|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#19201 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IV
Wydaje mi się, że trochę mniej, ale dawno nie używałam Babydreamu więc nie pamiętam. Na pewno trochę plącze, bo w końcu nie ma silikonów, które nadawałyby śliskość, ale ja go głównie używam na skórę głowy, więc mi to nie przeszkadza. Acha, no i pachnie jak oliwka dla mam Babydream, czyli jak dla mnie o wiele lepiej niż zwykły Babydream
|
|
|
|
#19202 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dostane go w Rossmanie?? |
|
|
|
|
#19203 |
|
Rozeznanie
|
Carammel, nie widziałam go nigdy nie w Rossmanie i szczerze mówiąc nie wiem, gdzie jest dostępny. Ja kupowałam w aptece internetowej vena-vita, która ma odbiór osobisty w Krakowie (i o której wiem dzięki Syrence
|
|
|
|
#19204 |
|
Zakorzenienie
|
Nałożyłam jednak ten olej
![]() Dzisiaj wybieram się po maski, zastanawiam się nad serią "Z apteczki babuni" np. balsam regenerujący z miodem i proteinami mlecznymi... mam nadzieję, że będzie w sklepie
|
#19205 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zniknęłaś nam na długo Kochana,i cieszę się że jesteś Ale już jest pięknie![]() Czy to była ta fryzjerka którą mi kiedyś polecałaś? A Lorysy z tego co pamiętam są w Auchan ![]() Cytat:
Naturię b/s też bardzo polecamSzampon Mypa nie ma silikonu. Jest dostępny tylko w Naturze.Miałam ten i ten. Uważaj na ten do tłustych u nasady -zawiera ekstrakty ziołowe, które np Janiaw spowodowały świąd skalpu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Czekamy
|
|
#19206 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#19207 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Syrenko słyszałaś kiedyś może o tym szamponie Alverde? Znalazłam go przypadkiem na KWC tylko nie mogę znależc składu. Napisałam prośbę o podanie składu do osoby która wystawiła komentarz ![]() Wydaje mi się że widziałam szampony tej firmy w jednym marketów w Toruniu ![]()
|
|
#19208 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A skopiować składu nie mogę, bo się kopiuje razem z odżywką i wychodzi składowy misz-masz. |
|
|
|
|
#19209 |
|
Wtajemniczenie
|
Maska Yes to carrots pampering hair & scalp mask
Skład:Aqua,maris limus extract,maris aqua,olea europaea fruit oil,prunus amygdalus dulcis oil,simmondsia chinensis seed oil,macadamia ternifolia seed oil,glycerin,algae extract,daucus carota sativa juice,cetearyl alcohol,lactic acid,panthenol,parfum,dim ethicone,acetum,cinnamomu m zeylanicum leaf oil,imidazolidnyl urea,ipomoea batatas root extract,caprylic,helianth us annuus seed oil,cucurbita pepo fruit extract,brassica oleracea italica extract,cetrimonium chloride,citrus aurantium dulcis fruit extract,rosmarinum officinalis leaf extract,chamomilla recutita flower extract,punica,granatum extract,daucus carota sativa seed oil,potassium sorbate,tocopherol,sorbic acid,geraniol To przepisalam z mojego pudeleczka i proszę o wstawienie,gdzie to wstawiacie. Po mojemu to tam "zła" w tym nie ma,ale jakby bylo inaczej to proszę o oświecenie... |
|
|
|
#19210 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#19211 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#19212 |
|
Raczkowanie
|
Dziś w Naturze nabyłam żel Artiste
poza środkami stylizacyjnymi były tylko szampony. Mypę wypatrzyłam, ale najpierw spróbuję choć cześciowo zużyć te odżywki, które mam. Coś mi się zdaje, że biedę mają w tej mojej Naturze, coś pustawo było;>
|
|
|
|
#19213 |
|
Raczkowanie
|
Witam
ostatnie 2 tyg były naprawdę ciężkie -nauka dokonałam małej rewolucji z włosami, odrzuciłam na razie silikony, myję włosy Yungiem, używam odżywki b/s Joanny z miodem, balsamu Nivea, nakładam olej rycynowy na końcówki, 2 razy zrobiłam sobie już wzbogacaną odżywkę miodem (za radą Eloe Teraz zmienię Yung na Hegron, zobaczymy co się zadzieje.Wiem, że moja pielęgnacja jest baardzo skromna ale na razie nie mogę sobie pozwolić na więcej,nie chce tez przeciążyć włosów.W planach mam Seboradin. Byłam także u fryzjera - cieniowanie i końcówki. Na początku było fajnie, super się układały ale teraz mam bardzo przesuszone i napuszone końcówki z tyłu Nie wiem co zawiniło: olej(co wydaje mi się mało prawdopodobne ), cięcie, odstawienie silikonów czy może po prostu kryzys(ale coś za szybko by się pojawił, dopiero niecałe 3 tyg. CG) ? Sama już nie wiem. Jak je szybko odratować ? Na razie liczę na olej.Wstawiam zdjęcia, na nich dobrze widać zniszczenia, wcześniej tak strasznie nie było Pokażę wam też moje loczki spod spodu, które uwielbiam Zdjęcia robione wczoraj po południu,myłam je w środę wieczorem .Nie reanimowałam ich po lekcjach, tylko rano nakładałam żel lniany.Teraz jeszcze jeżdzę rowerkiem do szkółki więc wiatr też robi swoje. |
|
|
|
#19214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widac ze o nie dbaszco do koncowek to moim zdaniem to wina oleju rycynowego, jest wprawdzie nazywany 'lekarstwem na problemy z wlosami' ale ma niestety tez wlasciwosci przesuszajace, tak przynajmniej doczytalam gdzies i zauwazylam u siebie, w sensie najpierw zauwazylam wiec zaczleam szukac informacji, moze sprobuj zamienic olej na kokosowy albo jojoba, ja go obecnie uzywam na skalp ale lacze go z kokosowym i ze slodkich migdalow i jojoba wlasnie przez te jego wlasciwosci, ale zaznaczam ze mowie to w swoim imieniu, moze dziewczyny beda mialy inne zdanie jesli masz ograniczone finanse to sproboj zwykla oliwe z oliwek - odrobinka na koncowki - zdziala cuda, ja mam wprawdzie bardzo duzo rzeczy ale i tak jak wejdziesz do mnie do lazienki to zobaczysz na polce miod, olej kokosowy, vinegar, butelke oliwy z oliwek raz nawet znajoma sie zapytala czy mi sie pomieszczenia nie pomylily, tak sie wydaje ale mozna wyczarowac cuda z tanich rzeczyna juz na te biedne koncowki polecam cos takiego: zoltko wymieszane z olejkiem (moze byc nawet rycynowy, choc oliwa lub olej slonecznikowy w Twoim wypadku bylyby lepsze), nalozyc na koncowki, zebrac do tylu, tyl zwinac w folie, na to recznik i trzymac 30-60m, powtarzac 1xtygodniowo
|
|
#19215 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() zgadzam sie sz Rybionkeim- oliwa z oliwek+zotlko= swietna maska tzn moje wlosy ja lubia czesto tez dodaje miodu, trzymam pod czapka min 2 godzwczoraj umylam wlosy, ale przesadzilam z nivea flexible curls- efekt- tapczan na glowie, tak mi to przeszkadzalo ze dzis znowu umylam, ale nivea nie nalozylam, tylko troche odzywki d/s- eksperyment
|
|
|
|
|
#19216 |
|
Raczkowanie
|
Rybiorek i Nava - dziękuje
wierzchnia warstwa jest po prostu zniszczona i napuszona przez suszenie, czesanie i w ogóle katowanieco do miodu to moje włosy na pewno go lubią, już się o tym przekonałam. W najbliższym czasie zrobię sobie ta maseczkę z żółtka tylko mam pytanie, mogę dać ją na nieumyte włoski by potem po spłukaniu jej, normalnie je umyć? W zeszłym tygodniu też przesadziłam z balsamem Nivea i w ruch poleciał szampon z SLS inaczej nie dałoby rady
|
|
|
|
#19217 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ja ta maske nakladam na wczesniej zwilzone wlosy- jest duuzo latwiej ![]() a nivea mozna zmyc sama odzywka-tzn mam nadzieje
|
|
|
|
|
#19218 |
|
Zakorzenienie
|
a ja nadal testuje rozne zagraniczne rzeczy i generalnie mysle o kuracji odwykowej bo nie moge przestac ogladac i czytac a to powoduje apetyt
![]() mialam sie dzisiaj wieczorem uczyc intensywnie ale po calym tygodniu mam dosc, moj mozg krzyczal: WYPOCZYNEK, wiec jestem tutaj i sie relaksuje (malzonek w pracy wiec caly komp dla mnie )w kazdym razie moge sie wypowiedziec o kilku rzeczach firmy CURLS, sprobowalam ich kremu myjacego i wydaje mi sie ze jest lepszy od odzywki myjacej z Curl Junkie, w sensie takim ze Junkie nie daje rady olejowi a ten kremik z Curls spokojnie zmyl (potem dam wszystko do skladowego) zdjeciami nie bede Was meczyc ale dla siebie zrobilam bo zaczelam zbierac fotki z poszczegolnych dni zeby znalezc co mi najlepiej sluzy - zarowno jesli chodzi o kondycje wlosa jak i wyglad mialam dzisiaj na glowie pod czepkiem 30m odzywke herbaciana rowniez Curls, tutaj trudno mi sie wypowiedziec, po farbowaniu wloski mam lekko przesuszone, wiec trudno mi ocenic, na pewno latwo bylo rozczesac, wloski byly miekkie ale po splukaniu choc nie byly szorstkie nie byly ze tak powiem 'sliskie', mam nadzieje ze wiecie o co biega a teraz cos super, moge polecic jak ktos bedzie mial okazje kupic, juz pisalam u mnie zele sie nie sprawdzaja, testowalam rowniez reanimacje i ani zwykla woda ani zel ani spray w postaci wody nie dziala, mam potem jeszcze wiekszy frizz, zaryzykowalam tym razem i sprawilam sobie z Curls ich zestaw stylizacyjny najpierw nawilza sie wlosy (po myciu, kondycjonowaniu) czyms co nazywa sie Quenched Curl Moist - myslalam ze to bedzie jak woda i sie zdziwilam, to niby woda ale taka 'gesta', nie lepi sie ale tez nie rozpryskuje sie jak woda potem naklada produkt sytlizacyjny - w zaleznosci co sie chce osiagnac no i jakie ma sie wloski nie odwazylam sie zamowic ich zelu ktory nazywa sie Curl Gel-les's (czyta sie jelousy), ma najmocniejszy hold wiec skoro tego nie chce (obawialam sie sztywnosci jak po innych) to wybralam cos co nazywa sie Goddess Glaze - bezzapachowy zel botaniczny, dziwny jest - niby gesty ale nie klejacy i myslalam ze bedzie kicha na kolkach, zrobilam jak instrukcja kaze, nalozylam dokladnie na poszczegolne partie wlosow, potem lekkie scrunch i jedyne co to uzylam przez chwilke dyfuzora (wiecie jak sie siedzi po nocach nad ksiazkami to rano trudno wstac ![]() co wazniejsze: jak wrocilam z pracy postanowilam sprawdzic jak dziala Quenched Curl Moist jako reaktywator, zwykle gdy popsikalam wloski woda, sprayem albo uzylam zelu mialam zaraz puch choc go wczesniej nie bylo, najlepiej do tej pory jako odsiwezaczi reaktywator sprawdzal sie Coffee Cocount Creme Lite z Curl Junkie ale wloski stawaly sie ciutke matowe, Moist jest przezroczysty wiec pewnie dlatego wloski nie stracily blasku, malo tego po uzyciu objetosc sie powiekszyla, z tym ze Moist sie nie psika na wlosy bo jest za gesty i leci w jedno miejsce wiec napryskalam na dlon a potem przejechalam po wlosach od czyubka w dol jutro zobaczymy co Moist zrobi dla wloskow po nocy, w niedziele w planie jest uzycie czegos co ma mniejszy hold niz Goddess ale za to nawilza, nazywa sie Curls Souffle, wg opisu krem o lekkim holdzie no i znow macie epopeje, stwierdzam ze chyba studiuje niewlasciwy kierunek Aniaaa16 ja nakladam takie zoltkowo-olejowe maski jako pre-shampoo, trzymam jak dlugo moge i potem normalnie myje, czasami szamponem, czasami kremem myjacym (slabszy od szamponu) lub odzywka
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2010-05-28 o 22:41 |
|
|
|
#19219 |
|
Wtajemniczenie
|
aniaaa16, masz bardzo ładne loczki
Co do prośby o kosmetyki z silikonami, które polecamy, to ja lubię: * TBS odżywka miodowa * TBS oliwkowa * Goldwell, Dual Senses, Curly Twist Conditioner (Odżywka do loków i fal), konsystencję ma raczej lekką o ile dobrze pamiętam * NaturVital , Active Hair Loss Conditioner - zawiera silikon cykliczny - * Balea Professional, Locken spulung (Niemcy) - * * Ce Ce Med, Silk Conditioner (Odżywka z jedwabiem) - miałam próbkę ( * Gliss kur masło regeneracyjne z masłem shea, gęsta, maślana maska. * Yes To Carrots, Pampering Hair Mud Conditioner - dostepna w drogeriach Sephora * Avon maska oliwkowa Z odżywek b/s z braku innych łatwo dostępnych alternatywnych odżywek tylko Mrs Potters z dimethicone copolyols oraz Ziajowe odżywki (na zimę) ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Rybiorku, po pierwsze nie bądź dla siebie taką masochistką i pokaż nam jakieś zdjęcie/a ![]() Po drugie, myślę, że dla potomności fajnie by było gdybyś skopiowała swoje wpisy (ten i poprzedni) do zagranicznego wątku. Jak tu trafi kręconowłosa z UK będzie jej łatwiej to wyłowić oraz mi/nam będzie łatwiej znaleźć wszystkie twoje opinie o zagranicznych cudach ![]() A ja takie wpisy kolekcjonuję bo nadal jest ich bardzo mało (tzn mało dziewczyn, które by testowały i dzieliły się opinią) |
|
|
|
#19220 |
|
Raczkowanie
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;19647572]wciaz mam dokladnie ten sam problem- wlosy na wierzchu sa najbardziej zniszczone ale wygladaja lepiej niz w styczniu/lutym- pielegnacja daje efekty
ja ta maske nakladam na wczesniej zwilzone wlosy- jest duuzo latwiej ![]() a nivea mozna zmyc sama odzywka-tzn mam nadzieje [/QUOTE]pocieszyłaś mnie, cały czas liczę na to, że i u mnie coś się zmieni ![]() co do Nivea to oczywiście, że się da, tyle że ja po prostu przed wyjściem z domu zamiast żelu lnianego nałożyłam dużą porcję Balsamu, bardzo obciążył mi włosy, wyglądały strasznie teraz już wiem mniej więcej ile go dać i jest ok:
|
|
|
|
#19221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myslalam ze macie dosc, ale jak nie to zaraz obrobie fotke i wstawie, i wstawie do zagranicznego ten post tez,do skladowego dalam sklady tego co mam z Curls (po goddess glaze nabralam odwagi w przyszym miesiacu kupic ich zel ) i jakbys rzucila oczkiem (a nawet dwomaco do dzielenia sie to na poczatky myslalam ze moze robie to niepotrzebnie bo zdaje sobie sprawe ze te kosmetyki w Polsce jezeli w ogole mozna kupic sa drogawe ale z drugiej strony teraz sa czasy ze ludzie podrozuja, targuja sie na e-bay, allegro, czasami Pole gdzies jedzie i przywozi cosik wiec czemy mam sie nie podzielic wiedza, ja tez czasami latam do Polski (no moze teraz rzadziej ale wiecie wulkan i egzaminy) wiec mozna sie ze mna dogadac, czasami zdarzaja sie promocje, no wiec generalnie jest spore prawdopodobienstwo ze kazda kiedys na to trafi no dobra ide obrobic fotke i dam tez linki do zdjec z reklamy Curls zebyscie porownaly
|
|
#19222 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Oby było tak, jak mówisz, Syrenko, wierzę, że być może niedlugo odzyskam chociaż trochę dawnej gęstości ![]() Cytat:
W ogóle wszystkie lokasy i te mniejsze zakrętasy mi się podobająTak, to była ta ![]() ![]() My w Toruniu nie posiadamy Auchana, prawda? aniaaa16- skręt piękny Dobranoc, lokuski
Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka: #23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki! http://blondiewales.blogspot.co.uk/ |
|||
|
|
|
#19223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobra no to macie fotki, sa robione ok. 19, po sprobowaniu odswiezenia fryzury Quenched Curls Moist (myte rano), wg Curls reanimacja polega na naniesieniu Moist i jesli zachodzi potrzeba to nalezy uzyc stylizatora tego samego uzytego do ulozenia fryzury, w moim wypadku jutro bedzie to Goddess Glaze a teraz jeszcze linki gdzie sa fotki dziewczyn reklamujacych Curls i opisujace techniki uzycia (po angielsku ale jak ktos bedzie chcial ktoras dokladnie to przetlumacze, generalnie same zasady mycie-odywianie-nawilzanie-stylizacja i sposoby nakladania produktow sa wg mnie bardzo fajne, pielegnacja odzywcza i w miare krotka, pierwszy raz probowalam z innymi produktami i juz mi sie podobalo, teraz z oryginalnymi jestem zachwycona (no i musze powiedziec ze kolezanka z pracy malo nie dzisiaj wzrokiem nie zabila Maria - curls 3a http://www.curls.biz/maria-s-curly-hair-tips.html Jessica - curls 3a http://www.curls.biz/jessica-s-curly-hair-tips.html
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2010-05-29 o 01:44 |
|
|
|
|
#19224 |
|
Przyczajenie
|
Zapisuję się i tutaj
Przy okazji subskrybuję
|
|
#19225 |
|
Wtajemniczenie
|
Rybiorek, jak ktoś jest ciekawy to chętnie oglądnie, jak nie jet ciekawy ominie.
I z kosmetykami masz rację, granice nie są zamknięte a jak coś jest warte uwagi warto poeksperymentować. Na kosmetyki oczywiście rzucę oczami ![]() Efekt mi się podoba, dodają Ci objętości. brendy09, witamy i zapraszamy do rozgoszczenia się! |
|
|
|
#19226 |
|
Zadomowienie
|
Ja dziś po kolejnym użyciu nowego garniera z awokado, z tym, że znów po nocnym trzymaniu olejów, wiec znow efekt rewelacyjny. Moje wlosy z tego co zauwazylam kochaja emolienty, a humektanty slabo im sie podobają.
Mialam rano malo czasu wiec wysuszylam suszarka, pojawil sie puch, ale go ugladzilam, ale dzis w trojmiescie wialo strasznie i tak sie pojawil po chwili na dworzu. Zobaczymy jak sie zachowaja jutro po reanimacji rannej. Dokupilam sobie jeszcze garniera aloesowego(pierwszy moj produkt z aloesem-ubolewam nad tym, ze jak sie tu pojawilam to nie bylo juz palomy w sklepach i jej nie sprobowałam) i z mango:P Podoba mi sie ta seria poki co:P Dodam, ze ostatnio dobrze sie u mnie sprawdza jako stylizator balsam nivea nalozony mokrymi rekoma albo na zwilzone wlosy i pozniej krem verona(dostepny w auchan), sa sztywne, ale po ugnieceniu boskie=) I chyba czeka mnie wizyta u fryzjera(tylko jakiego), bo dolna czesc wlosów nie ma chyba miejsca na skret, tylko kurde, moja fryzjerka chyba temu nie podola a innej boje sie oddac swoje wlosy, bo ja ogolnie fryzjerow omijam szerokim lukiem ![]() P.s RYBIOREK oddaj mi ten swoj blask, proooosze;] Edytowane przez natalczak Czas edycji: 2010-05-29 o 22:33 |
|
|
|
#19227 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj na skalp odrobinę waxa, a na resztę Joanna "z apteczki babuni", odżywka wzmacniająca z rozmarynem i skrzypem.
|
#19228 |
|
Konto usunięte
|
a ja zgodnie z obietnica testuje maske miodowa na rozjasnienie wlosow, tyle ze troche ja ulepszylam- dodalam zolko, oliwe z oliwek, kokos i sok z cytryny
ciekawa jestem jutrzejszego efektu ![]() tylko... jak tu spac w czapce pod koniec maja |
|
|
|
#19229 |
|
Zadomowienie
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;19665106]a ja zgodnie z obietnica testuje maske miodowa na rozjasnienie wlosow, tyle ze troche ja ulepszylam- dodalam zolko, oliwe z oliwek, kokos i sok z cytryny
ciekawa jestem jutrzejszego efektu ![]() tylko... jak tu spac w czapce pod koniec maja Ja wczoraj tez sie przystroiłam w zołtą czapke wełniania, mama sie nabijala ze mnie, a ja i tak ja w nocy zgubilam gdzies w lozku i sie oleje w poduszke wytarły ![]() Ciekawa jestem czy ona nie usztywni wlosów w tej wersji wyjsciowej... Ja jeszcze nigdy nie dodalam miodu do niczego, jakos mam uraz po masce z banana i miodu, kiedy to banana caly dzien wyciagalam z wlosow,a miod mi je usztywnil Co to za odzywka? Nie kojarze jej chyba. Edytowane przez natalczak Czas edycji: 2010-05-29 o 22:57 |
|
|
|
#19230 |
|
Zakorzenienie
|
Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka: #23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki! http://blondiewales.blogspot.co.uk/ |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 6 (0 użytkowników i 6 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:59.

Nie wiem co zawiniło: olej(co wydaje mi się mało prawdopodobne
), cięcie, odstawienie silikonów czy może po prostu kryzys(ale coś za szybko by się pojawił, dopiero niecałe 3 tyg. CG) ? Sama już nie wiem. Jak je szybko odratować ? Na razie liczę na olej.