![]() |
#991 |
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. V :-))
Melduję się w dwupaku.
![]() Ja pół nocy dziś nie spałam- wszystko prze drętwiejące dłonie- masakra ![]() ![]() ![]() Od rana tak przyjemnie słonko po oknach świeci, ![]() Ja już od godziny spać nie umiem... TŻ jeszcze kima, a Maksiu w swoim łóżku książeczki sobie "czyta". ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#992 |
Zadomowienie
|
Dzień Dobry
![]() I ja nadal 2w1 ![]() lea ja problem z drętwiejącymi rękami miałam z miesiąc temu,na szczęście minęło... Gdzieś wyruszymy dziś w plener,trzeba trochę połazić...Może coś się wtedy ruszy... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#993 |
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19667177]Melduję się w dwupaku.
![]() Ja pół nocy dziś nie spałam- wszystko prze drętwiejące dłonie- masakra ![]() ![]() ![]() Od rana tak przyjemnie słonko po oknach świeci, ![]() Ja już od godziny spać nie umiem... TŻ jeszcze kima, a Maksiu w swoim łóżku książeczki sobie "czyta". ![]() ![]() Lea-no nie wierzę, Ty jeszcze tu ![]() U nas w Polsce w parafii też dziś odpust... a ja kolejny rok siedzę tutaj... dziś mijają dwa lat odkąd przyleciałam do Szkocji... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#994 | |
Rozeznanie
|
Ja również się melduję w dwupaku
![]() Właśnie wróciłam ze szkoły- fizykoterapia zaliczona ![]() ![]() Już myślałam, że mi facet nie da testu, ale postraszyłam go że jak wpadnę 19tego to nie wiem czy nie zacznę rodzić na zajęciach ![]() Kupiłam sobie plastry compeed bo już nie mogę wytrzymać z opryszczką.. chyba nie ma żadnych przeciwwskazań co do ciąży? na opakowaniu w każdym bądź razie nic nie ma... ![]() Aha i jeszcze jeden problem.. Zaczęły mnie napierniczać zęby ![]() ![]() Chciałabym pojechać je wyleczyć póki czas bo później nie wytrzymam z bólu bez żadnego procha ![]() Problem w tym, że chodzę do dentysty u mojego małża czyli ponad 100km ode mnie, nie wiem co robić czy jechać czy nie.. trochę się boję ![]() ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#995 |
Wtajemniczenie
|
Ja też dalej 2w1
![]() Gringo brawa za zaliczenie ![]() ![]() u mnie tez ładna pogoda ![]()
![]() |
#996 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a wiecie co.. chyba mi się brzuch obniżył albo coś schizuję ![]()
![]() |
![]() |
#997 | ||||
Raczkowanie
|
Jak to dobrze wejsc na wizaz od rana w niedziele. Same dobre wiesci
![]() Gringoo gratuluje zaliczenia ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19662297] ![]() sms od velluto: Wczoraj o 17:35 przyszła na świat moja córeczka Natalia ![]() ![]() ![]() [/QUOTE] Serdeczne gratulacje dla Velluto |
||||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#998 |
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19662297]
No i na koniec najlepsze, czyli sms-owy news. ![]() sms od velluto: Wczoraj o 17:35 przyszła na świat moja córeczka Natalia ![]() ![]() ![]() [/QUOTE] Gratuluję szczęśliwej Mamusi ![]() ![]()
![]() |
#999 |
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny za gratki
![]() Aper, liliputek- trzymam za Was ![]() ![]() Moja znajoma po cc oświadczyła, że drugi raz też by się na nią zdecydowała, więc sama nie wiem jakbym wolała już teraz rodzić ![]() Pędzę robić muffinki ze śliwką ![]()
![]() |
#1000 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1001 |
Zakorzenienie
|
brawo Gring00
![]() stała się rzecz niemozliwa - małż wstał dzisiaj sam, nie musiałam go budzić - w dodatku przed planowanym czasem pobudki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1002 |
Konto usunięte
|
Gring00
![]() ![]() muffiny ze śliwkami- brzmi apetycznie... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1003 |
Zakorzenienie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1966818 9]mmm... szkocja to taki fajny kraj (tak myślę, bo nie byłam
![]() ![]() [/QUOTE] Ja tam zawsze chciałam wyjechać na Wyspy, ale myślałam raczej o Irlandii. A Szkocja wyszła tylko dlatego, że tż dostał tu kontrakt. Kontrakt dawno się skończył, a my tu już dwa lata siedzimy. Ale nie narzekam. Oboje mamy pracę, stać nas na fajne samodzielne (od niedawna) mieszkanie i raz czy dwa razy do roku na wypad do Polski. W kraju pewnie dalej mieszkalibyśmy kątem u rodziców i jeszcze długo nie zdecydowalibyśmy się na dziecko. A minusy mieszkania tutaj: zimno, wietrznie i mokro (ciepłych i suchych dni w ciągu roku jest naprawdę niewiele, za to zimy są łagodne-w tym roku śnieg spadł pierwszy raz od 30 lat ![]() ![]() Tż pojechał rano na wyprzedaż (organizowaną zawsze w niedzielę) i... kupił fotelik dla dziecka... Jestem zła, bo nie skonsultował tego ze mną. Mieliśmy kupić wózek travel system, a teraz nie wiem czy ten fotelik (nota bene bez wkładki dla niemowlęcia) będzie pasował do jakiegoś wózka i czy przypadkiem nie zostaniemy z dwoma fotelikami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1004 | |
Rozeznanie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19668332]Gring00
![]() ![]() muffiny ze śliwkami- brzmi apetycznie... ![]() Przepis dokładnie ten sam co na muffiny z chałwą, tylko nadzienie zmienione ![]() Muffiny ze śliwkami Składniki: *100g masła *1 jajko *1/2 szklanki mleka *2 łyżki kawy cappuccino rozpuszczone w 2 łyżkach gorącej wody *2/3 szklanki cukru *1 cukier waniliowy *1 i 3/4 szklanki mąki *1/4 łyżeczki soli *1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia *suszone śliwki Wykonanie: W misce wymieszać rozpuszczone i ostudzone masło z cukrem, dodać jajko, letnią kawę oraz mleko. Wymieszać. W drugiej misce wymieszać składniki suche czyli: mąkę, proszek do pieczenia, cukier waniliowy, sól. Wlać mokre składniki do suchych i wymieszać do połączenia składników. Mogą pozostać grudki. Napełniać foremki muffinkowe do połowy, włożyć śliwkę i przykryć masą. Piec około 20 minut w temperaturze 180 stopni. Ja robię zawsze podwójnie bo nie chce mi się bawić dwa razy ![]() aha- dodatkowo polewam jeszcze muffinki polewą waniliową lub czekoladową ![]() Cytat:
ja kiedyś wysłałam swojego eks po zakupy na bigos i nie kupił... kapusty ![]()
![]() |
![]() |
#1005 |
Zakorzenienie
|
Fajny ten przepis na muffinki ze śliwką
![]() A mogłabyś podać jakie nadzienie jest do tych muffinek z chałwą (bo brzmi smakowicie i smaka mi narobiłaś) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1006 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ludzie, jak ja dzisiaj wytrzymam do wieczora? małż drugi dzień w pracy... wykańczają mnie te jego 12-tki... a ja mam tyle pomysłów, ogród botaniczny zobaczyć, nad zalew na spacer, ale sama nie pojadę, a jak już on ma wolne, to przeważnie cały dzień leje... ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1007 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Poza tym jem wsio, tyle, że np. nie smażę na tłuszczu, robię np. zapiekanki - dzisiaj makaronowo-warzywna ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1008 |
Zakorzenienie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1966883 2]deszcz deszczem, ale ten brak śniegu jest okrutnie kuszący...
![]() może można zwrócić ten fotelik? albo sprzedać na e-bayu... niech się chłop pomartwi, będzie miał nauczkę na przyszłość... ![]() [/QUOTE] Za ten fotelik dał tylko 3 funty (jakieś 15 zł, nie wiem po ile chodzi funt teraz), więc to nie majątek, ale chodzi o sam fakt, że zrobił to beze mnie. Pół biedy, jakby była taka wkładka dla niemowlaka, to moglibyśmy troszkę odwlec zakup wózka... A on do mnie: to mogłaś jechać ze mną ![]() No jak nie będzie wyjścia, to go sprzedamy (niekoniecznie na ebay, ale może na lokalnym portalu ogłoszeniowym, wiele osób tak robi). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1009 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1966883 2] ludzie, jak ja dzisiaj wytrzymam do wieczora? małż drugi dzień w pracy... wykańczają mnie te jego 12-tki... a ja mam tyle pomysłów, ogród botaniczny zobaczyć, nad zalew na spacer, ale sama nie pojadę, a jak już on ma wolne, to przeważnie cały dzień leje... ![]() Ja byłam nad zalewem tydzień temu w celach zdrowotnych i tak wyzdrowiałam, że ho ho ![]() A na ten ogród też bym chętnie się skusiła ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19669035]Ja ni jem tylko czekolady, kapusty, cytrusów i truskawek. Poza tym jem wsio, tyle, że np. nie smażę na tłuszczu, robię np. zapiekanki - dzisiaj makaronowo-warzywna ![]() [/QUOTE] Hmm to na czym usmażyć kotlety jak nie na tłuszczu? Czy w ogóle nie jesz kotletów? tylko np. mięsko pieczone, gotowane? ![]() A czemu nie pije herbaty z cytryną.. nie wiem.. Twierdzi, że cytryny też nie wolno ![]() ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Cytat:
![]() Inny w ogóle się nie interesuje zakupem czegokolwiek dla dziecka.. A chłop jak to chłop- nie myśli recjonalnie co się przyda na pewno, złapał okazję więc ją wykorzystał- no i chciał zrobić Ci niespodziankę, dlatego nie zapytał ![]()
![]() |
![]() |
#1010 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1011 |
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19667177]Melduję się w dwupaku.
![]() Ja pół nocy dziś nie spałam- wszystko prze drętwiejące dłonie- masakra ![]() ![]() ![]() Od rana tak przyjemnie słonko po oknach świeci, ![]() Ja już od godziny spać nie umiem... TŻ jeszcze kima, a Maksiu w swoim łóżku książeczki sobie "czyta". ![]() ![]() Też tak mam od jakiegoś czasu - zwłaszcza jak jest cieplo rece mi puchną i palce dretwieją ![]() Tak wogóle to witam 2w1 ![]() Pogoda piekna i nie wiem co robic - uroki siedzenia samej w domu ![]() Nawet że sie wyspałam nie licząc kilku wizyt w toalecie i co godzinnych przewracanek z boku na bok - nie moge dłużej pospac na boku obojetnie którym bo mnie budzi ból bioder , i tak sie turlam z jednego na drugi - spanie na plecach odpada ![]() Nie wiem jak długo jeszcze bede z wami pewnie jutro i może pojutrze a pózniej moge miec przerwe , Dysponuje teraz internetem radiowym który wziełam na próbe i jest ok gdyby nie limity które są bardzo uciążliwe . Na szczeście to był tylko miesiąc próbny i w tym tygodniu musze go oddac - jesli nie jestem zadowolona - a nie jestem ![]() Jutro przyjadą panowie z tp sprawdzic łącze i dopiero podepną mi stałe - mam nowy dom i dopóki byłam w niemczech nie miałam potrzeby tego robic. Nie wiem ile to zejdzie i jeszcze musze nowego neta załatwic ![]() napewno kilka dni może mnie nie byc - spoko jak sie rozsypie w tym czasie dam znac sms-owo ![]() Na razie jeszcze ze 2 dni bede kożystac z tego neta . U was też jest takie ciepełko jak u mnie ![]() hanjah- zazdraszczam szkocji - piekny kraj zawsze mnie fascynował ale tylko w formie wycieczki lub wyjazdu indywidualnego ![]() Ma niesamowitą historie tak samo jak anglia czy irlandia ![]() Może kiedyś sie wybiore ![]()
![]() |
#1012 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1013 |
Konto usunięte
|
Teoretycznie cytryna jest cytrusem
![]() A kotlety - czemu nie? Ale na beztłuszczowej patelni. Ale szczerze mówiąc za kotletami ogólnie nie przepadam, wolę np. pulpety w sosie pomidorowym - niby to samo, ale nie smażone ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1014 |
Rozeznanie
|
Ja tam kocham swojego małża za to, że interesuje się wszystkim co dotyczy nas "oboje"
Zawsze coś zakupi, podsunie, zapyta się czy czegoś nie potrzeba.. A jak nie trafi z zakupem to trudno- nie kupuje niczego kosztownego bez konsultacji ze mną więc mała strata. Co innego mój brat, który kompletnie nie interesuje się że coś małemu może być potrzebne i ma wszystko gdzieś i widzę jak z tym ciężko jest bratowej- nie tyle co ciężko a przykro.. Naprawdę wiem co mówię, najważniejsze to mieć chęci- a trafienie z zakupem przyjdzie z czasem- nie łudźmy się faceci nie chętnie robią zakupy więc skąd mają wiedzieć, że zakup będzie trafiony w 100% ![]()
![]() |
#1015 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiem, że chciał dobrze. Do tej pory o zakupach dla dziecka decydowaliśmy razem, a tu nagle taka surprise, która mnie wcale nie cieszy... Już mi ta złość przechodzi, do wieczora się za nim i tak stęsknię ![]() Koleżanka ma już pięciomiesięczną córcię, to może pożyczy mi tę wkładkę do fotelika-o ile to się w ogóle da przełożyć. [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1966925 9]e to faktycznie nie majątek... ale rozumiem w czym rzecz. mój to chyba jakiś "wytresowany" egzemplarz pod tym względem jest (nie, żebym ja go tresowała ![]() ![]() Ano mojemu czasem przychodzą do głowy takie rzeczy... I jaki on dumny potem jest... Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Teraz to się cieszę, że wózka nie kupił ![]() Do pracy pojechał na rowerze, więc na szczęście i tak nie miałby się jak z tym zabrać ![]() ![]() Zaczynam sobie z tego żartować, więc chyba mi już przeszło ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1016 |
Rozeznanie
|
hanjah- to dobrze, nie złość się- złość piękności szkodzi
![]() no i dziecku oczywiście ![]() aaa mój małż za 2 dni będzie w Polsce ![]() ![]()
![]() |
#1017 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1018 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Twój mąż pracuje za granicą? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1019 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() faceci... ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1020 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
W sumie to ma tam połowę rodziny i wszystkich znajomych więc nie wiem jak się odnajdzie w Polsce- a ma zamiar wrócić na stałe.. zobaczymy.. Mogliśmy być w Londynie, ale ja nie chcę. Lecę spać bo przez te zęby to spałam w nocy z 4h tylko ![]() Miłego dnia życzę ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:24.