Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-27, 19:14   #2491
wiolek1
Zadomowienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI

dzięki dziewczyny za chwalenie wózka
jest on strasznie duży ( widziałam na klatce dzisiaj chyba recaro ? nie wiem taki z podwójnymi jakby kołami, to był taki malutki) ale podobają mi się takie masywne no nic zobaczymy jak mały będzie na świecie

agravka mój też nisko ułożony i pcha się głównką ale szyjke mam 36 mm czyli ok więc twoja też ok

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
coraz bardziej mnie bola te zastrzyki siniaki sa wszedzie juz i nie ma w co kluc a jeszcze 50 jak dobrze pojdzie w inne miejsce niz w reke tez sobie nie dam zrobic

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość

A tak to siedzę na moim L4 w domku, sprzątam, cośtam ugotuję.
Właściwie tylko dzisiaj wyskoczyłam do TESCO autkiem no i oczywiście dzwoniła koleżanka z pracy akurat jak przez megafony o jakiejś promocji mówili. Potem spotkałam męża drugiej koleżanki z pracy przy bananach. Wychodzę teraz na oszustkę, miałam pecha
się nawet nie przejmuj po 1 masz swiete prawo isć na l4 a po 2 masz swiete prawo iśc na zakupy :P oczywiście jeżeli nie ma zakazu od gina

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość

Poza tym miałam dziś niedobór cukru. Całe ciało spociło mi się przez 3 minuty, trzęsłam się i kręciło mi się w głowie... Koszmar. Miód, cukierki cukierki cukierki... I dopiero zeszło.
o matko to nie przyjemnie na pewno ale dobrze, ze cukier szybko pomaga

kociamborek na pewno szybko ci minie czas i tż wróci ja to wogóle się "zawiesiłam" na lutym i głowie mi sie nie mieści ze juz koniec maja a prawie czerwiec

a nie wiecie do kiedy ta promocja na pieluszki w rossmanie ? bo ja pewnie we wtorek będe na zakupy jechac z dziadkami bo rossmanna tesco i tak dalej to ja mam 30 km ode mnie
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 19:19   #2492
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI

Cytat:
Napisane przez eleonoremio Pokaż wiadomość
Już po wizycie, dzis krótko i bez usg bo powiedziała że nie ma ensu jeżeli 2 czerwca oni w klinice mi zrobią. kolejny kilogram na plus (juz 6 na +)
, jak robiła mi badanie palcem to jakos tak głeboko wpychała i dosc długo na koniec dziwną mine zrobiła ale nic nie powiedziała, nie wiem co to znaczyło.
Mam liczyć ruchy jeśli coś mnie zaniepokoi że jakos się mało rusza mam pędzic do tej kliniki do nich . No i zonk bo teraz to już ama nie wiem kiedy bo ma raz że się rusza a jest dzień kiedy kilka razy sie wypnie i nie raz tylko pogilgocze na dole.
no i tyle z wizyty...

Aha :0 no to suuper cieszę się że jednak się pomyliła a co do czkawki to współczuję jak już pisałam wiem coś o tym heh
Porządnie ćwiczy synuś oddychanie

No i super wody w porządku waga w normie a cc już masz ustalone na kiedy??

O kurcze biedactwo ty juz długo tak chorujesz?? Mam nadzieję że jeli temperatury nie masz już to szybko już pójdzie reszta choróbska28 czerwiec urodziny mojego M
kochana pisz pisz chociażby na priv , bo tak bym chciała ci pomóc Ja taka jestem że wczuwam się w czyjąś sytuacje i próbuję nie raz pomóc jak mam jakis plan
Najgorsze jest to że tej pracy nie masz, ja też się martwię że nie znajdę po porodzie, rok stazu za mną i to wszystko przerąbane maja u na kobiety po studiach i to bezsensu jest chca młode , wykształcone i z minimum 2-3 letnim stażem pracy tylko gdzie to zdobyc jak kazdy tego wymaga przynajmniej w moich regionach??
i ci rodzice .... a słuchaj czy w twoim mieście przydzielają mieszkania socjalne??
U mnie przydzielają trochę się czeka, ja już yy 4 rok ale na jesień mam dostać. I dostaja osoby które np mieszkaja z rodziną i na 1 osobę przypada mniej niż 5 m2, i właśnie samotne matki w trudnej sytuacji i tam jeszcze jakiś przypadek jest. może byś ię zapytała w twojej gminie
Pamietaj że myślami jestem z tobą

)O kurcze ale masz chłopa moja sara w jego tygodniu ważyła 1200 dobrze że zdrowy
A tobie mam nadzieje że rewolucje przejdą

Mi że widać na buzi już gadali od 20 tygodnia:/ hehe
Ci co tak mówią pewnie nie chcą zdołować człowieka ale jednak nie raz to później się wkręca w bani heh
Cieszę się, że po wizycie masz dobre wiadomości.
Niestety u mnie bardzo ciężko o mieszkanie socjalne. I jednak moi rodzice mają zbyt duże mieszkanie żeby wyszło 5 m2 na osobę. Poza tym z czym ja bym poszła na takie mieszkanie, trzeba by remont zrobić, a na to raczej moich rodziców nie stać. A ja mam jeszcze do spłacenia kredyt, który wzięłam na samochód... teraz płacą rodzice... Została jeszcze połowa.

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
a i powiedziala, ze szyjka w badaniu wyglada na krotka,ale na usg wcale taka krotka nie jest (40mm-to duzo czy malo, moze wiecie) i ze dziecko nisko ulozone jest i kazala mi wiecej odpoczywac- nie wiem jak mozna wiecej odpoczywac....
Masz bardzo długą szyjkę. Moja ma 23mm i jest wskazanie do założenia pessara.
Stary 2010-05-27, 19:27   #2493
papeteria
Zakorzenienie

anoxa no ja gdzies mam 3 km ale na peryferiach

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

TE pieluchy za 23,99 sa w Rossmanie w sam raz do szpitala zgrabna paczka...w Kauflandzie dzis je widzialam za 27,99

papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 19:28   #2494
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Hmmm bylo dobre, wystroj super, widac troche, ze restauracja ma poczatki bo nie bylo corn dogow ( wszystko robione ze swoich produktow, krazki cebulowe nie byly z paczki mrozone tyylko widac, ze ciasto sami robia, miesa do hamburgera tez, bylo dobre, ale troche drogo 75zl za dwojke zaplacilismy 2xhamburger, frytki, coleslaw, krazki cebulowe, cola, fanta, woda.
no sporo wyszlo ale jak piszesz ze wszystko robia sami i z dobrych produktow to mysle ze raz na jakis czas mozna sie wybrac

Cytat:
coraz bardziej mnie bola te zastrzyki siniaki sa wszedzie juz i nie ma w co kluc a jeszcze 50 jak dobrze pojdzie w inne miejsce niz w reke tez sobie nie dam zrobic
to i tak ze nie w brzuch. mojemu damianowi powiedzieli ze tylko w brzuch je mozna robic a jeszcze tyle przed toba

ciesze sie ze wizyty dzisiejsze w porzadku. ja dalej nie za dobrze sie czuje. zjadlam obiad (swoja droga to moj maz gotuje lepiej niz ja ) a potem sie zdrzemnelam. teraz mam ochote na cos slodkiego ale wole nie ryzykowac

anoxa ja caly dzien przelaczalam na tvn24 zeby zobaczyc co sie dzieje to o slubicach tylko raz mowili wazne ze wawa juz bezpieczna znaczy juz po powodzi...
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 19:35   #2495
Abeta
Raczkowanie

Nie pisałam chyba całe wieki ale jestem ciekawa co powiecvie na mój brzuś bo mnie wydaje sie duży, jest to 26 tydzień[IMG]file:///E:/zdj%C4%99cia/domowe/DSCF0069.JPG[/IMG][IMG]file:///E:/zdj%C4%99cia/domowe/DSCF0069.JPG[/IMG]

---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

ale ze mnie gapa powklejałam że szok
Abeta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 19:58   #2496
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
a nie wiecie do kiedy ta promocja na pieluszki w rossmanie ? bo ja pewnie we wtorek będe na zakupy jechac z dziadkami bo rossmanna tesco i tak dalej to ja mam 30 km ode mnie
pisalam o tym na poprzedniej stronie ostatni post

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
anoxa no ja gdzies mam 3 km ale na peryferiach

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

TE pieluchy za 23,99 sa w Rossmanie w sam raz do szpitala zgrabna paczka...w Kauflandzie dzis je widzialam za 27,99
no wlasnie dlatego tez ja kupilam

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
anoxa ja caly dzien przelaczalam na tvn24 zeby zobaczyc co sie dzieje to o slubicach tylko raz mowili wazne ze wawa juz bezpieczna znaczy juz po powodzi...

no i dlatego zaczynaja mnie oni denerwowac

a ty aniu jak sie czujesz?
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 20:02   #2497
aniaa22
Zakorzenienie

a tak sobie. troche jeszcze mi brzuch dokucza i glowa mnie boli. najgorzej jak synus zaczyna swoje zabawy bo wtedy brzuch boli jak cholera

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-05-27, 20:06   #2498
kashha
Zadomowienie

Eleonoremio tylko tego wielkoluda trzeba jeszcze urodzić

Ja spałam trochę, co prawda nie biegam już co chwilę do toalety, ale jakoś lepiej się nie czuję, łykam te paprochy co mam przepisane, ale w brzucha jakoś tak dziwnie.
Do tego przyplątała się jeszcze temperatura... staram się pić jak najwięcej ale to wcale nie jest łatwe... ale na szpital mamy jeszcze czas...
Idę odpoczywać. Pewnie zasnę, więc życzę wszystkim mamusiom i brzuszkom dobrej nocy

Poczęcie dziecka to cud, przed którym człowiek milknie, chyli czoła i klęka...:
kashha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 20:06   #2499
wiolek1
Zadomowienie

anoxa wiem widziałam no niestety się nie załapie no ale trudno
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 20:13   #2500
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
hej kochane jestem juz po wizycie, bylo wszystko ok, dzidzia zdrowa, wymiary w porzadeczku, wody tez w normie. Ada wazy 1900, czyli jak na 32+5 w normiepani doktor bardzo mila, rzeczowa.
Super , że wszystko w porządku.
Mi sie wizyta przesunęła na poniedziałek 7.06. No trudno. W poniedziałek muszę iść badania porobić. Mam nadzieje, że tym razem mi nie rozwalą żadnej żyły.
Stary 2010-05-27, 20:18   #2501
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

A mnie TZ zabral na gofra z bita smietana i truskawkami

pycha...a mala juz tak uciska na dol ze szok
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-27, 20:22   #2502
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
A mnie TZ zabral na gofra z bita smietana i truskawkami
noo teraz to przesadzilas. od paru dni mam ochote na gofra a nie chce mi sie robic
Stary 2010-05-27, 20:25   #2503
eleonoremio
Rozeznanie

Cytat:
hej kochane jestem juz po wizycie, bylo wszystko ok, dzidzia zdrowa, wymiary w porzadeczku, wody tez w normie. Ada wazy 1900, czyli jak na 32+5 w normiepani doktor bardzo mila, rzeczowa.
cieszę się że u ciebie też ok a szyjka wzorowa z tego co sie juz zorientowałam

Cytat:
biedactwo a gdzie można w ogóle dawac

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
Od dzisiaj w Tesco -30% na ciuszki. Trochę wydałam ... ale nie tylko ja szalałam między tymi półkami ...
Największy dylemat miałam z rampersami - bo były śliczne, ale boję się, że mój Kubuś za dużo ich nie ponosi - taki "gorący" rok mamy, że szkoda gadać, boję się że lato będzie kiepskie i rampersiki w szufladzie przeleżą.
Kupiłam Kubie jeszcze sześciopak chusteczek pampers sensitive po 24zł, no tak tanio to nie mogłam się powstrzymać, taniej niż te z biedronki. To nam pewnie na pół roku starczy ...

Poza tym jest 1/2 ceny na kremiki Nivea Q10+, ja je uwielbiam, kupiłam 2.

Poza tym MagneB6 mi się skończyło, a na promocji było "Magnez + B6" po 4zł, więc wzięłam, no i w domku czytam "nie zaleca się dla kobiet w ciąży" Cholerka nie kumam, muszę jutro gina zapytać.

A tak to siedzę na moim L4 w domku, sprzątam, cośtam ugotuję.
Właściwie tylko dzisiaj wyskoczyłam do TESCO autkiem no i oczywiście dzwoniła koleżanka z pracy akurat jak przez megafony o jakiejś promocji mówili. Potem spotkałam męża drugiej koleżanki z pracy przy bananach. Wychodzę teraz na oszustkę, miałam pecha
Jeśli chodzi o magne b6 to tez ię spotkałam nawet w aptece z tym ze tylko to magne b6 jest dla kobiet w ciazy bo chcialam cos tanszego ale farmaceutka mi powiedziala ze tylko ten jest wskazany.

A o l4 nawet nie waż się obwiniać przecież już jesteś w 7 miesiącu a poza tym każdy ma prawo wyskoczyc do sklepu

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
mam nadzieję, że jutro w szpitalu ustalą
a no tak dzis miałas tylko usg jutro szpital

Cytat:
eleonoremio dziwna ta ginka..mogla dla swietego spokoju zrobic to usg , a nie wpycha paluchy i dziwne miny strzela a ty sie potem glowisz , przytylas malusio gdzie tam do moich 16

Wczoraj w Rossmanie były wkładki laktacyjne johnsonn 50 sztuk 12,99,
pampersy newborn chyba 48 sztuk ich jest za 23,99
No ona taka jest roche zapominalska bo 3 tygodnie temu mi mowiła że mimo tych usg z wrocławia sama by chciała zrobic bo to bedzie 32 tydzien no ale okazalo się inaczej. Kij z tym , poczekam ten tydzien jakos bo najbardziej mi zalezy na tych wodach myslalam ze dzis ie dowiem czy dalej spada poziom czy nie no ale...

Cytat:
Napisane przez kociamborek Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny!
Widzę, że dzisiaj udany dzień, wszystkie wizytki przebiegły pomyślnie, super, bardzo się cieszę!
eleonoremio ja jak byłam w szpitalu to wszystkim babkom po 29t.c. kazali liczyć ruchy i mieliśmy to robić 3 razy dziennie po 1godz (od 10 do 11, od 14 do 15 i od 19 do 20) Liczba ruchów musiała wynieśc przez tą godzinę minimum 5, jeśli byłoby poniżej to liczyć kolejną godzinę od nowa.
Aha dzięki za informację , wiec chyba nie mam się na razie co martwic jak zaczyna ie ruszać to w tą akurat godzine to na pewno więcej niż pięć ruchów.

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
dobrze ze po wizycie ok a z tymi ruchami to moze dlatego ze ten ginek u ktorego teraz bylam mowil ze jak malo wod jest to dzidzia sie malo rusza moze dlatego kazala ci liczyc ciekawe co bedzie z moja wizyta tez mam 2 czerwca mam nadzieje ze praca w szpitalu wroci do normy i ze nie zaleje slubic podobno juz sa przesiaki i zalewa niektore ulice ale podobno to normalne
no to super ze wszystko dobrze a szyjka mega dluga ja w 30tc mialam 38mm a pod koniec 33tc mialam 32mm lekarz mi mowil ze taka norma to 30mm jest tzn taka granica

powiem wam ze jestem zla czekalam na fakty zeby posluchac co mowia o powodzi a oni jak juz fala minela warszawe wroclaw czy wlasnie takie duza miasta mja reszte w d.upie i nic nie mowia bo przeciez male miejscowosci juz sie nie licza...
Z ta wodą to masz nieciekawie ma nadzieje że do 2 czerwca przejdzie zagrożenie .
Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Cieszę się, że po wizycie masz dobre wiadomości.
Niestety u mnie bardzo ciężko o mieszkanie socjalne. I jednak moi rodzice mają zbyt duże mieszkanie żeby wyszło 5 m2 na osobę. Poza tym z czym ja bym poszła na takie mieszkanie, trzeba by remont zrobić, a na to raczej moich rodziców nie stać. A ja mam jeszcze do spłacenia kredyt, który wzięłam na samochód... teraz płacą rodzice... Została jeszcze połowa.
Faktycznie nie ciekawie, kurcze mi się udało ( mam nadzieję ) bo burmistrz wybudował budynek socjalny taki na 30 mieszkań i akurat ja jestem na liscie na ten rok a wtym roku już kończą budowe .
No ale nie ma co się ciezyć za wczasu ,póki nie dadzą
Sebastian 2007
Sara 2010
Sylwia 2017

Kruszynka[*]29.11.20127 tyg.
Maleństwo[*]18.12.201310tyg.
eleonoremio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 20:27   #2504
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Ja nie lubie gofrów ale te truskawki i bita śmietanę to bym z wielką chęcią zjadła.
Stary 2010-05-27, 20:58   #2505
niezawsze
Zakorzenienie

Dzieki dziewczyny za wspolczucie odnosnie mojego klucia i Anoxie za chec wziecia kilku za mnie ;P

Anoxa zaraz obczaje gazetke, pieluchy juz mamy te new born po43 pakowane, tz kupil za 24zl w macro/

Eleo wiesz co niby i tak powinnam je robic w brzuch te zastrzyki, ale w szpitalu nawet robili mi w ramie, lekarz powiedzial, ze wazne aby bylo w tluszcz pod skore nigdy w miesien.
Moja kolezanka brala je od poczatku ciazy bo poronila 3 ciaze przez zle ukrwienie macicy/zakrzepy i teraz ma zdrowego synka, wiec ona przezyla 40 tygodni to ja przezyje te 50 zastrzykow jeszcze.

Z pieskiem chyba pojde na dworek bo tz lezy w lozku i kaszle.

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

Tak przegladam ta gazetke i chyba z samego rana pojade do rossmana sa sliczne skarpetki z grzechotka a slyszalam, ze dzieci lubia takie bajerki i w ogole super rzeczy sa tam.

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 21:08   #2506
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Hej mamuśki dopiero dotarłam do domku, dzwoniłam do gina i powiedział, żebym sie nie martwiła bo ten gronkowiec to jest ten niegroźny i ani mnie ani dzidzi nie zagraż, przed porodem zrobią mi tylko płukanie pochwy - mam nadzieję, że mnie nie ściemniał bo bym go chyba. Wyniki M też nie są złe tylko jeszcze sprawdzą te z holtera, a teraz lecę was nadrobić. Trzymanie kciuków pomogło - dziękuję

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 21:16   #2507
eleonoremio
Rozeznanie

Cytat:
Dzieki dziewczyny za wspolczucie odnosnie mojego klucia i Anoxie za chec wziecia kilku za mnie ;P

Anoxa zaraz obczaje gazetke, pieluchy juz mamy te new born po43 pakowane, tz kupil za 24zl w macro/

Eleo wiesz co niby i tak powinnam je robic w brzuch te zastrzyki, ale w szpitalu nawet robili mi w ramie, lekarz powiedzial, ze wazne aby bylo w tluszcz pod skore nigdy w miesien.
Moja kolezanka brala je od poczatku ciazy bo poronila 3 ciaze przez zle ukrwienie macicy/zakrzepy i teraz ma zdrowego synka, wiec ona przezyla 40 tygodni to ja przezyje te 50 zastrzykow jeszcze.

Z pieskiem chyba pojde na dworek bo tz lezy w lozku i kaszle.

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

Tak przegladam ta gazetke i chyba z samego rana pojade do rossmana sa sliczne skarpetki z grzechotka a slyszalam, ze dzieci lubia takie bajerki i w ogole super rzeczy sa tam.
To koleżanka nieźle się nakłuła ale czego się nie robi dla maleństwa .
a co do rossmana bardzo lubie tam chodzić mam bliziutko jest w samym centrum a te skarpetki pamiętam kupiłam pare par dla Bastusia jak byl mały to zachęcało go jak miał pare miesiecy do zabawy swoimi stópkami
Sebastian 2007
Sara 2010
Sylwia 2017

Stary 2010-05-27, 21:17   #2508
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
Hej mamuśki dopiero dotarłam do domku, dzwoniłam do gina i powiedział, żebym sie nie martwiła bo ten gronkowiec to jest ten niegroźny i ani mnie ani dzidzi nie zagraż, przed porodem zrobią mi tylko płukanie pochwy - mam nadzieję, że mnie nie ściemniał bo bym go chyba. Wyniki M też nie są złe tylko jeszcze sprawdzą te z holtera, a teraz lecę was nadrobić. Trzymanie kciuków pomogło - dziękuję
A nie mówiłam . Ale lepiej dmuchać na zimne.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 21:18   #2509
eleonoremio
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
Super dzis dzień dobrych wiadomości w sensie z wizyt i badań
Sebastian 2007
Sara 2010
Sylwia 2017

Stary 2010-05-27, 21:21   #2510
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

wiolek1 śliczny wózek, bardzo ładne kolory
kashha, hd, super, ze wizyty udane i wszystko jest w porządku a maluszki rosną jak na drożdżach
Cytat:
bidulko jeszcze tyle tych zaszczyków? strasznie dużo, zle musisz być twarda

Mamuśki dzisiaj coś łaskawe byłyście w skrobaniu na wątku
dzidzia, rzeczywiście miałaś rację
eleonoremio masz rację dzisiaj dobry dzień bo same dobre wiadomości

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png

Edytowane przez Misiulka1
Czas edycji: 2010-05-27 o 21:23
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 21:24   #2511
eleonoremio
Rozeznanie

a ja z M mamy dzień normalnie obżartwa jakiś i on i ja napad taki po czekoladzie zjedlismy w sensie ja prawie całą a on reszte teraz pojechał na nocke a ja płatki z pudingiem zott seruszkiem zjadłam przed kanapkę z pasztetem i kolejna z dzemem wcześniej jabłko aa i chisy topy z biedronki tez kupił a Batus w umie to samo po kolacji z nami hehe rodzinka obżartuchów , tż owi się nie dziwie bo na nocke energie zbierał ale ja teraz z Bastkiem umieramy hehe
Sebastianek lezy i się ruszać nie może mówi że musi odpoczywać

Zaraz trzeba iść go kąpać i jakos to zleci ten wieczór samotny i noc :/
Sebastian 2007
Sara 2010
Sylwia 2017

Stary 2010-05-27, 21:28   #2512
kolandra
Raczkowanie

Witam dziewczyny.

Wróciłam dziś ze szpitala i mam dwie fajne dla Was informacje. Jedna w sumie bardziej dla mnie a dla Was bardziej niespodziankę.
Więc:
1, nie mam bakterii - może coś było źle z badaniem i po ponownych badaniach w szpitalu okazało się że infekcji nie mam, tylko potas mi spadł więc gin mi "przepisał" pomidory ihihi
2. Ktoś chce coś do Was napisać.... zgadnijcie kto !!!!!!!!!!!!!!!!!!

"Hej dziewczyny, ja nadal bez dostępu do wizażu do 3 czerwca. Tzn czytać mogę, ale nie mogę pisać, więc w sumie nie wchodzę, bo chciałabym odpisać tej i tamtej, na to i na tamto, a tu nie da się. Dzisiaj odebrałam wyniki OWA i HBS, wszystko oczywiście w porządku, w środę 2 czerwca czeka mnie wizyta u lekarza, będzie podglądanie maluszka, no i zobaczymy co tam Pani doktor powie. Jutro zaczynam 30 tydzień Więc teraz to już z górki. Trzeba by powoli torbę spakować do szpitala, no bo w razie czego. Swoją drogą w zeszły weekend pierwszy raz w nocy dopadły mnie skurcze, ale delikatne i bez gęstszej częstotliwości. Przed chwilą wyszłam spod prysznica, niestety technika golenia najpierw na wyczucie, a później na lusterko już się zaczęła a buuu. Swoją drogą ja czuję się całkiem dobrze, owszem jest mi już coraz to ciężej mimo wszystko, ale nie narzekam. Pogoda miarowa, upałów nie ma, więc to na plus. Zresztą czy 10 stopni, czy 15 stopni to mi i tak cały czas ciepło i biegam praktycznie non stop w krótkim rękawku. Nadal nie mamy nic dla maluszka, żadnych ciuszków itd, ale myślę, że niedługo zacznę kompletować. Część dziewczęcych rzeczy mam w piwnicy, część niebawem odda mi kuzynka, bo jej synuś skończył już 2 miesiące i powoli wyrasta z tych najmniejszych rzeczy. A tak to dobrze. Buziaki dla wszystkich"
kolandra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 21:38   #2513
eleonoremio
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kolandra Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny.

