Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XIX - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-28, 13:40   #2131
Maja102
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XIX

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
bylam dzis w przedszkolu dac do skserowania nowy dowod i zeby mi legitymacje ubezp wymienili itd.. nie bylo dyr ale wszystko zalatwilam z kumpela ktora ja zastepuje.. bynajmniej sie niestresowalam ale najpiekniejsze bylo jak weszlam do sali i dzieci zaczely krzyczec pani Marta przyszla pani Martaaaaa pani Marta i wszytkie sie na mnie rzucili od razu jakies laurki mi robily obrazki... dla takich chwil warto zyc az sie upewnilam ze to jest to co chce robic
n to fajnie, że znalazłaś swoje powołanie
Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
takie jesteśmy, nie da się ukryć
no niestety... wiele kobiet jest takich
(choć znam też kilku takich facetów, z którymi nie mozna się dogadać )
I bez generalizowania, że "takie jesteśmy" ja się pod tymi wadami nie podpisuję
Cytat:

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2010-05-28 o 15:09
Maja102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 13:42   #2132
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XIX

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Strippi...mieszkanko fajne, to drewno fakt takie niefajne, ale jak już zrobicie remonik, to będzie cool !!! Rety 63 m to dużo. ALe salonów można pogratulować
no na razie nie mamy tyle kasy by wszystko zrobić..

Cytat:
Napisane przez Justyna33333 Pokaż wiadomość
63 m kw. to sporo
fajne, super ten przedpokój, taki przestronny
i balkon
no duże mieszkanie jest zwłaszcza, że wynajmowaliśmy 40m

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
stripi toz to apartamenta całe 63 m super

ale widok z okna dla mnie przerazający chyba bym sie nei zdecydowala na takie wysokości
no a ja uwielbiam ten widok
tak relaksuje
mała śpi na balkonie zawsze więc ja sobie z nią siedzę tam i czytam książkę

Cytat:
Napisane przez india83 Pokaż wiadomość

pieknie urzadzony pokoik
dzięki
Stary 2010-05-28, 13:43   #2133
gold-fish
Zakorzenienie

http://housik.pl/kuchnia
tu jest więcej wypasionych rzeczy.... okleina na lodówkę

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 13:47   #2134
celi25
Rozeznanie

Cytat:
A ja nie mogę obejrzeć, bo mi blokada się włącza

celi25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 13:53   #2135
AgatkaL
Wtajemniczenie

Cytat:
Boskie gadżety...pogniecione kubki the best

Jesteśmy zaręczeni !!!
http://s8.suwaczek.com/201102120926.png

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png
AgatkaL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 13:56   #2136
bzyczka1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
Achhhhh, ta spostrzegawczość!!!!!!

Strippi, 63 metry, jak ładnie! Ja tu myślę, co to zrobić, żeby było mnie stać na 50m, a Wy macie całe 63 - no apartament! Super, jak jeszcze zrobicie remoncik, to już w ogóle będzie ekstra, ale ja już mogłabym tam mieszkać!
co jakiś czas ktoś z PM2010 pojawia się u nas a potem u nich aż kipi od tego jak to u nas nudno i że co druga się już z mężem rozstaje i w ogóle...

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 14:00   #2137
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
co jakiś czas ktoś z PM2010 pojawia się u nas a potem u nich aż kipi od tego jak to u nas nudno i że co druga się już z mężem rozstaje i w ogóle...
A niech się podniecają, tyle ich

Live long and prosper
🖖🏻

Edytowane przez Corii
Czas edycji: 2010-05-28 o 14:38
Corii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 14:10   #2138
AgatkaL
Wtajemniczenie

Cytat:
jak wolą żyć wątkiem PM2009, to świadczy tylko, że u nich takie nudy, ze potrzebują dodatkowych atrakcji

Jesteśmy zaręczeni !!!

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
Stary 2010-05-28, 14:25   #2139
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
rzeczywiście takie reakcje dzieci sa bardzo przyjemne i dodaja skrzydeł
dokaldnie tak

Cytat:
Napisane przez ania20m Pokaż wiadomość
wyslalam wam link na pw, nigdy nic jeszcze nie wystawialam na all, i nie wiem czy dobrze to zrobilam
dziekuje

Cytat:
pewnie, ze lepiej. W salonie spędza się najwięcej czasu (chyba że ma się dużo do gotowania ). A jakie kolorki , meble wybrałaś do salonu ?
a kolorki tak jak mowilam żółte sciany jedna z turkusowa tapeta turkusowo żółte dodatki.. no i brazowe panele i brazowe meble
bardzo energetycznie i bardzooooo odwaznie

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
n to fajnie, że znalazłaś swoje powołanie

Cytat:
Napisane przez Corii Pokaż wiadomość
A niech podniecają, tyle ich
hahaha

Cytat:
jak wolą żyć wątkiem PM2009, to świadczy tylko, że u nich takie nudy, ze potrzebują dodatkowych atrakcji
o dokladnie tak
Stary 2010-05-28, 14:29   #2140
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:

strippi piekny pokoik Julki, a mieszkania pozazdroscic.. 63 m wow;D jak juz wsyztko zrobicie po swojemu to bedzie bosko
dzięki

Cytat:
po salonie widać ze kochasz konie pokoik Julii baaardzo słodki jak dla małej księżniczki fajnie jest tak wysoko mieszkać, właśnie ze względu na widoki. My tymczasowo mieszkamy na 10 i od kilku tygodni sa niesamowite zachody słońca Metraż spory i jest pole do popisu . Fajnie, że trafiło się mieszkanie już urzadzone, bo my to nic nie mamy ...
Wczoraj wracając z pracy zaszłam do ciuchbudy i tam zawsze jest dużo materiałów pościelowych, jakiś starych poduszek itd. I zobaczyłam piękną dużą poszewkę w kolorze jasnego złota, z grubego, połoskwiwego , haftowanego materiału, no cudna ... a obok jeszcze druga leżała Nówki sztuki. Kupiłam za niecałe 25 zł i mam zamiar nimi udekorować łóżko małzeńskie (jak na obrazku)

Strippi, to prawda- niektóre z nas nie mają dzieci i za chiny nie zrozumiemy tego dopóki ich nie bedziemy miały. Ale nie uważasz że to trochę dziwnie zabrzmiało, że czasami chcesz się podzielić informacją o kolorze kupy (no takich słów użyłaś powyżej ) ... moze lepiej takimi sprawami dzielić się z meżem, rodzicami, lekarzem... A już o tym zjadaniu kupy... niedobrze mi się zrobiło....
no dużo własnych rzeczy mieliśmy. Tylko meble były tutaj.
Pralka, lodówka nasza. Tylko gazówka ich, ale i tak będziemy wymieniać za jakiś czas.

No właśnie, bo wy gadacie o problemach z mężem, a my może chcemy się wyżalić coś o dziecku?
i powiem Ci, że kupka dziecka jest naprawdę bardzo ważna i nie jedna nie może spać przez to.
To świadczy o zdrowiu dziecka!
Koleżanki dziecko właśnie przez kupkę wylądowało w szpitalu z odwodnienia. Prawie jej umarło dziecko.

a z tym na samym dole to była przenośnia ile osoba nie mogąca mieć dzieci zrobiłaby za ten cud w postaci dziecka.

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość

Strippi, 63 metry, jak ładnie! Ja tu myślę, co to zrobić, żeby było mnie stać na 50m, a Wy macie całe 63 - no apartament! Super, jak jeszcze zrobicie remoncik, to już w ogóle będzie ekstra, ale ja już mogłabym tam mieszkać!
no my już mieszkamy bo mieliśmy dość tej klitki co wynajmowaliśmy

Cytat:
Napisane przez kolanka Pokaż wiadomość
Strippi to się nasprzątałaś po tym malowaniu .
oj to fakt... sprzątałam ok 4 dni od rana do nocy :/ wrrr

Cytat:
Pięknie mieszkanko, widzę, że kupiliście już umeblowane, fajnie, macie przynajmniej gdzie sprzęty i rzeczy pomieścić
no kupiliśmy z meblami reszta sprzętu nasza

Cytat:
Napisane przez celi25 Pokaż wiadomość

Od widoku z balkonu od razu ciarki mnie przeszły - stopniowo wszystko sobie zmienicie - najważniejsze, że już jesteście na swoim
no dokładnie
Stary 2010-05-28, 14:56   #2141
martucha84
Zakorzenienie

kupilam sobie big milka w czekoladzie a tam info na patyczku ze WYGRALAM loda :P pychaaaaaaaaaaaa ale mi sie humor poprawil tak malo mi do szczescia trzeba :P

Edytowane przez martucha84
Czas edycji: 2010-05-28 o 15:03
martucha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 14:59   #2142
AgatkaL
Wtajemniczenie

Cytat:
kupilam sobie big milka w czekoladzie a tan info ma patyczku ze WYGRALAM loda :P pychaaaaaaaaaaaa ale mi sie humor poprawil tak malo mi do szczescia trzeba :P
A Ty widzę znów o lodach...hehe

Jesteśmy zaręczeni !!!

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
Stary 2010-05-28, 15:03   #2143
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
A Ty widzę znów o lodach...hehe
bo ja tez lubie lodyyyy ale ciii bo sie wyda
Stary 2010-05-28, 15:26   #2144
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Maja jak czytam Twoje wypowiedzi, to mam banana na ustach

zjadłam pół opakowania ptasiego mleczka i zaraz padnę
TY to niezly lasuch jestes
Cytat:
powodzenia w nowej pracy

ale bezsens, tak zmieniać zdanie, to przecież dziecinada, może dobrze, że cię tam nie zatrudnią

podgrzej mleko w mikrofali ja tak robię, szybciej i mniej zmywania

Podobno mleka nie powinno sie podgrzewac w mikfrofalii-rakotworcze to jest ale ja i tak podgrzewam
Cytat:
Dzisiaj nieróbstwo piątkowe w pracy....ale wieczór sympatycznie sie zapowiada "Sex w wielkim mieście 2" ciekawe jakie będzie ten film...zwiastuny były ciekawe
Tez jestem ciekawa.Zdaj relacje po powrocie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
mikrofale nie napromieniowuja jedzenia, powpduja 'drganie' czasteczek, ktore wydzielaja energie. Same mikrofale w trakcie pracy sa szkodliwe, dlatego nie mozna patrzec przez szybke jak tam jedzenie sie odgrzewa heh. Noi dlatego jest taka siateczka na szybie od srodka

Osttanio na tvn style bylo o tym.
Podgrzanie jedzenia ok, gotowanie w calosci jedzenia, kurczaka czy innych takich juz nie za bardzo sluzy jedzeniu, mikorelementom i witaminom w nim zawartym.
dokladnie

strrippi faktycznie duze to mieszkanko

szafa

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32329502

atomufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 15:38   #2145
iwka28
Wtajemniczenie

Cześć dziewczynki Ja mam już weekendzik

Madzia – super że dostałaś Simsy o których marzyłaś. W sumie to ja nigdy w nie nie grałam, jakoś mi tak nie podchodzą, ale za to chrześnica Tż jest ich fanką, co znacznie ułatwia wybieranie prezentów dla niej
Z ubezpieczeniem – ja nigdy nie wykupowałam, ponieważ co miesiąc trzeba było płacić coś koło 50 zł – to ja wolę te pieniądze składać na lokacie sama. Za 5 lat nic mi się nie stało – wpłaciłabym do tej pory 3 000 zł i co? I guzik z tego mam Tym bardziej że mam za free ubezpieczenie do konta w banku. Fajny zwrot z podatku, chciałabym taki

A mikrofala – no niestety jedzenie z niej za często nie jest za zdrowe, ponieważ mikrofale wyjaławiają jedzenie, niszczą witaminy, niszczą struktury białek powodując ich gorsze przyswajanie przez organizm.

AgatkaL – zagłosowałam

Mona_ja – i jak tam na weselu szwagierki?

Emilia – i jak po pierwszym dniu?

Bzyczka – Pan Korwin to taki ewenement – jak czasami czytam jego wypociny w Angorze to ręce opadają.

Anula
– pięknie ciasto wygląda i piwonie również

Ania20m – no teściowa masakra, Ty do niej z życzeniami a ona ani me ani be. Boziu. Ja rozumiem że ma trudny okres w życiu ale żeby tak olewać własną synową i syna...

Daysy – fajnie że remont do przodu się posuwa.

Corii – sandałki niezłe, ale dla mnie z kategorii do popatrzenia a nie do chodzenia Za wysoki i za cienki obcas

Maja – super metoda nauki chodzenia w szpilkach!

Anika – u mnie się mówi: odstawiłaś się jak szczur na otwarcie kanału Zagłosowałam I masz wrócić do blondu, ale to już!

Samba – super z umową, na czas nieokreślony, dziewczyno rewelacja!!!

Stripi – śliczny pokój ma mała – ale wiesz co? Kupiłabym farbę i pomalowała fronty tej szafy – nie wygląda wcale tragicznie, a biała albo różowa byłaby super. A z domem – musicie zacząć coś robić w przciągu 3 lat od jego wydania bo straci ważność.
A mieszkanie ma potencjał – wygląda na ustawne, dobrze że remontujecie przedpokój i wc – trzymam kciuki żeby za boazerią nie było niespodzianek Widok z balkonu super.

Klion – bo Madzia wcale do Polski z tej Holandii nie wróciła tylko się do Tunezji przeniosła hahaha

Justyna – a głowa zaczęła Cię boleć jak ją tą pływkę umieściłaś w mieszkaniu? Spróbuj ją wynieść na jakiś czas, może pomoże?

Sysunia – ciężka praca przed Tobą – życzę powodzenia w szukaniu mieszkania w Krakowie. Ja w sumie wyszukałam jedno, ale potem zdecydowaliśmy o wyjeździe i tyle z mojego szukania zostało.

Gold fish – obuduj to na zasadzie szafki – zrób obudowę kartonowo gipsową a z przodu zrób otwierane drzwiczki pasujące do reszty mebli.

Never regret something that once made you smile

Edytowane przez iwka28
Czas edycji: 2010-05-28 o 15:42
iwka28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 15:55   #2146
kliwia
Zakorzenienie

strippi fajne mieszkanko, ma potencjal

sysunia nie mam w ogole mikrofalowki, Ja mikrofalowki tylko do odgrzewania umiem uzywac

corri nie wiedzialam ze sa takie funkcje do mikrofali ze chlem sie nie 'moczy'. dzieki

Na obiad kupilam sobie nalesniki z twarogiem i sosem malinowym w domu polalam smietana i wkroilam truskawki bo mi maz kupil
jestem najedzona i szczesliwa
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 16:01   #2147
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez atomufka Pokaż wiadomość

strrippi faktycznie duze to mieszkanko
no jest troszku tego

Cytat:
Napisane przez iwka28 Pokaż wiadomość

Stripi – śliczny pokój ma mała – ale wiesz co? Kupiłabym farbę i pomalowała fronty tej szafy – nie wygląda wcale tragicznie, a biała albo różowa byłaby super. A z domem – musicie zacząć coś robić w przciągu 3 lat od jego wydania bo straci ważność.
A mieszkanie ma potencjał – wygląda na ustawne, dobrze że remontujecie przedpokój i wc – trzymam kciuki żeby za boazerią nie było niespodzianek Widok z balkonu super.
no to fakt, właśnie zastanawiam się nad pomalowaniem tej szafy
Stary 2010-05-28, 16:06   #2148
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

zrobiłam zakupy (rodzice mi pomogli to przytachac do domu, bo TZ jeszcze w pracy). Zaraz biore sie za sprzatanie i pieczenie ciast.

strippi sliczne mieszkanko.

kliwia ja tez dzis miałam nalesniki ale robione
Cytat:
Napisane przez Sysunia_d Pokaż wiadomość
Madzia ptasie melczko no pieknie gdzie ja tu kupie cos takiego

Dziewczyny szukam mieszkania i nie moge nic fajnego znaleść w Krakowie albo metraze male , albo cena ogromna , albo pokoje nie ustawne - masakra .
Musze cos znaleść bo chcielismy w czerwcu cos poogladac na zywo , w koncu trzeba podjac jakies kroki bo mnie szlag trafi
ooo a kiedy wracacie juz na stałe??
Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
mikrofale nie napromieniowuja jedzenia, powpduja 'drganie' czasteczek, ktore wydzielaja energie. Same mikrofale w trakcie pracy sa szkodliwe, dlatego nie mozna patrzec przez szybke jak tam jedzenie sie odgrzewa heh. Noi dlatego jest taka siateczka na szybie od srodka

Osttanio na tvn style bylo o tym.
Podgrzanie jedzenia ok, gotowanie w calosci jedzenia, kurczaka czy innych takich juz nie za bardzo sluzy jedzeniu, mikorelementom i witaminom w nim zawartym.
czyli podgrzewac mozna spokojnie?? Nie szkodzi??
Cytat:
A ja z grilla uwielbiam kiszkę
I białą kiełbasę [COLOR="Silver"]
białej kiełbasy nie lubie, a kiszkę ziemnaczaną kocham
Cytat:
Ja też często coś odgrzewam w mikrofali, chociaż dla mnie to jedzenie z mikrofalówki takie jakieś rozciapciane jest. Nie lubię tego efektu, ale szybkość bierze górę
oj tak, najgorzej chleb
Cytat:
Napisane przez atomufka Pokaż wiadomość
TY to niezly lasuch jestes
oj tak
Cytat:

Madzia – super że dostałaś Simsy o których marzyłaś. W sumie to ja nigdy w nie nie grałam, jakoś mi tak nie podchodzą, ale za to chrześnica Tż jest ich fanką, co znacznie ułatwia wybieranie prezentów dla niej
Z ubezpieczeniem – ja nigdy nie wykupowałam, ponieważ co miesiąc trzeba było płacić coś koło 50 zł – to ja wolę te pieniądze składać na lokacie sama. Za 5 lat nic mi się nie stało – wpłaciłabym do tej pory 3 000 zł i co? I guzik z tego mam Tym bardziej że mam za free ubezpieczenie do konta w banku. Fajny zwrot z podatku, chciałabym taki

A mikrofala – no niestety jedzenie z niej za często nie jest za zdrowe, ponieważ mikrofale wyjaławiają jedzenie, niszczą witaminy, niszczą struktury białek powodując ich gorsze przyswajanie przez organizm.
ale jak się tylko podgrzewa to też wszystko się traci??

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 16:07   #2149
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:

AgatkaL – zagłosowałam

Mona_ja – i jak tam na weselu szwagierki?

Emilia – i jak po pierwszym dniu?

Bzyczka – Pan Korwin to taki ewenement – jak czasami czytam jego wypociny w Angorze to ręce opadają.

Anula – pięknie ciasto wygląda i piwonie również

Ania20m – no teściowa masakra, Ty do niej z życzeniami a ona ani me ani be. Boziu. Ja rozumiem że ma trudny okres w życiu ale żeby tak olewać własną synową i syna...

Daysy – fajnie że remont do przodu się posuwa.

Corii – sandałki niezłe, ale dla mnie z kategorii do popatrzenia a nie do chodzenia Za wysoki i za cienki obcas

Maja – super metoda nauki chodzenia w szpilkach!

Anika – u mnie się mówi: odstawiłaś się jak szczur na otwarcie kanału Zagłosowałam I masz wrócić do blondu, ale to już!

Samba – super z umową, na czas nieokreślony, dziewczyno rewelacja!!!

Klion – bo Madzia wcale do Polski z tej Holandii nie wróciła tylko się do Tunezji przeniosła hahaha

Justyna – a głowa zaczęła Cię boleć jak ją tą pływkę umieściłaś w mieszkaniu? Spróbuj ją wynieść na jakiś czas, może pomoże?

Sysunia – ciężka praca przed Tobą – życzę powodzenia w szukaniu mieszkania w Krakowie. Ja w sumie wyszukałam jedno, ale potem zdecydowaliśmy o wyjeździe i tyle z mojego szukania zostało.

Gold fish – obuduj to na zasadzie szafki – zrób obudowę kartonowo gipsową a z przodu zrób otwierane drzwiczki pasujące do reszty mebli.
kochana wracam wracam ale pomału mam teraz rudo blond pasemka

aaaaaaaaaaaaaaaaa ide se pazurki za godzinkę zrobic

ccccccccccccccccczerwone jak mi sie steskniło za czerwonymi pazurkami

hehe a jutro na dzialkę hakac

no to teraz nei wiem czy to dobry pomysł

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 16:11   #2150
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Anika ja tez sobie dziś maliuje pazurki na czerowno Tylko mysle czy i u stóp sobie walnąc??..... ale chyba tak a co

Stary 2010-05-28, 16:14   #2151
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
Anika ja tez sobie dziś maliuje pazurki na czerowno Tylko mysle czy i u stóp sobie walnąc??..... ale chyba tak a co

ja ide do mojej manikjurzystki

bo mam kazdy pazur w innym kształcie i dotego skórki ktore sa w tragicznym stanie

i na czerwono a co ...............

a na wieczór czerwona koszuleczka do tego

hehehe bedzie bedzie

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 16:17   #2152
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
ja ide do mojej manikjurzystki

bo mam kazdy pazur w innym kształcie i dotego skórki ktore sa w tragicznym stanie

i na czerwono a co ...............

a na wieczór czerwona koszuleczka do tego

hehehe bedzie bedzie
a u mnie nie będzie bo mam ostatni dzien @ ale jutro będzie

Stary 2010-05-28, 16:24   #2153
gold-fish
Zakorzenienie

Cytat:
a kolorki tak jak mowilam żółte sciany jedna z turkusowa tapeta turkusowo żółte dodatki.. no i brazowe panele i brazowe meble
bardzo energetycznie i bardzooooo odwaznie
gdzieś mi to umknęło fajne zastawienie... już pisałam ze kocham turkus
tu jest taka fajna stronka jak łaczyć kolory żeby do siebie pasowały (dal Ciebie niebieski- przewiń na drugą stronę)
http://benjaminmoore.pl/pub/uploaddocs/niebieski.pdf

i inne
http://benjaminmoore.pl/akademia-ins...lorow-141.html

i jeszcze koło kolorów
http://benjaminmoore.pl/akademia-ins...rystyczne.html

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
No właśnie, bo wy gadacie o problemach z mężem, a my może chcemy się wyżalić coś o dziecku? i powiem Ci, że kupka dziecka jest naprawdę bardzo ważna i nie jedna nie może spać przez to. To świadczy o zdrowiu dziecka!
a z tym na samym dole to była przenośnia ile osoba nie mogąca mieć dzieci zrobiłaby za ten cud w postaci dziecka.
Nie kwestionuję że to nie jest ważne. Pewnie ze jest. Zresztą gdyby którakolwiek z młodych mam napisała, że martwi się zdrowiem dziecka to na pewno dostałaby mnóstwo słów pocieszenia i uscisków A w całej dyskusji chodziło o słabe zainteresowanie się zdjęciami a reczej brak miłych komentarzy
Przenośnia dla mnie przenośnią jest np.,,stanięcie na rzęsach", żeby miec dziecko ale nie zjedzenie k....

Cytat:
bo ja tez lubie lodyyyy ale ciii bo sie wyda
dołaczam się dzisiaj na lunchu wciagnęłam rożka czekoladowego

Cytat:
ciężko mi to sobie wyobrazić czyli obudowa pomalowana a nie z kafelkami?

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 16:41   #2154
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość

Ale Agata poruszenie wywołałaś
(ale jak i tak wolę swoje ciacho )

dziabana?
Tak dziabana ( chyba chodzi ze na pól zawsze sie tak mówiło a ostatnio Tż mnie nie zrozumiał jakie chce bułki )

Cytat:
zagłosowałam

aaa za pomniałam sie pochwalić. z ręka jest troszke lepiej. Wczoraj naszła wielka zmiana bo.... od kilku tygodni miałam problem. Jak chciałam zacisnąc prawę rękę w pięśc to dwa palce ( wskazujący i srodkowy) zatrzymywały mi się w połowie drogi. dziewne uczucie. Ja czułam, ze juz na maksa sa zacisniete ale faktycznie nawet do ręki nie dotykały. a wczoraj pierwszy raz mi coś pusciło (chyba jakis nerw czy scięgno nie wiem) i zacinełam całą rękę w pięśc no w koncu po 4 tygodniach zabiegów szkoda tylko ,z e nadgarstek dalej opuchniety i boli. ale jest poprawa i to duża a w poniedziałek mam konsultacje u Pani dr
Widzisz widac poprawe moze jeszze kilka zabiegów i wszystko wróci do normy

Cytat:
salon
kuchnia
łazienka
balkon
sypialnia
wc
Juli
przedpokój

na razie tyle.. powoli zaczniemy się urządzać
wc i przedpokój do remontu
w wc tylko kibel wymieniliśmy .. chcemy cały w kafelkach zrobić, jeszcze po lewej stronie jest umywalka (nie widać na zdjęciu)
w kuchni wymieniamy dziś zlew na granitowy
Fajne mieszkanko duże i chyba ustawne a widok z balkonu uuu... przyjemny

Cytat:
Okropne te ceny My mieszkamy w Skawinie i rok raczej tam będziemy. Potem jak trzeba będzie się wyprowadzić to też nie wiem co dalej

balkon
Fajne
A jaki metraż? Wygląda na duże
My mieszkaliśmy w Skawinie u tesców przez pól roku po ślubie i troche jeszcze przed a teraz zmieniliśmy miejsce zamieszkania na świętokrzyskie

Cytat:
Podoba mi sie ta w słoneczniki
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 16:51   #2155
bzyczka1
Zakorzenienie

ale się wkur***** kupiłam sobie ostatnio kremową bluzeczkę, na biuście 3 guziczki, odcinana pod biustem, na dekolcie falbanka z innego materiału i z takiego samego materiału rękawki...wyprałam ją dzisiaj ręcznie i powiesiłam na dworze. Przynoszę ją teraz do domu a ona ma takie rogi wyciągnięte tam gdzie spinacze były. I to nie jest znak od spinaczy tylko się tak dziw** rozciągnęła że teraz to ja sobie mogę nią meble czyścić. Bo podejrzewam że nawet jak zaniosę do krawcowej to guzik z tego będzie fuck.

Nasz skarb
Stary 2010-05-28, 17:00   #2156
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość

Widzisz widac poprawe moze jeszze kilka zabiegów i wszystko wróci do normy
mam nadzieję
Cytat:
ale się wkur***** kupiłam sobie ostatnio kremową bluzeczkę, na biuście 3 guziczki, odcinana pod biustem, na dekolcie falbanka z innego materiału i z takiego samego materiału rękawki...wyprałam ją dzisiaj ręcznie i powiesiłam na dworze. Przynoszę ją teraz do domu a ona ma takie rogi wyciągnięte tam gdzie spinacze były. I to nie jest znak od spinaczy tylko się tak dziw** rozciągnęła że teraz to ja sobie mogę nią meble czyścić. Bo podejrzewam że nawet jak zaniosę do krawcowej to guzik z tego będzie fuck.
to od czego to skoro nie od spinaczy??

Dzwonił męzul, że niedługo będzie. Pytała się co robie. Wiec powiedziałam, ze sprzątam a zaraz idę piec ciasta. To kazał mi się nie przemęczac bo mnie znowu reka rozboli. Powiedział, ze on odkurzy wszystko i ciasto tez zrobi (z moją pomocą). wiec posprzatałam i dalej czekam na tego męza. Skoro chciał to nie będe protestowała

Stary 2010-05-28, 17:12   #2157
bzyczka1
Zakorzenienie

Madzia bluzka była przypięta i tam gdzie były spinacze przypięte trzymała się sznurka, a reszta była na sznurek założone ale wiatr taki wiał i zwiało. I trzymało się tylko na brzegach materiału. Materiał się tak ponaciągał że po boki mam dłuższe niż na brzuchu czy plecach. Jkby kuźwa na metce napisali nie wieszać tylko suszyć na płasko to bym tak zrobiła. A ja bluzkę raz na sobie miałam. Taka o : http://sklep.cropp.com/odziez-damska.../pcreateddate# tylko że ja ją kupowałam w sklepie za ponad 40zł.

Nasz skarb
Stary 2010-05-28, 17:16   #2158
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Madzia bluzka była przypięta i tam gdzie były spinacze przypięte trzymała się sznurka, a reszta była na sznurek założone ale wiatr taki wiał i zwiało. I trzymało się tylko na brzegach materiału. Materiał się tak ponaciągał że po boki mam dłuższe niż na brzuchu czy plecach. Jkby kuźwa na metce napisali nie wieszać tylko suszyć na płasko to bym tak zrobiła. A ja bluzkę raz na sobie miałam. Taka o : http://sklep.cropp.com/odziez-damska.../pcreateddate# tylko że ja ją kupowałam w sklepie za ponad 40zł.
kurcze to nieciekawie w takim razie. A bluzeczka bardzo ładna.

Dobra , męzul przyjechał lece

Stary 2010-05-28, 17:17   #2159
iwka28
Wtajemniczenie

Cytat:
no jest troszku tego
no to fakt, właśnie zastanawiam się nad pomalowaniem tej szafy
Stripi - ja bym pomalowała przy okazji rozwalania przedpokoju filozofii w tym nie ma, jeśli powierzchnia jest równa a i tak chcesz ją za rok dwa wywalić to nic nie stracisz. Kupiłabym farbę, odtłuściła to co jest, przejechałam papierem ściernym drobnym (bo to pewnie płyta a nie czyste drewno) i pomalowała np. na biało. do tego szablon (sama nawet kiedyś takie wycinałam z grubego kartonu) np. motylki i różową farbą poszalejesz

Cytat:
ale jak się tylko podgrzewa to też wszystko się traci??
I tu i tu używasz mikrofal.

Cytat:
kochana wracam wracam ale pomału mam teraz rudo blond pasemka
aaaaaaaaaaaaaaaaa ide se pazurki za godzinkę zrobic
ccccccccccccccccczerwone jak mi sie steskniło za czerwonymi pazurkami
hehe a jutro na dzialkę hakac
no to teraz nei wiem czy to dobry pomysł
A co to znaczy hakać?

Cytat:
ciężko mi to sobie wyobrazić czyli obudowa pomalowana a nie z kafelkami?
Bo tak uroczo to opisałam, że nie idzie zrozumieć Nie wiem w którym masz to miejscu, ale ja bym obudowała te rury płytą kartonowo-gipsową, dała na nią farbę albo kafelki - co masz w planie, tyle że w tej płycie pozostał by otwór umożliwiający dojście do rur. I teraz - albo go zakrywasz drzwiczkami na zawiasach takimi jak do szafki, albo mozesz zrobić drzwi np. przesuwne chowane w ścianie, albo wybierasz sobie to miejsce jako miejsce ustawienia pralki i całość tzn. rury plus pralkę zasłaniasz drzwiczkami.

Cytat:
Spróbuj ją wyprać jeszcze raz - może materiał się cofnie

Never regret something that once made you smile
iwka28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 17:19   #2160
kliwia
Zakorzenienie

bzyczka ja takie bluzeczki wieszam do suszenia na wieszak
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości