|
|
#181 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Lednica 2008
Czy wiecie może co ze soba zabrac? w zeszlym roku byly maski a teraz...? nie moge tego znalezc... Jade juz 4 raz!!
|
|
#182 |
|
Zakorzenienie
|
ja już byłam 3 razy i niestety w tym roku nie mogę....
Ale życzę cudownych przeżyć
|
|
|
|
|
#183 |
|
Raczkowanie
|
właśnie, w tamtym maski, a w tym roku?
|
|
#184 |
|
Raczkowanie
|
UP UP UP UP
kto na Lednice 2010!? poza tym mam pytanie, w tym roku jakoś "śmiesznie" napisali o tym, aby pamiętać i jak co roku ubrać się na biało - jakoś nigdy nie zauważyłam, żeby większość osób dbała o to, aby być na owy kolor ubranym (?) a z tymi listami świetna sprawa...
|
|
#185 |
|
Wtajemniczenie
|
ja najprawdopodobniej jadę
![]()
|
|
#186 |
|
Wtajemniczenie
|
kobieta temat przewodni
hymm.. znaczy jakos tak;d ost miałam ulotkę w rękach
|
|
#187 |
|
Raczkowanie
|
Na stronie z Lednicy wszystko pisze
jak doczytacie ten pomysł z listami ( http://www.lednica2000.pl/aktualnosc...ty/dziewczyny/ ) to proszę napiszcie co o tym myślicie
|
|
#188 |
|
Wtajemniczenie
|
czytalam właśnie. mysle ze to dość fajny pomysl ..tylko ... cos mi sie wydaje ze taki jeden ks dostanie po 100 listów;p heh i najważniejsza rzecz w tym zeby zapewnić o swojej modlitwie
|
|
#189 |
|
Raczkowanie
|
jeśli się uda to w tym roku pojadę po raz piąty. Miejmy nadzieję, że pojadę autokarem, w zeszłym roku mieliśmy mnóstwo przygód (zmokliśmy, szliśmy 8km pieszo, czekaliśmy na peronie 3 godziny, od przemokniętej ziemi na której spaliśmy oddzielała nas wątpliwej grubości folia malarska i dwie karimaty na dziesięć osób). Teraz miło się to wspomina, tym bardziej że towarzystwo było doborowe! Okryci kocami termicznymi leżeliśmy w jednej wielkiej kupie i wyglądaliśmy jak ofiary jakiejś katastrofy lotniczej
W tym roku zdecydowanie autokar!!
|
|
#190 |
|
Zakorzenienie
|
jak ja żałuję, że już nie mogę jeździć
byłam dwa razy, bardzo mi i tżowi sie podobało, niestety teraz czerwiec to sesja u mnie i tak jak w zeszłym roku w poniedziałek po spotkaniu lednickim mam egzamin ;( a niestety trzeba dojechać i wrocic zazdroszczę Wam! |
|
|
|
|
#191 |
|
Zadomowienie
|
ja w tym roku pierwsyz raz pojadę <mam nadzieję>
![]() 5 dni pozniej tez mam wazny egzamin, ale to jest dla mnie ważniejsze..na wczorajszych warsztatach liturgiczno-muzycznych bardzo się uduchowiłam ahh, co za przeżycia..tylko nie wiem co tam zabrać i jak to wogle wygląda, ale kiedys musi byc ten pierwszy raz i nauczka ;d ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- co do listu...napiszę. i myślę że to b.fajny pomysł. biały strój. a w dniu Lednicy jest dopiero proba dla tancerzy? w poznaniu 28 maja? nie rozumiem. ktoras z was tam tanczy? ja bym chętnie czegos sie nauczyła
|
|
|
|
|
#192 |
|
Zakorzenienie
|
też się wybieram na Lednice...to będzie mój 3 raz
|
|
|
#193 |
|
Zadomowienie
|
a ja jednak nie jade
|
|
|
|
|
#194 |
|
Zadomowienie
|
Lednica 2010
Czas założyć temat ...
XIV Ogólnopolskie Spotkanie Młodych nad Lednicą 05 czerwca 2010 r. Kobieta - dar i tajemnica Tak tak ... to już lada dzień Ktoś wybiera się ? Bo ja ciągle rozważam wyjazd. Opowiadajcie o swoich wrażeniach. Ktoś był w 2009 r. 1-szy raz i teraz wybiera się ponownie ? Czy Kogoś zeszłoroczny wyjazd odmienił ? Natchnął ? Dodam może program spotkania: 08.00 Otwarcie Pól Lednickich 09.00 Możliwość spowiedzi 14.00 Zlot wizerunków Matki Boskiej 15.00 Koronka do Bożego Miłosierdzia 16.45 Skok Spadochroniarzy i modlitwa za Ojczyznę 17.00 Procesja I - wejście, powitanie 17.30 Procesja II - Procesja Orłów 17.50 Polska Szkoła Kobiecości 18.10 Procesja III - Archetyp kobiety 18.55 Modlitwa za Benedykta XVI 19.00 Nieszpory Maryjne 19.30 Kobiety, które poszły za Chrystusem 20.10 Błogosławieństwo rąk kobiecych 20.20 Wybór Chrystusa 20.45 Spotkanie w Wieczerniku Pańskim 21.00 Być kobietą... Fiat-Magnificat-Stabat 21.37 Godzina Jana Pawła II 22.00 Eucharystia 23.45 Adoracja Najświętszego Sakramentu 00.20 Akt zawierzenia Maryi 00.40 Przejście przez Bramę III Tysiąclecia
- Jan Paweł II http://kropelka-wiary.pl/ WYMIANA - oczy: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=497260 Edytowane przez Nektarynka Czas edycji: 2010-05-30 o 22:27 |
|
|
|
|
#195 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lednica 2010
Ja byłam raz i bardzo miło ten wyjazd wspominam. Pojechałabym znów ale nie mam z kim
Jeśli masz możliwość to jedź, warto
|
|
|
#196 |
|
Zakorzenienie
|
Na Lednicy byłam 3 razy, jeszcze w LO (pierwszy raz 11 lat temu). Ja też dobrze wspominam te spotkania pod, naprawdę warto tam pojechać
|
|
|
|
|
#197 |
|
Rozeznanie
|
warto przeżyć coś takiego- mnie się bardzo podobało chociaż teraz mam juz do tego inny stosunek. Jesli masz okazję to jedź...
|
|
|
|
|
#198 |
|
Zadomowienie
|
Tak, mam okazję pojechać, są jeszcze wolne miejsca
![]() Nealinne - Twoja parafia nie organizuje w tym roku wyjazdu? Mało chętnych? Może sąsiednia parafia? ![]() jagaba - inny stosunek? Dlaczego? Odmieniona-Znięchęcona? Z jakich powodów pojechałyście? Ciekawość ? Potowarzyszyć Komuś, bo koleżanka sama nudziłaby się ? A może działanie Ducha Św. ? - Wiara jest dla Was ważna....
|
|
|
#199 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chodziłam do katolickiego liceum i wyjazd na Lednicę to po prostu taka szkolna tradycja-wszystkie wtedy tam jechałyśmy
|
|
|
|
|
#200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do mnie to heh, parafia pewnie i organizuje ale nie znam tam nikogo a sama nie chcę jechać xD
|
|
|
|
#201 |
|
Raczkowanie
|
Na Lednicy była 3 lata temu i wspominam to bardzo miło
namówiła mnie mama bo w sumie warto spróbować i było warto![]() w tym roku również jadę i mam nadzieję, że znowu będzie bardzo pozytywnie
"ludzie dzielą się na dwa rodzaje: jedni są zdolni do zabicia człowieka, inni nie. na wypadek gdybyś chciał wiedzieć, którzy z nich są naprawdę źli, powiem, że ci, którzy nie potrafią zabijać. ludzie, którzy nie umieją zabijać, nie umieją też naprawdę kochać."
Edytowane przez aziek Czas edycji: 2010-05-31 o 11:19 |
|
|
|
|
#202 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Byłam może trzy-może cztery razy? Ale to nie jest tak, że pojedziesz i tak Cię trafi, że przez cały rok będziesz bigać do kościoła itd. Oczywiście to też zależy od indywidualnego nastawienia i przede wszystkim wiary. Świetne było to poczucie wspólnoty. wspólne śpiewy modlitwa. Miło wspominam ten czas i chociaż z pewnością gdybym miała okazję to też bym pojechała ale już mnie to tak nie kręci jak kiedyś. Nie chciałabym być źle zrozumiana ale dla mnie to takie chwyty marketingowe... |
|
|
|
|
|
#203 |
|
Przyczajenie
|
ja w tym roku jadę już 5 raz
Lednica jest świetna, nie wyobrażam sobie roku bez niej. Mam tylko nadzieję że w tym roku nie będzie padać tak jak w tamtym..
|
|
|
|
|
#204 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ejj...a myslicie ze jak pojade tam sama (nie znając nikogo) to "jakos to bedzie" czy nie ma po co jechac? Edytowane przez moniaszelki Czas edycji: 2010-05-31 o 19:39 |
|
|
|
|
|
#205 |
|
Zakorzenienie
|
A nie jesteś może ze Śląska? To się zabiorę z Tobą
!
|
|
|
#206 |
|
Zadomowienie
|
jagaba - osobiście nie spotkałam osoby, która po przyjeździe z Lednicy głęboko nawróciła się. Raczej więcej o tym czytałam. Nie wiem ile w tym prawdy ... I to nie oto mi chodzi ...
Ja wiem, że Bóg jest tuż obok i cieszy się, że jestem. Jestem szczęśliwa i właśnie to jest szczęściem i niczego więcej już mi nie trzeba... ![]() Jednak te tłumy w Lednicy - skupionych wokół Boga i Kościoła, który owszem może i jest Im bliski, ale czy aż na tyle ? Przecież w tygodniu Kościoły są puste a i w Niedzielę młodzież z trudem wytrzymuje. I wcale nie uważam, żeby każdy codziennie latał do Kościoła - ale to też nie w tym rzecz Na pewno podejście wielu ludzi jest dalekie od ideału, ale może jest to dla Nich sygnał do nawrócenia. Nie bądźmy od osądzania innych ... ![]() Bóg nie ma być dodatkiem do życia. Przyjacielem, któremu poświęcimy godzinę w Niedzielę. To z Nim mamy rozpoczynać każdy dzień i nie tylko rozpoczynać, ale kroczyć przez całe jego trwanie wraz z Nim. Nie lubię tłumów ludzi ... ale lubię śpiewać chrześcijańskie nutki I to też nie jest główny powód do rozmyślania nad wyjazdem. Główny powód i jedyny: wiara, wierność wszędzie ... To bardzo miłe, że aż tylu młodych zbierze się w tym dniu na polach lednickich ![]() moniaszelki - odważna dziołcha z Ciebie ![]() Ja czułabym się troszkę niezręcznie, ale po jakimś czasie - zaklimatyzowałabym się Tylko póki co - ciężko jest mi się teraz właśnie na to zdecydować ;> A Tobie uda się to jeszcze szybciej, skoro zapisałaś się Byłaś już kiedyś ?
- Jan Paweł II http://kropelka-wiary.pl/ WYMIANA - oczy: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=497260 Edytowane przez Nektarynka Czas edycji: 2010-05-31 o 20:48 |
|
|
|
|
#207 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Już jedziesz mi klimatyzowanie się z nowymi ludźmi zajmuje coś koło roku ale..nie bede rezygnowac dlatego ze wokol mnie sa sami ateiści albo mają wazniejsze sprawy :| Bóg nam dopomże! ![]() pierwszy raz tam jadę ![]() niestety nie, z Kujaw i Pomorza
Edytowane przez moniaszelki Czas edycji: 2010-05-31 o 21:04 |
|
|
|
|
|
#208 |
|
Zakorzenienie
|
my byliśmy z chłopakiem dwa razy, bardzo łączy taki wyjazd pielgrzymka, mozna spojrzeć inaczej na wszystkie sprawy a przede wszystkim radość jaka panuje na lednicy jest bardzo zaraźliwa.
świetny temat w tym roku widze..kobita.. oj pojechałabym |
|
|
|
|
#209 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mniej więcej o to mi chodziło- na Lednicy wszyscy(tak pogeneralizuję trochę) czują się świetnie- miłość, szczęście, wspólnota- ogólnie idylla. Ale ile w nas z tego zostaje potem? pisząc o bieganiu do kościoła nie miałam też na myśli "odbębnienia" mszy w niedzielę. Chodziło mi właśnie o taką wewnętrzną przemianę-i to, że nie zawsze jest ona silna- ba- nie zawsze jest. Jeżeli chodzi o tłumy i śpiewy, tańce swawole to myślę, że dla wielu to jest właśnie czynnik decydujący o powrocie na Lednicę.
|
|
|
|
|
|
#210 |
|
Zadomowienie
|
moniaszelki - Hehe, mam mętlik w głowie, pełno myśli ZA i PRZECIW, do końca tygodnia mam czas, ale raczej nie pojadę ;-) Myślałam, że znajoma jedzie z ekipą parafialną (byłoby troszkę raźniej) ale Ona nie jedzie. Resztę paczki znam z widzenia, z niektórymi zamieniło się kilka słów, ale jakoś tak dziwnie włączyć się do takiej grupy, gdzie Oni w większości czas spędzają razem. Pewnie podziałów i tak nie byłoby, wszak jesteśmy z 1ej parafii, ale nie chciałabym się rozczarować
Dlatego jestem pod wrażeniem, że Ty zaparłaś się i jedziesz - i to pierwszy raz - nie no ..... szczena mi opada Nie chciałabym żeby Lednica zmieniła się w zbiorowisko ludzi, którzy jadą pobawić się jeden dzień i noc, a kolejnego dnia rzucają mięsem - nie chciałabym żeby zmieniło się znaczenie, wartość tego spotkania, dlatego potrzeba ludzi, którzy pojadą tylko i wyłącznie z powodu silnej więzi z Bogiem
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:04.

Ale życzę cudownych przeżyć 

Włosomaniaczka 

Dlatego jestem pod wrażeniem, że Ty zaparłaś się i jedziesz - i to pierwszy raz - nie no ..... szczena mi opada