Wszystko o Avonie - część 11 - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-29, 09:24   #4771
Taste
Raczkowanie

Dot.: Wszystko o Avonie - część 11

Właśnie zajrzałam na wizaż po 9 dniach nieobecności (komputer się popsuł). Mam do nadrobienia 35 stron . Jak na razie potwierdzam niedostępność pudru sypkiego Light Medium. Na fakturze wystawionej w czwartek mam: Brak w magazynie. Produkcja zakończona. Prosimy nie zamawiać.

Innych braków brak.

Zebrę mam zafakturowaną.

Wzięłam dla siebie próbki nowego podkładu, jeśli będzie fajny, zamówię w demo 09. Katalog 09 będzie ostatnim przed wakacjami, z którego będę zamawiać, bo w wakacje nie mam możliwości spotkać się z klientkami, także zamówienia są naprawdę minimalne.

12.05.2007

Odwyk kosmetyczny, wielkie oszczędzanie
.

Pora schudnąć.
Taste jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-29, 09:24   #4772
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a
Konto usunięte

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...3#post19651683

lider szuka nowych kk
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-29, 09:43   #4773
sheryl
szeryfcio

Cytat:
Napisane przez ewelinka25_1985 Pokaż wiadomość
witam
dopiero co sie zapisałam do avon ( zamowiłam pierwsze zamowienie za 500 zł i mam ją mieć dostarczoną w środe) mam pytanie czy jest możliwość juz w środe jak dostane numer konsultantki zamowic nastepny towar czy trzeba najpierw uregulować pierwsza fakture prosze o odp na maila ewelinka23.1985@amorki.pl
możesz zamówić, na uregulowanie fakturki masz czas - termin podany na fakturze.

Cytat:
Napisane przez crescent Pokaż wiadomość
no tak porobili..jak to krystell pisala kiedys pracownicy byli bardziej zaangazowani. moge tez podejrzewac ze dostawali normalne pieniadze za swoja prace a jak jest dzisiaj tylko moge sie domyslac po sobie. sama podczas studiow pracuje na takiej powiedzmy obsludze klienta i musze Wam powiedziec, ze kilka lat temu pracownikom placili dwa razy tyle co teraz ( plus teraz chca tylko osoby uczace sie- co za tym idzie takie ktore nie maja sie po co wiazac z ta praca wiec obojetnie im). Ja mam jeszcze takie jakby sprawdzanie ilus tam rozmow w miesiacu i jak mam je dobrze to mam premie...uwaga uwaga w porywach 50 zl. jak cos mam zle nie mam tych 50zl a poza tym na nic to nie wplywa. wiec same zobaczcie co to daje? zadna to motywacja i tak jest teraz niestety w wiekszosci firm wiec mozna z duzym przymrozeniem oka traktowac to co do nas mowia. przykra prawda
rozumiem cię ale też uważam, że swoją pracę, jakąkolwiek by się nie miało, zawsze powinno wykonywać się rzetelnie (to apropos tych niemiłych konsultantów). To świadczy o człowieku. Ja rozumiem, że brak motywacji, niedocenianie pracownika przez pracodawcę potrafi zniechęcić do pracy, ale niech wtedy jeden z drugim zmieni pracę, poszuka takiej która będzie go satysfakcjonowała i dawała lepsze pieniądze, a nie wyżywa się na klientach. Co ja jestem winna, że pan mało zarabia? Niech sobie znajdzie lepszą pracę.
No cóż, praca z klientem jest specyficzna, nie każdy się do niej nadaje.
Stary 2010-05-29, 10:55   #4774
kofeinaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Taste Pokaż wiadomość
Zebrę mam zafakturowaną.
a zebrę zafakturowali Ci już w 07, czy dopiero na fakturze do 08?
Stary 2010-05-29, 11:01   #4775
Vanilla:)
Wtajemniczenie

GG do Vanilla:)

Zamówionko z k08 złożone Fakturę wystawią dopiero w poniedziałek?
Vanilla:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-29, 11:12   #4776
Douce24
Zadomowienie

Jeju ja sie modlę aby moja paczka w poniedziałek powędrowała w powołane rece bo jak nie to nie wiem .
Wcześniej pisałam że paczka mi przyjdzie na adres liderki . Ale ona jest od 12 jak będzie paczka wcześniej to co kurier zrobi ???
. Jak będzie numer paczki to jakoś musze sie skontaktować żeby zostawił w pralni chemicznej koło biura....: mur:
Ahhh ta nowa strona wkurzająca troche jest ...

Z każdym dniem coraz bardziej
K.
supercziroł

Douce24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-29, 11:17   #4777
patusia22
Zakorzenienie

dostałam już swoje paczki zamówione na III termin z kat.7- sobie zamówiłam jedynie lakier Luxe Lavender- właśnie pomalowałam nim paznokcie- lakier bardzo mi się podoba, kolor identyczny jak w katalogu- dziwiłam się osobom, które tu pisały, że maluje się nim jak farbą olejną- ja swój dobrze potrząsałam przed użyciem -lekko się nim maluje
patusia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-29, 11:40   #4778
Taste
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kofeinaa Pokaż wiadomość
a zebrę zafakturowali Ci już w 07, czy dopiero na fakturze do 08?
Tak jak być powinno, w 08.

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Vanilla:) Pokaż wiadomość
Zamówionko z k08 złożone Fakturę wystawią dopiero w poniedziałek?
Tak, w poniedziałek. W weekendy nie fakturują.

12.05.2007

.

Pora schudnąć.
Stary 2010-05-29, 11:46   #4779
paulinka009
Zadomowienie

gdzieś tu wcześniej dziewczyny mówiły o limitach kredytu dla początkujących konsultantek. i była mowa że pierwsze zamówienie jest do 650zł. ja składam zamówienie już z 3 katalogu wiecie możne jaki limit mnie obowiązuje?

paulinka009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-29, 12:08   #4780
dudi83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paulinka009 Pokaż wiadomość
gdzieś tu wcześniej dziewczyny mówiły o limitach kredytu dla początkujących konsultantek. i była mowa że pierwsze zamówienie jest do 650zł. ja składam zamówienie już z 3 katalogu wiecie możne jaki limit mnie obowiązuje?
Pierwsze 3 katalogi limit jednorazowego zamowienia to 500 zł (licząc wg cen katalogowych minus przyznany opust).

73-72-71-70-69-68-67-66-65-64-63-62-61-60
dudi83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-29, 12:10   #4781
KarolaKG
Zakorzenienie

Ja niestety tez musze czekac do poniedziałku na fatkurke, ehh

Początkująca scraperka
Zapraszam
https://www.instagram.com/w_chwili_luzu/
https://www.facebook.com/W-Chwili-Luzu-122769098281801/
KarolaKG jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-29, 12:22   #4782
kofeinaa
Zadomowienie

Cytat:
Tak jak być powinno, w 08.
to swietnie, bo szczerze mowiac, to zdziwilo mnie ze przy 07 nie wspomnieli o tym slowem nawet.
Stary 2010-05-29, 12:50   #4783
meakeangel
Rozeznanie

GG do meakeangel

ja też mam zafakturowaną Zebrę na szczęście, już się nie mogę doczekać środy/wtorku kiedy ją dostane. I macie racje, otwieranie paczki to jak prezent świaeczny nawet jeli nie byłoby nic w nim dla mnie ;d
Stary 2010-05-29, 13:19   #4784
Agniecha1978
Raczkowanie

Witajcie kochane Moja sprawa z avon już została wyjaśniona na 3 zamówienia dostane niestety 2 dobrze że to te najważniejsze + domówienie zestaw 5 za 50 i kilka innych artykułów. natomiast paczuszka z rzeczami do reklamowania się czyli ulotkami katalogami próbkami i kosmetykami z netto i oferty specjalnej na szczęście to tylko 150 zł a nie 600 zł jak całośc .
pozdrawiam
Agniecha1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-29, 14:06   #4785
myszka1706
Zakorzenienie

GG do myszka1706

Dziewczęta mam pytanie - do kiedy trwa Avon Club 2010 dla okręgów prognozujących? do którego katalogu? bo dużo mi nie brakuje, więc muszę sobie jakoś rozplanować zamówienia
myszka1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-29, 14:07   #4786
Taste
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez niczka87 Pokaż wiadomość
dziewczyny czy nowośc jogurtowy balsam do ciała [w pudełku] z kat. 7 powinien być jakoś zafoliowany czy coś? Bo mi przyszedł normlanie bez folli, otworzyć można było normalnie, żadnego zabezpieczenia...
Nie jest ani zafoliowany, ani w jakikolwiek sposób zabezpieczony. Ten truskawkowy zamówiła wcześniej u mnie klientka i właśnie się zdziwiłam, w końcu jaką ona ma pewność, że jest nieużywany? Teraz kolejna klientka zamówiła ten mango i ten również był niezafoliowany, czyli w ogóle ich nie foliują. Szkoda, bo dziewczyny czasami piszą, że kosmetyki się rozlewają na katalogi itd. Tu niestety może się tak zdarzyć, tym bardziej, że są one źle zakręcane. Te 'ząbki' (tak jak przy słoikach) były niedopasowane do tych przy nakrętce. Ogólnie pasują do siebie i po moim zakręceniu było ok, ale zarówno przy truskawce, jak i przy mango było to samo, po prostu źle zakręcone. Jedyny plus faktu, iż ich nie foliują to to, że my konsultantki możemy sobie niuchnąć zapach przed oddaniem klientce. Tym sposobem dowiedziałam się, że ani truskawka, ani mango mi się nie podoba.

Cytat:
Napisane przez kaha_akro Pokaż wiadomość
tak się zastanawiam nad jedną sprawą - przysyłają nam maile, że dane produkty nie są dostępne i żeby nie zamawiać.. jak składałam rano zamówienie, to ostatni mail na ten temat był z wczoraj i dotyczył kat 07.. ciekawa jestem co zrobią z moim zamówieniem z kat 08, jeśli np teraz się pojawi taki mail a w moim zamówieniu będą jakieś produkty z tej listy.. wysyłając zamówienie nie wiedziałam o żadnych brakach.. jak to potraktują.. mówię teraz czysto teoretycznie..
jak myślicie - co w takiej sytuacji zrobią?
No ja właśnie złożyłam zamówienie przed wysłaniem przez nich tej listy. No i puder sypki Light Medium brak. Dobrze, że nie byłam na progu opustu, bo inaczej byłabym zła, w końcu powinni mnie o tym poinformować. Składałam zamówienie 27.05, a oni wysyłają listę 28. Trochę musztarda po obiedzie.

12.05.2007

.

Pora schudnąć.
Stary 2010-05-29, 14:07   #4787
marcin1019
Raczkowanie

Pytałem wczesniej o możliwości rezygnacji z avonu, postanowiłem napisac do Nich i otrzymałem taka odpowiedz:
Cytat:
W nawiązaniu na Pana maila wyjaśniamy, że w celu rozwiązania umowy z Avon, wystarczy przesłać do nas mailem z naszej strony www.avon.com.pl po zalogowaniu do Strefy Konsultantki, korzystając zakładki "Skontaktuj się z nami" lub tradycyjną pocztą list z wyraźną dyspozycją dotyczącą rezygnacji ze współpracy. Jeśli saldo będzie uregulowane to Dział Korespondencji zablokuje konto konsultanckie.

Jednocześnie informujemy, że po roku czasu nieaktywności wymagana jest umowa wznowieniowa.
marcin1019 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-29, 14:37   #4788
paulinka009
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dudi83 Pokaż wiadomość
Pierwsze 3 katalogi limit jednorazowego zamowienia to 500 zł (licząc wg cen katalogowych minus przyznany opust).
czyli te 500zł jest według cen katalogowych czy juz po opuście?

paulinka009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-29, 15:02   #4789
ololufe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Myszka0706 Pokaż wiadomość
Ja wysłałam katalogi wszystkim klientkom, one dostają link do strony na której mogą zamawiać z katalogu, działa to tak jak u nas na stronie, jeśli zamawia się bezpośrednio z kat online. Na koniec klientka klika zakończ i ja dostaję info że mam nowe zamówienie od Pani X, otwieram je, sprawdzam i dodaję do ogólnego.
Dla mnie sprawa wygląda super! Ułatwia dużo, nie mam możliwości że to ja popełnię błąd.... Zadowolona jestem z tej możliwości!!!!
A jak im wysylasz ten e-katalog? W "O co pytacie" jest napisane, ze w zakladce aktualnosci marketingowe znajduje sie prezentacja jak wyslac e-katalog kilnetkom. Tylko, ze ja tej prezentacji u siebie nie widze...

Edytowane przez ololufe
Czas edycji: 2010-05-29 o 15:04
ololufe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-29, 15:44   #4790
milajla
Raczkowanie

Dziewczyny jaki jest najciemniejszy odcień podkładu idealnie trwałego?
Stary 2010-05-29, 16:20   #4791
ololufe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mode24 Pokaż wiadomość
ja tez nie mam i przed chwila skończyłam 18 minutowa rozmowę z działem obsługi klienta na ten temat- okazało sie, ze otrzymałam produkt alternatywny - bezbarwny podkład- który na fakturze miał inny nr niz w katalogu i super-wypasny-system-avonowski mi tego nie wliczył do bazy produktów na torbe zebra, choc było na wskazanych stronach, w związku z czym jej nie otrzymam z tym zamówieniem- jestem mega wkurzona, bo normalnie co katalog cos jest nie tak!!

oczywiscie torby Batycki dla siebie jako osoby polecającej tez nie otrzymałam i Pani nawet nie potrafiła wskazac dlaczego- po prostu mi nie policzyli, mimo, ze spełniłam warunek z nawiązką- po prostu ręce opadają

teraz powinnam napisac im maila, że mają mi dac prezent rekompensujący koszt 18 min. na telefonie z Warszawą
Dokladnie to samo mialam i to przez ten podklad bezbarwny magix bo byl jako produkt alterantywny. A Zebra ma byc terazx dostepna dopiero w polowie/pod koniec 8 katalogu... tak mi powiedziano

---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ----------

Cytat:
Napisane przez hypnotized28 Pokaż wiadomość
Kobietki oglądałyście dziś tvn ok.9.00? Był krótki pokaz jak zrobić 5minutowy świeży makijaż do szkoły/pracy i byłam w szoku bo można powiedzieć, że była to mini reklama Avonu. Dziewczyna użyła bazy magix, pudru w kamieniu, poczwórnych cieni, ołówka do kresek, błyszczyk i oczywiście nasz super shock. Praktycznie wszystkie kosmetyki były pokazane tak aby było widać nazwę Avon
Bo Avon ma takie "pokazy makijazu". Na ich stronce brytyjskiej sa. Mozliwe nawet, ze to ten sam tylko z dubbingiem
Stary 2010-05-29, 16:32   #4792
Taste
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marcin1019 Pokaż wiadomość
Pytałem wczesniej o możliwości rezygnacji z avonu, postanowiłem napisac do Nich i otrzymałem taka odpowiedz:
No to już nie rozumiem. Zawsze myślałam, że po roku nieaktywności umowa wygasa, a tu jest mowa o jakiejś umowie wznowieniowej.

12.05.2007

.

Pora schudnąć.
Stary 2010-05-29, 16:43   #4793
ololufe
Zakorzenienie

Po roku nieaktywnosci wygasa samoistnie, ale jak masz zyczenie sama ja wczesniej rozwiazac, to wtedy do nich mozesz napisac.
Stary 2010-05-29, 16:57   #4794
Taste
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ololufe Pokaż wiadomość
Po roku nieaktywnosci wygasa samoistnie, ale jak masz zyczenie sama ja wczesniej rozwiazac, to wtedy do nich mozesz napisac.
No tak, właśnie dlatego nie wiem, skąd mowa o tej umowie wznowieniowej.

12.05.2007

.

Pora schudnąć.
Stary 2010-05-29, 17:01   #4795
kaha_akro
Raczkowanie

Cytat:
No tak, właśnie dlatego nie wiem, skąd mowa o tej umowie wznowieniowej.

bo jakbyś chciała po jakimś czasie wrócić jednak do avonu, to podpisujesz właśnie taką umowę..
ja miałam przerwę w avonie, ktoś odgrzebał dokumenty, że byłam kiedyś konsultantką i zaproponował mi kolejne podejście, myślałam, że dostanę nowy numer, i takie tam, a się okazało, że wróciłam na stary numer i ta liderka, która mnie "ponownie zapisała" musiała walczyć o to, żebym podlegała pod nią a nie pod tą poprzednią panią, z którą podpisałam pierwszą umowę..
a mi to było totalnie bez różnicy bo mi żadna z nich nic nie pomagała
kaha_akro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-29, 17:13   #4796
Taste
Raczkowanie

Cytat:
bo jakbyś chciała po jakimś czasie wrócić jednak do avonu, to podpisujesz właśnie taką umowę..
ja miałam przerwę w avonie, ktoś odgrzebał dokumenty, że byłam kiedyś konsultantką i zaproponował mi kolejne podejście, myślałam, że dostanę nowy numer, i takie tam, a się okazało, że wróciłam na stary numer i ta liderka, która mnie "ponownie zapisała" musiała walczyć o to, żebym podlegała pod nią a nie pod tą poprzednią panią, z którą podpisałam pierwszą umowę..
Aha, źle zrozumiałam, już myślałam, że po roku nieaktywności trzeba znów podpisać umowę i składać zamówienia, a to po prostu można, ale nie trzeba. W takim razie to fajna sprawa, taka umowa wznowieniowa.

12.05.2007

.

Pora schudnąć.
Stary 2010-05-29, 17:27   #4797
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość
W tym szarym opakowaniu celarskin peeling jest inny od tego niebieskiego, który super chłodził buźkę. Tutaj też widnieje informacja, że jest gruboziarnisty, ale ja bym go tak nie nazwała. Zalecane używanie jest co 2 dni, jest jakby z jakąś białą glinką, która fajnie matuje buźke. I przedewszystkim bardzo fajnie odświeża buzię. Używam również tych płatków z tej samej serii i kremu i efekt jest super jak dla mnie
Piszesz o tej serii "profesjonalnej", prawda?

Ja natomiast jestem ciekawa, jak się ma nowy peeling z podstawowej serii do tego "starego". Czy oprócz koloru (teraz jest zielony) różni się też efektem?

---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ----------

Cytat:
Napisane przez meakeangel Pokaż wiadomość
ja bede miala ten lakier ale dopiero 02,06;/;p mam pytanie czy wiecie może gdzie jest kod na zestaw próbek magix? nie potrafie go znaleźc, chciałam się też upewnić, że oferty z mini nie podlegają opustowi i NIE WLICZJAĄ SIĘ DO BAZY OPUSTU czy tak ?
Z niecierpliwością czekam na opinie i zdjęcia

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-29, 17:40   #4798
dudi83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paulinka009 Pokaż wiadomość
czyli te 500zł jest według cen katalogowych czy juz po opuście?
Po upuście

73-72-71-70-69-68-67-66-65-64-63-62-61-60
dudi83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-29, 18:10   #4799
Taste
Raczkowanie

Nie złożyłam zamówienia z tej oferty '5 za 50zł', ale pisałyście coś o tym, że było tam masło do ciała z Planet Spa. Teraz nic z Planet Spa nie ma, szybko im się wyczerpują te zapasy.

12.05.2007

.

Pora schudnąć.
Stary 2010-05-29, 18:12   #4800
ololufe
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiedzialam, ze cos takiego jest. Ale to dobrze
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości