Rozstanie z facetem - część 9 :( - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-29, 21:23   #2191
26e36cd43f9cac15ad5746d34296336ad12aa2b1_614faa18a26c7
Konto usunięte

Dot.: Rozstanie z facetem - część 9 :(

Cytat:
Napisane przez Joanna_Panna Pokaż wiadomość
Mam pytanie do dzieczyn ktore piszą ze swoimi byłymi. Po jakim czasie od zerwania się do Was odezwali?
U mnie odezwał się na drugi dzień...

--

Dzisiaj się z nim widziałam na próbie i fajnie było. Myślałam, że pogadamy w końcu i wrócimy do siebie ale jeszcze nie... Heh... Dziś poszedł na imprezę... Pewnie jak jakąś wyrwie to powie mi: "papa" a jak mu się nie uda to przyjdzie i będzie chciał wrócić...

Dziwnie mi.
26e36cd43f9cac15ad5746d34296336ad12aa2b1_614faa18a26c7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-29, 21:49   #2192
Joanna_Panna
Raczkowanie

Mam jeszcze jedno pytanie.
U mnie minął już miesiąc, a jest gorzej niż na początku, też tak macie czy ja po prostu jestem wariatką?
Joanna_Panna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-29, 21:49   #2193
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chuckysbride Pokaż wiadomość
Aguś na pocieszenie,moja r0zmowa dzisiejsza z Ad.

On" jhfjf
ja: co?
On: g****o
ja: spadaj
Onk

i sobie poszedł i się nie odzywa
To sobie porozmawialiście

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-29, 21:57   #2194
Manja25
Rozeznanie

Zwariowałam chyba :| źle mi źle, mam takie mysli jakieś obsesyjne, że gdzie on jest , co robi, czy juz ma inną , nie chce myslec
Stary 2010-05-29, 22:00   #2195
Joanna_Panna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Manja25 Pokaż wiadomość
Zwariowałam chyba :| źle mi źle, mam takie mysli jakieś obsesyjne, że gdzie on jest , co robi, czy juz ma inną , nie chce myslec
mam dokładnie tak samo jak Ty z tym, że ja wiem na pewno, że kręci już z inną, a tak mnie kochał ponoć ;/
Stary 2010-05-29, 22:03   #2196
Manja25
Rozeznanie

Cytat:
U mnie minął już miesiąc, a jest gorzej niż na początku, też tak macie czy ja po prostu jestem wariatką?

U mnie kryzys zaczął się niespodziewanie po 2 miesiącach , także też myślałam że już wychodze na prostą ale dopadło mnie jakieś zwątpienie i lekkie doły i cięższe też , różnie to wygląda
Stary 2010-05-29, 22:04   #2197
AguŚ87
Zakorzenienie

Cytat:
ja to samo bez przerwy myslę co robi gdzie z kim itp.

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Cytat:
u mnie przez 1 miesiąc było zaje** ani nie wyłam nie smuciłam się wogole mnie w domu nie bylo, a po miesiącu katorgi wyje jak najęta nigdzie nie wychodze i wogole masakra.
Stary 2010-05-29, 22:08   #2198
Joanna_Panna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez AguŚ87 Pokaż wiadomość
ja to samo bez przerwy myslę co robi gdzie z kim itp.

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

u mnie przez 1 miesiąc było zaje** ani nie wyłam nie smuciłam się wogole mnie w domu nie bylo, a po miesiącu katorgi wyje jak najęta nigdzie nie wychodze i wogole masakra.
no mnie też tak bierze, mam wrażenie, że jestem żałosna, ja ryczę jak durna, a on się cieszy życiem, beznadziejna jestem po prostu. i się jeszcze nad sobą użalam przed obcymi ludzmi na forum

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------

Cytat:
U mnie kryzys zaczął się niespodziewanie po 2 miesiącach , także też myślałam że już wychodze na prostą ale dopadło mnie jakieś zwątpienie i lekkie doły i cięższe też , różnie to wygląda
a teraz jak się czujesz? ile czasu minęło? przechodzi ci już?
Stary 2010-05-29, 22:14   #2199
Manja25
Rozeznanie

Cytat:
no mnie też tak bierze, mam wrażenie, że jestem żałosna, ja ryczę jak durna, a on się cieszy życiem, beznadziejna jestem po prostu. i się jeszcze nad sobą użalam przed obcymi ludzmi na forum

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------

a teraz jak się czujesz? ile czasu minęło? przechodzi ci już?
3 miesiące minęły. ostatni miesiąc był straszny - własnie kryzysowy. Jeszcze mi nie przeszło to wiem napewno. a czuje sie jakby wszyystko toczyło się obok, nie mam już nadzieii na jakieś powroty, no jednym słowem dopiero teraz niedawno uświadomiłam sobie ze to już KONIEC. no i nie mam kontaktu z byłym co jest czyms pozytywnym w zapominaniu- ale na mnie to działa średnio dobrze, z kolei jak był ten kontakt to tez było źle. Ogółem lipa.
Stary 2010-05-29, 22:45   #2200
AguŚ87
Zakorzenienie

wydaje mi sie ze początki znosimy"dobrze" bo mamy jakas nadzieje, a jak minie miesiac dwa trzy przychodzi kryzys bo mozg jak i organizm zaczyna czuc ta zalobe i tesknote i juz nie widzi szans na powrót. Dlatego pewnie tak pozniej lamentujemy, dopiero to do nas dociera, moze nawet nieswiadomie,.
Stary 2010-05-29, 22:52   #2201
destines
BAN stały

ja już jakiś niecały miesiąc nie jestem już z moim eks.. początkowo nic nie czułam, 3 dni temu złapalam takiego doła, że masakra, miałam dziwne myśli, bardzo dziwne odchylenia... kocham go, ale ciężko mi wrocić (tak to ja odeszłam) wiem że on mnie kocha, i ja go również, jednak jest coś we mnie takiego co mnie trzyma i utwierdza w przekonaniu że mimo tego tak bedzie lepiej dla nas obojgu, męczyliśmy się ze sobą, mieliśmy sałby kontakt, ostatnio nawet i znikomy i dlatego tak sie wszystko potoczyło, za 3 tygodnie wyjeżdzam do pracy na miesiąc, umówiłam się z nim na spotkanie gdy już wrócę z pracy. ja już mam w wyobraźni scenę powrotu, ale ale... nagle uprzytomniam sobie że jak to tak... nagle problemy znikneły.? nie i w tym szkopół tkwi...że mam w sobie hamulce które trzymają i mówią "STÓJ, nie wracaj,,,,"
destines jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-29, 23:08   #2202
ashiva
Wtajemniczenie

jest mi dziś tak strasznie smutno.... znów myślę dużo... doszłam do wniosku, że ja chyba jestem gotowa na niego czekać.....uczucia do niego nie cichną ani na chwilę.. kocham go i chcę z nim być.. tylko z nim...
ashiva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-30, 10:53   #2203
matumaini
TU i TAM

witam

wczoraj zerwal ze mna chlopak, niespodziewanie, nie wiedzialam ze nawet o tym mysli, mowi ze to z tego powodu ze mu nie o wszystkim mowie.
juz nie mam sily. bylismy razem dwa lata.

;(
matumaini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-30, 11:29   #2204
Joanna_Panna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez matumaini Pokaż wiadomość
witam

wczoraj zerwal ze mna chlopak, niespodziewanie, nie wiedzialam ze nawet o tym mysli, mowi ze to z tego powodu ze mu nie o wszystkim mowie.
juz nie mam sily. bylismy razem dwa lata.

;(

Ale sobie powód znalazł... ;/ Chyba tak jak mój nie mój wymyśleć niczego konkretnego.
Stary 2010-05-30, 11:44   #2205
Lagunaaa
Wtajemniczenie

Witam w niedzielny poranek
byłam wczoraj na imprezie, na której myślałam że umrę z nudów. Nie mogłam nawet wrócić do domu bo była poza moim miastem a tam autobusy nocne nie jeżdżą... masakra. Praktycznie całą noc pisałam z exem. On pierwszy od rana zaczął pisać. W ogóle go nie rozumiem. Przytoczę pewien fragment rozmowy. Napisał że właśnie wyszedł na papierosa, zdziwiłam się bo nigdy nie palił, na co on że ostatnio zaczął a przy mnie nie palił bo wie że nie lubię. Zażartowałam że teraz to nawet buzi w policzek nie dostanie a on na to że to przestanie palić dla mnie, bo moje zdanie ma duże znaczenie. Tak ku*** ma znaczenie. Potem napisałam że go nie lubię (w żartach) na co on że mnie bardzo lubi bo jestem w porządku dziewczyną... przesyłał mi jakieś buziaczki i inne duperele. Pisaliśmy do 3 w nocy. Ostatnio jak u mnie był zostawił płyty, miałam dziś zapytać kiedy je odbierze, ale nie zrobię tego.
zły dzień mam...

..
Podejdź jeśli chcesz,
pokochaj jeśli potrafisz...
Lagunaaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-30, 11:50   #2206
matumaini
TU i TAM

Cytat:
Ale sobie powód znalazł... ;/ Chyba tak jak mój nie mój wymyśleć niczego konkretnego.

tylko ja nie wiem co dalej, dwa lata to spory kawal czasu
matumaini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-30, 11:54   #2207
Manja25
Rozeznanie

nienawidzę weekendów,
Stary 2010-05-30, 12:09   #2208
chuckysbride
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lagunaaa Pokaż wiadomość
byłam wczoraj na imprezie, na której myślałam że umrę z nudów. Nie mogłam nawet wrócić do domu bo była poza moim miastem a tam autobusy nocne nie jeżdżą... masakra. Praktycznie całą noc pisałam z exem. On pierwszy od rana zaczął pisać. W ogóle go nie rozumiem. Przytoczę pewien fragment rozmowy. Napisał że właśnie wyszedł na papierosa, zdziwiłam się bo nigdy nie palił, na co on że ostatnio zaczął a przy mnie nie palił bo wie że nie lubię. Zażartowałam że teraz to nawet buzi w policzek nie dostanie a on na to że to przestanie palić dla mnie, bo moje zdanie ma duże znaczenie. Tak ku*** ma znaczenie. Potem napisałam że go nie lubię (w żartach) na co on że mnie bardzo lubi bo jestem w porządku dziewczyną... przesyłał mi jakieś buziaczki i inne duperele. Pisaliśmy do 3 w nocy. Ostatnio jak u mnie był zostawił płyty, miałam dziś zapytać kiedy je odbierze, ale nie zrobię tego.
zły dzień mam...
Po co zły humor jak wszystko jest na dobrej drodze do powrotu.

A on spotkania nie proponuje?
chuckysbride jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-30, 12:09   #2209
AguŚ87
Zakorzenienie

Cytat:
zły dzień mam...
nie wiem po co takie gierki z jego str nie wiem wogole o co wam chodzi i na czym dokladnie polega twoja historia, ale albo z nim jestes albo się odcinasz raz na zawsze a nie milion sms

sukces ja dzisisaj mojego wy*** z gg czytajac kolejne durne opisy do kogos i jakie to ma wspaniałe zycie ciekawe jak dlugo wytrzymam do wieczora ?

chce wkoncu sie wyleczyc!
dzisiaj mija dokladnie 7tyg

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-30, 12:13   #2210
werciczek
Raczkowanie

Hej dziewczyny...
Cały czas nie rozumiem co nagle pękło, że mój M mnie zostawił. Normalnie głowa mi powoli pęka na samą myśl o tym, jak on sobie to wyobraża wszystko.
Ostatnio sie odezwał po to, aby mi powiedzieć że załatwił transport na nasz "wyjazd" i znowu cisza... Jego przyjaciele mówią, że ostatnio, jeszcze przed naszym rozstaniem, zaczęło się z nim dziać coś dziwnego, normalnie nie ten sam chłopak. Ta jego nagła obojętność i moje oburzenie tym faktem doprowadziło do rozstania.
Tłumaczył że bedziemy bliskimi przyjaciółmi, w bliskich stosunkach i bedziemy się spotykać, a nic z tego się nie sprawdza.
Tak się boję tego wyjazdu, bo jeśli on tam nie zechce ze mną wyjaśnić kilku kwestii lub powie coś dobitnego to rozkleje się przy nim... :/
ahh...
werciczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-30, 12:15   #2211
chuckysbride
Rozeznanie

Smutno mi. Bardzo tęsknię za Ad. O 5 rano dzwonił jakiś jego kolega z Wawy do mnie i gadał głupoty,myślałam że może Ad wrócił do Polski, ale chyba nie. Nie wiem co tamten chciał. Potem zasnęłam i mi się Adrian śnił. Pierwszy raz w życiu miałam erotyczny sen, źle ze mną już
Stary 2010-05-30, 12:17   #2212
Lagunaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez chuckysbride Pokaż wiadomość
Po co zły humor jak wszystko jest na dobrej drodze do powrotu.

A on spotkania nie proponuje?
Ale ja nie chce powrotu do faceta, którym on jest aktualnie.
Póki co dziś milczy i nic nie proponuje...

Cytat:
nie wiem po co takie gierki z jego str nie wiem wogole o co wam chodzi i na czym dokladnie polega twoja historia, ale albo z nim jestes albo się odcinasz raz na zawsze a nie milion sms
tak jak już napisałam, my nie możemy się od siebie odciąć tak na amen. Po pierwsze nie umiemy ze sobą nie pisać, zawsze któreś z nas pęknie, potrzebujemy tego kontaktu. Po drugie mamy wspólnych znajomym i widujemy się w ich gronie, a po trzecie często chodzę do jego firmy i czasami go spotykam.

..
Podejdź jeśli chcesz,
Stary 2010-05-30, 12:23   #2213
AguŚ87
Zakorzenienie

Cytat:
Ale ja nie chce powrotu do faceta, którym on jest aktualnie.
Póki co dziś milczy i nic nie proponuje...

tak jak już napisałam, my nie możemy się od siebie odciąć tak na amen. Po pierwsze nie umiemy ze sobą nie pisać, zawsze któreś z nas pęknie, potrzebujemy tego kontaktu. Po drugie mamy wspólnych znajomym i widujemy się w ich gronie, a po trzecie często chodzę do jego firmy i czasami go spotykam.
Po 1. nie musi kazde pęknac wystarczy się postawic i nie psiac a nie wiecznei rozdrapywac rany. W ten sposob sobie kobieto w ogole nie ułozysz zycia z nikim.

Po 2. i po 3 wspolni znajomi? czesto sie widzicie? Moj ex chodził na moja uczelnie widzialam go co dzien miał zajęcia w sali obok. znajomych mielismy wszystkich wspolnych.

to nie są wytłumaczenia.

albo zaczniesz zyc bez niego albo dalej bedziesz zyła w wimaginowanym świecie z ex. Ty sie nie chcesz uwolnic i nie chcesz zaczac normalnie zyc.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-30, 12:24   #2214
cypryska
Przyczajenie

cześć dziewczyny
czytam was od jakiegoś czasu, ale dopiero teraz postanowilam sie uaktywnic. moze to mi pomoze.
ja juz lecze sie 4 miesiace (bez tygodnia). i nic nie mija, wrecz przeciwnie.
bylam z moim eks 2,5 roku, 1,5 roku mieszkalismy razem, bylismy zareczeni, wesele zamowione. no i zostawil mnie, niby z powodu narastajacych nieporozumien.
minelo tyle czasu, a ja nadal mam ataki placzu, poczucie pustki, smutku itp. i to nie tylko wtedy gdy jestem sama, ale doslownie caly czas. na szczescie bedac w zwiazku rozwijalam swoje pasje, nie odcielam sie od znajomych calkiem, wiec po miesiacu zaloby zaczelam wychodzic normalnie do ludzi, ale to mi nic nie pomaga. nie wiem czy mam az tak podzielna uwage, ale nawet rozmawiajac z kims o rozowych kanarkach, uprawiajac sport czy pracujac, mysle non stop o moim eks, o tym jak bardzo go kocham, ile stracilam, co zawalilam, jak zycie bez niego jest puste, itp. tylko najblizsi wiedza, ze dalej to przezywam, przy innych staram sie bardzo kamuflowac i podobno mi wychodzi

ashiva, bardzo dobrze Cie rozumiem. po tych 4 miesiacach dalej mam poczucie tego, ze to byl ten jeden jedyny (majac inne zwiazki na koncie), ze juz nikogo nie pokocham, ze niemozliwa jest druga tak prawdziwa milosc jak nasza.
no i zastanawiam sie czy mozna jeszcze miec nadzieje
trzymam kciuki za nas tu wszystkie, zebysmy wyszly na prosta.

Edytowane przez cypryska
Czas edycji: 2010-05-30 o 12:46
cypryska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-30, 12:29   #2215
Lagunaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Po 1. nie musi kazde pęknac wystarczy się postawic i nie psiac a nie wiecznei rozdrapywac rany. W ten sposob sobie kobieto w ogole nie ułozysz zycia z nikim.

Po 2. i po 3 wspolni znajomi? czesto sie widzicie? Moj ex chodził na moja uczelnie widzialam go co dzien miał zajęcia w sali obok. znajomych mielismy wszystkich wspolnych.

to nie są wytłumaczenia.

albo zaczniesz zyc bez niego albo dalej bedziesz zyła w wimaginowanym świecie z ex. Ty sie nie chcesz uwolnic i nie chcesz zaczac normalnie zyc.
Co do 1 to mylisz się bo ja spotykam się z innymi osobami i nawet po rozstaniu z exem byłam w innym związku. Nie porównuję innych facetów do niego. Ogólnie jestem strasznie wybredna i ciężko mi dogodzić, więc zawsze mi coś nie odpowiadało w chłopakach.
Ze znajomymi widzimy się co prawda rzadko bo raz na miesiąc dwa, ale w jego firmie jestem średnio raz w tygodniu.

To prawda nie chcę się od niego uwolnić. Chcę mieć z nim kontakt. Ale nie lubię jak pisze do mnie takie rzeczy, że tęskni, myśli itp. Jeśli piszemy ze sobą tylko jako kolega-koleżanka wszystko jest ok. Gorzej właśnie jak on zacznie coś słodzić...

..
Podejdź jeśli chcesz,
Stary 2010-05-30, 12:33   #2216
Manja25
Rozeznanie

cypryska u mnie mineły 3 miesiące i naprawdę myslałam , że juz tylko będzie lepiej ale o dziwo jest gorzej. i od miesiąca ciągle myślę o Nim. Ja mam wrażenie że to się nie skończy. mam ochotę napisać do niego , że skoro mnie zostawił to ma czekać aż ja sobie ułoże życie i będę szczęśliwa i dopiero wtedy On niech sobie układa. A ja już widzę że on układa sobie a ja gdzieś tam daleko w tyle za nim;|
Tez były plany i wszystko, ta miłość to jakies wielkie nieporozumienie.
Stary 2010-05-30, 12:33   #2217
AguŚ87
Zakorzenienie

Cytat:
Co do 1 to mylisz się bo ja spotykam się z innymi osobami i nawet po rozstaniu z exem byłam w innym związku. Nie porównuję innych facetów do niego. Ogólnie jestem strasznie wybredna i ciężko mi dogodzić, więc zawsze mi coś nie odpowiadało w chłopakach.
Ze znajomymi widzimy się co prawda rzadko bo raz na miesiąc dwa, ale w jego firmie jestem średnio raz w tygodniu.

To prawda nie chcę się od niego uwolnić. Chcę mieć z nim kontakt. Ale nie lubię jak pisze do mnie takie rzeczy, że tęskni, myśli itp. Jeśli piszemy ze sobą tylko jako kolega-koleżanka wszystko jest ok. Gorzej właśnie jak on zacznie coś słodzić...
jedno koliduje z drugim. Nie lubisz jak tak pisze to z nim nie pisz. sama z nim piszesz bo mowisz ze cchesz i cos tam to nie wiem co robisz na tym forum , skoro sama tego cchesz skoro mowisz ze cchesz z nim miec kontakt to wg mnie ty nie masz zadnego problemy w porwnaniu do nas innych. naprawde uwierz mi. nie masz co sie zalic i na co zalic bo ty chcesz miec znim kontakt jak sama mowisz

Cypryska no to piekny widze numer ci wycial. mi tez moj gadal o slubie, ale zeby miec juz zamowiony ; o szok
nartepny niezrownowazony emocjonalnie i psychicznie.
Stary 2010-05-30, 12:40   #2218
chuckysbride
Rozeznanie

Oni wszyscy by się żenili a potem podwiną ogona i nara. Ad też mi robił aluzje. Kiedyś jak ćwiczyłam,kazałam mu się odwrócić bo się nie mogłam na pompkach skupić, a on do mnie "Przy przyszłym mężu się wstydzisz?". Także to tylko pi****enie
Stary 2010-05-30, 12:41   #2219
Manja25
Rozeznanie

jezuuu ale mi zle ja podziwiam dziewczyny które ogarnęły się w miesiąc czasu ...

I ja już całkiem oszalałam, wczoraj przypomniałam sobie jak eks zrobił mi niespodzianke i podarował mi narty , tak się cieszyłam i powiedział: ale wiesz jak się rozstaniemy to narty zabieram. Dokładnie parę tyg.pozniej zostawił mnie ( po cholere te narty kupował w takim razie). No ale nart nie wziął. i już sobie ubzdurałam że skoro nie wziął to coś to znaczy . głupia głupia jestem

Edytowane przez Manja25
Czas edycji: 2010-05-30 o 12:44
Manja25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-30, 12:42   #2220
Lagunaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
jedno koliduje z drugim. Nie lubisz jak tak pisze to z nim nie pisz. sama z nim piszesz bo mowisz ze cchesz i cos tam to nie wiem co robisz na tym forum , skoro sama tego cchesz skoro mowisz ze cchesz z nim miec kontakt to wg mnie ty nie masz zadnego problemy w porwnaniu do nas innych. naprawde uwierz mi. nie masz co sie zalic i na co zalic bo ty chcesz miec znim kontakt jak sama mowisz
Lubię z nim pisać na neutralnym gruncie, ale nie lubię jak zaczynają się tematy o nas bo nas nigdy nie będzie. Ogólnie nie mam problemu z tym że z nim nie jestem, dopiero jak np wczoraj zaczął pisać te głupoty co on dla mnie nie zrobi itp jest mi źle.
Dla mnie łatwiej byłoby ograniczyć tą znajomość gdyby on do mnie nie pisał. Ja sama potrafię wytrzymać w milczeniu, ale jak on napisze to się łamnę.
Poza tym nie masz też racji co do pogrubionego, bo widzę jak niektóre z was czekają na telefon od exa, marzą żeby napisał, żeby do siebie wrócili. Oczywiście nie wszystkie ale większość. Potwierdza to sam fakt że po moich niektórych postach są komentarze że wszystko jest u mnie na dobrej drodze do powrotu itp

..
Podejdź jeśli chcesz,
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości