|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#211 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
no to gratulacje,że mały w sumie już taki duzy
a na fotkach,faktycznie się uśmiecha
|
#212 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
hej dziewczyny
weronisia a co ty za remont robisz ? ![]() ja dzis kupilam iglaki sobie na balkon a jutro planuje pomalowac kratke ale zobacze jak farba bedzie smierdziec jak bardzo to sobie daruje jak leciutko to chodz jedna strone mazne ja jedynie probowalam sie do gina umowic bo juz w pt powinnamisc na kontrole a nie ma terminow a dwa tyg nie bede miala jak isc do lekarza.. nie wiem chyba zapisze sie w pt do kogos innego na kontrole bo mam chyba znow rozejscie spojenia znow mne boli kosc lonowa i tam czuje sie taka obolala napuchnieta.. wolalabym zeby jakis lekarz na to zerknal bo nie wiem czy to sie bedzie laczyc ze skroceniem szyjki bo tak mialam w pierwszej ciazy... i nie wiem co i jak ... a do szpitala z tego powodu przeciez jechac nie bede
|
#213 |
|
Wtajemniczenie
|
ehh to widocznie mój gin się źle wyraził. bo wyraźnie mówił, żeby nie masować, nie głaskać tak intensywnie
więc ja tylko trzymam ręcę na brzuchu i odpukuję no i oczywiście drapię się często gęsto
|
#214 |
|
Zadomowienie
|
ycnan, Szczęśliwa, jak długo zamierzacie jeszcze pracować?
ja zdecydowałam ze pracuje do końca czerwca, a później się bycze aż do porodu!![]() ![]() z drugiej strony zastanawiam się co ja będę robić przez te dwa miesiące... stad moja druga prośba/pytanie do dziewczyn na zwolnieniu, żeby napisały króciutko jak mija ich dzień? ![]() a propos dotykania brzucha, to u mnie praktycznie nikt tego nie robi, nawet mąż, jest nie skory do tego typu "pieszczot"... ale jakoś nie rozpaczam z tego powodu, bo mam wrażenie, ze w ciąży zrobiłam się raczej niedotykalska, nawet bliskość osób, z którymi podróżuje w srodkach komunikacji mnie drażni, jak mnie ktoś łokciem dotyka to mam mu ochotę wybić zęby ![]()
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-06-01 o 20:49 |
|
|
|
#215 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie głaszcz mocno tylko delikatnie, możesz to robić nawet cały dzień ![]() A moja mała tak się pcha na lewą stronę, że miałam przez kilka minut lewą stronę brzucha kilka centymetrów wyżej niż prawą
|
|
|
|
|
#216 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=mszu;19726919]ycnan, Szczęśliwa, jak długo zamierzacie jeszcze pracować?
ja zdecydowałam ze pracuje do końca czerwca, a później się bycze aż do porodu!![]() ![]() z drugiej strony zastanawiam się co ja będę robić przez te dwa miesiące... stad moja druga prośba/pytanie do dziewczyn na zwolnieniu, żeby napisały króciutko jak mija ich dzień? ![]() hmmm mój dzień na L4....aż wstyd sie przyznac bo czasem serio!!!wiekszosc czasu spedzam na wizażu i wogóle na necie,ale to czasem tylko jak pada(a ostatnio u nas prawie ciagle) ![]() a tak to czasem sobie coś posprzątamy,czasem coś ugotujemy,bo często mój G gotuje,bo robi to 100 x lepiej niz ja ![]() spacerki z pieskiem i ostatnio dość częste i nagminne odwiedzanie starych kumpelek bo jak tylko się dowiadują,ze jestem w ciąży i na l4 to zaraz dzwonią i piszą,ze mam wpadać na ciacho i ploteczki wiec naprawde leci szybko czas i wcale sie nie nudze,wręcz czasem zła jestem,że mogłam przeciez firanki poprac czy cos a ja sie smykam bo dziewczynach,ale mój G to mówi,że jak tylko sie dobrze czujesz i masz ochotę to jedź,odwiedzaj i smykaj się bo jeszcze sie w domu nasiedze z maluszkiem,przynajmniej na początkuwięc jest co robić.Myslałm,że nadrobie zaległosci w czytaniu-gdzie to tam,narazie ani pół strony nie zdążyłam poczytać,nie wliczajac wizażu bo tu to nagminnie musze wchodzic i sprawdzac co u was słychac taki nowy nałóg-zamiast palenia!!ale jaki zdrowy heheh
|
#217 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
300stron? Moja magisterka miała jakieś 100 stron a rozprawa doktorska też była niewiele grubszaCytat:
