|
|||||||
| Notka |
|
| Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: storczyk (orchidea) cz.III
I teraz te co puszczaja pedy kwiatowe - wiem ze philadelfia wyglada zle z tymi plamami ale to nie jest dla niej grozne tyle ze brzydkie
|
|
|
|
#1232 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wiecie co wam powiem? kocham was za szczerosc i bezposredniosc i rady takze..ktore i tym razem biore mocno do serca
|
|
#1233 |
|
Zakorzenienie
|
Jakie superowe falosławy
|
#1234 | |
|
Rozeznanie
|
Norka teraz tak się zastanawiam co ja mam czy to gatunek philadelphia czy hybrydę... wydaje mi się, że kwiaty były takie jak u Bierki, a może trochę inne sama już nie wiem...
---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ---------- Cytat:
Edytowane przez doriskap Czas edycji: 2010-06-01 o 18:33 |
|
|
|
|
#1235 |
|
Raczkowanie
|
Noreczko cicia przecudna
!!!
|
|
|
|
#1236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1237 |
|
Raczkowanie
|
doriskap
A to co innego też bym tak zrobiła Ariena Dziękuję Makobratek, neinna piękne są Norka Łał ale on tyci. A te kwiatuchy ![]()
|
|
|
|
#1238 |
|
Zakorzenienie
|
Typowa Philadelfia ma bardzo specyficzny ksztalt dolnego platka i stonowana barwe rozowa, potem sa Philadelfie mniej typowe
i ich hybrydy. Tu macie kilka fotek z netu http://www.flickr.com/photos/dudlik/3166483268/ i http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...26tbs%3Disch:1 chociaz z tego co widze te mniej typowe barwa i platkiem tez sa pod ta nazwa wiec co tam wszystkie mamy philadelfie http://www.orchidboard.com/community...ladelphia.html czyli mamy szczescie ze nam sie ten sliczny kwiatek trafil ![]() Rudyleniwiec twoj tez jest niczego sobie Mi to sie zawsze marzyl rudzielec wiec chociaz w czesci marzenie sie zrealizowalo hahaha biedny Alf - jest bialo grafitowy ;D
Edytowane przez norka27 Czas edycji: 2010-06-01 o 20:43 |
|
|
|
#1239 |
|
Zadomowienie
|
A oto mój PÓŁNOCNY parapet,
tak dla ostatecznego rozwiania wątpliwości czy północne okno nadaje się do uprawy storczyków. |
|
|
|
#1240 |
|
Raczkowanie
|
Maja77
Ale masz cuda też przepiękne
|
|
|
|
#1241 |
|
Zadomowienie
|
Norka, weź mnie nie dobijaj tymi fotkami filadelfii! Ja chcę filadelfię!!!
![]() , skoro nie jest mój to chociaż fotki cyknęłam.
|
|
|
|
#1242 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny,wróciłam z niczym... Jeden kwiat miał ułamany pęd, a drugi mi się nie podobał...Szkoda, no ale co zrobić? Chciałam upolować takiego zdechlaka, coby go zreanimować, bo stał już tam ohohoho albo jeszcze dłużej i ledwo żył, zasuszał pęd, liście miał oklapłe...Ale nie było kierownika i pan nie mógł mi go przecenić.Szkoda.
Maja77-muszę szczękę zbierać z podlogi, piękności
Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka: #23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki! http://blondiewales.blogspot.co.uk/ |
|
|
|
#1243 |
|
Zadomowienie
|
moje aktualne kwitnienia...
na 3 moja milosc od 1 wejrzenia-ciapaty, na 4 moja mala bida nr 1 z nowym pedzikiem , na 5 bida nr 2 ktora nie moze otworzyc paczkow mimo ze jej pomoglam , i na 6 fotce 2 wieksze bidy-1 wielkolud bialy -zmasakrowany nie przeze mnie (kupiony na przecenie) i 2 to fiolecik ktoremu troszke zwiedlo kilka kwiatow ale sie trzyma bo wie ze musi w koncu ma tyle paczkow jeszcze do otworzenia ..i tak to wyglada moje kochane...
Edytowane przez zmienniczka Czas edycji: 2010-06-01 o 21:55 |
|
|
|
#1245 |
|
Zakorzenienie
|
Alez tu sie kolorowo zrobilo
Same pieknosci
|
|
|
|
#1246 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny macie cudne storaski
Maju mam pytanie odnośnie tych doniczek. Jak nalewasz wody do keramzytu? Tak żeby woda stykała się z powierzchnią dna donicziki od storka czy jednak poniżej tego poziomu? Rozważam zakup takich doniczek, bo na samej podstawce z keramzytem i w doniczkach plastikowych, to one mi się przewracają i łatwo o zrzucenie. Najbardziej to boję się ze względu na kota, który uwielbia oglądać świat zewnętrznych i TŻ, który jest mało delikatny przy odsłanianiu/zasłanianiu okien ![]() Pocykałąm trochę zdjęć mojej ferajny, ale pogoda do Załączam zdjęcie pączków mojego Miltoniopsisa (wyczytałam na necie, że tak to się zowie, a nie Miltonia) i pączków od jednego z falków. Przy robieniu zdjęć zauważyłam, że przy pączku odbija takie malutkie zielone 'coś'. Spróbuję jutro zrobić lepsze zdjęcie tego 'cosia' bo tutaj dość czarno Edytowane przez evilcia Czas edycji: 2010-06-01 o 22:11 Powód: Dopisek. |
|
|
|
#1247 |
|
Rozeznanie
|
Moje dendrobium phalaenopsis w końcu zaczęło otwierać pączki po prawie 3 tygodniach od zakupu, ale kilka pączków nie przeżyje ;( coś mi się wydaje, że powodem może być tegoroczna zimna wiosna bo ten typ dendrobium należy do ciepłolubnych... a może któraś z Was zna inny powód obumierania pączków? Wklejam zdjęcie bo nie wiem kiedy pączusie otworzą się całe
|
|
|
|
#1248 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1249 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1250 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1251 |
|
Raczkowanie
|
Zmienniczko "chorągiewka" oznacza liść na pędzie sercowym w miejscu gdzie na normalnym pedzie znajduje sie uśpione oczko w wątku znajdziesz sporo zdjęc z takimi "chorągiewkami"
|
|
|
|
#1252 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzieki za odp
|
|
#1253 |
|
Raczkowanie
|
Zmienniczka
Piękne kwiatuszki masz A ja mam jeszcze pytanko do evilcia tak z ciekawości jakim aparatem robisz zdjęcia swoim kwiatkom. Ewentualnie obiektywem.
|
|
|
|
#1254 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja prawie nie mam wyboru okien i storki rosna normalnie
Tu chyba chodzi o to by nie poparzyly sie sloncem czyli by uwazac na okna poludnniowe i te na ktorych od rana wali slonce. ja mam same okna polnocne i polnocno zachodnie wiec wybor szalony. Na polnocnych od wiosny do konca lata slonce jest tylko z rana, na polnocno zachodnich - od 18 do 21. Reszta roku jest zupelnie bez slonca ja mysle ze one sie przystosowuja. Rodzice maja na oknach poludniowych tyle ze w lato w godzinach popoludniowych stoja za spuszczonymi roletami, ktore sa w miare jasne wiec przepuszczaja swiatlo.
|
|
|
|
#1255 |
|
Raczkowanie
|
Norka
Zgadzam się z tobą bo u mnie też stoją gdzie od świtu jest do samego wieczora słonce i jest im dobrze jedyne co zauważyłam to nie lubią jek temperatura spada poniżej 15 stopni. Robią się leniwe. Teściowa moja ma w zimie ciepło w domu to u niej o tej porze roku jest busz kwiatowy jak będę u niej to cyknę trochę fotek Bo u mnie same pędy na razie Edytowane przez lusia288 Czas edycji: 2010-06-02 o 08:32 |
|
|
|
#1256 |
|
Zakorzenienie
|
Maja cudny parapet.
![]() Zmienniczka śliczniusie masz te storasy a się ociągałaś ze zdjęciami.
|
#1257 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie pamiętam numeru, a teraz jestem w pracy i nie mam jak sprawdzić.
|
||
|
|
|
#1258 |
|
Rozeznanie
|
Maja 77, zmienniczka, norka 24 śliczne macie storaski
Szczególnie podoba mi się kwitnąca encyclia norki, bo sama mam taka od paru dni Dziewczyny, czy Wy tez tak macie że ciągle rozmyślacie o swoich storczykach? I łażąc po domu podchodzicie do nich żeby sprawdzić czy aby coś nowego się nie pojawiło? Listek, pędzik .....
|
|
|
|
#1259 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1260 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
piękne Rozważam Twoją metodę podlewania bo już mnie męczy bieganie ze storkami po domu, a kąpiele muszę podzielić na min 2 dni jeszcze ostatnio złamałam końcówkę jednego pędu przedłużającego się przy przenoszeniu ![]() a ostatnio zauważyłam, że jak na dnie osłonki zostanie trochę wody to dobrze wpływa to na rozwój korzeni... tylko nie mam do wszystkich osłonek bo zamiast osłonkę szklana wolę wybrać nowego kwiatka
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:13.

i rady takze..ktore i tym razem biore mocno do serca

, skoro nie jest mój to chociaż fotki cyknęłam. 

, i na 6 fotce 2 wieksze bidy-1 wielkolud bialy -zmasakrowany nie przeze mnie (kupiony na przecenie) i 2 to fiolecik ktoremu troszke zwiedlo kilka kwiatow ale sie trzyma bo wie ze musi
w koncu ma tyle paczkow jeszcze do otworzenia
ja mysle ze one sie przystosowuja. Rodzice maja na oknach poludniowych tyle ze w lato w godzinach popoludniowych stoja za spuszczonymi roletami, ktore sa w miare jasne wiec przepuszczaja swiatlo.