Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.III - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-01, 10:56   #151
ycnan
Zadomowienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
(...) No chyba, że mam problem lub ważne pytanie i nikt nie reaguje, bo tak też się zdarzyło, że się wyżaliłam, że mi źle, smutno i beznadziejnie i NIKT nie zareagował, a chciałam przeczytać słowa pocieszenia... Wtedy nie odzywałam się długo, bo mi było przykro, a jak mi przeszło, wróciłam
W takim razie z przeprosinami, za to, że nikt nie pocieszył kiedy trzeba było
Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
wczoraj w tesco kupiłam 3 pajacyki rózowiutkie za 23zl
i taki koplecik kaftanik ze spodenkami x2 za 24zl
Ladne ciuszki tam są Polecam
Ciuszki są super, tylko ja, biedny żuczek, kupiłam tylko jeden komplecik, bo nie znam płci nadal... A takie śliczne zestawy dla chłopców i dziewczynek są w promocji
Cytat:
Napisane przez dash Pokaż wiadomość
Do dziewczyn po 24 tc:
Czy Wy też czasami dostajecie takie mocne kopniaki? Bo mi czasami się nieźle dostaje i już się zastanawiam co będzie za dwa miesiące...
Jak najbardziej Wprawdzie jeszcze dość rzadko, ale czasem jak dzieciaczek kopnie, to aż zawyję.

Cytat:
Napisane przez martysek Pokaż wiadomość
kliwia, mój post tak zabrzmiał, bo kilka stron temu któraś z was poruszyła ten temat i problem został potraktowany jak ból głowy - weź tabletkę i się połóż.
A z tym się nie zgodzę Fakt, było powiedziane, że tabletka i leżenie może pomóc, ale chyba wszystkie rady zawierały też informację, że jak nie przejdzie "do jutra" to idź do lekarza/szpitala. Na pewno nikt nie napisał, że to nic takiego. Zawsze doradzamy nadmierną ostrożność, a nie olanie problemu
Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
Za 2 tyg. pewnie pójdę na test obciążenia glukozą. U nas glukozę wypija się w domu i po godzinie trzeba być na pobraniu krwi... Dziwne. Ciekawe do czego się odniosą? Do badań sprzed 2 tyg. (czyli dzisiejszych)???
Siakoś bez głowy to... Przez 2 tygodnie to się duuużo może zmienić przecież.

Póki pamiętam: POPRAWNE CYTOWANIE
Kochane, jak cytujecie, pamiętajcie, żeby pozostawić OBA nawiasy kwadratowe (przed i po cytowanej wypowiedzi) bo często widzę takie skrawki cytatów i nie wiem, co jest jeszcze cytatem, a co już komentarzem do niego
Nie to, że pouczam, ale zwróćcie na to uwagę, proszę, bo czasem nie odpisuję, bo nie wiem, o co kaman
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 11:15   #152
gabisun
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość

mam pytanie...na każdej wizycie jesteście badane dowcipie??
Bo ja tylko za pierwszyma razem byłam, jakieś 4 miesiące temu..
Później to tylko pytała czy wszystko oki tam na dole, czy nie mam upławów itp.
Ja jestem badana na każdej wizycie, szyjkę mam gdzieś schowaną i często jak nie jest w stanie jej dobrze ocenić to robi jeszcze dla pewności usg dowcipne nie ma innej mozliwości sprawdzenia szyjki, bo przecież jak coś się dzieje niedobrego to ona nie daje żadnych objawów. Nawet dziewczyny, który mają zakładany szew, czy pessar to wcześniej nic nie czuły żeby coś się działo.

Wcześniej się martwiłyśmy o dzieci, czy prawidłowo się rozwijają, a tera jest taki czas, że będziemy martwić się przedwczesnym porodem, więc ja myslę, że takie badanie szyjki jest teraz najważniejsze

Mpik wrzuć fotki tych ciuszkow

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 11:18   #153
1985ewa
Rozeznanie

Cześć dziewczyny Widzę że jest już trzecia część wątku super Nie udzielałam się ostatnio bo czasu mi brakuje ale podczytuje Was od czasu do czasu. Za trochę ponad miesiąc idę już na urlop macierzyński więc się poprawię. Pozdrawiam Was wszystkie, buziaki

