..::Dieta Plaż Południowych - część X ::.. - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-31, 21:46   #841
saming
Zakorzenienie

Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część X ::..

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
saming,a mogłabyś przypomnieć ile masz lat, wzrostu,od jakiej wagi zaczynałaś,ile schudłaś i jak długo jesteś na SB??
może nie chudnij już bo znikniesz całkiem

21 lat, 168cm, zaczynałam od 67kg ( jakieś 82cm w pasie, ponad 100cm w pupie, i na brzuchu - oponka coś ok. 95cm).
Teraz - 54,7kg (ale ważyłam się po ćwiczeniach siłowych, w ubraniach i ok. godziny 15, w dodatku wcześniej wypiłam z 2 l wody), więc powiedzmy, że ważę te 54kg. W talii - 63cm, oponka - jakieś 70 parę cm, pupa - 93cm.
A na SB... jakoś od połowy lipca zeszłego roku

I ja to się nie odchudzam już, naprawdę. Jem co popadnie i ile, byleby było zdrowe (prócz słodyczy, ale tych nie umiem sobie czasem odmawiać).

gajkin, ja Cię rozumiem - ale uważam i nadal będę się tego trzymać, że przy wysiłku fizycznym należy więcej zjeść. Nie chcesz wprowadzać węgli - spoko, spoko - ale więcej warzywek i białka to możesz zjeść, od tego zapewniam - nie przytyjesz A wyjdzie Ci to na zdrowie
W czasie aerobów (bieganie, pływanie itp) - bardzo łatwo spalają się mięśnie, zanim zacznie spalać się tłuszcz to mija sporo czasu - i dlatego ważne żeby dostarczyć odpowiednią ilość białka i węglowodanów.

saming jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-31, 21:59   #842
pscolaa
Rozeznanie

Dobra pogodziliśmy się i nie muszę iść spać - przeszlo mi

limonatka i jak silna wola??

agniun jak dla mnie o wiele lepiej

saming a puszka tuńczyka z warzywami może być po wysiłku czy co raczej radzisz?? Bo ja ćwiczę wieczorem i wolalabym węgli w postaci chleba nie jeść, bo potem źle się czuję...
pscolaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-31, 22:16   #843
saming
Zakorzenienie

Czemu wy tak wszystkie boicie się tych węgli, to ja nie wiem - co jest złego w jedzeniu na wieczór węgli - zwłaszcza po ćwiczeniach ? :P
Warzywa nie zastąpią chleba, makaronu itd, to tylko namiastka.
A tuńczyk - ogólnie zawiera spore ilości rtęci, sama już nie jem go, chociaż lubię.
Ale w sumie na upartego to może być z warzywami, chociaż jakieś jajka byłyby już lepsze.

Stary 2010-05-31, 22:24   #844
pscolaa
Rozeznanie

Jadłabym węgle wieczorem, ale potem czuję się ociężała i mam problemy ze snem... Nie mówiąc o tym, że wtedy waga wolniej spada a że ja dopiero pokonalam zastój i jestem przed @ to wolę nie ryzykowac że dostanę na wieczór jakiegoś napadu A jajka zjadlam na śniadanie i to 3, więc co za duzo to niezdrowo A tuńczyka uwielbiam - mniam mniam
Stary 2010-05-31, 22:32   #845
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez saming Pokaż wiadomość

21 lat, 168cm, zaczynałam od 67kg ( jakieś 82cm w pasie, ponad 100cm w pupie, i na brzuchu - oponka coś ok. 95cm).
Teraz - 54,7kg (ale ważyłam się po ćwiczeniach siłowych, w ubraniach i ok. godziny 15, w dodatku wcześniej wypiłam z 2 l wody), więc powiedzmy, że ważę te 54kg. W talii - 63cm, oponka - jakieś 70 parę cm, pupa - 93cm.
A na SB... jakoś od połowy lipca zeszłego roku

I ja to się nie odchudzam już, naprawdę. Jem co popadnie i ile, byleby było zdrowe (prócz słodyczy, ale tych nie umiem sobie czasem odmawiać).

gajkin, ja Cię rozumiem - ale uważam i nadal będę się tego trzymać, że przy wysiłku fizycznym należy więcej zjeść. Nie chcesz wprowadzać węgli - spoko, spoko - ale więcej warzywek i białka to możesz zjeść, od tego zapewniam - nie przytyjesz A wyjdzie Ci to na zdrowie
W czasie aerobów (bieganie, pływanie itp) - bardzo łatwo spalają się mięśnie, zanim zacznie spalać się tłuszcz to mija sporo czasu - i dlatego ważne żeby dostarczyć odpowiednią ilość białka i węglowodanów.
no to pięknie gratuluję!!!
ja bym na Twoim miejscu odjęła co najmniej 1,5kg a nie 0,7kg w celu oszacowania wagi no mi strasznie cięzko nie jeść słodyczy powinnam dlatego wrócić na I fazę,ale cóż-jakoś nie mogę się zebrać...
muszę się i ja pomierzyć bo w tej oponce to pojęcia nie mam ile mam??Choć górę to mam szczuplutką-u mnie problem dolną częścią-cóż taki urok,niestety ja do siłowni nie mogę się jakoś przemóc??Może gdybym miała z kim chodzić Szkoda,że się jakoś przemóc nie mogę
wierzę Ci,że się już nie odchudzasz moje koleżanki np twierdzą,że ja się cały czas odchudzam-irytujące to jest,ale cóż-one przecież wiedzą lepiej
ja po ćwiczeniach zjadam banana całego lub pół-w zależności ile jestem w stanie zjeść.a dziś po bananie wsunęłam sałatkę i kawałek piersi smażonej(tak tak na oleju z pestek winogron,a nie pieczony) i potem ten deserek co pscola wczoraj podawała i jeszcze coś dobrego

dobranoc

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-31, 22:44   #846
Limonatka
Zakorzenienie

pscolaa - wytrzymuję, ale z trudem nawet serki ze słodzikiem średnio się spisują hehe

moje z dzisiaj:

- 11:45 omlet z 2 jajek z papryką i cebulką + szkl. soku pomidorowego
- 15 - plaster schabu + pomidor z cebulką, jogo i odrobiną majo, plus resztka soku pomidorowego (chyba 1/4 szkl:P)
- 17 - serek Figura z fruktozą, kakao i wiórkami
- 20 - sałatka pierwszofazowa z przepisowego (łosoś wędzony, papryka, kiszone, majo) + trójkącik serka topionego Light + połowa małego jogurtu z fruktozą i cynamonem

Wiem, nie ma jednej przekąski. Ale to dlatego, że tera zarywam noce często i potem mi się nie mieszczą wszystkie posiłki w ciągu dnia :P A dziś powinnam iść wcześnie spać (wcześnie niż 2 :P ), więc postanowiłam, że zjem większą kolację zamiast mniejszą a później jeszcze przekąska. Chyba od jednego razu nic się nie stanie

Przy okazji - jakiego majonezu używacie? Ja szczerze powiem, że dla mnie jedynym dobrym majo jest Kielecki chociaż wiem, że pewnie jakiegoś Light się powinno..

Limonatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-31, 23:07   #847
saming
Zakorzenienie

Limonatka, możesz zwykłego używać, 1 łyżka dziennie. Te wszystkie lighty mają pomimo mniejszej ilości tłuszczu - większą ilość ww. Tych złych :P

dygotko, to się musisz przemóc. Siłownia fajna jest i wciąga. Ale jak się idzie tylko na bieżnię i rowerek to w sumie szkoda kasy marnować. Dzisiaj widziałam dziewczynę, która 45min na bieżni biegła, a potem 45 min na steperku.
Zero siłowych i nic więcej. Dla mnie byłaby to strata czasu, ja muszę się trochę pobawić ciężarkami, to takie fajne jest xD

Stary 2010-06-01, 01:14   #848
Limonatka
Zakorzenienie

Co powiecie na taką "wędlinę"? http://breakfast.blox.pl/2009/10/Szybka-wedlina.html
oczywiście pominęłabym tą drobinę cukru, ale wydaje mi się, że tak to dobry przepis! i z tego co wiem, to wychodzi fajna, soczysta pierś w sam raz do jakiś sałatek! bo czasami albo zabraknie wędliny (a pierś z kuraka w zamrażalce jest) albo po prostu kurczak lepszy niż te napychane niewiadomoczym wędliny..

Stary 2010-06-01, 01:41   #849
feline2
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Limonatka Pokaż wiadomość
Co powiecie na taką "wędlinę"? http://breakfast.blox.pl/2009/10/Szybka-wedlina.html
oczywiście pominęłabym tą drobinę cukru, ale wydaje mi się, że tak to dobry przepis! i z tego co wiem, to wychodzi fajna, soczysta pierś w sam raz do jakiś sałatek! bo czasami albo zabraknie wędliny (a pierś z kuraka w zamrażalce jest) albo po prostu kurczak lepszy niż te napychane niewiadomoczym wędliny..
O ja.... Ale super! Ja już zapisałam w ulubionych i zrobię... Od jakiegoś już czasu wędlin sklepowych z TŻtem nie ruszamy!! Jak już to tylko takie od prawdziwego rzeźnika...
Stary 2010-06-01, 07:02   #850
mossqa
Rozeznanie

Cytat:
wczoraj robiłam w ten sposób szynkę i wyszła cudooowna

---------- Dopisano o 07:02 ---------- Poprzedni post napisano o 06:59 ----------

Cytat:
Przy okazji - jakiego majonezu używacie? Ja szczerze powiem, że dla mnie jedynym dobrym majo jest Kielecki chociaż wiem, że pewnie jakiegoś Light się powinno..
Kielecki najlepszy. i nie jest powiedziane, że możesz łyżkę dziennie - do obiadu 1 łyżka tłuszczu (może to być oliwa, albo właśnie majo) i do kolacji 1 łyżka. a, i do śniadania 1 łyżeczka
mossqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 07:33   #851
pscolaa
Rozeznanie

limonatka to tak ja u mnie... Mam mały kryzys slodyczowy, ale jeszcze się trzymam, dzieki owocom

Ja jem tylko Helmanns, inne mi nie smakują

Właśnie zjadlam śniadanko, zapijam kawką i ide się pluskac... Udanych śniadań
Stary 2010-06-01, 07:35   #852
agniun
Raczkowanie

jem właśnie swoje śniadanie..... plan na dziś

1. jajecznica z 2 jaj na 2 plasterkach polędwicy sopockiej, kawałek zielonego ogórka,

2. serek wiejski z garścią orzechów

3,4,5 tego jeszcze nie wiem w szczegółach bo muszę iść na zakupy po uczelni.... ale najpierw egzamin....

co do wagi to załamka, płakać się chce tak szczerze mówiąc, 69,3..... czyli znowu więcej.... cholerka no..... a przecież codzinnie ćwiczę dodatkowo w domu, chodze sobie na aerobik i żadnych efektów... powoli zaczyna mi brakowac motywacji przez to wszystko..... iaż nie chce mi się wierzyc, że to wszyskto może być kwestią @, wcześniej tak nie było....
agniun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 08:21   #853
feline2
Zadomowienie

A mi waga poszłą nieco w gorę Co prawda niecały kilogram, ale mimo wszytko- jakoś demotywująco to działa... W czwartek mam wprowadzić 2ga porcję węgli i boję się, że jeszcze bardziej pójdzie w górę...
Stary 2010-06-01, 08:25   #854
rawita
Zakorzenienie

Saming wielkie gratulacje z powodu spadku wagi a jeszcze większe z powodu konsekwencji

Pscolaa
gratulacje z powodu pogodzenia się z TŻ

A mnie możecie pogratulować wagi 58 kg przy 170 cm Dwa tygodnie temu ważyłam 62. I właśnie nie wiem, co teraz zrobić. Przeszłam na drugą fazę SB i wolałabym już więcej nie chudnąć (no może max 1,5 kg), a jednocześnie nie zaliczyć jojo. Wczoraj zjadłam:
Na śniadanie szpinak zapiekany z jajkiem (1,5) i żółtym odtłuszczonym serem, potem twarożek z rzodkiewką, na obiad razowy makaron z suszonymi pomidorami i oliwkami i na kolację pół makreli z sałatką i wytrawne wino. Czy tak będzie ok?
rawita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 08:43   #855
pscolaa
Rozeznanie

feline2 to normalne po wprowadzeniu węgli... Ja też tak miałam... A jak zaczęłam jeść więcej węgli to spadło Organizm sie buntuje bo 2 tygodniach bez węgli i po prostu musi się przyzwyczaic... Nie dawaj się to minie - mówi ci to ktoś kto miał miesiac zastoju

rawita ja bym zrobiła max miesiąc II fazy i przeszla na III... Jedż te 3 porcje węgli i owoców a powinno być ok... Waga stanie i się utrzyma

Ja muszę dzisiaj upiec chlebek, jutro bułki, bo mi się zamrazarka opróżniła Ptasie mleczko na podwieczorek już w lodówce stoi
Stary 2010-06-01, 09:38   #856
Palolinka
Rozeznanie

Coraz bardziej podoba mi się ta wasza dieta! Od poniedziałku ruszam pełną parą! Gratuluję spadków wagi! Są naprawdę imponujące!

60...58...50
Palolinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 10:12   #857
Limonatka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mossqa Pokaż wiadomość
wczoraj robiłam w ten sposób szynkę i wyszła cudooowna

---------- Dopisano o 07:02 ---------- Poprzedni post napisano o 06:59 ----------

Kielecki najlepszy. i nie jest powiedziane, że możesz łyżkę dziennie - do obiadu 1 łyżka tłuszczu (może to być oliwa, albo właśnie majo) i do kolacji 1 łyżka. a, i do śniadania 1 łyżeczka
no to dobrze ulżyło mi w związku z majo

a ta szynka właśnie od jakiegoś czasu chodzi, a jeszcze jak dwa tygodnie temu mama zrobiła w podobny sposób kurczaka na obiad (tzn kotlet posmarowany majo i pod pierzynką paprykowo-serową) to mi się przypomniał fajnie, to może jutro zrobię

zważyłam się dziś, dokładnie po tygodniu od pierwszego dnia i jestem trochę zawiedziona powiem szczerze, bo tylko -1,4 kg A mam sporo do zrzucenia, myślałam więc że ładnie ruszy. Na Montignacu mi chyba więcej ubyło w ciągu pierwszego tygodnia. Może jednak za dużo jem, albo za mało dobrych rzeczy...

Stary 2010-06-01, 12:47   #858
pscolaa
Rozeznanie

limonatka a mi się wydaje, że chudniesz ladnie... Ty chyba przeszlaś z jednej diety na kolejna i pewnie dlatego spadek może być mniejszy, bo organizm musi się dostosować... Nie poddawaj się, wklejaj co jesz - bedziemy oceniać - i bedzie ok
Stary 2010-06-01, 12:58   #859
Limonatka
Zakorzenienie

obyś miała rację

właśnie wcinam twaróg z jogo, kakao i słodzikiem (i kroplą aromatu waniliowego) - mialaś rację - pycha!!

chciałam dziś sobie w ramach Dnia Dziecka kupić ricotte light, ale nie było w tesco za to dostałam niskotłuszczowy serek żółty - Boryna

Stary 2010-06-01, 13:24   #860
mossqa
Rozeznanie

Cytat:
chciałam dziś sobie w ramach Dnia Dziecka kupić ricotte light, ale nie było w tesco za to dostałam niskotłuszczowy serek żółty - Boryna
ricottę kupuję zwykłą, bo i tak ma mało tłuszczu
Stary 2010-06-01, 13:36   #861
pscolaa
Rozeznanie

limonatka się robi się wie co jest dobre Ricotty light nie uswiadczysz w Polsce już od dluuuugiego czasu niestety... Ja czasami kupuję zwykłą, ale jest kurcze droga... Kazalam mojemu TZ sprawdzić we Francji i Hiszpanii czy tam moze jest, ale to jest mega gapol i nie znalazl...

A jakby ktoś chciał nowe smaki to zapraszam tutaj http://www.smartcoffee.pl/cat-pol-12...y-do-kawy.html Można zamowić aromaty do kawy i deserów, dodaje się po 2-3 krople i jest pyyyycha (według dziewczyn z dukana)... Własnie zamowiłam i czekam na przesylkę i będę raczyć podniebienie kawką czekoladową i toffi serkami

A ja dzisiaj:
ś - kasza razowa kus-kus z wiesniakiem i truskawkami i fruktozą
IIś - bułka jogurtowa z plasterkiem sera, wędlinki, sałaty, pomidora i rzodkiewką
o - dwa cheesburgery z salatą, pomidorem, ketchupem i surówką z kapusty
p - ptasie mleczko i jabłko
k - jajecznica z 3 jajek z wędlinką i pomidorami + kefir

Właśnie rośnie chlebek - mam nadzieję, że wyjdzie...

A ja dzisiaj zobaczyłam na wadzę 6 z przodu Spadek niewielki bo 0,1kg, ale nie wiecie jaki ma dobry humor... Jeszcze nie ma @, więc powinno polecieć więcej
Stary 2010-06-01, 14:01   #862
karton
Zakorzenienie

Plażowiczki-weteranki, albo te dziewczyny, które mnie kojarzą - muszę Wam coś opowiedzieć bo mam jakąś dziwną potrzebę szerzenia 'przerażającej nowiny'.

Nigdy się tak nie przestraszyłam jak dzisiaj. I to nie w taki codzienny sposób, to był taki strach gdzie przelatuje ci niemało przed oczami a w głowie zapala się lampka 'gwałt' albo 'śmierć'. Serio

Jakimś cudem, nie wiemy jakim, jakiś gość zamiast jak człowiek zadzwonić domofonem albo wejść do sklepu - poszedł przez parking i podwórko na tył domu, wszedł tylnymi drzwiami, przeszedł koło otwartych drzwi do sklepu <jakim cudem nikt go nie zauważył, nie mam pojęcia, i czemu on nic nie powiedział?>, wszedł po schodach do domu, po kolejnych schodach - tu pierwsze piętro, siostra siedziała na wprost niego przy komputerze - jeśli on zatrzymałby się na tym piętrze, mama w innym pokoju, pies spał na podłodze <a jest czujny, co noc alarmuje o 3 w nocy, że ktoś łazi po podwórku - dostawcy> - nikt nic nie słyszał ani nie widział. musiał prześlizgnąć się jakoś, albo bezszelestnie wejść po schodach na II piętro gdzie są sypialnie, a tam ja drzemiąca po nieprzespanej nocy, rozwalona na łóżku w pidżamie i szlafroku.
Musiał coś głośno powiedzieć bo otworzyłam oczy, a tam on w odległość niecałego metra wiszący nade mną.
Dosłownie serce mi stanęło. Miał chorą twarz - nie wiem jak to się fachowo nazywa - ok połowa twarzy czerwona, pokryta takim rumieniem, co wzmogło efekt przerażenia i zaskoczenia.
Odskoczyłam w tym łóżku pod ścianę z jakimś obronnym gestem, na co on się przysuwa i "proszę się nie bać". rozumiecie?
obłęd.
"co pan tutaj robi?!"
"zbieram na operację twarzy"
"ale czemu pan tutaj wszedł"
"było otwarte"
*ja nadal z tym osłupieniem na twarzy i zupełnie przerażona*
"ja może zejdę i pójdę do szefostwa"

Czuję się jak po kradzieży czyli nieswojo we własnym domu, moja psychika padła zupełnie, co wchodzę do góry sprawdzam czy aby ktoś się nie czai, myję włosy przy zamkniętej na klucz łazience itp.
Cholera wie, czy faktycznie jakiś "nie halo" czy obejrzał sobie wszystko albo co...
Nie wiem, póki co musiałam się wygadać. Przepraszam
Stary 2010-06-01, 14:12   #863
feline2
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pscolaa Pokaż wiadomość
feline2 to normalne po wprowadzeniu węgli... Ja też tak miałam... A jak zaczęłam jeść więcej węgli to spadło Organizm sie buntuje bo 2 tygodniach bez węgli i po prostu musi się przyzwyczaic... Nie dawaj się to minie - mówi ci to ktoś kto miał miesiac zastoju
No oby, bo jakiegoś takiego doła przez to złapałam... W takim razie jadę dalej nie poddając się- za 2 tygodnie się zważe, bo międzyczasie @ i bez sensu sie jeszcze bardziej dołować...

Cytat:
A jakby ktoś chciał nowe smaki to zapraszam tutaj http://www.smartcoffee.pl/cat-pol-12...y-do-kawy.html Można zamowić aromaty do kawy i deserów, dodaje się po 2-3 krople i jest pyyyycha (według dziewczyn z dukana)... Własnie zamowiłam i czekam na przesylkę i będę raczyć podniebienie kawką czekoladową i toffi serkami

A ja dzisiaj zobaczyłam na wadzę 6 z przodu Spadek niewielki bo 0,1kg, ale nie wiecie jaki ma dobry humor... Jeszcze nie ma @, więc powinno polecieć więcej
Gratuluje
A aromaty wyglądają super! Używasz ich? Ja ostatnio się zakochałam w zwykłym olejku do pieczenia o smaku śmietankowym... Pycha

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

karton zawału bym chyba dostała...
Stary 2010-06-01, 14:16   #864
pscolaa
Rozeznanie

karton o matko!!!

feline zakupiłam te aromaty, dopiero co zapłaciłam i czekam aż przysla Dziewczyny sobie chwalą, więc pewnie sa dobre... Bo marzy mi sie takie karmelowe macchiatto, więc chociaż jakąś namiastkę będę miala

Kurcze nie wiem co ja robię, ale wszystko mi rośnie dwa razy szybciej - mam na mysli chleb i ciasta... W przepisie każą czekac 30 minu a potem godzinę aż wyrosnie, ja czekalam 20 minut i potem 15 i chleb mi uciekł z formy A drożdży daję tyle co jest w przepisie...
Stary 2010-06-01, 14:46   #865
feline2
Zadomowienie

Cytat:
Kurcze nie wiem co ja robię, ale wszystko mi rośnie dwa razy szybciej - mam na mysli chleb i ciasta... W przepisie każą czekac 30 minu a potem godzinę aż wyrosnie, ja czekalam 20 minut i potem 15 i chleb mi uciekł z formy A drożdży daję tyle co jest w przepisie...
Masz dobrą rękę do pieczenia
Stary 2010-06-01, 15:16   #866
IlonaP
Zakorzenienie

kartoniku, niezła trauma wcale się nie dziwię, że teraz wszystko sprawdzasz

pscoola, jaką temperaturę lubisz w domu?
Stary 2010-06-01, 15:48   #867
pscolaa
Rozeznanie

ilonaP w domu mam jakieś 20 stopni, ale jak piekę coś drożdżowego to w kuchni grzeje jeden palnik, żeby było cieplusio...

A oto mój chlebek

Stary 2010-06-01, 16:02   #868
rawita
Zakorzenienie

Wow, ja też chcę taki chleb

Kartoniku dziwię się, że nie zaczęłaś krzyczeć.
rawita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 16:16   #869
Limonatka
Zakorzenienie

Cytat:

ojeeeej, chyba też sobie zamówię! ale może poczekam najpierw na Twoją reakcję, chociaż hm, tanie są ten toffi jest intrygujący...

karton - okropnie Ci współczuję i wiem co możesz czuć bo ja byłam kiedyś w nieco podobnej sytuacji. jako nastolatka młoda. mieszkaliśmy jeszcze w mieszkaniu i w łazience (od podwórka takiego trochę beee) było maluteńkie okienko. ale było na tyle wysoko, że normalnie nic nie było widać. w łazience na przeciw okna było lustra. i ja pewnego wieczoru kąpię się, i już się wycieram stojąc w wannie i patrzę do lustra, a tam w oknie uśmiechnięta twarz jakiegoś faceta zaczęłam tak krzyczeć, że mama przyleciała bo myślała, że coś makabrycznego się ze mną dzieje. tata wybiegł szybko na podwórko ale faceta już nie było - tylko deska przyłożona do ściany budynku, żeby sobie mógł sobie zaglądnąć przez okno od tego czasu rodzice kupili taką specjalną folię matującą na okno, ale ja i tak nigdy nie czułam się 100% pewnie w tej łazience..

pscolaa, piękny chlebek!!!

te aromaty mają przyjść w 1 dzień?? nieźle! ja się więc chyba wstrzymać muszę, bo przez kolejne dni może być ciężko kurierowi mnie złapać :/ a to Ty powinnaś dostać jutro, zgadza się? podzielisz się wrażeniami jak dostaniesz?

Edytowane przez Limonatka
Czas edycji: 2010-06-01 o 16:34
Stary 2010-06-01, 16:38   #870
mossqa
Rozeznanie

czy myślicie, że bardzo zgrzeszyłam zjadając na podwieczorek miskę truskawek i kubeczek jogurtu nat. 1%? :P
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości