|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#271 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAJOWO-CZERWCOWE Maluszki opuściły nasze brzuszki. Mamy V- VI 2010 r.
woooow
i naprawdę już dla Agatki zarezerwowany? |
|
|
|
#272 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze nie zdecydowaliśmy... musimy przeliczyć posagi.
|
|
|
|
#273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasami kładę do wózka, czasami leży w łóżeczku, a ja jestem przy niej i mówię, śpiewam. Często wykorzystuję ten moment i kładę ją na brzuszku na jakieś 5 minutek. Boski Odnośnie wyginania się przy jedzeniu: Luiza też tak robi i ciągnie przy tym suta razem ze swoją głową, a ja z cycem za nią . Boli jak cholera. Od paru dni mamy marudzenie i stękanie w ciągu dnia. Mało przesypia. Pręży się, purta, ale od 17.00 jest już lepiej i wtedy śpi ładnie. Pytałam się lekarki o takie kwękanie przed kupą albo bąkiem i ona mówiła, że dzieci to trochę boli ![]() Podawałam Infacol, ale u mnie nie działa lea, kciukasy trzymam, żeby Tymek szybko wyszedł.
|
|
#274 |
|
Raczkowanie
|
Mam dosc. Od 4 nie spie. Jak nie jedna to drugs marudzi. Ciezka noc za nami
|
|
|
|
#275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#276 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#277 |
|
Konto usunięte
|
Wpadłam tylko życzyć najlepszości Waszym dziciaczkom.
Słonecznych dni, kolorowego, beztroskiego dzieciństwa. Ja wciąż 2w1.
|
|
|
|
#278 |
|
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19711442]Wpadłam tylko życzyć najlepszości Waszym dziciaczkom.
Słonecznych dni, kolorowego, beztroskiego dzieciństwa. Ja wciąż 2w1. [/QUOTE]Dziękujemy bardzo
|
#279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wczoraj i dziś. Faza niespania i marudzenia od 5 rano do 10ej. Teraz zasnął. A przez pięć godzin: marudkowanie, jedzenie, przebieranie, marudkowanie, chwila spania, chwila rozglądania, marudkowanie... i tak cały czas. ![]() Już się poryczałam w końcu...
|
|
|
|
|
#280 | ||
|
Konto usunięte
|
Cudo
![]() Która pierwsza, ta lepsza ![]() Cicho, dogadamy się Cytat:
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19711442]Wpadłam tylko życzyć najlepszości Waszym dziciaczkom. Słonecznych dni, kolorowego, beztroskiego dzieciństwa. Ja wciąż 2w1. [/QUOTE]Dzięki kochana Cytat:
Na razie śpi...
|
||
|
|
|
#281 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez sparkly Czas edycji: 2010-06-01 o 10:51 |
|
|
|
|
#282 |
|
Zakorzenienie
|
dzieciaczki święto mają, to pewnie dlatego tak skupiają na sobie dziś uwagę
![]() zdrówka wszystkim życzę i słodkiego, miłego życia |
|
|
|
#283 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedzenie co godzinę, kwękanie, prężenie....a najgorsza ta niemoc ![]() Cytat:
|
|
#284 | ||
|
Zakorzenienie
|
U nas jeszcze kupa męczy... Faktycznie musi boleć, bo aż łezki poleciały dzisiaj. Pręży się, męczy, wierzga, krzyczy, potem chwila przerwy i znowu.
Jak jego boli w połowie tak jak mnie, to gorąco mu współczuję... ![]() No i ten ciągle otwarty dzióbek... jak u ptaszka. W nocy mały je co 3 godz, a w dzień gdy to mleko jest inne, mniej tłuste, ciągnie jak mu pasuje, co 1,5 godz, co dwie, czasem co godzinę... Zakupy, spacer, niczego nie da się zaplanować. Przed chwilą się poddaliśmy i wykopaliśmy z szafki monia. Mamusia wygotowała, tatuś zapodał do mordki... Bez zachwytu, ale umie to ssać, więc zabierzemy na spacer. I mleczko podaliśmy modyfikowane, żeby zobaczyć czy się naje inaczej niż moim. Umiemy pić z TT i smakuje Nan1. Tyle, że jednak modyfikowane ulewamy. I wcale nie wypijamy więcej niż z cyca - raptem 30ml wyciągnięte zostało. I nie obijamy go, tak samo jak nie odbijamy cyckowego. Trzeba tylko termosik kupić i możemy karmikowanie na spacerkach/zakupach robić. ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Aaa... młody już się wyspał, chciałam donieść... Godzinę spał. Cytat:
Cytat:
Kurka wodna... z czego to wynika? Mam wrażenie, że Daniel pije za mało na raz w ciągu dnia. Jakby część porcji wypijał tylko. Niemoc jest straszna. Dobrze, że dziś jest tata, bo mama świruje powoli... |
||
|
|
|
#285 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny, a można maluszkowi podać coś na te kupki? Jakies kropelki maluszkowe?
|
|
|
|
#286 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie kazali pić herbatki z koprem... Ale to chyba bardziej na kolki działa, bo na same problemy kupkowe to nie.
|
|
|
|
#287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W nocy jej wystarcza 10, no ale mleko jest inne. No a jak pije co godzinę, to mleko pewnie bardziej wodniste jest. Chyba zaraz trochę ściągnę laktatorem i odstawię do lodówki, zobaczę ile się tłuszczu zbierze.Teraz dałam jej glukozę do picia i poszła spać, zobaczymy na jak długo ![]() szaja, na te kupki to nie wiem co można. Herbatka bardziej na gazy w jelitach.
http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2010-06-01 o 12:55 |
|
|
|
|
#288 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny u nas masakra nie mam na nic czasu mimo iz pomaga mi dzielnie kiedy moze moj tż
moja w czwartek bedzie miała miesiac czyli 4 tyg i dolega jej dokladnie to samo coniektorym dzieciaczkom chce jesc dam jej to sie jej uleje lub zwymiotuje długo nie spi marudzi ulewac i wymiotyac nie wymiotywała az do 2 dni wstecz apetyt ma odbije jej sie ale albo jej sie troche uleje albo jesli nie odbije przy nastepnym karmieniu leci serek i normalne mleko na koncu czasem dostanie czkawki i znów chce cyca potem sie jej odbije troche uleje i zasypia t ja ja musze czesto przewijac bo ma wrazliwa skóre i byłby problem z zostawieniem kupki czy siku dłuzej niz miedzy karmieniami ostatnie dni to tylko kupa cyc ulewanie i znow kupka cyc ulewanie spanie dalej je co 2 godz pierdzi jak motorek kupki robi rozlazłe taka jaeczniczka i jest od 3do 8 dzienie czasem tylko jest pampers posmarowany a czasem jest upaprana az po pas ![]() butelki nie chce smoka tez nie jest marudna polozna mówiła ze kolo 3 tyg zmienia sie nam mleko i dziecie maja mały skok rozwojowy ze trwa to okolo tyg i potem sie uspokaja i wraca do normy ( mam nadzieje ) tez przy cycu marudzi zapłacze a nawet mnie ugryzie znaczy scisnie kropka75 mały lea ja tez mocno trzymam kciuki zeby to juz zostawiam 2 fotki "niby" aniołka hihih
Amelcia http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014 Edytowane przez Edzia400 Czas edycji: 2010-06-01 o 14:03 |
|
|
|
#289 |
|
Raczkowanie
|
BUUUU![]() Tak sobie pomyslałam, ze moze jak sie tu odezwę to w końcu się ten mój pasożyt zdecyduje na wyjście... siła sugestii podziała czy jak...Buziaki dla mamuniek i dzieciów, już wkrótce do was dołaczę...
|
|
|
|
#290 |
|
Raczkowanie
|
witajcie mamcie
zycze waszym pociechom wszystkiego co najlepsze duzooooooooo zdrowka bo ono jest najwazniejsze puki co moj nikos to aniolek spi 3 godz dstanie cyca i znowu spi 3 godz i pol dnia mija w nocy spi nawet 4 godz czasami cycus i spi dalej a wiecie co wczoraj o malo co nie zgniotlam malego cycem karmilam go na lozku i mi sie tez przysnelo maz wpadl spr co i jak a nikos caly c\zas doil ![]() i ja spalam a on nie hehhepochwale wam sie moim kawalerem
|
|
#291 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czekamy czekamy---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Cytat:
|
|
#292 |
|
Raczkowanie
|
Melduje sie z kolejnym marudzącym dzieciakiem
Od jakis 2 dni ciągle chciałby byc na cycu, nawet jak nie ciumka. Nie wiem czy sie najada bo tylko na początku zasysa jak odkurzacz z 5 minut a potem juz tak lightowo. Kazda proba odesłania do łóżka lub dalej od mamy kończy sie płaczem. Uspokaja sie ewentualnie jeszcze jak dostanie smoka ale to tez na krotko bo smok szybko wylatuje. Najdłuższa przerwa miedzy jedzeniami to u nas obecnie godzina a mały kończy zaraz 4 tygodnie. Moze to kwestia tego ze urodzony 3 tygodnie wczesniej a moze u niego teraz jakis skok rozwojowy. W kazdym razie coraz mnie spi a ja juz sie gubie z ktorej piersi jadł ostatnio. A tak juz fajnie sie robiło, jadł co 2-2,5 godz, noc sie jakos dało przezyc a teraz powinnam go sobie przywiązac do klaty Ech ten mój Skarbek, wszystko mu daruje jak tylko widze usmiech na buzce, z reszta same zobaczcie.
|
#293 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Kurde mam nadzieje ze moja się nie rozreguluje i nie przestanie jesć co te 3 godziny..
|
|||
|
|
|
#294 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
to już 4 tygodnie...? ale ten czas zapyla. Aniołek ja tu widzę roześmianego maluszka, a Ty mówisz, że marudny...
|
|
|
|
|
#295 |
|
Raczkowanie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19711442]Wpadłam tylko życzyć najlepszości Waszym dziciaczkom.
Słonecznych dni, kolorowego, beztroskiego dzieciństwa. Ja wciąż 2w1. [/QUOTE]Dziękujemy ![]() ![]() A mój dla odmiany śpi sobie jak aniołek (obym nie napisała tego w złągodzinę) ![]() --------------------------------------- Kropko jak u Was z pieluchami, bo pamiętam, że chyba miałaś zamiar tetrowych używać. Udaje się? A dzieciaczki wszystkie bosskie ![]() |
|
|
|
#296 |
|
Konto usunięte
|
My na razie na pampersach lecimy, bo korzystamy z tych najmniejszych a jak na złość - w żadnym pobliskim sklepie nie ma tego rozmiaru innej firmy
|
|
|
|
#297 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Czekam az wroci jak na zbawiene bo wtedy jest razniej. Ja na spacer wychodze codziennie a to dlatego, ze mamy psa, ktory domaga sie wyjscia. Na poczatku bylo ciezko, teraz organizuje sobie dzien i czasami pojade do sklepu, poki co ogrodniczego albo wybiore sie spacerem do spozywczego. Jesli wybieram sie na dluzej to biore swoje mleko w butelce ale jeszcze nie bylo potrzeby dawania jej do picia.. Buziak dla Ciebie ![]() ooo, faktycznie powazny i jakie powazne spodenki, super cudaczek Cytat:
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19711442]Wpadłam tylko życzyć najlepszości Waszym dziciaczkom. Słonecznych dni, kolorowego, beztroskiego dzieciństwa. Ja wciąż 2w1. [/QUOTE]dziekowac Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19714193]Dziewczyny, a można maluszkowi podać coś na te kupki? Jakies kropelki maluszkowe?[/QUOTE] ja podaje krople disflatyl, 3 razy dziennie po 10 kropelek. Codziennie nawet jak robi kupe, po prosty na zas ale i tak walczy czesto, wieczorami i noca robi kupe bez zarzutu, najgorzej jest w dzien, steka i prezy sie jak wszystkie tu dzieciaczki.. no sliczny aniolek moj dzien wyglada podobnie, ulewa, kupczy, sika, mnie obsika i siebie wiec sie przebieramy i tak w kolo Macieju ![]() Cytat:
Cytat:
![]() dzisiaj bylysmy na spacerze, i po zostawilam mala w wozku w ogrodzie to po 5 minutach bek. Nakarmilam i z powrotem do wozka i spala ladnie godzinke a ja na lezaczku czytalam ksiazke. Pozniej znowu nakarmilam, strzelila kupe i spi w lozeczku, muzyka jej gra a ja mam troche czasu. Oby nie bylo jak wczoraj by wyjde z domu i ja zostawie
|
|
#298 | |||
|
Zakorzenienie
|
Śpi jak prawdziwy aniołek.
Kawaler jak się patrzy. Cytat:
Widzę, że nie jestem sama z moim marudkiem. Cytat:
Ale jedziemy na pampersach. Po 1 dostaliśmy w prezencie dwie paki newborn, po 2 jak mały śpi to nie mam serca go przebierać, a na tetrze trzeba. I tak na razie pampersujemy... ---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- Cytat:
Ciekawe jaki u mnie wieczór będzie, bo na ranku się nie skończyło... dalej mieliśmy kwękanie. Teraz, od godzinki śpimy znowu.
|
|||
|
|
|
#299 | |||
|
Zadomowienie
|
Słonecznych dni, kolorowego, beztroskiego dzieciństwa. [/QUOTE] dziękować Cytat:
Bruno miał takie marudne ostatnie dwa dni... rozregulował sobie pory czuwania i spania i nijak nie mogłam dojść z nim do ładu... nie spał, marudził, niby zmęczony ale nie chciał się poddać i iść spać, myślałam, że jajko zniosę, dziś już lepiej, wróciły mu godziny spania i czuwania i jest w miarę ok Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19714193]Dziewczyny, a można maluszkowi podać coś na te kupki? Jakies kropelki maluszkowe?[/QUOTE] na kupki nie ma co podać, te problemy wynikają głównie z niedojrzałości układu pokarmowego maluszków, nie można nic zrobić, trzeba przeczekać, zwykle te dolegliwości znikają po trzecim miesiącu, starszne jest tylko to że nie można im w żaden sposób pomóc ![]() Cytat:
|
|
#300 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie mamuśki
Kropka - Danielek w tych ogrodniczkach słodzio! Lea - dzieki za życzenia dzieciaczkowe Edzia, Angkorcz, Pearl - no dzieciaczki po prostu cudne A ja mam za sobą najgorszą z dotychczasowych nocy Nie wiem co się tak naprawdę działo z córcią. Obudziła się wczoraj wieczorem o 22.00 na cyca. Wydawało się, że zaspokoiła głód, bo przysnęła, ale w tym momencie zaczął się maraton do 5 nad ranem! Mała chyba była ewidentnie głodna, bo ciągle wkładała łapki do buźki, ja miałam cyce miękkie - jakby niewiele w nich było pokarmu , mała z nerwów nie mogła chwycić cyca a nawet jak chyciła, to zaraz puszczała i wielki płacz. Naprawdę bardzo płakała przez wiele godzin, cyca nie chciała ciągnąć. Myśleliśmy z małżem, że może kolka, brzuszek itp. i przypomniało mi się, że ponoć podmuch z suszarki na brzuszek pomaga...Włączyliśmy suszarkę i Lenka jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki przestała płakać - tyle, że nie chodziło o to ciepłe powietrze a o dźwięk (ponoć jest podobny do odgłosów w brzusiu). Jak wyłączaliśmy to znowu był płacz i puszczaliśmy z dyktafonu - też skutkowało No normalnie mówię Wam - CYRK NA KÓŁKACH
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:11.

Na razie śpi...

siła sugestii podziała czy jak...

, mała z nerwów nie mogła chwycić cyca a nawet jak chyciła, to zaraz puszczała i wielki płacz. Naprawdę bardzo płakała przez wiele godzin, cyca nie chciała ciągnąć. Myśleliśmy z małżem, że może kolka, brzuszek itp. i przypomniało mi się, że ponoć podmuch z suszarki na brzuszek pomaga...Włączyliśmy suszarkę i Lenka jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki przestała płakać - tyle, że nie chodziło o to ciepłe powietrze a o dźwięk (ponoć jest podobny do odgłosów w brzusiu). Jak wyłączaliśmy to znowu był płacz