|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3541 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: ZAZDROŚNICE VIII - majowy sabat Zazdrośnic!
Cytat:
PIszesz, że jestes masochistką .... Uwierz. Jesli zobaczysz, że żadnych szans nie ma na to, żadnej nadziei, że kiedykolwiek jeszcze bedziecie razem -sama sie wycofasz. Moim zdaniem dobrze zrobilaś zgadzajac sie na ten uklad z przyjaźnią... Może teraz TZ wydaje sie, że tego chce... za jakiś czas widzac np jak cierpisz i tęskniac za Tobą dojdzie do wniosku, że rozstanie bylo błedem i wróci. Tego Ci zycze, bo widac jak bardzo Go kochasz. NIe wiem, czy kojarzysz w jakiej sytuacji byłam jeszcze kilka msc temu, ale powiem Ci co mi pomogło- sen... Przesypiałam ten okropny czas i jakoś dałam rade.... Ty też dasz, trzymam kciuki... z tym, że zycze Ci, żebyscie wrocili jednak do siebie. :tuli: |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3542 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym raczej przypuszczala, ze bardziej zateskni, kiedy nie beda sie spotykac. Byc moze zacznie mu czegos brakowac, zobaczy, co stracil... Poza tym bedzie wiedzial, ze wanilia potrafi zyc bez niego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3543 |
Zakorzenienie
|
witajcie
![]() moj wczoraj normalnie przeszedł sam siebie. znalazł na allegro takie dwie kiecki co mu sie spodobaly ( nie moge powiedziec ze mi nie ![]() ![]()
#3544 | |||
Zadomowienie
|
No własnie.. Było.
Nie wiem dlaczego tak sie stalo. Cytat:
Moze gdybym miala kogos kto mnie wesprze, pomoze itd to dlabym rade ale nie mam nikogo takiego. Bede okropnie cierpiec. Ale nie chce sie od niego odsuwac. Cytat:
W ciagu dnia musze sie trzymac bo nie chce zeby ktos mnie widzial w takim stanie. Chcialabym zeby zatesknil. I wiem ze lepiej by bylo gdybysmy sie nie spotykali ale tak jak mowie nie potrafie tak. Mieszkamy niedaleko wiem ze w kazdej chwili mozemy sie spotkac i nie chce z tego rezygnowac z jednej strony. Z drugiej wiem ze zeby zatesknil lepiej jak bysmy sie nie widzieli. Bledne kolo. Nie wiem co robic. Cytat:
Tak samo mysle o tej przyjazni. I powiedzialam mu ze jezeli robi to bo widzi w jakim jestem stanie to niech sobie odpusci. Ale powiedzial ze tak nie jest. Mowi ze chce byc przy mnie chce mnie wspierac, pomagac mi. Tyle ze ja za kazdym razem gdy sie spotkamy placze. I mowielam mu ze predzej czy pozniej bedzie mial tego dosc i powoli zacznie sie ode mnie odsuwac. Zaprzeczyl oczywiscie powiedzial ze nigdy tak nie bedzie, ze spedzil ze mna duzo czasu i ze jestm bardzo wazna i nie pozwoli mi cierpiec i zadreczac sie samej. On wytrzyma moj placz chociaz serce mu peka itp. Wiem Nafi ze lepiej sie nie spotykac. Napisalam to wczesniej ale ja tak nie umiem. Z nim jest mi ciezko ale bez niego nawet sobie nie wyobrazam. Wpadne w jakas depreche.
"Może możemy być szczęśliwi gdziekolwiek.. Móc zawsze i wszędzie już polegać na sobie.." ![]() http://s4.suwaczek.com/200608254438.png moja wymiana: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...7#post43272007 moje poszukiwania: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=653440 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3545 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie litość miałam na myśli ![]() Oprócz milosci jest przeciez miedzy nimi nadal przyjaźń(nie rozstali sie przeciez w gniewie). Myśle, że *wanilia*o wiele bardziej bedzie cierpiec, gdy straci z nim całkowicie kontakt. Dla własnego dobra powinna jednak stopniowo odsuwać sie od eksa(nie po to, by zapomniec, ale po to, by uczyć sie żyć bez niego). Jeśli kiedyś wróci do niej-ok, jeśli nie to żyć trzeba nadal i pokazać sobie (nie jemu czy innym!), że jest dorosłą kobieta i umie odnaleźć sie w świecie nawet wtedy, gdy nie ma przy sobie tej "drugiej połówki". *wanilia* trzymaj sie dzielnie kochana ![]() ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Cytat:
Nie wyobrazam sobie takiej sytuacji. No nie wiem...to już Twoja decyzja. Ja jednak nie rozumiem jednej kwestii- co spowodowało to 'wypalenie'? daczego wcześniej nie sygnalizował ci, ze cos jest nie tak? Powiedzial ci, ze juz cie nie kocha? Czy moze to wypalenie oznacza chwilowe odsuniecie sie od siebie, nabranie powietrza, odreagowanie (stresów np.)? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3546 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja nie potrafie nie zadzwonic w ciagu dnia, wieczorem na dobranoc, nie spotkac sie itp. Musze narazie utrzymywac z nim kontakt. Inaczej bedzie ze mna jeszcze gorzej. Co do wypalenia... Pamietsz jak było miedzy nami jakies pol roku temu? On pozniej dl nam sznse ale podobno nie byl pewien swoich uczuc. I przez pol roku mnie tak zwodzil az wkoncu stwierdzil ze ze mna pogada. Co zreszta bylo troche wymuszane z mojej strony. Nie wiem kiedy sam by sie okreslil, jak dlugo by to jeszcze ciagnal.. Powiedzial mi ze on nie wie co to jest milosc i nie wiem co do mnie czuje. Nie kocha mnie bo nie wie co to znaczy.. wiem ze to dosc glupie. Ale z jednej strony to rozumiem. On sam nie potrafi powiedziec do konca o co mu chodzi, co mu przeszkadzalo.. Czesto sie spotykalismy i on nie potrafil sie cieszyc ze spotkan ze mna.. Tyle ze to nie zawsze ja zabiegalam o spotkania.. Powiedzial ze wydaje mu sie ze juz mnie nie kocha. Ale nie wie co bedzie kiedys. Nie daje mi nadzieji czy cos ale nie wie co to bedzie.
"Może możemy być szczęśliwi gdziekolwiek.. Móc zawsze i wszędzie już polegać na sobie.." ![]() http://s4.suwaczek.com/200608254438.png moja wymiana: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...7#post43272007 moje poszukiwania: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=653440 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3547 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
gdy eks ze mna zerwał byłam w rozsypce... Zabiegałam o kontakt, strasznie tego potrzebowałąm. Ale jego milczenie uświadomilo mi, ze nie tedy droga. Pewnie gdybysmy utrzymywali kontakt dłużej bym to wszystko przezywała, a tak dosc szybko sie z tym uporałam. Nie odzywał sie przez jakis czas i ja ZMUSZONA byłam do tego, zeby sie pozbierac. GDyby sie odzywał ja wciaz miałabym nadzieje, że kiedys do mnie wroci. Przykład- odezwał sie kilka dni temu. Dopytywał co u mnie, czemu do niego nie pisze, czemu sie nie odzywam, co porabiam poza praca itd... Opowiadał o tym, jak jego zycie teraz wyglada itd... Zaczełam sie zastanawiac o co mu chodzi, ale po rozmowie z przyjacielem doszłam do wniosku-a ciul z nim. Zostawił mnie, niech żałuje teraz. Swoja godnosc mam. Kumpel stwierdzil, ze jesli na kolanach przeprosi za swoje zachowanie i dowiedzie, ze jest wart mnie to moge rozważyc, podkreslam, rozważyc powrót do niego...ale tak niech sie buja... I tego sie trzymam. Chyba nawet lepiej mi bez niego, niż z nim.... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3548 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja mam go na wyciagniecie reki. I to nie ja zabiegam o spotkania tylko on bo sie martwi o mnie. Wiesz gdyby on mi teraz powiedzial ze jednak sie mylil i chce wrocic to bylabym mega szczesliwa ale tez bym sie zastanawiala. Bo nie wiem czy kolejny raz bym wytrzymala ta niepewnosc. Pewie bym sie zgodzila bo bardzo mi zalezy, kocham go, potrzebuje ale boje sie. Ja nie moge powiedziec jak byloby mi lepeij bo nie jestem sama. Nie czuje sie tak. Moge tylko powiedziec ze nie wyobrazam sobie ze jego nie ma. Tyle..
|
![]() ![]() |
![]() |
#3549 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co wg niego ma sie teraz zmienic miedzy Wami? To dość istotny szczegół, o ktorych coś mało Ci chyba powiedział. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3550 | |||
Zakorzenienie
|
Cieżko mi zrozumieć Vanilię, bo ja jestem inna kobietą. Kiedy facet nie jest pewny swoich uczuc, chce sie rozstac ja tym bardziej sie zawsze odcinałam- zero kontaktu. Zawsze działało. Wystarczy isc na wątek rozstaniowy. Poczytac. Dziewczyny, ktore po rozstaniu utrzymywały kontakt, cierpiały bardziej, bo byly na bieżaco ze sprawami exa. A nadejdzie dzien kiedy ex Vanilii zacznie chodzic na imprezy, spotkania, pozna kogos.
Cytat:
Gdybys sie odcieła (tak jak zrobila to Koszka) on predzej by zrozumial, ze popelnił blad. Facet zaczyna myslec kiedy traci grunt pod nogami, kiedy faktycznie do niego dotrze ze Cie stracil. Cytat:
Cytat:
![]() |
#3551 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak juz pisalam wczesniej, tez jestem za ta opcja. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3552 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem własnie czy nie dlatego eks sie teraz do mnie odyzwa. Urwałam kontakt z nim i chyba zatesknił.......... mmoze u Ciebie*wanilia* tez sie to sprawdzi? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3553 |
Zakorzenienie
|
Ja uważam podobnie jak reszta. Wg mnie kilka dni bez siebie dobrze zrobi.
#3554 |
Zadomowienie
|
Można powiedzieć, że sytuacja wanilii jest trochę podobna do mojej. Z tym, że to ja byłam przemęczona tym związkiem. Nie zerwałam, dlatego że przestałam go kochać. Ale potrzebowałam odetchnąć, bo będąc z nim nie można było dojść do żadnego porozumienia.
Nie wiem co on czuje, ale może też potrzebny mu jest taki oddech. I też jestem za tym, żeby od razu z związku na przyjaźń nie przechodzić. My zaczęliśmy się spotykać po jakimś miesiącu. Każde z nas miało czas na zastanowienie się, na zatęsknienie i przemyślenie wszystkich spraw. Widać, że uczucie u nas wygrywa, jak narazie. Chociaż też się boję, boję się, że jak teraz się nie uda, to będę musiała zakończyć to definitywnie. Nie wiem co mam robić. Jeszcze wczoraj się troszkę rozczarowałam... Ale sama już nie wiem czy słusznie. Napisze Wam w klubie o co chodzi.
#3555 |
Zakorzenienie
|
A ja mam pytanie gdzie jest ten klub ? Bo szukałam i niestety nie znalazłam
![]()
![]() |
#3556 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3557 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję ![]()
![]() |
#3558 |
Zakorzenienie
|
A co tam u Was dziewczyny? wanilia jak sie trzymasz?
#3559 |
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o mnie obecnie robię sobie manicure.
![]() A niedługo muszę iść z psem na spacer no i potem biorę się za naukę.
#3560 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Wanilio ![]() ![]() ![]() Ciekawe jak u mnie z tym dniem próbnym będzie.... ![]() ![]()
![]() |
#3561 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiec jak dla nie to roznica jest taka ze nie bedziemy sie kochac doslownie i w przenosni ;| Bo oprocz tego ma byc tak jak wczesniej. Cytat:
Teraz mi ciezko tak sie odciac. Jak wyzej ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ze sie wypalil. Ja nie wiem czy cos takiego da sie uratowac. Poza tym mysle ze gdyby chcial tylko odpoczac to zerwalby kontakt a nie spotykal sie ze mna nadal. Wiec sam juz nie wiem.. Chcialabym sie mylic ale z drugiej strony boje sie ze mam racje... Kiepsko sie trzymam przyznaje... Cytat:
![]()
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3562 | |
BAN stały
|
Cytat:
Wiesz, sama nie wiem co o tym myslec... Ale skoro on Cie nie kocha to po co chce sie z Toba spotykac? Zeby Ci bylo lzej? Zeby zagłuszyć wyrzuty sumienia czy po prostu zeby sobie zostawic wolna furtkę? A moze on juz od jakiegos czasu nie widzi w Tobie kandydatki na swoja partnerke tylko po prostu kumpele? Nie rozumiem go szczerze mowiac... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3563 |
Zakorzenienie
|
wanilka pamietaj o jedym na sile nikogo nie zatrzymasz. w tej calej walke o jego milosc, o powrot do zwiakzu nie zatracaj siebie. Pamietaj zeby sie nie ponizac, nie plaszczyc przed facetem. czasem ciezkie decyzje trzeba przyjac na klate i uniesc sie honorem a nie plakac i rozpaczac robiac to coraz wieksze cuda by wrocil.
Nie pozwol sobie byc dziewczyną na doczepke. Zobacz teraz cale swoje zycie uzaleznilas od niego. to on ma sie nawrocic, to on ma przemyslec, zdecydowac, on bedzie tu panowal. Gdybys sie oddalila i pokazala mu ze oprocz niego masz swoje zycie, ze swiat ci sie nie zawalil wiedzialby ze moze cie stracic. (teraz on wie ze cokolwiek nie bedzie robil, Cie nie straci bo tobie bardzo zalezy). powodzenia, choc moze nie bedzie łatwo
#3564 |
Zakorzenienie
|
![]() Mnie się wydaje, że on się po prostu znudził, chciałby spróbować czegoś nowego (pamiętam tą sytuację kiedy poszedł gdzieś do klubu, Wanilia nic nie wiedziała i się tam spotkali..). Teraz, jak sam mówi, chce z nią utrzymywać kontakt, bo się martwi, widzi jak ona cierpi. Ale ona będzie cierpieć jeszcze bardziej gdy będzie musiała znieść fakt, że on się spotyka z innymi (to akurat wiem z autopsji), chodzi na imprezy. Każdy wieczór ze świadomością, że teraz on jest np. na dyskotece i podrywa inne dziewczyny bo jest wolny będzie bolesny. Pierwsze dni/tygodnie najtrudniejsze, bo najsilniej odczuwa się brak tej drugiej osoby, jest nagła zmiana sytuacji, życie wywraca się do góry nogami. Potem już górki. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3565 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czytam dalej, by się dowiedzieć więcej ![]() ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Cytat:
Dobrze w sumie, że rozstaliście się bez kłótni i zgrzytów (no chyba, że o czymś nie wiemy). Owszem, można się przyjaźnić po związku, ale tylko wtedy, gdy obie strony nie czują już miłości do siebie. Trzymaj sie kochana! Będzie dobrze, być może wrócicie do siebie. Jeśli nie, to jedyne co mogę doradzić (gdybym była na Twoim miejscu) to odseparować się od niego, bo to nie wyjdzie Ci na dobre, takie spotykanie się z nim. Jeśli nie macie już być razem, Ty musisz o nim zapomnieć, zapomnieć o swojej miłości do niego. Ale to tylko moje zdanie, ja przynajmniej bym tak zrobiła. Pokochać da się na nowo, na pewno, tylko trzeba na to czasu, czasem mniej, czasem więcej ![]() ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- Cytat:
Może skoczysz do ginekologa i zaczniesz brać tabletki? Raz na jakiś czas można sobie że tak powiem zatrzymać okres. Mi miał wypaść na wesele kuzynki, wzięłam 2 opakowania pod rząd, okresu nie było, zmartwień też nie. Pomyśl nad tym ![]() ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Cytat:
Zapytaj go czy zdaje sobie sprawę, co to znaczy miec miesiączkę, a tym bardziej latem, gdy jest gorąco! Powiedz mu Mandy, że tu nie chodzi tylko o seks, ale o Twój komfort. A jeśli chodzi o seks, to on jest też częścią życia, a jak jest się młodym i ma się okazję do bycia sam na sam to dlaczego nie korzystać. Dziwny ten Twój TŻ... Mój by raczej powiedział: nie martw się, będzie dobrze, coś wymyślimy - tudzież żartem - dobry koń po największym błocie pojedzie ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3566 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Musisz czesciej dzielic sie z Nami madrosciami Twojego TZta ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3567 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Mam doła ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3568 |
Zakorzenienie
|
Oj, wolę nie
![]() Czasem to mi słów braknie na to co on powie. Rozbrykał się, nie powiem ![]() Chociaż on od pierwszego spotkania był taki, hmmm otwarty ![]() "Zerżnę Cię w tej dzikiej koniczynie" ![]() ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- A ja, jak to ja, mam problem z samą sobą. Szukam pracy, yhy. Przez moją niską samoocenę wstydzę się wejść do jakiegoś sklepu w centrum handlowym by zostawić swoje CV ![]() Serio ![]() Muszę coś z tym zrobić, bardzo źle się z tym czuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3569 |
Zadomowienie
|
a ja znowu wstałam późno, ale wczoraj do 5 pisałam wstęp, który miałam promotorowi wysłać
![]()
#3570 |
Zakorzenienie
|
http://www.youtube.com/watch?v=1LicGc1NOQU
Hit na szkolnych dyskotekach ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:17.