Wróciłam dziś ze szpitala i mam dwie fajne dla Was informacje. Jedna w sumie bardziej dla mnie a dla Was bardziej niespodziankę.
Więc:
1, nie mam bakterii - może coś było źle z badaniem i po ponownych badaniach w szpitalu okazało się że infekcji nie mam, tylko potas mi spadł więc gin mi "przepisał" pomidory ihihi
2. Ktoś chce coś do Was napisać.... zgadnijcie kto !!!!!!!!!!!!!!!!!!

"Hej dziewczyny, ja nadal bez dostępu do wizażu do 3 czerwca. Tzn czytać mogę, ale nie mogę pisać, więc w sumie nie wchodzę, bo chciałabym odpisać tej i tamtej, na to i na tamto, a tu nie da się. Dzisiaj odebrałam wyniki OWA i HBS, wszystko oczywiście w porządku, w środę 2 czerwca czeka mnie wizyta u lekarza, będzie podglądanie maluszka, no i zobaczymy co tam Pani doktor powie. Jutro zaczynam 30 tydzień Więc teraz to już z górki. Trzeba by powoli torbę spakować do szpitala, no bo w razie czego. Swoją drogą w zeszły weekend pierwszy raz w nocy dopadły mnie skurcze, ale delikatne i bez gęstszej częstotliwości. Przed chwilą wyszłam spod prysznica, niestety technika golenia najpierw na wyczucie, a później na lusterko już się zaczęła a buuu. Swoją drogą ja czuję się całkiem dobrze, owszem jest mi już coraz to ciężej mimo wszystko, ale nie narzekam. Pogoda miarowa, upałów nie ma, więc to na plus. Zresztą czy 10 stopni, czy 15 stopni to mi i tak cały czas ciepło i biegam praktycznie non stop w krótkim rękawku. Nadal nie mamy nic dla maluszka, żadnych ciuszków itd, ale myślę, że niedługo zacznę kompletować. Część dziewczęcych rzeczy mam w piwnicy, część niebawem odda mi kuzynka, bo jej synuś skończył już 2 miesiące i powoli wyrasta z tych najmniejszych rzeczy. A tak to dobrze. Buziaki dla wszystkich"
no i ty tez natepna z dobrymi wiesciami super że nie ma żadnej infekcji

Basiu własnie tak oglądałam twój profil na nk i myslałam co tam u ciebie
Ja też nie mam jeszcze nic dla małej:|) ani jak na razie nie zapowiada się żebym coś od kogoś dostała i tez 2 czerwca bedę ją podglądac
Sebastian 2007
Sara 2010
Sylwia 2017

Stary 2010-05-27, 22:03   #2514
kolandra
Raczkowanie

Eleonoremio - w imieniu Basieńki

eleonoremio - u mnie zawsze można sprawdzić co słychać na blogu najlepiej albo po prostu na gg napisać bądź na komórkę w razie czego o nr gg albo telefonu komórkowego możecie napisać do kolandry, bo ja nadal zbanowana tak jak pisałam i mogę tylko czytać. Fajnie, że w tym samym dniu będziemy podglądać maluszka i swoją drogą bardzo cieszy mnie, że ktoś tutaj jeszcze o mnie myśli hehehe

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

BASIA JA TEŻ MYŚLĘ....

Ja się mało udzielam, ale nadal uczestniczę (biernie) w wątku... poza dniami kiedy byłam w szpitalu - nie dam rady nadrobić jestem z WAMI..
Na pewno w telegraficznym skrócie napiszecie co słychać u Was. Jakieś zmiany, super wieści?
kolandra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 22:12   #2515
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Napisane przez kolandra Pokaż wiadomość
Eleonoremio - w imieniu Basieńki

eleonoremio - u mnie zawsze można sprawdzić co słychać na blogu najlepiej albo po prostu na gg napisać bądź na komórkę w razie czego o nr gg albo telefonu komórkowego możecie napisać do kolandry, bo ja nadal zbanowana tak jak pisałam i mogę tylko czytać. Fajnie, że w tym samym dniu będziemy podglądać maluszka i swoją drogą bardzo cieszy mnie, że ktoś tutaj jeszcze o mnie myśli hehehe
Więcej jest takich co myślą o Basi Przynajmniej ja się zaliczam do tego grona co pamięta.

A co do wieści to u większości raczej w porządku. U mnie się pokomplikowało ale nie ma co się dołować wieczorem.
Stary 2010-05-27, 22:14   #2516
pilotka f16
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez eleonoremio Pokaż wiadomość
Już po wizycie, dzis krótko i bez usg bo powiedziała że nie ma ensu jeżeli 2 czerwca oni w klinice mi zrobią. kolejny kilogram na plus (juz 6 na +)
, jak robiła mi badanie palcem to jakos tak głeboko wpychała i dosc długo na koniec dziwną mine zrobiła ale nic nie powiedziała, nie wiem co to znaczyło.
Mam liczyć ruchy jeśli coś mnie zaniepokoi że jakos się mało rusza mam pędzic do tej kliniki do nich . No i zonk bo teraz to już ama nie wiem kiedy bo ma raz że się rusza a jest dzień kiedy kilka razy sie wypnie i nie raz tylko pogilgocze na dole.
no i tyle z wizyty...
eleonoremio a gdzie Ty bedziesz rodzic? nie czasem w Feminie?

Cytat:
Jak to sie nei zaleca?????? Ja biore wlasnie ten z b6 magnez, w aptece mi go dali. uuuuuuuuu o tesco nie wiedzialam kurcze mam niedaleko, ale tz chory chyba ze mamusia mnie zawiezie, ale mam lezec niby no nie wiem sama
ja tez biore
i od czasu jak lykam nie lapia mnie skurcze /odpukac/

Cytat:
Wczoraj w Rossmanie były wkładki laktacyjne johnsonn 50 sztuk 12,99,
pampersy newborn chyba 48 sztuk ich jest za 23,99
kurcze jutro rano pojde i moze kupie?
ile normalnie takie pampersy kosztuja??

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
dniezawsze ta promocja w rossmanie trwa troche dluzej chyba bo ja tez kupowalam te pieluchy w promocji i fajne sa bo super do szpitala sie bedzie z nimi zabrac taka mala poreczna paczka

niezawsze tutaj masz gazetke rossmanna ale chyba ta promocja sie konczy bo od jutra nowa obowiazuje http://www.rossnet.pl/promocje/
buuu szkoda ze sie konczy ale i tak jutro zajrze i zobacze..

Cytat:
lubia lubia kupilam takie siostrzencowi jak byl maly i byl zachwycony
pilotka f16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 22:18   #2517
hd2005
Zakorzenienie

Wpadłam tylko na chwilkę zobaczyć co naskrobałyście
Siedziałam nad praca Zrobiłam kilka analiz, wykresów

Uciekam do łóżka bo muszę się wyspać przed jutrzejszą wizytą na Karowej

Dobrej nocy

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-27, 22:25   #2518
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:

Dobrej nocy
Dobranoc Haniu

Ja przeprowadziłam ważną rozmowę z moją Maleńką i mogę iść spać
Mówiłam do brzuszka a ona się wypinała
Dobranoc
Stary 2010-05-27, 22:28   #2519
niezawsze
Zakorzenienie

Misiulka super wiesci

Cytat:
Napisane przez pilotka f16 Pokaż wiadomość
kurcze jutro rano pojde i moze kupie?
ile normalnie takie pampersy kosztuja??

buuu szkoda ze sie konczy ale i tak jutro zajrze i zobacze..
Kosztuja ok 27zl chyba. Od jutra z tego co widze w gazetce promocja zaczyna sie na jumbopaki z 52 na 42zl przecenione no i te skarpetki, nivea tez w dobrej cenie, ja juz tz zmolestowalam i wie, ze ma wracac szybko z pracy

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

Cytat:

No widzisz jak ladnie i juz jestes blizej skonczenia pracy
Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Ja przeprowadziłam ważną rozmowę z moją Maleńką i mogę iść spać
Mówiłam do brzuszka a ona się wypinała
Dobranoc
Ja jakos zapominam gadac do brzucha i jakos sie krepuje, nawet jak sama jestem, dziwna jestem i wyrodna matka, w ogole jak sama jestem to nawet muzyki nie wlaczam najlepiej mi cisza robi

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 22:34   #2520
anoxa
Zakorzenienie

jej a za co basia zbanowana bo nie w temacie jestem??

mamusiek majowo czerwcowych juz 44 rozpakowanych!!!!
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości