|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.
Cytat:
![]() Maciek jak leży, to zawsze łapie coś stópkami, trzyma w nich zabawki (potrafi nogami trzymać jedną rzecz, a w rączkach drugą). Jak stoi lub siedzi to podwija paluszki, tak jakby chwytał. Podobno wynika to z odruchu chwytnego, który jeszcze nie zanikł, bo nie ma przykurczy, a odruchy prawidłowe, ale bądź tu człowieku mądry i pisz wiersze ![]() Oooo, to super ![]() ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Oddalam się już, bo moje dziecko mnie dzisiaj wymordowało i jeszcze nie chce zasnąć
|
|
|
#3662 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.
Cytat:
ale dziecku w takim wieku juz to raczej nie jest dobre na poczatek bo juz moze odgryzc sobie wiekszy kawalek i sie udlawic skoro nie potrafi jeszcze przezuwac i dopiero polykac moj Marci zjada skorke od bulki caly czas, ale on ja gryzie a dopiero potem polyka
|
|
|
#3663 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też bardzo... Zawsze mam to "szczęście", że małż jest. Kiedyś raz Zuzka zaczęła zwracać mleko i byłam sama, miała wtedy jakieś 2 msce, normalnie chlustało, ale się trzęsłam... Zuzka wstaje ok 7-7.30 a dziś to nie wiem Może ten wczorajszy spacer Ją tak wymęczył? Dreptała 1,5 h i zaraz poszłyśmy na kolację, kąpiel i spanie.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Piętki nie daję, raz dałam ale Zuzka odgryzła spory kawałek i Jej zabrałam... Magi cieszę się, że wszystko ok
|
||||
|
|
|
#3664 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
ale dziecku w takim wieku juz to raczej nie jest dobre na poczatek bo juz moze odgryzc sobie wiekszy kawalek i sie udlawic skoro nie potrafi jeszcze przezuwac i dopiero polykac moj Marci zjada skorke od bulki caly czas, ale on ja gryzie a dopiero potem polyka
|
|
|
#3665 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3666 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
wiecie co wymyslilam?
mialam w planach zrobic male przemeblowanie i ta duza komode co stoi obo kanapy chcialam dac na ta sciane z wzorami i kanape przesunac bardziej na srodek pokoju a pod oknem postawic mniejsza komode, bo kwiaty nie moga stac tak daleko okna wiec chcialam ta komode pod kwiaty zeby byla i chcialabym juz tak zrobic ale nie mam kasy na nowa komode ![]() i wymyslilam sobie, ze narazie poki nie mam kasy kupie pod kwiaty zeby stal pod oknem taki stolik: http://allegro.pl/item1044674855_sto..._24h_fvat.html mysle, ze bedzie pasowal w kolorze czarnym - bo komoda ma czarne drzwiczki co myslicie?
|
|
#3667 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ze wszystkim tak robi
|
|
#3668 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
, no tak, ale gdzie tam Kubie do Lenki ![]() Cytat:
Mnie zaniepokoiło właśnie, że Kuba miał tak paluszki, jak siedział (bo wtedy jeszcze nie wstawał na nóżki). Ale On chyba ma te przykurcze (nie wiem na pewno, bo jak zwykle ze zdenerwowania część rzeczy mi umknęła, skupiłam się na zaleceniach, ale zapytam na następnej wizycie), bo kazała robić te masaże. A to nieładnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie dziwię się, u nas pierwszy raz Kuba zwymiotował niedawno, jak zakrztusił się wodą, a ja myślałam, że na zawał zejdę, Małż zresztą też, ale dał radę. Tylko się cieszyć i na spacery chodzone brać ![]() ![]() ![]() Cytat:
|
|
|
#3669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i znowu nie chce pic plynow.......dzisiaj za caly dzien wypila 20ml dobrze ze w nocy troche wypija jak sie obudzi, sama wyciaga reke po butle i chce pic , a w dzien
|
|
#3670 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() moj banana normalnie gryzie po kawalku i polyka, je tez ziemniaki, gotowana marchew, nawet parowke sobie odgryza i gryzie i polyka ale nie o to chodzi tylko o to, co Mirek ma dac Kubie ale co sie smutasz? potrenujecie i bedzie jak trzeba nie martw sie - widzialas doroslego czlowieka, ktory nie umie gryzc?
|
|
|
#3671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mam nadzieje ze wkrotce zalapie ze musi gryzc
|
|
#3672 |
|
Rozeznanie
|
Siemka
o kurka.... |
|
|
|
#3673 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
slusznie postapicie z nimi ![]() Cytat:
Gerber...ble nie dogodzisz tym MarciemuCytat:
tak.Ja daje wszystko i wszyscy jedna jemy. Cytat:
ja kupuje Lu Petitki sa miekkie.Odpowiadaja mi najbardziej Z pieczywem dobrze doradzila Svi. Ja jak daje jej kromke, to sucha i nie za duza.Jak sniadanko to z maselkiem. A czasem daje cala bulke, by sobie obslinila i pomasowala dziaselka Cytat:
napewno Przed 21 odjechala kolezanka.Bylysmy nad Warta...od wczoraj przybyl metr ![]() do jutra.Planuje sie wyspac a potem sprzatac na blysk.Mąż w domu to niech aktywnie zajmuje sie dzieckiem he he he ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- co????????????????????
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||||
|
|
|
#3674 | |
|
Zakorzenienie
|
o co kaman???
![]() Cytat:
widzialam ostatnio w tv dokument i pokazywali co zostalo po powodzi-masakra jakie zniszczenia
|
|
#3675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U Zuzy jakoś tak nagle minęło, nawet nie wiem kiedy. ![]() Dziś też byłyśmy ![]() Mari robiłaś.............. test??? Svi nie boisz się, że Marci przewróci ten stolik na siebie? |
|
|
|
|
#3676 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
dzis np jadl moj krupnik, podziubany widelcem i nie chcial w ogole jesc,myslalam, ze zwymiotuje a jak dalam mu normalnie, ziemniaki, marchew w kawalkach to zjadal ze smakiem ![]() ![]() Cytat:
a zjadl w swoim zyciu ze trzy kesy tylko
|
|
|
#3677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3678 |
|
Zakorzenienie
|
marica co jest?
Svi ja mam ten stolik z Ikei, on stabilny jest, powinien być dobry, a jakiego ty masz kwiatka, duzego jakiegoś? |
|
|
|
#3679 |
|
Ola-Unhola
|
Padam na twarz...
Posprzątałam całe mieszkanie, odkurzyłam, pomyłam łazienkę, sypialnię, salon, gary, pokój dzieci. Rozpakowałam nas w końcu po wyjeździe na działkę ![]() magi, cieszę się że wszystko ok po wizycie
|
#3680 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak Oni nic Wam nie dali - nawet drobnego prezentu to się nie stresuj i też nic nie dawaj Cytat:
ale trzeba mieć do nich długą szyję ... koszt to 150 zł schemat: niemowlęta 2 dawki, a dzieci roczne i starsze jedna dawka - nam lekarka powiedziała, ze wystarczy nam jedna dawka Tomuś płakał strasznie na szczepieniu, ale nie z powodu ukłucia tylko na sam widok lekarki ... waży 11,7 kg jeśli sukienka ma ciepły odcień to nie dawałbym srebrnych dodatków tylko czarne, chyba, ze jednak bardziej jest wpadająca w róż to wtedy tak... ja na poprawinach miałam sukienkę, ale mniej strojną niż na wesele i balerinki zamiast szpilek pozostali byli ubrani raczej zwyczajnie... letnie sukienki ewentualnie z bardziej strojnych tkanin
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2010-05-28 o 22:11 |
||
|
|
|
#3681 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ale ty bądź twarda
|
|
|
|
|
#3682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3683 |
|
Zakorzenienie
|
p4w szkoda Tomusia ze płakał bidulek, ja w takich chwilach płacze razem z Oliwką...
---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- marica napisz co sie stało, bo ide spać... |
|
|
|
#3684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3685 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
hmmm nie myslalam nad tym
bez przesady przeciez go pilnuje ![]() i nie bede calego mieszkania meblowac pod niego, musi sie nauczyc, ze nie wolno ![]() predzej martwi mnie to, ze kolejne kwiaty beda w zasiegu jego reki ![]() Cytat:
![]() hmm jeden to grubosz, dosc spory, z doniczka z 60cm ma napewno, a drugi nieduzy ficus pewnie jeszcze jakiegos dostawie niewielkiego poki co nie mam miejsca na komodzie bo jest sporo zdjec, jak przemebluje to na komodzie bedzie wiecej miejsca na same zdjecia a na stoliku same kwiatki
|
|
|
#3686 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Wy "zbieracie" kaskę na chrzcinach, a oprócz chrzestnej (dała prezent) nikt inny nic nie dał u nas (Małż ma 2 siostry i brata, który na dodatek był chrzestnym....) Moich rodziców zwolniłam-pisałam dlaczego. U mojego brata, rodzice płacili w hotelu za kilka pokoi. Taka jest "cena" zapraszania gości przyjezdnych Staram się ![]() ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Mieszaną ONZ z Dukana. Ogólnie staram się jeś trzy posiłki białkowe, czasami pomieszane z węglowodanami P4w, biedny Tomeczek. Dobrze, ze już macie to za sobą Ale waga..
|
|
#3687 |
|
Zakorzenienie
|
No bardziej mi chodziło, że kwiatki na stoliku będą zachętą dla Marcela, że będzie tam się czepiał.
|
|
|
|
#3688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak samo jak odkurzacz wlaczony to masakra - zaczyna sie lament i jak jej nie wezme na rece to sie rozplacze
|
|
#3689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my na weselu mieliśmy wszystkich przyjezdnych - cała rodzina poza Szczecinem mieszka i wynajęliśmy cały pensjonat nad zalewem, bo taniej niż w mieście i przyjemniej było - goście zjeżdżali już dwa dni wcześniej i mieli tam co robić (ślub i wesele też tam było w długi weekend z Bożym Ciałem) w życiu nie przyszłoby mi do głowy, zeby kazać gościom płacić za nocleg ![]() dziękujemy za słowa wsparcia po szczepieniu Tomuś śpi spokojnie - mam nadzieję, ze nie będzie gorączki ani innych niespodzianek
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2010-05-28 o 22:29 |
|
|
|
|
#3690 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Svi MZ stolik jest cienkiej jakosci.To zwykla plyta pilsniowa z laminatem.Odpryskuje to i widac wióry.O wody robia się bąble, w koncu to tylko za 24zl.Chyba ze spelnia twoje wymogi i jest tylko na chwile. Ciekawe co Mari chciala nam przekazac? doczytam jutro pa
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:53.

MACIEJKA SYNEK KOCHANY 
Dawalam skorke -wiekszy kawalek albo pietke i mialam ja na jakis czas z glowy
, ja absolutnie na siłę nie chcę 

nie dogodzisz tym Marciemu
nie wiem czy sie najadła. ale nie dawałam więcej, bo cała opluta bym była.![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

za szczepienie, jak wygląda schemat i ile kosztuje?