Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 1o - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-28, 14:00   #3361
nillka88
Zakorzenienie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 1o

Cytat:
Napisane przez natalaplo Pokaż wiadomość

mam nadzieje ze choc troche zmotywowałam

delikatnie mówiąc BARDZO zmotywowałaś
Stary 2010-05-28, 14:02   #3362
180380
Raczkowanie

Cytat:
hej Dukanki

ja na III fazie
dni proteinowe mam w poniedziałki, posiłki odswiętne mam w weekend bo w tygodniu zawsze łatwiej mi utrzymac rygor w pracy...

generalnie nie przeginam z ta III fazą, o posiłkach odswietnych nie bede pisac bo z tym moze i przeginam

ale zaraz po weekendzie mam proteinki (w 100% umyślnie ) i we wtorek waga w normie, a w poniedzialek na wage nawet nie stane...

tak sie przyzwyczailam do otrebowego pieczywa, ze nie jem zadnego innego... zostal mi nawyk, smakuje mi... owoce jem tez z umiarem... warzywa bez umiaru

schudlam jeszcze pół kg

widze duzo nowych, widze ze znow odwieczny i cykliczny problem grzeszenia
oczywiscie kazdy kto mnie zna, wie jak ja do tego podchodzilam ale juz "glosno" o tym pisac nie bede, starczy mi fakt zrzucenia ponad 20 kg, braku cellulitu, z usmiechem proszenia w sklepie o bluzke "S", zapinania pasku w tali o wymiarach 64 cm bez ani jednaj fałdeczki i kupowaniu kolejnych, kolejnych, kolejnych, kolejnych bikini

całuje proteinki
oj gratuluje silnej woli, spadku wagi itp
super, czytajac takie cos to sie ma motywacje do trwania w tym wszystkim
180380 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 14:02   #3363
Mo_Nika
szamanka

Cytat:
hej Dukanki

ja na III fazie
schudlam jeszcze pół kg

oczywiscie kazdy kto mnie zna, wie jak ja do tego podchodzilam ale
Gratuluję oczywiście
ale gdzie tu sprawiedliwość... jedni chudną mimo jakiś drobnych odstępstw, a inni nie mogą mam dziś taki paskudny dzień, że wszystko mnie wkurza...
Stary 2010-05-28, 14:13   #3364
89paulinaa
Raczkowanie

"Napisane przez natalaplo
hej Dukanki

ja na III fazie
dni proteinowe mam w poniedziałki, posiłki odswiętne mam w weekend bo w tygodniu zawsze łatwiej mi utrzymac rygor w pracy...

generalnie nie przeginam z ta III fazą, o posiłkach odswietnych nie bede pisac bo z tym moze i przeginam

ale zaraz po weekendzie mam proteinki (w 100% umyślnie ) i we wtorek waga w normie, a w poniedzialek na wage nawet nie stane...

tak sie przyzwyczailam do otrebowego pieczywa, ze nie jem zadnego innego... zostal mi nawyk, smakuje mi... owoce jem tez z umiarem... warzywa bez umiaru

schudlam jeszcze pół kg

oczywiscie kazdy kto mnie zna, wie jak ja do tego podchodzilam ale juz "glosno" o tym pisac nie bede, starczy mi fakt zrzucenia ponad 20 kg, braku cellulitu, z usmiechem proszenia w sklepie o bluzke "S", zapinania pasku w tali o wymiarach 64 cm bez ani jednaj fałdeczki i kupowaniu kolejnych, kolejnych, kolejnych, kolejnych bikini

mam nadzieje ze choc troche zmotywowałam "

o jej kiedy ja bede mogla tak inne motywowac super ze czasem ktos wejdzie i powie kilka słow ktore dodadza otuchy

Tak wiec pełne werwy bierzemy sie solidnie za siebie...

CEL? 55
89paulinaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 14:16   #3365
katchleen81
Raczkowanie

Tak III faza..mmm marzenie..
Będzie 57,0kg
Chociaż idealnie by było 55,0kg
katchleen81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 14:17   #3366
Sparta
Wtajemniczenie

Cytat:
hej Dukanki

ja na III fazie

schudlam jeszcze pół kg

całuje proteinki
witaj, pamiętam że założyłaś ten watek powiedz ile byłas na I fazie i II fazie i ile udało ci się zgubić! pozdrawiam

Sparta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 14:18   #3367
lesia27
Zadomowienie

GG do lesia27

Dobra ... Kochane Wy mojeoficjalnie sie z Wami zegnam na 3 dni widzimy sie w niedziele wieczorkiem
NIE KŁÓCCIE SIE TYLKO, badzcie grzeczne hehehe bo jak nie to Lanie Was czeka
pozdrawiam
ps: zycze spadków
-14,4 kg
będzie: 58kg moze 56kg ... zobaczę w "praniu"

"8 sesja" na VACU aktiv
"pierwsze kręcenia Hula Hop Anion"
lesia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 14:21   #3368
89paulinaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lesia27 Pokaż wiadomość
Dobra ... Kochane Wy mojeoficjalnie sie z Wami zegnam na 3 dni widzimy sie w niedziele wieczorkiem
NIE KŁÓCCIE SIE TYLKO, badzcie grzeczne hehehe bo jak nie to Lanie Was czeka
pozdrawiam
ps: zycze spadków

No powodzenia na weselu i zycze mało grzeszków... a jesli chodzi o tort weselny to zjedz kawałek i za mnie :P mam nadzieje ze wiesz co to są bóle współczujące, ja mam podobne uczucie, tylko błogości gdy ktoś cieszy się z jedzenia kawałka tortu (KOCHAM) :P

do niedzieli

CEL? 55
Stary 2010-05-28, 14:24   #3369
twinsplus1
Zadomowienie

GG do twinsplus1

Cytat:
Napisane przez 89paulinaa Pokaż wiadomość
Placuszki serowe?? poprosze szybki przepis
leci to tak (przynajmniej ja tak robie) 125g twarogu chudego, 2 lyzki slodziku (w proszku) 1 jajko i 1 lyzeczka skrobi kuk. miksuje i na nagrzana patelnie mi wychodzi ok 6 malutkich, potem te reszte wyskrobie z miseczki i smaruje je na wierzchu - pychota
twinsplus1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 14:27   #3370
89paulinaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez twinsplus1 Pokaż wiadomość
leci to tak (przynajmniej ja tak robie) 125g twarogu chudego, 2 lyzki slodziku (w proszku) 1 jajko i 1 lyzeczka skrobi kuk. miksuje i na nagrzana patelnie mi wychodzi ok 6 malutkich, potem te reszte wyskrobie z miseczki i smaruje je na wierzchu - pychota
o jaaa brzmi świetnie... napewno zrobie

CEL? 55
Stary 2010-05-28, 14:32   #3371
fatal21
Wtajemniczenie

Byłam w Lidlu kupiłam serek wiejski jakis typu light 200g 2,45zł więcej białka niz Piątnica, ale niestety sól, która czuc w smaku!Zostaje przy Piatnicy
fatal21 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-28, 14:32   #3372
Mo_Nika
szamanka

A ja mam takie pytanie... Próbowałyście może robić chlebek dukanowy ze słodzikiem, aromatem? tak, żeby imitował jakąś słodką bułkę bo naszła mnie ochota na coś takiego...
Stary 2010-05-28, 14:35   #3373
katchleen81
Raczkowanie

Cytat:
o jaaa brzmi świetnie... napewno zrobie
No ja tez chyba sobie zrobie, chociaz boje sie skrobii

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Byłam w Lidlu kupiłam serek wiejski jakis typu light 200g 2,45zł więcej białka niz Piątnica, ale niestety sól, która czuc w smaku!Zostaje przy Piatnicy
Czy dla Ciebie ten serek z piatnicy tez jest taki kwasny? czy mi sie tylko wydaje..
Bo ja wiejski tylko z intermarche i to tez jak dluzej postoi to sie robi kwasny i mi nie smakuje juz
Będzie 57,0kg
Stary 2010-05-28, 14:47   #3374
fatal21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez katchleen81 Pokaż wiadomość
No ja tez chyba sobie zrobie, chociaz boje sie skrobii

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

Czy dla Ciebie ten serek z piatnicy tez jest taki kwasny? czy mi sie tylko wydaje..
Bo ja wiejski tylko z intermarche i to tez jak dluzej postoi to sie robi kwasny i mi nie smakuje juz
Szczerze Ci powiem, ze zależy jaki kupię i gdzie!Jak ma jeszcze długa date ważnosci to delikatniutki i nie kwaskowaty, a jak tak około tyg przed koncem to rzeczywiście smak się troszkę zmienia.
fatal21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 14:57   #3375
Ayu
Zadomowienie

GG do Ayu

Witam

Przyznaję, że nie nadrobiłam wszystkiego dokładnie, zauważyłam tyko dyskusję o grzeszeniu, nabiale, traktowaniu diety jako kary itp.

Jem głównie mięso, ryby i jajka, a słodki twarożek jest dla mnie ukoronowaniem dnia Wiem, że za dużo słodkiego sprawiło, że muszę się odchudzać, więc nawet na Dukanie ograniczam sobie dozwolone słodkości. I wcale nie jest to dla mnie jakaś wielka krzywda, nie mam poczucia żalu ani nic.
Herbatka ze słodzikiem doskonale zabija u mnie ochotę na co słodkiego. Czasami po prostu to uczucie ignoruję. I w ten sposób będę radziła sobie także w przyszłości.

Drugą fazę traktuję jako przygotowanie się do kolejnych. Teraz, owszem, mogę sobie w razie słodyczowego głodu zrobić jakieś dukanowe pyszności. Mam nad sobą bacik, zjem ciasteczko to zgrzeszę. Ale później? Czy jeśli w zasięgu ręki będzie ciasteczko, czy inny batonik, to w razie ochoty będzie mi się chciało wstać, rozkruszać słodzik, dodawać coś do serka, ciaptać to, zamiast wyciągnąć rękę po gotową słodkość? Raz drugi pewnie się uda, ale za trzecim, czwartym razem może być gorzej. A same wiemy, że w obliczu pokusy, nasza pamięć magicznie pozbywa się wspomnień o tym, jak ciężko było pozbyć się kilogramów.

Wiem, że już do końca życia będę uważała na to co jem. Ale wcale mnie to nie przeraża, nie martwi, nie traktuję tego jako kary. A nawet się cieszę Wiem,że dzięki temu utrzymam wagę i już nigdy nie będę musiała odchudzać się po raz kolejny.

Ograniczam się to prawda. Wierzcie lub nie, ale wcale tego nie czuję, a na tej diecie czuję się fantastycznie, jak na żadnej innej
Wychodzę z założenia, że jeśli nie nauczę się dobrych nawyków i odpowiedniego myślenia teraz, to na 3 fazie, nie mówiąc już o 4, będzie ciężko.

No ale ja, to ja Nie chcę narzucać swojego podejścia nikomu, każdy radzi sobie po swojemu, byle trzymać się zasad diety i będzie w porządku. Poczucie krzywdy nie sprzyja odchudzaniu

To tyle na razie z mojej strony, idę teraz odsypiać nie do końca przespaną noc i męczący dzień.
Trzymajcie się dzielnie dukanki

Edytowane przez Ayu
Czas edycji: 2010-05-28 o 14:59
Ayu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 14:58   #3376
katchleen81
Raczkowanie

Dziewczyny a czy ktora z Was czytala moze cos albo slyszala co by bylo gdybym np bedac na diecie zaszla w ciaze?
Wiem ze Dukan pisze o ciazy w 1 ksiazce ale gdyby sie zaszlo w czasie trwania fazy II, czy moga byc jakies negatywne skutki?
Ja dziecka nie planuje ale tak pytam w razie czego, w koncu jestem 3miesieczna mezatka
Będzie 57,0kg
Stary 2010-05-28, 15:00   #3377
Kingasek200
Przyczajenie

Hej dziewczyny, jestem na diecie od 17 kwietnia i schudłam 6 kg, ale dzisiaj miałam kryzysowy dzień i zjadłam całą czekoladę, jestem załamana tyle wysiłku na marne Miałam zły dzień i nie mogłam się oprzeć, jak myślicie, czy to zaprzepaści moje wysiłki ? Wogóle już przez ostatnie 2 tygodnie nie spadłam nawet pół kilo a trzymałam się zasad i nie wiem dlaczego a do tego jeszcze dzisiaj zjadłam tą głupią czekoladę Jak myślicie czy to bardzo zaszkodzi? Moge przez to przybrać na wadze? Ja bym chciała jeszcze schudnąć 9 kg....
Kingasek200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 15:03   #3378
Krolowa_Margot
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kataluna Pokaż wiadomość
Bol glowy moze byc spowodowany podtruciem mozgu naszymi bialeczkami i odwodnieniem. Pij wiecej wody!
Dziękuje uspokoiłaś mnie trochę, bałam sie, że coś jest nie tak i będę musiala rzucić dietę... Piję sporo wody ok 1,5l-2l dziennie, ale też dużo herbaty i dużo, dużo kawy (sesja...), dlatego pewnie powinnam jeszcze więcej Spróbuje i zobaczymy jak z tą głową będzie
Krolowa_Margot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 15:03   #3379
Martolinka2
Przyczajenie

Czy któraś z Was próbowała zamiast kawy pić yerba mate odchudzjącą? np:
http://www.yerbamatestore.pl/product...eta-0-5kg.html
czytałam, że z aromatami, które ktoś wdześniej pokazał smakuje bardzo dobrze i odchudza i do niej nie je się ciasteczek, czy to prawda?? z góry dziękuję za odpowiedzi...
Martolinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-28, 15:09   #3380
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kingasek200 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, jestem na diecie od 17 kwietnia i schudłam 6 kg, ale dzisiaj miałam kryzysowy dzień i zjadłam całą czekoladę, jestem załamana tyle wysiłku na marne Miałam zły dzień i nie mogłam się oprzeć, jak myślicie, czy to zaprzepaści moje wysiłki ? Wogóle już przez ostatnie 2 tygodnie nie spadłam nawet pół kilo a trzymałam się zasad i nie wiem dlaczego a do tego jeszcze dzisiaj zjadłam tą głupią czekoladę Jak myślicie czy to bardzo zaszkodzi? Moge przez to przybrać na wadze? Ja bym chciała jeszcze schudnąć 9 kg....
zrob kilka dni czystych protein, jak masz PW to tylko surowe warzywa, i duzo protein - bez 3 listy
a na zastoje - ogranicz nabial do 500 g - i niech to bedą twarogi, ew, homo
duzo wody
zero 3 listy
powinno kiedys ruszyc

podaj swoje jadlospisy ostatnie, moze przeholowalas z jogurtami, albo za malo jadlas

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Krolowa_Margot Pokaż wiadomość
Dziękuje uspokoiłaś mnie trochę, bałam sie, że coś jest nie tak i będę musiala rzucić dietę... Piję sporo wody ok 1,5l-2l dziennie, ale też dużo herbaty i dużo, dużo kawy (sesja...), dlatego pewnie powinnam jeszcze więcej Spróbuje i zobaczymy jak z tą głową będzie
zastap herbate woda, po kazdej kawie wypij szklanke wody (albo jak Ci tam pasuje, troche herbaty, ale mniej kaw)
nie zwiekszaj bardzo ilosci wody, bo to tez nie jest zdrowe
Emila3000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 15:10   #3381
Kingasek200
Przyczajenie

Właśnie ostatnio najwięcej jadłam jogutrów i serków, np. wiejski lekki. Też troche jadłam kurczaków i ryb, teraz końce PW, a mam tryb 5/5, wydaje mi się że za mało mięsa jadłam a za dużo jogurtów...
Stary 2010-05-28, 15:12   #3382
Aniulcia
Przyczajenie

ja przez ta dietę od 4 miesięcy nie mam miesiączki i poki co walcze z lekarzami o jej przywrocenie. Wiec z calego serca radze uwazac na ta diete
Aniulcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 15:17   #3383
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kingasek200 Pokaż wiadomość
Właśnie ostatnio najwięcej jadłam jogutrów i serków, np. wiejski lekki. Też troche jadłam kurczaków i ryb, teraz końce PW, a mam tryb 5/5, wydaje mi się że za mało mięsa jadłam a za dużo jogurtów...
to od dzisiaj - odstawiasz jogurty (pol malego kubeczka dziennie mozesz zjesc do twarogu czy sosu)
jesz 5 posilkow - 3 duze, 2 male
i duuuuzo protein
duzo wody
i 500 g max nabialu - sera bialego, wiesniakow

powinno w koncu ruszyc jak juz ruszy to wprowadz powoli wiecej nabialu, ale nie przesadzaj

serki wiejskie sa ok, ale tez nie mozna przesadzac, bialy ser lepszy

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Aniulcia Pokaż wiadomość
ja przez ta dietę od 4 miesięcy nie mam miesiączki i poki co walcze z lekarzami o jej przywrocenie. Wiec z calego serca radze uwazac na ta diete
u mnie okres jest co 28 dni jak w zegarku
pewnie przez to ze jem duuzo tluszczu - z ryb, ktory jest potrzebny do tworzenia hormonow
nigdy nie mialam tak regularnych okresow jak podczas diety

Edytowane przez Emila3000
Czas edycji: 2010-05-28 o 15:23
Stary 2010-05-28, 15:19   #3384
Monia_35
Raczkowanie

Cytat:
Ja tez mam 168 a Boss wyliczył mi 57,2... ja to tak do 55... zobaczymy

Witam!!! mi test wyliczył 62 i powiem wam ze zejscie do 61.4 trwało miesiąc wiec cos w tym musi być, a od kiedy przeszłam na III wróciło te 60 dag i waga stoi w miejscu, jedynie po proteinowym czwartku spada do 61.4

gratuluje spadków

26.04.2010 faza III (90 dni do 25-go lipca)
mniej mnie o -8.0kg
obecnie IV faza od 26.07.2010
Monia_35 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 15:22   #3385
Aniulcia
Przyczajenie

ja również jadłam bardzo dużo ryb, pod koniec diety = brak okresu i tak już 4 miesiące, nie piszę tutaj tego by kogoś namawiać do pozostawienia diety, absolutnie, ale by ukazać jej negatywny skutek, który jest możliwy i lekarze niestety spotykają się z tym skutkiem po tej diecie bardzo często

cóż, mam nadzieje, że wróci mi okres, ostatni był w lutym ;(
Aniulcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 15:25   #3386
twinsplus1
Zadomowienie

GG do twinsplus1

Cytat:
Dziewczyny a czy ktora z Was czytala moze cos albo slyszala co by bylo gdybym np bedac na diecie zaszla w ciaze?
Wiem ze Dukan pisze o ciazy w 1 ksiazce ale gdyby sie zaszlo w czasie trwania fazy II, czy moga byc jakies negatywne skutki?
Ja dziecka nie planuje ale tak pytam w razie czego, w koncu jestem 3miesieczna mezatka
na poczatku gratulacje ( ja w tym roku bede obchodzic 10 rocznice ) co do pytania, to Dukan pisze w ksiazce ze nalezy w czasie ciazy zastosowac faze III przy czym radzi:
1. spozywac 2 porcje owocow dziennie zamiast 1
2. uzywac 2% mleka i poltlustego nabialu
3. zlikwidowac proteinowy czwartek
to dla kobiet, ktore nie chca przytyc w ciazy
Dla kobiet, ktore maja nadwage przed ciaza zaleca takze faze III z tym ze, doradza usuniecie produktow skrobiowych i odswietnych posilkow, i trzeba zachowac proteinowy czwartek.
to tyle co w ksiazce, ogolnie ciaza = faza III

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ----------

Cytat:
na poczatku gratulacje ( ja w tym roku bede obchodzic 10 rocznice ) co do pytania, to Dukan pisze w ksiazce ze nalezy w czasie ciazy zastosowac faze III przy czym radzi:
Dla kobiet, ktore maja nadwage przed ciaza zaleca takze faze III z tym ze, doradza usuniecie produktow skrobiowych i odswietnych posilkow, i trzeba zachowac proteinowy czwartek.
tylko w przypadku powaznej otylosci zalece faze II a nawet I , ale to sie ciebie nie tyczy
twinsplus1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 15:26   #3387
Kingasek200
Przyczajenie

Dziękuję dziewczyny z wami zawsze łatwiej !!
Dodałyście mi otuchy
To mam nadzieje, że to 9 kg jakoś jeszcze poleci
Buziaki ;*
Stary 2010-05-28, 15:32   #3388
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Jest gdzieś przepis na "Danio", czyli serek homo + słodzik + aromat

Ja dzisiaj zrobiłam tak:
- serek homo
- 3 tabletki słodzika (na drugi raz dam dwie)
- aromat waniliowy
- łyżka mleka granulowanego

tabletki rozpuścić w odrobinie wody - dodać mleko granulowane i porządnie wymieszać (aż do rozpuszczenia) - dodać do serka homo i "przyprawić" aromatem
Smakuje wyśmienicie! Zupełnie jak kupny serek może nie danio... ale waniliowy!
Stary 2010-05-28, 15:38   #3389
katchleen81
Raczkowanie

Cytat:

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ----------

tylko w przypadku powaznej otylosci zalece faze II a nawet I , ale to sie ciebie nie tyczy
Dzieki bardzo, tak sie zastanawialam tylko jak bym teraz zaszla w ciaze i powiedzmy kilka tygodni o niej nie wiedziala, bo nie od razu wiadomo..czy moze to zaszkodzic dziecku, mam nadzieje ze nie, staram sie jesc duzo warzyw, chociaz nie lubie, jesli dowiedziala bym sie ze jestem w ciazy to oczywiscie zmienie diete na faze III albo i IV od razu, ale na razie dziecka nie planuje, co nie znaczy ze nie cieszyla bym sie jak bym miala je miec.

---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

Cytat:
Medal dla Ciebie za ten przepis, zrobilam z calej kostki twarogu 200g i 2 jaj i pychotka po prostu, tak mysle czy bez skrobii sprobowac, bo juz pisalam boje sie jej
Będzie 57,0kg
Stary 2010-05-28, 15:41   #3390
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieki bardzo, tak sie zastanawialam tylko jak bym teraz zaszla w ciaze i powiedzmy kilka tygodni o niej nie wiedziala, bo nie od razu wiadomo..czy moze to zaszkodzic dziecku, mam nadzieje ze nie, staram sie jesc duzo warzyw, chociaz nie lubie, jesli dowiedziala bym sie ze jestem w ciazy to oczywiscie zmienie diete na faze III albo i IV od razu, ale na razie dziecka nie planuje, co nie znaczy ze nie cieszyla bym sie jak bym miala je miec.
przez 2-3 tygodnie ciazy, wszystkie komorki zarodka są takie same (nie ma podzialu na komorki nerwowe, nablonka itp) i jezeli zostaną uszkodzone to sa po prostu usuwane bez zadnych problemow i konsekwencji, wiec sie nie martw, rob test ciazowy kiedy okres sie spoznia i napewno wylapiesz ciaze w pore a wtedy na 3 faze, tylko taką mniej restrykcyjna

ale najlepiej wstrzymaj sie z ciazą, dokoncz diete, utrwal ją, i daj czas odpoczac ograznizmowi - bedzie zdrowiej dla Ciebie i dzidzi

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ----------

Cytat:

Medal dla Ciebie za ten przepis, zrobilam z calej kostki twarogu 200g i 2 jaj i pychotka po prostu, tak mysle czy bez skrobii sprobowac, bo juz pisalam boje sie jej
to daj otreby
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości