|
|
#1651 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wasze opisy na GG, częśc XIX.
małe rozczarowanie jest lepsze niż duże. prawda?
malinowe powietrze unosi się wokół Ciebie bezczelnie wparowała do pokoju bez słowa samotność bez cienia wstydu, bez grama zażenowania wchodzisz w moje życie milion pragnień w kieszeni miłość skrywana po kątach wypijam Ciebie razem z poranną kawą sobota jest rezerwowana dla Ciebie. zawsze. bo wtedy się najlepiej o Tobie myśli zero pohamowań jeśli chodzi o Twoją osobę znajdź mi miejsce na Ziemi, gdzie bez krępacji wezmę swój ulubiony kubek i będę rozmyślać i nikt i nic nie będzie się dziwić jak można tak długo zatapiać się w swoich myślach. zabierz mnie tam, gdzie ludzie zdają sobie sprawę z tego jak trudno odciąć się od przeszłości i jak wiele ona może dla nas znaczyć zobacz, pytania mają znaczenie. nie wolno ich rzucać od tak. musisz wiedzieć, że raz zadane pytanie, może wywołać szereg myśli. są pytania, na które odpowiedz, mimo że znana, wcale nie chce być ujawniona. uśmiech Twoich oczu to moje szczęście
|
#1652 |
|
Zakorzenienie
|
"Stałam ze zdumieniem w oku, sny śniąc, jakich nikt nie śmiał śnić."
"Myślami wciąż tam...gdzie powietrze ma inny smak..." "Dostrzegam magię świata, który nie jest magiczny … ""Kochająca kobieta wybaczy wszystko, lecz nie zapomni niczego . . . " "co komu do tego skoro i tak mniejsza o to" "Uśmiech dla Wszystkich! Ja stawiam! "
Edytowane przez marta_94 Czas edycji: 2010-05-29 o 11:20 |
|
|
|
#1653 |
|
Rozeznanie
|
Gdzie jest hoe ? Zaraz zacznę jej szukaĆ ![]() Te całe 'będzie dobrze' brzmi fatalnie. No, chyba, że od Ciebie ...
|
#1654 |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak ciężko wziąść je w cudzysłów?! ![]() _________________________ __________________ Ta twoja mała dziewczynka już wyrosła i umie sobie sama w życiu radzić. - Ale jesteś słodka. A ja akurat mam ochote na coś słodkiego. - To cukierka sobie zjedz!. ![]() Malowane na chodnikach serca już dawno pozmywał deszcz.
|
#1655 |
|
Przyczajenie
|
Witam serdecznie. Mam dziś kilka cytatów z książki "Dziewczyna z perłą" T. Chevalier. Może komuś wpadną w oko, tak jak mi Niekoniecznie na opis."Nie powinnaś z nikim dzielić się swoimi myślami" "- Nie mam powodów do dumy. Ojciec pewnie się wstydzi,że zostałam służącą. - Twój ojciec po prostu miał pecha.Nikt nie może mu tego mieć za złe. A ty nie masz się czego wstydzić,poza tym,że nie chcesz kupować już u mnie mięsa. -Nie mam wyboru.To moja pani decyduje. -A, rozumiem. Więc to nie chodzi o jego przystojnego syna?" (rozmowa na temat syna nowego rzeźnika) " Czasami kiedy odwiedzałam rodzinę, czułam się dziwnie,opowiadając im o czymkolwiek. Moje nowe życie stawało się ważniejsze, niż stare." " Chciałam wiedzieć wszystko,choć w niewiedzy była jakaś nadzieja " " Tylko dzieci i złodzieje biegają..." " Obraz w kościele jest jak świeca w ciemnym pokoju. Korzystamy z niego, by lepiej widzieć. Jest to most między nami a Bogiem. " " - Pamiętaj,by pozostać sobą. Uniosłam nieco brodę. -To znaczy służącą? -Nie o to mi chodziło. Kobiety na jego obrazach są...jakby w pułapce jego świata. musisz uważać, by się w nim nie zgubić." książkę polecam, jak najbardziej, a teraz kilka z mojej twórczości: Nie patrz w moje oczy, jeśli nie umiesz pływać... Jestem tylko wiatrem, który głaszcze twoją szyję, gdy zamyślony wracasz do domu ciemną, pusta ulicą. Nie patrz na mnie. Nie patrz.. odwróć wzrok. Ja mogę się zakochać... Gdy za mną tęsknisz posłuchaj deszczu. Nie jest rozsądne pozbywać się swojego drugiego "ja". Nieważne czy wpychając je pod pociąg, czy tnąc mu nadgarstki żyletką. Co, jeśli okaże się,że to było ostatnie "ja" jakie miałaś? Pozdrawiam talenciary. Czyli wszystkie ![]() ![]() |
|
|
|
#1656 |
|
Przyczajenie
|
http://opisy-na-gg-by-nikusiaa.blog.onet.pl/
na innych mówisz a sama zrzynasz z netu rozowa skeyterko
|
|
#1657 |
|
Zakorzenienie
|
nie szanuję osób ,którzy nie szanują moich własnych uczuć .
wystarczyła chwila być trafił do piekła . nie ,nie powinnam . przepełniona ironią .
|
#1658 |
|
Raczkowanie
|
Mam złamane sercem. Pocieszałeś mnie, rozweselałeś, podnosiłeś na duchu. Szkoda, że nie zapytałeś kto te serce złamał.
Jestem cholernie , beztrosko szczęśliwa bez Ciebie. Nasz wieczny pocałunek. To on wyznaczył mi nowy kierunek w życiu. Wole być sama niż mieć u boku takiego su*isyna jak on. Wieczorami leżąc na łóżku nie wiem czy mam płakać czy śmiać co mnie spotkało. Mówisz odejdź tylko dokąd? Świat kpi z Ciebie a Ty wiesz, że zbliża się najgorsze chociaż liczysz że to coś lepszego. Odezwij się, usiądź obok mnie, weź za rękę niech tęsknota odejdzie w kąt. Jestem szczęśliwa mimo kłótni, płaczu nawet nie wiedząc czy miłość czy nie. znikam, sesja i takie tam. co wątek to kłótnia, za stara jestem na to. weźcie zróbcie sobie "kisielowy" wątek gdzie będzie mogły się bić czy kłócić.tu nie warto
nasze oczy są na wpół przymknięte niczym umierające nieba — postarzał się księżyc. noc już nie będzie czuwała. zaledwie mnie sobie przypominasz. dokąd mam iść z moim sercem ? Już zapomniałam czy jeszcze o Tobie pamiętam
|
|
|
|
#1659 |
|
Rozeznanie
|
Kotki moje ukochane! <333
Szłam do Ciebie, wpatrzona w blask Twoich oczu, jak żeglarz wpatrujący się w światło latarni morskiej. Tylko po co?
Zostaw ją i chodź do mnie. Przed oczami miała tylko rozmazane plamy kolorów, świateł i cieni. Byłam pewna, że w Twoich oczach dostrzegam lustrzane odbicie własnych pragnień. Po raz ostatni oddałam władzę nad sobą swoim zuchwałym zmysłom. Wiem, że Twój umysł wskazuje Ci dwa kierunki, chociaż serce może iść tylko w jednym. +otojest&_mandarynka&chocapic&grise -
|
|
#1660 |
|
Rozeznanie
|
A mnie się wydaje, że tu nie chodzi większości o kwestię "opis w cudzysłowie" tylko o to, że Nie Daj Boże ktoś dodałby lepszy opis (nie swój!) i zgarnął za to laury. Cudny wyścig na to, kto kogo będzie bardziej wielbił. A odkąd pamiętam były dodawane teksty piosenek i do jasnej chol.ery dopiero w tej, czy końcu tamtej części pojawił się taki problem. Jasne, że powinny być własnej twórczości, ale jak ktoś znajdzie coś co idealnie pasuje na opis to czemu miałby się tym nie podzielić? Ja przyznam, że często zabieram nawet jak wiem, że to z jakiejś piosenki i znam tę piosenkę, ale po prostu nie zwróciłam uwagi na ten fragment.
Anyway. Ogarnijcie się, to ma być forum dla przyjemności, a nie jakaś masakra. A teraz możecie mnie zbesztać bo sądzę jak sądzę. I dziękuję za wyróżnienia Nie będę Twoją Królewną Śnieżką w za ciasnych butach. niektórzy szukają garnca złota na końcu tęczy, inni skarbu w jaskiniach, a ja szukam miłości. też mi wielkie halo. niespodziewanie, nawet dla mnie, pokochałam ciebie.
|
#1661 |
|
Zakorzenienie
|
Bo On nie mieścił się w rubryce`wszystko`a w rubryce`osobiste`. O Tobie zawsze i wszędzie . PS. Znów okradłam ![]() ![]() Oj dziękuje
|
#1662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i dzięki za upomnienie.
|
|
|
|
|
#1663 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
'Nowe życie. 'Pół roku później... Też tęskniła. 'Twoja obojętność powoli zabija.
|
#1664 |
|
Raczkowanie
|
nie wiem czy jest dobrze czy źle każdy mój krok moze być krokiem pod górke lub prowadzącym mnie na prostą albo co najgorszę w przepaść bez dna...
|
#1665 |
|
Rozeznanie
|
brak dostawy uczuć. "przyprawiłeś mnie sobą, nakarmiłeś swoim szeptem, upiłeś pocałunkiem, a ja nadal jestem głodna Ciebie!" Nie ważne co mówisz. I tak wiem, że Cię kręcę. Dam Ci lizaka z napisem 'Kocham Cię' - może wtedy się domyślisz. |
|
|
|
#1666 |
|
Zakorzenienie
|
"Miłość to spacer podczas drobniutkiego deszczu... Idziesz i nawet nie wiesz kiedy przemokłeś do głębi serca... "
Zuzka Z, TajemniczaPanna, nastychick.
|
#1667 |
|
dream big
|
*Wolę umrzeć jutro, niż żyć 100lat bez Ciebie.
|
|
#1668 |
|
Rozeznanie
|
na pewno wiesz,że w nocy,gdy zgasną wszystkie światła,jest zupełnie ciemno i nie można niczego zobaczyć.
stoją w samym środku otoczeni kwiatami. są smutni. w pobliżu czekał już na nią szatan. musiała to zrobić,bo był nieposłuszny. już nigdy nie będziesz mógł tu powrócić. jest już dorosła. patrzę w niebo,a prawą ręką dotykam serca. stoi daleko w tyle na wzgórzu,na tle zachodzącego słońca.
|
|
#1669 |
|
Zadomowienie
|
"To boli, a ty nie możesz być przy mnie, bym odnalazła spokój w rytmie twego serca." "Mogłabym właściwie nie być, gdyby nie to bezprawne czekanie na cud. Na tę jedną chwilę zachłyśnięcia się pędem światła, które wybucha i nagle - jestem samym pulsem blasku, splotem słonecznych barw, furią wszech materii, czarną.. rozpaczą. " "Nie musisz słuchać słów, czytaj z moich ust." Teraz każda kropla deszczu na szybie jest pamiątką po czyimś istnieniu, każdy promień słońca wspomnieniem dawnej tęsknoty. Z nikim nie jest mi tak zwyczajnie jak z Tobą, i to właśnie jest wyjątkowe. Przeczytałam to zdanie jeszcze raz, bo wydawało mi się, że nie ma sensu i że muszę je skreślić. Nie skreśliłam. Ma sens. Nie jestem sama. Mam Myszkę. A przecież są ludzie samotni, nieszczęśliwi, których nikt nie kocha i oni nikogo nie kochają. Mnie kocha Myszka, a ja kocham ją. O ileż lepiej ją mieć, niż nie mieć niczego, myślała, leżąc na trawie i patrząc w niebo. Było zachmurzone i pozbawione gwiazd. A jednak łagodne w swojej szarości. Składam ten świat po kawałku, ponieważ lustro, w którym się kiedyś odbijał, rozsypało się na drobny mak. Bo wystarczy, że zabraknie jednego kawałka puzzli, a obraz nigdy nie będzie kompletny. Mogę tylko dłonią - tą płochą gałązką duszy - dotknąć twego ramienia i szepnąć: no, dobrze, już idź.. dziękuje za pochwały słoneczka ...i dziękuje Bananowej Brazylijce <3. bijcie się Edytowane przez _mandarynka Czas edycji: 2010-05-29 o 12:59 |
|
|
|
#1670 |
|
Zadomowienie
|
doszukujcie się dalej problemów, do dzieła..
***** albo się wywiążesz, albo spieprzysz wszystko Did I have to lose control To treasure your kiss [Czy musiałam stracić kontrolę By doceniać twe pocałunki]
|
#1671 |
|
Raczkowanie
|
Jesteście świetne ;
Martusia1992 , myCh , nastychick , Malinowa Girl , _ZaagubiOna_ okradłam was ; ** zapłakana leży na łące . łzy spływają po jej bladoróżowej twarzy . nigdy nie była tak smutna . płacze, bo on jej nie kocha . ona na duże ciemne oczy, przepełnione łzami . królewna z bajki bez happy endu . na stoliku stoją róże od niego . nawet ostatnia róża już zwiędła . miłość od niej odeszła .
|
#1672 |
|
Przyczajenie
|
nie potrafię Ciebie rozkminić. Czego oczekujesz ode mnie. Jak sobie wyobrażasz nas... a może już nie wyobrażasz..
związek w stylu"cześć-daj buzi" 5 min pobyć sam na sam i "pa" Bo ten czas jest jakiś chory. Udowodnij mi że Ci nadal zależy. A ja już nie wiem co u Ciebie słychać. Piszesz mi że kochasz, a w realu nie powiesz nic. Skoro się nie odzywasz mam zrozumieć że, jestem dziewczyną na parę minut? |
|
|
|
#1673 |
|
Rozeznanie
|
Daria_96 kradnij Słońce
żegna się i odchodzi.
tego dnia było bardzo gorąco. teraz oboje powrócą szczęśliwi do domu. nie zna go,nie wie jak on wygląda,bo nigdy go nie widziała. jemu jednak wcale na nich nie zależało. otrzymała więc to,czego tak bardzo pragnęła.
|
|
#1674 |
|
Raczkowanie
|
Wiem już jak racjonalnie wytłumaczyć przyspieszony oddech, papilacje serca i drżenie rąk na Twój widok. Nie, nie zakochałam się. Po prostu mam uczulenie na idiotów
![]()
|
|
#1675 |
|
Zadomowienie
|
![]() made_in_heaven - może spójż na sb? Twoje opisy też są z neta. Ja miałam tylko jeden. Reszta jest mojego autorstwa. ! A marte_94 tylko grzecznie upomnialam i nie chce robić kłótni na forum. ![]() _________________________ _________________________ Nie moge kupić ci przezntu na urodziny , bo na skarbonce w której trzymam pieniądze jest napis 'na głupoty' -Nie jestem głodna! - Czym ty żyjesz? - Miłością.
|
#1676 |
|
Zakorzenienie
|
'Kiedy ktoś Cię pyta 'Jak się czujesz?', to tak naprawdę nie chce znać odpowiedzi.'
|
#1677 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję za pochwały <3
______________ Łaskocz mnie dymem z twego papierosa. Posiadam zbyt dużo tego co mi nie potrzebne, za mało mi tego czego na prawdę pragnę. Za rok też przyjdzie wiosna. z wiosną też przyjdzie to cudowne uczucie. On za dużo myślał o tym czego nie wie,a co wiedzieć by chciał. pocałuj mnie delikatnie w czoło i powiedz,że mam gorączkę. z miłości. wrzeszcz mi swym głosem prosto do serca. Pamiętasz te czasy gdzie mirabelkami rzucaliśmy w okno sąsiadki? .... i tego właśnie obawiałam się najbardziej. smutek jej miał kształ chipsa. |
|
|
|
#1678 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i nie mam już nic do powiedzenia. tak, jak chciałeś - milczę. pragnę Twojej obecności, ale to nie znaczy, że bez Ciebie nie istnieję. mów, Twoje słowa budzą motyle w brzuchu.
|
|
|
#1679 |
|
Zadomowienie
|
Lale, ja myślę że powinnyście
zainwestować w peace. wrzućcie na luz to nie będzie kłótni. srajcie, bijcie się, mi to wisi, byle nie tu, a na pw, lub w realu. więcej nie będę wypowiadała się na ten temat. PaniJana - kłaniam się. I please, very, very much, Paralogiczna do not go away. ________Jak, gdzie, kiedy - dla mnie to nieistotne. Byle na zawsze i byle razem. ogarniam ten świat. przynajmniej próbuję.
''To przed bez Ciebie było tylko po to żebym mógł przeżyć to po już z Tobą'' Edytowane przez dreams_x33 Czas edycji: 2010-05-29 o 12:42 |
|
|
|
#1680 |
|
Zadomowienie
|
;***************
p r z e p r a s z a m
__________________ Lubię z nim milczeć w ogrodzie, przerywając co jakiś czas pocałunkiem. Jak słodko jest być w kołysce Twoich dłoni. Przez ciało przebiega stu-konny orszak spojrzeń i niewypowiedzianych słów. Obija mi żebra i miażdży serce. szłam sama przez park, cicho, nie podskakiwałam i nie tańczyłam, pozbawiłeś mnie jakiejkolwiek energii jestem czekoladą, a ty sreberkiem wokół czekoladki
Nowe wątki na forum Wizażowe wyliczanki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:19.

"
a może klikniesz ? 

i dzięki za upomnienie.