Dzwoniłam dziś do przychodni- niestety nie przyszły jeszcze moje wyniki posiewu z laboratorium. No a od jutra do końca tygodnia lekarz i położna na urlopie. Mam zadzwonić w poniedziałek dowiedzieć się co mi wyszło z tych badań i w razie czego do lekarza we wtorek. Tylko kurcze znowu mnie dziś cały dzień brzuch boli i twardy . Dobrze, że na piątek wzięłam sobie urlop, to jutro jak wrócę z pracy kładę się na kanapę i będę się byczyć do poniedziałku rano
|
||
|
|
|
#218 |
|
Raczkowanie
|
a no i zapomniałam,czasem jak tata ma jakies załatwienia to pilnuje naszej babci,która ma 94 lata i mimo sprawności umysłowej i fizycznej to ma jaskrę i niestety już nie widzi,wiec trzeba byc z nią 24 na dobę.To też czasem wliczam do zajęć na l4
|
#219 | |
|
Zadomowienie
|
Angelika16, dzidzia super
![]() Cytat:
, sprzątam, chodzę na spacerki, do sklepów, lub rodziców, a poza tym, przegrzebuję internet w poszukiwaniu, obecnie, odpowiedniego łóżeczka. Po obronie będę miała już kompletny luz, więc zamierzam nadrobic zaległości w czytaniu. Od prawie roku zbierałam książki, ale nie miałam czasu się za nie zabrać... Aż wstyd ![]() Za miesiąc moja mamcia obchodzi 50 urodziny, więc też powoli szykuję "imprezę". Coś do zrobienia się zawsze znajdzie
|
|
|
|
|
#220 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak bardzo lubisz swoja prace? czy nie jestes zatrudniona na umowe na czas nieokreslony?
|
|
#221 |
|
Przyczajenie
|
Hej Kobietki!
Ja dziś jestem bardzo zadowolona Mój 6-cio letni synek był ze mną i lek. zapytał go czy woli siostrę czy brata, a Kubuś na to, że siostrę a gin do niego, ''no to masz prezent na Dzień Dziecka- będzie siostra" . Później Kuba mówił babci,że widzial na monitorze małe rączki jak klepały się po brzuszku, małe oczka, nosek, usta i takie... malutkie ząbki Pomidorko jak możesz to wpisz mi na listę dziewczynkę i chyba będzie Maja. |
|
|
|
#222 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję dziewczyny za troskę. Pamiętajcie: bądźcie spokojne, ale czujne
![]() Gratuluję tym , które poczuły pierwsze ruchy. Moja malutka niesamowicie wariuje i nieraz aż podskoczę, jak mi z łokcia czy kolanka pociągnie Co do wózków, to od początku byłam nastawiona na Tako Jumper, a później coraz bardziej zaczął mi się X-Lander Xa podobać. Porównaliśmy na żywo i szala przechyliła się na korzyść tego drugiego. W ten sam dzień znalazłam XA 3w1 z listopada 2009 w idealnym stanie na allegro i na dodatek rzut beretem od nas. Pojechaliśmy, zobaczyliśmy, zakochaliśmy się i ten sposób mamy wózek dla Precla
|
|
|
|
#223 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Umowę mam teraz tylko do końca września, ale mam w porządku szefa- dogadałam się z nim, że przedłuży mi od 1 października (czyli w czasie macierzyńskiego)- bo z pewnych względów zależy mi na ciągłości zatrudnienia, więc też chcę być w porządku i o ile zdrowie (i lekarz![]() ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#224 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja zaczęłam odczuwać takie bóle krocza jak chodzę, strasznie nieprzyjemne są, zwłaszcza jak wstaję z łóżka, zastanawiam się czy to nie ma czegoś wspólnego z szyjką ![]() Cytat:
sama się zastanawiam co ja będę robić przez lipiec i sierpień......Cytat:
![]() Cytat:
gratulacje!
|
|
#225 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ninaad, przyznam szczerze, że nie patrzyłam, bo jak porównałam oba to wizualnie bardziej nam się X-Lander podobał i troszkę "zgrabniejszy" był, więc na nim skupiłam całą uwagę i sprzedawca zaprezentował nam go z kązdej strony. |
|
|
|
|
#226 |
|
Zadomowienie
|
Ja dziś oglądałam Xlandera XA i składa się jeszcze lepiej jak jumper i kółka podobnie sie wypinają bez żadnych śrubek. I X lander z założoną spacerówką składa sie a z Jumpera trzeba najpierw wypiąć spacerówkę
|
|
|
|
#227 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I tak zresztą kiedyś będziemy musieli wybrać się do sklepu i dokładnie obejrzeć i popróbować, który z tych wózków zmieści nam się do samochodu.
|
|
|
|
|
#228 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale nie wyobrażam sobie nie utrzymywać kontaktu z dzieckiem przez głasianie, smyranie i pukanie do niego Agatko- gratuluję Majeczki
|
|
#229 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Ja trochę odpoczywam od wizażu, bo ostatnio humor nie dopisuje za bardzo i mam ciągle płacz na końcu nosa... Ale jak odpocznę to wrócę. Brzuszki macie śliczne, wszystkie, bez wyjątku! Martucha, ale twoje dziecię już duże jest Mszu, pytałaś o dziewczyny na zwolnieniu - ja jestem z powodu genetycznego zagrożenia poronieniem od początku na zwolnieniu. Od 5tc. A jestem w ogóle osobą bardzo aktywną. Pierwszy miesiąc to był koszmar! Nie mogłam sobie miejsca znaleźć, chciałam wracać do pracy i moich dzieciaków. Ale teraz już się przyzwyczaiłam. Jak mojego męża nie ma to sprzątam w domu (uwielbiam mieć porządek), wypróbowuję nowe przepisy, czytam tonami książki i gazety, ćwiczę, odwiedzam rodzinę i znajomych (właściwie rzadko nie wychodzę z domu, czasem mam wrażenie, ze teraz jestem bardziej zajęta niż jak pracowałam), chodzę na basen. Jak mąż wróci to oglądamy przy obiedzie Dr. Housa a potem często 2 godzinny spacer. Albo gdzieś sobie jedziemy. Także jestem tak naprawdę wiecznie w ruchu ![]() Agata81, gratuluję córeczki, zaraz dopisuję ją do listy Abz (26l.)................... ........................t p. 1.10.2010 chłopiec Aaneczka1984 (Anna,25l.).............. ....tp. 1.10.2010 Adrian Szczęśliwa (Ewa, 28l.).................... .....tp. 3.10.2010 Dagmara Agata81 (Agata, 29l.).................... ......tp. 3.10.2010 Maja Butterfly83 (Ewelina, 27l.)..................tp . 3.10.2010 dziewczynka Fem (Kamila, 23l.).................... .........tp. 3.10.2010 Starapanna (Ania, 29l.).................... ..tp. 4.10.2010 chłopiec Maggie1983 (Magda, 26l.)...................t p. 4.10.2010 dziewczynka Eveliouses (Ewelina, 29l.)...................t p. 4.10.2010 Elenka1 (Kasia, 24l.).................... ......tp. 5.10.2010 dziewczynka Ewcia811211 (Ewa, 29l.).................... .tp. 5.10.2010 chłopiec Ineczka33 (33l.)................... ............tp. 5.10.2010 chłopiec Cellaris (Ola, 30l.).................... .........tp. 6.10.2010 Marta Tifio (Marta, 23l.).................... ..........tp. 6.10.2010 Franciszek Ania13.03 (Ania, 21l.).................... ....tp. 8.10.2010 Enis84 (Ania, 25l.).................... ........tp. 8.10.2010 Ignaś Majka232 (Maja, 28l.).................... ...tp. 9.10.2010 Szymon Nicole007 (Marta, 23l.).................... .tp. 9.10.2010 Karina Lisica1 (Marta, 26l.).................... ......tp. 10.10.2010 Małgosia Ray...................... ......................... ..tp. 11.10.2010 niespodzianka MisQa (Monika, 23l.).................... .....tp. 13.10.2010 Kliwia7 (Lila, 32l.).................... .........tp. 13.10.2010 Atlidee (Sylwia, 27l.).................... .....tp. 15.10.2010 chłopiec Aaww (Agata, 27l.).................... ........tp. 16.10.2010 Czarnaelizabeth (Dominika, 28l.).......tp. 17.10.2010 IlonaN2 (Ilona, 27l.).................... ......tp. 18.10.2010 Franciszek Angelika16 (Angelika, 21l.).................tp. 20.10.2010 Kasjan Miskowa22 (Gosia, 23l.).................... .tp . 20.10.2010 Czita18 (Kinga, 24l.).................... ......tp. 21.10.2010 Daniel Czekajaca na fasolke26 (Aneta, 26l.)...tp. 21.10.2010 Kalex (Kamila, 26l.).................... ......tp. 22.10.2010 dziewczynka Asia-23 (Asia, 26l.).................... ........tp. 23.10.2010 Ula1409 (Ula, 27l.).................... ........tp. 27.10.2010 Beata_Batumi (Beata, 25l.)...............tp. 28.10.2010 Kaska1980 (Kaśka, 29l.)...................t p. 29.10.2010 Kacper Isenia (Iza, 32l.).................... ..........tp. 30.10.2010 Weronisia (Weronika, 34l.)...............tp. 31.10.2010 Malwina1204 (Malwina, 23l.)............tp. 31.10.2010 chłopiec Edytowane przez Pomidora Czas edycji: 2010-06-01 o 22:52 |
|
|
|
#230 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale teraz wreszcie nadrabiam zaległości w czytaniu (mam mnóstwo książek, większość nieczytana oraz wiele gazet), oglądaniu filmów (tych też mam sporo - oglądam i wyrzucam, ]robię przy okazji porządki na dyskach)... Dopiero rok temu skończyłam studia (w marcu 2009 obroniłam mgr) i nie miałam na to wszystko czasu, potem mieliśmy remont i przeprowadzkę, urządzanie mieskzania itp. No a poza tym, poświęcam sporo czasu na Wizaż, Goldenline i Facebook, a także Allegro i strony 'ciążowo-dzieciowe' - ale to tylko z powodu braku sprzyjającej pogody Staram się też przynajmniej raz dziennie wyjść na spacer - choćby do sklepu i z powrotem Spotykam się ze znajomymi, gdy tylko jest możliwość. I robię to wszystko, na co wczesniej nie miałam czasu. A ostatnio... ostatnio przez mój twardniejący brzusio coraz więcej odpoczywam (podobnie, jak w 1 trymestrze).... Ale nie nudzę się ![]() Cytat:
Edytowane przez angelikaw Czas edycji: 2010-06-01 o 22:54 |
||
|
|
|
#231 |
|
Raczkowanie
|
witajcie mamuśki
troche mnie nie bylo ale niestety juz sie przeprowadzilam a tam nie mam neta moge was podczytywac jak tylko wpadam do mamy!wiec niestety bede tu rzadziej zagladac ale na pewno!niestety nie zdąże nadrobic waszych pogaduszek ale widze kilka nowych mamuś ktore serdecznie witam![]() moze jutro uda mi sie cos wiecej napisac a poki co serdecznie was wszystkie pozdrawiam i skladam zyczonka dla maluszków z okazji dnia dziecka
|
|
|
|
#232 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeszcze tylko 8 h w pracy (bo niestety muszę zostać dziś godzinkę dłużej) a potem...weeekend
|
|
|
|
#233 |
|
Zakorzenienie
|
lenka skrocenia szyjki to sie wyczuc nie da to tylko da sie stwierdzic na badaniu.
rozejscie spojenia to ta chrzastka sie rozciaga i cholernie boli.. poki bo bol jeszcze jest do wytrzymania nie wiem jak z biegiem czasu bedzie jak dziecko bedzie wieksze i uciskac... juz to przechodzilam i czulam sie jak kaleka... tym razem jak bol bedzie duzy zaopatrze sie w pas ciazowy ktory troche ugle przynosi podobno jak sie duzo chodzi. ta pogoda mnie juz dobija... kiedy w koncu wyjdzie sloncze...?czerwiec a ja chodze w kurtce bo wieje koszmar jakis..
|
#234 |
|
Rozeznanie
|
Witam z samego ranka
Angelika16 foteczki urocze, gratuluje ![]() Calabria witaj Agata81 gratuluję księżniczki Mszu coś do roboty zawsze się znajdzie Pomidorko dziękuję za wpisanie mnie na liste, przez przypadek zauważyłam że się tam znajduję przeglądając imiona które wybrałyscie dla swoich pociech bo ja kompletnie nie mam pojecia jak nazwać swoją Niunie, jeszcze raz dziękuje Ray skoro dokucza Ci to bardzo i piszesz że podobne objawy miałaś w pierwszej ciąży przy skracającej się szyjce to ja bym się nie zastanawiaa tylko jak do lekarza nie masz możliwości to do szpitala jak najbardziej. Skoro Cię boli i masz się męczyć i zamartwiać to lepiej pojechac i być spokojną że nic złego się nie dzieje Weronisia podziwiam Twój zapał do pracy w domku, tylko uważaj mocno na siebie i zbytno się nie forsuj Widzę że mieszkasz w Koln, moja siostra też tam mieszka Mi dziś noc minęła koszmarnie i nawet kakao nie pomogło , ale to wina sąsiadów z dołu. Tak sie darli że spać nie szło, już któryś raz. Mam nadzieje że spotkam dziś którąś i uda mi sie porozmawiac bo tak dalej być nie moze
|
|
|
|
#235 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#236 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
WItam Was w ten beznadziejnie deszczowy dzień. Jak ja mam dość już tej pogody. U nas nic, tylko leje, leje i leje. Za chwilę biorę się do pisania mojej pracy bo czas już goni... Agata81 gratuluję córeczki widzę, że nasze będą miały tak samo na imię ![]() U nas remont trwa... Niedługo będziemy remontować kolejny pokój- nasz i dzidziusia na początku będzie z nami no i tak zastanawiam się na jaki kolor pomalować bo wykładzina i łóżko będą raczej w beżu. Teraz ściany mamy różowe, ale zmieniłoby się coś Ogólnie teraz lipa jest bo przez wilgoć nawet pranie nie chce schnąć a jak pomalujemy to pewnie też dłużej to potrwa niż zwykle... Dziewczyny pochwalcie się co dzisiaj macie na obiadek? Wczoraj miałam pyszne faszerowane papryki MNIAM a dzisiaj jeszcze nie wiem...
|
|
|
|
|
#237 |
|
Zakorzenienie
|
dziadzia aim. bol jeszcze nie jest duzy tylko uciazliwy
a co do szyjki to nie musi sie skracac moze wtedy to byl taki bieg okolicznosci.. bo rozejscie spojenia duzo kobiet ma... w sobote mam wizyte u jakiegos innego lekarza to pojde i sprawdzi, pewnie wsio ok ale wole miec pewnosc bo dopiero do swojego za dwa tyg sie dostane.
|
#238 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że poruszacie temat pracowania. Ja się tak zastanawiam nad pracowaniem do połowy sierpnia (o ile tyle wytrzymam) a potem wezmę urlop wypoczynkowy, a jak on się skończy a nie zdążę w tym czasie urodzić (tp. mam na 26 września) to wtedy już poproszę o L4 bo nie będę przed samym porodem chodzić do pracy (raz, że musiałby mnie ktoś wozić do niej bo nie wiem czy mi się uda wtedy zmieścić za kierownicą, a dwa, że bym się bała, po co kusić los?
).A teraz nastrajam się pozytywnie na mały remoncik i kupowanie rzeczy dla małej. Chociaż z tym jest problem, bo tż nie lubi zmian i wszystkie moje pomysły na nowy wystrój mieszkania krytykuje (a nowy wystrój w rzeczywistości to np. wymiana szarych zasłon na inne szare zasłony, ale dla niego to i tak zbyt wiele ). Wczoraj byliśmy popatrzeć na wózki i jestem przerażona - cenami i wielkością tych wózków... Nie wiem gdzie ja takiego kolsa będę trzymać, wszystkie są ogromne...
|
#239 | |
|
Rozeznanie
|
Witam dziewczynki w ten wstrętny-mokry dzionek. Okropnie leje i jest szaro-buro...
a my jutro ze znajomymi wybieramy się do 3miasta na długi week,mam nadzieje ze pogoda się poprawi.. Cytat:
![]() Bidulka, dużo przeżyliście, ale dzidzia zrekompensuje WAM te lata walki Buziaczki Angelika16 -śliczny synuś, super fotki Nio i duży z niego chłop![]() agata81 Gratulacje Małej księżniczki ![]() Ja na zwolnieniu jestem prawie od początku ciązy, i tak jak tu większośc dziewczynek raczej się nie nudze Gotowanie, sprzatanie, koleznaki, spotkanka..da się przeżyc heheFOtki ciuszków z Tesco ![]() oraz mój brzusio 26tc
Edytowane przez Mpik82 Czas edycji: 2010-06-09 o 08:42 |
|
|
|
|
#240 |
|
Raczkowanie
|
Mpiczku- jaki piękny brzusio !
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:25.

a na fotkach,faktycznie się uśmiecha

więc ja tylko trzymam ręcę na brzuchu i odpukuję

300stron? Moja magisterka miała jakieś 100 stron a rozprawa doktorska też była niewiele grubsza
. Dobrze, że na piątek wzięłam sobie urlop, to jutro jak wrócę z pracy kładę się na kanapę i będę się byczyć do poniedziałku rano