Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.II - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-28, 17:11   #4861
Atlidee
Raczkowanie

Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Cytat:
Napisane przez kliwia7 Pokaż wiadomość
Nie strasz mnie.Mi na razie nie puchną,ale jak aż o 2 rozmiary się powiększa,to gdzie ja będę szukać 42 -na dziale męskim?

...Nas tu połowa patologicznych także -głowa do góry
kliwia prosze Cie, tak sie usmialam, ze az sie ludzie na mnie gapia, a w pracy jestem!!! Z butami sie nie przejmuj na razie, ja jakas dziwna jestem, zazwyczaj moze z 1 nr roznicy jest. Ja natomiast sie zastanawiam, bo czytalam w jakims poradniku, ze jak sie stopa powiekszyla w ciazy, to lubi takowa pozostac i po... ma to cos wspolnego tez z tymi rozluzniajacymi sie stawami, wiazadlami, jakos tak

Edytowane przez Atlidee
Czas edycji: 2010-05-28 o 17:35
Atlidee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 17:16   #4862
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Cytat:
Napisane przez starapanna Pokaż wiadomość
To ja Was pobije . W koszalinku truskawki kosztuja 25 zl!!
a u mnie w miescie truskaweczki 9,50 jem juz od wczoraj
Stary 2010-05-28, 17:32   #4863
kliwia7
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Atlidee Pokaż wiadomość
jak sie stopa powiekrzyla w ciazy, to lubi takowa pozostac i po... ma to cos wspolnego tez z tymi rozluzniajacymi sie stawami, wiazadlami, jakos tak
No to mi teraz dowaliłaś .Aż mi brzuch podskakiwał ze śmiechu(mam nadzieję że dziecko choroby morskiej od wizażu się nie nabawi,jak tak dalej się będę chichrać)...Jak sobie wyobraziłam siebie z nogami jak płetwy i to na zawsze..Ale już wiem, jak mi się powiększy stopa, to se od męża będę pożyczać-on ma 43 to najwyżej w noski se wacików napcham.Za to oszczędność jaka .

Edytowane przez kliwia7
Czas edycji: 2010-05-28 o 17:36
kliwia7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 17:38   #4864
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kliwia7 Pokaż wiadomość
No to mi teraz dowaliłaś .Aż mi brzuch podskakiwał ze śmiechu(mam nadzieję że dziecko choroby morskiej od wizażu się nie nabawi,jak tak dalej się będę chichrać)...Jak sobie wyobraziłam siebie z nogami jak płetwy i to na zawsze..Ale już wiem, jak mi się powiększy stopa, to se od męża będę pożyczać-on ma 43 to najwyżej w noski se wacików napcham.Za to oszczędność jaka .
już sobie wyobraziłam ciebie w tych mężowych butach z napchaną watą

A tak poza tym, to bez przesady. Ja zawsze miałam rozm. 40 i taki mam do dzisiaj, a to moja piąta ciąża. To niby jaki rozmiar powinnam już nosić?
Na szczęście mi stopa nie rosła. Owszem, puchły mi nogi i to bardzo. Chodziłam w luźnych butach, klapkach itp. Ale potem jakoś normalnie mieściłam się w szpileczki.
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 17:54   #4865
falbala
Raczkowanie

Atlidee - Co do wózków w uk, to my kupilismy uzywany quinny buzz, za 160 Ł. Ma nosidełko, gondole i spacerówke, aluminiowy lekki , skladany stelaz i taki fajny nowoczesny wygląd oraz pompowane duże koła. I bedziemy go wiezc do pl za miesiąc, bo niebawem wracamy do pol.

---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ----------

Ale mnie dzisiaj wkurzyła położna, mówie jej, że mam jakas infekcje, a ona (nawet nie pytając o szczegóły) ze to normalne w ciązy i mam sobie jogurtem smarować!!! mówie jej, że mam stojącą prace i zapier.. 8h na stojąco i że bardzo puchną mi stopy a ona, że to sie zdarza w ciązy!!!!!! mówię, że jak długo stoje, to czuje takie kłucia i obawiam sie o szyjke a ona, że tutaj sie tego nie sprawdza i wszystko zalezy od organizmu, jak ma byc ok to bedzie!!! i nic zero zwolnienia, zero badania, zero informacji!!! Normalnie mam dość juz sie nie moge doczekac mojej prywatnej gin z wawy, bo tutaj to niedość, że zero pomocy, to o zrozumieniu tez mozna sobie pomazyc i normalnie jakas cholerna selekcja naturalna!!!! ;( ale sie wyzaliłam
falbala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 17:56   #4866
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

dziękuje za kciuki

jednak nie pojechaliśy do jego rodziców... nie było na to czasu, bo szef wezwał TZ-ta spowrotem do pracy, ale my sobie porozmawialiśmy...
przystał na moje warunki, obiecał to na co czekałam i powiedział, że tak strasznie chce pójść ze mną teraz na badanie, że chyba już dojrzał do tego, że w końcu dotarło do niego, że będzie dzidzia, bo wcześniej bardzo się bał i nigdy nie chcial ze mną iść ( co nie ukrywam było przykre dla mnie )...
ale powiedziałam też żeby nie liczył, że tak nagle od dziś będzie tak jak kiedyś.. że potrzebuję troszkę czasu na to wszystko...

heh... mam tylko nadzieję, że tym razem naprawdę zrozumiał i że w końcu się ułoży wszystko

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 18:04   #4867
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
angelikaw... ja osobiscie nie cierpie tych dwóch materiałow! Frotte uzywam tylko w postaci recznikow a np w zyciu nie zalozylam na lozko przesciaradła frotte! Na sama mysl o welurze dostaje ciarek na plecach... u mnie wchodzi w gre tylko bawełna i polar, jesli chodzi o miekkie materiały
spoko ja nie mam nic przeciwko

fem, Lenka*, Weronisia, kliwia7
- dziękuję
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 18:04   #4868
Atlidee
Raczkowanie

falbala Dzieki za info! Czytalam o tej firmie dobre opinie, tez niestety nie sa te wozeczki najtansze, ale moze faktycznie rozgladne sie za czyms uzywanym!
Ja Cie kochana doskonale rozumiem, mnie dokladnie tak samo polozna olewala, ale w zeszlym tyg. pojechalismy do szpitala i tam mnie zbadali. Takze oni umieja, tylko maja generalnie gdzies!!!! Brak slow, ale nie denerwuj sie bo to na pewno nie pomoze... Duzo "poleguj" jak tylko jestes po pracy lub masz wolne.

MisQa Jejku kobietko, ale "twarda" jestes... ja sie az przestraszylam! Niezle Cie musial wkurzyc! No ale teraz "relax malenka", juz bedzie fajnie!!!

Edytowane przez Atlidee
Czas edycji: 2010-05-28 o 18:09
Stary 2010-05-28, 18:05   #4869
kliwia7
Raczkowanie

Zuziczka,Szczęśliwa, a ja se wzięłam i policzyłam wasze tygodnie.I są idealnie policzone.Tylko mnie Nie myślcie że jestem wsibska,po prostu mam odchyły na punkcie liczenia(w szkole matma- ulubiony przedmiot) i uwielbiam to robić.Jak widzę cyferki - to .A między terminami to pewnie inna różnica-bo każdy lekarz liczy po swojemu(uwzględniają długość cyklu lub wymiary USG).Ja mam na 13pażdziernika,a z USG-na 2-go,bo dzidziuś duży.A na jakim terminie się skończy to jeszcze nie wiadomo.Według zapłodnienia mi wychodzi na 9-go,a z kalkulatorów na 12,13 lub 14.Normalnie.Na razie to se liczę tygodni i czekam...A tak w ogóle to chcę rodzić 5-go-na rocznice ślubu.I cała nasza trójka ma 5-ki w datach ur.-fajnie by było .
Stary 2010-05-28, 18:12   #4870
angelikaw
Zakorzenienie

nie nadążam z czytaniem Was

Wróciłam z miasta, byłam w końcu! w LIDLu. Kupiłam ostatni dwupak bodziaków z długim rękawkiem w rozmiarze 62/68. Do tego niebieski kocyk (uniwersalny moim zdaniem dla chłopca i dziewczynki) oraz skarpeteczki Miałam też wziąć ręcznik z myjką, ale wydały mi się kiepskie gatunkowo. Za to kocyk jest rewelacyjnie mięciutki!
Stary 2010-05-28, 18:25   #4871
Pomidora
Zakorzenienie

Cześć kochane
Tempo macie jak zwykle - zabójcze Wystarczy na wycieczkę na jeden dzień pojechać, a już cały wieczór z głowy od czytania

Abz, brzuszek śliczny - bardzo zgrabny!

Lenko, szkoda, ze jeszcze na uczelni tak cię denerwują. Kochana, dbaj o siebie i mimo wszystko staraj się być spokojna. Oby brzuszek już nie twardniał

Ninaad, mam nadzieję, że posiew wyjdzie dobrze. Może pomogą zwykłe leki naturalne, typu żurawina itp.? A co do szyjki - tylko więcej odpoczynku pewnie coś pomoże. Ale rozumiem - za oknem pięknie, to nie chce się leżeć

Ilonko, gratuluję pozwolenia na naturalny poród Ja muszę się wybrać do okulisty po takie pozwolenie, ale się boję i to głupia odwlekam

Angelikaw, śliczny brzuszek

Cellaris, zaraz zmienię imię. Na drugie mam Marta A co do wolnego - ja pracuję w zawodzie dopiero 4 lata, więc nie mam możliwości wzięcia urlopu dla poratownaia zdrowia. Będę kombinować Masz jakieś wychowastwo? Bo jeżeli tak to nie zazdroszczę roboty na koniec roku. Jakbym miała teraz moją klasę rozliczać i papierki robić, to by mi chyba kręgosłup pękł.

Margolcia10, witaj Proszę o podanie jeszcze twojego imienia i wieku do listy.

Gabisun, super, ze wszystko tak dobrze po wizycie. Szyjkę masz długaśną! Rewelacja!

Monika, paskudną miałaś sytuację, biedactwo. Dobrze, że dałaś jednak radę. Ludzie potrafią być okrutni i bezmyślni

Kochane, postanowione - te kobietki, które się od miesiąca nie odzywają na naszym wątku zostają wykreślone z listy. Od 2 tygodni to raczej za krótko, bo wychodzę z założenia, że może się komuś nie chcieć przez ten czas albo ktoś będzie w szpitalu i nie będzie mógł nas powiadomić. A 3 tygodnie nie będzie mi się chciało liczyć, więc zostaje miesiąc Zaraz się tym zajmę, a także uzupełnieniem listy o nowe informacje.

Wczoraj byłam u mojego gina. Poskarżyłam się oczywiście na szpital. Zbadał, szyjka pięknie trzyma. Wszystko mam w normie. Ktg pokazało, ze młody ma tętno 145-160 (zależy kiedy). Dostałam skierowanie na glukozę i dalej mogę ćwiczyć na basenie i pilates też Także niepotrzebnie nastraszyli w tym szpitalu. A dziś przyszła moja piłka do pilatesu, będę w domu bioderkami kręcić

28.09.2014

Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 18:26   #4872
margolcia10
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
Daje sobie ręce uciąć ze się znamy w zeszły weekend jeszcze tam byłam u rodziców. A Opoczno jest takie małe że hoho ja kończyłam tam liceum Żeroma. Który Ty jesteś rocznik?
stara jestem tzn w sile wieku heheh rocznik 80 ,ale liceum kończyłam w piotrkowie
super przynajmniej jedna Krajanka
margolcia10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 18:27   #4873
falbala
Raczkowanie

Atlidee - własnie sie wyleguje, dzisiaj mam wolne co do wózka, to tez bardzo chcielismy nowy, ale jak usłyszelismy cene to masakra, wiec zaczelismy sie rozgladac za uzywanym i mam nadzieje ze jak zaczniemy go uzytkowac to zadowolenie z okazji sie nie zmniejszy
falbala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 18:30   #4874
margolcia10
Przyczajenie

[QUOTE=Pomidora;19642141]
Margolcia10, witaj Proszę o podanie jeszcze twojego imienia i wieku do listy.
]
tak więc mam na imie eliza i mam całe 30 lat

sorki za te posty obiecuje poprawę

Edytowane przez margolcia10
Czas edycji: 2010-05-28 o 18:31
margolcia10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 18:34   #4875
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Angelikaw, śliczny brzuszek

Wczoraj byłam u mojego gina. Poskarżyłam się oczywiście na szpital. Zbadał, szyjka pięknie trzyma. Wszystko mam w normie. Ktg pokazało, ze młody ma tętno 145-160 (zależy kiedy). Dostałam skierowanie na glukozę i dalej mogę ćwiczyć na basenie i pilates też Także niepotrzebnie nastraszyli w tym szpitalu. A dziś przyszła moja piłka do pilatesu, będę w domu bioderkami kręcić
Pomi, dzieki
Cieszę się, ze wszystko już ok.
Stary 2010-05-28, 18:36   #4876
Atlidee
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Pomi Ciesze sie, ze wszystko dobrze No ale swoje sie nadenerwowalas niestety...
A propos pilatesu, to ja wlasnie dzis tez bylam na moich 1szych zajeciach. Fajne to... czegos innego sie spodziewalam, ale jestem pozytywnie zaskoczona
Jak bedziesz robic "drobne poprawki" na liscie, to jesli Ci to za duzo klopotu nie sprawi, to prosze o dopisanie przy mnie chlopczyka (na razie to z imieniem bedzie ciezko... straszne niezdecydowanie nas dopadlo)
Stary 2010-05-28, 18:52   #4877
bordowa
Wtajemniczenie

Pomi, a gdzie Ty na ten pilates chodzisz? ;>

Dziewczyny, jaki fotelik samochodowy kupujecie? Bo wiem, że są takie na wagę 0-13 kg, 0-18 kg i 0-25kg, nie wiem, który wybrać.

Edytowane przez bordowa
Czas edycji: 2010-05-28 o 19:02
bordowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 19:12   #4878
ycnan
Zadomowienie

bordowa, raczej jakąś koszulkę i kapcie do szpitala wziąć musisz. Po pierwsze, że nie pozwolą ci siedzieć w swoich ciuszkach, a po drugie, to nigdy nie wiadomo, czy ktoś sobie nie umyśli zostawić cię na drugi dzień i co wtedy? Ale możesz też zadzwonić i zapytać, tak jak już ktoś napisał.
A poza tym cukrzyca w ciąży wcale nie jest taka straszna. Odpowiednia dietka i będzie dobrze

MisQa, super, że rozmowa się udała i mąż chyba zrozumiał. Teraz tylko dopilnuj, żeby dotrzymał słowa Trzymam kciuki, żeby z dnia na dzień było między wami coraz lepiej

Pomidora, cieszę się, że okazało się, że szyjka dalej mocno trzyma. A tych ze szpitala to tylko za straszenie kobiety w ciąży.
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 19:20   #4879
elenka1
Rozeznanie

Weronisia poszukam takiego kwiatuszka na te paskudne kurzajki, a tak nawiasem ierwsze słyszę no ale wypróbować mozna, a nawet trzeba
margolcia 10 Witamy serdecznie
Pomidorko cieszę się ze wszystko ok co do listy absolutnie się zgadzam po mscu nieobecności adie
Starapanno ceny zabujcze tych truskawekja kupowalam wczoraj za 18 zł i myslalam ze zrezygnuje juz ale mąż i tak kupil
Kliwa7 ja tez mam roz 40 i nie chce wiekszego bo chyba zwariuje ale slyszalam ze stopa moze sie powiekszyc i juz taka zostac N
IESTETY
Bordowa trzymam kciukasy i będzie dobrze
Misqa tym razem napewno bedzie dobrze z mężem, napewno

a ja właśnie zjadłam fasolkę szparagowa z kalafiorem, normalnie miód w gębie tak bardzo mi się chciałooo, ogarnęłam dzisiaj troche chacie bo wtargnął się syf niesamowity i teraz siedzimy mąż rzed tel ja przed laptopem, mam zamiar na polsacie oglądać sopot dzisiaj, oo jeszcze naszło mnie na arbuza ale to juz raczej jutro, szkoda mi gonic tego mojego chopa do sklepu

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 19:34   #4880
kliwia7
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jaki fotelik samochodowy kupujecie? Bo wiem, że są takie na wagę 0-13 kg, 0-18 kg i 0-25kg, nie wiem, który wybrać.
Ja dla tego dzidziusia nabędę na pewno 0-13 fotelik-kołyskę na pierwsze pół roku.Z córka miałam 0-18 i jakoś uszedł,ale mało jeżdziliśmy,a i z takiego fotelika trzeba dziecko wyjąć i na rękach przenieść,rozbudzić .No i trochę on taki półsiedzący,nawet jak regulowane pozycje..A kołyskę do reki i do przodu,i dziecko się nie obudzi jak śpi,i wkładkę ma żeby leżało prawie równo(głownie mi o plecki chodzi).Bo jak się jedzie do lekarza na przykład,to niema sensu taszczyć wózka.

Edytowane przez kliwia7
Czas edycji: 2010-05-28 o 19:42
Stary 2010-05-28, 19:36   #4881
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie czasem mija, czasem nie, a ryzyko jest i dla matki i dla dziecka, włącznie z obumarciem płodu. Dlatego się boję ...
nie panikuj... bedzie dobrze zobaczysz! trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez starapanna Pokaż wiadomość
To ja Was pobije . W koszalinku truskawki kosztuja 25 zl!!
u nas 17...

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
heh... mam tylko nadzieję, że tym razem naprawdę zrozumiał i że w końcu się ułoży wszystko
ciesze sie ze juz po rozmowie trzymam kciuk i zeby tz zachowywal sie tak jak obiecal..

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
a ja właśnie zjadłam fasolkę szparagowa z kalafiorem, normalnie miód w gębie
pychaaaaaaaaaaaaaaaaa
Stary 2010-05-28, 19:38   #4882
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
a propos ubierania dzieci w dresy
Mszu mnie nie chodziło o takie sensu stricto drechy jak noszą łysole pod blokiem,tylko jakieś spodenki wygodne,bawełniane czy coś,żeby bobas mógł swobodnie w tym się czuć i nie będzie mi szkoda,że się zniszczy. Co do firmówek,to często ludzie ubierają w nie dzieci dla szpanu,innych na to stać,mnie akurat nie,dla mnie nie ma znaczenia ile jest pasków

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
A babka na uczelni nie mogła przeboleć że mam jedną nieobecność więcej niż inni i kazała mi nadrobić
Kurde,co to za ludzie...Mi jakoś do tej pory się udawało,ale mam jeszcze 2 cięzkie egzaminy przed sobą i mam nadzieje,że nie będę miała problemu ze zdaniem,bo we wrześniu na poprawkę na pewno nie przyjdę...

Cytat:
Dziewczyny właśnie wróciłam od lekarza i mam podejrzenie cukrzycy
Dostałam skierowanie na patologię
Nie martw się,na pewno wszystko sie unormuje

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
A i znerwowała mnie babka z allegro...
No czasem na tym allegro takich wałów można trafić,że szlag trafia

Cytat:
jednak nie pojechaliśy do jego rodziców... , ale sobie porozmawialiśmy...
Widzisz to zawsze jakiś postęp,teraz na pewno będzie już tylko lepiej

Cytat:
0-13 kg

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
a ja właśnie zjadłam fasolkę szparagowa z kalafiorem
Ja też dziś postawiłam na warzywka i zrobiłam duszone brokuły,z fasolką szparagową,marchwią,kukur ydzą,a do tego ziemniaczki młode i jajko sadzone-mniam

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 20:35   #4883
Pomidora
Zakorzenienie

Bordowa, zapomniałam ci napisać, że na pewno będzie dobrze W najgorszym wypadku czeka cię dieta, ale nie martw się na zapas. A idziesz do naszego szpitala? Jeśli tak to mam nadzieję, ze trafisz na taką sympatyczną blondynę - jedyna fajna na oddziale

Kochane, nasiedziałam się nad listą, ale jest uzupełniona. Osoby nieodzywające się od co najmniej mc zostały usunięte, kilka osób zaznaczyłam sobie i pewnie za parę dni tez wylecą. A to lista osób usuniętych wraz z datą ich ostatniej wypowiedzi na naszym forum:

Bluex – 17.03
Kasika84 – 12.04
Mi_kado - 23.03
Doroteczka75 – 18.01
MalenkaMagda21 – 28.02
Aniaj27 – 16.02
Skorpionek19 – 05.03

Mamusie wrześniowe- jest już 37

Martucha84 (Marta, 25l.).................tp . 13.08.2010 Patryk
NIKaP-n (Monika,31l.)............ .........tp. 20.08.2010 Paweł Jr Lech
Gabisun (Marzena, 24l.)...................t p. 1.09.2010 Kinga
Pandziolka (Ania, 26l.).................... tp. 1.09.2010 Wojtuś
Szokoladka74 (Marzena,35l.)........... tp. 2.09.2010 Oleńka
Anilkadro (Alina,28l.)............. ........tp. 3.09.2010 Jagoda
Madzia_g (Magda,24l.)............. ......tp. 3.09.2010 Elusia
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń (Ania,23l.).tp. 4.09.2010 Justynka
Lenka(Magdalena, 25l.).................tp . 4.09.2010 Emilka
Pomidora(Kasia, 26l.).................... tp. 4.09.2010 Tymoteusz Jędrzej
Bordowa (Natalia, 20l.)..................tp . 6.09.2010 Joanna

Ninaad (Nina, 30l.).................... ....tp. 8.09.2010 dziewczynka
Suszilda (Angelika, 20l.)................tp. 8.09.2010 chłopiec
Mpik82 (Madzia,27l.)............ .........tp. 9.09.2010 Milenka
Aaannnnnnaaa (Ania,27l.)............tp . 9.09.2010 Teodor
1985ewa (Ewa, 25l.).................... ...tp. 10.09.2010 Norbert
Mszu (Marta, 27l.).................... ......tp. 10.09.2010Nadia
Martynka81 (Marta, 28l.)...............tp. 12.09.2010 chłopiec
Naked21 (Ewa, 26l.).................... ...tp. 13.09.2010
Filip

Falbana (Basia, 27l.).................... ..tp. 14.09.2010 Wiktor
xxSHINeexx (Paula,19l.)............. ....tp. 14.09.2010 Michał
NoWaJa (Bernadeta, 24l.)..............tp. 14.09.2010 dziewczynka + ?
Kasienka1701 (Kasia, 23l.)..............tp. 15.09.2010
Gabriela
Majka59 (Maja, 27l.).................... ...tp. 16.09.2010
Dra (Daria, 23l.).................... ........tp. 17.09.2010
Rafał Junior
Dash (Alicja, 24l.).................... ......tp. 18.09.2010 Maja
Czekooladowaa (Ewelina, 20l.).......tp. 20.09.2010
Ycnan (Ania, 24l.).................... ....tp. 22.09.2010
Angelikaw (Angelika, 28l.)............tp. 22.09.2010
Waniliaania2009 (Ania, 28l.)........tp. 23.09.2010 chłopiec
Niuniuniau (Agnieszka, 27l.).........tp. 24.09.2010
dziewczynka
Calabria (Magda, 22l.)..................tp . 25.09.2010
dziewczynka
Astorianka (32l.)................... ......tp. 26.09.2010
Klarissa................. .....................tp. 27.09.2010
Emilka/Natalka
Niezapominajkaa2 (Asia, 23l.)......tp. 28.09.2010

Margolcia10 (Eliza, 30l.)..............tp. 30.09.2010 Maksymilian
Zuziczka (Zuzanna, 28l.).............tp. 30.09.2010
chłopiec

Mamusie październikowe - jest już 38

Abz (26l.)................... ........................t p. 1.10.2010 chłopiec
Aaneczka1984 (Anna,25l.).............. ....tp. 1.10.2010 Adrian
Szczęśliwa (Ewa, 28l.).................... .....tp. 3.10.2010
Dagmara
Agata81 (Agata, 29l.).................... ......tp. 3.10.2010

Butterfly83 (Ewelina, 27l.)..................tp . 3.10.2010
dziewczynka
Fem (Kamila, 23l.).................... .........tp. 3.10.2010
Starapanna (Ania, 29l.).................... ..tp. 4.10.2010
chłopiec
Maggie1983 (Magda, 26l.)...................t p. 4.10.2010
dziewczynka
Eveliouses (Ewelina, 29l.)...................t p. 4.10.2010
Elenka1 (Kasia, 24l.).................... ......tp. 5.10.2010
dziewczynka
Ewcia811211 (Ewa, 29l.).................... .tp. 5.10.2010
chłopiec
Ineczka33 (33l.)................... ............tp. 5.10.2010
chłopiec
Cellaris (Ola, 30l.).................... .........tp. 6.10.2010
Marta
Tifio (Marta, 23l.).................... ..........tp. 6.10.2010
Franciszek
Ania13.03 (Ania, 21l.).................... ....tp. 8.10.2010
Enis84 (Ania, 25l.).................... ........tp. 8.10.2010
Ignaś
Majka232 (Maja, 28l.).................... ...tp. 9.10.2010
Szymon
Nicole007 (Marta, 23l.).................... .tp. 9.10.2010
Karina
Lisica1 (Marta, 26l.).................... ......tp. 10.10.2010
Małgosia
Ray...................... ......................... ..tp. 11.10.2010
niespodzianka
MisQa (Monika, 23l.).................... .....tp. 13.10.2010
Kliwia7 (Lila, 32l.).................... .........tp. 13.10.2010
Atlidee (Sylwia, 27l.).................... .....tp. 15.10.2010
chłopiec
Aaww (Agata, 27l.).................... ........tp. 16.10.2010
Czarnaelizabeth (Dominika, 28l.).......tp. 17.10.2010
IlonaN2 (Ilona, 27l.).................... ......tp. 18.10.2010
Franciszek
Angelika16 (Angelika, 21l.).................tp. 20.10.2010 Kasjan
Miskowa22 (Gosia, 23l.).................... .tp . 20.10.2010

Czita18 (Kinga, 24l.).................... ......tp. 21.10.2010 Daniel
Czekajaca na fasolke26 (Aneta, 26l.)...tp. 21.10.2010

Kalex (Kamila, 26l.).................... ......tp. 22.10.2010
dziewczynka
Asia-23 (Asia, 26l.).................... ........tp. 23.10.2010
Ula1409 (Ula, 27l.).................... ........tp. 27.10.2010

Beata_Batumi (Beata, 25l.)...............tp. 28.10.2010

Kaska1980 (Kaśka, 29l.)...................t p. 29.10.2010 Kacper
Isenia (Iza, 32l.).................... ..........tp. 30.10.2010
Weronisia (Weronika, 34l.)...............tp. 31.10.2010
Malwina1204 (Malwina, 23l.)............tp. 31.10.2010
chłopiec

Na liście występuje kolor biały

Aga2111 [*]
Kma1982 [*]
Olbka [*]
Agnyska81 [*]
Dizi [*]
Michel82 [*]
Iwa_iw [*]
Ry-bcia [*]

Jaga - 1.05.2010 [*] Matylda [*] Bartłomiej

28.09.2014

Edytowane przez Pomidora
Czas edycji: 2010-05-28 o 20:40
Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 20:45   #4884
anilkadro
Rozeznanie

A ja mam pytanie do doświadczonych mam odnośnie kapturów przy ubrankach. Ja mam wszystkie ciuszki bez kapturków. Specjalnie zwracam ma to uwagę gdyż mam wrażenie, że takiemu maluszkowi (powiedzmy do 3mcy) jest strasznie niewygodnie leżeć na pofałdowanym kapturze.
Albo przy założonym kapturku na główkę, śpiące dziecko obróci twarz i nie będzie mogło swobodnie oddychać.
Wg.mnie to niepotrzebny element ubrania. Czy mam rację? Bo widzę, że jednak Wy sporo ubranek pokazujecie z kapturkami. Może po porostu się mylę i przesadzam?!

A co do wózków, to rzeczywiście tutaj w UK jest bardzo mały wybór takich, z pompowanymi kołami, a jak już to są drogie.
My zdecydowaliśmy na Tako Jumper X. Teraz "tylko" musimy zobaczyć go na żywo a to dopiero w czerwcu podczas wyjazdu do rodziców

Idę na obiado-kolację. Mężuś nasmażył a ja zrobiłam świeży mus z jabłek
anilkadro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 20:45   #4885
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
ja kupuję taki razem z wózkiem. Waga 0-13 kg. Myślę, że na początek taki 0-13 jest najlepszy. Potem pomyślimy o innym, choć mamy już taki 9-18kg po moim braciszku.
Stary 2010-05-28, 20:48   #4886
anilkadro
Rozeznanie

Nasmażył naleśników miało być :P
anilkadro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 20:48   #4887
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anilkadro Pokaż wiadomość
A ja mam pytanie do doświadczonych mam odnośnie kapturów przy ubrankach. Ja mam wszystkie ciuszki bez kapturków. Specjalnie zwracam ma to uwagę gdyż mam wrażenie, że takiemu maluszkowi (powiedzmy do 3mcy) jest strasznie niewygodnie leżeć na pofałdowanym kapturze.
Albo przy założonym kapturku na główkę, śpiące dziecko obróci twarz i nie będzie mogło swobodnie oddychać.
Wg.mnie to niepotrzebny element ubrania. Czy mam rację? Bo widzę, że jednak Wy sporo ubranek pokazujecie z kapturkami. Może po porostu się mylę i przesadzam?!

A co do wózków, to rzeczywiście tutaj w UK jest bardzo mały wybór takich, z pompowanymi kołami, a jak już to są drogie.
My zdecydowaliśmy na Tako Jumper X. Teraz "tylko" musimy zobaczyć go na żywo a to dopiero w czerwcu podczas wyjazdu do rodziców

Idę na obiado-kolację. Mężuś nasmażył a ja zrobiłam świeży mus z jabłek
Nie wydaje mi się, ze przesadzasz, bo mam dokładnie takie samo zdanie na temat kapturków. Dostaliśmy sweterek z kapturkiem od mojej siostry, ale mam nadzieję, że większośc ubranek nie będzie go miała...

Co do wózka - dobry wybór za 'niewielkie' pieniądze Tez go kupujemy

Smacznego
Stary 2010-05-28, 20:55   #4888
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez margolcia10 Pokaż wiadomość
)
a tak wogóle to dzis rano byłam z mamą na targu i kupiłam sobie 2 kg truskawek i własnie wpierniczam je ;o matklo jaka miałam ochotę mniam;ale cena tez niezła za 1kg 10zeta
U nas też truskawy drogie 18-22 zł. Jeszcze nie kupowałam w tym roku.

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
Ja też mam wrażenie, ze mój ostatnio rośnie w oczach, wczoraj wrzucałam fotkę TU
Brzuszek spory, ja też mam wrażenie że brzuch zaczął rosnąć z dnia na dzień.

Cytat:
mam tylko nadzieję, że tym razem naprawdę zrozumiał i że w końcu się ułoży wszystko
Trzymam kciuki żeby tak było.

Cytat:
0-13. Na pewno coś z tego rankingu, co ma ocenę 5 w kategorii bezpieczeństwo.

http://fotelik.info/pl/testy/grupa:0...aco/index.html

Pomidora- fajnie, że lekarz nie potwierdził złych wiadomości.

anilkadroja też nie kupuję ciuszków z kapturami.

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.

Edytowane przez Szczęśliwa
Czas edycji: 2010-05-28 o 20:58
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 21:00   #4889
kliwia7
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anilkadro Pokaż wiadomość
Nasmażył naleśników miało być :P
A właśnie już się zastanawiałam,czego to on nasmażył.Pomyśl ałam -pewnie jabłek.

A co do ciuszków myślę że masz całkowitą racje.Kapturki-to raczej na dwór,z takich grubszych rzeczy,a w domu bez potrzeby...Moja była letnim dzieckiem,to nie miałam tego problemu-pierwsze 3 m prawie cały czas w samych bodziakach,bo było gorąco(wtedy jeszcze lato było latem,teraz to się w przyrodzie poprzekręcało).
Stary 2010-05-28, 21:09   #4890
tifio
Rozeznanie

Witam Was kochane po dość długiej nieobecności!!

Ajjj, że tak powiem "troszeczkę" pisałyście przez te 3 tygodnie, przez które nie miałam dostępu do internetu Najpierw pojechaliśmy na wesele,a później teść się rozchorował i musieliśmy się przenieść na wieś, bo mój TŻ za niego jeździł autobusem :/ Pracują w jednej firmie i to takie buty! Mi to wcale nie było na rękę, ale cóż - wolałam tam z nim siedzieć, niż sama w mieście. Co prawda rewelacyjnej pogody nie było i troszkę mi się nudziło, ale wymyślałam przeróźniaste wypieki m.in. drożdżowe rogaliczki z marmoladką Mniam! które znikały w mgnieniu oka. Natomiast w miniony weekend takie piękne słonko świeciło, że teraz mnie plecki i ramionka swędzą, bo aż mi skóra schodzi Żeby zaraz nikt na mnie nie krzyczał to wyjaśniam, że nie leżałam plackiem na słońcu tylko tak troszkę po podwóreczku pochodziłam, bo ileż można siedzieć w domku??

Co do mojej ciąży byłam wczoraj u lekarza i dowiedziałam się, że moja macica jest większa niż powinna być na skończone 21 tygodni, tzn. taka jaką posiadam powinna być dopiero za 3 tygodnie! Szok! Od początku ciąży przytyłam 5,7kg z czego mój maluszek waży 500gram Wszystko jest z nim w porządku, wszystkie organy uwidocznione i jego sisior, który w porównaniu do nogi był olbrzymi :P Pani doktor powiedziała, że dziecko jest duże "na swój wiek", a Wasze jaką osiągneło wagę po skończeniu 21 tygodnia?? Mam nadzieję, że nie będę rodzić olbrzyma, chociaż jak trzeba będzie to nic na to nie poradzę hihi Poza tym dostałam skierowanie na test obciążenia glukozą, na szczęście swego czasu piłam glukozę w domku, więc wiem co mnie czeka i nie jest to wcale takie strszne - bynajmniej tak myślę

No i szczerze mówiąc to nie dam rady nadrobić tej mojej dłuuuugaśnej nieobecności, więc jak pytam o coś o co już któraś pytała to bardzo przepraszam i proszę o wybaczenie

Zauważyłam, że pisałyście o wózeczkach. Ja wybrałam całkiem inny, a dokładnie Espiro Atlantic, ale jak mi go Pan pokazał w sklepie to szybko zmieniłam zdanie i narazie pozostaje przy Tako Warrior ale jeszcze nie zamówiony, więc mogę zmienić zdanie przy następnej wyprawie do sklepu.

Edytowane przez tifio
Czas edycji: 2010-05-28 o 21:15
tifio jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości