Wszystko o Avonie - część 12 !! :) - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-01, 19:46   #91
ziarnko piasku
Zadomowienie

Dot.: Wszystko o Avonie - część 12 !! :)

Cytat:
Napisane przez myszka1706 Pokaż wiadomość
jaka nagroda? bo mi 2 razy powtarzać nie trzeba
no właśnie, jaka nagroda to ja za dwa tyg zrobię back order i wezmę z demo jeszcze ten limetkowy
Isn't it?

ziarnko piasku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 19:49   #92
ololufe
Zakorzenienie

Klientka zamowila u mnie bizuterie to z koralikami, cos "afrykanska...", nie pamietam dokladnie. Przy mnie ja rozpakowala. Owinela sobie wokol szyji by zerknac jak jej bedzie pasowala, bez zapinania nawet i te zylki z jednej strony sie urwaly, tzn.wypadly z tego z"zlotego" wykonczenia. Klientka mowi, ze spoko, kupi sobie kropelke i przyklei, ale mi glupio, ze nawet raz tego na szyji nie miala i juz sie rozlecialo, az sie zastanwiam czy im tego nie odeslac...
ololufe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 19:52   #93
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ololufe Pokaż wiadomość
Klientka zamowila u mnie bizuterie to z koralikami, cos "afrykanska...", nie pamietam dokladnie. Przy mnie ja rozpakowala. Owinela sobie wokol szyji by zerknac jak jej bedzie pasowala, bez zapinania nawet i te zylki z jednej strony sie urwaly, tzn.wypadly z tego z"zlotego" wykonczenia. Klientka mowi, ze spoko, kupi sobie kropelke i przyklei, ale mi glupio, ze nawet raz tego na szyji nie miala i juz sie rozlecialo, az sie zastanwiam czy im tego nie odeslac...
ja bym odesł☻ała.
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 19:57   #94
ololufe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czwartek Pokaż wiadomość
a dla mnie zebry zabrakło
a to dopiero dzień C .........
Najlepiej zadzwon i wyjasniej, bo ja jak juz pisalam nie otrzymalam jej w pierwszej paczce z katalogu ale dopiero z drugiej. Zamowlam w 7 magix bezbarwny, otrzymalam produkt alternatywny z innym numerem i ich genialany program nie przyznal mi zebry. Dopiero jak zadzwonilam wyjasnilam to.
Stary 2010-06-01, 20:03   #95
ashiva
Wtajemniczenie

Cytat:
napisz reklamację, ja kiedyś miałam podobną sytuacje tylko z bransoletką, klientka wypakowała przy mnie i jedna z dwóch zyłek była pęknięta, napisałam reklamację i miałam sobie wybrać czy chcę korektę czy nowa bransoletkę
ashiva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 20:07   #96
201608040942
Konto usunięte

Matko jestescie szalone. Ledwo zaczela sie 11 czesc, a juz mamy 12-ta.

Moje drogie ja znow po porade. Szukalam w KWC , ale nie ma tego produktu. Przejrzalam wlasnie katalogowy watek i natknelam sie ze i w Pl to nowosc, ale nie wiem na ile. Chodzi mi o ten krem do stop z shea

https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...2&d=1275327923

Czy ktos juz z was mial przyjemnosc z tym kremem czy to bardzo swieza nowosc i jeszcze zadna z was nie miala mozliwosci obbadania tego kremu? Mam jeszcze polowe tubki kremu do rogowaciejacych stop, tego z kwasem glikolowym. Bardzo go sobie chwale, ale ze wlasnie odebralam moje zamowienie i dostalam nowy katalog i widze w nim ten krem z shea za 4,50€ (regularna cena to 8,70€) za 150ml i nie powiem, ale zastanawiam sie , czy rzeczywiscie taki dobry na suche i rogowaciejace stopy jak kremy z kwasami? Ma duza pojemnosc , wiec jak by tak samo dobrze dzialal, to nawet by sie oplacalo kupic go za polowe ceny , bo i 50ml ma wiecej niz krem ktory teraz uzywam.

I chcialam sie was jeszcze podpytac o krem z serii liiv botanicals, chodzi o esencje naprawcza

https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...8&d=1275326802 to produkt nr 9.
U mnie to nowosc za 17,50€, a w promocji w tej chwili za 14,50€. U mnie w katalogu pisze ze to jest regenerujace serum. Opis ze jest to przyjemny lekki lotion, ktory pomaga sie skorze zregenerowac. Ze pielegnuje i ma tez rozjasnic cere. Przyznam sie ze troche mnie to zbilo z tropu. Co to ma dokladnie byc? Jak reklamuje/opisuje ten produkt polski Avon?
Nazwa serum zbila mnie z tropu, bo ja uzywam z tej serii to serum z zakraplaczem. Wlasnie otworzylam 2 buteleczke, ktora zakupilam chyba 2 katalogi wstecz w promocji. Od tamtej pory nie bylo go w katalogu, nie przypominam sobie zeby pisalo ze go wycofuja i nie wiem co mam sadzic o tym nowym produkcie. Czy jest to zastepstwo tego serum 30ml z zakraplaczem? Czy jest to zupelnie inny produkt w postaci lekkiego kremu? To serum z zakraplaczem bardzo mi sie podoba, uspokaja moja cere, jest lekkie , szybko sie wchlania i szkoda by bylo gdyby zostalo wycofane. ma ktos z was jakies doswiadczenia z tym nowym produktem? warto kupic, czy skoro uzywam serum z zakraplaczem to ta essencje moge sobie darowac?

matko pytanie za pytaniem, ale naprawde zglupialam.
201608040942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 20:08   #97
ololufe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gosienka1707 Pokaż wiadomość
Dziewczyny prosze o pomoc; mianowicie, wysłałam dziś zamówienie z 8 jednak po chwili złożyłam domówienie na etui na okulary... Dostałam takiego maila od Avonu:
Szanowna Konsultantko / Szanowny Konsultancie,

Zostało złożone domówienie dnia 2010.06.01 o 17:51:57.

Domówienie może być zrealizowane tylko poprzez dodanie go do
zamówienia aktualnie przetwarzanego w Avon.

Jeśli chcesz anulować złożone domówienie lub zamienić je na zamówienie
skontaktuj się z Działem Obsługi Klienta.

Co mam napisać do tego Działu Obsługi??
Wydaje mi sie, ze wszystko w porzadku. Jest to jedynie informacja, ze mozesz to domowienie zamienic na zamowienie. Ale nie jestem pewna, gdyz nie robilam jeszcze domowien.
Stary 2010-06-01, 20:08   #98
czwartek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 19patka88 Pokaż wiadomość
ja tez jestem C,wczoraj składałam zamówienie i wczoraj także ukazała sie fakturka i zebra zafakturowana
Cytat:
Najlepiej zadzwon i wyjasniej, bo ja jak juz pisalam nie otrzymalam jej w pierwszej paczce z katalogu ale dopiero z drugiej. Zamowlam w 7 magix bezbarwny, otrzymalam produkt alternatywny z innym numerem i ich genialany program nie przyznal mi zebry. Dopiero jak zadzwonilam wyjasnilam to.
moja faktura ukazała się dopiero dzisiaj a wraz z nią informacja:
"dziękujemy za wzięcie udziału w rewelacyjnym programie ze stylowymi niespodziankami (...). informujemy, że w wyniku dużego zainteresowania ofertą chwilowo nie dysponujemy wystarczającą ilością toreb weekendowych zebra. obecnie oczekujemy na kolejną dostawę"

a tak się cieszyłam, że wszystkim wam przychodzi to mi też.........
czwartek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 20:09   #99
Myszka0706
Raczkowanie

Cytat:
dziewczęta może któraś z was będzie wiedziała dlaczego nie działa mi opcja wysyłania e-katalogu do klientek ??
dostałam u siebie na pocztę taką informację:
temat: DELIVERY FAILUTE.....

Your message

Subject: katalog 10

was not delivered to:

xxxx - adres na który wysyłałam

because:

Error transferring to mx.WP.PL; SMTP Protocol Returned a Permanent Error 550 BLAD SPF - zobacz strone / SPF Error: Please see http://spf.pobox.com/why.html?sender...ver=smtp.wp.pl Jesli jestes uzytkownikiem p

nie wiem co mam zrobić, żeby mi to działało?? miała któraś podobną sytuację ?
Pisałam o tym w poprzednim wątku, spróbuj wysłać z innej poczty bo niektóre te darmowe są za słabe i nie da się wysłać... Mają jakieś limity czy coś tam innego....
Myszka0706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 20:11   #100
ololufe
Zakorzenienie

[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;19725483]ja bym odesł☻ała.[/QUOTE]

Gdyby bylo moje to tez bym odeslala. Klientce jednak bardzo podoba sie ta bizuteria, wiec boi sie, ze w przypadku wymiany moze jej zabraknac... W katalogu juz jej nie widze..
Stary 2010-06-01, 20:12   #101
olla74
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Serekha Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Czy jest w avonie dobry krem ujędrniający albo wyszczuplający który polecacie?
Wg mnie dobre są te z ANEW tzn. antycellulitowy oraz modelujący sylwetkę. Niezłe sa też z Solution ten z masażerem i ten biało- fioletowy antycellulitowy. Zależy ile masz kasy, bo te Anew sa droższe i jaki problem, czy cellulit czy mało jędrna skóra. Generalnie używam naprzemiennie wszystkich w/w w zależności od promocji w katalogu więc nie wiem,który jest lepszy

Cytat:
A jakie szampony i żele pod prysznic z avonu polecacie?
Senses fajnie pachną i pienią się ale mają kijowe zamknięcie., a Spa żele fajne, nawiżające choć ja nie cierpię żelów w butelkach takich jak oni mają (nie można postawić na zakrętce i jest szał jak się zużywa) Naturals tylko pachną, raczej słabe.A zapach to rzecz gustu więc trudno radzić.
Szampony raczej z Advance Techniqes, bo Naturals są słabsze, choć maja swoich zwolenników. W kat 11 wchodzi nowa seria AT. Zobaczymy czy lepsze niz teraz.

www.pustamiska.pl

Jesli myślisz,że zmienisz faceta, to lepiej zmień faceta.

kosmetyki, buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post63462611

oraz książeczki NOWE

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post76540401
olla74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 20:17   #102
ololufe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ashiva Pokaż wiadomość
napisz reklamację, ja kiedyś miałam podobną sytuacje tylko z bransoletką, klientka wypakowała przy mnie i jedna z dwóch zyłek była pęknięta, napisałam reklamację i miałam sobie wybrać czy chcę korektę czy nowa bransoletkę
Tak tez chyba zrobie. Co prawda watpie czy mi odpisza, bo zauwazylam, ze nie chetni sa teraz do odpowiadania mailowo. Chyba, ze teraz nie przewiduja, ze zrobia to w ciagu 48godz. Dzieki
Stary 2010-06-01, 20:36   #103
Gosienka1707
Raczkowanie

ololufe na Ciebie zawsze można liczyć, dziękuję za odpowiedź
Gosienka1707 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 20:38   #104
crescent
Zakorzenienie

Cytat:
Gdyby bylo moje to tez bym odeslala. Klientce jednak bardzo podoba sie ta bizuteria, wiec boi sie, ze w przypadku wymiany moze jej zabraknac... W katalogu juz jej nie widze..
to zwroc jako wymiana i napisz im uwage na formularzu ( gdziekolwiek), ze w przypadku braku mozliwosci wymiany prosisz o naprawe lub zwrot przeslanej bizuterii bo dla klientki nie wchodzi w gre zwrot gotówki.

ja tak napisalam z majka bo chcialam wymiane torby i dopinek jak byly mega braki i sie balam ze mi skoryguja a klientka nie chciala pieniedzy tylko majki, chociazby do uzywania osobno- blad byl w zamkach. tak mi poradzila swego czasu moja OMS- pierwszy raz mialam do niej pytanie o cokolwiek
Stary 2010-06-01, 20:43   #105
kitka90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Douce24 Pokaż wiadomość

Ok czerwony czy koralowy wg mnie jest ok a czy ktoras z was wezmie sie na odwage na ten zielony .
Uwaga konkurs uwazam za otwarty !!!
hehe ja bym się skusiła na zielony bo do spodni by mi pasował ale kasy brak niestety, chyba że do tego czasu przybędzie mi troche kasy

Cytat:
Napisane przez olla74 Pokaż wiadomość
Wg mnie dobre są te z ANEW tzn. antycellulitowy oraz modelujący sylwetkę. Niezłe sa też z Solution ten z masażerem i ten biało- fioletowy antycellulitowy. Zależy ile masz kasy, bo te Anew sa droższe i jaki problem, czy cellulit czy mało jędrna skóra. Generalnie używam naprzemiennie wszystkich w/w w zależności od promocji w katalogu więc nie wiem,który jest lepszy
a wiesz może od jakiego wieku można używać ten krem solution antycellulitowy?
Stary 2010-06-01, 20:44   #106
dodocia
Rozeznanie

czasem, to się odechciewa wszystkiego jak się ogląda fakturę...
Zebry brak, bo za mało znów zamówili i bęzie kiedyś
i co gorsza... uwaga, uwaga.... MAJKĘ MAM NADAL W BRAKACH!!!! dzwoniłam do nich i pani powiedziała, że dlatego, ze jestem dzień D (jak do d...) to zanim ja złożę zamówienie, to oni juz cały zapas wyślą do innych , więc teraz znów czekają na kolejną dostawę ręce opadają....
pocieszam się, ze dostanę prezenty przeprosinowe za tak długie oczekiwanie. ciekawe co to będzie tż śmieje się, ze darmowe 2 katalogi
dodocia@buziaczek.pl
dodocia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 20:58   #107
Gosienka1707
Raczkowanie

DODOCIA ja też czekałam długo na Majkę a też jestem dzień D, ale dostałam ja w ostatnim zamówieniu... Jako prezent przeprosinowy dostałam krem do rąk.
Stary 2010-06-01, 20:59   #108
myszka1706
Zakorzenienie

GG do myszka1706

Cytat:
Napisane przez Myszka0706 Pokaż wiadomość
Pisałam o tym w poprzednim wątku, spróbuj wysłać z innej poczty bo niektóre te darmowe są za słabe i nie da się wysłać... Mają jakieś limity czy coś tam innego....
ale ja wysyłałam ze strony avonu e-katalog do mojego tż bo chciałam zobaczyć jak to w ogóle działa...
no i na moją pocztę ( jedyną ! ) dostałam takie info- to co może mam zakładać nowe konto ?? wtedy musiałabym pozmieniać w avonie adresy....
myszka1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 21:08   #109
crescent
Zakorzenienie

Cytat:
ale ja wysyłałam ze strony avonu e-katalog do mojego tż bo chciałam zobaczyć jak to w ogóle działa...
no i na moją pocztę ( jedyną ! ) dostałam takie info- to co może mam zakładać nowe konto ?? wtedy musiałabym pozmieniać w avonie adresy....
jeju ale Wy macie podobne nicki ja kojarze avatarami , a jak czytalam Twoj post to zwatpilam, ze sama sobie odpowiadasz

Cytat:
DODOCIA ja też czekałam długo na Majkę a też jestem dzień D, ale dostałam ja w ostatnim zamówieniu... Jako prezent przeprosinowy dostałam krem do rąk.
ta sprawa z majka mnie zadziwia wrecz...dziewczyny ja jestem dzien E i dostalam zaraz z nastepna paczka po braku ( z tego samego katalogu tylko 2 termin). jak tak Was czytam to az mi sie to wydaje nieprawdopodobne..
Stary 2010-06-01, 21:09   #110
Nusia7
Zakorzenienie

Cytat:
żenujące...

Dostałam dziś paczuchę Zebra bardzo mi się podoba Trochę śmierdzi nowością, ale wywietrzeje.

Dodałam na katalogowy zdjęcia:
- Komplet biżuterii Shanikka
- Jedwabista kredka do powiek Turquoise Hues
- Cień do powiek Juicy - Crushed Berries.

Niestety zdjęcia robione przed chwilą, więc w sztycznym świetle i zdjęcia kompeltnie nie oddają rzeczywistego koloru kredki Jutro zrobię jeszcze foty w ciągu dnia i wstawię. Bo naprawdę to kredka ma piękny turkusowy kolor
Nusia7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 21:10   #111
myszka1706
Zakorzenienie

GG do myszka1706

Cytat:
Napisane przez crescent Pokaż wiadomość
jeju ale Wy macie podobne nicki ja kojarze avatarami , a jak czytalam Twoj post to zwatpilam, ze sama sobie odpowiadasz
no ja też się łapię sama na tym, że czasami zerkam - i myślę "przecież ja tego nie pisałam"
Stary 2010-06-01, 21:15   #112
Gosienka1707
Raczkowanie

Nusia7 to samo pomyślałam jak otworzyłam paczkę...
Stary 2010-06-01, 21:22   #113
kitka90
Raczkowanie

Droga Konsultantko/Drogi Konsultancie,

Wiemy, że wiele z Was znalazło się w bardzo trudnej sytuacji spowodowanej powodzią.

Jesteśmy, jako społeczność Avon wrażliwi na takie problemy i zgodnie z naszą wartością odpowiedzialności społecznej poszukujemy możliwości pomocy dla poszkodowanych Konsultantek i współpracowników.

Mamy nadzieję, że w tym trudnym okresie każda forma pomocy okaże się przydatna, dlatego postanowiliśmy wydłużyć termin płatności za fakturę z katalogu 07/2010 o 21 dni.

Pozdrawiamy serdecznie

Avon Cosmetics Polska.

ale dostałam wiadomość w strefie...
Stary 2010-06-01, 21:37   #114
Myszka0706
Raczkowanie

Cytat:

Nie tak drastycznie od razu, jak chcesz wysłac e-katalog to masz w opcjach do kogo wysyłasz i od kogo. Jak masz inną skrzynkę pocztową to wpisz tylko swój inny adres mailowy...

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

[QUOTE=crescent;19727590]jeju ale Wy macie podobne nicki ja kojarze avatarami , a jak czytalam Twoj post to zwatpilam, ze sama sobie odpowiadasz

Faktycznie podobne, mój nr w nazwie to moje urodziny, czyli już za tydzień, może drugiej Myszki też to są urodziny i bedzie miała niedługo po mnie
Myszka0706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 22:22   #115
patusia22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Yorki Pokaż wiadomość
aneszna, wąchałaś WINDSAPE ? jeśli coś pisałaś na ten temat, to mi umknęło. Właśnie przeszukałam wątek 11, ale nie znalazłam nic
Cytat:
Napisane przez melisska Pokaż wiadomość
Nie wąchałam niestety Windsape ale mam jakieś takie wrażenie , sądząc po kolorze buteleczki i po tym , że wypuszczaja go latem ,że może będzie podobny do Blue Rush ? Dużo osób pewnie by to uszczęśliwiło
Cytat:
Napisane przez Agatheska Pokaż wiadomość
Gdyby to była prawda uwielbiam Blue Rush
Podobnym uwielbieniem darzyłam Individual Blue, lata temu była taka woda. Ja po prostu przepadam za takimi świeżutkimi i rześkimi zapachami

właśnie dziś zamówiłam tą wodę siostrze i ona też liczy na podobieństwo do IBfH lub Blue Rush

Cytat:
A jakie żele pod prysznic z avonu polecacie?
żel Senses Lagoon- śliczny zapach
patusia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 22:28   #116
violka888
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Yorki Pokaż wiadomość
Z tego co pamiętam z poprzednich wątków dziewczyny pisały o słabej jakości tej torebki, a jedna z forumek chyba nawet zwracała
Dziękuję za odpowiedź i pomoc. To już wiem zeby nie zamawiać tej torebki skoro jest słaba jakościowo...

Dla mnie katalog 8 to kolejny sukces tak samo jak katalog 7 zamówienie na ponad 1000zł

Teraz się tak zastanawiam gdzie szukać nowych klientek bo mam kilka stałych oraz kilka takich które zamawiają co drugi katalog więc przydałyby się nowe

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

Cytat:
"dziękujemy za wzięcie udziału w rewelacyjnym programie ze stylowymi niespodziankami (...). informujemy, że w wyniku dużego zainteresowania ofertą chwilowo nie dysponujemy wystarczającą ilością toreb weekendowych zebra. obecnie oczekujemy na kolejną dostawę"

To wiem że z obecnym zamówieniem jej nie dostanę... a tak się cieszyłam
violka888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 22:29   #117
tuRmaNIA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewciak0508 Pokaż wiadomość
Ja w swojej zebrze znalazłam... pokruszony krakers tuc i jakieś chińskie opakowanie po nim. Obrzydliwe
Cytat:
Napisane przez Marbo81 Pokaż wiadomość
Ewcia umarłam ze śmiechu jak sobie to wyobraziłam
Wiesz te rzeczy są produkowane w Chinach - może to przesłanie jakiegoś biednego robotnika...
Padłam ze śmiechu

bynajmniej =/= przynajmniej
tuRmaNIA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 22:38   #118
Starlett
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ashiva Pokaż wiadomość
w związku z powyższym mam nadzieję, że wybaczycie mi jesli pytanie się pojawiło ale czy ktoś się orientuje czy krakowski COK jest w piątek otwarty?
Dostałam datę odbioru w tym COKu na piątek...więc chyba powinien być otwarty

Starlett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 22:44   #119
myszka1706
Zakorzenienie

GG do myszka1706

Cytat:
Napisane przez Myszka0706 Pokaż wiadomość

Faktycznie podobne, mój nr w nazwie to moje urodziny, czyli już za tydzień, może drugiej Myszki też to są urodziny i bedzie miała niedługo po mnie
To prawda - też urodzinki
Stary 2010-06-01, 22:51   #120
paula600324
Zakorzenienie

Cytat:

Na mojej fakturze też taka informacja ale tylko w wiadomościach serwisowych. I w żadnej innej ... Nie macie na fakturze info typu : Torba Zebra i przy tym, że brak w magazynie i doślą później?
paula600324 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości