|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1111 |
Zakorzenienie
|
Dot.: storczyk (orchidea) cz.III
Mój malinek keiki który czekał tydzień na mnie u mamy. Jest malinowo-rudy (?) Nie umiem określić jego koloru, coś między różem, a rudym. Obok ma maluszka z własnym pędem i pączkiem.
![]() Nadaje się do rozdzielenia? W ogóle jak je rozdzielić? ![]()
#1112 |
Zadomowienie
|
ale slodziuuutki
![]()
#1113 |
Przyczajenie
|
Witam!!
Jakiś czas temu pokazywałam Wam cambrie którą koleżanka chciała wyrzucić a ona już niedługo mi zakwitnie. ![]() Mam do Was jeszcze jedno pytanko na jedny z moich storczyków znalazłam przedziorka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1114 |
Zadomowienie
|
Oto jeden z moich dzisiejszych nabytków
![]()
#1115 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
pewna jestes ze to on? jak wyglada? jest specjalny roztwor do podlewania gleby jesli sa w podlozu a na muszki-dorosle osobniki stosuje sie plytki-tak lep ktory "wbijamy" w doniczke-przejrzyj ostatnie posty, dziewczyny o tym pisaly
![]() |
#1116 | |
Zakorzenienie
|
Hikari bardzo ładny!
Cytat:
No właśnie też to zauważyłam, ale to jakiś kurz czy coś. Nic tam nie lata, nie łazi i nie biega i nie ma tego więcej. ![]() Wklejam zdjęcia storczyków w Obi. Jest tego 1/3 co było przed dniem matki! ![]() Na 1 i 2 zdjęciu te wszystkie półki i regały były zapełnione storasami, jak widać niewiele zostało i inne kwiatki teraz stoją. To sobie wyobraźcie. ![]()
![]() |
#1117 |
Raczkowanie
|
kurcze a ja byłam czoraj w LM i nawet 1 phala
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1118 |
Zakorzenienie
|
Ty Ariena weż się uspokój
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1119 |
Przyczajenie
|
Witam Tak m i się zdaje że to on. Jest maleńki szybko chodzi i jest koloru blado brązowego, znalazłam go na liściach no i muszę dodać że liście tego storczyka mają na górnej części przebarwienia. Więc myślę że to przędziorek. Dziś przemyłam liscie roztworem wody i płynu do naczyń.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1120 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny. I ja dołączam do śniących o storczykach.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1121 |
Raczkowanie
|
Witam.
Dawno mnie tu nie było ale czytam was na bieżąco. Niestety na 20 storasów jeden tylko przedłuża pęd . Więc nie ma czym się chwalić . Ale puszczają ![]() Piękne te wasze nabytki oczu nie można odkleić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1122 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1123 |
Raczkowanie
|
Zdrowe to one są od jakiegoś czasu. Walczyłam z nimi dzielnie i dzięki NORCE udało mi się.
![]() Pozdrawiam. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1124 |
Raczkowanie
|
ariena... cudo ten Twój
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1125 |
Zadomowienie
|
dziewczyny, zauwazylam ciemniejacy stozek wzrostu u reanimowanego i poprostu musialam go wyjac i sprawdzic.. wklejam zdjecia ponizej, to 2 rozne falki-zreszta, widac po korzeniach..
zmartwila mnie troche ta czarna zgnilizna..troche je z tego oczyscilam przy stozku..widze ze ten z 1 korzeniem bialym robi sie u dolu zielony ![]() ![]() ![]() a ten 2, ten zupelnie bezkorzenny (2 fotki ostatnie) zaczal puszczac duzo takich malych "nitkowatych" to korzenie prawda? w kazdym badz razie ma sie chyba dobrze bo mlody listek rosnie jak szalony.. ![]() ![]()
OM 23-12-12 TP wg OM 29-09-13 ![]() ![]() ![]() wg USG 25-09-13 http://babystrology.com/tickers/baby..."180"></embed> Edytowane przez zmienniczka Czas edycji: 2010-05-30 o 11:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#1126 |
Raczkowanie
|
Jestem ciekawa czy ten pęd tez sobie da radę. Czy któraś z was miała coś takiego? Dziwnie wychodzi
|
![]() ![]() |
![]() |
#1127 |
Zadomowienie
|
a na innym falku znalazlam takie przebarwienie na brzegu liscia..to poparzenie? jakby tam ubylo mu chlorofilu, tak to wyglada... a, i ten lisc spod spodu..obciac go? mial chyba zbytnia stycznosc z mokrym podlozem i troche sczernial?
#1128 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
jak na moje oko to korzen a nie ped ![]() ![]()
![]() |
#1129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() lusia bardzo ładne te nowe pędziki. ![]() Kolejna porcja zdjęć, tym razem okienko mojej mamy i storaski. ![]()
![]() |
#1130 |
Zadomowienie
|
lusia288 dlaczego nie można stawiać nowych obok starych ? Żeby sprawdzić czy żadna choroba się nie rozwinie ? Pytanie może banalne ale jestem póki co zupełnie zielona w tym temacie
![]() ![]() Wystawiłam te nowe na okno z racji tego , że nie ma mocnego słońca ale po przeczytaniu postu lusi nie wiem czy dobrze zrobiłam stawiając je wszystkie razem ![]() Ariena PIĘKNE !!!
Była aparatka ![]() 28.02.2012 - góra, 21.06.2012- dół, 20.01.2015 koniec! <3 Edytowane przez hikari91 Czas edycji: 2010-05-30 o 11:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#1131 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
CD storczyki mojej mamy. Cynamonek ode mnie na dzień matki kupiony w Biedronie. Śliczniusi jest. ![]()
![]() |
#1132 |
Raczkowanie
|
ZMIENNICZKA, ARIENA;
W poście gdzie jest załączone jedno zdjęcie(1126 post) jest tam jeden korzeń ok 2 cm i pęd który wyrasta z liścia przyjrzeć się moje panie. HIKARI91 Niestety tak możesz sobie zarazic wszystkie storczyki , bo nie masz pewności czy jest nowy nabytek zdrowy. Ariena piękne kwiatuchy |
![]() ![]() |
![]() |
#1133 |
Zakorzenienie
|
Biały którego mama kupiła sobie na giełdzie kwiatowej w Tychach. Mam nadzieję że mój biały też tak kiedyś będzie wyglądał.
![]() Na drugim zdjęciu taki dziwak z Obi - jakiś inny gatunek z nietypowymi płatkami, to też miniaturka tak jak cynamonek. Na kolejnych zdjęciach też storasy kupione niedawno w Obi (mama poszerzyła specjalnie parapety i teraz kupuje i kupuje ![]() Na ostatnim zdjęciu gigant biały, u mamy już jakieś 5 lat, dostała go w prezencie i sobie rośnie i rośnie, wypuszcza właśnie nowe pędy. Jej pierwszy storczyk. Aż dziwne że choroba nie pojawiła się przez te 5 lat, to ja ją zaraziłam niedawno do kupowania kolejnych. ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1134 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczorajszy nabytek mamy do odratowania z Obi. Był cały zasuszony, zrobiłyśmy z mamą wstępną operację obcięcia wysuszonych korzeni, zasypany cynamonem. Trochę mnie niepokoją plamki na płatkach a nie miałyśmy żadnego środka by zrobić oprysk. No cóż, zobaczymy czy akcja nie pójdzie na marne i będzie mu coraz lepiej. Na razie jest taki brzydal z niego ![]() ![]() UFF na razie więcej zdjęć nie będzie. ![]()
![]() ![]() Edytowane przez Ariena Czas edycji: 2010-05-30 o 11:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1135 |
Raczkowanie
|
Zrobiłam wam bardziej aktualne zdjęcie
|
![]() ![]() |
![]() |
#1136 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1137 |
Raczkowanie
|
Ariena
na razie bym go odseparowała na minimum 3 miesiące od innych bo wszystkie choroby typu zgnilizny itp. rozwijaja się długo, ale może będzie dobrze z nim ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Zmienniczka Ja bym z chęcią Ci pomogła ale na twoich zdjęciach niestety nic dobrze nie widzę są nie ostre. I BYM MOGŁA CIĘ W BŁĄD WPROWADZIĆ |
![]() ![]() |
![]() |
#1138 |
Zakorzenienie
|
Ja tam też mało widzę. Jednak tych bezkorzennych zasypałaś cynamonem w ogóle? Dziwne że takie czarne, ja zawsze usuwam całą wierzchnią czarną warstwę i zasypuje cynamonem.
#1139 |
Zakorzenienie
|
Aaa,dziewczyny, kupiłam jakiś czas temu storka z keiki!
![]() ![]() ![]() ![]() Odłączyłabym je najchętniej już, ale nie mam doniczki. Poza tym, w co wsadzić te keiki? Mają dość dobrze rozwinięty system korzeniowy i fajne liście. No dobra, może przesadziłam z tym keikiem, w każdym bądź razie to na pewno dwie rośliny w jednej doniczce, już je rozplątałam, nie były niczym złączone. Załącznik 3148260 Załącznik 3148261 Załącznik 3148262 Załącznik 3148263 Załącznik 3148264 Załącznik 3148288
Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka: #23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki! http://blondiewales.blogspot.co.uk/ |
![]() ![]() |
![]() |
#1140 | ||
Rozeznanie
|
Witam serdecznie
![]() ![]() ![]() Mam baaardzo podobnego ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:18.