Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz. VI - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-28, 20:36   #3661
magi77
Wtajemniczenie

Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
...Nie bądź wulgarna

...Ale odruch chwytny ma tylko, jak stoi, tak?

Jeśli zareaguje tak, jak Kubuś na buciki, to będzie więcej raczkował, niż wstawał
Ja, a skądże znowu

Maciek jak leży, to zawsze łapie coś stópkami, trzyma w nich zabawki (potrafi nogami trzymać jedną rzecz, a w rączkach drugą). Jak stoi lub siedzi to podwija paluszki, tak jakby chwytał. Podobno wynika to z odruchu chwytnego, który jeszcze nie zanikł, bo nie ma przykurczy, a odruchy prawidłowe, ale bądź tu człowieku mądry i pisz wiersze

Oooo, to super

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
Magi ciesze się, że wszystko ok!!!
...

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

Oddalam się już, bo moje dziecko mnie dzisiaj wymordowało i jeszcze nie chce zasnąć

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 20:51   #3662
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.

Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość
Jakos dziwnie wszystkie dziewczyny zaczynaly od srodka pieczywa a ja od zawsze slyszalam zeby dawac pietke, skorke i tak robilam Dawalam skorke -wiekszy kawalek albo pietke i mialam ja na jakis czas z glowy
tak ale to jak sie zaczyna dawac dzieku mniejszemu - wtedy sobie ssie, ciumka ta pietke czy skorke, sama dawalam malemu

ale dziecku w takim wieku juz to raczej nie jest dobre na poczatek bo juz moze odgryzc sobie wiekszy kawalek i sie udlawic skoro nie potrafi jeszcze przezuwac i dopiero polykac

moj Marci zjada skorke od bulki caly czas, ale on ja gryzie a dopiero potem polyka
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 20:52   #3663
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
, ja absolutnie na siłę nie chcę , ale próbować muszę, większych kawałków w słoiczkach też nie chciał na początku, a teraz już je.

Współczuję , strasznie się boję takich momentów

Ale super , mój Krasnoludek śpi coraz krócej

No to jeszcze dopiszę, że Kuba nie ma możliwości zjeść okruszka z dywanu, bo zapobiegliwy Tatuś codziennie wieczorem, jak ja karmię, wyciąga odkurzacz i odkurza, żeby Synek żadnego paprocha nie znalazł przypadkiem i broń Boże nie zjadł
Myślałam, że tylko papki zjada, czyli jest dobrze

Ja też bardzo... Zawsze mam to "szczęście", że małż jest.
Kiedyś raz Zuzka zaczęła zwracać mleko i byłam sama, miała wtedy jakieś 2 msce, normalnie chlustało, ale się trzęsłam...

Zuzka wstaje ok 7-7.30 a dziś to nie wiem Może ten wczorajszy spacer Ją tak wymęczył? Dreptała 1,5 h i zaraz poszłyśmy na kolację, kąpiel i spanie.

Cytat:
Zapomniałam się pochwalić - dzisiaj kończymy ekspozycję na gluten , teraz hulaj dusza

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość

Dzisiaj same dobre wiadomości
Dodzwoniłam się do US (mam na nich sposób - tuż przed końcem pracy )
Wszystko z pitem ok, wczoraj było księgowane, teraz czekać tylko na wypłatę od baaardzo zajętych Pań w księgowości

Cytat:
Dziewczyny, zaczęło się - skończyliśmy ekspozycję, będzie 100 pytań do...

Istnieją "dzieciowe" biszkopty, czy daje się "dorosłe"? Polecacie któreś szczególnie?

Jak na początek najlepiej wystartować z pieczywem? Z chlebkiem - piętką? A może bułeczką? I od razu z masełkiem? Kuba miał słoiczkowe jedzenie z dodatkiem masła.
Ja daję LuPetitki. A z pieczywem to podobnie jak u dziewczyn
Piętki nie daję, raz dałam ale Zuzka odgryzła spory kawałek i Jej zabrałam...

Magi cieszę się, że wszystko ok
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 20:57   #3664
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Jakos dziwnie wszystkie dziewczyny zaczynaly od srodka pieczywa a ja od zawsze slyszalam zeby dawac pietke, skorke i tak robilam Dawalam skorke -wiekszy kawalek albo pietke i mialam ja na jakis czas z glowy
tak ale to jak sie zaczyna dawac dzieku mniejszemu - wtedy sobie ssie, ciumka ta pietke czy skorke, sama dawalam malemu

ale dziecku w takim wieku juz to raczej nie jest dobre na poczatek bo juz moze odgryzc sobie wiekszy kawalek i sie udlawic skoro nie potrafi jeszcze przezuwac i dopiero polykac

moj Marci zjada skorke od bulki caly czas, ale on ja gryzie a dopiero potem polyka
Stary 2010-05-28, 21:03   #3665
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość

Wizyta szybka, tylko do szpitala podwiozła nas mama i później pojechaliśmy do niej. Na marginesie nie lubię tego typu lekarzy, chodzi mi o sposób bycia i gadki Teoretycznie Maciulkowi nic nie jest, nie ma przykurczy, odruchy prawidłowe, "tylko" staje na palcach i ma jeszcze odruch chwytny w nóżkach. Ten ostatni może być do roku. Zalecenia: ma jak najwięcej raczkować i tak jak Kubuś Miramej ma mieć na nóżkach buciki do wstawania czyli non stop, bo przecież Maciek notorycznie wstaje. Jak zacznie chodzić, to po dwóch miesiącach mamy iść na kontrolę.
ciesze sie razem z toba ze wizyta przebiegla pomyslnie
Cytat:
Daje biszkopty takie jakie uda mi sie kupic Pochlania wszystkie i nie ma dla niej znaczenia czy sa twarde czy miekkie

ja tez daje pietke chleba ale u nas problem ze malej nie chce sie trzymac i ja musze to samo z chrupkami

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 21:20   #3666
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

wiecie co wymyslilam?

mialam w planach zrobic male przemeblowanie i ta duza komode co stoi obo kanapy chcialam dac na ta sciane z wzorami i kanape przesunac bardziej na srodek pokoju a pod oknem postawic mniejsza komode, bo kwiaty nie moga stac tak daleko okna wiec chcialam ta komode pod kwiaty zeby byla

i chcialabym juz tak zrobic ale nie mam kasy na nowa komode
i wymyslilam sobie, ze narazie poki nie mam kasy kupie pod kwiaty zeby stal pod oknem taki stolik:
http://allegro.pl/item1044674855_sto..._24h_fvat.html

mysle, ze bedzie pasowal w kolorze czarnym - bo komoda ma czarne drzwiczki

co myslicie?
Stary 2010-05-28, 21:26   #3667
syla39
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość

Moja odgryza kawalek i "memła" go az zmieknie i wtedy polyka
Ze wszystkim tak robi Dawalam jej juz fasolke szparagowa w calosci i dzisiaj byla premiera duzego kawalka banana. Wszystko poszlo gladko

syla39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 21:26   #3668
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
Miramej ja daję jasne bułeczki, bo z reguły takie mam w domu. Tak jak dziewczyny pisały zacznij od suchej, potem z masełkiem. I kęsy takie nie za duże, na jeden gryz
Ja kupuję biszkopty Lu. Najlepsze jakie miałam.

Cytat:
Daje biszkopty takie jakie uda mi sie kupic Pochlania wszystkie i nie ma dla niej znaczenia czy sa twarde czy miekkie

, no tak, ale gdzie tam Kubie do Lenki

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Maciek jak leży, to zawsze łapie coś stópkami, trzyma w nich zabawki (potrafi nogami trzymać jedną rzecz, a w rączkach drugą). Jak stoi lub siedzi to podwija paluszki, tak jakby chwytał. Podobno wynika to z odruchu chwytnego, który jeszcze nie zanikł, bo nie ma przykurczy, a odruchy prawidłowe, ale bądź tu człowieku mądry i pisz wiersze
(...)
Oddalam się już, bo moje dziecko mnie dzisiaj wymordowało i jeszcze nie chce zasnąć
No to Kuba aż tak nie ma, a Maciek nawet jak ma skarpety albo rajstopki też tak robi?
Mnie zaniepokoiło właśnie, że Kuba miał tak paluszki, jak siedział (bo wtedy jeszcze nie wstawał na nóżki). Ale On chyba ma te przykurcze (nie wiem na pewno, bo jak zwykle ze zdenerwowania część rzeczy mi umknęła, skupiłam się na zaleceniach, ale zapytam na następnej wizycie), bo kazała robić te masaże.

A to nieładnie

Cytat:

No to niestety o Kubusiu

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Myślałam, że tylko papki zjada, czyli jest dobrze

Ja też bardzo... Zawsze mam to "szczęście", że małż jest.
Kiedyś raz Zuzka zaczęła zwracać mleko i byłam sama, miała wtedy jakieś 2 msce, normalnie chlustało, ale się trzęsłam...

Zuzka wstaje ok 7-7.30 a dziś to nie wiem Może ten wczorajszy spacer Ją tak wymęczył? Dreptała 1,5 h i zaraz poszłyśmy na kolację, kąpiel i spanie.

(...)
Ja daję LuPetitki. A z pieczywem to podobnie jak u dziewczyn
Piętki nie daję, raz dałam ale Zuzka odgryzła spory kawałek i Jej zabrałam...
No nie do końca tak dobrze, bo On to od razu łyka, czyli nauczył się łykać, a nie miażdżyć

Nie dziwię się, u nas pierwszy raz Kuba zwymiotował niedawno, jak zakrztusił się wodą, a ja myślałam, że na zawał zejdę, Małż zresztą też, ale dał radę.

Tylko się cieszyć i na spacery chodzone brać

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
ja tez daje pietke chleba ale u nas problem ze malej nie chce sie trzymac i ja musze to samo z chrupkami
A Kuba sam trzyma, a najlepiej lubi wyjmować chrupka z opakowania, cieszy się wtedy jak wariat

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 21:30   #3669
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

A Kuba sam trzyma, a najlepiej lubi wyjmować chrupka z opakowania, cieszy się wtedy jak wariat
Wercia tez trzymala ale ostatnio jej sie odwidzialo

i znowu nie chce pic plynow.......dzisiaj za caly dzien wypila 20ml
dobrze ze w nocy troche wypija jak sie obudzi, sama wyciaga reke po butle i chce pic , a w dzien

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-05-28, 21:35   #3670
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Moja odgryza kawalek i "memła" go az zmieknie i wtedy polyka
Ze wszystkim tak robi Dawalam jej juz fasolke szparagowa w calosci i dzisiaj byla premiera duzego kawalka banana. Wszystko poszlo gladko
tak ale chodzi o Kubulka Miramej, ktory dopiero bedzie uczyl sie memlac

moj banana normalnie gryzie po kawalku i polyka, je tez ziemniaki, gotowana marchew, nawet parowke sobie odgryza i gryzie i polyka

ale nie o to chodzi tylko o to, co Mirek ma dac Kubie
Cytat:
No to niestety o Kubusiu
ale co sie smutasz? potrenujecie i bedzie jak trzeba

nie martw sie - widzialas doroslego czlowieka, ktory nie umie gryzc?
Stary 2010-05-28, 21:38   #3671
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
tak ale chodzi o Kubulka Miramej, ktory dopiero bedzie uczyl sie memlac

moj banana normalnie gryzie po kawalku i polyka, je tez ziemniaki, gotowana marchew, nawet parowke sobie odgryza i gryzie i polyka

ale nie o to chodzi tylko o to, co Mirek ma dac Kubie

ale co sie smutasz? potrenujecie i bedzie jak trzeba

nie martw sie - widzialas doroslego czlowieka, ktory nie umie gryzc?
Weronika tez nie umie gryzc wieksze kawalki w obiadku zjada bez problemu ale juz jakby miala ugryzc naprawde kawal np. banana to sie dlawi
ale mam nadzieje ze wkrotce zalapie ze musi gryzc

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-05-28, 21:48   #3672
marica5
Rozeznanie

GG do marica5

Siemka
o kurka....
Stary 2010-05-28, 21:53   #3673
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
My też mamy wesele siostry małża. Ale idziemy na kilka godzin. Choc strasznie nas ostatnio namawiali, zebyśmy wzięli pokój i zostali, że niby będziemy się zmieniać w pilnowaniu Antosia itp, ale mi to nie pasuje. Nie będę biegała całą noc z pokoju na salę itp. A w efekcie i tak pewnie bym siedziała głownie ja. Poza tym pokój to ok 200 zł...
Nie kupujemy tez prezentu ani nie dajemy kasy. Będziemy mieli tylko kwiaty przed kosciołem.
Powód oprócz wiadomego:
Nic nie dostalismy od nich na naszym slubie, Antos nie dostał tez nic na chrzcinach

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

Zjadłam własnie omleta z papryką

A teraz idę sprzątac, bo nie chcę weekendu spędzi w syfie. Jak tak sobotę i niedziele patrzę na ten bałagan, to strasznie zmęczona jestem...

Haha, zaplanowałam sobie gruntowne porządki, zobaczymy co z nich wyjdzie
no ładnie, ładnie...
slusznie postapicie z nimi

Cytat:
sluchajcie moje dziecko oszalalo na punkcie parowki - jak widzi, ze jem to piszczy, krzyczy, placze zeby mu tylko dac

kilka razy dalam mu ugryzc bo juz tak plakal, ze koniec i strasznie mu smakuje ale nie chce mu dawac takiego szajsu

a ostatnio w sklepie na pulce ze sloikami widzialam sloiczek z paroweczkami z gerbera po roku - chyba mu kupie i bede mu dawac skoro tak lubi
gdybys dawala mu to codzien jako 1 posilek to pewnie byloby to niemadre, ale kilka kesow i co jakis czas szkdy mu nie wyrzadza.
Gerber...ble nie dogodzisz tym Marciemu

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
moje dziecko nauczyło sie pluc jedzeniem. zjadła 1/3 obiadu i pluc zaczeła, a jak ją to bawi nie wiem czy sie najadła. ale nie dawałam więcej, bo cała opluta bym była.

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

a i mam pytanie, jak gotujecie zupę dla was i od razu dla dziecka, to przyprawiacie ją normalnie? solicie, dodajecie kostkę warzywną, vegetę itd? czy nie dodajecie takich rzeczy?
Laura tez pluje.Jak jest najedzona i to jest dla mnie sygnal ze wiecej nie chce.Na pczatku ladnie otwiera buzke, a jak widze ze kombinuje to konczymy jedzenie od razu.

tak.Ja daje wszystko i wszyscy jedna jemy.

Cytat:
Dziewczyny, zaczęło się - skończyliśmy ekspozycję, będzie 100 pytań do...

Istnieją "dzieciowe" biszkopty, czy daje się "dorosłe"? Polecacie któreś szczególnie?

Jak na początek najlepiej wystartować z pieczywem? Z chlebkiem - piętką? A może bułeczką? I od razu z masełkiem? Kuba miał słoiczkowe jedzenie z dodatkiem masła.

pytaj smialo
ja kupuje Lu Petitki sa miekkie.Odpowiadaja mi najbardziej

Z pieczywem dobrze doradzila Svi.
Ja jak daje jej kromke, to sucha i nie za duza.Jak sniadanko to z maselkiem.
A czasem daje cala bulke, by sobie obslinila i pomasowala dziaselka
Cytat:
popieram

Cytat:
napewno

Przed 21 odjechala kolezanka.Bylysmy nad Warta...od wczoraj przybyl metr

do jutra.Planuje sie wyspac a potem sprzatac na blysk.Mąż w domu to niech aktywnie zajmuje sie dzieckiem he he he

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

Cytat:
Napisane przez marica5 Pokaż wiadomość
Siemka
o kurka....
co????????????????????
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 21:57   #3674
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Siemka
o kurka....
o co kaman???
Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość

napewno

Przed 21 odjechala kolezanka.Bylysmy nad Warta...od wczoraj przybyl metr
mam nadzieje ze nie bedzie juz tak padac i poziom wody sie obnizy
widzialam ostatnio w tv dokument i pokazywali co zostalo po powodzi-masakra jakie zniszczenia

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-05-28, 21:57   #3675
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
No nie do końca tak dobrze, bo On to od razu łyka, czyli nauczył się łykać, a nie miażdżyć

Nie dziwię się, u nas pierwszy raz Kuba zwymiotował niedawno, jak zakrztusił się wodą, a ja myślałam, że na zawał zejdę, Małż zresztą też, ale dał radę.

Tylko się cieszyć i na spacery chodzone brać
Wiem, że martwisz się ale na pewno nauczy się
U Zuzy jakoś tak nagle minęło, nawet nie wiem kiedy.

Dziś też byłyśmy

Cytat:
Siemka
o kurka....
Mari robiłaś.............. test???

Svi nie boisz się, że Marci przewróci ten stolik na siebie?
Stary 2010-05-28, 21:58   #3676
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Weronika tez nie umie gryzc wieksze kawalki w obiadku zjada bez problemu ale juz jakby miala ugryzc naprawde kawal np. banana to sie dlawi
no a moj wlasnie ma odruch wymjotny jak ma wieksze kawalki w obiadku a jak ma cos w calosci do ugryzienia to nie ma problemu

dzis np jadl moj krupnik, podziubany widelcem i nie chcial w ogole jesc,myslalam, ze zwymiotuje

a jak dalam mu normalnie, ziemniaki, marchew w kawalkach to zjadal ze smakiem
Cytat:
Siemka
o kurka....

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
gdybys dawala mu to codzien jako 1 posilek to pewnie byloby to niemadre, ale kilka kesow i co jakis czas szkdy mu nie wyrzadza.
Gerber...ble nie dogodzisz tym Marciemu
no ale wlasnie kombinuje jakby tu dawac wiecej bo bardzo lubi, az sie trzesie

a zjadl w swoim zyciu ze trzy kesy tylko
Stary 2010-05-28, 22:01   #3677
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
no a moj wlasnie ma odruch wymjotny jak ma wieksze kawalki w obiadku a jak ma cos w calosci do ugryzienia to nie ma problemu

dzis np jadl moj krupnik, podziubany widelcem i nie chcial w ogole jesc,myslalam, ze zwymiotuje

a jak dalam mu normalnie, ziemniaki, marchew w kawalkach to zjadal ze smakiem
widac kazde dziecko ma swoje sposoby na zjedzenie pokarmu

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-05-28, 22:04   #3678
Wojtusia
Zakorzenienie

marica co jest?

Svi ja mam ten stolik z Ikei, on stabilny jest, powinien być dobry, a jakiego ty masz kwiatka, duzego jakiegoś?
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 22:06   #3679
UnholyOne
Ola-Unhola

Padam na twarz...
Posprzątałam całe mieszkanie, odkurzyłam, pomyłam łazienkę, sypialnię, salon, gary, pokój dzieci. Rozpakowałam nas w końcu po wyjeździe na działkę A teraz jeszcze kończę smażyć mielone dla chłopaków. Aż mnie skręca, ale twardo zjadłam twarożek z pomidorem...

magi, cieszę się że wszystko ok po wizycie
Stary 2010-05-28, 22:07   #3680
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
My też mamy wesele siostry małża. Ale idziemy na kilka godzin. Choc strasznie nas ostatnio namawiali, zebyśmy wzięli pokój i zostali, że niby będziemy się zmieniać w pilnowaniu Antosia itp, ale mi to nie pasuje. Nie będę biegała całą noc z pokoju na salę itp. A w efekcie i tak pewnie bym siedziała głownie ja. Poza tym pokój to ok 200 zł...
Nie kupujemy tez prezentu ani nie dajemy kasy. Będziemy mieli tylko kwiaty przed kosciołem.
Powód oprócz wiadomego:
Nic nie dostalismy od nich na naszym slubie, Antos nie dostał tez nic na chrzcinach

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

Zjadłam własnie omleta z papryką

A teraz idę sprzątac, bo nie chcę weekendu spędzi w syfie. Jak tak sobotę i niedziele patrzę na ten bałagan, to strasznie zmęczona jestem...

Haha, zaplanowałam sobie gruntowne porządki, zobaczymy co z nich wyjdzie
to samemu trzeba zapłacić za pokój
jak Oni nic Wam nie dali - nawet drobnego prezentu to się nie stresuj i też nic nie dawaj

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
mi też się podobają
ale trzeba mieć do nich długą szyję ...

Cytat:

za szczepienie, jak wygląda schemat i ile kosztuje?
koszt to 150 zł
schemat: niemowlęta 2 dawki, a dzieci roczne i starsze jedna dawka - nam lekarka powiedziała, ze wystarczy nam jedna dawka

Tomuś płakał strasznie na szczepieniu, ale nie z powodu ukłucia tylko na sam widok lekarki ...
waży 11,7 kg

Cytat:
Napisane przez kasiuuulka Pokaż wiadomość
widze ze nikt mi z moja sukienka nie chce pomóc trudno
jeśli sukienka ma ciepły odcień to nie dawałbym srebrnych dodatków tylko czarne, chyba, ze jednak bardziej jest wpadająca w róż to wtedy tak...

ja na poprawinach miałam sukienkę, ale mniej strojną niż na wesele i balerinki zamiast szpilek
pozostali byli ubrani raczej zwyczajnie... letnie sukienki ewentualnie z bardziej strojnych tkanin

3220g 54 cm

------------------

Edytowane przez p4w
Czas edycji: 2010-05-28 o 22:11
p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 22:10   #3681
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Padam na twarz...
Posprzątałam całe mieszkanie, odkurzyłam, pomyłam łazienkę, sypialnię, salon, gary, pokój dzieci. Rozpakowałam nas w końcu po wyjeździe na działkę A teraz jeszcze kończę smażyć mielone dla chłopaków. Aż mnie skręca, ale twardo zjadłam twarożek z pomidorem...

Podziwiam, ja bym uległa , ale ty bądź twarda
Stary 2010-05-28, 22:12   #3682
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Padam na twarz...

A jaką dietę teraz stosujesz?
Stary 2010-05-28, 22:13   #3683
Wojtusia
Zakorzenienie

p4w szkoda Tomusia ze płakał bidulek, ja w takich chwilach płacze razem z Oliwką...

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

marica napisz co sie stało, bo ide spać...
Stary 2010-05-28, 22:15   #3684
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
p4w szkoda Tomusia ze płakał bidulek, ja w takich chwilach płacze razem z Oliwką...

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

marica napisz co sie stało, bo ide spać...
no nie wiem czemu ostatnio taki płaczliwy się zrobił i trzyma się mnie jak nigdy

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-05-28, 22:16   #3685
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Svi nie boisz się, że Marci przewróci ten stolik na siebie?
hmmm nie myslalam nad tym
bez przesady przeciez go pilnuje
i nie bede calego mieszkania meblowac pod niego, musi sie nauczyc, ze nie
wolno

predzej martwi mnie to, ze kolejne kwiaty beda w zasiegu jego reki
Cytat:

Svi ja mam ten stolik z Ikei, on stabilny jest, powinien być dobry, a jakiego ty masz kwiatka, duzego jakiegoś?
to dobrze

hmm jeden to grubosz, dosc spory, z doniczka z 60cm ma napewno, a drugi nieduzy ficus

pewnie jeszcze jakiegos dostawie niewielkiego

poki co nie mam miejsca na komodzie bo jest sporo zdjec, jak przemebluje to na komodzie bedzie wiecej miejsca na same zdjecia a na stoliku same kwiatki
Stary 2010-05-28, 22:20   #3686
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
to samemu trzeba zapłacić za pokój
jak Oni nic Wam nie dali - nawet drobnego prezentu to się nie stresuj i też nic nie dawaj

Tomuś płakał strasznie na szczepieniu, ale nie z powodu ukłucia tylko na sam widok lekarki ...
waży 11,7 kg
No właśnie, (to pasuje idealnie do rodziny mojego Małża..)...
Wy "zbieracie" kaskę na chrzcinach, a oprócz chrzestnej (dała prezent) nikt inny nic nie dał u nas (Małż ma 2 siostry i brata, który na dodatek był chrzestnym....)
Moich rodziców zwolniłam-pisałam dlaczego.
U mojego brata, rodzice płacili w hotelu za kilka pokoi. Taka jest "cena" zapraszania gości przyjezdnych

Cytat:
Podziwiam, ja bym uległa , ale ty bądź twarda

Staram się

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

Cytat:
A jaką dietę teraz stosujesz?
Mieszaną ONZ z Dukana. Ogólnie staram się jeś trzy posiłki białkowe, czasami pomieszane z węglowodanami

P4w, biedny Tomeczek. Dobrze, ze już macie to za sobą
Ale waga..
Stary 2010-05-28, 22:21   #3687
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
hmmm nie myslalam nad tym
bez przesady przeciez go pilnuje
i nie bede calego mieszkania meblowac pod niego, musi sie nauczyc, ze nie
wolno

predzej martwi mnie to, ze kolejne kwiaty beda w zasiegu jego reki
No bardziej mi chodziło, że kwiatki na stoliku będą zachętą dla Marcela, że będzie tam się czepiał.
Stary 2010-05-28, 22:28   #3688
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
no nie wiem czemu ostatnio taki płaczliwy się zrobił i trzyma się mnie jak nigdy
Wercia tez ma momenty ze uczepi sie mi szyji i nie pusci.....boi sie psa jak szczeka ale w domu go slyszy a na dworze sie cieszy, moge jej mowic ze piesek robi hal hal ale nie dziala
tak samo jak odkurzacz wlaczony to masakra - zaczyna sie lament i jak jej nie wezme na rece to sie rozplacze

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-05-28, 22:28   #3689
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie, (to pasuje idealnie do rodziny mojego Małża..)...
Wy "zbieracie" kaskę na chrzcinach, a oprócz chrzestnej (dała prezent) nikt inny nic nie dał u nas (Małż ma 2 siostry i brata, który na dodatek był chrzestnym....)
Moich rodziców zwolniłam-pisałam dlaczego.
U mojego brata, rodzice płacili w hotelu za kilka pokoi. Taka jest "cena" zapraszania gości przyjezdnych

P4w, biedny Tomeczek. Dobrze, ze już macie to za sobą
Ale waga..
no my nie zebraliśmy żadnych kokosów, ale kazdy coś przyniósł albo prezent albo pieniądze (tyle ile mógł )
my na weselu mieliśmy wszystkich przyjezdnych - cała rodzina poza Szczecinem mieszka i wynajęliśmy cały pensjonat nad zalewem, bo taniej niż w mieście i przyjemniej było - goście zjeżdżali już dwa dni wcześniej i mieli tam co robić (ślub i wesele też tam było w długi weekend z Bożym Ciałem)

w życiu nie przyszłoby mi do głowy, zeby kazać gościom płacić za nocleg

dziękujemy za słowa wsparcia po szczepieniu
Tomuś śpi spokojnie - mam nadzieję, ze nie będzie gorączki ani innych niespodzianek

3220g 54 cm

------------------

Edytowane przez p4w
Czas edycji: 2010-05-28 o 22:29
Stary 2010-05-28, 22:29   #3690
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:

no ale wlasnie kombinuje jakby tu dawac wiecej bo bardzo lubi, az sie trzesie

a zjadl w swoim zyciu ze trzy kesy tylko
to moze kup jakies z indyka lub cielece zamiast zsyklej parowki z miesem IIIkategorii...niestety

Cytat:
Padam na twarz...
jestem z ciebie dumna

Svi MZ stolik jest cienkiej jakosci.To zwykla plyta pilsniowa z laminatem.Odpryskuje to i widac wióry.O wody robia się bąble, w koncu to tylko za 24zl.Chyba ze spelnia twoje wymogi i jest tylko na chwile.
Ciekawe co Mari chciala nam przekazac? doczytam jutro
pa
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości