|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI
dzięki dziewczyny za chwalenie wózka
jest on strasznie duży ( widziałam na klatce dzisiaj chyba recaro ? nie wiem taki z podwójnymi jakby kołami, to był taki malutki) ale podobają mi się takie masywne no nic zobaczymy jak mały będzie na świecie ![]() agravka mój też nisko ułożony i pcha się głównką ale szyjke mam 36 mm czyli ok więc twoja też ok ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
kociamborek na pewno szybko ci minie czas i tż wróci ja to wogóle się "zawiesiłam" na lutym i głowie mi sie nie mieści ze juz koniec maja a prawie czerwiec a nie wiecie do kiedy ta promocja na pieluszki w rossmanie ? bo ja pewnie we wtorek będe na zakupy jechac z dziadkami bo rossmanna tesco i tak dalej to ja mam 30 km ode mnie
|
|||
|
|
|
#2492 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI
Cytat:
Niestety u mnie bardzo ciężko o mieszkanie socjalne. I jednak moi rodzice mają zbyt duże mieszkanie żeby wyszło 5 m2 na osobę. Poza tym z czym ja bym poszła na takie mieszkanie, trzeba by remont zrobić, a na to raczej moich rodziców nie stać. A ja mam jeszcze do spłacenia kredyt, który wzięłam na samochód... teraz płacą rodzice... Została jeszcze połowa. Masz bardzo długą szyjkę. Moja ma 23mm i jest wskazanie do założenia pessara.
|
|
#2493 |
|
Zakorzenienie
|
anoxa no ja gdzies mam 3 km ale na peryferiach
![]() ---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- TE pieluchy za 23,99 sa w Rossmanie w sam raz do szpitala zgrabna paczka...w Kauflandzie dzis je widzialam za 27,99 |
|
|
|
#2494 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ciesze sie ze wizyty dzisiejsze w porzadku. ja dalej nie za dobrze sie czuje. zjadlam obiad (swoja droga to moj maz gotuje lepiej niz ja ) a potem sie zdrzemnelam. teraz mam ochote na cos slodkiego ale wole nie ryzykowacanoxa ja caly dzien przelaczalam na tvn24 zeby zobaczyc co sie dzieje to o slubicach tylko raz mowili wazne ze wawa juz bezpieczna znaczy juz po powodzi...
|
||
|
|
|
#2495 |
|
Raczkowanie
|
Nie pisałam chyba całe wieki ale jestem ciekawa co powiecvie na mój brzuś bo mnie wydaje sie duży, jest to 26 tydzień[IMG]file:///E:/zdj%C4%99cia/domowe/DSCF0069.JPG[/IMG][IMG]file:///E:/zdj%C4%99cia/domowe/DSCF0069.JPG[/IMG]
---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- ale ze mnie gapa powklejałam że szok |
|
|
|
#2496 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
no i dlatego zaczynaja mnie oni denerwowac ![]() a ty aniu jak sie czujesz?
|
|
#2497 |
|
Zakorzenienie
|
a tak sobie. troche jeszcze mi brzuch dokucza i glowa mnie boli. najgorzej jak synus zaczyna swoje zabawy bo wtedy brzuch boli jak cholera
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2498 |
|
Zadomowienie
|
Eleonoremio tylko tego wielkoluda trzeba jeszcze urodzić
![]() Ja spałam trochę, co prawda nie biegam już co chwilę do toalety, ale jakoś lepiej się nie czuję, łykam te paprochy co mam przepisane, ale w brzucha jakoś tak dziwnie. Do tego przyplątała się jeszcze temperatura... staram się pić jak najwięcej ale to wcale nie jest łatwe... ale na szpital mamy jeszcze czas... Idę odpoczywać. Pewnie zasnę, więc życzę wszystkim mamusiom i brzuszkom dobrej nocy
|
|
#2499 |
|
Zadomowienie
|
anoxa wiem widziałam
no niestety się nie załapie no ale trudno
|
|
|
|
#2500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi sie wizyta przesunęła na poniedziałek 7.06. No trudno. W poniedziałek muszę iść badania porobić. Mam nadzieje, że tym razem mi nie rozwalą żadnej żyły. |
|
|
|
|
#2501 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie TZ zabral na gofra z bita smietana i truskawkami
![]() pycha...a mala juz tak uciska na dol ze szok
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#2502 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() noo teraz to przesadzilas. od paru dni mam ochote na gofra a nie chce mi sie robic
|
|
|
|
#2503 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
cieszę się że u ciebie też ok a szyjka wzorowa z tego co sie juz zorientowałam![]() Cytat:
a gdzie można w ogóle dawacCytat:
A o l4 nawet nie waż się obwiniać przecież już jesteś w 7 miesiącu a poza tym każdy ma prawo wyskoczyc do sklepu![]() a no tak dzis miałas tylko usg jutro szpital Cytat:
bo najbardziej mi zalezy na tych wodach myslalam ze dzis ie dowiem czy dalej spada poziom czy nie no ale...Cytat:
dzięki za informację , wiec chyba nie mam się na razie co martwic jak zaczyna ie ruszać to w tą akurat godzine to na pewno więcej niż pięć ruchów.Cytat:
Cytat:
a wtym roku już kończą budowe .No ale nie ma co się ciezyć za wczasu ,póki nie dadzą
|
|
#2505 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny za wspolczucie odnosnie mojego klucia
i Anoxie za chec wziecia kilku za mnie ;P![]() Anoxa zaraz obczaje gazetke, pieluchy juz mamy te new born po43 pakowane, tz kupil za 24zl w macro/ Eleo wiesz co niby i tak powinnam je robic w brzuch te zastrzyki, ale w szpitalu nawet robili mi w ramie, lekarz powiedzial, ze wazne aby bylo w tluszcz pod skore nigdy w miesien. Moja kolezanka brala je od poczatku ciazy bo poronila 3 ciaze przez zle ukrwienie macicy/zakrzepy i teraz ma zdrowego synka, wiec ona przezyla 40 tygodni to ja przezyje te 50 zastrzykow jeszcze. Z pieskiem chyba pojde na dworek bo tz lezy w lozku i kaszle. ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Tak przegladam ta gazetke i chyba z samego rana pojade do rossmana sa sliczne skarpetki z grzechotka a slyszalam, ze dzieci lubia takie bajerki i w ogole super rzeczy sa tam. |
|
|
|
#2506 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamuśki dopiero dotarłam do domku, dzwoniłam do gina i powiedział, żebym sie nie martwiła bo ten gronkowiec to jest ten niegroźny i ani mnie ani dzidzi nie zagraż, przed porodem zrobią mi tylko płukanie pochwy - mam nadzieję, że mnie nie ściemniał bo bym go chyba
. Wyniki M też nie są złe tylko jeszcze sprawdzą te z holtera, a teraz lecę was nadrobić. Trzymanie kciuków pomogło - dziękuję
|
#2507 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a co do rossmana bardzo lubie tam chodzić mam bliziutko jest w samym centrum a te skarpetki pamiętam kupiłam pare par dla Bastusia jak byl mały to zachęcało go jak miał pare miesiecy do zabawy swoimi stópkami
|
|
#2508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2509 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
w sensie z wizyt i badań
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2510 | |
|
Zadomowienie
|
wiolek1 śliczny wózek, bardzo ładne kolory
kashha, hd, super, ze wizyty udane i wszystko jest w porządku a maluszki rosną jak na drożdżach Cytat:
Mamuśki dzisiaj coś łaskawe byłyście w skrobaniu na wątku ![]() dzidzia, rzeczywiście miałaś rację eleonoremio masz rację dzisiaj dobry dzień bo same dobre wiadomości
http://www.suwaczki.com/tickers/ug37df9h12fl2n2e.png 29tc - 1230g 33tc - 1919g 37tc - 2538g 40t3d - 3440g, 54cm http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png Edytowane przez Misiulka1 Czas edycji: 2010-05-27 o 21:23 |
|
|
|
|
#2511 |
|
Rozeznanie
|
a ja z M mamy dzień normalnie obżartwa jakiś i on i ja napad taki
po czekoladzie zjedlismy w sensie ja prawie całą a on reszte teraz pojechał na nocke a ja płatki z pudingiem zott seruszkiem zjadłam przed kanapkę z pasztetem i kolejna z dzemem wcześniej jabłko aa i chisy topy z biedronki tez kupił a Batus w umie to samo po kolacji z nami hehe rodzinka obżartuchów , tż owi się nie dziwie bo na nocke energie zbierał ale ja teraz z Bastkiem umieramy heheSebastianek lezy i się ruszać nie może mówi że musi odpoczywać Zaraz trzeba iść go kąpać i jakos to zleci ten wieczór samotny i noc :/
|
#2512 |
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny.
Wróciłam dziś ze szpitala i mam dwie fajne dla Was informacje. Jedna w sumie bardziej dla mnie a dla Was bardziej niespodziankę. Więc: 1, nie mam bakterii - może coś było źle z badaniem i po ponownych badaniach w szpitalu okazało się że infekcji nie mam, tylko potas mi spadł więc gin mi "przepisał" pomidory ihihi 2. Ktoś chce coś do Was napisać.... zgadnijcie kto !!!!!!!!!!!!!!!!!! "Hej dziewczyny, ja nadal bez dostępu do wizażu do 3 czerwca. Tzn czytać mogę, ale nie mogę pisać, więc w sumie nie wchodzę, bo chciałabym odpisać tej i tamtej, na to i na tamto, a tu nie da się. Dzisiaj odebrałam wyniki OWA i HBS, wszystko oczywiście w porządku, w środę 2 czerwca czeka mnie wizyta u lekarza, będzie podglądanie maluszka, no i zobaczymy co tam Pani doktor powie. Jutro zaczynam 30 tydzień Więc teraz to już z górki. Trzeba by powoli torbę spakować do szpitala, no bo w razie czego. Swoją drogą w zeszły weekend pierwszy raz w nocy dopadły mnie skurcze, ale delikatne i bez gęstszej częstotliwości. Przed chwilą wyszłam spod prysznica, niestety technika golenia najpierw na wyczucie, a później na lusterko już się zaczęła a buuu. Swoją drogą ja czuję się całkiem dobrze, owszem jest mi już coraz to ciężej mimo wszystko, ale nie narzekam. Pogoda miarowa, upałów nie ma, więc to na plus. Zresztą czy 10 stopni, czy 15 stopni to mi i tak cały czas ciepło i biegam praktycznie non stop w krótkim rękawku. Nadal nie mamy nic dla maluszka, żadnych ciuszków itd, ale myślę, że niedługo zacznę kompletować. Część dziewczęcych rzeczy mam w piwnicy, część niebawem odda mi kuzynka, bo jej synuś skończył już 2 miesiące i powoli wyrasta z tych najmniejszych rzeczy. A tak to dobrze. Buziaki dla wszystkich"
|
|
|
|
#2513 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no i ty tez natepna z dobrymi wiesciami super że nie ma żadnej infekcji![]() Basiu własnie tak oglądałam twój profil na nk i myslałam co tam u ciebie ![]() Ja też nie mam jeszcze nic dla małej:|) ani jak na razie nie zapowiada się żebym coś od kogoś dostała i tez 2 czerwca bedę ją podglądac
|
|
#2514 |
|
Raczkowanie
|
Eleonoremio - w imieniu Basieńki
eleonoremio - u mnie zawsze można sprawdzić co słychać na blogu najlepiej albo po prostu na gg napisać bądź na komórkę w razie czego o nr gg albo telefonu komórkowego możecie napisać do kolandry, bo ja nadal zbanowana tak jak pisałam i mogę tylko czytać. Fajnie, że w tym samym dniu będziemy podglądać maluszka i swoją drogą bardzo cieszy mnie, że ktoś tutaj jeszcze o mnie myśli hehehe---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- BASIA JA TEŻ MYŚLĘ.... Ja się mało udzielam, ale nadal uczestniczę (biernie) w wątku... poza dniami kiedy byłam w szpitalu - nie dam rady nadrobić jestem z WAMI.. Na pewno w telegraficznym skrócie napiszecie co słychać u Was. Jakieś zmiany, super wieści? |
|
|
|
#2515 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przynajmniej ja się zaliczam do tego grona co pamięta. A co do wieści to u większości raczej w porządku. U mnie się pokomplikowało ale nie ma co się dołować wieczorem.
|
|
#2516 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() i od czasu jak lykam nie lapia mnie skurcze /odpukac/Cytat:
ile normalnie takie pampersy kosztuja?? Cytat:
ale i tak jutro zajrze i zobacze..Cytat:
kupilam takie siostrzencowi jak byl maly i byl zachwycony
|
|
#2517 |
|
Zakorzenienie
|
Wpadłam tylko na chwilkę zobaczyć co naskrobałyście
Siedziałam nad praca Zrobiłam kilka analiz, wykresów Uciekam do łóżka bo muszę się wyspać przed jutrzejszą wizytą na Karowej Dobrej nocy |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2518 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja przeprowadziłam ważną rozmowę z moją Maleńką i mogę iść spać ![]() Mówiłam do brzuszka a ona się wypinała ![]() Dobranoc
|
|
#2519 | |||
|
Zakorzenienie
|
Misiulka super wiesci
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2520 |
|
Zakorzenienie
|
jej a za co basia zbanowana bo nie w temacie jestem??
mamusiek majowo czerwcowych juz 44 rozpakowanych!!!!
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:49.

siniaki sa wszedzie juz i nie ma w co kluc 

) a potem sie zdrzemnelam. teraz mam ochote na cos slodkiego ale wole nie ryzykowac

podobno juz sa przesiaki i zalewa niektore ulice ale podobno to normalne