![]() |
#241 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Żywot perfum (Kod, data ważności, data produkcji)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 |
Przyczajenie
|
czy ktos mi moze rozszyfrować kod szarego h. bossa ?
9295 kod kreskowy 737052351018 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 |
Przyczajenie
|
dzieki.
data jest niby w porzadku, ale zastanawia mnie dlaczego tak krótko pachnie psiknięty na ubraniach i nie ma tej mocy przeciez to słynny bosiak... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może być wiele przyczyn i tylko jedną z nich jest to, ze produkt może być podrobiony. Jeśli jest z pewnego źródła, to należy przyjąć, iż a) na Twojej skórze/ciuchach on tak po prostu ma b) nos Ci się przyzwyczaił. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#246 |
Raczkowanie
|
Słuchajcie, to jak to w końcu jest z Coty? Nie ma ich w datecalculatorze, ale czy to znaczy, że w ogóle nie można sprawdzić co oznacza kod z buteleczki, czy może w tym kalkulatorze występują pod jakąś inną nazwą (chociaż wątpię)?
![]() Pytam, bo mam Chloe Narcisse kupione w ciemno i nie wiem czy są świeże nawet. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 |
Przyczajenie
|
Dot.: Guerlain kod
Najważniejsze, żeby trzymać perfumy w pudełku w zacienionym zimnym miejscu. I żadna data ważności nie jest ważna
![]()
![]() |
#248 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Oznaczenia producentów - świeżość produktu
mam dylemat...pod jaką firmą znajdę D&G?Będę wdzięczna za info
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 |
Zakorzenienie
|
Wydaje mi się, że jest to format taki, jak w P&G (nie twierdzę, że to ten koncern) - czyli I cyfra to rok produkcji, a pozostałe trzy określają dzień w tym roku. Na pewno tak to jest sformatowane w The One na przykład.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#250 |
Zakorzenienie
|
ja mam kod 926601 w moich Light Blue
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny a gdzie sprawdzę kody Armaniego?Kupiłam code w rossmanie za 120zł
![]() ![]() P.S nadaje się na lato? Przepraszam za offtop ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#252 |
Zadomowienie
|
Czy ktoś wie może jak jest z perfumami versace dokładnie Crystal Noir , to jest na nim kod F8199 czyli z którego roku jest ?
![]() |
![]() |
#253 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czego nam brakuje...
Hej dziewczyny nie wiedziałam gdzie napisać, więc zapytam Was tu we wspominkowym perfum.... chciałabym kupić zapas wody toaletowej, któą wycofują ze sprzedaży, przy czym taka woda odstałą już swoje na półce założe sie, że minimum z rok, albo dwa lata, więc jeśli ja teraz kupie te wody ze dwie to jak długo moge jescze je potrzymac, czy w og óle jest sens robić taki zapas, wody sa nie otwierane, zafoliowane, n ale swoje stały w sklepie w temperaturze sklepu i podgrzewanych pułeczek od lampek nad nimi
![]() Chodzi konkretnie o Aqua di Gio dla kobiet... z góry dzięki za odp ![]()
![]() |
#254 |
gamma Orionis
|
Dot.: Czego nam brakuje...
Post przeniosłam. Skoro tematem Twojego wpisu był problem "wiekowości" czy stanu przechowywanych perfum, wystarczyło znaleźć [wyszukiwarka!] stosowny temat, a nie wpisywać się w pierwszym lepszym.
Polecam przejrzeć stare posty. I może zamiast kupować w perfumerii stacjonarnej [gdzie rzeczywiście na półkach panują temperatury tropikalne], skorzystaj ze zdecydowanie tańszej opcji - perfumerii internetowej albo Allegro.
![]() |
![]() |
#255 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Guerlain kod
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Fajny temat, sporo ciekawych rzeczy mozna sie dowiedzieć....
![]() |
![]() |
#256 |
Raczkowanie
|
kod chanel
Proszę o pomoc.
Próbuję na decalculatorze odszyfrować kody wody toaletowej Chanel. Pierwszy to 2401 - drugi 1901. I mam jeszcze pytanie. Jestem przyzwyczajona do tego, że te kody są na pudełkach Chanel wytłaczane. tu jest inaczej bo są drukowane. Może to chodzi o rodzaj bo zapach o jaki pytam to Chanel Mademoiselle edt twist and spray 3x20 ml. Czy ktoś miał do czynienia z taką sytuacją? Edytowane przez madziuchna78 Czas edycji: 2010-06-22 o 19:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#257 |
Zakorzenienie
|
A czy Bvlgari można odkodować?
![]()
![]() |
#258 |
Raczkowanie
|
Witam Was
![]() Zastanawiam się w którym roku zostały wyprodukowane i jaką mają ważność Moschino Funny (S8281) Zakupiłam je rok temu na wakacjach, a kilka dni temu zakupiłam Sur Le Nil (9KBAG) nic z tego nie rozumiem?? Mam jeszcze Baby Doll zakupiłam w styczniu 2009roku nie mam do nich pudełka a na flaszeczce nic nie ma żadnych kodów żadnej naklejki nic.... zapach mocny trwały, sama nie wiem zostało mi jeszcze ok 40 ml trzymam je na zimę..... ciekawe czy dotrwają w tym samym składzie i zapachu.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#259 | |
Matka buldoga
|
Cytat:
Na oku mam aukcje u Bogus-64, wiec wszystko powinno byc ok. Na mojej starej 30-tce mam kod A8021. Wiec klucz ma taki sam jak u Korneczki, wiec obstawiam ze te 8 to moze rok 2008. Idac tym tokiem myslenia w testerze tez pierwsza jest 8 po literze. Tylko co w takim razie z 2?
![]() |
![]() |
#260 |
Przyczajenie
|
data ważności perfum od daty produkcji wynosi pięć lat plus 24 miesiące dodatkowo jeśli zostaną one otwarte.jeżeli perfumy są dobrze przechowywane czyli w zaciemnionym miejscu na przykład w szufladzie lub też w lodówce, ten okres znacznie sie wydłuża...na opakowaniu producenci piszą jak piszą, dlatego, że takie są normy europejskie i tyle. Po tym czasie perfumy nadal są zdatne do użytku, o ile poprostu w ich zapachu nie czuć nic dziwnego
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#261 |
never say no to panda
|
dobrze, że poruszyłaś tę kwestię, bo cały czas zapominam się osób bardziej zorientowanych zapytać - gdzieś obiło mi się o uszy, że zarówno nadmiernie wysoko temperatura, jak i za niska szkodzi perfumom (nawet i tym jeszcze zafoliowanym), a optymalnie niska temp. do przechowywania flachonów to takie naście stopni C (i ktoś tu, na wizażu propnował specjalne chłodziarki do wina, na które się straszliwie napaliłam, tylko nie wiem, gdzie ja to w domu postawię
![]() Prawda to z tymi ekstremalnie wysokimi i ekstremalnie niskimi T?
![]() |
![]() |
#262 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a gdzie mogę sprawdzić kody N. Rodrigueza? Ewentualnie może ktoś umie rozszyfrować rok produkcji z tego - PUX34 X?
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 |
Raczkowanie
|
dziewczyny, być może za późno zwracam się z tą sprawą, ale jakoś nie daje mi spokoju. otóż na początku lipca zamówiłam w perfumerii kokai (mój pierwszy zakup przez internet) kilka butelek perfum dla siebie i bliskich. w tym black xs pour elle dla siebie. nie nosiłam ich jeszcze od tej pory )poza jednym razem dla przetestowania) bo był dla mnie za ciężki na lato więc postanowiłam że sobie poczeka
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#265 |
Rozeznanie
|
Można sprawdzić w datecalculatorze pod marką Estee Lauder
![]()
Wymiana Delices de Cartier i L'air du Temps (edycja limit.) Edytowane przez Regina Phalange Czas edycji: 2010-09-13 o 16:34 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#267 |
Raczkowanie
|
dziewczyny pomóżcie proszę... wie któraś gdzie mogę sprawdzić datę ważności black xs paco rabbane?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#268 |
Raczkowanie
|
Zawsze mnie zastanawiała kwestia związana właśnie z datą ważności perfum. Skoro faktycznie data ważności wynosi średnio 3 lata to jestem ciekaw co robią taki "kolekcjonerzy" ze swoimi "perełkami" którzy mają ich po kilkadziesiąt. Przecież nie realne jest użycie wszystkiego w przeciągu 3 lat
Jako przykład podam gościa robes08 z serwisu youtube który w swojej kolekcji posiada 257 butelek !!! (wszystkie w największych możliwych pojemościach). Sam o sobie mówi że jest kolekcjonerem tylko co on z tym wszystkim zrobi po 3 latach przecież to wylewanie kasy w błoto... Tutaj jest końcówka liczenia jego kolekcji Part 13 (http://www.youtube.com/watch?v=HeaMTQBWnvw) na jego kanale można znaleźć pozostałe Party oraz recenzje. Sam lubię sobie kolekcjonować zapachy ale tylko i wyłącznie w formie próbek. Dużych butelek posiadam nie więcej niż 10 (dodatkowo staram się kupować jakieś małe pojemności jeżeli jest to opłacalne) i będę trzymać się tej liczby, bo uważam że to marnotrawstwo pieniędzy... Co o tym wszystkim sądzicie ? Edytowane przez moonadam Czas edycji: 2010-09-20 o 16:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#269 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#270 |
never say no to panda
|
Imho jeśli zapachy są dobrze przechowywane (chyba był o tym temat nawet... albo gdzieś tutaj się info plącze, pomiędzy postami), 3 lata wytrzymają bez łaski.
Takie np. OIki, BC, Winter Delice - tożto przestało być produkowane ho, ho, ho albo i dawniej (+10 lat), a mimo wszystko siedzą dzielnie na naszych półkach i pachną bez zarzutu. Te 3 lata to albo taki chwyt marketingowy, żeby szybciej wypsikiwać i kupować nowe flachy, albo okres przewidziany dla terrorystek perfumowych, przechowujących swoje skarby na oświetlonej półce w parnej łazience :/ (też się spowiem z ilości - przedwczoraj podsumowałam kolekcję i wyszło stokilkadzieścia ![]()
Edytowane przez cbr Czas edycji: 2010-09-20 o 16:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:49.