1985ewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 11:28   #154
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
Póki pamiętam: POPRAWNE CYTOWANIE
Kochane, jak cytujecie, pamiętajcie, żeby pozostawić OBA nawiasy kwadratowe
Też zwróciłam na to uwagę, ale ja już ostatnio marudziłam o skracaniu cytatów to nie chciałam znowu marudzić

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 11:33   #155
Szczęśliwa
Zadomowienie

Witam w Dniu Dziecka

Cytat:
Napisane przez dra Pokaż wiadomość
zajrze jak będę miec czas,ale tak tu dużo piszecie,że teraz mnie nie widać,ze pisze,a ze teraz znow zanikne to nawet nikt nie zauwazy pozdrawiam
Zauważy, zauważy

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
no i ja po lekarzu... c
Super, że wszystko jest dobrze. A maluch szybko rośnie 1,7 kg to już oś Myślę, że termin porodu już nie ulegnie zmianie, po prostu maluszek jest większy i już.

Cytat:
ja też jestem tu niewidoczna i zadko mi kto odpisuje,
pewno poprostu przynudzam.... ale co mi tam i tak pisze...
Ja to niewidoczna hehe ale wy dziewczyny czasami głupoty piszecie Ja czytam wszystkie wypowiedzi po kolei, tylko nie zawsze jest się w stanie odpisać, bo posty byłyby taaaaaaaakie długie
Jesteś doświadczoną mamą, i Twoje wypowiedzi wiele wnoszą.

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
Poranny ból brzucha niby trocę mi przeszedł,ale nadal nie jest dobrze.W prawej strony tak mnie coś boli(może więzadło),że jak tylko mała się ruszy to czuję straszny ból,a jak się poruszam to już masakra.Nie wiem co to się stało i od czego.Mam nadzieje,że nic się złego nie dzieje,bo Tż już chciał ze mną do szpitala jechać,ale na razie się powstrzymuję
Taki aż straszny ból chyba nie jest normalny? Ja bym na Twoim miejscu pojechała do szpitala.
Mnie tez pobolewa brzuch ale tylko jak go niechcący ucisnę np. przy schylaniu, kucaniu czy wstawaniu z łóżka. A tak to nie czuję dolegliwości ze strony brzucha.

Cytat:
Napisane przez kliwia7 Pokaż wiadomość
[/COLOR]
Hahaha No to ja bym basen już napełniła,bo za 9 lat razem to:
pozmywał z 5razy
odkurzył jakieś 4 razy
pranie i to tylko swoje robocze ciuchy 3razy
,ale i tak go kocham
Kurcze u mnie odwrotnie, przez 3,5 roku mieszkania razem to ja chyba z 5 razy miałam odkurzać w ręku U nas jest taki podział- mąż w piątki jest wcześniej w domu niż ja i sprząta co tydzień całe mieszkanie- zostawia mi tylko toaletę i łazienkę.
Zmywamy na zmianę, ale ostatnie miesiące kiedy jestem w ciąży to raczej stara się mnie wyręczać (czasami muszę walczyć o dostęp do zlewu).
Pranie wstawiam ja i prasuję ja od zawsze.
Gotujemy na zmianę ale częściej ja.
Piwnica to teren męża.
Ogólnie dużo mi pomaga i pomagał zawsze- u nas jest równouprawnienie w tych kwestiach ale my podobnie wracamy do domu, jesteśmy już ok. 16.
Pewnie tam gdzie TŻ pracuje do późna to kobieta więcej robić musi.

Cytat:
Napisane przez Suszilda Pokaż wiadomość
Wogole jak oznajmilismy z narzeczonym ze jestem w ciazy to kazali mi usunac!!!
No nie, to już przesada. Za młody na dziecko w wieku 26 lat Dobrze, ze ich olaliście i radzicie sobie sami. Współczuję Ci, że musiałaś usłyszeć coś takiego

Cytat:

Nie panikuję, jestem spokojna, słucham swojego ciała i leżę. Miałąm tyle planów, tyle rzeczy do zrobienia, ale w tej sytuacji nic nie jest ważniejsze od bezpieczeństwa Precelka.
No to leż dzielnie i uważaj na siebie.
Moja szyjka jest długa- 35 mm i zamknięta, chociaż też się o nią martwię, bo moja mama wszystkie 3 ciąże leżała ze skróconą szyjką, rozwarciem i szwem już od 5 miesiąca.

Cytat:
Napisane przez dzidzia_aim Pokaż wiadomość
Ja nie wypijam nawet tyle co Ty
Ja też piję mało, wiem że za mało ale jakoś nie umiem się zmusić.
Ilość wód mam dobrą, infekcji żadnych, wiec mam nadzieję, że płynów dla organizmu wystarcza.

Cytat:
mam pytanie...na każdej wizycie jesteście badane dowcipie??
Ja na każdej wizycie Jakieś 2 miesiące temu miałam też pobierana cytologię a ostatnio pomiar szyjki był poprzez usg dopochwowe.

Któraś z dziewczyn pisała coś o zakazie picia kawy? A dlaczego? Z tego co czytałam i potwierdził lekarz, to nie ma przeciwwskazań do wypicia 1-2 filiżanek kawy dziennie.
Ja do 20-tygodnia nie piłam bo mnieod kawy mdliło, ale teraz zaczęłam i w pracy rano piję małą rozpuszczalną z mlekiem. A czasami nawet sypaną.

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.

Edytowane przez Szczęśliwa
Czas edycji: 2010-06-01 o 11:35
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 11:39   #156
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
Któraś z dziewczyn pisała coś o zakazie picia kawy? A dlaczego? Z tego co czytałam i potwierdził lekarz, to nie ma przeciwwskazań do wypicia 1-2 filiżanek kawy dziennie.
zakazu jako takiego nie ma. Ale oczywiście kawka z umiarem- nie więcej jak 1-2 dziennie. No i ostrożnie z kawą jeżeli:
-ciśnienie jest za wysokie albo skacze
-są objawy niedoboru magnezu
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 11:42   #157
elenka1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Eveliouses Pokaż wiadomość

U nas też teraz wszyscy się cieszą.Tata ciągle gada o wnusi i co jej kupi itp.znajomi mówią,że super i cieszą się z nami!To nie tak ,że u mnie wszyscy na NIE!Ale w większosci przypadków pierwsze reakcje są dziwne i tyle...jak gadałam z kumpelkami to prawie każda miała jakiegoś hipa,mniejszego czy większego ale było zdziwko lub jakaś śmieszna reakcja a nie jak w tv i telenoweli brazyliskiej,że od razu poprostu największe szczęscie na swiecie i wogóle wszystko bedzie super i takie tam...
Mi np. bardzo dziwnie było poinformować mame o ciązy, dziwnie sie czulam bo dla niej jestem mala córeczka, wiadomo napewno wie ze po ślubie ( i przed tez) nie patrzymy sobie z mężem w oczy, zdaje sobie sprawe ze uprawiamy sex bo to najnrmalniejsza potrzeba człowieka ale dla mnie to jest ciut krepujące, moze dlatego ze domu nigdy nie rozmawialo sie glośno o seksie
teściów poinformowal TZ odrazu polecial i powiedzial u nich to normalne gadac o seksie (oczywiście ja z nimi o tym nie gadam) ale oni czasem tam sobie z TZ zazartuja idz do zony do lozka albo nie kochajcie sie za duzo w ciazy i przeklnąc sobie mozna glosno a nawet czasem napije sie z tesciowa drineczka (oczywiscie przed ciaza).

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 11:46   #158
szokoladka74
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
Ja miałam dziś ciężką noc Nie mogłam się ułożyć brzuch mnie ciągał jakoś tak dziwnie jak już usnęłam to za chwile się budziłam i było mi niedobrze i na kibelek Nie miałam do tej pory mdłości a tu proszę już któryś raz w 5 miesiącu!!!!!!!!! Może to przyczyna wczorajszego obiadu zjadłam kalafior potem truskawki na deser Czy może maluch mi tam uciska Jestem znęcona jak cholera a siedzę już na uczelni
No to mnie wzięło wczoraj na coś słodkiego i zamarzyła mi się napoleonka... Z braku laku zrobiłam krem do tortów na mleku -taki śmietankowy, ale po godzinie strasznie mnie zmuliło i było po wszystkim. Teraz chyba z rok będę omijać szerokim łukiem...

Cytat:
Szokoladko, 28/29 tc.
Z tego co czytam na ulotce składnikiem czynnym w Luteinie jest progesteron, który jest "niezbędny do utrzymania ciąży przez cały okres jej trwania", a do tego "znosi samoistną czynność skurczową ciężarnej macicy".
Wydaje mi się, że po prostu na kązdym etapie ciązy progesteron ma inne zadania, ale podstawowym jest jej utrzymanie.

Najważniejsze, że czuję się lepiej dlatego zalecam odpoczynek. Ciąża to nie czas na bycie Supermenką
Cieszę się,że jesteś pod dobrą opieką. Mój lekarz tak mi klarował ( sama mam za mało progesteronu i stąd ta potrzeba luteiny, dufastonu i fenoterolu), że po 20 tyg. łożysko wytwarza na tyle go dużo,że nie powinno się już "dokładać" luteiny, ale ja nie lekarz, a twój przypadek na pewno jest inny. Tylko się troszkę martwiłam.

Ja też powinnam leżeć plackiem ,ale jak to zrobić przy dzieciach, głodnym mężu i domu do ogarnięcia?
Twoją "złotą myśl" chyba sobie wytatuuję

Trzymam kciuki,żeby wszystko się uspokoiło

http://www.suwaczki.com/tickers/n59yhdgemrlojvrp.png
szokoladka74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 12:00   #159
elenka1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez szokoladka74 Pokaż wiadomość
No to mnie wzięło wczoraj na coś słodkiego i zamarzyła mi się napoleonka... Z braku laku zrobiłam krem do tortów na mleku -taki śmietankowy, ale po godzinie strasznie mnie zmuliło i było po wszystkim. Teraz chyba z rok będę omijać szerokim łukiem...
no to poszalalas z tym słodkim a mi sie snilo ze zjadlam cala czekolade ja bez slodyczy nie potrafie juz zyc, a kiedys naprawde umialam sie powstrzymac, wystarczyl mi maly kęs czegokolwiek
az siegnelam po ciacho

OLA 6.10.2010
Stary 2010-06-01, 12:07   #160
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
Mi np. bardzo dziwnie było poinformować mame o ciązy, dziwnie sie czulam bo dla niej jestem mala córeczka, wiadomo napewno wie ze po ślubie ( i przed tez) nie patrzymy sobie z mężem w oczy, zdaje sobie sprawe ze uprawiamy sex bo to najnrmalniejsza potrzeba człowieka ale dla mnie to jest ciut krepujące, moze dlatego ze domu nigdy nie rozmawialo sie glośno o seksie
teściów poinformowal TZ odrazu polecial i powiedzial u nich to normalne gadac o seksie (oczywiście ja z nimi o tym nie gadam) ale oni czasem tam sobie z TZ zazartuja idz do zony do lozka albo nie kochajcie sie za duzo w ciazy i przeklnąc sobie mozna glosno a nawet czasem napije sie z tesciowa drineczka (oczywiscie przed ciaza).
Trochę nie rozumiem dlaczego było ci dziwnie? Przecież nie opowiadaliście w jakiej pozycji doszło do poczęcia dziecka a ciąża to "rzecz" normalna po ślubie. Dla mnie ciąża a rozmawianie o seksie to są dwie różne rzeczy i jedno z drugim nic wspólnego nie ma (w rozmowie ). Ja np. nie rozmawiałam z teściową o seksie nigdy (co ją mój seks obchodzi) ale jakoś nie widziałam problemu żeby jej powiedzieć o naszej ciąży. Nam to gorzej było raczej przez 3 lata tłumaczyć dlaczego nie jesteśmy w ciąży... bo każdy nas o to pytał jakbyśmy co najmniej mieli obowiązek się całemu światu tłumaczyć Na szczęście udało nam się i już nikt nie zadaje głupich pytań.

A ja wczoraj spotkałam ciotkę tż-ta i chyba się obraziła bo chciała mnie po brzuchu pogłaskać a ja się odsunęłam. Prawdę mówiąc nawet nie zrobiłam tego specjalnie, tylko tak odruchowo. No co mnie będzie jakaś obca kobieta (to jest siostra mojej teściowej) po brzuchu macać... Zaczyna mnie to denerwować. To jest cholera jasna mój brzuch. Też tak macie, że was ludzie chcą obmacywać?
Stary 2010-06-01, 12:07   #161
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

cześć dziewczyny!

popłakałam się ze szczęścia, bo jakąś godzinkę temu poczułam kopniaczka w dole brzucha od mojej małej! pierwszy tak wyraźny! w dzień dziecka a po nim jeszcze była przez chwilę seria mniejszych

mnie od wczoraj boli głowa i przez to mam nasilone mdłości, więc dziewczyny nie jesteście same. W sumie nigdy nie wiadomo po czym człowieka zmuli.
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 12:12   #162
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kalex Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny!

popłakałam się ze szczęścia, bo jakąś godzinkę temu poczułam kopniaczka w dole brzucha od mojej małej! pierwszy tak wyraźny! w dzień dziecka a po nim jeszcze była przez chwilę seria mniejszych

mnie od wczoraj boli głowa i przez to mam nasilone mdłości, więc dziewczyny nie jesteście same. W sumie nigdy nie wiadomo po czym człowieka zmuli.
Gratulacje pierwszego solidnego kopniaczka.
Stary 2010-06-01, 12:21   #163
elenka1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Trochę nie rozumiem dlaczego było ci dziwnie? Przecież nie opowiadaliście w jakiej pozycji doszło do poczęcia dziecka a ciąża to "rzecz" normalna po ślubie. Dla mnie ciąża a rozmawianie o seksie to są dwie różne rzeczy i jedno z drugim nic wspólnego nie ma (w rozmowie ). Ja np. nie rozmawiałam z teściową o seksie nigdy (co ją mój seks obchodzi) ale jakoś nie widziałam problemu żeby jej powiedzieć o naszej ciąży. Nam to gorzej było raczej przez 3 lata tłumaczyć dlaczego nie jesteśmy w ciąży... bo każdy nas o to pytał jakbyśmy co najmniej mieli obowiązek się całemu światu tłumaczyć Na szczęście udało nam się i już nikt nie zadaje głupich pytań.

A ja wczoraj spotkałam ciotkę tż-ta i chyba się obraziła bo chciała mnie po brzuchu pogłaskać a ja się odsunęłam. Prawdę mówiąc nawet nie zrobiłam tego specjalnie, tylko tak odruchowo. No co mnie będzie jakaś obca kobieta (to jest siostra mojej teściowej) po brzuchu macać... Zaczyna mnie to denerwować. To jest cholera jasna mój brzuch. Też tak macie, że was ludzie chcą obmacywać?
wiem ze poinformowac o ciazy to nie rozmowa o pozycji poczecia itd. ale dla mnie bylo to trudne a nawet krępujące nie wiem czemu trudno mi to przechodzilo przez gardlo, moze dlatego ze nigdy nie pytala kiedy planujemy dziecko, albo dlaczego jeszcze go nie mamy, poprostu nigdy nie rozmawialysmy o ciazy a dodam ze mam naprawde swietny kontakt z mama
no nie wiem czemu z czego to wyniklo, nie mam pojecia. Teraz gadamy jak najęte o moim brzuchu

OLA 6.10.2010
Stary 2010-06-01, 12:22   #164
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
wiem ze poinformowac o ciazy to nie rozmowa o pozycji poczecia itd. ale dla mnie bylo to trudne a nawet krępujące nie wiem czemu trudno mi to przechodzilo przez gardlo, moze dlatego ze nigdy nie pytala kiedy planujemy dziecko, albo dlaczego jeszcze go nie mamy, poprostu nigdy nie rozmawialysmy o ciazy a dodam ze mam naprawde swietny kontakt z mama
no nie wiem czemu z czego to wyniklo, nie mam pojecia. Teraz gadamy jak najęte o moim brzuchu
Najważniejsze, że to się zmieniło i teraz jest normalnie Mnie po prostu zdziwiło twoje podejście, nie krytykuję, po prostu nie rozumiem
Stary 2010-06-01, 12:24   #165
tifio
Rozeznanie

Witam Was serdecznie w III części naszego wątku

Nie nadążam za Wami zupełnie, ale mam nadzieję kiedyś to nadrobić

Wszystkim Naszym cudownym dzieciaczkom życzę duuużo, duuużo zdrówka, bo teraz to jest dla nich najważniejsze!

I pędzę spacerować, chociaż pogoda marna

tifio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 12:32   #166
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
Też tak macie, że was ludzie chcą obmacywać?
Nawet kilka dni temu toczyła się tu na ten temat dyskusja. I chyba większość z nas napisała, że dotykanie brzucha przez obce osoby nas denerwuje.
Mnie całe szczęście zbyt wiele osób nie dotyka po brzuchu. Teściowa ma taki nawyk, ale widzimy się raz na 4 tygodnie wiec wybaczam I jedna kuzynka męża zawsze mnie musi dotknąć, bo twierdzi, że przynosi jej to szczęście

Cytat:
cześć dziewczyny!

godzinkę temu poczułam kopniaczka w dole brzucha od mojej małej!
Gratulacje Ja czuje kopniaczki od ok 10 dni i z każdym dniem wyraźniejsze- takie stukanie- pukanie z brzucha. Ciekawe co będzie dalej, bo już teraz potrafi zaboleć.

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 12:32   #167
szokoladka74
Raczkowanie

Cytat:
cześć dziewczyny!

No i duża buśka ! Nie ma nic cudowniejszego !!!

http://www.suwaczki.com/tickers/n59yhdgemrlojvrp.png
szokoladka74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 12:33   #168
ycnan
Zadomowienie

Cytat:
Też tak macie, że was ludzie chcą obmacywać?
W zasadzie to nie. Większość się krępuje. Albo widzę czasem, że się czają przez całą rozmowę, jakby ich kusiło, żeby macnąć Mi dotykanie specjalnie nie przeszkadza, dopóki jest to osobą, która dobrze znam. Z tym, że nie dałabym się dotknąć (nawet bliskiemu) koledze Kobietki mi jakoś nie przeszkadzają...
Ogólnie, jak to już mężowi mówiłam, czuje, że mój brzuch już nie jest mój Macając czuje, jakbym naruszała teren dziecka więc staram się nie "przeszkadzać" kiedy siedzi spokojnie - bo może śpi

Cytat:
No to gratuluję porządnego kopniaczka w taki dzień
Stary 2010-06-01, 12:39   #169
Majka232
Zakorzenienie

abz - no faktycznie zjadłam literkę ANTIDRAL - masz rację.

A przed chwilką zjadłam też pączkowego precelka (miałam na niego chęć od 2 tyg. ) + 2 małe pączusie serowe. Ot, sama sobie zrobiłam prezent na dzień dziecka, a oprócz tego dostałam też pieniążki od...
teściowej

ycnan - buziak

Popieram prośbę o porawne cytowanie

Kalex - super uczucie taki znak od dzidzi: "Mamo, tu jestem"
Mnie synek pokopał w Dzień Matki

Byłam w Reserved, oczywiście na dziale dziecięcym ale mały wybór ciuszków tych malutkich to kupiłam skarpetusie 5 par rozm.10-12 i 2 pary 13-15. Jedno opak. skarpetek było gratis (pani policzyła mi te najdroższe gratis, dziwne, ale oczywiście dla mnie - super ) i miałam kupon na -30% i zapłaciłam za wszystko 7,57 zł (1 para wyszła po ok.1 zł)
Oglądałam też wózek Inplas Bolder 4, który ma podnoszone oparcie w gondolce, więc podejrzewam, że ten nowy Bolder sd Ecoline też je ma.

Mnie na razie za mocno nie macają ale pewnie im brzusio większy tym będzie to się zdarzać częściej. Podobno o brzuszek ciężarnej trzeba potrzeć portfel to będą pieniążki. Kiedyś mi to powiedziała koleżanka w ciąży i pocierałyśmy , a czy coś to dało... hmmm, nie wiem

Edytowane przez Majka232
Czas edycji: 2010-06-01 o 12:43
Majka232 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 12:44   #170
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Mi np. bardzo dziwnie było poinformować mame o ciązy, dziwnie sie czulam bo dla niej jestem mala córeczka
ja miałam tak samo wiedziałam ,że bardzo się ucieszy i będzie rozpieszczać dziecko jak tylko będzie potrafiła, ale normalnie czułam się jak nastolatka a byliśmy już 1,5 roku po ślubie i ciąża była planowana

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 13:14   #171
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
Z tym, że nie dałabym się dotknąć (nawet bliskiemu) koledze Kobietki mi jakoś nie przeszkadzają...
Ogólnie, jak to już mężowi mówiłam, czuje, że mój brzuch już nie jest mój Macając czuje, jakbym naruszała teren dziecka więc staram się nie "przeszkadzać" kiedy siedzi spokojnie - bo może śpi
Mi nie przeszkadza jak są to osoby znajome i nie ważne cy koledzy cy koleżanki Ale obcym to chyba jednak nie dziękuje

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość

Ja do 20-tygodnia nie piłam bo mnieod kawy mdliło, ale teraz zaczęłam i w pracy rano piję małą rozpuszczalną z mlekiem. A czasami nawet sypaną.
Przy moim ciśnieniu 90/50 to kawa nawet wskazana. Oczywiście bez przesady ale 1-2 filiżanki dziennie jak najbardziej. Słowa Mojej ginki
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 13:15   #172
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

dziękuję dziewczyny za miłe słowa, to naprawdę super uczucie

mnie na szczęście nikt (oprócz męża) nie chce dotykać po brzuchu, ale to może dlatego, że jest jeszcze mały, może to się zmieni jak stanie się większy ale też jestem trochę "anty" nastawiona
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 14:07   #173
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

martucha, fajnie że Twój bobasek zdrowo rośnie
aaneczka1984, mnie lekarka bada na każdej wizycie- na szczęście, bo dzięki temu wiem, że jest skrócona szyjka i zaczęłam się oszczędzać.. tak to bym do tej pory biegała na wszystkie zajęcia..

A ja byłam u promotora i nagadał się na temat mojej pracy i że już późno, opieprzył mnie za błędy ortograficzne itd. wkurzyłam się bo dużo do poprawy w sumie nie mam, a tylko mnie zdenerował swoim chamskim tonem... Jeszcze zapowiedział, że już dla nas nie ma czasu, a cały rok nas olewał!!!
Zamierzam skończyć w weekend całą pracę, bo już mam go dosyć... Kazał mi wydrukować 200 stron moich załączników i dodać do pracy, chociaż chciałam to dołączyć na płytce, ale on twierdzi że nie można........ chyba nie mogę mieć pracy na 300 stron???
Stary 2010-06-01, 14:19   #174
bordowa
Wtajemniczenie

Dziewczyny mam te wyniki ze szpitala ... Po 2 godzinach po 75g glukozy mam 110. Dobrze czy źle?
bordowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 14:24   #175
czarnaelizabeth
Raczkowanie

Witam sie w trzeciej czesci
nie jestem w stanie nadrobić :/ już nie pamiętam, co któej miałąm odpisywać

Lenko - 300 stron to trochę spoooro na pewno nie mozna na płytce? u nas tak ludzie dawali i przechodziło normalnie. i nie denerwuj sie głupim promotorem
Stary 2010-06-01, 14:31   #176
ycnan
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam te wyniki ze szpitala ... Po 2 godzinach po 75g glukozy mam 110. Dobrze czy źle?
Norma jest do 140, więc dobrze
Stary 2010-06-01, 14:38   #177
bordowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Norma jest do 140, więc dobrze
No ja właśnie słyszałam, że 140 to norma po godzinie po 50g glukozy, więc teraz już sama nie wiem ...
bordowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 14:48   #178
dzidzia_aim
Rozeznanie

GG do dzidzia_aim

Szczęśliwa na swoim przykładzie mogę powiedzieć, że nawet czasami jeśli mąż wraca później do domu to też potrafi po sobie sprzątnąć. Mój codziennie wraca około 19, co wcale mu nie przeszkadza pozmywać po sobie naczyń jak skończy pałaszować obiado-kolacje Często jak ma sobote wolną też chętnie pomaga przy sprzątniau, jesteśmy zdania że we dwójke zawsze szybciej i potem mamy więcej czasu dla siebie, albo żeby gdzieś sobie wyjść czy pojechać

Klarissa u nas bylo identycznie, też domagali sie wnuka czy wnusi. Zwłaszcza mój tato, każdy nasz pobyt w Polsce zaczynał się od słów: jak tam córeczko brzuszek rośnie?? na początku mnie to irytowało, potem sie przyzwyczaiłam. Dodam że ogólnie razem jesteśmy 8 lat a po ślubie dopiero dwa (bedzie w sierpniu), wiec niewiem czemu wszyscy tak nas tak naciskali. Oczywiście dzidziuś będzie bo sami zdecydowaliśmy sie na niego a nie dlatego- bo dziadziu chciał

Brzuszka też ludzie mi dotykają, ale ja jakoś podchodze do tego z dystansem. Głupio powiedzieć- nie ruszaj, chociaż musze przyznać że inaczej to odbieram gdy dotyka osoba mi bliska a gdy taka do której nie czuje specjalnej sympatii. Ostatno córka mojej sąsiadki (18lat) jak mnie zobaczyła, nachyliła się nazwała mój brzuszek swoim imieniem i cmoknęła go No i coż miałam zrobić?? Rózne sytuacje sie zdarzaja, czasami sa nie do zniesienia,ale coż tzreba przez nie jakos przebrnąć

Kalex serdecznie gratuluję pierwszego kopniaczka i to w takim dniu. Ale Ci dzieciątko niespodzianke zrobiło

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

Cytat:
No ja właśnie słyszałam, że 140 to norma po godzinie po 50g glukozy, więc teraz już sama nie wiem ...
A ja wlaśnie czytałam o tych normach i pisze, ze po 75 gr glukozy, po 2 godz. można miec do 140 Skoro miałaś 110 to z tego co ja wyczytałam wszystko jest ok
dzidzia_aim jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 14:53   #179
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez dzidzia_aim Pokaż wiadomość
Klarissa u nas bylo identycznie, też domagali sie wnuka czy wnusi. Zwłaszcza mój tato, każdy nasz pobyt w Polsce zaczynał się od słów: jak tam córeczko brzuszek rośnie?? na początku mnie to irytowało, potem sie przyzwyczaiłam. Dodam że ogólnie razem jesteśmy 8 lat a po ślubie dopiero dwa (bedzie w sierpniu), wiec niewiem czemu wszyscy tak nas tak naciskali. Oczywiście dzidziuś będzie bo sami zdecydowaliśmy sie na niego a nie dlatego- bo dziadziu chciał
To chyba nie było u was identycznie jak u nas (i całe dla was szczęście), ponieważ my mieliśmy problemy z poczęciem dziecka przez ponad 3 lata, leczyliśmy się w klinice leczenia niepłodności, wydaliśmy całą masę pieniędzy na badania, specjalistów itd., usłyszeliśmy, szczególnie ja wiele przykrych słów i załamujących diagnoz, a w końcu poddaliśmy się i pogodziliśmy z tym, że nie możemy mieć dzieci. Zaczęliśmy powoli rozmawiać o adopcji między sobą i w rodzinie (chcieliśmy wiedzieć jaki jest poziom akceptacji dla adopcji u naszych bliskich krewnych).

No i wtedy stało się. Jakimś cudem jestem w ciąży.
Moja lekarka nie wie dlaczego, tak po prostu los się do nas uśmiechnął

Dlatego tak bardzo trzęsę się nad każdym ukłuciem bólu w okolicach brzucha, potrafię z byle czego popaść w histerię itd. ja nie wiem czy kiedykolwiek będzie druga szansa na biologiczne dziecko. Dlatego chcę zrobić wszystko co tylko mogę aby tą ciążę szczęśliwie donosić do końca.

Cytat:
Brzuszka też ludzie mi dotykają, ale ja jakoś podchodze do tego z dystansem. Głupio powiedzieć- nie ruszaj, chociaż musze przyznać że inaczej to odbieram gdy dotyka osoba mi bliska a gdy taka do której nie czuje specjalnej sympatii. Ostatno córka mojej sąsiadki (18lat) jak mnie zobaczyła, nachyliła się nazwała mój brzuszek swoim imieniem i cmoknęła go No i coż miałam zrobić?? Rózne sytuacje sie zdarzaja, czasami sa nie do zniesienia,ale coż tzreba przez nie jakos przebrnąć
No wiaodmo, ja tez bić nie będę za to nikogo ale jakoś mnie to drażni. Nie lubię bliskiego kontaktu z innymi ludźmi poza podawaniem ręki. Nie lubię być ściskana, nie całuję się z koleżankami na powitanie, a jedyne osoby z którymi mam bliski kontakt fizyczny to mąż, moi rodzice i jeden z moich braci. Nie lubię być dotykana, a teraz to już szczególnie Może jestem pod tym względem trochę dziwna, ale nie lubię jak ktoś staje blisko mnie itp. najlepiej czuję się w odległości 40-50 cm dystansu.
Stary 2010-06-01, 14:54   #180
ycnan
Zadomowienie

Cytat:
140 jest normą po godzinie, przy 50g, a po 2godzinach przy 75g Wynik masz dobry, nie masz się czym martwić
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości