|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1141 |
Raczkowanie
|
Dot.: storczyk (orchidea) cz.III
solaola
Też mam takiego ale zostawiłam go w spokoju a niech sobie rośnie nie mam miejsca , także dla mnie wygodniej |
![]() ![]() |
![]() |
#1142 |
Zadomowienie
|
Ariena, dziwak z postu nr 1133 jest prześliczny!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1143 |
Raczkowanie
|
A to moje dziwaki korzenne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1144 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Słuchajcie, wróciłam z LM. ![]() ![]() Toczyłam walkę sama ze sobą("Patrz jaki on jest biedny, samotny, nie możesz go tak zostawić! ![]() ![]() ![]() Lusia, przecudowne korzenie, kwiatek musi być zdrowiutki ![]() ![]() Dorzucam jeszcze zdjęcia innych falosławów. 1 i 2- lirojowy falek. 3 i 4 to doniczki falków, które stoją na keramzycie. Zdjąć je? Te glony mnie niepokoją. 5 - to kwiatek tego storka, co niedawno dorwałam go w biedronce. Ten jeden kwiatek to mutant ![]() ![]() 6-to, co się wybilo z widocznego oczka, to pęd?(po prawej). Jakoś dziwnie rośnie ![]() Załącznik 3148688Załącznik 3148689 Załącznik 3148724Załącznik 3148725 Załącznik 3148731Załącznik 3148732
Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka: #23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki! http://blondiewales.blogspot.co.uk/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1145 |
Zakorzenienie
|
Same sliczności wklejacie - fajnie az na watek wchodzić jak tyle zdjęc nowych za każdym razem.
![]() ![]() ![]() A u mnie dziś tragedia ![]() wyniosłam na balkon storczyki żeby sobie "pooddychały i nałapały swiatła" i mi jeden (ulubiony bo najchetniej kwitnący) spadł z ponad 2 metrów. nadłamała mu się piekna, rozgałęziona cała w kwiatach i nowych paczkach (bo storek cały czas ja przedłuża, od prawie 5 miesięcy!) łodyga ![]() Popodpinałam ta nadłamaną łodyżkę do patyczka, owinęłam srebrną folią w miejscu nadłamania, ale watpię żeby to coś dało. Alez jestem na siebie zła, po co ja je na balkon targałam jak im na parapetach dobrze. :/ I dlaczego z 2 łodyg złamała się ta extra ukwiecona a nie ta druga? Chyba na złość. tak to jest z nadgorliwością, zamiast nie kombinować to nie, storki na spacerek mi się zachciało wynosić. To teraz mam za swoje. ![]()
#1146 |
Przyczajenie
|
Pokaże Wam prezent od mojego mężczyzny kupiony w Castoramie.
![]() ![]() To Cambria BurragearaNelly Isler. Może któraś pomoże mnie jak ją podlewać, pielęgnować? Edytowane przez ebudka Czas edycji: 2010-05-30 o 17:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#1147 | ||
Zakorzenienie
|
Solaola fajnie mieć takie bliźniaki.
![]() Cytat:
![]() ![]() No kurcze też mi się podoba, choć ja wolę klasyczne falki. Może kiedyś sobie kupię takiego. Cytat:
![]() Cava a dlaczego on spadł? ![]() Ja też swoje niedawno wyprowadziłam na spacer na balkon, ale jakoś mi się nie chce już teraz bo potem dużo czasu mi zajęło umieścić znowu wszystkie na wąskich parapetach, tak by jakoś się poupychały.
![]() |
#1148 |
Przyczajenie
|
a tutaj problem z moim falkiem opadły kwiatki jedną łodygę ucięłam bo zaczęła schnąc a teraz ta druga znów żółknie. Boję się, że też będę musiała ją ściąć i mój kwiatek umiera.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1149 |
Raczkowanie
|
poprostu przekwita
![]() ale jeśli wszystko dobrze z nim, to za pewien czas znów puści pęd kwiatowy i bedzie cieszyć oko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1150 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dzięki za podpowiedź, zobaczymy, co czas pokaże ![]() Cytat:
![]() ![]() Edit: Cava, podejrzewam, co czujesz, bo gdy moje na balkonie się przewracały to już wariowałam. ![]() Oto zdjęcie bliźniaków: Załącznik 3148975
Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka: #23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki! http://blondiewales.blogspot.co.uk/ Edytowane przez solaola Czas edycji: 2010-05-30 o 17:41 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1151 |
Przyczajenie
|
oto mój kwiat, który żółknie
![]() ![]() Edytowane przez ebudka Czas edycji: 2010-05-30 o 18:26 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1152 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zdjęcie wstawiłam w poście 1121. To będzie 4 fotka. Dopiero idzie mu pęd ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- ebudka Po prostu przekwitł a jednego tez mam takiego co ma takie jasne liście. Z tego zdjęcia na tyle co widzę to wydaje mi się że jest z nim ok. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1153 |
Raczkowanie
|
Postanowiłam wam jeszcze pokazać moją chlubę mini niestety już przekwitła.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1154 | |
Rozeznanie
|
Lusia ja miałam podobny przypadek, ale mój zakręcony pędzik nie dał rady, ale Twój jak robi postępy więc powinno być dobrze
![]() ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- Solaola ten ze zdjęcia 1 i 2 miał liście w ciapki?? Wygląda mi to na gatunek - phalaenopsis philadelphia ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ---------- Cytat:
![]() Twój także ![]() A ten z Obi do reanimacji ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1155 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka: #23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki! http://blondiewales.blogspot.co.uk/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1156 |
Przyczajenie
|
łodyga jest do połowy żółta do połowy zielona, nie wiem czy tą żółtą część odcinać czy zostawić? bo może odcinając udałoby się coś uratować.... co radzicie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1157 |
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem odetnij dopiero, jak zacznie usychać. Ale niech dziewczyny się wypowiedzą- przydatne też byłyby lepsze zdjęcia.
![]() ![]() |
![]() |
#1158 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]()
#1159 |
Zadomowienie
|
a ja mysle i mysle...czy lirojowy to znaczy kielecki?
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- nie namaczasz ich normalnie? jak dokladnie je pielegnujesz? zdradz tajemnice ![]() dziewczyny, powiedzcie mi dokladnie jak pielegnujecie swoje cambrie w "smieciowym" podlozu.. plisssss ![]()
#1160 |
Raczkowanie
|
ebudka po kawałku możesz ścinać ja tak robie ze swoimi jak już tak ze 2cm są żólte ciacham i czekam czy bedzie marnąć dalej czy może jednak puści z oczka niżej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1161 |
Zadomowienie
|
wiecie co? ja tez wole normalne faloslawy a nie cambrie i inne dziwactwa...aczkolwiek zanim sie zorientowalam jak bardzo sa inne od falkow to zdazylam kupic 2 zachwycona ich kolorem i ciapkowatoscia kwiatow...
![]() kooooocham ciapki i plamki (artystka przemawia we mnie we wszystkim ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- dzis kolejny raz moje storki mnie zachwycily...niemal na moich oczach limonek otworzyl paczek... to bylo cuudowne ![]()
#1162 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
nie nie namaczam tylko na spodek leje rano i przez dzień one sobie wypijają. Zauważyłam że lepiej pędy mi zaczęły puszczać i korzenie nie robią mi się od góry ciemne. Mi się marzy miltonia ale brak miejsca na razie Edytowane przez lusia288 Czas edycji: 2010-05-30 o 21:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1163 | |
Zadomowienie
|
dzis kolejny raz moje storki mnie zachwycily...niemal na moich oczach limonek otworzyl paczek... to bylo cuudowne
![]() ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Cytat:
![]() na spodek? na keramzycie czy nie jest ta doniczka? i ile lejesz wody do spodka? woda z nawozem czy bez? przelewasz od gory? czy od razu na spodek? ![]() ![]() a mam pytanie, reanimujesz moze jakiegos?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1164 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
pielęgnacja hhh a co byś chciała konkretnie wiedzieć zasady podobne do piel.phali tylko częściej podlewam tu sugeruje sie ciężkością doniczki bo korzenie w tej kwesti wiele nie zdradzą ![]() może któraś wie czy gdzieś przewiduja jakies dostawy storkow ? chodzi o sieciówki .. Dobranoc dziewczynki ide spać do jutra ![]() Edytowane przez kiniaczek31 Czas edycji: 2010-05-30 o 21:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1165 |
Raczkowanie
|
przelewałam kiedyś i moczyłam ale teraz od pół roku tego nie robię. Na cały spodek wlewam z nawozem. I zdecydowanie u mnie jest lepiej. Ale to może być tylko u mnie. Chociaż moja teściowa też tak robi a ma i miltonie dendrobia i jeszcze inne i u niej już kwitły powtórnie to też tak robię jak ona
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1166 |
Zakorzenienie
|
Nie
![]() ![]() Nie wiem czemu, ale weszło mi w nawyk mówienie "Jadę do liroja" a nie "Jadę do lerła" ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1167 |
Rozeznanie
|
A ja nie wiem czy się martwić...czy też nie... na mojej cambri i na jeszcze jednym storasie (żółtek w plamki) zauważyłam na pędach takie przeźroczyste kropelki, które są klejące... I teraz się zastanawiam, czy jest im "tak dobrze", że puszczają soki - cukry (na jakieś stronce tak wyczytałam) czy też to mogą być mszyce lub inne szkodniki?? Na liściach nie zauważyłam tej substancji...
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1168 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
O ile nie jest tego bardzo dużo to nie masz się czym martwić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1169 |
Zadomowienie
|
Kleiste kropki mogą być oznaką szkodników lub intensywnego wzrostu rośliny.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1170 |
Rozeznanie
|
Tak więc muszę bacznie obserwować moje maleństwa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:22.