|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.
No nie warto...
Cytat:
Ja nie wiem co napisać... bo żeby było dobrze to musi starać się dwoje... Może ja przeginam... sama nie wiem... nawet nie bardzo mam z kim o tym porozmawiać...
|
|
|
|
|
#4052 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.
Cytat:
i ogólnie podobają mi się te kolorowe kalosze ![]() gorgulku, svi, ![]() ---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- Cytat:
![]() spójrz do klubu - same doświadczone żony Gnomików
|
|
|
#4053 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4054 |
|
Zakorzenienie
|
ja też idę, jutro wielki dzień - pierwszy raz Tomuś idzie do żłobka
|
|
#4055 | |||||
|
Zakorzenienie
|
![]() jadłyśmy je z kolezanką prawie na każdej lekcji w liceum ![]() Cytat:
u nas jest podobnie małż wraca z delegacji i chciałby tylko odpoczywać, a ja??? Ciagle ma pretensje, że każe mu coś zrobić /i tak proszę 10 razy :/ a ja nie mam prawa być zmęczona! ![]() Cytat:
dziękuję! Wiedziałam, ze moge na Ciebie liczyć Kubie dobrze się raczkuje w tych bucikach? Nie zachacza paluszkami? Cytat:
![]() Cytat:
jak bym czytałao swoim!Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ---------- ooooo to za udany pierwszy dzień!
|
|||||
|
|
|
#4056 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Ola trzymam kciuki za Tomusia
Edytowane przez Svinecka Czas edycji: 2010-05-31 o 23:32 |
|
|
|
#4057 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
dobrej nocki
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4058 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
ide
dobranoc
|
|
#4059 |
|
Ola-Unhola
|
Cześć,
nie mam już siły, więc nie napiszę za dużo i nie poczytam. Byłam na poczcie, połaziłam po sklepach (nic ciekawego) i wróciliśmy. Padam, a jeszcze muszę się popakować, jutro Bartuś ma wysęp, więc muszę przyszykować galowy strój na rano, no i jeszcze my we trójkę musimy się na 10 wybrać do szkoły. Odezwę się rano. Dobrej nocki, papa
|
#4060 |
|
Zakorzenienie
|
to ja tez znikam ...
dobranoc |
|
|
|
#4061 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() ŻYJE 20 stron od mojej ostatniej wizyty nie dam rady nadrobić ![]() Moja 8... dziewczyny to była naprawdę masakra piłą mechaniczną i to jeszcze tępą ![]() wróciłam z nocki... jakoś z Przemkiem funkcjonowałam... mały dodawał mi sił Często dosłownie ryczałam z bólu a mój mały patrzył wtedy na mnie smutnym, powaznym wzrokiem i gadał eeeeee!!!... no to jak się nie uśmiechnąć ![]() w ciągu dnia wypiłam 2 jogurty pitne przez słomkę i jadłam zgniecione chrupki kukurydziane... a dokładnie mówiąc wsuwałam sobie je do ust i czekałam aż się rozpuszczą a i tak uchylenie ust żeby wsunąć spłaszczonego chrupka kosztowało mnie naprawde wiele wysiłku i bólu... Zaczęłam faszerować się biseptolem i tak powoli z dnia na dzień było coraz lepiej... na dzień dzisiejszy opuchlizna już zeszła, mogę otworzyć usta... nie w pełni (bo ziewanie to jeszcze wyczyn ekstremalny dla mnie) ale nie musze już zgniatać chrupków no i mogę ścisnąć zęby ![]() Jak macie 8 to idźcie i niech Wam je usuną bo nie życzę żadnej z Was tego co przeżyłam... W przyszłym tygodniu mam urlop i pędzę do dentysty żeby mi wyciął to cholerstwo bo następnego razu już nie przeżyję... Naprawdę wolałabym urodzić 15 dzieci... poród był czymś cudownym w porównaniu do tego bólu. Przemo... raczkuje po całości... aż kwiczy z zachwytu ![]() W ten weekend była u nas taka duża impreza coroczna i kupiłam małemu balona nadmuchanego helem... takiego kurczaka żółtego... Jak on się nim zachwycał nawet buzi mu dawał (mi buzi nie daje )przyczepiłam mu do łóżeczka... teraz jest przynajmniej jakieś 30 minut wiecej spania dla nas bo on jak się budzi to już nie krzyczy tylko bawi się balonem ![]() Wczoraj wyszły mu na raz dwie górne dwójki ![]() tym samym mamy już 6 zębów z czego 4 wyszły w ciągu ostatnich 2 tygodni... nawet mniej ![]() Dzisiaj, tzn. wczoraj nie chciał kaszki na śniadanie... Za to bardzo chętnie zjadł kromkę (bez skórek) z masłem i popił butelką mleka on już nie chce jeść swojego jedzenia... on chce to co my... i to by było na tyle... przede mną kolejne 2 dni wolnego ![]() i znowu 2 dni (pewnie jakieś 15 stron) zaległości na wątku |
|
|
|
#4062 |
|
Zakorzenienie
|
witam sie i wychodze z domu
kawe juz wypilam więc gnam Lara zawsze budzi się o 6, wiec budzika nie nastawialam, a tu psikus...dzis 6:30, ale ja juz wstalam z przyzwyczajenia nim ona sie obudzila i zdazylam sie wyszykowac do wieczorka
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#4063 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() , czekamy na relację ![]() Cytat:
![]() Idzie Mu coraz lepiej, paluszkami nie zahacza, bo tak naprawdę paluszki są schowane
|
|
|
#4064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję ząbków *** A ja czuję powtórkę z rozrywki, Kuba jeszcze na dobre nie wstał, a już tak marudzi, że szok
|
|
|
#4065 | ||
|
Ola-Unhola
|
![]() Dla Was Mamuśki też, w kocu Dziećmi też jesteśmy ![]() Cytat:
Ale dobrze, że już jest lepiej i w końcu pójdziesz do dentysty. Niech usunie tą cholerą i sio z nią ![]() dla Przemka i gratulujemy ząbków Cytat:
Gdyby nie Antoś, który obudził się i zaczął płakać, to by nie pojechał. Budzik nie zadzwonił i spałam w najlepsze, ale jest Mały Wrzaskul i się udało ![]() Miramej, jak dzisiaj nocka? P4w, kciuki za pierwszy dzień w żłobku i daj znać jak poszło (choc mnie już pewnie nie będzie przy kompie )Idę cos robić, ale sama nie wiem co. Pakować się, sprzątać czy szykować się na występ ![]() Miłęgo
|
|
#4066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, za to wczorajszy wieczór to była masakra , dzisiaj też nie zapowiada się różowo ![]() Jedziecie na działkę po występach?
|
|
|
#4067 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Kurcze, a pchają się zęby jakieś, widać coś? Taki był plan, ale jeszcze nie jestem spakowana do końca, więc wracamy do domu, szybkie pakowanie (druga część) i jedziemy. Po drodze jeszcze muszę zajechać po pchacza (udało się w wawie umówić na odbiór osobisty Mam nadzieję, że pogoda będzie w miarę
|
|
#4068 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cieszę się, że z pchaczem jednak się udało
|
|
|
#4069 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
To zrób rzeczywiście. Lepiej dmuchać na zimne. Mam nadzieję, ze to tylko gorsze dni z powodu kiepskiej pogody lub pchajace sie zęby Lecę, buziaki
|
|
#4070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Udanego dnia
|
|
|
#4071 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
Wszystkiego Najlepszego dla Naszych Dzieciaczków z okazji Dnia Dziecka!!! Widzę, że temat kaloszy na tapecie Wczoraj do mnie przyszły takie i jestem z nich bardzo zadowolona. http://www.allegro.pl/item1059465287...czarne_37.html Zawsze miałam wizję, że będę razem z moim dzieckiem łazić po kałużach
|
|
|
|
#4072 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dałam wczoraj łyżeczkę wapna w syropku, dzisiaj widzę znaczną poprawę. Niestety jedynie broda została w opłakanym stanie, a była już super. Oczywiście jak przeczytałam ulotkę, to , ale postanowiłam jedną dawkę podać i ewentualnie drugą, jak zajdzie potrzeba.Jakoś umknęła mi zależność skazy białkowej a tej szczepionki. Doczytam w weekend, bo muszę porządnie zgłębić temat i nie omieszkam pomęczyć lekarki ![]() Rzeczywiście udało nam się, bo weszliśmy i lunęło. Zdceydujemy się chyba na buty Bartka, a to dlatego, że u nas w mieście można je dostać. Tak jak już kiedyś wspominałam, Maciek ma b.wysokie podbicie i każdy but muszę Mu przymierzyć. Co pradwda decyzja jeszcze nie zapadła. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Niech dołek spada, gdzie pieprz rośnie Cytat:
Też nie dawno przechodziliśmy tego typu kryzys Jakoś się pozbieraliśmy, choć nie jest rewelacyjnie Pomogła nam rozmowa (nie jedna). Może spróbujcie porozmawiać.
|
|
|
#4073 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Kochane dzieci z okazju Dnia Dziecka dużo prezentow i radosci Adaikaka wspolczuje bolu przez jaki musialas przejsc ale twarda babka z ciebie a Przemus tez dzielny 4 zabki w 2 tyg. ![]() spadam na sniadanko
|
#4074 |
|
Zakorzenienie
|
Cześc mamusie
jakoś nic mi się nie chce Jestem jakaś ospała już od paru dni. Chyba ta pogoda tak na mnie działa Magi cieszę się, że jest jakaś poprawa ![]() Adaikako gratuluję nowych zęboli Znaczy Przemusiowych, nie Twoich![]() Miramej współczuję marudka Gorgulku Aniu chyba wiem o czym piszesz Mam do Was pytanie: wiem, że temat był już wałkowany, ale powiedzcie tak w dwóch słowach: jakie zabawki się u Was sprawdziły? Chcę kupić Zosi jakies nowe, bo już wszystko się jej znudziło... Wiem o żyrafce jakiejś... To ta co się wrzuca do niej klocki? A miał ktoś może tą kulę z FP do nauki raczkowania?
Edytowane przez angy Czas edycji: 2010-06-01 o 09:25 |
|
|
|
#4075 | |||
|
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Może zrób najpierw ogólne, bo wyniki będą szybciej. My tak robimy. Tego samego dnia mam wynik Zresztą na tym punkcie jestem przewrażliwiona. Co ja czasmi nie robię
|
|
|
#4076 | |||
|
Zakorzenienie
|
my tez i jak wczoraj byłam w sklepie to zobaczyłam je i musiałam sobie kupic
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
inne zabawki zajmują ją co najwyżej na 30 sekund. a z niezabawkowych to oczywiście miski, pudełka, piloty, plastikowe butelki itd. i wszystko co ma rzepy żeby zapinac, odpinac, zapinac, odpinac i tak w kółko
|
|||
|
|
|
#4077 |
|
Zakorzenienie
|
dzzień dobry
witam się z kawą Ktoś jeszcze sie przyłaczy? Czy znów wypije sama? ![]() u nas pogoda do bani od wczoraj paaaada! W niedzielę było tak łądnie i Bartosz sie nabawił kataru ... pojechalismy na budowę /małż chciał sie pochwalić jak ładnie ułozył płytki / i w samochodzie było duszno, a jak wysiedlismy to powiało wiaterkiem ... i katar gotowy ![]() z/w ... idę uśpić marudka
|
|
|
|
#4078 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Broda pewnie ma się gorzej, bo cierpi też od śliny. Nie wiem, jak dokładnie jest ze skazą białkową, MMR II/Priorix jest chyba na bazie białka jaja kurzego, trzeba jeszcze się wczytać. Daj znać, co powie na ten temat lekarka ![]() A masz już wstępnie jakiś model na oku z Bartka? Cytat:
Ja kuli nie mam, chyba czekoladka kupiła. Kuba bawi się książeczkami, gdzie może dotknąć np. futerka foki i posłuchać, jak foka piszczy itd., jajkiem po cukierkach Lindt , piłką, butelkami z ryżem, wodą, makaronem, łyżką i miską itd. Dostał dzisiaj na Dzień Dziecka warsztat FP, owszem obejrzał, ucieszył się, ale szału na razie nie ma ![]() Cytat:
![]() Ogólne u nas zawsze wychodziło dobrze, nawet jak posiew był z bakteriami, zresztą jestem sama w domu, więc cienko widzę zanoszenie do laba. ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Cytat:
, więc mam chwilę, żeby złapać oddech. Głowa mnie boli, czuję takie wewnętrzne fuj i ukryte ble... ![]() Współczuję kataru Bartusiwoi
|
|
|
#4079 | ||
|
Zakorzenienie
|
malutka zasnela, obiadek sie gotuje dzisiaj ze schabikiem bedzie i kasza jeczmienna
![]() Cytat:
mamy kule FP i jest super, mala chetnie za nia pelza a z "niezabawkowych" to piloty, kable, otwieranie szafek, butelki po wodzie, gazety, lyzka drewaniana itp. ![]() Cytat:
|
|
#4080 |
|
Zakorzenienie
|
Siemka
Pospalismy do 7.45 Kuba dzisiaj całą noc spał ze mna w łózku. Po kapieli połozyłam do jak zwykle do łózeczka, pospał ok 1 h, obudził sie i marudził ok pol godzinki. Wziełam go na swoje łózko, przytulił sie do mojego jaska (ostatnio tylko z nim usypia) i usnał jak kamien. Tak slodko spał, ze juz go nie odkładałam do łozka tylko spał ze mna ![]() Trzymam kciuki za Tomusia Gorgulek, u nas podobna sytuacja z TŻ. Juz od jakiegos czasu jest inaczej ,wlasciwie zaczeło sie zmnianiac jak urodził sie Kuba. Co prawda nie kłócimy sie tak bardzo ale nasze relacje są inne. Czesto wydzieram sie na TŻ, mam o byle co pretensje. Ostatnio czesto jestem zmeczona, przybita, nie mam na nic siły i ochoty. Sama nie wiem czego chce :/ Jego całymi dniami nie ma w domu, praca, 2 szkoły, jeszcze teraz ruszyła budowa i kazda wolna chwile jezdzi na dzialke. Jak wraca to siada do kompa i pisze maile, jakies tam referaty a ja ide spac. I codziennie to samo - rutyna... Dziewczyny - teraz bede mnie zagladała na Wizaz bo kazda wolna chwile poswiece na nauke do egzaminu. Sporo jest tych pytan testowych a czasu niewiele. Jeszcze chce przestudiowac podrecznik, znaki drogowe itp. Jednym słowem chce sie dobrze przygotowac. ![]() ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Aniu, a moze to katar od ząbków? Kuba kilka dni temu wylał na nozki wode z miski - na dworku bylismy. I na drugi dzien lało sie z noska. Innych objawow choroby nie miał. Katar trwał ok 4-5 dni, nic nie pomagało. A wczoraj jak ręką odjał - katar sie skonczył - zagladam do buzki a tam na dole ząbek juz widac. Przebił sie (tylko nie wiem czy to 2 czy trojka po lewej bo jakos chyba krzywo mu rosną )Kiedys jak szły mu na gorze zabki tez miał katarek
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:10.

za udany pierwszy dzień! 
... jakiś dołek mnie złapał 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

dla Przemka i gratulujemy ząbków 
MACIEJKA SYNEK KOCHANY 
)