|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4801 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-)
Dzień dobry
![]() dziewczyny, czy Was też bolą łydki? mnie czasem strasznie. Lekarz mówił, żeby spać z czymś pod nogami, żeby wyżej bylo, ale niewiele to pomaga. Wczoraj bolała mnie prawie cała ( jedna ![]()
#4802 |
Zakorzenienie
|
Mnie bolą łydki ale przez to ze stoję non stop 8h w pracy a potem wiadomo w domu tez cos trzeba zrobic wiec tez sie stoi..
No i skurcze mnie łapią, ale musze kupic magnez b6, tylko jakos nie po drodze mi do apteki ![]() W ogole jaka pogoda dzis.. pada, wieje i 11 stopni jest. No pochlastac sie idzie.. a w Londynie 20 stopni, nie przeboleje tego :P Nasza pogoda powinna byc u nich.
#4803 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Anecka hi,hi to nie są skarpetki tylko rękawiczki,żeby dzidzia się nie podrapała ![]() młgosiak no to trzymam kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4804 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4805 |
Zakorzenienie
|
Rekawiczki? aha buahahaha ale mam niewiedzę
![]() ![]()
#4806 |
Zadomowienie
|
A ja wczoraj po raz pierwszy poczułam kopniaczka od mojej dzidzi!!!! To takie uczucie jakby ktoś mnie dźgał od środka palcem. No i już nie mogłam ani trochę ugniatać brzucha śpiąc bo od razu był kop!
|
![]() ![]() |
![]() |
#4808 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie używałam tych rękawiczek,mimo,że mam kilka par,ale dzieciaczkom paznokcie szybko rosną i chodzi o to,żeby przez przypadek siebie nie podrapały ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4809 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja już nie mogę się doczekać ![]() Rano byłam zarejestrować się do gina i chociaż posłuchałam sobie jak bije serduszko ![]() ![]() ![]() Zaliczyłam też kolejną wizytę u dentysty - wymęczyła mnie niemiłosiernie ale to był najgorszy ząb jaki miałam więc teraz już będzie z górki, no może nie licząc jednego rwania ![]() Wizytę u gina mam o 11.30. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4810 |
Zakorzenienie
|
Tak to cos takiego
![]() Kurcze dziewczyny musze zalozyc telewizje i nie wiem jaka, bo juz mam dosc tych moich 3 pogramow na krzyz ![]() Patrzylam na oferte dialogu, ale oni podlaczaja to kablami i jest 40 programow z czego mnie interesuje moze 5 :/ a anglojezycznych nie ma ![]() Przeciez zeby odbierac programy FTA (free to air) to trzeba miec antenę (czaszę) ktora co prawda mam ale od 10 lat nie uzywana, wiec pewnie bym musiala kupic nowa, aczkolwiek ja sie na tym nie znam ![]() Inne tam cyfry i polsaty nie wchodza w gre.
#4811 |
Zakorzenienie
|
Anecka i znowu sprobuję ci pomóc
![]() ![]() Edytowane przez ursull Czas edycji: 2010-06-02 o 09:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#4812 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Oj strasznie brakuje mi Britains Got Talent, a teraz chyba po kastingach ktore jeszcze ogladalam pare dni temu.. i nie wiem kto przeszedl ![]() No ale dzieki wielkie ursull ![]()
![]() |
#4813 |
Rozeznanie
|
Słyszałyscie o czyms takim.
Od 1 stycznia 2010 r. - możliwość przedłużenia urlopu i zasiłku macierzyńskiego Zasiłek macierzyński przysługuje przez okres ustalony przepisami Kodeksu pracy jako okres urlopu macierzyńskiego, dodatkowego urlopu macierzyńskiego, urlopu na warunkach urlopu macierzyńskiego oraz dodatkowego urlopu na warunkach urlopu macierzyńskiego. #@#160; W świetle obowiązujących przepisów począwszy od 1 stycznia 2010 r. pracownicy mogą przedłużyć okres pobierania zasiłku macierzyńskiego, ponieważ właśnie z tą datą przyznano im prawo do dodatkowego urlopu macierzyńskiego oraz dodatkowego urlopu na warunkach urlopu macierzyńskiego. Prawo do pierwszego z nich przyznaje art. 1821, natomiast do drugiego - art. 183 § 3 kp. Jednocześnie art. 12 ustawy z 6 grudnia 2008 r. o zmianie ustawy - Kodeks pracy oraz niektórych innych ustaw (Dz.U. nr 237, poz. 1654) wprowadza pewien okres przejściowy w przyznawaniu uprawnień do wspomnianych urlopów. Przede wszystkim prawo do nich przysługuje dopiero począwszy od 1 stycznia 2010 r., mimo że zmiany w Kodeksie pracy zostały wprowadzone 1 stycznia 2009 r. Po drugie - przywołany art. 12 ustawy nowelizującej przewiduje stopniowe zwiększanie wymiaru tych urlopów aż do osiągnięcia stanu docelowego, co ma nastąpić w 2014 r. Tabela. Wymiar dodatkowego urlopu macierzyńskiego Urlop przysługuje z tytułu: Wymiar urlopu wynosi: Lata 2010-2011 do 2 tygodni. urodzenia dwojga i więcej dzieci przy jednym porodzie. do 3 tygodni. Lata 2012-2013 do 4 tygodni. urodzenia dwojga i więcej dzieci przy jednym porodzie. do 6 tygodni. Począwszy od 1 stycznia 2014 r. do 6 tygodni. urodzenia dwojga i więcej dzieci przy jednym porodzie. do 8 tygodni. W myśl art. 1821 § 2 kp dodatkowy urlop macierzyński udzielany jest jednorazowo, w wymiarze tygodnia lub jego wielokrotności, bezpośrednio po wykorzystaniu urlopu macierzyńskiego. Zasady te mają odpowiednie zastosowanie także przy udzielaniu dodatkowego urlopu na warunkach urlopu macierzyńskiego (art. 183 § 4 kp). |
![]() ![]() |
![]() |
#4814 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Bidulko. Mam nadzieję,że szybko będziesz się dobrze czuła. Na szczęście nie wiem co to znaczy. Przechodzę łagodnie. Nie chwaląc się ![]() Cześć Dziewczynki ![]() Co słychać?? Ja tylko na chwilkę,bo informatycy podglądają to co robimy na necie ![]() ![]() ![]() ![]() Wczoraj popołudniu się cieszyłam(bo byłam na wizycie u lek), a wieczorem ryczałam, bo tż wyjechał mi do Francji i wróci dopiero w niedzielę(miałam z nim jechać ale nie miałam urlopu, a poza tym chcę spokojnie dokończyć pracę). Swoją drogą zamiast się cieszyć,że mam spokój od robienia kanapek do pracy to jak płaczę. Dziwna jestem. W pracy znów przysypiałam na krześle. Tak pogoda mnie wykończy jak będzie tak dalej. Wczoraj lekarz chciał mi dać zwolnienie lek, ale powiedziałam,że nie chcę, bo dobrze się czuję. Ale dzisiaj to z miłą chęcią bym wzięła ![]() A powiedzcie,gdzie kupujecie ciuchy na siebie. Byłam wczoraj u siebie w galerii i nie ma nic sensownego. A nie mam już w czym chodzić ![]() Doradźcie co ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4815 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
miałam dekoder z nagrywarką - super funkcja, bo możesz jednocześnie coś oglądać i na innym kanale nagrywać, lub nastawiać nagrywanie, np. w nocy ![]() ![]() ale można też wybrać zwykły dekoder i anteny - wtedy jest normalna cena ![]() poza tym pakiety kanałów są tak podzielone że musisz dużo co miesiąc płacić jeśli chcesz mieć męskie, damskie i dziecięce kanały - to są 3 rózne pakiety! więc wychodziło ok 90pln co miesiąc abonamentu, ale teraz trzeba dokładnie sprawdzić na ich stronie ![]() ![]() ![]() ja mam teraz polsat ale umowa mi się kończy jesienią i zamierzam wrócić do N - super jest ta funkcja nagrywania ![]() ![]() najlepiej przejrzyj oferty na www, bo w sklepach często sprzedawcy nie wiedzą jakie są aktualne promocje - sic! Duszno dziś strasznie u mnie... ![]() ![]()
![]() |
#4816 |
Rozeznanie
|
Co do rękawiczek dla dziecka ...
Teraz są takie body z wywijanymi mankiecikami, tzn z jednej strony maniecik jest przyszyty, a z drugiej wywija się go na rączkę ... świetna sprawa, kupiłam parę takich ![]() Byłam dzisiaj na zakupach- kupiłam winogron, kiwi za 30 gr ![]() ![]() Ja zawsze wiedziałam że do klepu się na "głodnego" nie idzie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4817 |
Zakorzenienie
|
Biejatka ja zawsze popełniam ten błąd i chodzę głodna na zakupy,a potem w lodówce mam rzeczy,których nikt nie chce jeść,a sama nie daję rady
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4818 | |
Rozeznanie
|
Co do tv, ja mam upc- internet, tv i telefon
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Cytat:
A .... kupiłam jeszcze młode ziemnniaczki na obiad i koperek, jeszcze nie wiem co do tego ... ale i tak pychotki |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4819 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4820 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie tam nagrywania nie trzeba i programow dzieciecych i meskich. Najbardziej zalezy mi na BBC anglojezycznym, moze ZDF, al jazeera ![]() ![]() Znalazlam jeszcze oferte telewizja na karte, to tez musze sie dowiedziec. Poki co ide robic obiad i dzis mam zmiane do 23 masakra wykonczy mnie ta praca!
![]() |
#4821 |
Zakorzenienie
|
Biejatka to mozna ryby wedzone?? bo ja tez bym makrele zjadla ale sie balam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4822 |
Zakorzenienie
|
Biejatka ja wczoraj mialam młode ziemniaczki z koperkiem,do tego kotlecik z piersi kurczaka i brokuły.
Nie mam pomysłu na dzisiaj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4823 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja sobie niczego nie odmawiam, jem to na co mam ochotę w niedużych ilościach ... chociaż w poniedziałek miałam ochotę na drina, ale darowałam sobie ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4824 |
Zakorzenienie
|
Znowu pol nocy bolal kregoslup
![]() Dzisiaj o 4,30 moja kolezanka, dwa tygodnie przed terminem urodzila synka ![]() Ide tez na zakupy- po 2 kilogramy truskawek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4825 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulacje ![]() ![]() ![]() fajne uczucie, nie? u mnie wczoraj koleżanki były i tak się wyśmiałam za wszystkie czasy, jak pojechały to dzidziuś zaczął szaleć w brzuchu ![]() ![]() Irsin, spróbuj na noc jak leżysz na boku sobie coś położyć za plecy, jakiś koc zwinięty czy coś, mnie też bolał kręgosłup ale jak tak miałam coś podłożone to jakoś lepiej ![]() ![]() Edytowane przez kootekk Czas edycji: 2010-06-02 o 10:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4826 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A powiedz mi co robisz z tymi brokułami- krok po kroku, kupujesz i co dalej? Bo ja to zawsze u mamusi albo u babci je jadam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4827 |
Zakorzenienie
|
olajka gladko wchodzi z jednym lykiem wody. na opakowaniu pisze by w trakcie obiady przyjac, a ja po sniadaniu zazwyczaj, i popijam tylko dwoma lykami wody, bo napisalo popic niewielka iloscia wody
![]() jak przedzielisz, to Cie ostre krawedzie beda podrazniac. Biejatka ja brokula na rozyczki niewielkie dziele, i na wrzatek osoolu wrzycam, i jakies 3 -5 minut gotuje na malym ogniu. bo sie szybko gotuja, a jalubie takie chrupkie jeszcze ![]() potem troche oleju podgrzewam w ganku, i na goracy sypie bulke tarta by sie zruminila i byla taka chrupiaca, ale zeby troche plywala w oleju, ale nei za bardzo, i zeby sie z tego mokry piasek nie zorbil. metoda na oko i prob i bledow. i potem zalewam tym brokula. ![]() Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2010-06-02 o 10:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#4828 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4829 |
Rozeznanie
|
A mijałam dzisiaj brokuły i zastanawiałam się czy ich nie kupić .... ech ... a teraz mam taką ochotę ... chociaż chyba muszę najpierw wszamać to co mam w lodówce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4830 |
Zakorzenienie
|
ursull troche tluszczyku nie zadzkodzi. witaminki sie lepiej przyswajaja w obecnosci tluszczu
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:57.