![]() |
#4951 |
Raczkowanie
|
Dot.: Au pair- wspierajmy się wzajemnie!
Cześć. Postanowiłam w końcu dołączyć do waszego grona. Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4952 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o toto ! Właśnie miałam to pisać. Ja mam ten komfort, że moja mała 2dni w tygodniu będzie w żłobku ![]() Mam ją tam zaprowadzić i odebrać. ![]()
![]() |
#4953 |
Raczkowanie
|
ja mam ten komfort, ze moja mała jedzie do babci na dwa tygodnie, i bede wtedy pracowala w Juice Barze
![]() ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- sluchajcie! znalazlam mojego tatuska na facebooku! poszperałam w jego znajomych, byla tez tam jego poprzednia au pairka ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4954 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jak Ci sie podoba au pairowanie?? jakies ciekawe historie ? ![]() blaszka no brzmi to juz całkiem sensownie ![]()
![]() |
#4955 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- ale nuuudy laski! leje deszcz a ja nie wiem co robic, dziaciaki ciagle przed Tv bo brzydka pogoda ech czy ja Wam wspominalam ze siedze od piatku rano do poniedzialku w nocy z dzieciakami?? tzn sob-ndz jest Host w domu. Hostka poleciala z malym do rodzinki w Oslo a my rzadzimy hehe ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Rielka fajnego masz brata ![]() ![]() ps. dostalas moja wiadomosc na fb??
![]() |
#4956 |
Raczkowanie
|
Hehe w sumie w tym kontrakcie to chodzilo tylko o to czy sie zgadzam z tym co w nim wpisala. A jakby mnie mieli wystawic to nawet gdyby mi cos podpisali nie chcialoby mi sie ich pozniej scigac wiec olewka.
Jeden punkt byl smieszny: jak sie bede czuc nieszczesliwa to mam im o tym powiedziec a nie cierpiec w samotnosci lol i ze wszystkie problemy rozwiazujemy na spokojnie przy kubku herbaty ![]() Moja hostka chyba sie strasznie boi ze mi sie nie bedzie podobac opieka nad dziecmi i ze sie bede z nimi nudzic ![]() ![]() Kasia_no87 - i jak Ci sie podobala moja przyszla okolica? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4957 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny jak au pair world moge wyłaczyć your daily update? tzn mi chodzi, żeby mi codzienie to nie przychodziło na skrzynkę.
#4958 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do miasta to, mimo że małe, to chyba w każdy weekend coś się dzieje. Nawet udało mi się zobaczyć rodzinę książęcą ![]() A na ciekawe historie sama ciągle czekam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4959 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak będzie tak jak się na to zapowiada to ja się wbiję do Twoich hostów za rok ![]()
![]() |
#4960 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jestem aktualnie w Polsce, wrocilam pod koniec kwietnia. Bylam tam dwa lata. Zalozylam znowu konto na aupair-world ale nie napisalam jeszcze listu i nie dodalam zdjec, zrobie to jutro i jak jakas fajna rodzinka w okolicach west london bedzie mnie chciala to jade. Tutaj z praca strasznie ciezko jak sie nie ma znajomosci a ja juz po 4tyg swiruje z nudow a co dopiero dwa lata. Szkola nie zajac nie ucieknie a np za rok jak sie naucze angielskiego to pojde tam na jakis kurs albo studia jak zrobie ten kurs angielskiego jak jest wymagany. Hostka na pewno sie zgodzi aby ktos do niej zadzwonil i da mi dobre referencje. Ale sie u mnie rozlalo ![]()
![]() |
#4961 |
Zakorzenienie
|
Kasia, a kiedy byś chciała wylecieć?
Pytam bo moi hości będą szukać kogoś na dłużej ![]() Więc może akurat ![]() ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- a i kieszonkowe wtedy będzie większe niż moje, bo teraz ona mniej pracuje, a później zaczyna pełny etat. Więc będzie więcej godzin ![]()
#4962 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4963 |
Zakorzenienie
|
Kacha, ja mam bilet powrotny wstępnie na 15 września.
Hostka chce żebym przez jakiś tydzień pomagała wdrożyć się nowej au pair w jej obowiązki ![]() Zobaczymy jak tam polecę. Ale wydają się być super! A mała jest taka słodka ![]() No i host mówi po polsku... co prawda rzadko jest w domu, ale zawsze to takie zabezpieczenie, że w razie co nie musisz się stresować czy dobrze Cie zrozumie ![]() ![]() Do małej mam mówić po polsku ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- Kasia, powiem Ci że też mam interes w tym żeby to była któraś z Was ![]() bo wtedy mogłabym się z Wami dogadać żebyście napisały, że możecie przylecieć w połowie września np. i ja wtedy mogłabym tam zostać dłużej. Tak jak planowałam. No i przez jakieś 10dni byłybyśmy razem ![]()
#4964 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4965 |
Zakorzenienie
|
Kasia ja też chcę się nauczyć.
![]() Zgodziłam się bo tego faceta i tak w domu nie ma podobno ![]() Ja tam jadę tylko po to żeby się uczyć angielskiego. A ona powiedziała, że bez problemu mi w tym pomoże ![]()
#4966 |
Zakorzenienie
|
moja kobieta chyba zrezygnowala
![]()
![]() |
#4967 |
Zakorzenienie
|
a na jakim etapie rozmów skonczyłyscie??
pamietam, cos wspominałas, ze pisałas do niej jeszcze jak nie zadzwonilła.... hmm moze trzeba na wszelki wypadek jeszcze na boku szukac czegos jeszcze? tak asekuracyjnie.
#4968 |
Zakorzenienie
|
Kurcze Ruciak ale wysuwasz takie wnioski tylko dlatego że się nie odzywa?
Dziewczyny znające się na biletach i lotach chciałam zapytać czy te bilety które znalazłam naprawdę kosztują tak mało i zezwalają mi na normalny bagaż(tzn. te 15-20kg w sumie czy jakoś tak) czy tam są jakieś haczyki? http://book.wizzair.com/skylights/cg...hts.cgi?step=1 http://www.bookryanair.com/SkySales/FRSelect.aspx |
![]() ![]() |
![]() |
#4969 |
Zakorzenienie
|
tak, tylko dlatego. zawsze sie odzywala od razu.
chyba tez ma maila w telefonie. ![]() roux- jest jeszcze jedna rodzinka z liv, ale co jak sie okaze,ze to sasiedzi windy- nic sie nie wlacza, strona glowna tylko. podaj miejsca lotu skad-dokad
![]() |
#4970 |
Zakorzenienie
|
Jakaś lipa chyba,no to:
Ryanair Kraków-Mediolan 15 lipca w jedną stronę Wizzair Katowice-Mediolan 15 lipca -//- Ruciak co do tej twojej rodzinki to poczekaj oni muszą się namyśleć na pewno albo nie mają czasu a jak Ci napiszą że chcą kogoś innego to będziemy kombinować co wtedy ![]() Edytowane przez windykatorka Czas edycji: 2010-05-30 o 14:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#4971 |
Zakorzenienie
|
windy,
wizz air- 14 lipca ; o 19 zl - musisz dodac oplate za bagaz, za rezerwacje - wiecej niz 100 zl na bank nie wyjdzie. ale ci fajnie : (
![]() |
#4972 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Kasia_no87 dzieki za info. A nie wiesz czy w tym centrum handlowym jest jakis sklep z rtv? Musze sobie laptopa kupic, no i wydaje mi sie ze chyba lepiej tam, nie bede musiala go wiezc i zawsze pare szmatek do walizki wiecej wezme ![]() Mnie tez sie wydaje ze jak najdluzej to mimo wszystko do Anglikow jechac. Ja teraz siedzialam 4 miechy we Wloszech i robilam za 'kure domowa' i tez myslalam ze mnie szlag trafi... Windykatorka: w wizzairze sie placi za bagaz dodatkowo 68zl za 32 kg ( od kwietnia zwiekszyli z 15), ryanairem dawno nie latalam ale tam ostatnio bylo 15kg za 60zl wiec w tym wypadku bardziej Ci sie oplaca pierwsza opcja. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4973 |
Zakorzenienie
|
ryana nie sprawdzam, bo jak jest tak tanio to w wizz masz 32kg bagazu,
a w ryan air 15 tylko
![]() |
#4974 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Marzy mi się takie podróżowanie...
![]() |
#4975 |
Zakorzenienie
|
No to by było fajnie tym Wizzairem bo mam dużo bliżej do Katowic niż do Krakowa,a Ryanair w Katowicach nie lata do Mediolanu tylko do Bolonii co nie jest dobrym pomysłem.Naprawdę 32 kg? Suuper no muszę teraz tylko poczekać na odp hostów co i jak i nawet jeśli nie będą chcieli mi pomóc z biletem to kupię go jakoś sama,byle opłacili mi jakieś miesięczne na te metro.
![]() Dzięki Ruciak i Kejttt ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4976 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mniej wiecej wyglada to tak ze szukasz sobie projektu ktory Cie interesuje (np. praca z dziecmi, ekologia, sztuka) na stronie www.mlodziez.org.pl , kontaktujesz sie z organizacja i jak Cie wybiora to jedziesz! Wszystko jest finansowane z Uni Europejskiej, no i nie mieszkasz z rodzina tylko z innymi wolontariuszami w wynajetym przez organizacje mieszkaniu. I nie musisz znac jezyka kraju do ktorego jedziesz bo masz na miejscu kurs. Dostajesz kase na wyzywienie i normalnie kieszonkowe, oplacaja bilet w dwie strony, no i jest duzo szkolen na ktorych sie poznaje mase fajnych osob ![]() Ja bylam w zeszlym roku na projekcie w Hiszpanii 9 miesiecy i bylo super ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4977 |
Zakorzenienie
|
ooooo Kejjt dziękuję za inf
![]() Na pewno sobie o tym poczytam (jak tylko rozprawię się z gramatyką ![]() ![]()
#4978 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- Cytat:
![]() hehe napisz do modów wizażu, moze Ci na czas nauki zablokują te stronę ![]()
![]() |
#4979 |
Wtajemniczenie
|
Ruciak, ze mnie chyba też zrezygnowała Hostka
![]()
#4980 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() btw. co za gramatyke studiujesz? ![]() Windykatorka: ja zawsze latam wizzairem bo tam mozna placic przelewem ale musi byc min. 14 dni do odlotu, a na ryanairze to chyba tylko karty kredytowe akceptuja :/ ---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- [QUOTE=roux666;19674618]a trzeba byc studentem?;> ---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- nie trzeba, musisz miec min. 18 lat max 30 ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- Dziewczyny myslcie poztywnie, jest weekend moze sa poza domem i dlatego nie pisza... najlepiej to ,mailowac z paroma rodzinami w jednym czasie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:15.