"Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień 2010r. - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-31, 12:59   #2371
catro
Rozeznanie

Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
witam
ja dopiero na poczekalni u lipcowek
gratuluje szczesliwego rozpakowania
mam do was pytanie - czy ktoras z was uzywa laktatora tommee tippee? jesli tak to jak wasze wrazenia? zastanawiam sie nad kupnem sprzetu i nie wiem na co sie zdecydowac
ja mam ręczny TT - trochę go używałam i zaczął przeciekać (uszczelki zaczęły puszczać) - nie polecam

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
I troszkę Oli
Ale fajna myszka

Też się muszę swoją pochwalić

A co ona ma na nóżkach? półśpiochy czy leginsy?

catro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-31, 13:16   #2372
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka
Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień

Kurcze nie widzę tej maty na allegro... albo jestem ślepa albo jej nie ma
Ja wciąż się bije z myślami co kupić najpierw leżaczek czy matę?? Może teraz leżak a za m-c czy dwa matę?? Nie chciałabym bezsensu rzeczy nakupować, bo patrząc po karuzelke którą Młody nie jest zachwycony nie żałuję że kupiłam zwykłą canpola za grosze zamiast inwestować w jakąś FP mrowak a Ty kupiłaś w końcu matę??

Madziwnia ponawiam pytanie (pełna zazdrości o odciągniętą ilość mleka): Jak to robisz że odciągasz tyle a Michasia nie jest głodna?? Po karmieniu tyle odciągnęłaś?? Czy Ona przespała jedno karmienia i stąd to mleko?? Bo ja kompletnie nie mam pomysłu jak to zrobić by dziecie najedzone było, a zapas mleczka na moje wyjście powstał

Mój szalony syn pierwszy nocny sen ma długi bo ostatnio od 20-2, wczoraj w nocy obudziłam go po 2 bo myślałam że mi cycki pękną ... ale tak od tej 2 budzi się o 4 i o 6 Masakra!! Macie pomysł czemu nagle tak często jak noworodek??

Catro jak ja Ci zazdroszcze tego snu Oli!! Toż to rewelacja!! Ja swojego syna "nad ranem" rozgryźć nie mogę i tak oto prawdziwe spanie to jest do tej 2 później koniec

Edytowane przez Gmyrelka
Czas edycji: 2010-05-31 o 13:17
Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-31, 13:19   #2373
itakasia
Zakorzenienie

dzieki dziewczyny za odpowiedzi
Stary 2010-05-31, 13:34   #2374
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez catro Pokaż wiadomość
A co ona ma na nóżkach? półśpiochy czy leginsy?
leginsy na takich kilka par kolorowych .

Gmyrelka - z karuzelką pewnie się jeszcze przeprosi i wtedy przyda się i to że ma pilota tez żeby wlączyc i nie wybudzić dziecka . Te canpola sa beznadziejne dostałam to w prezencie dobijała mnie ta skrzeczaca pozytywna . No i taka z FP i tak można sprzedac prawie za tyle za ile się kupiło więc stratna na niej zbytnio nie bedziesz
Ja bym wolała mate niż leżaczek . U mnie np . szymek dośc szybko zaczął się sam przekrecac itp i na lezaku się budził na macie się bawił sam godzinami . ale oczywiście co dziecko to co innego .

ide na spacer przestało padac .
Stary 2010-05-31, 13:42   #2375
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
No i zdjątka- przed spacerkiem, na spacerku i z lezakowania na brzuszku

Aaaa... i żeby nie było... to przed spacerem to nie z tego dnia co ze spaceru Wtedy była lżej ubrana Żeby nie było, że dziecko przegrzewam
Śliczna córeczka
Ja dzisiaj ze starszym synkiem do lekarza idę bo przeziębiony, i tak będę szła na sam koniec przyjmowania wizyt, żeby ludzi nie było. Bo nie chcę żeby Erwi coś złapał. Jak ja nie lubię łazić do przychodni

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-31, 13:43   #2376
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Dla mnie ta canpolowa nie jest aż taka zła A młody usypia sam albo przy koniku z FP więc w sumie pilot nie jest mi potrzebny Ja się wciąż bije z myślami bo z maty pewnie by jeszcze nie skorzystał (a za m-c już bardziej) a leżaczek by mi nieco życie uratował teraz hehehe więc chyba w tym miesiący kupie leżaczek (tylko jaki ) a za m-c matę

I przypomniało mi się o co miałam zapytać:
1) gdzie się podziewa Łaciata?? Taka aktywna była pod koniec ciąży a teraz ciiiiiiiiiisza ...
2) z innej beczki: czy z 3-miesięcznym dzieckiem to można iść na basen z wodą chlorowaną czy lepiej ozonowaną?? Gdzie się kupuje pieluchy do pływania? Ja chyba się trochę pokompię z Mlodym w wannie żeby się nieco obyć ze wspólnym pobytem w wodzie

Stary 2010-05-31, 13:46   #2377
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Wolałabym wyglądać jakbym rodziła Przydało by mi się z 10 kilo więcej
Jakby to było możliwe to bym Tobie swoje oddała.

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość
Heloł

Coś mało napisałyście

Madziwnia, Asiulek - śliczne Mamy ze swoimi pięknisiami

Mrowak, rozumiem ze Ciebie TŻ wpienia. Niestety żyjemy w ciągłym stresie, a przecież nie będziemy się wyżywać na dziecku, tylko na tej najbliższej osobie, niestety... Musicie pogadać, wiem że to trudne.. musisz otwarcie mówić co ci się podoba, a co nie, czego od niego oczekujesz. Faceci już tacy są Dasz radę i z każdym dniem będzie coraz lepiej

Też nie mam na obecną chwilę prezentu dla Małego Matę planujemy kupić, więc podepniemy pod Dzień Dziecka A planujecie coś dla swoich TŻ'ów ? - w końcu to takie duże dzieci
Pewnie to samo co od niego dostałam na dzień matki. Mamusia pewnie do niego zadzwoni z życzeniami a od moich rodziców dostaniemy po czekoladzie.

Stary 2010-05-31, 13:49   #2378
catro
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość

Catro jak ja Ci zazdroszcze tego snu Oli!! Toż to rewelacja!! Ja swojego syna "nad ranem" rozgryźć nie mogę i tak oto prawdziwe spanie to jest do tej 2 później koniec
powiem Ci sama sobie też zazdroszczę

A i się zastanawiam nad zakupem dla Oli czegoś takiego:
http://www.allegro.pl/item1054261961...w_5w1_new.html

matę kupiłam zupełnie inną niż wy - taką co w zamierzeniu miała zachęcać Olę do leżenie na brzuszku - czyli taką "w poziomie" i w razie czego to można postawić nad nią i będzie git

może któraś z was się już spotkała się z tym ogródkiem na żywo?

catro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-31, 13:55   #2379
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
mrowak a Ty kupiłaś w końcu matę??
właśnie śpi w niej koło mnie na kanapie-nie musze latac do lozeczka ze smoczkiem, śpi tak od 10.
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-31, 14:04   #2380
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
I troszkę Oli
Ale z Małej pannica, tylko pozazdrościć

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

Cytat:

Mój szalony syn pierwszy nocny sen ma długi bo ostatnio od 20-2, wczoraj w nocy obudziłam go po 2 bo myślałam że mi cycki pękną ... ale tak od tej 2 budzi się o 4 i o 6 Masakra!! Macie pomysł czemu nagle tak często jak noworodek??

Mój tak samo ma ze spaniem, od 20-2 i potem już co 2 godzinki, czasem i mniej

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

Cytat:
Dla mnie ta canpolowa nie jest aż taka zła A młody usypia sam albo przy koniku z FP więc w sumie pilot nie jest mi potrzebny Ja się wciąż bije z myślami bo z maty pewnie by jeszcze nie skorzystał (a za m-c już bardziej) a leżaczek by mi nieco życie uratował teraz hehehe więc chyba w tym miesiący kupie leżaczek (tylko jaki ) a za m-c matę

I przypomniało mi się o co miałam zapytać:
1) gdzie się podziewa Łaciata?? Taka aktywna była pod koniec ciąży a teraz ciiiiiiiiiisza ...
2) z innej beczki: czy z 3-miesięcznym dzieckiem to można iść na basen z wodą chlorowaną czy lepiej ozonowaną?? Gdzie się kupuje pieluchy do pływania? Ja chyba się trochę pokompię z Mlodym w wannie żeby się nieco obyć ze wspólnym pobytem w wodzie
ozonowana woda lepsza dla maluszków, mój starszy synek po chlorowanej miał poparzenia na brzuszku, szybko schodziło bo z dwa dni ale jednak szczypało go.

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
właśnie śpi w niej koło mnie na kanapie-nie musze latac do lozeczka ze smoczkiem, śpi tak od 10.
ja właśnie o tej macie myślałam, to jutro zamówię jak fajna.

Stary 2010-05-31, 14:13   #2381
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

witam
moja mala jadla o 21:30 i pozniej o 6 rano wiec nocka swietna, teraz tez sobie spi, zaraz sie pewnie obudzi na jadlo a ja dzis bylam w lumpku i wyszlam z całą torebką ciuchów- oczywiscie nie dla siebie;p
a zaplacilam niecale 50 zl wiec po prostu bajka

poza tym chcialam isc do lekarza ale od 8 zapisy- dzwonilam 10 po i juz numerkow do naszej pediatry nie bylo ale polaczyli mnie telefonicznie i porozmawialysmy.
Kupilam tez wode koperkowa bo nam sie konczyla i balneum do kapieli na johnsona ma uczulenie.
Ona mi po kazdym jedzeniu ulewa myslicie ze moze to byc wina butelki? mamy dr browna i czasami pije z canpola ale otwor z canpola chyba troche za duzy jak dla niej
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-31, 14:14   #2382
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

mrowak i jak ją oceniasz?? Podoba się Gabrysi??

madzia tak właśnie myślałam o tym ozonie tylko muszę gdzieś blisko siebie znaleźć odpowiedni basen To czemu te nasze dzieci takie szalone?? A mi głupio kłaść się spać przed 6-letnią córką

catro ja mam takie coś po Hani jeszcze http://www.allegro.pl/item1049353443...a.html#gallery i to była super zabawka Bo i dla niemowlaka i poźniej dla takiego siedzącego może sobie grać i w ogóle i dla chodzącego też (zmienia się poziomy)

Stary 2010-05-31, 14:36   #2383
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

poza tym na skore sucha poradzono nam nie oliwke a z rana oliwa z oliwek posmarowac cialko i tak 2 razy w tyg popoludniu cale cialo balneum.

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

drcron sliczne,
moja szwagierka tez ma krzeselko i tez z materialem na siedzisku

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

jestem tak zadowolona z zakupow dla malej ze az fotki tel porobie i sie wam pochwale:P ale najpierw musza przeschnac
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-31, 14:42   #2384
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Cytat:
Kurcze nie widzę tej maty na allegro... albo jestem ślepa albo jej nie ma
Ja wciąż się bije z myślami co kupić najpierw leżaczek czy matę?? Może teraz leżak a za m-c czy dwa matę?? Nie chciałabym bezsensu rzeczy nakupować, bo patrząc po karuzelke którą Młody nie jest zachwycony nie żałuję że kupiłam zwykłą canpola za grosze zamiast inwestować w jakąś FP mrowak a Ty kupiłaś w końcu matę??

Madziwnia ponawiam pytanie (pełna zazdrości o odciągniętą ilość mleka): Jak to robisz że odciągasz tyle a Michasia nie jest głodna?? Po karmieniu tyle odciągnęłaś?? Czy Ona przespała jedno karmienia i stąd to mleko?? Bo ja kompletnie nie mam pomysłu jak to zrobić by dziecie najedzone było, a zapas mleczka na moje wyjście powstał
Już piszę.. ona sie najada rano z jednego cycka wiec po nocce drugi jest pełny i wtedy sciagam albo jak teraz spi to właSNIE zaraz bede siagała i mleko bardzo szybko sie produkuje wiec sie nie martw a im czesciej bedziesz dostawiac tym wiecej bedzie sie produkowało.
I np. moja kobietka nie zawsze je do konca albo czasami ma ochote na cycka tylko na 10 minut i wtedy laktatorem odciagam do konca mleko aby piers była "pusta" i wtedy jeszcze szybciej sie mleko znowu pojawia. kwetsia 2-3 dni jak bedziesz czesciej i wiecej sciagac i cycki sie przyzwyczaja do wiekszej produkcji!

I czasami jest tak ze tylko 80ml sciagnę to wtedy wkładam do lodówki w tym ppojemniczku z laktatora bo maja zakretki .i tak zbieram cały dzien schładzam w lodówce do jednakowej temperatury i na koniec dnia dopiero zlewam w jedną całośc i do woreczka i do zamrażarki.
Ale ci wytłumaczyłam.. masło maslane ale pisze szybko bo lachon sie zaraz obudzi. Spi przy otwartym oknie juz 3 godzinę bo zimno dzis i mysli ze na dworzu a u na PADA...
Cytat:
jaki.. taki co ma pl_madzia w avatarku!!! rewelacja a tylko dlatego że ma funkcję wibracji i muzyczke a najwazniejsze jest że ma to lusterko i moje dziecko lezy tam i gada do siebie i sie usmiecha! a tak jak ja dam w drugi lezaczek gdzie tylko jest bujawka-hustwaka to sie szybko nudzi.

w tamtym może do siebie pogadac

o mam zdjecie wczoraj robiłam jak gadała rezta jest niewyraźna bo tak sie wierciła jak gadała az skakała w tym z radości hihi

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-31, 14:47   #2385
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
Wyobraźcie sobie że z cycka mleko sciagnełam bo mała poszła spac i z jednego az 130ml wow zaczynam zamrażać od dzis...
PoP poj faktycznie mórwka słonia powaliła..
ALE MOIM ZDANIEM to powinien sobie Michaś sam zdecydowac.. ja nie odpuszcze łatwo hehehe
Witam w klubie Tyle tylko że Michałowi to czasami 130ml to mało . Dlatego nie zamrazam, bo taka butla 130 to akurat na raz na spacerze . Bo ja jakos nie umiem na widoku cyca wyjac, a park mamy dosc tloczny. Poza tym Mlody jadlby najchetniej non stop (teraz tez na cycu wisi) wiec nie mam jak zapasow zrobic

Jak chce to niech sam wybiera, ale nie wiem czy chcialybyscie miec takiego ziencia glodomora on już wedlug wagi lazienkowej (pokazuje co pol kilo) wazy 5,5kg (a przypomne ze 5tyg temu bylo 3,1kg)

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

Cytat:
Izumi - sliczny Twój synek wpadaj czesciej bo pusto tu bez ciebie
Zeby tak dalo rade... i tak szok ze tym razem sie nie zlosci ze go karmie i klikam .

... Teskno mi za wami dziewczynki (i maluszki )
Izumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-31, 14:47   #2386
madziwnia
Zakorzenienie

a ja korzystajac ze snu dziecka zapraszam na kawusię

Ps. Którejś z Was dziecko ma skaze białkową? Czy skóra dziecka na twarzy szyjce bródce itp. jest szorstka taka skorupa taka powłoka? bo moja ma tak i czerwone tylko jak np. siagnie cycka i po kapieli bo tak nawet gołym okiem nie widac.?

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2010-05-31, 14:47   #2387
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Kurcze Madziwnia to jak Ona zaraz się obudzi a Ty mleczko ściągniesz to co Ona zje?? ale mam problemy... sorki ale zastanawiam się jak to strategicznie zrobić żeby było ok
A leżaczek jest świetny tylko do 9kg ... a mój syn ma takie tempo przybierania na wadze że długo by nam nie posłużył

Stary 2010-05-31, 14:50   #2388
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
he he mój mąż sobie kimał smacznie na tarasie na huśtawce . i zaczeła się burza . On ma twardy sen myślę sobie zobaczymy kiedyś sie kapnie że pada Troszke go zmoczyło zanim sobie uświadomił że to mu się nie śni
Nie żebym była wredna ale ubaw miałam niezły .
.
LOL Swietna jestes

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

Cytat:
A to my dzis na sapcerku
Sliczoooota .. A wlasciwie dwie sliczoty
Stary 2010-05-31, 14:50   #2389
madziwnia
Zakorzenienie

HEJ IZUMI!!!!!!!!!!!!!!
dostałas meila odemnie???
moja tez tyle je ale uwierz że dałabyś rade zebrac z calego dnia nawet na raty te minium 100ml i mrozić i byc mogła zostawic sobie dziecko z mezem i gdzies wyskoczyc np. fryzjer albo zakupy!
albo lody z kolezanka !

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2010-05-31, 14:51   #2390
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

O kurka wodna Madzia Zaraz będę !!

Mój Marcel ma właśnie taką wysypkę jak piszesz... do tego suchą skórkę ale drugi dzień stosujemy poleconą przez andinek maść diprobase - skonsultowałam z moim pediatrą i powiedział że to normalny emolient tylko w bardzo przystępnej cenie i zdziałał cuda Buźka jest śliczna!! Może ogranicz trochę nabiał - ja jak ograniczyłam to po paru dniach (parunastu może) przestała się robić czerwona

Edytowane przez Gmyrelka
Czas edycji: 2010-05-31 o 14:54
Stary 2010-05-31, 14:55   #2391
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam dziewczynki.
Wczoraj mnie nie było bo nasze dziecie dało nam popalic. Dziś jedziemy do lekarza bo juz nie wiemy o co chodzi. W ogóle nie spała, tylko na spacerze. Poza tym wciąz płakala a wręcz darła się i puszczala bąki. Dzis wreszcie kupka była i jest jakby lepiej ale i tak nie super. Wczorajszy dzień wyrwany z życiorysu

No i zdjątka- przed spacerkiem, na spacerku i z lezakowania na brzuszku

Aaaa... i żeby nie było... to przed spacerem to nie z tego dnia co ze spaceru Wtedy była lżej ubrana Żeby nie było, że dziecko przegrzewam
Boziu, Asia.... Mala jest przesliczna! Jakie oczyska!!! Wspolczuje problemow U nas tez bez wiekszej poprawy Mlody tez tylko na spacerach sie uspokaja (aczkolwiek wczoraj nie zadzialalo ) ... no i jak je. (...) Pewnie dlatego tak czesto o jedzenie wola .. moze mu to faktycznie cos pomaga?
A Ty kochana ... szok! Figura taka ze w zyciu bym nie powiedziala ze dziecko rodzilas
Stary 2010-05-31, 14:55   #2392
Ferrou
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny
Jest ciężko, co więcej było to dla nas zaskoczenie. Lekarze mówili że wyjdzie z tego, co 2 dni jeździli z nią do Wrocławia aby robić dokładne badania, codziennie siedziała pod kroplówkami, dostawała antybiotyki, sterydy... jeszcze w piątek było wszystko ok. wieczorem w sobotę jej stan się pogorszył i o 5.30 odeszła.... A miała tylko 8 lat, była z nami prawie od początku naszej znajomości z TŻ'tem, wzięliśmy ją po kilku miesiącach bycia ze sobą. Zawsze z nami była... Najgorsze są te wspomnienia Co chwilę się łapię na tym że chcę ją zawołać, że myślę że leży sobie w swoich ulubionych miejscach... ehh.....

Aniu, Ola jest śliczna. Po kim ma takie ładne oczka?

Drcron, cieszymy się że kocyk się podoba A Mała ślicznie wyglądała

Mrowak, opowiedz coś o tej macie? bo też się nad nią zastanawiam, Poza tym canpola znalazłam jeszcze inne fajne - http://www.allegro.pl/item1061638921...260_2_280.html bodoba mi się lew, miś i owieczka. w sumie wszystkie fajnie wyglądają
Jeszcze dla Małego chcemy kupić pałąk do wóżka/łóżeczka

Catro, fajne to to, co wkleiłaś i nawet nie jest aż tak drogie - a będzie długo służyć
Ferrou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-31, 14:57   #2393
madziwnia
Zakorzenienie

Dziewczyny mam dylemat JEDYNE NA ALLEGRO po jednej sztuce chce kupic i nie wiem która obie sliczne mam ciemny orzech łóżeczko

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2010-05-31, 14:58   #2394
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mkmp Pokaż wiadomość
A własnie zapomniałam sie pochwalić moja mała przesypia cała noc zasypia o godz 7.30 i śpi do 6.00
WYJJDZ! Odejdz i nic wiecej nie pisz! <grozi palcem> ... Jak moza takie rzeczy pisac nooo... . Ja dzis w nocy mialam budzenie co godzine W pewnym momencie bylam juz tak padnita ze przysypialam na siedzaco a jak sie wybudzalam to nie wiedzialam gdzie jestem i o co w ogole chodzi ... no i przede wszystkim... CO MI SIE TU DO CHOL*ERY DO CYCA PRZYKLEILO???
Stary 2010-05-31, 15:03   #2395
madziwnia
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze Madziwnia to jak Ona zaraz się obudzi a Ty mleczko ściągniesz to co Ona zje?? ale mam problemy... sorki ale zastanawiam się jak to strategicznie zrobić żeby było ok
Własnie musisz sama wiedziec kiedy ściagnąc wiesz co ja na poczatku nie mroziłam tylko ona to zjadała. ale najpierw z jednego cycka tak na maxa potem własnie butle jeszcze ok 50-80ml róznie. z czasem ci sie zwiekszy. ale zawsze najpierw cycek njeden potem butla była i z drugiej znowu sciagałam z w tamtej sie juz naprodukowało do jedzenia dla małej.

Cytat:
O kurka wodna Madzia Zaraz będę !!

Mój Marcel ma właśnie taką wysypkę jak piszesz... do tego suchą skórkę ale drugi dzień stosujemy poleconą przez andinek maść diprobase - skonsultowałam z moim pediatrą i powiedział że to normalny emolient tylko w bardzo przystępnej cenie i zdziałał cuda Buźka jest śliczna!! Może ogranicz trochę nabiał - ja jak ograniczyłam to po paru dniach (parunastu może) przestała się robić czerwona
Heh takiej kawy to ja nie pije ale z checią na nia patrze mam zwykła rozpuszczalna z mlekiem

i ograniczyłam nabiał ale tylko troszke i pomidory ograniczyłam bo jak weszłam na diete to byo ok 3 pomidorów dziennie i szklanka soku pomidorowego.. moze od tego

ANIAP. Olcia jest na maxa do braciszka podobna oczy maja te same - sliczne WIELKIE!!!!!!!!!!!

TA SAMO Asi ma wielkie oczka

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2010-05-31, 15:04   #2396
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
w zalacznikach moja piekna dama
Sliczna ta twoja krolewna A wiesz co? To zdjecie co Julka robi supermena (na n-k) ... moja odpowiedz w zalaczniku Mamy kochana super dzieciaki
Stary 2010-05-31, 15:05   #2397
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
I troszkę Oli
Szymus moze byc dumny z takiej pieknej siostry! Swoja droga... jest calkiem do niego podobna Nie wyprze sie

Edytowane przez Izumi
Czas edycji: 2010-05-31 o 15:17
Stary 2010-05-31, 15:09   #2398
Mysia1234
Raczkowanie

GG do Mysia1234

dzieciaczki śliczniusie
dziękuje za odpowiedz co do @ bo juz się zaczynałam martwic... no ale ciag dalszy jest... to juz 2 tyg
Na dzień dziecka kupiliśmy małej leżaczek bujaczek (nawet go reklamują w tv) z fisher price. Jest do 18 kg więc jak dla mnie rewelacja, bo mala na szczepieniach 3 tyg temu ważyła 5440, pewnie teraz juz około 6kg waży i taki leżaczek do 9 kg byłby na krótko...
Przykro mi zpowodu smierci pieska... tez zwierzaki traktuje jak członków rodziny.. ich smierc przezywam strasznie dlatego teraz nie decyduje się juz na zwierzaczka...
Wczoraj weszłam na wage i waże tyle ile przed ciąża przydałoby się jeszcze z 5 kg mniej. ( 162 i waga 62.5kg )
Mała dostała ciemieniuchy (tak to się nazywa?) masakra... szczoteczka do zębów (miękka) parafina i jechanko... wszystko tłuste.
Wiktoria po kąpieli zasypia około 22 i budzi się dopiero o 4.40-4.45 z zegarkiem w ręku. aaa i zauwazyłam ze jak jestem zdenerwowana to ona robi sobie jeszcze pobutke około 1-2 w nocy, jak jestem wyluzowana to tylko o 4.40 i następnie je UWAGA około 9 po 9 rano, czasami po jedzeniu o 4.40 nie spi do 6 ale od 6 do 9 kima. Więc chodze wyspana )
Nabazgrałam jak nigdy. Postaram się byc juz z wami na bieząco i pisac bo fajnie jest się wyagdac pozalic, pochwalic i wogóle

Razem od 18.03.2005
Zaręczyny 29.07.2009
Ślubowaliśmy 12.02.2011
Mysia1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-31, 15:19   #2399
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
HEJ IZUMI!!!!!!!!!!!!!!
dostałas meila odemnie???
moja tez tyle je ale uwierz że dałabyś rade zebrac z calego dnia nawet na raty te minium 100ml i mrozić i byc mogła zostawic sobie dziecko z mezem i gdzies wyskoczyc np. fryzjer albo zakupy!
albo lody z kolezanka !
... Bylo by bosko ... ehhhh. Musze sprobowac bo ocipieje
Maila nie sprawdzalam jeszcze zaraz rzuce okiem

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

A ja mam traume. Mlody duzo krzyczy i ulewa, jest niespokojny, wiec pewnie kolki (plus teraz jakies mu uczulenie na *** wie co x-( ... ) no i kazali mi mleko z diety wyeliminowac i produkty mleczne i nagle okazalo sie... ze ja nie mam co jesc! Ja normalnie jadam tylko nabial pochodzenia mlecznego!! Serki, sery, jogurty... samego mleka normalnie (od kiedy pamietam) pijam ze 2L dziennie .... GLODNAM! Juz wiem jak sie czuja narkomani na odwyku. Jem tylko chleb, marmolade i pije wode ew. sok .... .. poki co..
Stary 2010-05-31, 15:45   #2400
megi-megi
Zakorzenienie

Muszę Was nadrobić, ale zanim...
moje dziecię wczoraj zasnęło o 16 O 20 dałam mu na śpiocha cyca. Obudził się na 1,5 godziny o 2 w nocy i spał do 7. Większość czasu ja spałam z nim. Dzisiaj mam więc piękny dzień.
A teraz nadrabiam.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości