![]() |
#1021 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. V :-))
Witajcie w słoneczne niedzielne południe. Gratulacje dla Velutto i jej córci. Też chciałabym być już "po", a tu jak na złość 40 tydz. za dwa dni, a ja nie mam żadnych oznak zbliżającego się porodu. Nawet brzuch mi się nie obniżył! (wiem, że to głupie, ale czasem zazdroszczę Wam tego latania do wc, bo przynajmniej wiedziałabym, że coś się zaczyna dziać) Myślicie, że mogę sobie zaliczyć krótkotrwałe twardnienie i spinanie brzucha (ale raczej górnej jego części) do skurczy przepowiadających? Skorzystam chyba ze słoneczka i posiedzę trochę na balkonie, bo podobno od jutra już tak ładnie nie będzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1022 |
Zakorzenienie
|
Chyba mi wraca to, co miałam na początku ciąży-ledwo coś zjem, zaraz jestem głodna-jakbym tydzień nie jadła. Też tak macie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1023 | ||
Raczkowanie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19667177]Melduję się w dwupaku.
![]() Ja pół nocy dziś nie spałam- wszystko prze drętwiejące dłonie- masakra ![]() ![]() ![]() Od rana tak przyjemnie słonko po oknach świeci, ![]() Ja już od godziny spać nie umiem... TŻ jeszcze kima, a Maksiu w swoim łóżku książeczki sobie "czyta". ![]() ![]() Witam i ja ... 40 t+ 1 dzień... grrr. Palce puchną i bolą po nocy acha, mnie jeszcze dzisiaj boli prawe biedro, bo jak bym sie nei położyła w nocy , zawsze ląduję na tym boku i później mam problem... A DZISIAJ MIAŁAM CHYBA RANO DWA SKURCZE!!!! ![]() Wczoraj byliśmy po festynie na pysznych deserach lodowych w lokalnej cukierni- bossssskie, później obiadek i ognisko u znajomych. I sie wkurzałam bo mamy taką pare znajomą co się starają dopiero ale una już wszyskie rozumy pożrła na temat dzieci... - nie chodziłam do szkoły rodzenia - absolutnie nie urodzę, małż przy rodzeniu łożyska ma wyjść bo nie zniesie widoku( mój tam zniesie wszystko - wiem na pewno), jak powiedziałam ze po tygodniu jak bedzie wszystko ok i bedzie pogoda będę spacerkowac z Jasiem to sie za głowę złąpała i stwierdziła ze po miesiącu to może wyjdę na dwór, ... i inne takie.... uchhh, te rady ![]() ale poza tym naśmiałam się mocno i wróciliśmy juz po północy. Cytat:
Cytat:
A mój mąż nawet mi w wyborze wóżka nie pomógł... tylko kolor zatwierdził, sama musiałam wybierać, i wszystko właściwie, bo on sie nie zna a ja sie znam.... hyhy. Ale za to kupił ostatnio takie o coś: http://www.allegro.pl/item1032224058...k_polecam.html że niby dla Jasia, zeby od małego wiedział jak działa silnik... - małż jest mechanikiem- rajdowcem- maniakiem... autko stoi i czeka aż młody skończy 3 latka ![]() Coś mnie śpiączka złapała straszna.Ciśnienie? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1024 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() Gratulacje dla Velluto ![]() Lea snilo mi się ze się rozpakowałaś i przyszłaś do mnie i mi to powiedziałaś ![]() A my byłyśmy wczoraj na pierwszym spacerku ![]() ALe chyba na zbyt długim bo po powrocie padłam jak rex na wycieraczkę ![]() Ale małej się dobrze spało.. w nocy obudziła się o 2 a potem o 8 ![]() Szew zaczął mi się rozpuszczać, bo odpadł mi supełek który miał odpaść przy rozpuszczaniu.. ![]() Zjadłam sobie wczoraj 3 truskawki ![]() ![]() I wykąpałam pierwszy raz sama malutka ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1025 |
Zakorzenienie
|
wróciliśmy z udanych zakupów. dokonaliśmy wyboru materaca do małżeńskiego łoża, jest szansa, że jeszcze przed porodem zdążymy je przetestować
![]() teraz małż poszedł kosić, ale słyszę, że coś grzmi, więc nie wiem, czy zdąży. a ja się chyba za obiad zabiorę.. (znaczy pójdę obrać ziemniaki, bo teściowa wczoraj posłała mięsko ![]() przypomnijcie dziewczyny, jakie badania powtórzyć przed porodem, bo mój gin oczywiście zapomniał mi o nich powiedzieć, poprzednie mam z marca, to wypadałoby jakieś zrobić. planuję to załatwić na początku czerwca, żeby na wizytę 14.06. mieć, no i do szpitala wcześniej w razie czego też. morfologia i mocz, to wiem na pewno. co jeszcze? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1026 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Rady olej - w szpitalu leżałam z dziewczyną bez szkoły rodzenia, wyobraź sobie, że urodziła! ![]() ![]() Łożysko - no, jak zniesie poród dziecka, to łożysko pikuś pewnie. W pon. mija 2 tygodnie, odkąd Agatka jest z nami, po 6 dniach wróciłam do domu, w sobotę - a w pon. sama sobie wyszłam na miasto na godzinę, a 1 spacer ponad godzinny we wtorek - tylko dlatego, że w pon, średnia pogoda była ![]() ![]() Nieprawda, że po urodzeniu dziecka kobieta MUSI zaszyć się na minimum miesiąc w domu, bo na nic czasu nie ma ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1027 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i grupa krwi ale to już pewnie masz, nie trzeba powtarzać ![]() Nie wiem co jeszcze
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1028 |
Konto usunięte
|
Margo, ja robiłam czas krzepnięcia i czas krwawienia do tego jeszcze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1029 |
Konto usunięte
|
kardashi, widac nie miewasz proroczych snów, bo wciąż tu jestem.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1030 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
No proszę, same dobre wieści z "placu boju" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1031 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
grupę mam, zrobioną na początku ciąży. krzepliwość mówicie? o tym nie słyszałam... a co z tymi wszystkimi hbs, wr, itp? i skoro 2 razy wyszedł brak przeciwciał (mamy możliwość konfliktu), to powtarzać jeszcze raz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1032 |
Konto usunięte
|
HBS miałam na chyba w 2 trym. robione, WR na początku ciąży - nie powtarzałam już, nie ma takiej potrzeby. Robiłam też na początku toxo, a co do przeciwciał - nie wiem, nie mamy konfliktu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1033 | |
Raczkowanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19671728]Też to miałam
![]() Jak poczułam w szpitalu COŚ, to poleciałam do położnej pytać, czy to to ![]() Rady olej - w szpitalu leżałam z dziewczyną bez szkoły rodzenia, wyobraź sobie, że urodziła! ![]() ![]() Łożysko - no, jak zniesie poród dziecka, to łożysko pikuś pewnie. W pon. mija 2 tygodnie, odkąd Agatka jest z nami, po 6 dniach wróciłam do domu, w sobotę - a w pon. sama sobie wyszłam na miasto na godzinę, a 1 spacer ponad godzinny we wtorek - tylko dlatego, że w pon, średnia pogoda była ![]() ![]() Nieprawda, że po urodzeniu dziecka kobieta MUSI zaszyć się na minimum miesiąc w domu, bo na nic czasu nie ma ![]() Nio, mądrego to i dobrze poczytać ![]() ![]() ![]() A dziecia po porodzie to jakos instynktownie mam nadzieję nie zabiję przy noszeniu, karmieniu, przewijaniu, aczkolwiek pewnie obawy posiadam... posiadam jednak tez super teściową na miejscu i mamę dojazdową - liczę na nie. ![]() Własciwie to najbardziej ze wszystkiego to sie boję ze nie zdazę do szpitala... ![]() ![]() Ale może sie zacznie w nocy... znaczy Jas ma zakaz rodzenia się między 6 a 11 rano.... ![]() Cytat:
![]() Poza tym właśnie hbs, wr, morfologia i mocz. Jeszcze glukoze mam widzę. I KONIECZNIE oczywiście oryginał grupy krwi!!!! I USG - -u mni ez całej ciąży, trochę tego mam, i wypis ze szpitala jak ktoś był w ciągu ciąży i wszelkie konsultacje. Ja mam juz wszystko spaćkowane i czeka ![]() Tylko myślę sobie teraz czy nie zrobić jeszcze raz morfologii i moczu bo mam z 10 maja... aleee, chyba nie, jutro zapytam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1034 | ||
Zakorzenienie
|
Witam,
Wróciłam bo 3 godzinach łażenia po targu. Cytat:
Ja całą ciążę piję herbatę z cytryną. Cytat:
Ja jak jade na wakacje do pl to się cieszę jak wracam do uk.Mimo, że cała rodzina i znajomi są w pl a tutaj nie mamy nikogo. Ide jakis obiadek wszamać.Mąz zaraz powinien wrócić z lasu. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1035 |
Konto usunięte
|
Darianko, ale tu były obawy o picie po porodzie, w trakcie karmienia piersią, tej cytrynowej herbaty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1036 |
Zadomowienie
|
dzień dobry.
U mnie po staremu.Słoneczko świeci wiec uciekam na taras ![]() ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19671797]kardashi, widac nie miewasz proroczych snów, bo wciąż tu jestem. ![]() ![]() jeszcze......jesteś ![]()
![]() |
#1037 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja się śmieję z tych wszystkich rad jakie mi dają "doświadczone" już mamusie typu- nie urodzisz bez znieczulenia, nie jedz absolutnie nic tylko bułke z masłem bo dziecko będzie miało alergię, nie wychodź z domu z dzieckiem wcześniej niż po miesiącu- bo musi się oswoić do życia poza łonem i takie tam bla bla bla.. słuchać się po prostu nie chce ![]() I jak mała po truskawkach? ![]() Cytat:
Jeżeli robiłaś na przeciwciała to chyba nie ma potrzeby powtarzać. Cytat:
![]() A co do małża to niestety wiem, że trudno mu tutaj będzie się odnaleźć i zaakceptować warunki życia tutaj, ale on myśli o otwarciu własnego biznesu więc zobaczymy jak to będzie. Najwyżej się przemęczy aż skończę szkołę i wtedy wyjedziemy ![]()
![]() |
![]() |
#1038 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19673426]Darianko, ale tu były obawy o picie po porodzie, w trakcie karmienia piersią, tej cytrynowej herbaty
![]() No to chyba muszę się położyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1039 |
Rozeznanie
|
Właśnie dziewczyny jak to jest z tymi skurczami przepowiadającymi, bo nie wiem czy mam się zacząć nastawiać niedługo na poród
![]() Tzn. skurcze występują u mnie coraz częściej- takie jakby rozciąganie się wszystkiego i kłucie na dole, bóle jak na @ przechodzące na krzyż, no i do tego ból lewego biodra obojętnie czy leżę czy stoję ![]() Kurczę chciałabym pojechać wyleczyć jeszcze tego zęba bo nie wytrzymam z nim jakbym miała urodzić za 2tyg albo lepiej ![]()
![]() |
#1040 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas w szpitalu nie zapytali mnie o żadne wyniki, żadnych nie chcieli. Spisali sobie Hbs z karty ciąży, grupę krwi też. O reszcie nawet słowo nie padło. Żadnych laboratoryjnych kartek z pieczątkami nie chcieli. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1041 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie w szpitalu chcieli tylko Hbs, grupę i ostatnie RMUA. Nawet karty ciąży nie chcieli. A ja się przygotowałam, wszystkie wyniki, fotki z USG powkładałam do teczki, żeby łatwiej było coś odnaleźć i d***a, nie było potrzebne. kardashi, czemu Ciebie jeszcze nie ma tutaj https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=421531
![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2010-05-30 o 15:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1042 |
Konto usunięte
|
jestem, jestem...
![]() ![]() Pogoda się pochrzaniła, wiec na festyn pojechaliśmy tylko na godzinę, żeby zobaczyć występ grupy tanecznej, w której tańczy moja siostra. A teraz będę się byczyć... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1043 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() RMUA oczywiście tak, to chcieli. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1044 | |
Konto usunięte
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19671728]...
Nieprawda, że po urodzeniu dziecka kobieta MUSI zaszyć się na minimum miesiąc w domu, bo na nic czasu nie ma ![]() no jak to? oczywiście że MUSI. i to nie z braku czasu, tylko BO TAK. analogicznie, w czasie miesiączki należy się owinąc prześcieradłami i z łoża nie wychodzić. aaa... i kotary zaciągnąć, światła unikać, ludzi na swą nieczystość nie narażać ![]() sorki, taki jakiś lewy humor mi się włącza jak słyszę podobne głupoty... ![]() Cytat:
aaa, napiszę tutaj, chociaż Angkorcz z rozpędu pochwaliła się jeszcze na starym wątku... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1045 |
Rozeznanie
|
angkorcz gratuluję
![]() ![]() lea ja również mam wizytę we wtorek po południu a później jadę do małża ![]() u nas taka super pogoda a ja muszę być chora ![]()
![]() |
#1046 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry dziewczynki
![]() Czytam was, ale mam lenia strasznego na pisanie...wybaczcie. Katara mnie męczy...wygląda an to, że co miesiąc muszę go zaliczać... ![]() Gringoo - brawo za zaliczenie ![]() Lea - cos przesuwasz te terminy porodu, najpierw z powodu grilla i festynu, potem ginka...nie głupio ci tak przed nami? ![]() Kardashi - bardzo pozytytwne wieści ![]() hanjah - ja tez bym ciągle jadła... ![]() U mnie leje... Agnkorcz - gratulacje ![]() ![]() ![]() to tyle dziewczynki, jak przestana mi łzy od kataru leciec to sie odezwe...pa ![]()
![]() |
#1047 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Kobiety, słyszałyście o tej pijanej lekarce, która robiła cc w Tarnowskich Górach? Była pod wpływem alkoholu i zraniła noworodka. ![]() ![]() ![]() to jest szpital, w którym mam zamiar rodzic... zastanawiam się czy to przypadkiem nie "moja " ginka... ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1048 |
Rozeznanie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19679709]
Kobiety, słyszałyście o tej pijanej lekarce, która robiła cc w Tarnowskich Górach? Była pod wpływem alkoholu i zraniła noworodka. ![]() ![]() ![]() to jest szpital, w którym mam zamiar rodzic... zastanawiam się czy to przypadkiem nie "moja " ginka... ![]() ![]() ![]() ![]() tak- ja słyszałam i jestem w totalnym szoku, jak mogło dojść do takiej sytuacji ![]() Lekarz pijany odbierał poród- a właściwie wykonywał cc, przecież to jest jakiś skandal!! jak można w ogóle dopuścić do czegoś takiego ![]() ![]() brak mi słów po prostu... Babka na pewno jest zawieszona w wykonywaniu zawodu- nie ma możliwości żeby było inaczej- trzymam kochana kciuki aby to nie była jednak Twoja lekarka ![]()
![]() |
#1049 |
Konto usunięte
|
Kobiety, zaczerpnęłam info tu i tam... i wyobraźcie sobie, że to moja ginka.
![]() ![]() ![]() Miałam do niej jechać na wizytę we wtorek... i co teraz mam zrobić? do innego lekarza jechać? ![]() Ja nie mam zamiaru jechać do szpitala po terminie i leżeć i czekać... ![]() ![]() I miałam nadzieje, że na tej wizycie ona mi zrobi jakiś masaż szyjki, cokolwiek, i coś ruszy, a tu dupa. ![]() Kurde, czemu mam takiego pecha, przy pierwszym porodzie ginka mi na wczasy uciekła, a teraz druga ginke mi prokuratura zgarnęła- ... ![]() -kurde, jestem w szoku, jak można po pijanemu cc robić? ![]() Jak można w ogóle do pracy się wstawić? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1050 |
Rozeznanie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19681015]Kobiety, zaczerpnęłam info tu i tam... i wyobraźcie sobie, że to moja ginka.
![]() ![]() ![]() Miałam do niej jechać na wizytę we wtorek... i co teraz mam zrobić? do innego lekarza jechać? ![]() Ja nie mam zamiaru jechać do szpitala po terminie i leżeć i czekać... ![]() ![]() I miałam nadzieje, że na tej wizycie ona mi zrobi jakiś masaż szyjki, cokolwiek, i coś ruszy, a tu dupa. ![]() Kurde, czemu mam takiego pecha, przy pierwszym porodzie ginka mi na wczasy uciekła, a teraz druga ginke mi prokuratura zgarnęła- ... ![]() -kurde, jestem w szoku, jak można po pijanemu cc robić? ![]() Jak można w ogóle do pracy się wstawić? ![]() Kurczę, nie wiem co powiedzieć współczuję ![]() Ale cieszę się, że nie trafiłaś akurat Ty w jej ręce gdy była w cugu.. Koniecznie musisz się wybrać do innego lekarza, nie znasz żadnego godnego polecenia? Dobrze, że to już końcówka ciąży, a do szpitala też mogłaś trafić na dyżurze nie swojej ginki przecież.. I dlaczego piszesz, że będziesz musiała jechać do szpitala i leżeć i czekać parę dni? Kurdę co za baba ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:01.