|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.
Czesc
![]() my po sniadanku-Wercia dzisiaj wstala przed 7.00 i buszowala po lozku nie dajac mi pospac-wlazila na mnie, palec do buzi mi wklada , no ale malza tez meczyla ![]() Kasiu Cytat:
![]() hehe rurki to byla 1 rzecz ktora po porodzie zjadlam-tesciowa mi przyniosla ![]() Cytat:
|
|
#3902 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.
Ma się rozumieć ![]() Dziękuję był miły,raczej noc ![]() Cytat:
dla Eryka.Cytat:
![]() ![]() He,he powiadasz,że Kubuś zakosztował piasku?Czyli pierwsze koty za płoty ![]() Gratulujemy premiery bułeczki
|
||
|
|
|
#3903 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
no wlasnie nie
![]() ale to jest taki dziwny bol - nie drapie mnie w gardle tak jak zawsze tyko mam taka jakby gule w gardle i ciezko mi przelknac sline i mnie boli normalnie jakby cos wielkiego stanelo mi w gardle i nie moglo przejsc dalej
|
|
#3904 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Zobaczymy...Ja też nie kucharzę z zamiłowania, tylko z konieczności , ale dla Malutka, to sama przyjemność jak je co ugotowałam. Chociaż wczoraj rosołek nie zabardzo Mu podpasował ![]() System też sobie opracowałam Cytat:
widok bezcenny.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dzisiaj już lepiej? Cytat:
![]() Cytat:
Muszę spróbować albo nie, bo znając mnie to mi zasmakują ![]() Cytat:
Pewnie ząbki, co? --- Kasiu zdrówka, szczęścia i radości z każdej, nawet najmniejszej rzeczy
|
|
|
#3905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moj brat zawsze tak ma a potem angino witaj
|
|
#3906 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Nie żartuj
ja codziennie muszę coś słodkiego zjeść![]() Cytat:
![]() Cytat:
My mamy sześć ![]() Czasem jest tak że kilka nocy pod rząd jest spokojnie przespanych,a dwie,trzy kolejne do bani mam nadzieję,że jak już coś to na zęby![]() Cieszę się że u Laurki wszystko ok Cytat:
|
|||
|
|
|
#3907 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
a angine juz miewalam no mowie tak dziwnie jakbym miala jakas gule w gardle, jakby mi cos stanelo ![]() dla mnie slodkie moze nie istniec czasem sie zdarza, ze wezmie mnie ochota ale rzadko predzej chce mi sie kotleta ![]() TZ przyniosl mi kwiaty i przeprosiloznajmilam, ze mam gdzies jego kwiaty i zeby spadal ja nie wiem czy nasz zwiazek ma przyszlosc w ogole
|
|
|
#3908 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A ja jem przez cały dzień ![]() Sylko, u nas wszystko ok. Wymioty okazały się jednorazowe Cytat:
![]() Będzie dobrze
|
|
|
#3909 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
![]() Komunia udana,chociaż Tomuś nie miał humoru i chiał być tylko u mamy albo taty na rękach. Przynajmniej się nie obżarłam bo się nim zajmowałam A powod braku humoru-to górna lewa jedynka, już jest na wierzchu![]() Katarzynko wszystkiego najlepszego , pociechy z Laury i Małża I żeby wszystko się ułożyło po Twojej myśli![]()
|
|
#3910 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Taka ze mnie kucharka![]() Dobrze sprawdzilam? Pomidory z mozarella??? Losos na to pomidor i mozarella? Milo by bylo gdybys podala w klubie przepisy na jakies fajne przekaski ![]() Cytat:
dla Tymka![]() Jak jestem w Pl to zajadam je namietnie ![]() Cytat:
Daj znac jak dzionek i najlepiej przespijcie sie z nim na popoludniowej drzemceCytat:
Chyba tylko migdaly moga tam urosnac![]() Cytat:
Pytalam wczesniej ile wazysz ![]() Mysle ze powinnas wejsc do klubu, przeczytac historie ktora napisalas ![]() Moja krolewna walnela sie wczoraj o stolik i byla pierwsza krewka I to w miejscu gdzie wychodzic jej bedzie gorna jedynka. Od jakiegos czasu miala tam spuchniete a teraz jeszcze skaleczone Na szczescie stalo sie to w miejscu ktore nie przeszkadza jej w dojeniu smoczka, butelki wiec jakos dajemy rade.Pospalysmy dzisiaj do 9tej ![]() ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Kasiu wszystkiego najlepszego z okazji twojego swieta Zdrowka i spelnienia marzen
|
|
#3911 | ||
|
Zakorzenienie
|
i co znowu pada
![]() ciekawe kiedy Werci wyleza kolejne zeby ![]() narazie ma tylko te jedynki na dole, patrzylam na gorne dziaselko ale normalne ani czerwone ani spuchniete i nic nie ma zadnej kropki Cytat:
![]() Cytat:
co ten gnom nawyrabial ![]() nie wygaduj takich rzeczy-bedzie dobrze
|
|
#3912 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() ale cos ok 50kg, a powinnam max 45! ahhh historia historia ale teraz wszystko sie zmienilo Cytat:
ale tyle by mnie trzymalo? a jak sprawdzic te migdalki? ehh TZ szkoda gadac, przegial pale po calej lini nie mam ochoty w ogole z nim rozmawiac
|
|
|
#3913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jadlam kanapke zagryzajac koreczkiemojej biedna Lenka Wercia wczoraj walnela sie w glowke z tylu.....ubieralam ja do kosciola i zaczela sie wyginac i oczywiscie polozyla sie na plecach ze zlosci a ze na lozku to walnela w deske placz byl ale szybko sie uspokoila
|
|
#3914 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
czeko Ty to masz dobrze, z tym malzem
moj umie tylko jajecznice ja chce takiego ptaszkaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aa http://www.wykop.pl/link/375852/ja-chce-papuge/
|
|
#3915 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w lusterku patrzylas czy sa powiekszone?i jak dotykasz to bola? kurcze musi byc dobrze ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
![]() fajny
|
|
#3916 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
bardzo wam dziekuje,Miło mi
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||||
|
|
|
#3917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czesc tak w ogóle Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2010-05-31 o 10:43 |
|
|
|
|
#3918 |
|
Wtajemniczenie
|
Miramejku współczuję nocki
![]() Svi Ty marsz do lekarza z tymi dolegliwościami gardłowymi ![]() magi cieszę się,że wymioty tylko jednorazowe były Syla ![]() morska dla Tymcia,co raz wiecej dzieciaków się nam puszcza![]() Wafelków nie jadłam,ale przy pierwszej okazji zakosztuję za poprawe formy,też chodzę jakaś nie tego nic mi się nie chce,ciagle na coś brakuje czasu i nie cierpię mieć zaległości.Ja sie witam znowu obfite dzeszcze u nas zapowiedzieli,co sie dzieje z ta pogodą?![]() Wczoraj bylismy w szkole na tym Dniu Matki i Ojca,fajnie było:część artystyczna,poczestunek,d la starszych dzieci trampolina,dmuchane zjeżdżalnie,plac zabaw Spotkałam koleżankę z którą chodziłyśmy razem do gina,ona 3 tygodnie wcześniej urodziła córeczkę przez cesarkę,pogadałyśmy:rolle yes:Dobra lecę ![]() Miłego dnia |
|
|
|
#3919 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() ale nie bola a ta gula to jakby dalej mi siedzi w gardle ehh nie mam gdzie skoczyc ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- dostalam w koncu zwrot za kojec ide na all
|
|
|
#3920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zawiez dzieci tesciowej i idz na solarium, wyskocz do kolezanki jakiejs a jak nie to zapraszam na slask ![]() a co chcesz kupic na all?
|
|
#3921 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
siedze w proszku jeszcze, tylko dresy ubralam maly jeszcze kima, mialam sie polozyc ale mi sie odechcialo Eryk w przedszkolu pogoda do bani ehh na all kojca bede szukac nowego
|
|
|
#3922 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() No od rana była u mojej mamy a później na imprezę poszłam Widziałam Ją może godz ![]() Wczoraj na krok nie odstępowałam Jej ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jakieś ciacha, ciasteczka, desery ![]() Kto wypije kawkę?
|
||||
|
|
|
#3923 |
|
Ola-Unhola
|
No i pospalismy.
Ale mi się dobrze kimało, rewelacja. Szkoda, że już po ![]() ![]() Miramej, biedaku. To pewnie zęby ![]() U nas nad ranem były płacze przez sen, ale że już pora wstawania Bartka była to Antosia rozbudziłam i przestał. Syla, biedna Lenka. Ale dobrze, ze tylko tyle A jak z pokarmem? Svi, moze coś do ssania sobie weź i przejdzie ![]() Nie wiem co to moze być. A papuga bosssska Svi, Eryk był moze na ty filmie? Nie wie na co mają iść chłopaki, chcę żeby było fajne (Bartek nie chce na disco robaki )
|
#3924 |
|
Zakorzenienie
|
Kat, ode mnie i Tominka równiez przyjmij najlepsze życzenia
![]() Svi, miłego polowania na all ja się wczoraj pokłóciłam z teściami - wiem, ze mam rację, ale ja tak mam wyrzuty sumienia, które mój małż skutecznie podsyca ![]() taka jestem głupia wiecie, ze od jakiegoś czasu teść się zajmuje Tominkiem jak jestem w pracy wczoraj pojechaliśmy do nich na obiad i oglądaliśmy zdjęcia z ostatniego grilla i przypadkiem natknęłam się na inne fotki - Tomuś siedzi na stole, a teściowa krok od niego się śmieje, a teść robi zdjęcie ![]() zwróciłam im uwagę, ze nie sadza się tak dziecka i nawet na sekundę się nie odchodzi, bo właśnie tak się zdarzają wypadki, a teść, ze to tak nie było jak wygląda, a tesciowa bała się konfrontacji i tylko z kuchni krzyczała, ze ona się nie będzie tłumaczyć bo nie czuje się winna i ona nie zostawia dziecka bez opieki ![]() te ich głupie argumenty tak mnie wkurzyły, ze powiedziałam im, ze jak tak się bedą zachowywać to im nie przywiozę więcej Tomka i kropka i zarządziłam powrót do domu oczywiście małż, ze trochę przesadziłam i ze teściowa się popłakała itd... ![]() mówię mu, że na niego też jestem zła bo tam był, a poza tym nie zabrał stanowiska przy rodzicach no i dziś zawożę Tomka do mojej mamy, a nie do teścia ![]() nie chce stawiać sprawy na ostrzu noża, ale ich zachowanie sugeruje, ze w ogóle nie widzą problemu, czyli nadal mogą go tak posadzić jak ich najdzie ochota na fotki na stole ![]() a mi chodziło tylko o to, żeby powiedzieli - to nie było rozsądne, więcej tak nie zrobimy i byłby koniec tematu
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2010-05-31 o 11:10 |
|
|
|
#3925 |
|
Ola-Unhola
|
Iwonko, ja piję kawkę "
---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- No tak nie wkleiłam filmu ![]() http://film.onet.pl/16968,,Jak_wytre...a_3D,film.html
|
#3926 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się
![]() Nie mam weny na cytowanie Wybaczcie.Weekend minął dośc fajnie. W sobotę byliśmy na ślubie, a wczoraj byli u nas Ci znajomi z Gdańska z 2-miesięczna Domi. Boziu jakie maleństwo!! Jak szybko zapomniałam, że Zoska też była taka maleńka W ogóle trochę się martwię, bo bardzo mało je ostatnio. Rano o 4 w sobotę zjadła mleko, potem dopiero obiadek o 12 No i potem już tylko parę chcrupek, duży słoiczek owocków i mnóstwo herbaty. I to wszystko. Wieczorem nic nie chciała, próbowaliśmy dać jej na śpiocha o 22, ale wypluwała smoczek. No i gwiazda zjadła dopiero dzisiaj rano o 6.30 240 mleka. Wiem, że takie niejadkowe okresy miało większoźść dzieciaczków, ale mimo wszystko się martwię. Powiedzcie mi, czy wasze dzeci w okresie zmniejszonego apetytu też tak mało jadły?? I ile to trwało? Dodam, że żadnych zębów nie widzę, w nocy śpi dobrze, tylko w dzień trochę marudzi i za uszy się ciągnie Miłego dnia
|
#3927 |
|
Zakorzenienie
|
i ja mam kawę, ale sie nie przyznałam.
chyba zrobie sobie przerwę od wizazu kilkudniową Svi zrobiłas może zdjęcie bucików? |
|
|
|
#3928 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
juz wczoraj bralam tabletki do ssania i nie pomaga
Unholy nie widze jaki film ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- oo juz widze Eryk nie byl ale mieli isc na to moze ich wysle na dniach
|
|
#3929 |
|
Zakorzenienie
|
Kat przyjmij serdeczne życzenia
I składam zaległe życzenia Antosiowi
Edytowane przez angy Czas edycji: 2010-05-31 o 11:21 |
|
|
|
#3930 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu, życzę Ci wszystkiego, co najpiękniejsze i najlepsze, pociechy z męża i Laurki, radosnych i pogodnych dni, pełnych szczęścia i miłości. Aby każdy nadchodzący dzień był tym najwspanialszym dniem w życiu i żeby zawsze otaczali Cię kochający ludzie.
![]() ![]() |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:55.

, Kuba wstawał co godzinę chyba i płakał 

, też pewnie będę musiała jakiś system opracować, bo na współpracę Kuby nie liczę
Zobaczymy...
, Kuba lubi jeszcze zakrętkę od Emolium, wkłada prawie całą do buzi
MACIEJKA SYNEK KOCHANY ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

I to w miejscu gdzie wychodzic jej bedzie gorna jedynka. Od jakiegos czasu miala tam spuchniete a teraz jeszcze skaleczone

Widziałam Ją może godz