|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowe zapuszczanie cz. XVII - włosomaniaczego nałogu ciąg dalszy :D
ten sweterek do sukienki to będzie wielki błąd
mam nadzieje, że wiesz o co mi chodzi
|
#1262 |
|
Zakorzenienie
|
A jeszcze ciekawostka o lumpach. Mama mojej koleżanki znalazła 600 funtów zwinięte w rulon w dżinsach w lumpie. Lumpy lepsze są od totolotka.
![]() Możliwe ze juz o tym pisałam
Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy, rude pochodzą od kotów. 61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80 - 82 15.04.2013Edytowane przez kocurzyca Czas edycji: 2010-05-30 o 13:58 |
|
|
|
#1263 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie też ![]() chyba zaraz komputer wyłączę
|
#1264 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie lubię bolerek, ale jakby już trzeba było.. Tylko nie spotkałam sie ze zrobionymi z czegos innego jak satyny,czy takiego sweterkowego materiału.
|
|
|
|
#1265 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w lumpach rzadko znajduję coś fajnego.
Wolę już outlety albo allegro. Zawsze coś wypatrzę taniego i co mi się spodoba. A u mnie 20st. ale coś brzydka pogoda. Taka mętna.
|
#1266 | |
|
Zakorzenienie
|
http://www.allegro.pl/item1047016810...wki_etole.html koleżanka w zeszłym roku miała takie na weselu
w życiu nei założyłabym
|
|
|
|
#1267 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja bardzo rzadko nosze jakikolwiek ciuch krocej
![]() Cytat:
Nigdy bym nie zasnela w staniku (chyba, ze badrzo pijana/zmeczona, na tyle, ze byloby mi wszystko jedno)
|
|
|
|
|
#1268 |
|
Zakorzenienie
|
Znacie jeszcze jakieś domowe peelingo oprócz kawowego i cukrowego?
|
|
#1269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też za bolerkami nie przepadam, ale do takiej sukienki wydaje mi się że będzie pasowało w sumie to niewiele rzeczy do tego pasuje kardigan to najgorsze rozwiązanie
|
|
#1270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co powiecie na to? http://www.allegro.pl/item1047648503...3_4_rekaw.html
www.ellewyn.soup.io Edytowane przez Elewyn Czas edycji: 2010-05-30 o 14:09 |
|
|
|
|
#1271 |
|
Zakorzenienie
|
TŻ właśnie do mnie dzwonił.
Kupiła dla tej naszej koleżanki czekoladowego kota, który tuli sie do myszy Koleżanka kociara jest. Ma 6 kotów w domu ![]() ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Chatul, Tż pszedł sprawdzić cenę tuniki. Kosztowała 18 funtów, ale już jej nie ma.
|
#1272 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Nie zakladaj kardiganu, bolerko tez mi sie srednie wydaje. Biorac pod uwage, ze pewnie bedzie cieplo postawilabym na jakis szal/chuste
|
||
|
|
|
#1273 |
|
Zakorzenienie
|
Już wymyśliłam w co się ubiorę.
Nie bedę sie stroić. Jest chłodno, wiec mogłabym zmarznąć w sukience. Obcasów nie mogę założyć bo nadal boli mnie kolano. Wiec będzie czarna, koronkowa tunika/bluzka, proste dżinsy, czarne martensy, czarna torebka z primarka (ta którą ostatnio kupiłam) i czarny pasek z klamerkami. I dziś rozdziewiczę moja ekoskórkę, bo akurat będzie mi pasować. Ostatnio jak mieliśmy takie wyjście to tylko ja byłam wystrojona.
|
#1274 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobra, spróbuję ściągnąć ten film - zobaczymy, czy mi się uda ![]() Cytat:
|
|
|
#1275 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie, dziewucha z pokoju obok się wzięła za sprzątanie dziś.
A najlepsze, że przyszedł do niej chłopak, a ona lata z odkurzaczem i czymś śmierdzącym chlorem... Ja rozumiem, że dla niektórych niedziela to dzień jak inny, ale czemu nie stworzyć sobie, chociażby dla siebie, takiego dnia off - no święto, chociażby dla siebie, żeby nie sprzątać, nie prać itd, tylko żeby już wszystko gotowe było. Zresztą, tak samo nie lubię chodzić w niedzielę na zakupy czy do sklepów. A inni kochają.
|
#1276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W moim mieście to już są takie grupki ludzi, którzy chodzą po lumpach tylko w celu przetrzepywania kieszeni. Znajomi mojej mamy, starsze małżeństwo, w ten sposób "dorabiają" do emerytury. Czasem znajdą funta, czasem pensa, a czasem banknot się trafi. Potem tylko mają problem z wymianą. Jakiś tam wnuczek czy siostrzeniec mieszka w UK i im to wymienia na grubsze pieniądze, bo kantory nie skupują nic o nominale mniejszym niz 10 funtów. Ja sama mojej koleżance wymieniałam, bo było tam kilka starych banknotów, które u mnie jeszcze są w obiegu, ale kantory już ich nie wymieniają.
|
|
#1277 |
|
Zakorzenienie
|
Jakieś 3 godzinki pociągiem chyba
Swoją drogą, cieszę się, że nie tylko ja lubię takie filmy. Bo nikt nie rozumie dlaczego mi się to podoba
|
#1278 |
|
Zadomowienie
|
Trochę czasu zajmie ściąganie tego filmu... Jest 10 części - każda po 200 mega i na dodatek rapidshare ma jakieś durne ograniczenia, że można tylko jeden plik na raz ściągać. I na dodatek jedzie ten plik jak krew z nosa
![]() A potem będę musiała obadać, jak te 10 części w jedną całość połączyć. Ktoś tu się zna na tym może?
|
|
#1279 |
|
Zakorzenienie
|
Jak myślicie, jakie właściwości może mieć taki peeling ?
● Sól z oliwą Potrzebujesz 2 łyżek soli (im kryształki mniejsze, tym lepiej, bo duże mogą podrażnić naskórek) oraz 3 łyżek oliwy. Składniki wymieszaj ze sobą. Uzyskaną papkę kolistym ruchem wcieraj w skórę.
|
|
#1280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Święte słowa. Ja też nie lubię w niedzielę chodzić na zakupy. I biednym ludziom, którzy muszą na okrągło pracować dupy zawracać. Każdy ma prawo do odpoczynku i ja staram się to szanować.
|
|
#1281 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może pokażesz zdjęcie bo już się rozmarzyłam![]() Cytat:
I właśnie w niedziele zawsze się wściekam, bo nikt na nic nie ma ochoty, a ja właśnie poszłabym na zakupy, na rower, zrobię pranie Dla mnie świąteczne jest to że robię to,na co mam ochotę bądź to na co nie mam czasu. Nie lubię takiego typowego "świętowania". |
||
|
|
|
#1282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niektórzy mi wmawiają, że to takie podejście religijne. Ale nie bardzo rozumiem jak ma się szanowanie cudzego czasu do religijności. Wg mnie większość sklepów powinna być zamknięta w niedzielę, a zwłaszcza wszystkie centra handlowe. Otwarte zostawiłabym jakieś małe spożywcze sklepiki - z prostego względu - zdaję sobie sprawę, że są osoby, którzy mają pracę 'nonstop' (typu energetyka, pogotowie, policja, itd), a jak się zdarzy samotny rodzic z dzieckiem - nie zawsze znajdzie czas na zakupy w ciągu tygodnia, różnie bywa, każdy wie. I wtedy - takie zakupy czemu nie. Ale uczenie od małego dzieci - iść w niedzielę na zakupy jako spędzenie wolnego czasu - NIE. Czemu nie poświęcić tego dnia jako miłe spędzenie czasu z rodziną na świeżym powietrzu, z rodziną czy coś, tylko od razu w centrum handlowym. Chore.
|
|
#1283 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) Więc ludzie to traktują jako normę Chociaż raz chłopak z mojej grupy (mimo, że wcale z nim nie rozmawiałam, po prostu stał obok) rzucił tekstem pt "krowa, ktora dużo ryczy mało mleka daje". Żarcik taki Myślałam, że go tam rozniosę, bo nie dość, że się wtrącił do cudzej rozmowy, to jeszcze mi pojechał nie wiadomo czemu, kompletnie o mnie nic nie wiedząc oprócz tego, że lubię dowcipy o seksie (akurat się śmiałyśmy z koleżanką) Tym bardziej, że o seksie rozmawiać lubię tak ogólnie, pożartować, powygłupiać się, o filmach porozmawiać, nie chwalę się swoimi doświadczeniami łóżkowymi (no, chyba, że kogoś bardzo dobrze znam - wtedy jakoś naturalnie czasem wychodzi rozmowa o tym, czy o tamtym, ale to nadal nie są jakieś szczegóły, czy przechwałki, a raczej rozmowa o np. pozycjach różnistych)
|
|
|
#1284 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, rodzinna wycieczka do KFC jest chora. Ale co do pracy w niedziele.. Rok swojego życia spędziłam w pracy w galerii handlowej, właśnie w KFC. Praca w niedziele nie była przymusem, wręcz odwrotnie- każdy chciał pracować w niedziele. W tygodniu studia, a niedziela ma dodatkowe plusy jeszcze : wyższa stawka, krótsza zmiana, mniej ludzi. Myślę że z zakazu handlu w niedziele wbrew pozorom pracownicy byli by baardzo niezadolwoleni
|
|
|
|
#1285 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trochę kiepska fotka. Później jak się ubiorę to zrobię zdjęcie, na sobie. Mam sporo koronek Mam do nich odwieczna słabość. Najbardziej lubię czarne i kremowe.O właśnie. Skłamałam mówiąc, że nic w tym sezonie mi sie nie podoba. Teraz we wszystkich sklepach są koronki. Właśnie w większości kremowe. Niektóre po prostu boskie Ostatnio ta mi w oko wpadłą. Cudna jest http://www.janenorman.co.uk/fcp/prod...2?colour=white Tylko w Jane Norman wyjątkowo szczupłe manekiny są i na wystawie wszystko bosko wygląda. Ja w tych ciuchach wyglądam jak terminator.
|
|
#1287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wolę aktywniejsze spędzanie czasu niż praca w niedzielę. Nie wydaje mi się, że większość matek jest szczęśliwa, że może spędzić niedzielę w pracy zamiast z dziećmi. Ale wyboru większego nie mają. Zresztą, sama pracuję w weekendy i na szczęście mogę sobie tak ustawić grafik, żeby nie pracować w niedzielę. A też studiuję dziennie. Co do koronek... to uwielbiam koronkową bieliznę. Czarna, czerwona, biała. Po prostu uwielbiam.
|
|
#1288 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piękna, cudowna, wspaniała. Uwielbiam koronki w każdym calu. Ale w tunikach nie wyglądam najlepiej bo mam bardzo wystający tyłek. Taka wersja combi![]() Cytat:
Ale wolałam niedziele niż jakiś dzień w tygodniu po zajęciach zdecydowanie. Mam istną manie z koronkami. Z bielizną też. To się powinno leczyć w moim przypadku Zrobiłam kawę, biorę się za pracę z poetyki. Temat cudowny: groteska i groteskowość |
||
|
|
|
#1289 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie rozumie, co Ci przeszkadza, ze kolezanka sprzata, jesli dzwiek odkurzacza to mozesz przeciez isc na spacer Chyba, ze pogoda kijowa, no to srednio.Nie rozumiem tez, co jest takiego zlego w tym, ze sprzata w obecnosci swojego chlopaka, jak lubi Osobiscie nie cierpie niedziel, soboty sa moim zdniem duzo fajniejsze, wtedy odpoczywam. Nie rozumie, dlaczego akurat w niedziele WSZYSCY musza odpoczywac, ja mam offowe soboty, chyba nikomu tym krzywdy nie robie, tzn. tak mi sie zawsze wydawalo Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Uwazam natomiast, ze praca w weekendy powinna byc lepiej placona.Cytat:
Natomiast uczenie dzieci spedzania wolnego czasu w centarch handlowych uwazam, za kompleta pomylke, niewazne w jaki dzien tygodnia. Cytat:
Ja tez, troszke ![]() Cytat:
Edytowane przez szmyrk Czas edycji: 2010-05-30 o 15:12 |
|||||||
|
|
|
#1290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za moich czasów ( ze znów powiem głosem staruszki), absolutnie wszystkie sklepy były otwarte w sobotę do 14 a w niedziele zamknięte. I było dobrze i nikomu nie przyszło do głowy, że może być inaczej. Niedzielę spedzało sie na spacerach itd. Ogólnie jakościowy czas z rodziną. Już szaleństwem było pójście na poranek do kina (bodajże o 12 bajki dla dzieci). My chodziliśmy na spacer za miasto, albo do lasu, odwiedzaliśmy rodzinę, albo rodzina nas. Zawsze było co robić. A zimą organizowało się lodowiska i chodziliśmy na łyżwy. I był telewizor z 2 kanałami i nic więcej. Chociaż wtedy w telewizji były ciekawsze rzeczy na tych 2 kanałach, niż teraz na nie wiadomo ilu. Wiadomo, ze sprzedawcy nie będą zadowoleni, bo zamkniecie w niedzielę oznacza mniej kasy. Ale jakoś Australia żyje z wolnymi niedzielami. I wiele innych państw.
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:38.

61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80
- 82
15.04.2013

Nigdy bym nie zasnela w staniku (chyba, ze badrzo pijana/zmeczona, na tyle, ze byloby mi wszystko jedno)

Może pokażesz zdjęcie bo już się rozmarzyłam
Piękna, cudowna, wspaniała. Uwielbiam koronki w każdym calu. Ale w tunikach nie wyglądam najlepiej bo mam bardzo wystający tyłek. Taka wersja combi