|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#481 | |
Przyczajenie
|
Dot.: "Jestem jak małe ziarenko..."-Bejbiki-Styczeń-Luty2011
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#482 | |
Rozeznanie
|
witam nowe mamuśki
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja dzisiaj byłam na babskim wieczorze, syna zostawiłam z tatą... chłopaki dali sobie bez problemu radę. Jak wróciłam to synuś wykąpany spał w swoim łóżeczku ![]() A my pojadłyśmy z dziewczynami lodów... najpyszniejsze były ananasowe bo kwaśne... ostatnio mam smaki dzisiaj była ogórkowa Tż się śmiał że kwaśna zupa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#483 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez make_up_istka Czas edycji: 2010-05-27 o 22:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#484 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja z kolei nie mam zachcianek, z wyjątkiem jogurtów, serków. teraz potrzebuje nabiału, chociaż raczej tego nie jadłam. podejrzewam, że to dlatego, że teraz rosną nogi i ręce i pewnie stąd organizm wyczerpany i chce białka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#485 | |
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=make_up_istka;19626 202]Riana ja też sobie tego nie wyobrażam. Mam krótkie momenty załamania, kiedy naprawde jest już źle - albo boli, albo kręci się w głowie, albo nie ma się siły, albo jest niedobrze i nie wiadomo czy lepiej się nie ruszać z miejsca czy może szybko biec do wc, kiedy rano nie mam siły wstać... Mam nadzieję że to tylko trudne początki i że będzie lepiej. Ja jestem bardzo chuda, więc mój organizm też nie był na te ciąże super przygotowany (choć od dawna staram się przytyć, tylko nie umiem, nie tyję...) --> dlatego cieszę się ze po ciąży ma się szersze biodra
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ja mam juz patent rano przed wstaniem z lozka jem kromeczke z maselkiem polece potem chwilke i pomalu wstaje tak po ciazy zostaje brzuszek i niekiedy rozystepyu Cytat:
![]() Wiesz mnie zastanawia to ze mi sie wogole niechce jesc niemam zachcianek musze sie zmuszac ---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- dziendobry i wszystkie jeszcze spia ![]() ---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- zaczal mi sie dzis trymestr 1 czyli 6 tydzien
![]()
Wkoncu Pawełek,Dawidek i Hubercik maja siostrzyczke ![]() Nasz skarb nasze marzenie -Nicolka ząbale KLIK PLISSS http://[luksjab]471229[/luksjab] Edytowane przez Riana Czas edycji: 2010-05-28 o 07:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#486 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
na ten wydałam 2000 jakoś i starczy a jest bosssski jak dla mnie tyle co przeżył i przeszedł to cud że jestw jednym kawałku i jeszcze się spisuje extra zaczynam więc go oszczędzać dla drugiego bobasa ![]() Kaja w gondoli jeździła do 8-9 miecha jakoś ![]() mnie mdłości minęły oby już na stałe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#487 |
Wtajemniczenie
|
po wizycie bede wiedziala wszystko.Zastanawiam sie czy isc prywatnie czy na nf.Mam na oku trzech lekarzy i mam dylemat
![]() a dwaj pozostali to prywatnie i niewiem czy pracuja w szpitalu wogole gdzies
#488 |
Zadomowienie
|
Witam nowe Mamusie
![]() ![]() Ja dziś koszmarnie się czuję ![]() ![]() ![]() chciałam się dziś wybrać do h&m pomierzyć spodnie ciążowe bo nie wiem który rozmiar będzie na mnie dobry a na allegro chcę jakieś kupić ![]() Mam nadzieję że u Was dziś lepsze samopoczucie ![]()
#489 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
też przeglądam allegro w poszukiwaniu czegoś na mnie, masz już coś upatrzone na allegro? Gabi, a jak się czujesz?
od. 04.04.2008 roku szczęśliwa mężatka ![]() ![]() Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png nadzieja umiera ostatnia..... Edytowane przez Aliszcze Czas edycji: 2010-05-28 o 09:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#490 |
BAN stały
|
hejka babeczki
U mnie jak narazie wszytsko OKI ![]() czuje sie swietnie ![]() ide dalej pracowac buzka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#491 |
Zakorzenienie
|
ja niby lepiej ale to już 4 dzień na antybiotyku
tyle dobrze, że już mnie nie muli i nie chaftam ale boję się o te moja fasolinkę bo ten kaszel i te leki .... ehhhhhhhhhhh lekarz mi powiedział że w ciąży bezpieczniejsze są leki niż nieleczone infekcje-wirusy-choroby itd., ale i tak mam fefra ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#492 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#493 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() http://www.allegro.pl/item1057096770...s_rozm_42.html sprzedaje je jedna osoba i liczę na jakąs zniżkę ![]() ![]()
![]() |
#494 |
BAN stały
|
Riana, ja wybrałam prywatnego lekarza przede wszystkim dlatego, że zauważyłam że tylko w ten sposób lekarz poświęca mi tyle czasu ile potrzebuje, nie śpieszy się więc jest bardzo delikatny, duzo ze mną rozmawia, a po drugie dlatego, że co miesiąc dzięki USG mogę dokładnie sprawdzić czy prawidłowo się rozwija (nie wyobrażam sobie teraz wizyty bez USG - umarłabym ze strachu czy wszystko OK), poza tym 80zł miesięcznie mnie nie zbawi
![]() Co do brzuszka, mam nadzieję że będę jak moja mama której po ciąży zupełnie zniknął brzuch (na zdjęciach rok po urodzeniu drugiego dziecka wygląda jak modelka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#495 |
Zakorzenienie
|
Hej kochane
![]() Alez tu sie tłoczno zobiło ![]() ![]() U nas dziś ładna pogoda sie szykuje,słonko świeci od rana,zero chmurek wiec może poopalam sie troszke ![]() ![]() A u mnie 4 dzień tego ch*****go @ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gabi kuruj sie kochana ![]() Ja patrzalam sobie wczoraj na allegro jakie są teraz śuper ciuchy dla kobiet w ciązy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#496 |
Zakorzenienie
|
hej kochane a mnie na smaki naszło ostatnio
![]() ![]() ![]() wizytę mam 2.06.2010 i też idę prywatnie bo po tej ostatniej wizycie na nfz jestem tylko zniesmaczona... wprawdzie zrobił mi usg ale dlatego, że powiedziałam, że poprzedni podejrzewał ciążę pozamaciczną... po usg nie poszliśmy znów do gabinetu omówić wszystko tylko "do widzenia"... nawet nie powiedział co może być z tymi torbielkami na jajnikach... widział tylko pusty pęcherzyk maleńki i się nie przejął kazał przyjść za miesiąc a ja już jestem po jednej takiej sytuacji, że rozwijał się pusty pęcherzyk i jestem tym wszystkim zdenerwowana a przecież on prowadził poprzednią ciążę i wiedział jak to się skończyło... ech gadać mi się już nie chce na niego... idę prywatnie i wymęczę go pytaniami i nie wyjdę nieusatysfakcjonowana... a co, w końcu za 90zł piechotą nie chodzi...
![]() |
#497 |
Raczkowanie
|
Dzis juz na siebie uwazam i do tej pory mala mialam na rekach tylko na moment. Dziwi mnie to ze procz bolu piersi nie mam dzis w ogole innych objawow. Czuje sie jak przed ciaza. Tez mam ostatnio ochote na kwasne, wcinam jablka choc wczesniej jadlam raz na rok. Slinka mi pociekla na mysl o kwasnych lodach. Mniami! Jej, jak ja bym chciala tym razem chlopca... a czuje ze dziewczynka bedzie.
---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Za dobra opieke lekarza warto zaplacic. Mi sie nie przelewa ale te 100zl na wizyte znalezc zawsze musze ![]() ![]()
#498 |
Przyczajenie
|
A ja myślałam, że tylko ja jestem roztrzepana i rozkojarzona
![]() Wczoraj byłam u pani ginekolog, okazuje się, że jestem w 7 tyg i 4 dni (dzisiaj właściwie 5 dni ![]() ![]() Z wrażenia zapomniałam zapytać o połowę spraw o których myślałam wcześniej, na szczęście następna wizyta została wyznaczona na dzień taty 23 czerwca, ale wtedy na pewno wcześniej spiszę pytania. Pozdrawiam Was cieplutko i fasolki również. |
![]() ![]() |
![]() |
#499 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- ja tez po obiadku ![]() ziemniaki devolaj z szynka serem i pieczarkami tarta gotowana marchew iiiiiii zjadlam z 20 dkg surowych obranych pieczarek posolonych z pieprzem i popilam pepsi ![]()
![]() |
#500 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, Wy tu o jedzeniu, a mi niedobrze
![]() ![]()
#501 |
Rozeznanie
|
hejkaaa
Riana ja to trudno odejść od starych przyzwyczajeń... ![]() Ja w właśnie piję drugą kawę.... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() no ale studia trzeba skończyć więc biorę się za naukę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#502 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- Cytat:
![]() ja wczesniej pilam 3 rozpuchy dziennie teraz tylko jedna z 1,5 lyzeczki oczywiscie biale kolo 2 mc zaczne pic bawarke bo to na mleko jest ![]()
![]() |
#503 |
BAN stały
|
Witajcie
![]() ![]() ![]() Motylek85 ty tak nie strasz tym pęcherzykiem, bo u mnie w 5t3dc na USG też było widać tylko pęcherzyk, a ja panikuję i się boję ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#504 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, nie schizować
![]() ![]() ![]() ![]()
#505 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
I nie martw się fasolka na Twoich wymiotach nie ucierpi, staraj się jeść w porach późniejszych wartościowe produkty... będzie dobrze zobaczysz to dopiero początek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#506 |
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczyny
![]() ![]() Kasiek26 tak mieszkam w UK wizyte u midwife mam na wtorek, zostaje w Anglii do porodu, myślę że będzie wszystko ok, koleżanki rodzą zdrowe dzieci, więc ja też w to wierze ![]() ![]() ![]() Riana ale masz smaki, surowe pieczarki, pepsi????? ło matko kochana ![]() Dziewczyny, współczuje Wam tych mdłości, ja sobie ich nie wyobrażam ![]() Ja dziś przeżyłam chwile grozy o moją fasolke ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#507 |
Rozeznanie
|
ewurka musisz na siebie uważać, najważniejsze że nic się nie stało
![]() make_up_istka spojrzałam u Ciebie na suwaczek i widzę że my w tym samym tyg i dniu jesteśmy. Na serio współczuje Ci mdłości, bo sama nie wiem co to oznacza... biedactwo Ty moje... |
![]() ![]() |
![]() |
#508 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a ty kochana uwazaj na siebie ja wlasnie po dzemce teraz pije sok pomidorowy ![]()
![]() |
#509 |
Raczkowanie
|
Ja mdłości też mam :/ Jak mnie męczą to prawie cały dzień, ale po 2-3 dniach mam jeden dzień spokoju, także da się znieść.
Za to coraz wcześniej chodzę spać i dzisiaj to sobie nawet zasnęłam na 2h w dzień ![]() Czasem mam też zawroty głowy, ale da się to wszystko przeżyć ^^ Nie mogę się doczekać aż zobaczę za niecałe 2 tygodnie dziecię ![]() ![]() 13 czerwca mój TŻ i przyszli teściowie je zobaczą ![]() Jak już będę pod Warszawą (teraz jestem koło Wrocławia, u mamy), to pójdziemy razem do gina, prywatnie, do tego doktorka mamy przez ulicę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#510 |
BAN stały
|
dewi zazdroszczę...
![]() ![]() Aliszcze dziękuję za wsparcie i podniesienie na duchu ![]() Teraz mi lepiej, zaraz spotkamy się z najbliższymi przyjaciółmi i powiemy im ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:00.