|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI
obajrzalam usta usta teraz ide zrobic gofry bo zglodnialam
i przeczytam sobie notatki z dwa razy ![]() anoxa juz lepiej
|
|
|
|
#2792 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI
Cytat:
to juz tylko dobry miesiac
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#2793 |
|
Zakorzenienie
|
powiem wam ze jak leze to jest ok ale jak wstaje to jest jakas masakra pojechala bym na pogotowie ale przez ta je.bana powodz nie wiem jak to funkcjonuje az jestem zla i nie wiem co mam zrobic az plakac mi sie chce
|
#2794 |
|
Zakorzenienie
|
Zadzwon na pogotowie albo do gina sie dowiedziec w takim razie. Sama wiesz najlepiej co powinnas robic bo znasz najlepiej swoje cialo.
|
|
|
|
#2795 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
karolcia tnij jak cytujesz Niesamowicie Ci zazdroszcze choc dzis uslyszalam od swiezo upieczonej mamuski, ze chetnie by sie wrocila do stanu blogoslawionego ... Plan na 87 dni/a moze i mniej/: cieszyc sie z okraglego brzuszka ![]() Cytat:
a wizyte mamy w ten sam dzien ![]() ![]() jak tam farminka zdrowko? ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Jeszcze jedno mi sie przypomnialo : na rane po cc contratubex, pieknie sie wszystko wygaja Edytowane przez vette Czas edycji: 2010-05-29 o 21:54 |
||
|
|
|
#2796 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja już nie mogę się doczekać kiedy urodzisz.Za każdym razem jak wchodzę na forum to się zastanawiam czy nie będzie jakichś wieści o małym Alguiniątku ![]() Udaje mi się już przesypiać parę godzin nad ranem,ale ogólnie bardzo powoli mi się polepsza.Kaszel męczy tak,że w połączeniu ze zgagą i uciskiem brzuchola na żołądek (zgroza-ostatnio ledwie jem i ledwie oddycham...) aż mi się ulało ostatnio jak niemowlakowi...
|
|
|
|
|
#2798 | |
|
Zadomowienie
|
anuszka i papeteria powodzenia z nauka!
hd nalezy Ci sie odpoczynek, wiec wyspij sie mamuska!! anoxa mam nadzieje, ze lepiej sie czujesz kassate obiecuje, ze w miare mozliwosci bede cos pisac, zebyscie wiedzialy, czy to juz ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2799 |
|
Zakorzenienie
|
jak leze jest ok ale wstac raczej nie moge tzn moge ale boli jak chol.era wzielam jeszcze nospe i sprobuje zasnac choc mi to pewnie nie wyjdzie bo w dzien ponad godzine sie zdrzemnelam
|
#2800 |
|
Zadomowienie
|
anoxa - mi gin wczoraj mówił, że jak tylko będzie coś niepokojącego to od razu jechać na izbę przyjęć do szpitala i tam od ręki zrobią potrzebne badania i żeby nie czekać
trochę długo Ciebie boli, może lepiej dla własnego spokoju pojedź się upewnić ---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ---------- ja dzisiaj też po filmie usta usta robiłam gofry
|
|
|
|
#2801 |
|
Rozeznanie
|
u nas dzis 29 C wiec oto zdjecia ze spaceru, w tle downtown Chicago- u nas chyba baby boom bo co chwile jakas brzuchata nas mijala
![]() mi jeszcze zostalo 40 dni ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/mhsvi09kbnpbgnps.png http://www.suwaczki.com/tickers/km5s8u69ykppadb7.png Edytowane przez Basia84 Czas edycji: 2010-05-30 o 01:06 |
|
|
|
#2802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja juz sie obudzilam, pije kawke bo nie glowa boli, co do narodzin to tez nie moge sie doczekac no ale juz blizej niz dalej![]() Robie sie co raz wieksza niestery pozniej bede zbijac kg
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#2803 |
|
Zakorzenienie
|
anoxa jak tam ? mam nadzieje ze przeszlo
![]() basia slicznie olakola to sie zgralysmy hehe alguien dzieki Spadam na zaliczenia ..trzymajcie kciuki co by mi sie latwo sciagalo ..bo musialabym miec w glowie ksiazke bo bedzie z calej anatomii ![]() z dermatologii jakos pojdzie ![]() wogole to witam was w ten niedzielny sloneczny poranek
Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-05-30 o 07:49 |
|
|
|
#2804 |
|
Zadomowienie
|
piekne foty!a jaki juz brzuszek sie zrobil okraglutki
aaaaaaaaaale tesknie za tym miastem ![]() trzymam mocno! Ja dzis ide na sloneczko po tylu tygodniach deszczu nie moge przepuscic takiej okazji
|
|
|
|
#2805 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry dziewczynki! Piekny dzien prawda? Mam nadzieje, że się nie rozpada. Jedziemy dzis do Cieszyna na Szafing dziecięcy http://telewizja.ox.pl/wideo,12918,s...dzieciecy.html Nawet jak nic nie kupimy to sobie odmienimy klimaty troszkę.
papeteria powodzenia!! Na pewno zdasz na 5! basia sliczny brzuszek. Niezłe macie upały. Troszkę Ci współczuje, bo pewnie nie jest łatwo w takim słońcu. |
|
|
|
#2806 |
|
Zadomowienie
|
Kurczę jaki tu ostatnio spokój. Myślałam, że będę miała co nadrabiać, a tu kilka wpisów.
Pogoda u mnie ładna, więc w domu raczej siedzieć nie będę... chociaż znów mam okres "nic mi się nie chce"
|
|
#2807 |
|
Zakorzenienie
|
witam
basiu slicznie wygladasz ![]() anoxa daj znac co u ciebie ![]() ja ostatnie dwa dni sie czulam fatalnie bo cos mnie dopadlo. nawet nie potrafie tego dokladnie sprecyzowac, chyba jakis wirus - patrzac z perspektywy czasu. mialam bole miesniowe, oslabienie, lekkie nudnosci. w koncu wczoraj wieczorem padlam, wypocilam sie po herbatach z cytryna i dzis juz lepiej choc nadal jestem slaba. ale nie mialam wogole temperatury ani zadnych konkretnych objawow. dziwactwo
|
#2808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Papeteria kciuki sa, zdasz na pewno ![]() Anoxa jak brzuszek po nocy? |
|
|
|
|
#2810 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
jesli chodzi o nwczorajszy bol jest duzo lepiej ale cos mnie boli na dole brzucha i zaraz ide sie wykompac i pojade na pogotowie
|
#2811 |
|
Zakorzenienie
|
To jedź, jedź. Będziesz spokojniejsza.
|
|
|
|
#2812 |
|
Zakorzenienie
|
dobrze ze chociaz maly zaczal sie teraz ruszac bo sie jeszcze o to martwila bo wczoraj wieczorem moze ze dwa razy mnie kopnal i nic ale teraz troche powiergal wiec jestem spokojniejsza
za to noc mialam do bani jasno sie robilo a ja jeszcze nie spalam
|
#2813 |
|
Zakorzenienie
|
No to jedz bo troche dlugo Cie boli, niech sprawdza co i jak.
|
|
|
|
#2814 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Ja po śniadanku, odpoczywam ale za pół godzinki do teściowej na kawkę jedziemy. Wczoraj na SR bardzo ciekawych rzeczy się dowiedzieliśmy. Jak spakowac torbę do szpitala, kiedy jechać do porodu, opieka nad maluszkiem a i najlepsze "ochrona krocza" - Panowie maja nam masować krocze po 35tc Mamy liczyć ruchy rano i wieczorem - ok. 10 przynajmniej ma być a jak będzie mniej to jechac do szpitala na kontrolę - powiedziala, że lepiej 10 razy skontrolować niż pojechać raz za późno. Dziś będzie o fazach porodu i pomocy TŻ i dobre rady dla ojców ![]() Ps. Zauważyłam, że jak zjem truskawy, to mały się kręci ![]() Ps2. Wczoraj bolało mnie podbrzusze tak jakby miesiączkowo ale wzięłam 2 nospy i przeszło. Nie mogę spać ostatnio i biodra mnie bolą strasznie
|
|
|
|
#2815 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mnie też bolą biodra, nie mogę sobie znaleźć odpowiedniej pozycji do spania. Coraz bardziej mnie ciągnie żeby kupić ten rożek do spania dla kobiet w ciąży, który później można wykorzystać do karmienia. Ale ciągle nie mogę się zdecydować i narazie się męczę
|
|
|
#2817 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I to raczej nie jest malenstwo, bo nadal mam je zwiniete w rogalik w poprzek.. chyba ze dupką tam tak pcha ![]() Ale te bole skurczowe, to bardziej jak okresowe są, więc to nie to chyba. Wypytalam moja gine kiedys o te bole, to powiedziala, ze jesli bedzie bolalo tak jak podczas okresu i bedzie mi twardniala gora brzuszka to mam koniecznie brac nospe, jesli jedna nospa nie podziala to do szpitala. Powiedziala tez ze to normalne ze beda rozne bole w ciazy bo dziecko uciska. Cytat:
pojedz do szpitala i daj nam znac co i jak bo to podejrzane ze bol nie ustepuje..Cytat:
ale dobrze, ze juz jest lepiej! Cytat:
u mnie leje od rana :/ja wczoraj bylam w Rossmanie i kupilam skarpetki ![]() Mialam ochote na jeszcze jedną pare, ale w końcu kupiłam dwie ![]() I jedne.. różowe... MASAKRA bo mialam nie robić z Młodej małej DODY ale nie mogłam sie oprzeć tym kiciusiom :P
|
|
#2818 | |
|
Rozeznanie
|
oj to nieodbrze.. nospe bierz! tak mowi moja Gina
![]() Cytat:
![]() a jak (czym :P) maja masować? u nas w SR nic takiego nie mowili hehe ja trochę się martwię, że moja mała taka spokojna... aż za spokojna 10 ruchow na raz jeszcze nigdy nie naliczylam :/ wlasnie piję kawę i jem karpatkę, żeby ją obudzić trochę - śpioch mały ![]() dobrze ze juz jutro mam Gina więc dowiem się wszystkiego dziewczyny, ktore kupowały pościel do łóżeczka na allegro - podajcie proszę linki do sprzedających, bo ja muszę w tym tygodniu kupić
|
|
#2819 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
trzymam kciuki! i jak cos pisz do ktorejs eska.Cytat:
no ale ja porach aktywnosci mlodej naliczylam nawet wiecej niz 10 ruchow.wy macie dzisiaj piekna pogode a ja mam deszcz hehe. za to wczoraj bylo tak pieknie ze caly dzien w sumie spedzilam po za domem pojechalam skontrolowac jak tam malz sobie radzi z remontem, nie jest zle, jakos to wygladac juz zaczyna hehe a i sasiadz na tym pseudo zablokowym ogrodeczku robil wczoraj grilla myslalam ze mi jezyk do dupy ucieknie tak pachnialo! dobrze ze obok domu jest szaszlykarnia zakupilam i zaspokoilam glodzik ale na boze cialo nie odpuszcze... jade do mamci, ogrodeczek, mam nadzieje ze sloneczko i GRILL ![]() swoja droga dobrze ze dzis paskudnie, to posiedze nad licencjatem. i super te skarpetki z rossmana... kurcze pojechalabym kupic ale juz mam chyba ze 20 par dla mlodej... te malpki sa poprostu bossskie! |
|||
|
|
|
#2820 |
|
Zadomowienie
|
Basia84
juz niedłgo z maleństwem będziesz na takie spacerki chodzić ![]() papeteria ![]() itakasia wyganiaj paskudztwo !!! ja wyganiam juz od czwartku i coś słabo mi to idzie ![]() anoxa biedna daj znać jak już wrócisz co i jak ola_k11 u nas nie mówią nic o ochronie krocza bo go nie chronią tylko nacinają rutynowo każdej i twierdzą że fundacja rodzić po ludzku robi im koło d..y przez to i nie wiem czy te panie są niedoczytane ale dalej twierdzą swoje, że musi się nacinać i bleblebleble i że ta fundacja to jakieś głupoty wymyśla co do tego kiedy jechac do szpitala to wiem tam o skurczach ze jak są co 7 minut, o wodach jeśli odejda to wykąpac sie spokojnie zjesc i przyjachać ( chyba że zielone to wtedy szybko się wykąpac i ogarniać i jak najszybciej jechać) a jak to jest z czopem ? i wogóle co to jest ten czop ? ![]() kashha teraz to już nie wiem czy nie szkoda kasy na końcówke bo do karmienia to szczerze to moja się chyba nie przyda ale ja śpie na niej od 3 miesiąca i nie wyobrażam sobie bez niej mi też się podobają te skarpetki ale ja w rossmannie będe dopiero ok środy to raczej nie będzie pewnie ;/ bo one sa normalnie zawsze i teraz były na promocji czy poprostu, że teraz tylko były ? Edytowane przez wiolek1 Czas edycji: 2010-05-30 o 12:07 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:55.

i przeczytam sobie notatki z dwa razy 

) ale poważnie - bardzo miło

pozniej bede zbijac kg

- patrzac z perspektywy czasu. mialam bole miesniowe, oslabienie, lekkie nudnosci. w koncu wczoraj wieczorem padlam, wypocilam sie po herbatach z cytryna i dzis juz lepiej choc nadal jestem slaba. ale nie mialam wogole temperatury ani zadnych konkretnych objawow. dziwactwo
no ale ja porach aktywnosci mlodej naliczylam nawet wiecej niz 10 ruchow.