MAJOWO-CZERWCOWE Maluszki opuściły nasze brzuszki. Mamy V- VI 2010 r. - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-29, 21:20   #211
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen
Dot.: MAJOWO-CZERWCOWE Maluszki opuściły nasze brzuszki. Mamy V- VI 2010 r.

Cytat:
Napisane przez ewciak123 Pokaż wiadomość
i jak dafreen ... ile czasu potrzebowalas na regeneracje? wogole podziwiam Was ze znajdujecie czas na forum, ja akurat korzystam bo tatus ma wolne tydzien w pracy wiec jak on lezy z malym to ja sobie chwilke posiedze...to jedyny czas dla mnie.
Moze podpowiedzcie jak organizujecie sobie dzionek...bo jak na razie wydaje mi sie ze maly pochlania tyle czasu ze jak zostane z nim sama to nic nie zrobie juz...

mam jeszcze pytanie jak radzicie sobie z zalatwianiem spraw na miescie, tak jak np wizyta u poloznej , u ginekologa, czy lekarze. Jezdzicie same autkiem? z mezami? bo jakos nie wiem jak to ogarne...
u mnie taki zupełny dołek trwał jakieś dwa tygodnie, potem było co raz lepiej, teraz mam jeszcze słabsze dni, ale ogólnie jest już ok

Bruno jada dosyć regularnie i od jakiegoś 1,5 tygodnia ma dosyć stałe godziny jedzenia, czuwania i spania:

- jemy o 3.30-4.00;
- śpimy do 7-8;
- jemy i idziemy jeszcze spać do 10;
- budzimy się, myjemy;
- jemy koło 11 i jesteśmy aktywni do 12.30;
- śpimy do 14;
- jemy i idziemy na spacerek, na spacerku śpimy;
- jemy koło 17 po spacerku;
- jesteśmy aktywni do 19, koło 19.30 idziemy się kąpać;
- jemy o 20 i idziemy spatulki;
- budzimy się jeszcze raz na jedzenie koło 23;

czas w którym Bruno śpi wykorzystuję na sprzątanie, pranie, mam czas dla siebie, żeby się wykąpać, ubrać, umalować, zajrzeć na wizaż itp.

jeśli gdzieś się wybieramy to najczęściej z Brunem, zabieramy butekę na następne kamienie i jedziemy; ostatnio byliśmy złożyć papiery na becikowe, u gina, w biurze, na poczcie i u babci

mam spore wsparcie w małżu, o 23 kami on, ja kładę się koło 22 bo wstaję do małego w nocy i spędzam z nim całe dnie, padam po prostu czasem na pysk; gotuje też małż, zakupy w większości też robi sam

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
a ja jako przyszła mama chcę Was zapytać, czego używacie do przemywania dzidkom oczek i noska:
- woda i wacik?
- sól fizjologiczna i wacik?
- spraye?
- coś innego?
do buzi używamy przegotowanej wody i wacika, do oczek soli fizjologicznej, do noska mamy dzieciowy spray ale jeszcze nie używaliśmy bo Brunek pięknie wykichuje swoje baby

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość

[/COLOR]Kobity - czy któraś z Was stosuje szerokie pieluchowanie profilaktycznie??
my nie, zobaczymy co ortopeda powie, wizytę mamy 16

Cytat:
Napisane przez yolanda9 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, po jakim czasie wyszłyście na pierwszy spacer z dzieciaczkami? i czy wcześniej werandowałyście? Bo ja weranduje, a już bym chciała wyjść na powietrze.... 10 dzień jestem w domu i się "duszę" już Tylko się tak zastanawiam, bo niska temperatura u mnie, jak dochodzi do 15 stopni to jest już bardzo dużo
na spacerku byliśmy w 9 dniu, wyszlibyśmy wcześniej ale ciągle lało u nas ; nie werandowałam małego, wychodzimy codziennie bez względu na pogodę; jak pada zakładam folię na wózek, czapkę na głowę i spacerujemy

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19661029]
Dziewczyny, kupujecie swoim maluszkom prezent na Dzień Dziecka? [/QUOTE]

Bruno dostał karuzelę kilka dni temu i nowy smoczek

Bruno już w domku
dafreen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-30, 10:00   #212
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:
Napisane przez justin18061976 Pokaż wiadomość
czesc Kobitki ))
Ja mam wciaz malo czasu i malo regularny plan dnia. Niunio czasem ma lepszy, czasem gorszy dzien. Baby blue przechodzilam okrutnie
Dobrze, że jest już lepiej. Trzymaj się dzielnie

Nie wiem, ale chyba nie. Pewnie babcia coś kupi

Starszy już dostał

Cytat:

u mnie brakuje jeszcze 3 kg... i odnośnie wyglądu : mam strasznie dużo skóry na brzuchu,
Kup sobie jakieś majty ściągające. Ja mam i pomagają.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19661496]

Aaaaaaaaa nie pochwaliłam się - pępek nam dzisiaj odpadł [/QUOTE]

Ile czasu Wam zajmuje karmienie z odbijaniem ? Widzę, że szaji godzinka. U mnie to 30-40 minut. Odbija się dosyć szybko, zaraz po jedzeniu.

Kurde hemoroid mi dzisiaj pękł Co za diabelstwo

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-30, 10:02   #213
ewciak123
Raczkowanie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19658248]Ewciu, jeśli masz regularne karmienie co 2,5-3 godziny, jesteś w stanie zaplanować cokolwiek A jeśli czujesz sie zdołowana, to mam wrażenie, że nawet wypad na godzinkę do głupiej Biedronki może pomóc - ot, takie oderwanie się i pobycie samej. Ew. po prostu pójście na spacer.[/QUOTE]

szaja cos czuje ze do tej biedronki to ja sie w szpilki odwale i w pelnym makijazu wyskocze jak na sylwestra
ewciak123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-30, 11:08   #214
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Podziwiam te stałe pory karmienia... U nas takie nie są. Czasem młody wydłuży sobie czas do 3,5 godz, ale to zwykle w nocy. W dzień ma różnie, od 1,5 do 3 godz. przerwy.

Dziś nam zrobił niespodziewankę... Wyszliśmy na spacer i po czapkę przy okazji o godzinie 17:30. O 17ej było papu... Po godzinie postanowiliśmy wracać... było 1,5h po jedzonku, więc akurat... Ale nie zdążyliśmy dotrzeć do domu. W połowie drogi dziecię nam się tak rozdarło, że szok.
Skończyło się na tym, że mama niosła rozwrzeszczanego malucha, a tata pchał wózek. Na rękach młode kwiliło i popłakiwało chwilami... więc postanowiliśmy oszczędzić ludziom wrażeń i tak szliśmy do domu pół godz.
Jak doszłam na miejsce to nie umiałam się zgiąć tak mnie plecy napierniczały...

Chyba będziemy butelkę brać z mlekiem modyfikowanym na takie spacery...

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

A to ciekawe podejście położnych...
Przecież małe czasem chce po prostu pić. Dlatego na początku leci inne mleko.
A bo nie do konca napisałam One opierniczały (ale full kultura) te kobitki, które faktycznie dziecię trzymały na cycu po 3 godziny bez przerwy - pewnie, że maluch chce pić, no ale to się napije i krócej to trwa, niż karmienie.

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość

Ile czasu Wam zajmuje karmienie z odbijaniem ? Widzę, że szaji godzinka. U mnie to 30-40 minut. Odbija się dosyć szybko, zaraz po jedzeniu.
Nie zawsze, odbija się prędziutko, a np. w nocy czy nad ranem to 20 minut z odbijaniem. Z tym, że mnie nawet dłuższe karmienie nie wkurza, bo sobie czytam

Cytat:
szaja cos czuje ze do tej biedronki to ja sie w szpilki odwale i w pelnym makijazu wyskocze jak na sylwestra
A to odwalaj się Jak tylko to pomoże

A ja... na imprezę idę dzisiaj Na półtorej godziny max., ale jednak - mamy w pracy taką zgraną ekipę babską, i jedna urodziny babskie robi, w domu, autem 10min. drogi - małż mnie zawiezie, poczeka z małą w tym czasie spacerując.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-30, 13:36   #215
yolanda9
Zadomowienie

bydgoszczanka dzięki za radę...faktycznie będę musiała kupić coś ściągającego na tę skórę

Dziewczyny, czy jak już nakarmicie swoje pociechy, odbije im się i potem kładziecie je do łóżeczka to czy one same bez płaczu zasypiają?? Bo u mnie jest tak, ze albo dziecię zasypia przy cycu i jest odkładane bez odbijania do łóżeczka, albo jak nosimy go, żeby się odbiło i kładziemy po tym to jest wrzask i za nic w świecie nie chce zasnąć. Oczywiście zdarzają się takie chwile, że nie płacze po odłożeniu do łóżeczka, ale wtedy jak sam zasypia to trwa to nawet ponad godzinę, więc cały plan dnia idzie wtedy w kąt bo 40 min karmienie, 15 min odbijanie, no i jego "zasypianie" ponad godzinę albo dłużej, wtedy wychodzi na to, że godzinka góra półtorej i powinnam go budzić na karmienie Jak to jest z tym zasypianiem u Was??

yolanda9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-30, 13:41   #216
Konto usunięte

Różnie. Mała przeważnie w trakcie odbijania zasypia, ale jej prędko się odbija. A czasem w łóżeczku też marudzi, ale staramy się to ignorować - tzn. podejdziemy, położymy dłoń na główce, pogłaszczemy - nic nie mówiąc, coby wiedziała, że pora snu jest. Tak samo nocą, nie gadamy do niej.

A mam pytanie - co robicie, gdy dziecię nie śpi, czuwa tylko? Jak zapełniacie ten czas aktywności?
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-30, 13:47   #217
yolanda9
Zadomowienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19672003]Różnie. Mała przeważnie w trakcie odbijania zasypia, ale jej prędko się odbija. A czasem w łóżeczku też marudzi, ale staramy się to ignorować - tzn. podejdziemy, położymy dłoń na główce, pogłaszczemy - nic nie mówiąc, coby wiedziała, że pora snu jest. Tak samo nocą, nie gadamy do niej.

A mam pytanie - co robicie, gdy dziecię nie śpi, czuwa tylko? Jak zapełniacie ten czas aktywności?[/QUOTE]
No właśnie tu pewnie tkwi błąd... bo go nosimy, albo leży w leżaczku A jak to wygląda u Ciebie?

A co do odbijania to też jest kłopot, bo rzadko to robi Prędzej się denerwuje, ze jest noszony na ramieniu...

yolanda9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-30, 14:48   #218
Konto usunięte

My leżaczka jeszcze nie mamy, staramy się też Agatki nie nosić - pewnie, że połazimy z nią po mieszkaniu, opowiadając jej, co tatuś/mamunia robią, robiąc durne miny i śpiewając głupie piosenki Często jest tak, że karmię na siedząco, potem przytulam ją na ramieniu do odbeknięcia, a już po ona tak zostaje, ślipi się na mnie, pojawiają się pierwsze uśmiechańce i tak sobie siedzimy jeszcze kwadransik Mam świadomość, że jeszcze ze 2 tygodnie, maluszka stanie się bardziej kumata i tu już łatwiej nieco - bo zacznie się zainteresowanie karuzelką, kolorami itd.

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ----------

Aha, staram się nie nosić do odbeknięcia - po prostu spokojnie się tulamy na ramieniu gdy jeszcze siedzę w pozycji do karmienia
Stary 2010-05-30, 15:17   #219
kropka75
Zakorzenienie

Dziś odkryłam rozjazdy na cyckach. Na jednym już mam, na drugim się robią. Czego nie spartoliła ciąża to spierniczyło karmienie... Trochę mi się przykro zrobiło... no ale... trudno. Przeżyjemy jakoś.

Cytat:

Kurde hemoroid mi dzisiaj pękł Co za diabelstwo
Moje stworzenie je od 10 do 20 minut, tak średnio. Nie odbijamy, bo po prostu to u niego nie działa.

O raju... i coś z niego leci??

Moje są gigantyczne, po porodzie jeszcze się powiększyły i chyba jakiś dodatkowy wylazł. Generalnie jest do chrzanu. :/

Cytat:
Dziewczyny, czy jak już nakarmicie swoje pociechy, odbije im się i potem kładziecie je do łóżeczka to czy one same bez płaczu zasypiają?? Bo u mnie jest tak, ze albo dziecię zasypia przy cycu i jest odkładane bez odbijania do łóżeczka, albo jak nosimy go, żeby się odbiło i kładziemy po tym to jest wrzask i za nic w świecie nie chce zasnąć. Oczywiście zdarzają się takie chwile, że nie płacze po odłożeniu do łóżeczka, ale wtedy jak sam zasypia to trwa to nawet ponad godzinę, więc cały plan dnia idzie wtedy w kąt bo 40 min karmienie, 15 min odbijanie, no i jego "zasypianie" ponad godzinę albo dłużej, wtedy wychodzi na to, że godzinka góra półtorej i powinnam go budzić na karmienie Jak to jest z tym zasypianiem u Was??
Moje maleństwo woli jeść na leżąco. Jak zasypia to albo go zostawiam gdzie jadł, czyli w łóżku, albo przekładam do łóżeczka (rzadko), albo zabieram do wózka do drugiego pokoju, gdzie akurat siedzę.

Marudzi, jeśli nie doje, jak ma mokro, albo jak robi kupkę... Jeśli nic z tych rzeczy nie ma miejsca, grzecznie zasypia.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19672003]Różnie. Mała przeważnie w trakcie odbijania zasypia, ale jej prędko się odbija. A czasem w łóżeczku też marudzi, ale staramy się to ignorować - tzn. podejdziemy, położymy dłoń na główce, pogłaszczemy - nic nie mówiąc, coby wiedziała, że pora snu jest. Tak samo nocą, nie gadamy do niej.

A mam pytanie - co robicie, gdy dziecię nie śpi, czuwa tylko? Jak zapełniacie ten czas aktywności?[/QUOTE]
Nocą Daniel w ogóle inaczej się zachowuje. Je i zasypia natychmiast. Dopiero koło 5 rano jest bardziej żywy. Wtedy przewijam, miziam... po jakiejś godzince zasypia. Ale nie kwęka. No chyba że kupkuje, bo kupkowanie idzie mu ciężko. :/

U nas różnie... jak ma czas aktywności rano po obudzeniu tak koło 8-9 to leżymy sobie obok, gadamy do niego, do siebie jak jesteśmy oboje, oglądamy tv itp.
W ciągu dnia leży zwykle w wózku, gdy my jesteśmy w dużym pokoju i sobie tam bryka... jedno z nas gdzieś się kręci w pobliżu, drugie robi swoje: obiad, pranie itd.
No chyba że jestem sama, wtedy czapa... pilnuję futer, które jeszcze nie do końca jarzą o co biega i niewiele mogę zrobić, po prostu jestem w pobliżu.

"Masz świra to go hoduj."

Edytowane przez kropka75
Czas edycji: 2010-05-30 o 15:19
kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-30, 15:22   #220
Konto usunięte

Dziewczyny, dopajacie maluszki? Ja moją muszę zacząć -ewidentnie chce jej się pić nieraz, ale jak już poczuje ciepełko cycusia, to traci bezwstydnica wszelkie opory i ssie jak szalona Chyba kupię rumiankową herbatkę...

Mój futer wykozauje 0 zainteresowania Jedynie jak dziecię się rozedrze, to podchodzi zaciekawiony, cóż takiego mu sen przerwało A ogólnie normalnie pieszczot się domaga i tyle.
Stary 2010-05-30, 16:06   #221
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:

W ciągu dnia: karmienie 15-20 minut, potem odbijanie na ramieniu ( w zasadzie od razu), kładę do łóżeczka. Czasami zasypia od razu, czasami musi trochę postękać.
W nocy: karmienie 10-15 min., odbicie i spanko. Bardzo rzadko z jakimś stękaniem.
Jak za długo kwęka, to ją głaszczę i mówię ciiiiiiii. To ją uspokaja.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19673916]Dziewczyny, dopajacie maluszki? Ja moją muszę zacząć -ewidentnie chce jej się pić nieraz, ale jak już poczuje ciepełko cycusia, to traci bezwstydnica wszelkie opory i ssie jak szalona Chyba kupię rumiankową herbatkę...

[/QUOTE]

Nie dopajałam, ale lekarka na ostatniej wizycie mówiła, żebym dopajała ze względu na małe zażółcenie buzi i białek. Szybciej się wtedy wypłucze bilirubinę. Pamiętam, że Łukaszowi dawałam przez jakiś czas do picia glukozę, bo tez miał żółtaczkę.

kropka, z tego hemoroida miałam krew
...a w ogóle, to dzisiaj znowu zaczęło ze mnie trochę lecieć, ...kurde jeszcze się tam coś oczyszcza????
Wizytę mam 8. 06 i mam nadzieję, że się do tej pory oczyszczę.

Jeśli chodzi o czas czuwania, to u nas jest różnie. Czasami Luiza po prostu leży w łóżeczku i słucha muzyki a ja siedzę obok i coś tam robię. Czasami kładę ją do wózka i jadę np. do kuchni, bo gotuję, a czasami kładę na narożniku w dużym pokoju i ja miziam. Ona to lubi, bo wtedy szeroko otwiera buzię i się uśmiecha

Luiza

Stary 2010-05-30, 16:20   #222
kropka75
Zakorzenienie

Ja nie dopajam. Maluch czasem wyraźnie chce pić, pociumka chwilę i się uspokaja. A herbatki koperkowej nie znosi. Więc nawet nie wiem czy by to dopajanie miało być.

__

Pogoda do chrzanu... A na spacerek mieliśmy iść.

__

Na tamtym wątku był temat herbaty z cytryną... nawet mi do głowy nie przyszło, żeby nie pić. Piję od powrotu do domu. Słabą, z jednej torebki robię dwie, ale cytrynkę psikam jak zawsze. A wczoraj i dziś nawet zjadłam po parę truskawek.
A... i czosnek zaliczyłam wczoraj w sosie. Nic małemu nie było.

---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

Ze mnie też leci i już mam tego serdecznie dość. :/ Wszystko mnie już piecze i swędzi. Wrr...
Pocieszam się tylko, że skoro karmię to pójdzie szybciej. Już latam na zwykłej belli ze skrzydełkami.

Stary 2010-05-30, 16:26   #223
angkorcz
Raczkowanie

wiyajcie witajcie
juz moge do was dolaczyc teraz a wiec pisze teraz bo od wczoraj dopieron w dmku jestesmy

moj syn nikodem pjawil sie na swiecie po 36 godzinach od pierwszych skurczy 22maja 7 dni po terminie o 1255 z waga 4300 sn
nie bylo latwo powiem tyle z malym po 7 dniach wrocilismy ze szpitala okazalo sie ze nalykal sie kupki w wodach plodowych co przyspieszylo szybki odech byl na 7 dniowej kuracji antybiotykami a ja bylam wraz znim ja tez mialam problem z lozyskiem jestem bardzo obolala nieczytalam wszystkiego kochani zaraz zaczne pomalu czytac ale juz gratuliuje bo w ciagu tyg duzo sie was napewno rozpakowalo

22maj na swiecie pojawil sie NIKODEM

angkorcz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-30, 16:27   #224
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:
Już latam na zwykłej belli ze skrzydełkami.
Ja latam na wkładkach tylko, ale kurcze to trwa już tyle czasu

angkorcz, gratuluję synka
Ojoj, to mieliście przeboje. Dobrze, że już wszystko ok.

Luiza

Edytowane przez bydgoszczanka
Czas edycji: 2010-05-30 o 16:41
Stary 2010-05-30, 16:37   #225
sparkly
Raczkowanie

angkorcz witamy Nikodemka po tej stronie brzuszka a mamusię na odchowalni. Gratuluję.

Hemoroid - u mnie też obecny, nigdy wcześniej nie miałam, a teraz czasem boli jak cholera no i czasem też krew się pojawia.

Wydzieliny - po porodowe już dawno zanikły, ale już mam pierwszą po miesiączkę

Dopajanie - tak, ale nie karmię piersią. Dajemy herbatkę koperkową albo zwykłą, przegotowaną wodę.

Rytm dnia - po mału się stabilizuje. Przerwy między karmieniami (od początku karmienia do następnego) 3-4 godziny. Aktywne są po porannym karmieniu i poźniej ok 14. Jak nie chcą spać po południu to mają ćwiczenia ruchowe - na kocyku, kładziemy na brzuszku i dziewczyny pompki ćwiczą. Kąpiemy co drugi dzień. Ostatnie karmienie ok 21-22 i spanie. Iga budzi się ok. 2-3 a Nadia śpi całą noc do 5-6. Ale na ostanim karmieniu potrafi wchłonąć ponad 200 ml, gdzie w ciągu dnia jedzą po 110-120.
A o co chodzi z tym noszeniem? Żeby nie nosić?

Edytowane przez sparkly
Czas edycji: 2010-05-30 o 16:38
sparkly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-30, 17:18   #226
Gringoo
Rozeznanie

GG do Gringoo

Można się zameldować jeszcze w dwupaku?
Chętnie poczytam o waszych poczynaniach jeszcze przed swoim porodem, aby się dokształcić

Daj każdemu dniu szanse stania się najpięknieszym w całym twoim życiu

Z zawodu kosmetyczka, masażystka.
Doradca Forever Living Products, Bandi.
Gringoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-30, 18:06   #227
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez angkorcz Pokaż wiadomość
wiyajcie witajcie
juz moge do was dolaczyc teraz a wiec pisze teraz bo od wczoraj dopieron w dmku jestesmy

moj syn nikodem pjawil sie na swiecie po 36 godzinach od pierwszych skurczy 22maja 7 dni po terminie o 1255 z waga 4300 sn
nie bylo latwo powiem tyle z malym po 7 dniach wrocilismy ze szpitala okazalo sie ze nalykal sie kupki w wodach plodowych co przyspieszylo szybki odech byl na 7 dniowej kuracji antybiotykami a ja bylam wraz znim ja tez mialam problem z lozyskiem jestem bardzo obolala nieczytalam wszystkiego kochani zaraz zaczne pomalu czytac ale juz gratuliuje bo w ciagu tyg duzo sie was napewno rozpakowalo

GRATULUJĘ kochana!!!
Troszkę się wyleżeliście w szpitalu, ale grunt, że z dzidkiem i Tobą wszystko ok.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-30, 18:13   #228
zgadnij_MS
Zakorzenienie

biankaaa (29.04. 83) -sn. (40tc -6) 21 maj, godz.2:25 Wit 3900g, 57cm
lucja26_wroc (14.06.84) -cc. (39tc -4) 22 maj, godz. 00:50 Borys 3400g, 53cm
ewciak123 (04.06.81) -sn. (40tc -1) 22 maj, godz. 1:43 Borys 3460g, 54cm
angkorcz (05.05.83) -sn. (40tc +7) 22 maj, godz. 12:55 Nikodem 4300g, ...cm
milanka1985 (07.03.85) -sn. (40tc +11) 22 maj, godz. 18:08 Adrian 3560g, 56cm
kardashi (15.10.90) -sn. (40tc +4) 22 maj, godz. 23:58 Blanka 3100g, 52cm
magdus25 (18.10.84) -sn. (40tc +12) 23 maj, godz. 6:45 Julia 3750g, 50cm
bandziorka007 (16.07.84) -sn. (37tc -17) 24 maj, godz. 3:05 Mikołaj 2900g, 54cm
myszka1986 (23.12.86) -sn. (40tc -2) 25 maj, godz. 17:05 Agata ...g, ...cm
bratkab(21.07.78) -cc. (40tc +3) 25 maj, godz. 18:30 Boguś 3730g, ...cm
xxNiuniaxx (02.10.89) -cc. (39tc -9) 27 maj, godz. 10:30 Laura 3145g, 53cm
marhalczar (01.07.71) -sn. (40tc +3) 27 maj, godz. 17:10 Amelia ...g, ...cm
Maliczka (16.09.89) -cc. (40tc +7) 28 maj, godz. 14:00 Borys 3750g, 60cm
velluto (1979r.) -sn. (40tc -2) 28maj, godz. 17:35 Natalia 3470g, ... cm

Gratulacje Mamuśki

zgadnij_MS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-30, 18:30   #229
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
wiyajcie witajcie

Dobrze, że już po i jesteście oboje już z nami cali i zdrowi.

Stary 2010-05-30, 21:02   #230
Gringoo
Rozeznanie

GG do Gringoo

a ja chciałam zadać pytanie z innej beczki..
doczytałam na forum, że któraś z Was miała hemoroidy?
- chyba Ty bydgoszczanko?

Powiedzcie mi jak one się zachowują podczas porodu?
Mnie dopadły w 4 miesiącu ciąży i mam je do dziś i trochę się ich obawiam, bo pamiętam jak się zwijałam z bólu przez pierwszy tydzień jak mi wylazły na zewnątrz...
teraz już nie ma nic w środku ale ta wstrętna śluzówka nadal jest na zewnątrz i boli podczas dłuższego siedzenia..
Czy one po porodzie wrócą do normy czy będę musiała je potraktować jakimś skalpelem?

Daj każdemu dniu szanse stania się najpięknieszym w całym twoim życiu

Z zawodu kosmetyczka, masażystka.
Doradca Forever Living Products, Bandi.
Gringoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-30, 21:16   #231
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Gringoo Pokaż wiadomość
Gringoo, mi wyszly przy pierwszej ciąży, ale były niebolące, dopiero po porodzie się powiększyły i stały się mocno uciążliwe... Smarowałam różnymi specyfikami, zmniejszyły się i przestały boleć, więc ich "nie ruszałam". Teraz przy drugiej ciąży znów wylazły, znów większe, ale póki co bezbolesne... zobaczę jak będzie po porodzie, jeśli znów się nasilą i bedą boleć to pójdę wymrozić chwasty.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-30, 21:22   #232
cate_
Zadomowienie

Cytat:
H
jesli znadziecie chwilke to napiszcie, bo Wasze maluszki juz starsze a i Wy bardziej doswiadczone...
aaa sorki za ten palec w 3 cim zdjeciu ale jak widac Borysek juz od malego jest niegrzeczny
Pozdrawiam

Cytat:
Woda z cukrem? Pomysł naszych prababć. Nie podałabym.

Mnie 11. Pociesz się.
Też nie podałam i od razu wiedziałam, że to nie będzie nasz pediatra

1 kg to nie duża różnica zwłaszcza, że ja dłużej jestem po porodzie. Mój Tż nie narzeka na szczęście a mówi nawet, że nie opłaca mi się chudnąć skoro za rok następne
Cytat:

Kobity - czy któraś z Was stosuje szerokie pieluchowanie profilaktycznie??
Nie stosuję i profilaktycznie nie zamierzam.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19658248]Ewciu, jeśli masz regularne karmienie co 2,5-3 godziny, jesteś w stanie zaplanować cokolwiek A jeśli czujesz sie zdołowana, to mam wrażenie, że nawet wypad na godzinkę do głupiej Biedronki może pomóc - ot, takie oderwanie się i pobycie samej. Ew. po prostu pójście na spacer.[/QUOTE]
Mnie lekarka powiedziała, że mam dziecko zostawić z ojcem i wyjść do ludzi by się lepiej poczuć.
Ja kupuję, potrzebujemy karuzelę do łóżeczka

MAXIMILIAN
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-30, 21:38   #233
itakasia
Zakorzenienie

witajcie majoweczki

gratuluje wszytkim szczesliwego rozpakowania, az sie lezka kreci

wpadam do was z pytaniem, czy ktoras z was uzywa laktatora tommee tippee? jesli tak to jakie macie opienie? ja przy poprzednich dzieciach mialam medele mini electric ktora musialam oddac (pozyczona byla) i teraz sie zastanawiam czy koniecznie trzeba wydawac gruba kase czy wystarczy tommee
Stary 2010-05-30, 21:48   #234
cate_
Zadomowienie

Cytat:
bydgoszczanka dzięki za radę...faktycznie będę musiała kupić coś ściągającego na tę skórę

Moje dziecię odbija po każdym jedzeniu i przy tym zasypia leżąc na mnie. Jak tylko Malego wloze do łóżeczka to jest płacz, wiec zostaje z nami w łóżku
Cytat:

Ze mnie też leci i już mam tego serdecznie dość. :/ Wszystko mnie już piecze i swędzi. Wrr...
Pocieszam się tylko, że skoro karmię to pójdzie szybciej. Już latam na zwykłej belli ze skrzydełkami.
A mnie położna mówiła, że jak nie karmie to szybciej sie krwawienie skonczy, poza tym już o tym zapomnialam i teraz walcze z okresem
Cytat:
Gratuluje
I możesz sie pocieszc, bo my po porodzie bylismy 2 tyg w szpitalu.
Cytat:
Napisane przez sparkly Pokaż wiadomość
Wydzieliny - po porodowe już dawno zanikły, ale już mam pierwszą po miesiączkę
Też masz taki śmieszny ten okres, bo ja 2 dni miałam, potem dzien przerwy i teraz dalej mam Ciekawe czy długo to potrwa

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
witajcie majoweczki

gratuluje wszytkim szczesliwego rozpakowania, az sie lezka kreci

wpadam do was z pytaniem, czy ktoras z was uzywa laktatora tommee tippee? jesli tak to jakie macie opienie? ja przy poprzednich dzieciach mialam medele mini electric ktora musialam oddac (pozyczona byla) i teraz sie zastanawiam czy koniecznie trzeba wydawac gruba kase czy wystarczy tommee
Ja mam zwykła Medele i nie narzekam, ale dziewczyny w szpitalu miały z TT i też były zadowolone. Różnica jest taka, że do Medeli potrzebne sa dwie łapki a przy TT wystarczy jedna

MAXIMILIAN
Stary 2010-05-30, 21:55   #235
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:
Napisane przez Gringoo Pokaż wiadomość
Mnie wyszły dopiero podczas porodu. Jednego mam na zewnątrz, taki mały, ale chyba w środku też jest, bo tam krwawiło
Kupiłam Posterisan, smarowałam ten na zewnątrz i się zmniejszył, a o tym w środku nie wiedziałam, dopiero dzisiaj zaczęłam tam smarować.

Luiza

Stary 2010-05-30, 22:02   #236
itakasia
Zakorzenienie

dzieki cate, zastanawiam sie jak to jest z sila ssania recznego laktatora
Stary 2010-05-30, 22:06   #237
cate_
Zadomowienie

Cytat:
Medela ma regulowaną siłę ssania, także na sam początek możesz ją zmniejszyć, nie wiem jak jest w przypadku TT ale chyba nie ma takiej możliwości by to regulować.

MAXIMILIAN
Stary 2010-05-30, 22:15   #238
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:
Ja mam taki http://forum.e-kwidzyn.pl/files/lakt...es_45z_151.jpg i jestem zadowolona. Korzystałam w szpitalu i trochę w domu.

Luiza

Stary 2010-05-30, 22:18   #239
itakasia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam taki http://forum.e-kwidzyn.pl/files/lakt...es_45z_151.jpg i jestem zadowolona. Korzystałam w szpitalu i trochę w domu.
dzieki, ma taki sam system jak tommee
w ktorym szpitalu rodzilas?
Stary 2010-05-30, 22:28   #240
ewciak123
Raczkowanie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19673916]Dziewczyny, dopajacie maluszki? Ja moją muszę zacząć -ewidentnie chce jej się pić nieraz, ale jak już poczuje ciepełko cycusia, to traci bezwstydnica wszelkie opory i ssie jak szalona Chyba kupię rumiankową herbatkę...

.[/QUOTE]

ja karmie piersia i polozna powiedziala ze moj pokarm wystarczy, ale jak tylko zobaczyla ze jest jeszcze zazolcony kazala dopajac, dalam rade przez 2 dni , pozniej zrezygnowalam...

Cytat:
wiyajcie witajcie

wspolczuje przejsc, ale wazne ze jest juz wszystko w porzadku moj tez 22giego urodzony

i pytanie czy myslicie ze mozna uzywac posterisanu w czopkach podczas karmienia piersia?
ewciak123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości