Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-) - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-01, 15:52   #4741
vikicullen
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-)

Cytat:
Napisane przez Ishka Pokaż wiadomość
I tu Cie znowu zaskocze heh mam sporą nadwagę przez co wogole sie nie spodziewałam kopniaczka tak wcześnie
oo prosze
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 15:54   #4742
Joanna131
Raczkowanie

GG do Joanna131

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Mnie ogolnie wzielo na owoce, na mieso nie moge patrzec
Ja tak samo. Przed ciążą nie jadłam mięsa z 10 lat. Oczywiście w obecnej sytuacji postanowiłam się przekonać chociaż do mięsa białego. NIESTETY. Nawet mowy nie ma o czymkolwiek co w składzie miałoby chociaż jeden procent tłuszczu zwierzęcego. Mdli mnie i skręca. Martwię się trochę, bo wiem, żę powinnam jeść mięso, ale z drugiej strony nie będę się katować, nie? Może maluch też zostanie wegetarianinem?
Joanna131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 15:55   #4743
mallinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
witaj na tym wątku nareszcie się odezwałaś tu, przynajmniej będzie mi raźniej my obie działamy na dwóch wątkach, bo TP na przełomie roku, także jedną nogą w grudniu, drugą w styczniu, ciekawe, a może jedna z nas urodzi w 2010 a druga w przyszłym roku

a ja chyba nie jestem na zadnej liście
pewnie tak wyjdzie z tymi terminami, ale mi gin powiedziała że bardzo prawdopodobne że styczeń skoro to 1 ciąża i moja mama swoje 3 ciąże 2 tygodnie przenosiła...
a co do listy to do autorki wątku na priv najlepiej pisać

Ja popijam sobie wlaśnie koktajl truskawkowy - moje truskawy były niestety kwaśne i musiałam je przerobić inaczej nie dało się jeść, chyba mało słońca miały... i jedynie to wchodzi mi ze smakiem inne jedzenie w ogole mi nie smakuje i męczy mnie to bardzo bo chodzę taka półprzytomna, wciąż głodna...
i przeraża mnie że moja dieta jest nieodpowiednia i z zębów mi dzidzia wszystko wyciągnie i zostanę tak szczerbata...

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 15:55   #4744
Ishka
Zadomowienie

Aaaa i moja dzidzia jest młodsza o 5 dni niż na suwaczkach najpierw miałam termin na 26.10 teraz mam termin na 2.11 heh
Ishka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 16:25   #4745
kretencja
Zakorzenienie

Ciekawie macie z tym mięsem. Ja właśnie przed ciążą nie jadłam za wiele (wegetarianką próbowałam być jakiś czas temu, ale zwyciężyła miłość do salami ). Lubię wędliny i drób, ale jadłam w bardzo rozsądnych ilościach. A w ciąży po prostu mega-mięsożerca się ze mnie zrobił Dziecko pewnie będzie mięsożerne, po tatusiu
No, idę wreszcie pozmywać, bo bajzel tam jak nieszczęście, a Brat niedługo mnie odwiedzi to jakoś tak wstyd Żartuję, Brat sam jest bałaganiarz i mu to wisi i powiewa, co ja mam w kuchni, ale ja jakoś mam nadmierne poczucie obowiązku i czuję się chora jak jest za duży bałagan. Lekki może być, nie przeszkadzają mi dwa kubki w zlewie, niedomyte okna, parę okruszków na podłodze. Ale jak już mam taki bajzel, że nie można nic do zlewu włożyć, to choćby się waliło i paliło spać nie pójdę ani gości nie wpuszczę

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 16:34   #4746
Gustawek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wiolkaslonko Pokaż wiadomość
Dziewczyny co dziś robicie dobrego?? Ja ide na łatwiznę i dziś serwuje zupę ogórkową (niestety nie moge za bardzo lazić więc mój mąż nie je ostatnio wykwintnych dań) i obiecałam małżowi pastę jajeczną
A ja dziś wykonałam zupę serowo-cebulową wg przepisu Kretencji. W wersji leniwej czyli bez miksowania I tak wyszło palce lizać
Nie miałam dziś przez pół dnia netu I teraz mam do przeczytania 4 strony postów
Gustawek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 16:47   #4747
kretencja
Zakorzenienie

O, cieszę się Chociaż nie wiem, jak udało Ci się serki rozpuścić Ja zawsze muszę miksować, bo tak to mi wielkie kawały serka pływają

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-06-01, 16:57   #4748
Gustawek
Rozeznanie

wrzucałam po małym kawałku i stopniowo, na prawie wrzącą zupę. Zostało tylko kilka malutkich "kluch" które i tak się same rozpływają w ustach
omg dziewczyny ale dałyście czadu to nie 4 tylko 6 stron !
Gustawek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 17:29   #4749
Biejatka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
Biejatka, rozpętałaś dyskusje o ślubach i weselach czuję się jak na wątku ślubnym super, że córcia tak dobrze przyjęła wiadomość o rodzeństwie a powiedz, czy jeśli jej matka dowie się o Twojej ciąży to może to jakoś skomplikować Wasze życie?
Przede wszystkim chodzi o to ze oni walczą o dziecko, o opiekę nad małą i przy okazji rozwód- teoretycznie moja ciąża nie powinna zaszkodzic, ale pratycznie nigdy nic nie wiadomo- adwokat kazal nazaie ukrywać. Jak do tej pory wszystie sprawy powygrywalismy, ona ciagle sie odwoluje :/ ech
Biejatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 18:02   #4750
Weronisia
Zakorzenienie

Hej dziewczyny Melduję się, że żyję i skończyłam remont przedpokoju.
Jestem z siebie niesamowicie dumna i potwornie zmęczona. Boli mnie każdy skrawek ciała, tak się ponaciągałam. Nawet stawy mnie bolą. Oj nie wiem czy bym się za to wzięła gdybym przewidziała, że taka będę obolała...
Mąż nic nie wie i mam nadzieję, że nie będzie marudził gdy wróci. On chcial robić remont i mnie powstrzymywał. Czekałam 6 m-cy na jego remont i się nie doczekałam. Powinien być zadowolony, że zrobiłam to wreszcie...

Nie jestem w stanie nadrobić tego, cop pisałyście. Mam nadzieję, że w trakcie pokapuję się co i jak

U mnie już 19 tydzień, nie wiem kiedy to się zleciało. Dzidziolek kopie. Dziś jeszcze nie czułam. Pewnie biedaczek zmęczony, po tym moim tapetowaniu. Idę się położyć, bo ledwo siedzę.
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 18:14   #4751
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez Joanna131 Pokaż wiadomość
Ja tak samo. Przed ciążą nie jadłam mięsa z 10 lat. Oczywiście w obecnej sytuacji postanowiłam się przekonać chociaż do mięsa białego. NIESTETY. Nawet mowy nie ma o czymkolwiek co w składzie miałoby chociaż jeden procent tłuszczu zwierzęcego. Mdli mnie i skręca. Martwię się trochę, bo wiem, żę powinnam jeść mięso, ale z drugiej strony nie będę się katować, nie? Może maluch też zostanie wegetarianinem?
ja rowniez nie jadlam i nie jem nadal
Lekarz powiedzial mi zebym w tej chwili nie zaczynala poniewaz moge narobic wiecej szkody niz pozytku.
Wiec nie jem, wyniki sa bardzo dobre wiec sie nie martwie.

---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Ishka Pokaż wiadomość
Aaaa i moja dzidzia jest młodsza o 5 dni niż na suwaczkach najpierw miałam termin na 26.10 teraz mam termin na 2.11 heh
Mamy tego samego dnia - ja 31/10 lub 2/11

---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny Melduję się, że żyję i skończyłam remont przedpokoju.
Jestem z siebie niesamowicie dumna i potwornie zmęczona. Boli mnie każdy skrawek ciała, tak się ponaciągałam. Nawet stawy mnie bolą. Oj nie wiem czy bym się za to wzięła gdybym przewidziała, że taka będę obolała...
Mąż nic nie wie i mam nadzieję, że nie będzie marudził gdy wróci. On chcial robić remont i mnie powstrzymywał. Czekałam 6 m-cy na jego remont i się nie doczekałam. Powinien być zadowolony, że zrobiłam to wreszcie...

Nie jestem w stanie nadrobić tego, cop pisałyście. Mam nadzieję, że w trakcie pokapuję się co i jak

U mnie już 19 tydzień, nie wiem kiedy to się zleciało. Dzidziolek kopie. Dziś jeszcze nie czułam. Pewnie biedaczek zmęczony, po tym moim tapetowaniu. Idę się położyć, bo ledwo siedzę.
Ja tez 19
I jestesmy juz w 5 miesiacu.

Szybko minelo prawda?

Odpoczywaj, ja dzisiaj zdycham z powodu bolu kosci ogonowej i kregoslupa.
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 18:31   #4752
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość

Ja tez 19
I jestesmy juz w 5 miesiacu.

Szybko minelo prawda?

Odpoczywaj, ja dzisiaj zdycham z powodu bolu kosci ogonowej i kregoslupa.
Tak, już 5 m-c. A niedawno zobaczyłam 2 kreski na teście
Irsin ja też mam ból kości ogonowej.
Wczoraj jak tapetowałam, to myślałam, że umrę z bólu. Gdy cięłam tapetę na podłodze, na kolanach, to aż jęczałam z bólu i moja córka przerażona zaczęła się dopytywać co mi jest. A jak się w końcu położyłam, to chciało mi się z bólu płakać...
Obudziłam się dziś z bólem wszystkich mięsni i stawów. Jakbym wycisk na w-fie miała A kość ogonowa nadal mnie boli.

Taki ból kości ogonowej miałam przez cała drugą ciążę. Myślę, że teraz też mnie to czeka, bo boli mnie każdego dnia...

A w poniedziałek idę do lekarza i zobaczę moje maleństwo
Stary 2010-06-01, 18:47   #4753
olajka
Zadomowienie

Witam. Nie było mnie tutaj kilka dni. Już jestem i zamierzam za chwilkę nadrobić Dziewczyny Wasze posty.
U mnie po staremu. Dzisiaj byłam u swojego ginekologa na chwilę, żeby zmienić witaminy. Tamte, które mi przepisał- Pharmaton Matruelle, są strasznie bycze, pisałam Wam. Mówił, że on nie wie, jakie sa wielkości i zna tylko nazwy leków i nalepiej w aptece samemu sprawdzić, bo raczej wszystkie będą dobre. No więc pojechaliśmy z małżem do apteki. Pani pokazywała i okazalo się, że wszystkie co miała taakie krówska! no mniejsze niż te, ale jednak krówska. Wybrałam Feminatal 400 metafolin+DHA. Dałam ponad 5 dych za nie (tamte też około tyle)no i te to przynajmnie rozdzielę na połówki (tamtych nie dało się), gorzej co z tą druga kapsułka, gdzie jest kwas..może rozgryzę masakra poprostu. Ja mam problem z łykaniem wielkich i wolałabym już zastrzyle Od jutra będę się katować tymi witaminkami. Tamte co mialam od gina to maja więcej składników mineralnych niż te, no ale zobaczymy. Dzisiaj dopadł mnie bół straszny w żoładku i w dole kręgosłupa, nerek, taki przeszywający. Nie mogłam oddychać, ani ruszyć się. Musiałam zgarbiona siedzieć, bo nawet plecami się oprzeć nie dałostraszne to bylo i nikomu nie życze. Zjadłam więc śniadanie, wzięłam połówkę no-spy forte i przeszło. Uff. I tak podejrzewam, że to może po wczorajszym dniu, jak tak mało zjadłam. No, ale w sumie nie byłam głodna ani nic. Po południu zjadłam zapiekankę i troche frytek, może też i od tego Wogóle będąc na uczelni, dowiedziałam się, że 4 dziewczyny są w ciąży, a slub bierze w tym roku 6 dziewczyn (z czego te 2 w ciąży). Jedna jest w drugim miesiącu (nie wiem, który dokładnie tydzień), ale powiem Wam, że ma brzuszek większy ode mnie a u mnie dzisiaj leci 14 tydzień i 2 dzień. Martwi mnie to, że nie tyję. Rano mam maly lekko zaokrąglony brzuch,a jak leże na plecach to wogóle nic go nie widać, wieczorem jest jak balon wydęty. Postanowiłam pójść do innego lekarza jeszcze na wizyte, żeby usłyszeć co on myśli i jak u niego to wygląda. Miałam iść do takiego chwalonego przez dużą liczbę osób, ale dowiedziałam się, że on nie robi usg. Więc wybiore się do takiej babki co została lekarzem roku i też dużo osób ją wychwala i chodzą w ciąży. Zobaczymy.
Boje się że mogło wpłynąć, na dzidzie to jak mnie tak bolałao dzisiaj

Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy..

http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png

Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia
Weroniczka ur.13.11.2010 r.
olajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 18:50   #4754
lisek15
Zakorzenienie

Witajcie dziewczynki

Weronisia Ty tak nie szalej

Dziewczynki gratuluję 5 miesiąca

skalpel:4
skalpel 2:1
kiler:1
biegi;1
siłownia:4
boczki:4

Odchudzanko
70,2 - Cel I (67 ) 65,7 - Cel II (63) - Cel III (60) - Cel IV (58)
Kiedy to będzie??
lisek15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 18:50   #4755
olajka
Zadomowienie

Aaaa no i jeszcze Wam powiem, że w końcu wie już o ciąży moja babcia, teściowa (jak ona to i teść i reszta rodziny zapewne-choć przynajmniej ona powiedziała, że się cieszy), u mnie na uczelni dziewczyny, bliska koleżanka (można powiedzieć, że przyjaciółka), no i jej brat. Tak więc poszerzylo się grono wiedzących

Stary 2010-06-01, 19:01   #4756
malgosiak25
Raczkowanie

No i jesteśmy po naszej świątecznej wizycie niestety maluszek się nie ujawnił, ale to nie jest najważniejsze cieszę się ogromnie, że rozmiarami urósł podwójnie od ostatniej wizyty i wszystkie pomiary są wzorowe ciśnienie co prawda niskawe, ale u mnie to norma - 99/65
BPD - 3,5 cm
AC- 9,9 cm
FL - 1,8 cm
Szyjka 3,9 cm
P.S. reszty nie umiem odczytać he he

Termin porodu według pomiarów wróciliśmy do terminu OM
Jutro zażywam ostatnią dawkę duphastonu i robię przerwę, mam nadzieję, że organizm dobrze to przyjmie i beż żadnego przykrego incydentu. Tak na wszelki wypadek lekarz dał mi receptę na duphaston, którą mam nie daj Boże wykupić gdyby plamienia wróciły. No cóż jutro wielki powrót do pracy, w sumie na własne życzenie bo nudzi mi się już w domu, ale lekarz nie był zachwycony bo u mnie w pracy wilgoć i zimno, a praca teraz nie od 8-16, a od 11-19. Tak więc 15 czerwca mamy wizytę z konsultacją i sprawdzeniem jak organizm odebrał brak leku oraz ewentualne dalsze L4.

Na dzień dziecka dokonałam pierwszego zakupu , którym okazał się usztywniany rożek - zaszalałam no nie

Termin porodu wg OM to 23 listopad
Według USG miesiąc temu - 16 listopad, ale dziś się nam po pomiarach maluszka termin USG pokrył z OM

Z okazji Dnia Dziecka Mój Skarbek macha wszystkim Ciociom
malgosiak25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 19:08   #4757
miskowa22
Raczkowanie

Cześć Kobitki!

Nie było mnie jakiś czas, bo miałam urwanie głowy z egzaminami a potem utrudnione dojście do neta:/ Niestety nie dam rady nadrobić zaległości, ale nie bijcie jak powtórzę jakiś wątek który był np dwa dni temu..

Mam nadzieję, że wszystkie fasolki rosną zdrowo i zaczynają kopać
Moja zaczęła we czwartek , to było dokładnie 19 tygodni, tak jak pisałyście nie wiem gdzie ten czas zleciał! pojutrze będę już na półmetku

Byłam u gina prywatnie pierwszy raz i nawet spoko ale nic nie było widać:/ Łożysko mam na ścianie przedniej dosyć grube, nisko usadowione ale gin mówi że teraz to już powinno pomału do góry się posuwać, a skoro nie mam żadnych plamień to nie ma powodu do niepokoju.
Za to mam jakieś obszary hypoechogeniczne w łożysku, jakieś torbiele czy coś i strasznie mnie to martwi, teraz za każdym razem mam mieć usg żeby to kontrolować:/ Miała któraś podobnie??? Bo w necie nie mogę nic znaleźć...
Jak cos wiecie to dajcie znać...
Aha i z biometrii FL/BPD=64% (norma 76-82%) oraz HC/AC=104% (norma 114-131%) miał ktoś podobnie???
Nie wiem czy się mam martwić czy co..

POzdrowionka

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ce6ydqrk7b23m.png
miskowa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 19:20   #4758
Weronisia
Zakorzenienie

Miskowa tymi wymiarami się nie przejmuj. Pamiętasz jak ja panikowałam 4 tygodnie temu? Odchodziłam od zmysłów, wylałam wiadro łez. A się okazuje, że nie ma co panikować. Jak lekarz mówi, że jest OK, to znaczy, że jest OK. Nie ma co porównywać wymiarów z normami. Każde dziecko rośnie swoim tempem. Rodzą się dzieci od 45 do 65 cm, więc wiadomo, że nie mogą być wszystkie idealnie równe.
No i nie ma co szukać w necie. Tam to można tylko jeszcze bardziej się zestresować.
Stary 2010-06-01, 19:33   #4759
Aliszcze
Zakorzenienie

Weronisia, jak będziesz mieć chwilkę i siły to zrób prosze kilka fotek i pochwal się swoim przedpokojem

padłam o 17 i spałam twardo aż do 19 dziś wyjątkowo nie mam zbytnio mdłości, może powoli odchodzą za to czuje się ciężko na żołądku i mam chyba zgagę albo cos na jej kształt

malgosiak25, cudownie, że wszystko dobrze, ale uważaj w pracy tak bym chciała być chociaz na półmetku choc muszę przyznać, że rzeczywiście czas szybko leci

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 19:45   #4760
olajka
Zadomowienie

Dziewczyny, ja nadal w trakcie czytania postów..trochę tego jest widzę, że zakupy robicie ostro, ja mam te same staniki, ale majteczki muszę większe. Ostatnio zakupiłam kilka bluzeczek, sweterek i spodnie alladynki. Chciałam też baleriny i znowu namierzyłam się mase i nic bo 36 mnie w palucha uciska, a 37 za duże i piętka wyłazi ;/. Nie wiem jakie buciorki kupie. Nogi mam ostatnio zmęczone i brak mi kondycji. Poza tym senność, częste siusianie i zero innych objawów. Nawet piersi nie bolą chyba coś nie tak ze mną.
kretencja wygladasz bardzo sympatycznie a brzuń masz już spory, to ja nawet nie mam takiego. U mnie lekko się wybija od dołu, a widac wgłebienie przy pępulu jak bokiem stanę. Może fotke jutro zrobie to wrzucę.
Weronisia ja też taka strojnisia jak Ty

Stary 2010-06-01, 19:52   #4761
kliwia
Zakorzenienie

olajka dzieki ze mi przypomnialas o witaminach, bo zapomnialam jak zwykle zazyc
Tez lykam feminatal
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 19:58   #4762
kootekk
Zakorzenienie

u mnie tez nie idealnie bo jestem w 19t3d a dziecko jest mniejsze o tydzien, ale gin kazał się nie przejmować bo przy mojej macicy (podwójnej) to jest normalne ze dziecko jest mniejsze.\\

małgosiak to masz fajny prezent na dzień dziecka, super ze jest wszystko ok, dla dzidziusia też zaszalałaś ja jeszcze NIC nie mam kupione, a taaak mnie korci ale boje sie już kupować, po tych przeżyciach z tym szpitalem i stresem ciągłym, wole jeszcze poczekać

Edytowane przez kootekk
Czas edycji: 2010-06-01 o 20:02
kootekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 20:32   #4763
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Joanna131 Pokaż wiadomość
Joanna, ja przed ciążą jadłam mięso normalnie a od momentu poczęcia nie przechodzi mi przez gardło :/ myślałam, że minie mi to po pierwszym trymestrze, ale niestety... jadam tylko wędliny, ale i tak nie z takim smakiem jak kiedyś..
Stary 2010-06-01, 20:53   #4764
Panna_Ruda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rptrbj1978 Pokaż wiadomość
to tak jak ja do jakiego lekarzachodzisz i gdzie chcesz rodzic?
no proszę w jakiej małej miejscowości mieszkamy, ze na wizażu sie spotykamy
Ja będę rodzić na Czarnowie, podobnie jak pierwsze dzieciątko a chodzę do doktor Olgi Adamczyk-Gruszki... prowadziła mi pierwszą ciążę, byłam zadowolona i teraz póki co odpukać też nie narzekam...
dba o pacjentki
Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
Nieśmiało witam się z Wami Dziewczyny i czy mogę dołączyć?
Podczytuję Was od jakiegoś czasu (przeczytałam wszystko ) i cóż, wiele interesujących rzeczy się dowiaduję i dzięki temu tak bardzo się nie obawiam...
Hej Asia, ja wczoraj się ujawniłam ;D
Cytat:
Napisane przez M25 Pokaż wiadomość
Joanna, ja przed ciążą jadłam mięso normalnie a od momentu poczęcia nie przechodzi mi przez gardło :/ myślałam, że minie mi to po pierwszym trymestrze, ale niestety... jadam tylko wędliny, ale i tak nie z takim smakiem jak kiedyś..
ja miałam tak samo, a jak czułam coś smażonego, to myślałam że zwymiotuję...
Stary 2010-06-01, 21:04   #4765
Biejatka
Rozeznanie

Dobry wieczór

Właśnie wróciłam z zakupów, bez zakupów- tzn szukałam tuniki na ślub i nic, nie znalazłam żadnej która nadawałaby się dla mnie.

Skończyło się wizytą w McDonald`s :/
Biejatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 21:05   #4766
malgosiak25
Raczkowanie

Nie wiem czy zauważyłyście, ale tak się rozpisałyśmy, że niebawem trzeba będzie II część wątku założyć

Ehh jakoś nie mogę uwierzyć, że idę jutro do pracy, ale na szczęście czwartek jest wooolny :P he he
malgosiak25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 21:08   #4767
kretencja
Zakorzenienie

Olajka, dziękuję za miłe słowa
A ode mnie dopiero Brat wyszedł Uwielbiam z nim się spotykać, a do tego przyniósł mi wreszcie obiecane "próbki dla młodej mamy". Okazało się, że jego koleżanka, pracująca w szpitalu, zbierała je od jakiegoś czasu i dostał mi się cały zestaw. Cudeńka Czasopisma ("Mam Dziecko" - numer majowy i "Rodzice", numery lutowy, kwietniowy i majowy), jakąś gazetkę Happy Baby z trzema kuponami na 20% zniżki do Smyka , jeszcze jakieś broszury (np. z listą wyprawkową), próbkę Sudocremu, próbkę oliwki Hipp, małą torebkę hipoalergicznego proszku do prania Lovela, paczkę nawilżających chusteczek dla niemowląt Johnsson&Johnsson, próbkę balsamu do ciała Dove, saszetkę herbatki z kopru Hipp i jeszcze parę drobiazgów Normalnie jakby święty Mikołaj przyszedł

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-06-01, 21:14   #4768
Ishka
Zadomowienie

Kretencja ja dostałam taki zestawik od mojego ginka ucieszyłam sie jak małe dziecko bo lubie takie drobne szpargałki heh
Ishka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 21:18   #4769
kretencja
Zakorzenienie

No, ja też Takie drobne duperelki, a cieszą No i chętnie takie czasopisma czytam

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-06-01, 21:23   #4770
olajka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
olajka dzieki ze mi przypomnialas o witaminach, bo zapomnialam jak zwykle zazyc
Tez lykam feminatal
Jak to robisz? dzielisz, czy gładko przechodzi? Ja aż się boję jutro..

Pytałam dziś gina, czy mogę do stomatologa pójść i wyleczyc zęby ze znieczuleniem. Powiedział, że można a nawet trzeba i nie rozumie dlaczego lekarze inni: interniści, chirurdzy itp tak boją się kobiet w ciąży i że przesadzanie we wszystkim nie jest dobre, ani wskazane.

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Olajka, dziękuję za miłe słowa
A ode mnie dopiero Brat wyszedł Uwielbiam z nim się spotykać, a do tego przyniósł mi wreszcie obiecane "próbki dla młodej mamy". Okazało się, że jego koleżanka, pracująca w szpitalu, zbierała je od jakiegoś czasu i dostał mi się cały zestaw. Cudeńka Czasopisma ("Mam Dziecko" - numer majowy i "Rodzice", numery lutowy, kwietniowy i majowy), jakąś gazetkę Happy Baby z trzema kuponami na 20% zniżki do Smyka , jeszcze jakieś broszury (np. z listą wyprawkową), próbkę Sudocremu, próbkę oliwki Hipp, małą torebkę hipoalergicznego proszku do prania Lovela, paczkę nawilżających chusteczek dla niemowląt Johnsson&Johnsson, próbkę balsamu do ciała Dove, saszetkę herbatki z kopru Hipp i jeszcze parę drobiazgów Normalnie jakby święty Mikołaj przyszedł
Ja też takie lubię raz kupiłam ,,M jak mama", ale potem jakoś ciężko mi było znaleźć następne numery w kioskach, a ten wtedy był już od drugiego trymestru.
Idę się kąpać. Wysmaruje się Garnierem na noc brązującym, bo jak ostatnio popatrzyłam, jak ludzie są opaleni (jak te ciepłe dni byly, to dużo ich porozbieranych chodziło) to się załamalam, że ja tak bledziuch
Dziewczyny, a jest w Kielcach takie usg podobno w szpitalu co się 70 zł płaci i właśnie dokładnie wszystko na nim widać, wszystkie wymiary każdej części ciała? Koleżanka mi wczoraj mówiła o takim. (wie to od innej, która była) może bym wybrała się kiedyś. Nie wiem tylko czy to trzeba się specjalnie umawiać.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości