![]() |
#181 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozmowy w toku... Zawital do nas bocian :) cz. 2
Cytat:
![]() Kasieńko ja po kefirze mam wzdęcia jak nie wiem i jelitka bolą, a tak lubię...ale mężuś kupi mi ogórasy kiszone dzisiaj i zjem i popiję wody i dogryzę śliwkami suszonymi, może mnie ruszy, dobrze, że Ciebie ruszyło, kurde to jest masakra, ale jak urodzimy, to nie będzie już ucisków i będziemy miały ulgę ![]()
![]() |
#182 |
Rozeznanie
|
Karolinko - oby ci kochana pomogło
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A ja przyszły tydzień spędzam u lekarzy.. poniedziałek - badania, wtorek USG, ECHO, środa stomatolog, czwartek ginekolog.. no bajka... ![]() ![]()
#183 |
Zakorzenienie
|
Czesc laseczki
![]() U mnie wszystko o.k... ale mam taki sam problem jak carol tez meczą mnie zaparcia az czuje ból jelit a nie moge nic zrobić... spróbuje zjesc tarte jabłko może cos pomoże a jak nie to suszone sliwki... ![]() Pogoda u mnie do bani... chyba jakies złe cisnienie dzisiaj bo jestem okropnie spiąca i mam okropne duszności, chyba nie wyjde dziś z łóżka... ![]()
#184 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Witaj ![]() Witajcie kochane dziewczynki ![]() Ja wczoraj cały dzień prawie przeleżałam, miałam skurcze, dość nieregularne ale prawie przez cały dzień, i były tak co 10, 7 nawt raz się zdażyło że po 4 min. Ogólnie to bardzo się martwie bo od soboty Filuś strasznie mało się rusza, i zastanawiam się czy nie pojechać na ostry dyżur by to sprawdzili czy wszystko ok. Szczerze to wczoraj wypiął się może pare razy i raz mkiał czkawkę a dziś chyba tylko raz się wypiął. W nocy jak wstawałam to cisza. Więc jestem ogólnie bardzo wystraszona. Wczoraj mężuś mój kochany wstawił do prania ciueszki Filipka (kolorowe 2 pralki już uprane) jeszcze tylko białe jedna pralka została. Wszystko wysuszone w suszarce milusie i fajniusie (tylko nie pachnie wogóle ![]() ![]() Karolinko i Olu współczuje nocki, moja była nie najgorsza tylko cały czas się martwie. Co do zaparć to ja praktycznie nie mam wogóle wręcz przeciwnie z rana muszę biegiem leciewć do łazienki. Tylko nie wiem czy to dobrze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#185 |
Zadomowienie
|
na pewno się inaczej Filipek ułożył i ma się dobrze w brzuszku! nie martw się Karolciu!
ja już wróciłam z tej glukozy i powiem wam, że pierwsze pobranie zrobiłam tak z półtorej godzinki po śniadaniu (zjadłam trochę płatków z mlekiem) tak jak mi kazała lekarka. ale nic się nie przyznałam w labie, pobrali mi krew dali glukozę i po godzinie pobrali znowu. nie wiem, widzę że w laboratoriach robią na czczo a mi kazała po śniadaniu. więc zrobiłam tak jak mi kazała ![]() carol, zaparcia to nic fajnego, ja to piję strasznie dużo wody i jabłko jakieś zjem, to mi raczej pomaga. no chyba że mam jakiś hardcore. bardzo dobry jest też espumisan easy taki proszek, przeczyszcza od razu tylko trzeba taką sporą dawkę wziąć, ale nie wiem czy można w ciąży. |
![]() ![]() |
![]() |
#186 |
Wtajemniczenie
|
Dzisiaj tez nie mogłam spać.Mój tż wyjechał i mam nerwy straszne, czy wszystko u niego ok, bo pojechał do Rosji, a ja mam jakos złe wyobrażenia o tych rejonach.
Poza tym sikam jak szalona.Czasami to juz co godzine musze kibelek zaliczyć!Potem wracam do łożka i mija dluga chwila zanim znowu zasypiam. Latkoo narazie sie nie denerwuj, ale chyba lepiej by było gdybyś pojechała na izbę przyjęć.Podłączą cię do ktg, wszystko sprawdzą, a ty będziesz spokojniejsza. Ja wczoraj nastawiłam jedno pranie ( jescze ze 2 pralki przede mną) i zła jestem bo dzisiaj deszcz pada, więc na balkonie nie wysuszę...A nie mam takiej wypasionej pralki niestety, ze wyciągam z niej suchutkie rzeczy ![]()
#187 |
Zadomowienie
|
na necie też teraz wyczytałam, że ten test przesiewowy 50mg między 24-28 tc nie musi być na czczo i nie ma znaczenia pora dnia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#188 |
Rozeznanie
|
Metropolitan - No to nie masz się czym martwić kochana.. fajnie , że masz to już za sobą... U nas to w ogóle tak jakoś się utarło , że lekarze od razu dają skierowanie na 75 g glukozy..
A ja od rana na intensywnych obrotach, wstałam , posprzątałam mieszkanko, wstawiłam pranie, teraz biegnę do miasta po prezent dla Wikulki z okazji dnia dziecka.. ![]() ![]() Zmykam, odezwę się później.. buziaki
Wikulka - 08.11.2005 ![]() Kubuś 23.10.2010 ![]() Edytowane przez skorpionek19 Czas edycji: 2010-05-31 o 10:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#189 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Co do glukozy to ja robiłąm na czczo. Moja gin. powiedziałą że można zrobić po jedzeniu ale wtedy trzeba i tak przyjść jeszcze raz żeby pobrali krew ile na czczo glukoza wynosi. Test pokazuje o ile wzrasta. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#190 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczynki
![]() ![]() ![]() U nas spokojnie.. Mala śpi, je, robi kupę.. ![]() Ja testuje jedzonko.. zjadłam 3 truskawki, lody i nic ![]() Wogole mam faze na biszkopty ![]() ![]() W sobote byliśmy sobie na pierwszym spacerku, mała caaały spacer spała.. a ja ledwo wracałam bo chyba za długi dystans był.. w sumie tydzien leżałam leżałam a tu taki spacer ![]() No ale małej się podobało i w nocy obudziła się tylko 2 razy ![]() ![]() I jedziemy dziś do tego urzędu zarejestrować Nusię, i do przychodni. i na zakupy. muszę kupić następną paczke pampków jedynek bo zurzyłam 2 paczki i mam dwójki a tu za duuużeee.. ![]() i chwale się tygodniową Blaneczką ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#191 |
Raczkowanie
|
![]()
witajcie.
jak zwykle ciezko was doczytac ![]() ja w miare w dobrym humorku,wreszcie otrzymalismy zwrot podatku i tak sie zastanawiam czy na ten dlugi weekend nie pojechac do rodzicow do koln? ![]() ![]() ale martwi mnie bo jakos malo czuje junior(ke)a ,niby sie brzus wypina jak sie wierci ale samych kopniakow jakos malo....kurde a usg dopiero we wtorek za tydzien ![]() brzucholki sliczne,i chyba jednak Kasiu_dublin tez masz maly brzus ale wieksza ciaze,wiec chyba skoncze sie martwic.. ![]() wy juz torby pakujecie... ![]() ja piore wszystkie oprocz tych nowiutkich,ale posciel piore,nawet nowa,milsza bedzie. ostatnio wam pisalam ze moje autko odmowilo posluszenstwa i je sciagalismy....przeszlo reanimacje i teraz smiga jak nigdy... ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- jaka sliczna Blaneczka!!! ![]() ![]() ![]() ![]() Jasiulek Riana witam serdecznie!!!! ![]() ![]()
#192 |
Wtajemniczenie
|
Kardashi jaka sliczna ta twoja kruszyna!Ja tez chce taką laleczkę!No i zeby tez taka grzeczniutka była
![]()
#193 |
Zakorzenienie
|
kardashi blaneczka jest przesliczna
![]() ![]() ![]()
#194 |
Raczkowanie
|
oki laseczki uciekam do kuchni,mam do ugotowania obiadek
zajrze do was potem ![]()
#195 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Po prostu miodzio ![]() ![]() Dzwoniłam do moje gin. o poradę, powiedziała żebym zjadła batonika czekoladowego (nie miałam zjadłam 4kostki czekolady i mi niedobrze) i po pół godziny zaczęłą przez godzinę liczyć ruchy, jesli w ciągu godziny będzie 10 i więcej to mam się nie martwić, jeśli mniej to pojechać do szpitala. Ogólnie mam fatalny humor siedzę i płacze, nie wiem czy to przez pogodę czy przez co ale czuję się fatalnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#196 |
Wtajemniczenie
|
LAtko kochana nie wkrecaj sobie!! Synek na pewno ułożył się tak, że go nie czujesz, lub po prostu ma dziś lenia!! Ja też tak mam ze są dni ze sie wcale nie rusza ale to nie powód do zmartwien! wiadomo jesli by to trwalo dluzej to wtedy tak!! Także spokojnie, na pewno zaraz się ruszy a twoje nerwy on tez czuje i moze sam jest przestraszony! Laska uspokój się!!!!
Kardashi no królewna pierwsza klasa!!! co ty mówisz zużylaś w tydzień 2 paczki jedynek??? Kurde a ja kupilam 2 małe paczki bo pomyslalam ze wystarczy. |
![]() ![]() |
![]() |
#197 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Co do pieluszek to ja narazie mam jedną paczkę 46 chyba sztuk. NA razie nie kupuje więcej bo nie wiem czy te będą dobre i czy małemu będą pasowały, ja kupiłam bella pieluszki położne mówiłóy że są całkiem dobre i mają specjalne wycięcie na pępuszek żeby nie podrażniać go pieluszką. No ale czy są dobre to sama sprawdzę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Zadomowienie
|
Czesc dziewczynki,
Ja tak tylko na chwile bo mam strasznie duzo roboty. Dzisiaj jeszcze jakos daje rade do was zajrzec ale od jutra zacznie sie totalny sajgon ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#199 |
Zakorzenienie
|
Karolinko kochanie ja takie skurcze miałam w zeszłą niedzielę, identyko, w pon miałam wizytę i mam tylko brać Isoptin 4 razy dziennie, ale powiem Ci, że brzuś się dalej spina, mniej ale i boli tak dziwnie przy tym, też się martwię. A Filipek na pewno cały i zdrowy!!! Mój dzisiaj też ma lenia i mniej sie rusza. Kochanie nie martw się, a w razie czego jedz do szpitala, ja Ci powiem, że moja Ola tak sie wyciszyła przed porodem...kurde ja coś czuje, że my sie rozpakujemy wczesniej...ja sie modle zeby te 2 tyg donosic i wtedy juz bedzie wszystko ok.
Zazdroszcze wypróżniania ![]() ![]() Karolinko esputicon i espumisan mozna do woli brac, mnie to juz tez nie pomaga....Jelita bola, że hej nie mówiac o gazach, nawet nie mozna ich czasami wypuscic ![]() Kardashi mała jest cudowna!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!! ja też chcę takiego aniołeczka!!!! Kasieńko dziękuję kochana zamiłe słowa ![]()
![]() |
#200 |
Raczkowanie
|
dziewczyny nie martwic mi sie tutaj i nie smutac!
![]() wszystko bedzie dobrze kochane,wasze maluchy to juz Olbrzymy i pewnie nie maja miejsca zeby fikac fikolki... a ja wstawilam szynke w sosiku na obiadek,do tego mlode ziemniaczki z koperkiem -uwielbiam!! ![]() zaraz musze znikac po mala do szkoly, a moze tez torbe spakuje....raczej pojedziemy do rodzicow ![]() uwielbiam takie wypady,w zeszlym roku jak bylo cieplo to co tydzien gdzies bylismy,a to nad morze wypad,a to plock i zoo,poznan,takie tam zwiedzanie ale mloda to juz kawal swiata widziala... ![]()
#201 |
Wtajemniczenie
|
Nie ma nie ma kolejka obowiązuje
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#202 |
Rozeznanie
|
Kardashi - córeńka śliczniutka, taki aniołeczek
![]() A dziewczynki co za plany z rozpakowaniem.., kolejka obowiązuje.. he he he ciekawe jak to wyjdzie w rzeczywistości.. oby terminowo, to będzie najlepsze rozwiązanie ![]() A ja wróciłam z miasta, przegięłam totalnie, nałaziłam się jak głupia, do tego zakupy.. Ale prezent dla mojego małego serduszka kupiłam, śliczny kask i ochraniacze ![]() ![]()
#203 |
Raczkowanie
|
tak ja mialam w sumie prezencik na dzien dziecka z glowy...
![]() jak bylismy na targowisku w niedziele po warzywka,kwiatki na balkon to przechodzilismy obok stoiska z posciela i recznikami....moja Klaudia ma doslownie hopla na punkcie Hannah Montana.....wisial ladny duzy kapielawy recznik z jej wizerunkiem....jak go zobaczyla to w oczach doslownie iskierki sie pojawily....dostala go i potem caluski dzien z nim chodzila... ![]() przynajmniej nie bedzie trzeba jej zaganiac do kapieli wieczorem...
#204 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rano byłam z siuśkami, teraz musze tylko odebrać wyniki i do gina. Nie wiem co jest grane, ale dziś już mnie tak plecy nie bolą... no lae wolę to sprawdzić, bo to już drugi raz w ciągu 2 tygodni. Cytat:
Co do prania ubranek ja tez będę prała, dlatego że nowe ubranka są usztywniane jakimś preparatem... znalazłam coś takiego na necie na ten temat Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#205 |
Wtajemniczenie
|
Latko i ile naliczyłas?
|
![]() ![]() |
![]() |
#206 |
Zakorzenienie
|
no i zapomniałam się pochwalić... zaczynam zakupy wyprawkowe na powaznie. Dziś kupiłam w biedronce 3-pak bodziaków i smoczki uspokajające (nie mam w planach podawania, ale z doświadczenia wiem, że czasami nie da się...)
|
![]() ![]() |
![]() |
#207 | |||
Wtajemniczenie
|
czesc dziewczynki
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ja wlsnie siadlam od rana ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() zmykam znwo do nauki juz nie mam sily ![]() ![]() ![]() ![]()
nasz ślub kościelny:15.08.2009 ![]() nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#208 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zjadłam czekoladę i Filuś łaskawie 10 ruchów wykonał wciągu godziny, ale jak na niego to i tak mało, zawsze jak dostał czekoladę to myslałam że mał z brzucha mi nie wyskoczy :/ No ale jestem spokojniejsza skoro gin. powiedziała że jak jest 10 to jest dobrze to już się nie martwie, no i kochane ja mam nadzieje że jeszcze do tego 36 tyg. to donosze, ja wcale wpychać się nie chce w kolejkę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#209 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cos te wasze Filusie w gorącej wodzie kąpane, tak im się śpieszy!!! Moj Michałek grzeczny, daje mamusi jeszcze spokój. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#210 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
wczoraj z TŻ oglądaliśmy wózki i spodobał nam się mutsy transporter ale z tego co dziś wyczytałam to ma takie średnie opinie wyszła tez nowa kolekcja bolder sd ecoline juz nie sa takie ciapkowate jak te stare bolder sd ![]() jednak tak czy siak są dwukolorowe a ja bym wolała cały ciemny najlepiej czarny podoba mi się tez graco symbio z 2010 ![]() wiec sama już nie wiem graco symbio: http://www.allegro.pl/item1045117005...i_wroclaw.html bolder sd ecoline ten kolor najbardziej mi się podoba ale to jasne na budce zimą ciągle będzie brudne ![]() brałyście któryś z tych wózków pod uwagę ?? Edytowane przez enis84 Czas edycji: 2010-05-31 o 16:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:09.