|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.
Cześć
![]() wyobraźcie sobie że dopiero co obie wstałyśmy Zazwyczaj witamy dzień po 5 rano ![]() Wpadnę na drzemce małej, żeby nadrobić, tyle co na szybciutko przeczytałam: Marico, trzymamy kciuki bardzo mocno ![]() P4w za żłobek i adaptację dzielnego Tomusia też trzymamy ![]() Mariolu, witaj, też dopiero wczoraj na łono wizażu wróciła, więc wszystkiego dobrego dla Antonio czeko, dziękuję za powitanie ![]() katarzynko jesteś boska, przy Tobie mój mąż to na pewno nie mówił by, że ja SOBIE tylko siedzę w domu, chyba sprzedam Ci go na kilka dni na trening ![]() I dziękuję ślicznie za odpowiedzi dotyczące menu
|
#4142 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.
Za wszystko dla Martynki
![]() Cytat:
Cytat:
Co dzień to inaczej, bo Zosia ma humory i raz je, a dwa nie Zawsze z samego rana dostaje samo mleko (ok. 6 rano), a potem to juz jak Bóg da Zawsze jest obiadek, jakies owoce i wieczorem kasza/kleik na gęsto (oczywiście jak łaskawa pani wyrazi ochotę ).Cieszę się, że choroba mija Brawa za ząbki ![]() Spray do nosa na laktacje...hmmm... intrygujące ![]() ![]() Lece do albumu. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
marica trzymam ![]() Kat ale miałaś dzień Mój by chyba w finale focha strzeliłp4w trzymam za Was żeby Tomuś przeszedł bezboleśnie w etap złobkowy
Edytowane przez angy Czas edycji: 2010-06-02 o 08:12 |
|||||
|
|
|
#4143 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
coś boli mnie brzuch od rana, moze w końcu@ dostanę... Dobrze by było. Poza tym gut. Cała noc przespana. Rano zawsze jak uda nam się wstać "niepostrzeżenie" to zamykamy drzwi do pokoju i liczymy na to, że Zośka da się przyszykowac do pracy. Dzisiaj obudziła się po 6 parę minut i słyszeliśmy przez zamknięte drzwi jak sobie śpiewa ![]() Dzisiaj ostatni dzień do pracy i od poniedziałku tylko tydzień do urlopu ![]() ![]() Miłego dzionka
|
#4144 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Cytat:
Cytat:
, martwię się o tego mojego Krasnoludka ![]() ![]() Cytat:
![]() Nie, nie mamy z kim Go zostawić. Cytat:
Tak, ja mam te pierwsze - półtrzewiki
|
|
|
#4145 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() *** Miłej środy
|
|
|
#4146 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wczesniej jedno wyjscie by przeszlo, a caly dzien moglby okazac sie zabójczy dla nas obojga ![]() Cóż, tak wybywał, wracał jak mała spała, ze nie chciała być u niego na rękach, płakała u niego wyciągając ręce do mnie. to musiał to odkręcic i przekonać córkę do siebie...tylko się pewnie nie spodziewał jakim kosztem i jak bardzo mu to umożliwie ![]() Cytat:
![]() Nieeee znoszeeeeee takiegoooooo glupiegooooo gadaniaaaaa!!!!!!aaaaaaaa aaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!! tylko siedze ![]() podeślij go, szybciutko ![]() Podzielę się z wami moją refleksją po wczorajszym dniu.Oczywiście to działa w dwie strony. Jak to się mówi, najgorzej pokazać że się coś potrafi,umie samemu...I właśnie mój mąż wczoraj pokazał że potrafi zająć się dzieckiem cały dzień, że potrafi się wyszykować na spacer, wykąpać, nakarmić łyżeczką, i jeszcze bawić się tak by dziecko było zainteresowane, więc skoro pokazał że umie, to będę to nagminnie wykorzystywac ![]() po cichu też się tego obawiałam, ale już miałam uszykowaną ripostę w razie jakby naburmuszony był od samego progu.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
|
|
|
#4147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mariolu Antoś jest piękny
|
|
#4148 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
za @To też mnie martwi, że u nas prawie tak się nie zdarza , Kuba zawsze wstaje z płaczem, czy rano, czy po drzemce w dzień ![]() Cytat:
![]() Idę.
|
|
|
#4149 |
|
Zakorzenienie
|
och Miramej
![]() A ona nie chce spać Ugotowałam sobie żel lniany do włosów.Jutro go przetestuje.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#4150 |
|
Zakorzenienie
|
No kochana... Szacun Chyba naprawdę się zawzięłaś na te swoje włosyMiramej to może rzeczywiście Kubusiowi cos jest jak sie budzi ciągle z płaczem? W sensie, że może go coś boli? Ja bym chyba poszła zrobić badania.
|
#4151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i nie popuszczęa ja myślę, że to taki typ. Laura czasem się budzi z płaczem a siostrzeniec każdorazowo z mega syreną budził się od noworodka-do niepamiętam kiedy.
|
|
|
|
#4152 |
|
Zakorzenienie
|
to może Miramej sie troche uspokoi...
|
#4153 | ||||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
![]() podpisuję się pod texasik, czekoladko Cytat:
Amelka stara sie tez powtarzać jak się jej mówi coś... a żyrafa super Cytat:
|
||||
|
|
|
#4154 | ||||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
witajcie kochane ja dalej z bólem gardła, Amelce z nosa leci no jakoś trzeba to przeżyc my spałyśmy do 8.30 |
||||
|
|
|
#4155 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
loczki jeszcz emale i w sumie ich niewiele, ale mam nadzieje, ze jak wlosy zgestnieja i podrosna, to bedzie wiecej ![]() Na spanie polecam spanie na poduszce ze sliskiego materialu, a wlosy spinac luzno na ananasa na czubku glowy. Podczas snu wlosy ocieraja sie o poduszke i tez sie niszcza, a jak wiesz, krecone wlosy niszcza sie zawsze i wszedzie ![]() Cytat:
Dziekujemy Cytat:
Dziekuje za milion komentarzy Cytat:
Ja tak robie, gdy tylko mam okazje Miramej , a ja mysle, ze kazde dziecko ma swoja nature, jedno jest takie, a drugie takie. Ciesz sie, ze Kubus nie jest jak moja kuzynka, ktora plakala zawsze i wszedzie, wrecz nikt nie mogl na nia spojrzec. I humorzasty charakter pozostal jej do teraz
|
|
#4156 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Zuzka też dziś dała pospać, obudziła się o 7.50 i mamusia jeszcze chwilkę zdrzemnęła się w łóżku ![]() Wczoraj miałam napisać, że zdolniacha z Martynki ![]() I mam pytanko: Martynka pije mleko tylko z niekapka? Cytat:
![]() Cieszę się razem z Tobą i zaciskam żeby nic Wam nie przeszkodziło ( )Cytat:
Nie porównuj, nauczy się i zaskoczy miło któregoś dnia Dzien dobry Idę dać Zuzi śniadanko i wracam z owsianką i kawką
|
||||
|
|
|
#4157 |
|
BAN stały
|
syla za powrót mleczka
![]() Miramejku wróć do nas ładnie proosze ostatnio mało tu pisałam ale już tak prrzywykłam do twoich postów że brakuje ciebie ![]() dziś zamierzam Amelkę wsadzić w auto i pojechać do biedronki na zakupy... mam jakieś 15 km w jedną str to nie powinno byc źle
|
|
|
|
#4158 |
|
Zakorzenienie
|
Czeko zapomniałam
![]() Wercia i mamusia śliczności i brawa dla Werci
|
|
|
|
#4159 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć mamusie
Ja ostatnio to jakoś tak wychodzi,że gościem jestem na wizażu ![]() Jakaś ostatnio kopnięta jestem,na wszystko brakuje mi czasu gdzie ta moja mobilizacja? ![]() Podczytuję sobie,ale nie chce mi się pisać(nie bijcie ) nie martwcie się jak sobie trochę pomilczę.Mariolka Miramej Wszystkim dzieciaczkom gratulujemy nowych umiejętności i kolejnych ząbków ![]() Miłego dnia |
|
|
|
#4160 |
|
BAN stały
|
Mariolu Antoś suuuuper
|
|
|
|
#4161 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super, ze wyjazd udany i życzę Wam więcej takich idę do albumu oblukać te loczki ![]() Tomuś poszedł do dzieci bez problemu nie płakał, nie zapierał się, poszedł i nawet się za mną nie odwrócił ![]() jestem zachwycona i bardzo podobają mi się Panie przedszkolanki - są zdecydowane, stanowcze i od razu reagują... jak Tomuś wszedł i miał niewyraźną minkę od razu włączyły piosenkę, zaczęły śpiewać z dziećmi i Tomasz od razu ruszył w tany nie czekały aż się rozpłacze tylko wzięły go pod boczki i od razu zabawa - jestem pod wrażeniem... i zgadałam się z właścicielką, ze moze nawiążę jakąś współpracę stomatologiczną z tym przedszkolem jakieś przeglądy w przedszkolu, pogadanki, zabawy... to faktycznie moze być problem z zostawianiem go potem Miramej, nie martw się - na wszystko przyjdzie pora mój też prawie zawsze budzi się z płaczem, nie wiem czy to jest spowodowane, bo śpi zawsze w tym samym miejscu... nic go nie niepokoi zauważyłam tylko, ze jak śpi dłużej to się budzi z uśmiechem, a płacze jak krócej - pewnie coś go wybudza, a ja nie wiem co i nic na to nie mogę poradzić poobserwuj Kubusia moze coś wyłapiesz... a moze też jest takim typem jak mój Tomuś - wszelkie przeżycia, wydarzenia są od razu odzwierciedlone w spaniu... takie wrażliwe te nasze dzieciaczki ![]() jak się obudzi z płaczem spróbuj go jeszcze raz utulić do spania - moze się uda mnie się parę razy udało i za drugim razem budził się uśmiechnięty Cytat:
dla Ciebiejesteś BOSKA
|
|
|
#4162 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdrówka dla Was ![]() Cytat:
p4w bardzo się cieszę, że tak gładko poszło Fajnie by było z tą współpracą, dobry pomysł
Edytowane przez angy Czas edycji: 2010-06-02 o 09:49 |
||
|
|
|
#4163 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4164 |
|
Zakorzenienie
|
Marico, trzymam mocno za ciebie kciuki
Agny, za ciebie rowniez , ma nadzieje, ze wasze wakacyjne plany wypala.Skierko
|
#4165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4167 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
duzo zdrowka dla was Cytat:
Swietne wiadomosci
|
|
#4168 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla Antonio za nowe umiejętności. Mama puchnie z dumy ![]() Fotki zaraz obejrzę ![]() Cytat:
![]() zaciśnięte.Cytat:
Dopiero ostatnio rzadziej, bo w dzień staram się, żeby mnie widział po otorzeniu oczek, ale nie zawsze daję radę. Po nocy też budzi się z płaczem, ale jak już "oprzytomnieje", to się cieszy Eee, no co Ty Pocieszę Cię i powtórzę - Maciuś też niewiele umie, ale wiem, że się nauczy, bo On uczy się wolno, ale dokładnie ![]() Gdzie? No chyba, że na śniadanie, ale wracać mi tu zaraz ![]() --- Malutek całą noc popłakiwał Co chwila. Chyba idą kolejne ząbki, już tak na serio, bo żel pomagał, co prawda na chwilę. Tylko nie wiem 3. czy 4. Dzień Dziecka Maciuś może zaliczyć do udanych Dostał górę prezentów, m.in. ciuchcię, samochód, bączka, nadmuchiwany domek z piłkami (ale będzie zabawa, nawet ja skorzystam ), kostkę edukacyjną i ubranka - trzy t-shirty, boskiego rampersa Jak już oswoił się z tłumem, to zaczęły sie popisy
Edytowane przez magi77 Czas edycji: 2010-06-02 o 10:08 |
|||
|
|
|
#4169 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() to trzymam kciuki, ale ciiii ![]() Cytat:
![]() podziel się, umieram z ciekawości ![]() Cytat:
No ale rozumiem Cię, mam podobny charakter i uwielbiam się zamartwiać ![]() Cytat:
![]() a ma tak od zawsze czy ostatnimi czasy? Też znam dzieciaczki, które obowiązkowo z płaczem się budziły po każdej drzemce..i to sporo, zdziwiona byłam , że Martynka tak nie robi ![]() Cytat:
tak, pochowałam już wszystkie butelki głęboko do szafki ![]() Cytat:
fajny pomysł z tą współpracą, trzymam kciuki Kingusiu,wszystkiego dobrego szkrabku, buziaki ode mnie i od Martynki
|
|
#4170 |
|
Wtajemniczenie
|
skierko, zdrówka dla Was
p4w, cieszę się, że Tomulkowi podoba się w żłobku Svinecko jak gardło?
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:28.

Zazwyczaj witamy dzień po 5 rano 
jesteś boska, przy Tobie mój mąż to na pewno nie mówił by, że ja SOBIE tylko siedzę w domu, chyba sprzedam Ci go na kilka dni na trening 

Czy wasze maluchy pija jeszcze samo mleko jako osobny posiłek czy tylko kaszkę?

, martwię się o tego mojego Krasnoludka 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

No kochana... Szacun

myslalam ze pękne ze smiechu, więc bujał sie z nią do samej kąpieli czekajac az corka wykaże przebłyski sennosci
, a ja mysle, ze kazde dziecko ma swoja nature, jedno jest takie, a drugie takie. Ciesz sie, ze Kubus nie jest jak moja kuzynka, ktora plakala zawsze i wszedzie, wrecz nikt nie mogl na nia spojrzec. I humorzasty charakter pozostal jej do teraz
gdzie ta moja mobilizacja? 
Pocieszę Cię i powtórzę - Maciuś też niewiele umie, ale wiem, że się nauczy, bo On uczy się wolno, ale dokładnie
MACIEJKA SYNEK KOCHANY