|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#19261 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IV
Nava, Rybiorek, dzięki za odpowiedzi
![]() Kropcia, czuję się skuszona Biovaxem.... choć w domu stoi jeszcze połowa mlecznego Waxa. Nie wolno nic kupować, nie wolno nic kupować
|
|
|
|
#19262 |
|
Raczkowanie
|
Cześć, mogę się do Was przyłączyć?
![]() Kurcze, mam straszne włosy. I w sumie widziałam wile dziewczyn które tak samo pisały jak ja i dołączały zdjęcia - i wierzcie mi że jak widziałam te zdjęcia to po prostu mi się płakać chciało że natura jest niesprawiedliwa ![]() ZAWSZE miałam problemy z włosami i zawsze wszyscy z nich lali, co prawda teraz w LO dziewczyny się nimi zachwycały ale ja ciągle mam niesamowite kompleksy na ich punkcie. W 1 gim przez to zaczęłam prostować, a raczej palić kiepską prostownicą. Potem wywaliłam 300 zł na głupią fryzjerską prostownicę ![]() Teraz chodzę w kręciołach, czytam wasze forum choć niesamowicie dużo tego Teraz mam krótkie włosy (czy naprawdę na świecie nie istnieją fryzjerki dla których 2 cm znaczy 2 cm? ). Eksperementuje z aloesowymi Pottersami, odstawiłam te cięższe silikony, uważnie czytam co piszecie i produkty które zachwalacie dodaję do mojej listy zakupów ![]() Zmierzyłam jeden lok mokry i wyprostowany linijką - wyszło mi 14,. Mam nadzieje że z naftą i seboradinem jakoś uda mi się zapuścić te wstrętne włosy.. Poza tym pije dużo pokrzywki. Niedługo spróbuje żelu lnianego. Ciekawa jestem czy coś da bo jakoś żel na moich włosach nie bardzo mi się widzi ale spróbuje ...
|
#19263 |
|
Zakorzenienie
|
Przychodzę do Was z nowymi odżywkami
![]() Wróciłam do swojego studenckiego miasta i wpadłam do Natury... na promocji mają odżywki i szampony Garniera. Ja wybrałam 2 odżywki: olejek z awokado i masło karite do włosów suchych i zniszczonych oraz mango i kwiat tiare do włosów normalnych. Nie będę ukrywać, że skusiły mnie zapachy tych odżywek. Gdzieś na jakimś wątku może tym ? ... czytałam o tej jednej odżywce, chyba wizażanki ją sobie chwaliły... ![]() Zobaczymy jak będą działały na moje kręciołki
|
#19264 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
na poczatek wstaw fotki- cos poradzimy acha i jeszcze za "te wstrete wlosy"
Edytowane przez 12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 Czas edycji: 2010-05-30 o 19:03 |
|
|
|
|
#19265 |
|
Raczkowanie
|
Mogłaby mi któraś zakręcona powiedzieć jaki ocet mam użyć do płukanki?
Bo czytałam że włosy mają jakieśtam PH i że ocet ma też taki (wybaczcie skleroze) i żeby nie przesadzać z proporcjami - więcej znaleźć nie mogłam. ![]() Na moim occie pisze "10% ocet spirytusowy" W sumie ocet to ocet ale kojarzę jeszcze jakiś jabłkowy, bo spirytus kojarzy mi się z wysuszeniem a tego naprawdę wolałabym uniknąć. Idę się kubeczkować i octować, najwyżej stracę włosy ![]() ---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ---------- [1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;19677868]Zapraszamy na poczatek wstaw fotki- cos poradzimy acha i jeszcze za "te wstrete wlosy"[/QUOTE]Wstawię, wstawię, tylko zebyście nie pospadały z krzeseł jak zobaczycie moje kłaczki. Postaram się jaknajszybciej dowalić się komuś do aparatu bo ja zdjęcia robię tak rzadko że mnie jest niepotrzebny.
|
#19266 |
|
Konto usunięte
|
relacja z maski miodowej
![]() 1. czy rozjasnia- nie (przynajmniej u mnie po 1razowym zastosowaniu) 2. wlosy ladnie sie blyszcza, sa miekkie i mile w dotyku (i jak ich tu nie dotykac )bede powtarzac czesciej Rybionek, probowalas ogorka? ja tak- u mnie zagosci na dluzej nie moge sie doczekac na paczuszke od Ciebie bedzie testowanie a wczesniej pytania w pracy- A CO TO JEST?? w dzienniku sa fotki
Edytowane przez 12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 Czas edycji: 2010-05-30 o 20:32 |
|
|
|
#19267 | ||
|
Zadomowienie
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;19672105]za pare godz zdam relacje
![]() z joanny mam tylko miod i mleko (jedyne co mi pozostalo po wypadzie do PL) stosuje na mokre/zwilzone wlosy ale dosc rzadko, glowie uzywam po myciu w duecie z nivea (nie ma siliconow- ja unikam siliconowych) to ten: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...ajacy-loki.htm specjalnie nie stylizuje wlosow- czasem po myciu mocniej sie kreca, czasem- nastepnego dnia nie wiem od czego to zalezy daze do posiadania ladnych zadbanych wlosow (walka z puchem ) , krecily sie od zawsze i tak juz pozostaniewydaje mi sie ze pielegnowane, zdrowe wlosy beda latwiej i ladniej sie ukladac moje wlosiska nie naleza do slabych i cienkich no i jest ich duzo, po prawie 4 miesiach pielegnacji- zrobily sie miekkie "lejace" jakby lzejsze, znikela szorstkosc, sztywnosc i sianowatosc( bylo "od zawsze" ) co prawda jeszcze nie do konca, ale poprawa jest wyrazna a jedynym stylizatorem ktorego uzywam codziennie jest zel lniany ![]() w moim przypadku "uporzadkowanie" lokow to walka z wiatrakami, wczesniej probowalam roznych zeli, pianek, kremow, itd...- efekt- sianowaty balagan.[/QUOTE] Mam wrażenie, oglądając twoje zdjęcia,że mamy podobne włosy, tylko mi się nie udaje uporac z puchem ![]() Ale wciąz walcze i szukam, może w koncu uda mi sie znalezc jakis sposob na te moje krecioly Cytat:
Masz dobrze odzywione wlosy, podejrzewam,że dlatego stylizatory Ci ich nie matowią. Cytat:
A garnier z aloesem i mango czekają na swoją próbę. [1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;19679710]relacja z maski miodowej ![]() 1. czy rozjasnia- nie (przynajmniej u mnie po 1razowym zastosowaniu) 2. wlosy ladnie sie blyszcza, sa miekkie i mile w dotyku (i jak ich tu nie dotykac )bede powtarzac czesciej Rybionek, probowalas ogorka? ja tak- u mnie zagosci na dluzej nie moge sie doczekac na paczuszke od Ciebie bedzie testowanie a wczesniej pytania w pracy- A CO TO JEST?? w dzienniku sa fotki [/QUOTE]No super, widać loki zdefiniowane, błyszczące. Bomba ![]() Mnie najbardziej wkurza we wszystkich maskach to,że trzeba je trzymac dlugo zeby dzialaly. Jestem raptus i chcialabym wyniki od razu |
||
|
|
|
#19268 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() to nie dokonca tak ze puch ZNIKNAL- jest, ale o 90% mniej wlosy nigdy nie byly w tak dobrej kondycji jak teraz sa ![]() wlasnie kombinuje zamowienie na "holenderskich mazidlach" z tymi maskami to faktycznie zabawa ale efekty sa a to motywuje ![]() polecam miodek z oliwa z oliwek
|
|
|
|
|
#19269 |
|
Raczkowanie
|
Ej wiecie co, ale wybaczcie - muszę się pochwalić.
![]() Po dzisiejszym kubeczkowym myciu odżywką i płukance z octu oraz odżywce Mrs Potter's mam włosy jak nigdy! Oczywiście nie są idealne ale nie miałam takich od dzieciństwa, w sumie jeszcze ostatnie kosmyki podsychają i nie wiem czy nie dałam ciut za dużo odżywki ale po prostu mnie ścieło jak zobaczyłam je w lustrze. I pojawił się pierwszy raz od czterech lat: NIEŚMIAŁY BLASK dziękuje wam za to forum
|
#19270 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
zajrzyj do dziennika regeneracji- mnie scielo jak pierwszy raz zobaczylam do czego prowadzi prawidlowa pielegnacja lokasow
|
|
|
|
|
#19271 |
|
Zadomowienie
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;19682164]noo tez mi sie wydaje ze mamy dosc podobne wlosiska
![]() to nie dokonca tak ze puch ZNIKNAL- jest, ale o 90% mniej wlosy nigdy nie byly w tak dobrej kondycji jak teraz sa ![]() wlasnie kombinuje zamowienie na "holenderskich mazidlach" z tymi maskami to faktycznie zabawa ale efekty sa a to motywuje ![]() polecam miodek z oliwa z oliwek [/QUOTE]Mi sie od poczatku, wydawalo, ze wlosy mamy podobne, fajnie, że nie tylko ja tak mysle:P No właśnie u mnie to jest dziwne, maska po kazdym myciu, staram się często olejowac a puch jak w lwiej grzywie, nie wiem co robie nie tak,naprawde. Kiedys juz o tym pisalam, ze mi puch pojawia sie juz w momencie odcisniecia wody z wlosow- zawsze- czegokolwiek nie uzyje... Ja sie przyzwyczailam do tego, ale wkurza mnie to, ze sie staram, poswiecam czas, wydaje kase a one i tak wygladaja jak siano ![]() No wlasnie jak po maskach sa efekty- to jest motywujace, gorzej jak ich nie ma Musze kupic miod i wyprobuje sobie jakas maske chyba w ten weekend co sie teraz szykuje:P |
|
|
|
#19272 |
|
Raczkowanie
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;19682793]
zajrzyj do dziennika regeneracji- mnie scielo jak pierwszy raz zobaczylam do czego prowadzi prawidlowa pielegnacja lokasow [/QUOTE]No muszę właśnie zajrzeć bo to też przydatna rzecz ![]() Ciekawa jestem czy jak będę dłużej stosować dane cuda na włosy to czy puch ma szanse się zmniejszyć jeszcze? W sumie na logikę tak bo będą bardziej odżywione, ale z moją logiką bywa róóżnie. Choć w sumie i tak zamierzam eksperymentować i na kolejny zakup planuje jantar i jakąś maskę miodowo proteinową, gdzieś tam mam ją zapisaną ![]() Nie wiem w sumie czy moje włosy chcą protein, kiedyś był chyba w poprzedniej części wątku test coś w stylu żeby włos rozciągać i jak pęknie to potrzebuje nawilżenia, a jak się rozciągnie i wróci do skrętu to potrzebuje protein albo odwrotnie. Kurcze robiłam to dziś rano a już nie pamiętam..
|
#19273 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
)+sok z cytryny (gruby plaster)? kombinuje tak zeby mi wyszedl duzy kubek do kawy, dodaje tez miod, albo zamist oliwy- mieszanka innych olejkow- migdal+rycyna+kielki pszenicy, 2 godz lub dluzej pod folie i czapke (hehe latem zrezygnowalam z farbowania (ojjj szkodzi wlosom, szkodzi...) i siliconow (poza 1 cykliczym w inecto glossing spray, ktorego wczesniej uzywalam dosc czesto, a teraz- dosc rzadko),sls unikam- myje wlosy odzywka. co mnie zaskoczylo nawet maske olejowo-zoltkowo mozna zmyc odzywka, no ok zuzywam ok pol butelki, ale co tam ![]() ---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#19274 |
|
Zakorzenienie
|
A ja maskę z żółtkiem, olejami i naftą aplikuję na pół godziny po umyciu głowy
Spłukuję samą wodą po czym daje jeszcze Kallosa Lette na 2 minutki, spłukuję i gotowe ![]() Nie ma nawet śladu tłustego filmu czy coś w tym rodzaju ![]() A ja odżywką to bym chciała umieć zmywać np. olej kokosowy po nocnym olejowaniu
|
#19275 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ---------- [1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;19679710]relacja z maski miodowej ![]() 1. czy rozjasnia- nie (przynajmniej u mnie po 1razowym zastosowaniu) 2. wlosy ladnie sie blyszcza, sa miekkie i mile w dotyku (i jak ich tu nie dotykac )[/QUOTE] ja też chce dziś już na pewno zrobię!---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ---------- MidnightPoison witamy
|
|
#19276 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a Ty Indios, jeszcze nafte dodajesz i splukujesz sama woda?? |
|
|
|
|
#19277 |
|
Zakorzenienie
|
wpadłam podzielić się wrażeniami po dalszym testowaniu Tigi
wczoraj po całonocnym kokosowaniu umyłam włosy szamponem Tigi Curls Rock - jest mega wydajny, dużą kroplę tradycyjnie rozcieńczyłam metodą kubeczkową i w zupełności wystarczyłanastępnie popsikałam włosy odżywką Tigi Catwalk FastFixx, odczekałam chwile i wgniotłam krem do stylizacji Tigi Foxy Curls (ten w fioletowej banieczce) i muszę przyznać że byłam bardzo zadowolona z efektu W załączniku fotki, które wstawię też do Dziennika z okazji mojego jubileuszu - pół roku CG pierwsza fotka po wczorajszej serii Tigi, druga fotka - po Tigi Curls Rock Amplifier sprzed tygodnia (włosy dnia następnego, bez reanimacji)
|
#19278 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
mozemy sie zamienic, tak na probe ![]() , no wiesz.. taka wymianka ![]() Agison, Ty kusicielko... Tigi powiadasz
|
|
|
|
|
#19279 |
|
Zakorzenienie
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;19686742]
mozemy sie zamienic, tak na probe ![]() , no wiesz.. taka wymianka ![]() Agison, Ty kusicielko... Tigi powiadasz [/QUOTE]dziękuję niestety moje fale zostają u mnie za bardzo się do siebie przywiązałyśmy przez te pół roku i nie chcemy rozstawać się ani na chwilę ano Tigi
|
#19280 |
|
Rozeznanie
|
Agisonek
Po pierwsze bardzo Ci usrosły, co wypada na korzyśc, bo chyba im dłuższe tym ładniej się kręcą. Normalnie lokofale już są, niedługo będa loki. Po drugie Tigi fioletowy daje chyba lepszy połysk, Tigi amplifer jakby matowił-chyba ze to wina fotki?Jaka jestw końcu róznica w składzie między tym starym kremem Tigi w niebieskim amplifer a tym nowym w fioletowym? Wiadomo już? Nava-Ty Kochana to masz spręzyny rasowe. Faktycznie puch ujarzmiłaś cudnie brawo
|
|
|
|
#19281 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() W każdym razie takich fal i objętości jeszcze u Ciebie nie widziałam Nie mogę się napatrzeć ![]() ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Cytat:
Fioletowa banieczka to zupelnie inny produkt Też Tigi,ale zupełnie inne.Ja wstawiłam skład nowego Tigi,a Eloe miala go porownać ze starym,bo ja nie mam wglądu na butelkę w chwili obecnej. Jak dla mnie one zachowują się jednakowo,tylko nowe opakowanie jest wyjątkowo nieporęczne
|
||
|
|
|
#19282 |
|
Wtajemniczenie
|
Agison podpisuję się pod wszystkim co napisały dziewczyny. Warto było tyle czekać na te Twoje zdjęcia
Piękne sąDodam tylko jeszcze, że naprawdę ściemniały Ci włosy |
|
|
|
#19283 | |
|
Zakorzenienie
|
janiawko, dziękuję
Tigi amplifier nie matowi to zdecydowanie wina fotki, kiepskie światło było, a fota jest bez lampy i wydaje się matowa. Wszystkie Tigi ładnie nabłyszczają, a amplifier w szczególności - przynajmniej moje włosy.Cytat:
![]() za karę zgadzam się na testowanie Twojej Sephorowej marchwianki Poisonko - dziękuję ale wiesz jakiego mam fioła na punkcie przyciemniania cieszę się że różnica jest zauważalna
|
|
#19284 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#19285 |
|
Rozeznanie
|
zobaczyłam zdjęcia
![]() Agison! dłuuugie, ciemne, falowane daj trochę
|
#19286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
długość jak na mnie jest rzeczywiście dość okazała, więc aktualnie puchnę z dumy zapomniałam dodać że ten krem stylizujący Tigi w fioletowej banieczce prześlicznie pachnie Edit: Gubis, Tobie również ![]() teraz czuję się bardzo zmotywowana żeby dalej dzielnie trwać w CG
Silence, silence and fire They call me, they make me desire Everlasting desire in me ... !!! NAKARM PIESA !!! Edytowane przez agison Czas edycji: 2010-05-31 o 10:45 |
|
|
|
|
#19287 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo padać za żadne skarby nie padnęMarchwiankę dostaniesz w czwartek,a żeby zrekompensować winy to dorzucę jeszcze Pat & Rab maska regenerująca dla włosów zniszczonych i przesuszonych( wczoraj TŻ zakupił) Wkleję od razu skład jakby kogoś zainteresował. Agua,hamamelis virginiana flower water,cetearyl alcohol,betaine,cetyl alcohol,glycerin,eclipta, prostrata extract,saponaria officinalis extract,hibiscus subdariffa flower extract,brassicamidopropy l dimethylamine,cannabis sativa seed oil,butyrospermum parkii,hydrolyzed wheat protein,vaccinium macrocarpon oil,caprylyl glycol,phenethyl alcohol,parfum,niacinamid e,calcium pantohenate,sodium ascorbyl phosphate,tocopheryl acetate,pyridoxine HCI,maltodextrin,silica,s odium starch octenylsuccinate,aspartic acid,citric acid,tocopherol,helianthu s annuus seed oil,citral,citronellol,ge raniol,limonene,linalool. Ponad to na opakowaniu napisane jest,iż nie zawiera składników pochodzących z ropy naftowej,siarczanów,silik onów,glikolu propylenowego,pegów.Barwn ików,konserwantów i sztucznych zapachów. |
|
|
|
|
#19288 |
|
Zakorzenienie
|
no nie bij się, aż tak się nie gniewam, szkoda piersi
![]() ale moglam się bardziej pogniewać, skoro mi jeszcze Pat&Rub dorzucasz chyba urządzę sobie rocznicową ucztę włosową, z dwoma mega exkluzywnymi daniami głównym, zgadnij jakimi obym w efekcie nie miała włosów prostych jak K.R. ![]() PS. wrzuć ją do sqadowego plizz, to w wolnej chwili zanalizuję. Teraz niestety muszę popracować praca odciąga mnie od Wizażu
|
#19289 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
zle skoncze na wizazowaniu w pracy ![]() ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#19290 |
|
Wtajemniczenie
|
Agison piękne fale
Gwiazdy swoje włosy stylizują na takie a Ty masz je szczęściaro na co dzień
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:42.

). Eksperementuje z aloesowymi Pottersami, odstawiłam te cięższe silikony, uważnie czytam co piszecie i produkty które zachwalacie dodaję do mojej listy zakupów 

za "te wstrete wlosy"

) , krecily sie od zawsze i tak juz pozostanie

dziś już na pewno zrobię!