|
|
#2191 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. IX
catchy-biedny ten pies
jak powie, że wosku potrzebuje albo że boli?
|
#2192 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
ciekawe czy te pieski noszą wyciągi albo używają wosku
|
|
#2193 |
|
Konto usunięte
|
Właściciele mają wyobraźnię?
Raczej rozum. Przyjrzyj się niektórym zdjęciom. Te psy nie mogą normalnie gryźć, domknąć paszczy itd. Smutne jest to, że nie da się im wytłumaczyć dlaczego musi je boleć, to prawda. Ale dobrze, że można im pomóc, że są tacy ludzie, którzy są gotowi za to zapłacić. |
|
|
|
#2194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Da sie to nalozyc jakos na krzywe zeby??
|
|
#2195 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie miałam na myśli psów którym zęby utrudniają życie. szczerze mówiąc nie spotkałam się z czym takim i nie sądzę że aby zawsze to było przyczyną. ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Cytat:
|
|
#2196 |
|
Konto usunięte
|
Ja spotkałam się z psami, którym nieprawidłowy zgryz utrudnia życie. Najczęściej są to przypadkowe krzyżówki albo bezmyślnie rozmnażane psy z krótką kufą.
Wielu ludzi do tej pory nie może zrozumieć jak można psu czyścić zęby, więc nie dziwię się, że założenie aparatu też budzi zdziwienie. Tak czy inaczej, nie jest to modne, nie robi się tego dla 'lansu'. Właściciele po prostu dbają o zdrowie swoich psów i tyle... |
|
|
|
#2197 |
|
Raczkowanie
|
Też uważam, że jeżeli ma to psu znacząco ułatwić np przyjmowanie posiłków jest to bardzo dobre działanie...
A zbaczając z tematu, czy któraś z was miała zakładany aparat i leczy się w Poznaniu? |
|
|
|
#2198 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a allegro kupilam sobie dzis wosk bo nigdzie kupic go nie moglam a czy ja wiem czy mam takie za***iste zeby... nigdy na nie tak nie patrzylam :P raczej zawsze widziałam ze sa krzywe i zołte no ale jak sie wyprostuja to napewno beda piekne bo moje i zdrowe i białe bo je wybiele wiele dziewczyn tu ma sliczne zabki
|
|
#2199 |
|
Zakorzenienie
|
a ja jeszcze tydzien i do orto jupiiiiiiiii
![]() nie moge sie doczekac
|
|
|
|
#2200 |
|
Raczkowanie
|
Witam, dawno mnie tu nie było. U mnie wciąż mnóstwo do zrobienia, aczkolwiek nie wyglądam już jak króliczek
. Pozdrawiam cieplutko
góra aparat bezligaturowy 15-02-2010 dół 31-05-2010 koniec przygody z aparatem 21-11-2012 foto #1752 .....bo każdy ma swojego anioła i jest dla kogoś aniołem... |
|
|
|
#2201 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2202 |
|
Blond forever!
|
Za dwa dni ściągają mi aparat...
![]() Cóż ja za emocje przeżywam!
|
|
#2203 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() zwykły dyskretny...? hmm... idź do innego specjalisty![]() zobaczymy co on Ci powie. ---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- zazdroszczę ![]() czekamy na zdjęcia !
|
|
#2204 |
|
Blond forever!
|
Nie ma czego, nie jestem meeeeega zadowolona z efektu, choć jak zdejmę to się naprawdę okaże
![]() Poza tym, ja nie wiem kiedy te prawie dwa lata uleciały ![]() A zdjęcia będą po długim weekendzie jak wrócę z powrotem do akademika
|
|
#2205 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2206 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
, Ja nie moge sie doczekac kiedy zdejme swoj aparat i zobacze efekty , choc mam tylko dol, a do zalozenia gory miesiac... ehh
|
|
|
|
|
#2207 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() nie mówię, że nie warto, sama myję zęby po każdym jedzeniu w miarę możliwości aparat to aparat, zawsze coś tam w zęby wlezie, nie ma się co spierać ale o higienie w ligaturowym to mogą się wypowiedzieć tylko aparatki noszące go ja tam z bezligaturowym nie mam praktycznie żadnych problemów, jesli nie mogę w danym momencie umyć zębów, to wystarczy że przepłuczę sobie szczękę wodą. teoretycznie od razu nic nie ma, a przynajmniej nie widać... ![]() ---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ---------- Cytat:
Aparatka ![]() góra: 8.05.2010 dół: po dwóch miesiącach ~ Edytowane przez Lousie Czas edycji: 2010-05-31 o 17:37 |
||
|
|
|
#2208 |
|
Zadomowienie
|
Byłam dzisiaj u orto. Zapytałam ją o moje jedynki (bo wydaje mi się, że wciąż za bardzo mi wystają). Powiedziała, że to przez kształtu moich zębów i szczęki. No trudno. I tak wyglądają o niebo lepiej, niż przed aparatem. Dała mi łańcuszek na górę, żeby je spróbować wepchnąć do tyłu.
8.06 ŚCIĄGAM!!!
|
#2209 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ilektoć przeglądałam forum to rzucały mi się w oczy Twoje narzekania jakie to masz okropne zęby, no i się nastawiłam na jakiś hardcore , a tu bez obrazy - nic szczególnego Tylko ten kieł jest może nie za piękny (miałam kiedyś identyko, ale mi go nocnym aparatem ściągnięto do łuku), ale reszta wcale nie najgorsza.A już z tą asymetrią to chyba raczysz sobie żartować
|
|
|
|
|
#2210 |
|
Raczkowanie
|
Mija 10 miesięcy z aparatem. Jutro kolejna wizyta, ma być przeklejany zamek na krzywej dwójce, może to wyciągnie te moje ząbki do przodu
Aparatka ![]() góra szafir Edytowane przez dzolerinka19872 Czas edycji: 2010-05-31 o 19:37 |
|
|
|
#2211 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
kochana na gorzej nigdy nie narzekalam na zabki poza ta asymetria a uwierz ze jest duza musialam usunac calego zdrowego zeba z idalnego luku zeby ja przesowac a i tak orto powiedziala ze najprawdopodobniej nie da sie do konca bo nie ma miejsca na tym zdjeciu tego nie widac bo tam to wyginalam usta itd zeby aparat pokazac :P hardcole to mam na dole moje 4 i 5 sa w rownym rzedzie tylko ze 4 leza pod jezykiem :P z przodu kazdy zab w inna strone a do tego kazdy na gorze ma inny ksztalt bo przez te wszystkie lata zdarzyly sie spilowac zeby sie miescily do tego mam tez wade zgryzu. Sama orto powiedziala ze takie stloczenie jakie ja mam to rzadko sie zdarze :P pokazalabym Ci asymetrie moja ale nie bede znow do sasiadki leciec zdjecia robic :P bo mnie wysmieje :P a tu na tym forum nie widzialam u nikogo od 3 watkow takich krzywusow jak ja mam i nie widzialamnikogo z taka asymetria( no jedna osoba byla ale kurcze nie pamietam kto to teraz :/ ) :P wiec jak u mnie da sie to wyprostowac ladnie to da sie u kazdego :P szkoda mi tylko tych wszystkich zdrowych zebow łacznie wszystkich 8 sie pozbede a wszystkie zdrowe ![]() Specjalnie dla Ciebie wlasnie przed chwila kochana znalazlam moja asymetrie usmiecham sie tu na jakims zdjeciu to wycielam zabki do tego 2 jest wychylona z luku :P wiec tak jak mowilam mimo wyrwania 4 moze sie nie zmiescic wszystko i zostanie mi drobna asymetria...
Odcieli aniołom skrzydła... bo dawały im wolność. Aparatka sobie jestem Góra->28.05.10 Dół->14.08.10 Koszta - 3860 Edytowane przez Lilllith Czas edycji: 2010-05-31 o 18:51 |
|
|
|
|
#2212 | |
|
Raczkowanie
|
5200 w Wwie za całość
![]() ---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- Cytat:
![]() Bolą mnie dziś zęby - ból mnie obudził bo leżałam przodem na twarzy, a przeszedł dopiero jak "ucisnęłam" zęby palcem. Nie wiem jak Wy macie, ale z tego co widzę to większość narzeka zaraz po kontroli na bóle, a mnie zaczyna boleć dopiero po 1 - 2 tygodniach...jakieś to dziwne. Edytowane przez Temperance30 Czas edycji: 2010-05-31 o 18:55 |
|
|
|
|
#2213 |
|
Przyczajenie
|
Aparat TFBC, ważne pytanie!!!
Zaproponowano mi aparat TFBC, który zakłada się na stały i ma zniwelować tyłozgryz. Bardzo prosze o wiadomość jak funkcjonuje się w tym aparacie. Szczególnie czy mowa jest prawidłowa, czy występuje jakieś seplenienie, ograniczone ruchy artykulacyjne?. Bardzo zalezy mi na poprawnym mówieniu z racji wykonywanego zawodu. Dzięki z góry
|
|
|
|
#2214 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Prawie to samo )))))A po jakim okresie ta górna 2ka wyszła ci zupełnie nawierzch??? Jupiiii |
|
|
|
|
#2215 |
|
Zakorzenienie
|
Lilith
heh no ja proponuje na śniadanie zupę mleczną z jakimś makaronem albo zacierką, ciutke posolić i da się przeżyć. Nie jest to rarytas kuchni polskiej, ale zawsze coś ciepłego. Później jakaś pomidorówka, ogólnie zupka. A tak to jogurciki, deserki ![]() Ja wam powiem,że normalnie jadłam, musiałam mieć pokrojone. wszystko pakowałam na tył i 5 i 6 rodrabniałam. Najbardziej wkurza mnie to, że nie moge nic twardszego jedynkami ogryźć, ale nadrabiam póki mogę dołem Jabłka zieloniutkie, tortille, kanapki gryze no ale mam tylko górę póki co. Dół czeka. A następna wizyta 14 czerwca
|
#2216 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2217 |
|
Raczkowanie
|
czesc mam takie pytanko do was
w piatek wybieram sie do chirurga stomatologicznego, zrobi mi cos z warga i wreszcie bede mogl w calej okazalosci pokazac zabki :P no i chcialbym żeby byly idealne ogolnie to mam proste zeby, tylko jedynki tak troche przekrzywione do srodka. Czy sa aparaty tylko na pare zebow? doradzcie cos bo jestem w tym zielony
|
|
|
|
#2218 |
|
Zakorzenienie
|
Lillith,
hehe tak szybko uciekłaś z tego gabinetu że zasypujesz nas pytaniami:P a drugi raz proponuje "pomęczyć" ortho, jest że tak powiem" jak dupa od srania" i powinna ci to wszystko wytłumaczyć i cierpliwie odpowiadać na pytania, w końcu nie ona dla nas tylko my dla niej. I nie za darmo No ale ja cie w sumie rozumiem, też postanowiłam zapytać jakże drogi koleżanek forumowiczek co to ja na tych zębach mam zamiast ligatur:Pja dostałam pakiecik od ortho: oczywiście wizytówkę jakbym zapomniała numeru i długopis firmowy, szczoteczkę, wosk, mini-pasty i kubeczek:P możesz się zapytać ortho jak bedzięsz następnym razem czy nie ma takich rzeczy dla klientów. Wosk się przydaje nie ma dwóch zdań, szczoteczkę polecam elektryczną, najtańszy model Brauna daje radę, ja mam i polecam. Nie mogę się już rozstać z elektrykiem. Na allegro tanie końcówki.
I AM THE STIG szalona wątróbka jeździ Edytowane przez whenee Czas edycji: 2010-05-31 o 19:49 |
|
|
|
#2219 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() gratuluję i czekamy niecierpliwie, aż do nas dołączysz ![]() ![]()
|
|
#2220 | ||
|
Raczkowanie
|
Kurde dziewczyny produkujecie te posty z predkoscia swiatla
wyjechałam tylko na weekend a tu 9 stron postów.. no ale juz przebrnełam i nadrobiłam ![]() Cytat:
chyba całe nasze forum żyło ostatnimi dniami Twoim aparatem Gratuluje Szkoda ze Twoja ortho nie miała tych czerwonych gumek bo strasznie mnie one kuszą i chciałam podpatrzec u Ciebie jak wyglądają ![]() Cytat:
Polecam też płatki kukurydziane z mlekiem tylko muszą troszke postać żeby rozmokły i można się nimi naprawde niezle zapchać no i jogurty, lody ja jeszcze wypróowałam jajecznice i też dałam rade ![]() Fajnie że jest sporo dziewczyn które w ostatnim czasie zakładały aparat tak jak ja będziemy mogły na bierząco wymieniać się naszymi spostrzezeniami (<--- wow jak to ładnie zabrzmiało ;p) U mnie jutro mija 3 tygodnie od założenia góry i dołu i musze powiedzieć ze tez widze juz powoli małe zmiany. Miałam niewielką szpare miedzy jedynkami na górze a teraz jej nie ma <jupi> wydaje mi się też że górna szczęka sie juz troche cofneła gdyż zawsze zachodziła mi az na dolne wargi a teraz nie No i czuję że troche i naczej zagryzam górę z dołem Kolejna wizyta 12 czerwca Zobaczymy co powie orto
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:10.

jak powie, że wosku potrzebuje albo że boli?

ciekawe czy te pieski noszą wyciągi albo używają wosku

no ale jak sie wyprostuja to napewno beda piekne bo moje i zdrowe i białe bo je wybiele 

Czyli wszystkie te teorje, które sobie przyswoiłam, czytając różne fora i opinije innych, rozwiała jednym zdaniem