|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-)
my też mieliśmy na weselu kilka osób, które wiedzieliśmy, że nie mają ale chcieliśmy żeby byli i też mówiliśmy, że nic nie muszą dawać albo jakiś prezent tylko żeby przyszli. Ale z drugiej strony mieliśmy też takie osoby (z bardzo bliskiej rodziny), którym naprawdę powodzi się znakomicie a dali prawie tyle co nic - i nie chodzi tu o to że bardzo zależy mi na pieniądzach (bo mogli w inny sposób nam pomoc)-tylko o charakter tych ludzi i o to że od innych potrafią tylko brać a sami nic nie dają w zamian (mój tż im naprawdę dużo pomógł a jak on potrzebował pomocy to tamci nigdy nie mieli czasu ani ochoty - i jakbym Wam napisała jakie numery odstawiają to byście z krzeseł pospadały normalnie - i takim osobom trzeba umieć odmawiać właśnie bo oni nigdy się nie nauczą a jak im nie jest wstyd to czemu mi ma być ?
i wiecie myślę, że nie ma o co tu się kłócić bo każdy ma inne zdanie na ten temat i tyle
|
|
|
|
#4622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
każdemu swoje jak to mówią, jaki kraj taki obyczaj
|
|
|
|
|
#4623 |
|
Rozeznanie
|
Hej, która z Was bierze duphaston? Jakie są wskazania żeby go brać? Mi lekarz też go przepisał a ciąża jest ok. Stwierdził że to ze względu na późny wiek mamusi.
|
|
|
|
#4624 |
|
Zakorzenienie
|
Beatko, nie jestem przeciwko Tobie, a jedynie przeciwko takiemu podejściu
Po prostu jestem z tych co uważają, że nie ma co uogólniać, co wypada, co jest obciachem itd. Ludzie są różni, podejścia są różne i nie ma co się kłócić co w ostatecznym rozrachunku jest lepsze. Co to w ogóle miałoby znaczyć? Kto te standardy wyznacza? To tylko nasze opinie, to wszystko ![]() Ludzie, u których byliśmy to naprawdę nasi dobrzy przyjaciele i jestem pewna, że zamiast kręcić nosem, docenili to, że daliśmy tyle, na ile nas stać
RAZEM OD 5.03.2000. Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór ![]() TYMEK - 26.11.2010 Edytowane przez kretencja Czas edycji: 2010-06-01 o 10:42 |
|
|
|
#4625 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jejku ja mam usg 7 czerwca i już się denerwuję i to jakoś nawet bardzo a tu prawie tydzień jeszcze został :/ a dziś śniło mi się, że dostałam okres i tak się przeraziłam tym snem, że od razu musiałam sprawdzić czy wszystko dobrze i do rana już prawie nie spałam - oszaleje chyba przez te moje sny |
|
|
|
|
#4626 |
|
Rozeznanie
|
a u nas w kielcach wymieniaja modemy w vectrze i zostane troche bez netu buuuuuuu
jestem na etapie dowiadywaniasie o połoznych w kielcach. |
|
|
|
#4627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Wy- powinniscie sie cieszyc,ze w ogole przyszli z Wamis pedzic ten cudowny dzien , a nie obliczac ile dali pieniedzy. Sory, Beata,ale to co napisals nie swiadczy o Tobie zbyt dobrze. Pzeliczanie pieniedzy na jedzenie i alkohol. |
|
|
|
|
#4628 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na szczescie widze, ze wiekszosc dziewczyn mysli tak jak ja |
|
|
|
|
#4630 |
|
Zakorzenienie
|
Fajnie macie, ja teraz dopiero idę na połówkowe, jakoś na przełomie lipca i sierpnia, czyli za 2 miesiące!
A gina mam za tydzień dokładnie...Coś tam mi się dzieje nie do końca w porządku, tzn. mam leciutkie swędzenie, wydzielina żółtawa, ale zapach normalny, niezbyt jej dużo... Kupiłam sobie 3 saszetki Tantum Rosa, to chyba można w ciąży stosować (tylko do podmywania delikatnego, żadnego wprowadzania głębiej oczywiście), nie? Irsin, spokojnie. Różne są podejścia, nie ma co napadać na siebie z tego powodu
RAZEM OD 5.03.2000. Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór ![]() TYMEK - 26.11.2010 Edytowane przez kretencja Czas edycji: 2010-06-01 o 10:48 |
|
|
|
#4631 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja biorę duphaston, ale z tego względu że moja ciąża jest zagrożona przez wadę macicy, ale ogólnie to dużo kobiet w ciąży bierze duphaston ,dzidzi to nie zaszkodzi tylko pomoże, może lekarz dmucha na zimne i tyle
|
|
|
|
|
#4632 | |||
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE]
Cytat:
J abylam w sobote na slubie, dalismy z TZ 300 zl poniewaz ja przyjechalam z drugiego konca Polski , TZ przylecial z Londynu, samo dotarcie na slub i powrot kosztowal nas duzo pieniazkow, Gdyby nie ta podroz mysle,ze dalibysmy 500 zl- maksimum. ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- Cytat:
Ja osobiscie wolalabym,zeby ktos z bliskich nie dal mi prezentu jesli nie mialby pieniazkow niz zeby go nie bylo. ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Cytat:
![]() Cala prawie noc bolal mnie brzuch
|
|||
|
|
|
#4633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Irysowa, wyobrażam sobie, co musieliście przejść, co za stres, ale wszystko dobre, co się dobrze kończy ![]() Co wesele, to inna opinia każdy ma własne zdanie i przynajmniej nudno nie jest ja jakoś nigdy nie lubiłam dostawać pieniędzy w postaci prezentów, to dla mnie takie mało osobiste, żadnej pamiątki nie ma. Jeszcze wesele to rozumiem, że pieniadze można dawać. Ale jeśli chodzi np o chrzciny...po co dziecku kasa?? jestem może staroświecka, ale ja bym nie chciała, by na chrzciny moje dziecko dostało kasę, czy niewiadomo jakie prezenty. Moja koleżanka z pracy specjalnie brała zaliczkę, by kupić na chrzciny bratanicy swojego męża coś, sami kilka kredytów mają, nie jest im lekko, a jeszcze kilka stów sprezentowali i nie dlatego, że jakoś chcieli tylko "że nie wypada tyle nie dać" albo komunie, i potem licytacja, ten wujek dał tylko to, a tamta ciocia fajna bo dała tyle. A potem dorośli sie dziwią, że z dzieci tacy materialiści. Mój bratanek ma sporo zabawek,a jego ulubiona to zwykłe kamyczki w ogródku, z których coś buduje sobie. Trochę sobie pomarudziłam, ale przeraża mnie czasem to, co widzę wokół.
|
|
#4634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze ja wczoraj wlozylam sobie globulke ktora miala sie rozpuszczaci jak czytalam na necie to rano dziewczyny wstawaly i mialy sporo ubstancji pomocniczych nierozpuszczonych na majtkach. Wiec zalozylam podpaske a ona sucha Troche dziwne. W ogole dzis mam jakis mniejszy brzuch bo znow sie wcisnelam w zwykle spodnie a pogoda.. 13 stopni a jutro 11. MASAKRA to malo powiedziane juz mam dosc! Powaznie mnie chyab trzeba slonca do zycia.
|
|
#4635 | |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=irsin;19712712]
Cytat:
|
|
|
|
|
#4636 |
|
Zakorzenienie
|
Aliszcze, mnie też przeraża materializm dzieci... Niektóre są tak rozpaprane, że to ludzkie pojęcie przechodzi
|
#4637 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, właśnie dostałam pierwszego kopniaka
![]() ![]() ![]() ![]() wczesniej czułam pływaka, ale jak trzymałam rękę na brzuchu. A teraz sobie ksiązkę czytam i kopniak ![]() ![]()
|
#4638 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
, U mnie też przydałoby się słoneczko ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Margaryt ja bralam, że względu na wcześniejsze poronienie. Ale z tego co wiem to ona ma dosyc szerokie zastosowanie. Nie martw sie on napewno nie zaszkodzi dzidzi.
|
|
#4639 |
|
Wtajemniczenie
|
ja brałam 3x1 od 7tc do 16 tc. W szóstym miałam plamienie- jedna plamka w sumie, ale lekarz powiedział, że po takim incydencie należy profilaktycznie brać i wtedy mi zapisał. Poza tym miałam jakiegos krwiaka na macicy , więc pewnie z tego powodu dodatkowo
|
#4640 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Fajnie uczucie prawda )
|
|
#4641 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki kochane, czy któraś z Was stosowała tę Tantum Rose będąc w ciąży?
|
#4642 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
- ale powiedz mi co byś kupiła dziecku którego Twój Tż jest chrzestnym, dziecku z którego rodzicami nie ma się takich bezpośrednich stosunków, ze nie zapyta się co najlepiej kupić (a jak się zapytasz to i tak Ci nie powiedzą) i dziecku ,które ma już wszystko co tylko może mieć ? Po co mam kupować coś co już i tak ma i w dodatku okaże się, że lepsze od tego co dostałoby ode mnie. Więc w tym przypadku na pewno damy pieniądze i do tego jakiś drobny prezent. a pieniążki są dla rodziców, żeby kupili dziecku to co uważają, że mu potrzebne. ja najbardziej lubię to rozpakowywanie prezentów bo jeśli nie ma jakiejś listy to nigdy nie wiadomo co się tam znajdzie i zdecydowanie wolę dawać prezenty niż je dostawać ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Mam ulotkę pisze dokładnie tak : przed zastosowaniem leku w ciąży należy poradzić się lekarza. O ile nie zaleci inaczej, lek należy stosować zgodnie z zaleceniami podanymi w ulotce |
|
|
|
|
#4643 |
|
Zakorzenienie
|
Wykrakalam wczoraj moje dobre samopoczucie, Juz od 5 dzis nie spie, a o 5.30 tulilam muszle klozetowa
Ale zaraz to sobie wynagrodze lodami z truskawkami
|
|
|
|
#4644 |
|
Zakorzenienie
|
Kularek, no ja wiem, ale nie chcę po prostu mu głowy zawracać taką głupotą.
|
#4645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluję łatwa data do zapamiętania pierwszego kopniaka
|
|
#4646 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Marta wręcz cudowny prezent od własnego dzidziusia - GRATULUJE
|
|
#4647 |
|
Zadomowienie
|
oj no to bardziej nie pomogę bo nigdy wcześniej tego nie używałam. Ale jak kupowałam to w aptece to najpierw pytałam o magnez i czy akurat ten mogę brać z ciąży i pani powiedziała, że tak a potem właśnie o tantum rosa i powiedziała, żeby używać tak jak na ulotce a o żadnych przeciwwskazaniach nie wspomniała. A może jest tak jak już któraś dziewczyna pisała wcześniej, że na ulotce pisze tak bo nie robili nigdy testów na kobietach w ciąży i piszą tak na wszelki wypadek żeby się zabezpieczyć - no nie wiem już sama
|
|
|
|
#4648 |
|
Zakorzenienie
|
Ech, na pewno nic się nie stanie, jak użyję 3 razy. Pani w aptece powiedziała, że można w ciąży...
|
#4649 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze ciesze sie, ze Wy tak sie cieszycie ciaza. Ja jakos nie umiem jak wiem ze mam isc do pracy i znow sie stresowac. Nie mam czasu przez te rozne zmiany ani na gotowanie ani na czytanie. Tak naprawde na nic. Zaraz wychodze do pracy i wroce po 22
No a to moj brzuch z dzis, niby ok. 17 tydzien wg moich obliczen. Chcialabym jzu wiedziec czy wymiary dziecka sa prawidlowe czy cos a jeszcze nie mialam tego robionego a wizyta w lipcu. Nastepna fota z Londynu.. jaka tam pogoda a jaka u nas ehh... i wiewiora na ogrodku
|
#4650 |
|
Zakorzenienie
|
Anecka, ja się niby ciążą cieszę, ale tez mam bardzo dużo zmartwień, płakałam dziś przez to
Choruję na nerwicę lękową, mam napady paniki, gdy wychodzę z domu bez męża (w praktyce - prawie w ogóle nie wychodzę) i nie wiem, jak to będzie, jak np. będę musiała pilnie z dzieckiem do lekarza iść... Boję się tego i spędza mi to sen z powiek... Zdecydowanie moja samodzielność pozostawia wiele do życzenia...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:37.

Kto te standardy wyznacza? 

albo komunie, i potem licytacja, ten wujek dał tylko to, a tamta ciocia fajna bo dała tyle. A potem dorośli sie dziwią, że z dzieci tacy materialiści. Mój bratanek ma sporo zabawek,a jego ulubiona to zwykłe kamyczki w ogródku, z których coś buduje sobie. Trochę sobie pomarudziłam, ale przeraża mnie czasem to, co widzę wokół.

,