przyspieszony 0-7-21-rok dziś za tydzień za 3 tygodnie i czwarta za rok i do tego trybu TYLKO Engerix ( jedna z droższych szczepionek) |
|
|
|
|
#1605 |
|
Raczkowanie
|
Hello dziewuszki
Magdalenko Dziewczyny czy zdjęcie RTG płuc to to samo co klatki piersiowej czy inne? |
|
|
|
#1606 |
|
Raczkowanie
|
Magdalenka23
ja 4 czerwca mam drugie szczepienie, więc mogę Tobie powiedzieć, jak to jest u mnie. Poszłam do lekarza ogólnego po skierowanie na pierwsze szczepienie, on wystawia skierowanie z dokładną datą (tego szczepienia), umówionej daty stawiłam się w mojej poliklinice, opłaciłam 35,00 zł. i poszłam do piguły. Ona na koniec dała mi kartę, w którą wpisała termin następnego szczepienia, czyli po miesiącu. Przed tą datą (czyli u mnie czwarty) znowu lekarz ogólny i skierowanie na konkretną datę drugiego szczepienia. No a kolejne szczepienie, trzecie po pół roku od pierwszego. Operację można wykonywać już po 10 dniach od drugiego szczepienia, a najlepiej po 14. Każde szczepienie kosztuje u mnie 35,00 zł. Warto robić to w swoim szpitalu, czy poliklinice, gdzie jesteś zapisana, bo masz już wpis do swojej karty szczepień. Dodatkowo piguła wpisuje do książeczki ubezpieczeniowej, że odbyłaś, takie szczepienie. Ps. będzie w ramię ---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- ilma tak to jest to samo |
|
|
|
#1607 |
|
Rozeznanie
|
Marczilada - czyli Ty idziesz tym schematem ogólnym,
ale w przypadkach zabiegów operacyjnych zalecane jest jednak, tak jak Misia pisała, szczepić się schematem przyspieszonym 0-7-21 Jeżeli natomiast ktoś był już szczepiony w przeszłości wszystkimi dawkami - wystarczy zrobić tylko miano przeciwciał ---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- teoretycznie tak! zdjęcie klatki piersiowej uwidoczni płuca, ale też i inne narządy w klatce piersiowej
|
#1608 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
... i gdy poziom przeciwciał jest niewystarczający doszczepia się JEDNĄ dawką ( bo nieraz już słyszałam że ponawia sie caly cykl co jest bzdurą) a ceny szczepionek sa różne..od 25 - 60PLN do trybu przyspieszonego dopuszczona jest tylko jedna szczepionka w PL |
|
|
|
|
#1609 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny za szybką odpowiedz, bo już myslałam że to co innego.
|
|
|
|
#1610 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1611 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
już będę spokojniejsza teraz, bo ze mnie to taka panikara...
|
|
#1612 |
|
Raczkowanie
|
Miśka właśnie dziś w domu patrze a na skierowanie a mam napisane zdjęcie płuc, a mówiłam dr że chce klaty, i się zastanawiałam czy bedzie dobrze.
|
|
|
|
#1613 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
nie martw sie dobrze zrobia
|
|
|
|
|
#1614 |
|
Raczkowanie
|
To nie jadę przepisywać tego skierowania, tylko prosto na prześwietlenie.
![]() Dobranoc wszystkim oczy mi tak łzawią i szczypią że ledwo widze ide spać. PaPa |
|
|
|
#1615 |
|
Raczkowanie
|
ups, dobrze że mi to przyszło na myśl bo nie zdążyłabym, czyli wyrobię się do swojej operacji w trybie " przyspieszonym" ? a co mam powiedzieć swojej doktor rodzinnej, że po co mi to? czy nie będzie pytać?
![]() dziękuję kochane, muszę wziąć się do tych wszystkich badań bo zostało 2,5 mies hello ilmuś
|
#1616 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
...oczywiście jedną dawką! Cytat:
Cytat:
To ja Wam powiem o co cho! rtg płuc to badanie celowane, czyli ukierunkowane stricte na ewentualne zmiany w płucach - musi ono być wykonane w konkretnej pozycji, zeby np uwidocznić szczyty płuc. Do takich zabiegów jak nasz nie jest konieczne wykonywanie ukierunkowanego zdjęcia, bo nie o taką wiedze w tym przypadku chodzi. Tak czy inaczej nie jest to żadnym absolutnie błędęm i nie ma znaczenia diagnostycznego. Zdjęcie ma uwidocznić płuca i przy okazji na pewno uwidoczni serce i duże naczynia wieńcowe - i to jest najważniejsze!
|
|
#1617 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
SEELCIA lepiej nie mozna bylo tego wyjasnic. Edytowane przez Happy_hour Czas edycji: 2010-05-28 o 10:05 |
|
|
|
|
#1618 |
|
Raczkowanie
|
7 tys = implanty+ operacja
|
#1619 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1620 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry
![]() ...kurcze przydało by sie wybrac do fryzjera bo koncówki Mi sie troją ...zreszta mała zmiana fryzura zdala by sie ![]() Pomóżcie Mi zdecydowac gdzie ,u kogo ![]() Kasprzyk,Jarlinski kto?może jeszcze kogos poleciecie trzeba to naprawde dobrze przemyślec
Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:23.

postanowiłam się nie odchudzać przed planowaną operacją ze względu na te badania

gdzie ,u kogo