|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.
![]() Zbieram się i zebrać nie mogę ![]() Cytat:
Aniu, jak klikniesz na któreś z mlek to jest wszystko opisane Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Podoba mi się jeszcze ta 2 i bączek ![]() Cytat:
A ja wyjęłam dziś bigos z zamrażalki Mam w zapasie jeszcze kotlety mielone, gołąbki, pierogi ruskie i fasolkę po bretońsku ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dziś po południu poszliśmy we trójkę na spacerek . Zuzka dreptała 1,5 godziny i jeszcze nie miała dość (za rączkę ze mną szukała pieska i szczekała ). Sama dwa razy zrobiła parę kroczków i więcej nie chciała. Wolała się czegoś trzymać jednak, jeszcze boi się.Pojechałam dziś szukać butów Szkoda gadać
|
||||||||
|
|
|
#3512 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.
ok, jak tylko przyniose ją do domu.Leży pod ladą, bo za malo sianka w portfelu mialam
![]() Moze jutro mama mi ja kupi Cytat:
Ja mam tylko 1 smoczek jak zginie to bedzie afera.Najczesciej w lozku lezy, albo biore go do torby jak gdzies dalej sie wybieram. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
zaprosze telefonicznie i podziekowan nie bedzie jakies balony pewnie nadmucham,serpentynki beda i fajne menu dziecieco-dorosle Cytat:
u nas krewka tez byla,ale nie az zeby do zadlawienia...chlip chlip szkoda mi maluszka.Jak to znosi? Cytat:
Zinnat mala tez miala kiedys zapisany.Dobry, slodki ![]() Nie wiem co to i na co Salbutamid, ale lek o takim samym dzialaniu jak fegamine tez miala zapisany przy jednej chorobie Kapiel przed21, to nie do pomyslenia dla spiacej krolewny, a jednak
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||||||
|
|
|
#3513 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
to ja ide ogladac ostatni
odcinek KSD
|
|
#3514 |
|
Zakorzenienie
|
Hej laski, dopiero dotarłam do domu.
Sylka napisała ze jutro juz moze bedzie miała internet i do nas zawita. Prosiła aby Was pozdrowić, wiec pozdrawiam ![]() Z gorszych wieści, sukienki nie kupię, bo przyszedł rachunek TZ za telefon 300 zł na wszystko nie wystarczy niestety, dupa rzepa (jak to moja kolezanka mówi)ide sie myć. |
|
|
|
#3515 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale co nic ci sie nie podobalo? Cytat:
|
|
#3516 |
|
Zakorzenienie
|
No i o zabawkach jeszcze
ciuchcie odradzam, robi kupe halasu i ma tępe melodyjki ![]() Fajnie ze odbija sie od przeszkody i jedzie dalej, ale szału nie ma.Literki uwazam za za male dla naszych dzieci zeby trafialy nim w dziurke. Nasza lezy w piaskownicy, bez baterii, bo szlo oszalec. Baczek fajny.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#3517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3518 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Śliczna Wercia ![]() ![]() Cytat:
![]() A właśnie Zinnat nie bardzo jej zasmakował...pierwszy łyczek z łyżeczki tej dołączonej był ok...drugiego już nie było...Panienka pluła ![]() Salbutamid to syrop na kaszel...bardzo słodki...z butelki może pić tak smakuje ![]() Cytat:
![]() My też pozdrawiamy
|
|
#3519 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za poprawę zdrówkaCytat:
![]() ![]() U Was tak ciepło? Śliczna Wercia ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aaa duzo zdrowka dla Zuzi dzisiaj bylo cieplutko ponad 20 st.
|
|
#3521 |
|
Ola-Unhola
|
syla, półpasiec, sio. Pogoń go, gdzie pieprz rośnie...
![]() Wojtusiu, dzięki za info od sylki. Mam nadzieję, ze jutro do nas zajrzy gorgulku, nic nie znalazłaś? Fajnie, ze Zuzia tak sobie z Wami dreptała Ale masz zapasy w zamrażalniku... ![]() Ale ja nic nie widzę i nie słyszę.... ![]() Kasiu, jak będziesz miała już bluzkę pochwal się ![]() A jaki rodzaj, kolor itp? czeko, Wercia jak zwykle słodka. Podoba jest się na huśtawce - to widać Spokojnej samotnej nocki Karo, zdrówka dla Zu Ucałuj ją od ciotki Svi, niestety ryż na mleku z arbuzem nie podszedł Antkowi ![]() Ale dzisiaj ogólnie mu nic oprócz kaszki nie pasuje ![]() Ja spróbowałam, bardzo smaczny. Ale musiałam wyrzucić, bo Bartek tego nie chciał ruszyć, Małż też, a ja dietkuję ![]() Udało nam się opanować krwawienie. Tzn, samo w końcu przestało, bo cóż my możemy zrobić ![]() Antoś dzielny, chyba mało co zauważył. Tylko nadążyć łykać nie mógł momentami ![]() Śpi już i ma się dobrze Mam pytanie do Dziewczyn, które robiły/robią brzuszki. Ile zrobicie na raz? Ja robię 40/50 za jednym razem (staram się 3 razy dziennie), ale to dopiero mój początek. Teraz zacznę zwiększać codziennie o 5. Chyba trochę mało, prawda? Wypadałoby tak ok 100 zrobić ![]() Ja też już idę do łóżeczka,do juterka. Spokojnej nocki
|
#3522 |
|
Zakorzenienie
|
cześć kochane
wróciliśmy z wojaży - wesele bardzo udane, Tomuś zrobił furorę - tańczył ze wszystkimi ciotkami i nawet na sto lat machał pupcią ![]() my też trochę oderwaliśmy się od rzeczywistości, ale życie na walizkach i ciągłe szukanie wszystkiego zaczynało mnie już trochę wkurzać ![]() duża ilość ludzi zaburzyło bardzo rytm dnia Tomusia, ma kłopoty z zasypianiem, w nocy zaczął bardzo łazić po łóżeczku - nie wiem czy to przypadek czy wynik przeżyć w każdym razie wyjazd udany, tylko muszę wyciszyć mojego Smerfika
|
|
#3523 |
|
Zakorzenienie
|
Werka jaki cukierek
A nie probuje tego kapelusika sobie sciagnac?wydaje mi sie ze Laurze by taki nie odpowiadal.Póki nie widzi daszku jest ok, a jak zauwazy to sciaga
|
|
|
#3524 | |||
|
Zakorzenienie
|
Jej, ale te nasze dzieciaczki już duże
![]() Cytat:
![]() Tylko kiedy? ![]() Hmmm to taka dziura, że nic nie było a jak już było to cena i nie zachwyciły mnie. Jadę w sobotę na poszukiwania jeszcze.Cytat:
Zapasy od mamusi Sama tylko fasolkę zrobiłam ![]() Hmmm... liczy się jakość wykonania. Lepiej mniej zrobić a dokładniej, tak mi zawsze powtarza małż Jak na początek nie jest to mało Ja kontynuuję a6w i nawet nie wiem ile tam jest tych brzuszków. Cytat:
Cieszę się, że wyjazd udany |
|||
|
|
|
#3525 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Unholy szkoda, ze ryzyk poszedl do kosza
no ale coz ![]() co do brzuszkow....ja nie wiem bo ja nie cierpie zwyklych tradycyjnych cwiczen bo mnie nudza - wole program tamilee webb - ja chce miec taki brzuch, jest fajny, nie nudzi, no i jest skuteczny, musze sie znowu wziac bo sie zaniedbalam ale nie mam sily ostatnio na nic ![]() p4w ciesze sie, ze wyjazd sie udal oby Tomus wrocil do starych nawykow ![]() zapomnialam czeko Wercia przeeeeslodka ![]() ide obejrzec do konca KSD
|
|
#3526 | ||||
|
Zakorzenienie
|
no mały już od jakiś 2-3 miesięcy je raz dziennie gluten
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Te kolczyki to był mój pomysł bo zapytał co bym chciała od synka na Dzień Mamy. Więc stwierdziłam, że kolczyki albo wisiorek do łańcuszka bedą fajne bo bedą od razu pamiątką pierwszego Dnia Mamy ![]() Twój TŻ dał plamę na całej linii ![]() Cytat:
Dziewczyny UMIERAM ![]() ząbkuję znowu... cholerna 8 Boli jak cholera od wczoraj jadę na nurofenie forte... Opuchnięta jestem wewnątrz otworu gębowego tak, że nie mogę zacisnąć zębów więc siedze z uchyloną buzią jak walnięta... Boli mnie pól języka, pół twarzy i promieniuje do ucha... Jak tylko się uspokoi to lecę do dentysty, żeby mi ja usunął bo kolejnego ataku ząbkowania nie wytrzymam Poszłabym jak najszybciej ale z bólu nie jestem w stanie otworzyć ust tak, żeby ugryźć kanapkę a co dopiero otworzyć paszczę na ościerz... Tak, że jadę na jogurcikach i herbatnikach które rozpuszczam w płynach
|
||||
|
|
|
#3527 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Calcium i cebion dodawalam do herabatki. Na kaszel Ambrosol lub Pulneo-chyba, ale wybor zalezy od doktora. Cytat:
siateczka, z przodu ze stojka zawiazywaną na kokardke.Przeszycie pod biustem(ktorego nie mam ) i od szyji do "biustu" pliski.Ponizej pionowe wszyscia-niby powinny optycznie wyszczuplic...marzenia hehwstawie fotke Moze cos zimnego obkurczyl by naczynia i zatamowalo krwotok?choc teraz to juz po ptakach jak to sie mowi nie przesadzaj ![]() Swoja droga moj mezulek tak zjechal ze wygladam przy nim jak prosiaczek.Pupcie taka dostal brzuszka nie ma ![]() a jak wskoczy w dres do biegania to juz w ogole jak chudziutki pająk wyglada.Chcecie go zobaczyc przed i po? ![]() Cytat:
|||
|
|
|
#3528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
idę chociaż z grubsza poczytać co tam u Was
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2010-05-27 o 22:23 |
|
|
|
|
#3529 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Widac ze ma frajde
![]() Cytat:
Chcialabym miec takie zapasy![]() 1,5 godziny Silna jest ![]() Co z tymi butami??? Ano narobilas A co planujesz na jutro? Moze znowu odgapie![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja mam pytanka. Nie wiem jak mam teraz karmic Lene ![]() No i teraz nie wiem kiedy dac jej mleko oprocz rana jak sie obudzi??? Na dobranoc dajecie mleko czy kaszke? W ciagu dnia nie dajecie mleka? No i jak to teraz z witamina D??? Dawac normalnie jak do tej pory jedna kapsulke dziennie czy rzadziej??? Co dajecie na sniadanie? Moze powinnam zrezygnowac z porannej kaszy Nic juz nie wiem
|
|
#3530 |
|
Zakorzenienie
|
adaikaka-czyli doglebnie rozumiesz co przezywaja nasze dzieci jak zab idzie
Miarmej wstawie zaraz fotki 4U w swoim albumie
|
|
|
#3531 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nieee zostawie to dla męża kolezanke ugoszcze czyms z parowara.Pomysle w lozku co bede serwowacNa noc daje kaszke butelka, mleko, albo mleko z kleikiem ryzowym.Nie ma to znaczenia, bo moja na dluzej nie syci. W nocy nie je. O 6 mleko O 10 II sniadanie-mleko/kaszka/bulka z maslem,pomidorem,szyneczk a,parowka-zalezy co mam.Jak je bulke to mleka nie daje, bo widze ile ilosciowo buleczki wszamala 12 deser-jablko/banan/kiwi/truskawki/bobofrut 15 obiad i znow 19mleko/kaszka/mleko z kleikiem to indywidualna sprawa co dasz, bo nic wielkiego sie nie stanie jak bedzie pila samo mleko, albo 2x dasz kaszke.Chyba nie ma okreslonych zasad ile x mleko/kaszke Pamietaj miedzy posilkami napoić Lenka -woda/herbatka/sok
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2010-05-27 o 22:32 |
|
|
|
|
#3533 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
wykapalm sie i chwile posiedze jeszcze
![]() Cytat:
mam nadzieje ze Antos przespi nocke ![]() z brzuszkami ostroznie bo mozesz dostac zakwasow a to strasznie boli wiec dobrze cwiczysz, pamietaj zeby nie robic codziennie , a po co 3 razy dziennie je robisz? wystarczy jak raz bedziesz robic np. po 50 ale ze 3 serie , a przed brzuszkami zrob rozgrzewke zeby spalac tluszczyc przy muzyce sie poruszaj np ![]() Cytat:
Cytat:
nie sciaga bo na wiazanie jest a daszek jej nie przeszkadza Cytat:
![]() a w sobote to do jakiegos ch jedziesz? boze tez czeka mnie kupno sukienki i reszty dodatkow-i pewnie bede latala po sklepach jak glupia ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ja daje mleko z kaszka ale z butli takze nie jest bardzo geste wit D daje ta w kapsulkach raz na dobe na sniadanie daje kaszke lyzeczka a tak to mala pije mleko 2 razy -po poludniu i wieczorem z kaszka
|
|
#3534 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja uciekam do łóżka...jutro nadrobię to co naskrobałyście jak byłam w łazience
![]() ...dodałam film w klubie...także zapraszam na pierwszą odsłonę filmu z serii zabawa przy lustrze w reżyserii (wiadomo ) Mamy![]() Dobranoc
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2010-05-27 o 22:48 |
|
|
|
#3535 |
|
Zakorzenienie
|
a ten baczek bardziej mi sie podoba
http://www.allegro.pl/item1057899572...frog_zaba.html
|
#3536 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wlasnie zapominam o piciu bo do tej pory malo pila, wystarczal jej raczej cys. Musze sie poprawic ![]() Cytat:
Ja tez daje kaszke z butli Ide na latwizne i rano daje tak samo
|
|
#3537 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Baaardzo szybko po kąpieli zasnęła ![]() Już pisałam, u mnie nic nie ma ![]() Pojadę do CH to może jakieś znajdę... oby... Zuza mleko pije rano ok 6, czasem dostaje też ok 16 ale to zależy. Na kolację zjada zawsze kaszkę łyżeczką (ja daje przed kąpielą). Taka pannica z Werci, że ho ho ![]() Nieznanego Ale jest parę sklepów z butami to może coś znajdę.
|
|||
|
|
|
#3538 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jak tylko przejdzie od razu pędzę do lekarza i niech mi usunie to ścierwo bo oszaleć z bólu można Dzieczynki kiedy zaczęłyście gotować dzieciakom obiadki na wodzie z mięska?? Razem z mięskiem?? (nie osobno mięso i warzywa tylko wszystko razem?) jak już skończyły 9 miesiecy i zaczęły 10?? |
||
|
|
|
#3539 |
|
Zakorzenienie
|
zebralam sie w garsc i wstawilam fotki kłaków
![]() Jak któras chetna to mala prosba-oglądajcie od konca-tak bedzie chronologicznie, bo dodalam od tyłu ![]() No i Svi...jaki kolor? dobrej nocy
|
|
|
#3540 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
ada wspolczuje
a jak narazie mam usunieta jedna 8, ktora dlutowalam w ciazy teraz mam umowione dwie wizyty, na jednej bede leczyc 3 a na drugiej dlutowac 8 jedna z wizyt jest jutro ale raczej 8 pojdzie nastepnym razem odkladam to jak moge wrrrboszzzz gary znowu mnie wzywaja
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:46.

Jestem ciągle zmęczona, budzę się i nie mam siły wstać z łóżka. Funkcjonuję, bo muszę 

Zrobilam golabki, kluski slaskie i salatke. mam dosc, nic juz nie robie
Mam w zapasie jeszcze kotlety mielone, gołąbki, pierogi ruskie i fasolkę po bretońsku 
(za rączkę ze mną 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

za corci zdrowko. Mam nadzieje ze szybciutko przejdzie.
NIE LUBIĘ TROLLI

) i od szyji do "biustu" pliski.Ponizej pionowe wszyscia-niby powinny optycznie wyszczuplic...marzenia heh
Silna jest
Nic juz nie wiem