Powiekszenie piersi cz.6 - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-31, 12:39   #1711
seela
Rozeznanie

Dot.: Powiekszenie piersi cz.6

Cytat:
Napisane przez AsiCcccCA Pokaż wiadomość
Tak sie zastanawiam czy jechac na ta kols. do Dr. Bromy ...tak czytałam ,szukałam po necie opini ...i nie ma za dobrych kogo byscie jeszcze poleciły
Przyznaję, że opinii o Nim nigdzie nie czytałam, ale jest tu kilka Dziewczyn z Jego "fabryki" i z tego co wiem to są baaaaaaardzo zadowolone!!!
A jeśli chodzi o cięcie otoczkowe - jest z pewnością jednym z najlepszych w tej metodzie!!!

seela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-31, 14:10   #1712
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Tak sie zastanawiam czy jechac na ta kols. do Dr. Bromy ...tak czytałam ,szukałam po necie opini ...i nie ma za dobrych kogo byscie jeszcze poleciły
a to ciekawe

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Edytowane przez Miskaa78
Czas edycji: 2010-05-31 o 14:15
Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-31, 16:14   #1713
Marczilada
Raczkowanie

Miskaa dzięki za komentarz swoją drogą, to Ty wcześnie wstajesz... Miskaa też tak miałaś, że przed operacją okazało się, jacy są ludzie w Twoim otoczeniu, czy tylko ja tak mam? Normalnie koleżanki, które powinny wspierać, zaczynają mnie straszyć powikłaniami i nagle zmieniają zdanie, że powiększanie jest do bani, bo mąż wkręcił jednej, czy drugiej, że ma fajne cycorki, co jest uważam straszną bzdurą, bo jak mogą być fajne po trzech ciążach?? Nie obrażając nikogo, ale jakim cudem kobieta, która już rodziła może mieć fajne cycki, moim zdaniem najlepiej o tym świadczy, moment, w którym się pochyli (oczywiście bez stanika). Z początku pseudo koleżanki mówiły, że fajnie, bo myślały, że nie dojdzie do operacji, a teraz same proszą, żeby je okłamywać..Mam ochotę im Niektórzy ludzie to egoiści
Marczilada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-31, 16:24   #1714
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez Marczilada Pokaż wiadomość
Miskaa też tak miałaś, że przed operacją okazało się, jacy są ludzie w Twoim otoczeniu, czy tylko ja tak mam?
ja nikomu nie powiedziałam o operacji i nie planuję tego zmieniać
Różne sytuacje opisywałyśmy związane z nadmierną wylewnością - od niepochlebnych komentarzy na portalach społecznościowych, włamywaniu na prywatne strony do utraty pracy włącznie..
Zazdrość nie zna granic..!!

Stary 2010-05-31, 16:58   #1715
Marczilada
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
ja nikomu nie powiedziałam o operacji i nie planuję tego zmieniać
Różne sytuacje opisywałyśmy związane z nadmierną wylewnością - od niepochlebnych komentarzy na portalach społecznościowych, włamywaniu na prywatne strony do utraty pracy włącznie..
Zazdrość nie zna granic..!!
Łał a ja myślałam, że wszystko podczytałam. No i trzem osobom zawierzyłam i się zawiodłam. Dobra rada dla jeszcze świeższych dziewczyn, żeby nikomu nie mówić.
Stary 2010-05-31, 17:22   #1716
Samiii
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czekoladowa_sowa Pokaż wiadomość
spiesze donieść, ze 3 tygodnie intensywnego skupienia sie na uparciuchu pokonalo go.
3 x w tygodniu basen, codzienne lasery plus zabiegi u rehabilitantki z rozciąganiem i masowaniem miesnia lub zrostu, bo nie doszlismy co mu szkodziło (moglo i to i to) pozwolilo mi pozbyc sie uczucia ciagniecia w piersi i pozwolilo wkladce zejsc do środka, do mostka.
Warto bylo. Zupelnie tak samo wyglada lewa i prawa piers
bardzo, bardzo, BARDZO się cieszę

Cytat:
Napisane przez horo Pokaż wiadomość
milusia,
czyli wieeeeelkiego biustu nie chcesz, jak rozumiem...

Przy Twoich gabarytach i "suchości" jak piszesz chyba nie potrzeba bardzo dużo... coś ok. 325 cc ... tak myślę. No miseczka na pewno bedzie wieksza nic C ale to nie jest jakieś kolosalne C przy Twoim obwodzie pod biustem.
Powiedz Dr o oczekiwaniach,, a on na pewno zaproponuje Tobie coś odpowiedniego. I te implanty... piszesz, ze chyba nie okrągle, ale... one też z czasem układają się w delikatną lezke i bardzo naturalnie wygladaja. U mnie Dr nawet nie bral pod uwagę anatomicznych ze względu wlasnie na ksztalt naturalnych piersi (piersi ) i to, ze są dość nisko osadzone.
Horito dobrze mówi, ja mam 165cm, 45kg ważyłam w dniu op (bo teraz dobiłam do 50 ), pod biustem 65cm a w biuście szkoda gadać
i z 325 wysoki profil wyszedł baaaaaaardzo średni biust

Cytat:
każdy ma jakichś niezadowolonych pacjentów, kwestia podejścia lekarza do pacjenta gdy pojawiają się REALNE problemy, czy to medyczne, czy jakieś estetyczne, ale nie wyimaginowane - dr nie zostawia samemu sobie w takich przypadkach i na pewno gdyby cokolwiek po zabiegu tych niezadowolonych osób było nie tak faktycznie, to starałby się to naprawić...
nie kojarzę z jakich jesteś okolic, więc też nikogo nie polecę niestety
Samiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-31, 17:38   #1717
kocurek3
Raczkowanie

Samiii
A ile masz teraz w biuście po operacji?

---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ----------

tak patrząc na Twoje wymiary to mamy identyczne, taki sam wzrost i też teraz ważę 50kg a wcześniej ważyłam 46 kg
kocurek3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-31, 17:40   #1718
seela
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Marczilada Pokaż wiadomość
Miskaa dzięki za komentarz swoją drogą, to Ty wcześnie wstajesz... Miskaa też tak miałaś, że przed operacją okazało się, jacy są ludzie w Twoim otoczeniu, czy tylko ja tak mam? Normalnie koleżanki, które powinny wspierać, zaczynają mnie straszyć powikłaniami i nagle zmieniają zdanie, że powiększanie jest do bani, bo mąż wkręcił jednej, czy drugiej, że ma fajne cycorki, co jest uważam straszną bzdurą, bo jak mogą być fajne po trzech ciążach?? Nie obrażając nikogo, ale jakim cudem kobieta, która już rodziła może mieć fajne cycki, moim zdaniem najlepiej o tym świadczy, moment, w którym się pochyli (oczywiście bez stanika). Z początku pseudo koleżanki mówiły, że fajnie, bo myślały, że nie dojdzie do operacji, a teraz same proszą, żeby je okłamywać..Mam ochotę im Niektórzy ludzie to egoiści
A ja myślę, ze to zwyczajna zazdrość!
Nie kazdy może sobie pozwolić na operację (to dość droga przyjemność)
Ja wielu osobom powiedziałam.
Uznałam, ze to moja sprawa i że nikomu nic do tego - więc jeżeli to miałoby wpłynąć na moje relacje z daną osobą to tym lepiej dla mnie!!!(nie potrzebuję w swoim otoczeniu osób nieszczerych)
U mnie reakcje były różne.
Niektóre z moich koleżanek mówiły wprost, ze nie końca mnie rozumieją, ale żadna z nich nie zmieniła stosunku do mnie!
Większość reakcji była jednak pozytywnych!
Nawet bardzo pozytywnych!
Czekały razem ze mna na zabieg... dzwoniły jak tylko otworzyłam oczy... czekały na pierwsze oględziny... chwaliły pod niebiosa i w dodatku kupiły mi w prezencie absorberka !
Wspaniale mieć takich ludzi wokół siebie!!!
Wszystkim tego życzę!

Stary 2010-05-31, 17:46   #1719
natasha293
Raczkowanie

O operacji powiedziałam tylko 2 koleżanką, wie też chłopak oczywiście i mama (która wspiera najbardziej). Mogłam nie mówić wcale koleżanką, teraz troszkę się boję. Mówiły, że zachowają tajemnicę tylko dla Siebie...więcej nikomu nie powiem Nie chcę być kiedykolwiek wytykana palcami na mieście...wiecie o co mi chodzi...nikt niechciałby tego...
Stary 2010-05-31, 17:56   #1720
seela
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez natasha293 Pokaż wiadomość
O operacji powiedziałam tylko 2 koleżanką, wie też chłopak oczywiście i mama (która wspiera najbardziej). Mogłam nie mówić wcale koleżanką, teraz troszkę się boję. Mówiły, że zachowają tajemnicę tylko dla Siebie...więcej nikomu nie powiem Nie chcę być kiedykolwiek wytykana palcami na mieście...wiecie o co mi chodzi...nikt niechciałby tego...
oczywiście rozumiem!
Wiem, że takie sytuacje potrafią uprzykrzyć życie, ale ja już jestem na takim etapie życia, ze nie straszne mi błahostki.
Jak się komuś nie podoba - to niech się nie patrzy!
Grunt, ze mi sie podoba!
A reszte mam generalnie... centralnie...

Stary 2010-05-31, 17:56   #1721
Samiii
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kocurek3 Pokaż wiadomość
Samiii
A ile masz teraz w biuście po operacji?

---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ----------

tak patrząc na Twoje wymiary to mamy identyczne, taki sam wzrost i też teraz ważę 50kg a wcześniej ważyłam 46 kg
noszę staniki polskie 65F (przed op 70A albo 65B)
to jest coś koło 88cm w biuście, nie mogę się teraz zmierzyć heh ale ostatnio miałam chyba 87 albo 88cm
(to się waha w zależności od dnia cyklu )

ja tam też nikomu nie mówiłam, wie tylko mój chłopak i rodzice
Stary 2010-05-31, 18:31   #1722
kocurek3
Raczkowanie

Samiii
oo to mam podobnie teraz mam 87-86 cm i jestem ciekawa czy jak mięśnie puszcza czy mi coś przybędzie a bardzo bym chciała bo wydaje mi się że jest ciut za mały:/
kocurek3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-31, 18:39   #1723
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez seela Pokaż wiadomość
A reszte mam generalnie... centralnie...
i kiedy przejeżdża samochód...

Stary 2010-05-31, 19:36   #1724
seela
Rozeznanie

Cytat:
i kiedy przejeżdża samochód...
...i kiedy jadę windą i gość na mnie kaszle ...

Stary 2010-05-31, 19:48   #1725
Samiii
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kocurek3 Pokaż wiadomość
Samiii
oo to mam podobnie teraz mam 87-86 cm i jestem ciekawa czy jak mięśnie puszcza czy mi coś przybędzie a bardzo bym chciała bo wydaje mi się że jest ciut za mały:/
mi się wydaje, że jak mięsień puszcza to tak trochę inaczej widzimy piersi, Horo o tym pisała niedawno - że trochę w cm przybywa, ale potem z czasem piersi się układają dalej i nawet jeśli cm ubędzie, to wyglądają lepiej i tak jest moim zdaniem
ja jeszcze koło roku po zabiegu widziałam że piersi się układają - nie ma rady, trzeba dać im czas
Stary 2010-06-01, 00:17   #1726
polili
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez natasha293 Pokaż wiadomość
No właśnie, a co do wielkości implantu...mam rozmiar wyjsciowy małe B , a chciałabym mieć rozmiar duże C lub małe D ile musi mieć taki implant ml? z góry dziękuję za odpowiedzi
Natasha,wrzucialm zdjecia do albumu wysle Ci zaproszenie to bedziesz mogla zobaczyc jaki rozmiar mi dalo 300cc,bo tez chcialam uzyskac przed op tyle co Ty

---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ----------

Milusia,Marczilada wrzucilam fotki
Stary 2010-06-01, 08:51   #1727
natasha293
Raczkowanie

Polili cycusie masz śliczne!!!! Też chcę takie wyszły Ci idealne
Stary 2010-06-01, 11:41   #1728
natasha293
Raczkowanie

Ale ze mnie gapa przeczytałam strone wcześniej, że miałaś rozmiar b czyli tak jak ja a zdjeć z przed operacji nie masz może?
Stary 2010-06-01, 11:42   #1729
exoticana
Raczkowanie

Question Dot.: Powiekszenie piersi cz.6

Kochane Dziewczyny! Bardzo potrzebuje Waszej pomocy i wsparcia...
16.06.2010 odbędzie się moja operacja u dr Tomasza Kasprzyka. Doktor jest przemiłym człowiekiem wszystko dokładnie mi opowiedział i wyjaśnił na konsultacji, dobrał implanty ale teraz im bliżej do op. tym bardziej się boje i zastanawiam się czy dobrane implanty będą mnie satysfakcjonowały... Dr wybrał mi model MX Style 510 DG (200g) firmy Allergan. Zeskanowałam to zestawienie, które dostałam od dr tam są wszystkie moje wymiary i wymiary dobranych implantów, może któraś z Was się orientuje na tyle żeby mi to jakoś zobrazować? Na dodatek są to jakieś nowe implanty które maja w sobie 2 rodzaje żelu ( w części brodawki jest on twardszy) i boje się żeby piersi potem nie były nie naturalnie twarde
Zdaję sobie sprawę, że moja wiadomości jest chaotyczna i przepraszam Was za to ale może którejś uda się mnie zrozumieć i coś doradzić

Edit: Przed chwilą dzwoniłam do dr Szczyta, u którego byłam wcześniej na konsultacji. On dobrał mi implanty Natrell 410 MX 255 ... są one chyba większe ? Myślicie, żeby powiedzieć o tym dr Kasprzykowi może uda mu się wszczepić te większe?

Edytowane przez exoticana
Czas edycji: 2010-06-01 o 12:31
exoticana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 13:50   #1730
malinka_18
BAN stały

hej !
słuchajcie dziewczyny, tak jak już pisałam - zdecydowałam się na powiększenie biuściku we wrześniu ...i teraz się zastanawiam czy trzeba jakies specjalistyczne badania wczesniej robić. Wiem ze trzeba pewnie zrobić badania krwi..morfologia, ob.... ale czy usg piersi czy cuś

Pytam się bo nie wiem na co być przygotowana...jakiś szereg specjalistycznych badać czy po prostu takie normalne, rutynowe badania?
malinka_18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 14:17   #1731
Marczilada
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malinka_18 Pokaż wiadomość
hej !
słuchajcie dziewczyny, tak jak już pisałam - zdecydowałam się na powiększenie biuściku we wrześniu ...i teraz się zastanawiam czy trzeba jakies specjalistyczne badania wczesniej robić. Wiem ze trzeba pewnie zrobić badania krwi..morfologia, ob.... ale czy usg piersi czy cuś

Pytam się bo nie wiem na co być przygotowana...jakiś szereg specjalistycznych badać czy po prostu takie normalne, rutynowe badania?
Myślę, że to zależy od lekarza. Ja robię operacje w Gryficach i tam na przykład trzeba zabrać ze sobą tylko wynik usg piersi, a resztę robią na miejscu. Słyszałam jednak, że niektórzy lekarze wymagają nawet badań genetycznych... Proponuję dowiedzieć się, jakich konkretnie wyników badań oczekuje od Ciebie Twój lekarz
Stary 2010-06-01, 14:58   #1732
malinka_18
BAN stały

Marczilada dzięki za odpowiedz.
Poszukałam jeszcze i dowiedziałam się ze badanie na krzepliwość krwi i ze trzeba się wcześniej zaszczepić przeciwko żółtaczce...
Ale pewnie masz rację, żeby wszystkiego dowiedzieć się u lekarza. Pewnie wszystko będzie dobrane indywidualnie do mojej osoby
Chyba coraz bardziej nie mogę doczekać się mojego nowego, większego biustu
malinka_18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 15:07   #1733
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez exoticana Pokaż wiadomość
czy dobrane implanty będą mnie satysfakcjonowały...
to zalezy jakiego efektu oczekujesz od operacji

Implanty DualGel miała od nas MyaDiva przejrzyj jej posty

Malinka dr da Ci skierowanie na badania i je wykonasz ok dwa -tydzień przed zabiegiem.Mój dr dał mi skierowanie na konsultacji i miałam kilka tygodni na przygotowanie się.
Na pewno sprawdz szczepienia WZWB lub poziom przeciwciał i grupę krwi
Nie spodziewaj się jakiś wymyślnych badań, generalnie robi sie układ krzepnięcia i morfologię.

Stary 2010-06-01, 19:04   #1734
aldi090
Raczkowanie

GG do aldi090

Cytat:
16.06.2010 odbędzie się moja operacja u dr Tomasza Kasprzyka. Doktor jest przemiłym człowiekiem wszystko dokładnie mi opowiedział i wyjaśnił na konsultacji, dobrał implanty ale teraz im bliżej do op. tym bardziej się boje i zastanawiam się czy dobrane implanty będą mnie satysfakcjonowały... Dr wybrał mi model MX Style 510 DG (200g) firmy Allergan. Zeskanowałam to zestawienie, które dostałam od dr tam są wszystkie moje wymiary i wymiary dobranych implantów, może któraś z Was się orientuje na tyle żeby mi to jakoś zobrazować? Na dodatek są to jakieś nowe implanty które maja w sobie 2 rodzaje żelu ( w części brodawki jest on twardszy) i boje się żeby piersi potem nie były nie naturalnie twarde
Zdaję sobie sprawę, że moja wiadomości jest chaotyczna i przepraszam Was za to ale może którejś uda się mnie zrozumieć i coś doradzić

Edit: Przed chwilą dzwoniłam do dr Szczyta, u którego byłam wcześniej na konsultacji. On dobrał mi implanty Natrell 410 MX 255 ... są one chyba większe ? Myślicie, żeby powiedzieć o tym dr Kasprzykowi może uda mu się wszczepić te większe?
a jakiego efektu oczekujesz???
większych?
mniejszych?
średnich??
sama musisz wiedziec jakie chcesz miec cycuchy...

może udaj się jeszcze do kogos na konsultacje
Stary 2010-06-01, 20:14   #1735
polili
Raczkowanie

Cytat:

A jakiego efektu oczekujesz??Bo chyba zdajesz sobie sprwae ze z tych 200 to raczej beda male wisienki,moze postaraj sie porozmawiac z dr o troche wiekszych wkladkach cos np 300,bo moim zdaniem chyba nie warto sie kroic zeby sobie powiekszyc biust o 1 rozmiar,moze sprobuj tez isc do innego lekarza na konsultacje
Stary 2010-06-01, 20:17   #1736
AsiCcccCA
Zakorzenienie

GG do AsiCcccCA

Cytat:
Napisane przez seela Pokaż wiadomość
Przyznaję, że opinii o Nim nigdzie nie czytałam, ale jest tu kilka Dziewczyn z Jego "fabryki" i z tego co wiem to są baaaaaaardzo zadowolone!!!
A jeśli chodzi o cięcie otoczkowe - jest z pewnością jednym z najlepszych w tej metodzie!!!
Cytat:
a to ciekawe

Dobrze poszperałam i znalazłam dużo dobrych ale i tez złe ...i dlatego sie zastanwaiam to [oważna decyzjia i nie chce jej zaowac po efektach

Aha i mam pytanko ile mniej wiecej bierze Dr Broma
Ja jestem z Dębicy na podkarpaciu

Edytowane przez AsiCcccCA
Czas edycji: 2010-06-01 o 20:32
AsiCcccCA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 20:27   #1737
aldi090
Raczkowanie

GG do aldi090

Cytat:
Dobrze poszperałam i znalazłam dużo dobrych ale i tez złe ...i dlatego sie zastanwaiam to [oważna decyzjia i nie chce jej zaowac po efektach

Ja jestem z Dębicy na podkarpaciu
to ja wyrażę swoje zdanie,
złych opinii nie znajdziesz o dr Kasprzyku z Krakowa
więc... uderzaj tam
Stary 2010-06-01, 20:35   #1738
AsiCcccCA
Zakorzenienie

GG do AsiCcccCA

Co Ja mam robic ,zero zdecydowania
Stary 2010-06-01, 20:42   #1739
tysia2011
Raczkowanie

Dziewczyny to niedobrze że piszecie że dr Broma ma sporo złych opinii bo ja się zdecydowałam na doktora.Mam pytanko skoro konsultację mam miec w dniu zabiegu to czy skierowanie wziąc od lekarza rodzinnego? i co powiedzieć że po co mi te badania tak odrazu ..zabieg mam 28 czerwca więc myslicie że najlepiej kiedy iśc do lekarza i ile się czeka na wyniki? bo w pracy musze powiedziec dwa tyg wcześniej że miesiąc wolnego musze mieć
tysia2011 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 20:51   #1740
exoticana
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez polili Pokaż wiadomość
A jakiego efektu oczekujesz??Bo chyba zdajesz sobie sprwae ze z tych 200 to raczej beda male wisienki,moze postaraj sie porozmawiac z dr o troche wiekszych wkladkach cos np 300,bo moim zdaniem chyba nie warto sie kroic zeby sobie powiekszyc biust o 1 rozmiar,moze sprobuj tez isc do innego lekarza na konsultacje
Na począrku baaardzo dziękuje, Ci za odpowiedź jestem przerażona przed tą operacją i naprawde martwie się o rozmiar... Chciałabym mieć przynajmniej C. Dr tłumaczył mi, że ilość gr we wkładkach nie świadczy o wielkości biustu i 200 byłoby dla mnie najodpowiedniejsze ale kurde dr Szczyt chciał dać mi na wejściu o 55g większy implant więc chyba coś musi w tym być. Raczej nie włożą mi większej wkładki bo mam bardzo drobną klatkę piersiową i blisko osadzone piersi. Pojechałabym jeszcze na konsultacje ale w przypływie euforii wpłaciłam od razu całą kwotę na konto doktora mam już wyznaczony sztywny termin za 15 dni i w sumie jestem na niego zdecydowana martwię się tylko tą wielkością, myliście że dr da się namówić na większe? Samej też mi się wydaje, że to maluteńki implant...

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości