|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3901 |
Przyczajenie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 1o
Własnie tego sie troche obawiam ze spadnie moja aktywnosc!
nie dokonca tez rozumiem ile dni powinna trwac faza I ale to zaraz doczytam! chyba jednak wystartuje od jutra?! jedna z Was pisala ze mierzy sie centymetrem...i jak??szybko widac bylo efekty?bo mi nawet nie o sama wage chodzi -chociaz idzie to w parze-najbardziej chodzi mi o centymetry w pasie i w pupie! |
![]() ![]() |
![]() |
#3902 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ja nie miałam żadnych rewelacji, no może poza wahaniami nastroju, ale to mogło być przez PMS-a. Wklej tutaj może to przykladowe menu, bo jakiedyś widzialam przykladowe, ale z dukanem nie miao to nic wspolnego
![]() |
#3903 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3904 |
Raczkowanie
|
Witam kochane !
![]() Przygarniecie mnie od jutra? ![]() Mam tylko jedno pytanko - i proszę, nie bijcie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3905 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Z przyprawami nie szalej, ale można.
![]() |
#3906 | |
404 Not Found
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3907 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
nie wiem czy powinnam wklajeac linka na inne forum jesli nie to z gory przepraszam, ale znalazlam cos takiego http://www.dieta.pl/grupy_wsparcia/p...ie-dukana.html ocencie czy rzeczywiscie ma to cos wspolnego z dukanem bo nie chce sie katowac jesli nie ma to dac rezultatow. co do cwiczen to ja przed ostatnia ciaza robilam Aerobiczna 6 Weidera ale nie wytrzymalam do konca w dodatku dowiedzialam sie ze jestem w ciazy! teraz ciaza juz mi nie grozi ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3908 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3909 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Megan234 ja się mierzę centymetrem mogę Ci powiedzieć, że po 17 dniach (7 uderzeniówki potem 5 na 5 warzyw i warzyw z proteinami) w w brzuskzu poszło mi 5 centymetrów w biodrach 4 ![]() a przepraszam, bo nie doczytałam , jak myslicie mogę brać błonnik z chromem w tabletkachw czasie tej diety????????? Bo ostatnio coraz częściej mnie męczy mały-duży głód, mimo zalewania go woda niegazowaną ![]() ![]() Edytowane przez pys1oo Czas edycji: 2010-05-30 o 21:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3910 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny bardzo proszę o ocenę mojego jadłospisu:
śniadanie: jajko sadzone+ sznycel z indyka smażony+ twarożek obiad: pierś z indyka z piekarnika podwieczorek:malutkie cząstki piersi przypieczone w piekarniku kolacja: 1 płat bismarka śledzia No i niestety nie jadłam dziś otrębów więc na koniec dnia zjadłam gofry z przepisu LYRY- jesteś boginią kobieto!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!! ![]() ![]() ![]() Wczoraj: śniadanie: jajecznica z 2 jaj+ cebulka+łosoś wędzony II śniadanie: bismarc śledź 1 obiad: pierś z indyka faszerowana serem białym podwieczorek: gofry 2 kolacja: tatar wołowy z cebulką i jednym ogórkiem kiszonym (na grilu byłam więc musiałam coś jeść) POwiedzcie czy jest w miarę ok,- jeśli chodzi o rybę na noc, zatrzymywanie wagi, to dopiero będę ważyła się w środę, także nie grozi mi załamka z powodu skoków wagi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3911 |
Zadomowienie
|
Co do osłabienia, to pierwszy dzień uderzeniówki - wszystko ok. Natomiast drugiego nie mogłam się podnieść z łóżka, zanim się ubrałam byłam cała mokra z wysiłku. Nawet nie trafiłam mlekiem do kawy...trochę mi się to nie spodobało, zwłaszcza że lekko mi się trzęsły ręce (cukier cukier...). Ale potem powoli wszystko wróciło do normy i śmignęłam na zakupy, wieczorem już było w ogóle cacy. Dziś 3 dzień uderzeniówki (mój ostatni), nawet poszłam na siłownię i zrobiłam porządny trening - i wszystko ok.
Zobaczymy co dalej ![]() Idę spać powoli, modlę się aby na wadze było mniej niż dziś ![]()
![]() |
#3912 |
Raczkowanie
|
A co to za gofry?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3913 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Co do wagi i wzrostu to widzisz u mnie to jest dosc dziwna sprawa, bo ja zawsze mialam niedowage i wygladalam rewelacyjnie!a nie jestem maniaczka anorektyczka! moja normalna waga przy zwroscie 163 byla cale zycie (wykluczajac ciaze) to 48 kg! nie jest moim celem dojscie do takiej wagi!!bo wiem ze to dosc malo ale przy tej wadze moje wymiary to:pas 72 i biodra 98 wiec zdrowo hihi chcialabym poprostu aby pas spadl do ok 68 cm.biodra moze 92. w takich wymiarach czulabym sie mysle dobrze! teraz aktualnie jak juz pisalam jestem dokladnie 14 dni po porodzie!waga ok 63 kg wzrost jak wyzej 163. co do pracy jestem pelnoetatowa mama!24 godziny na dobe z moimi kochanymi pociechami!wiec dostep do lodowki nieograniczony i niestety do slodyczy tez.i dlatego postanowilam isc na diete bo siedzac przed tv czy komputerem ciagle zajadam! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3914 |
szamanka
|
Ja już się odmeldowuję - dobranoc
![]()
#3915 |
Rozeznanie
|
To są gofry przepisu Lyry, znajdziesz w wątku przepisowym na pewno, jakoś na jednej z ostatnich stron, bo niedawno dodawała przepis. Ja mam dość dziadową gofrownicę, bo taką 3 w 1- gofry, sandwich, grill- zmienia się tylko płytki, ale jak na dietę to wyszły wyborne, słodkie, zwarte, miękkie, prawie takie jak normalne
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3916 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3917 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Wiem jak to jest jak się siedzi w domu i lodówka jest blisko ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Katchleen81 a nie jesz własnei paradoksalnie za mało??? Dziewczyny jesli macie zastój NIE MARTWCIE się ![]() ![]() Edytowane przez pys1oo Czas edycji: 2010-05-30 o 22:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3918 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
ja nie karmie piersia wiec mysle ze nie ma przeciwskazan do dietowania sie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3919 |
Zadomowienie
|
ja juz tez zmykam, to do jutra
![]()
#3920 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() Mamy watek przepisowy, z którego mozesz czerpac pomysły na potrawy. Jeśli bedziesz tu zaglądać na pewno będziesz mogła liczyć na wsparcie ![]() ![]() ![]() ![]() Także do dzieła! jestem z Tobą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3921 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() waga stoi po pierwszym dniu P. Nie jest to zbyt motywujące, ale co tam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3922 |
Wtajemniczenie
|
Dobry dzień znad przeobrzydliwego śniadania. To pierwszy raz, kiedy tak naprawdę na dukanie mi coś nie smakuje. Najpierw przepieprzyłam jajecznicę z tuńczykiem tak, że zionęłam ogniem (teraz jajecznica uśmiecha się do mnie wrednie znad kosza), a później (chcąc na pocieszenie wszamać coś pysznego) okazało się, że do galaretki jogurtowej (z jog.naturalnego) dodałam za mało żelatyny i się kiepsko zsiadła
![]()
![]() |
#3923 |
Wtajemniczenie
|
WITAM!
U mnie niestety duży wzrost,ale znam przyczynę i głównego winowajcę, którym jestem ja sama.Wczoraj cały dzień spedziłam w podróży (rozdawałam zaproszenia ślubne) i po śniadanku o godz 9 do 20 oprócz 1litra coli Light i 4 herbat nie miałam niczego w ustach. Ale jedno jest pocieszające wszędzie Nas częstowali, cisteczka, colka zwykła, soki,kotlety ociekające tłuszczem.A ja grzecznie odmawiałam i tłumaczyłam! ---------- Dopisano o 06:41 ---------- Poprzedni post napisano o 06:40 ---------- Jak wróciłam do domu to szybko nadrobiłam i dziś na wadze mam tego skutki.Ale dziś ostatni dzień Pw i od jutra spadki. |
![]() ![]() |
![]() |
#3924 |
Zadomowienie
|
Witam Was słonecznie, tak żebyście na chwilę zapomniały o tej wstrętnej pogodzie
![]() Weszłam dziś na wagę i niestety spektakularnego spadku nie mam- ważę 57,5kg a wg Dukana powinnam już cieszyć się 55,1 ![]() Jem pyszne śniadanko od paru dni- placki otrębowe z serkiem president i łososiem wędzonym! ![]() ![]() Odnośnie podjadania to ja myślałam, że się z tego wyleczyłam, ale niestety jak przyszła sesja, to stres bierze nade mną władzę i niestety coraz sięgam po coś na ząb. Na szczęście są to jedynie dukanowe przysmaki, także chyba nie muszę aż tak bardzo się martwić! Po największym stresie, znów będę się bardziej pilnować ![]() Trzymajcie kciuki za mnie dziś, kolejne (już ostatnie) zaliczenie końcowe, a później start z egzaminami... Wszystkim obecnym tutaj studentkom życzę powodzenia podczas sesji i ogłaszam wszem i wobec, że DAMY RADĘ! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3925 |
Przyczajenie
|
dzien dobry kochane!
troche mi trudno sie wbic w dialog, ale staram sie dzielnie ![]() ![]() ja dzis prosze o jakis straszny opieprz, bo wczoraj zrobilam cos strasznego :P caly dzien bylam pieknie na trzecim dniu uderzeniowki, po poludniu zjadlam sobie jeszcze piers z kurczaka z jogurtem, na co moja jedzaca zamowiona pizze rodzina patrzyla z cichym ubolewaniem, a tu wieczorem niespodzianka.......... przyszle stare przyjaciolki , poprzynosily ciasto, a ja, idiotka nie potrafilam kawalka odmowic... i 3 dni poszly w cholere.. ![]() dzis mialam zaczac II faze ![]() ![]() pozdrawiam i zycze cudownego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3926 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() brodwaydream, tez mam takie dni albo jak trafię na niedobre jajka albo jak po prostu mam dzien masakra czyli wiesz, snaidanie mi się nie udaje, autobus mi ucieka nie mam pieniedyz na bilet itd itp ![]() ![]() fatal21 znasz przyczyne i widzisz skutki = wiesz jak zapobiegać ![]() ![]() (:tysia ![]() ![]() ![]() Ja też mam sesję i 'niestety' mniej zajęć przez co siedząc w domu tez mi się bardziej chce jeść, a wczesniej tez to zwalczyłam:P ale własnie pisałam lajo, że mózg potrzebuje energii wiec wcale nie przytyjemy od tego ![]() Dokłądam się do powodzenia dla wszystkich sesjujących! Kopy w pupcie(zdukanione) ![]() blanche neige opie.prz opie.przem ja nei jestem tego zwolenniczką ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez pys1oo Czas edycji: 2010-05-31 o 06:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3927 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Lepiej się nie męczyć zbednymi wyrzutami sumienia. Stało się i lepiej przejść nad tym do porządku dziennego niż zamartwiać się i zarzucić dietę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3928 |
Zakorzenienie
|
witam z rana
![]() u nie waga wysoko, ale @ się rozpoczyna, więc się nie dziwię ![]() w sumie wczesniej nie zdawałam sobie sprawy, ze przy tych comiesięcznych dolegliwościach aż tak idzie waga w góre (u mnie + 0,6kg) ![]() ![]()
#3929 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() pys100 zauważyłam, że teraz uaktywniłaś się na forum, wcześniej jakos Cię nie widziałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3930 |
Zadomowienie
|
Hej piękne!
![]() Dzis 23 dzien dukania, 3 dzien PP. Na wadze nieśmiałe -6!!!!!! ale jeszcze tego nie notuje bo musze sie upewnic jutro bo mam wage wskazówkową więc lepiej nie zapeszac ![]() Niestety poniedzialek szybko nadszedl wiec jestem juz w pracy, ostatni dzien miesiaca wiec duzo roboty... a w sobote pierwsze zaliczenia w tej sesji;( buuuuuuuuuuuu no to milego dzionka i duuuzo spadków ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:48.